logo  
LennikLennik (Prins)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Sporthal Jo Baetens A.Algoetstraat 77, 1750 Lennik 
Millennium Cafe Assesteenweg 240, 1750 Lennik 

Lussen
groen blauw
18,4 kmGPX 20,8 kmGPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+blauw+rood blauw+rood
32,1 kmGPX 43 kmGPX 31,7 kmGPX
Verbinding(en) tussen routes
verbinding Lennik - Dilbeek
0,717 kmGPX

Informatie
Sportdienst , Lennik Tel: 02/532.28.43
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share

Kaarten
stafkaart
startbord
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Jo Baetens ja ja neen neen ja
Millennium Cafe ja ja neen neen ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Jurgen Ingegeven op: 6-may-2018 Gereden op: 1-may-2018
fietsreiniging is enkel in de lente en zomermaanden. (wanneer het niet vriest)
Aan de parking van de sporthal.
Van: Rik Ingegeven op: 5-mar-2017 Gereden op: 5-mar-2017
Pittige route, helaas geen mogelijkheid tot reinigen van de fiets!!!
Van: sven everaerts Ingegeven op: 5-aug-2016 Gereden op: 29-jul-2016
de volledige lus gereden , mooie tocht , blauwe lus dient men wel dringend iets doen aan het hoge gras en andere beplanting
Van: peter Ingegeven op: 21-mar-2016 Gereden op: 20-mar-2016
rood groen blauw samen is ongeveer een 500 hoogtemeters
De route is redelijk mooi maar er is te weinig bos en het is niet technisch genoeg naar mijn zin, maar dat ligt misschien aan de streek.
Maar wel een goede training
bepijling is goed
Van: Marjanne en Kees Ingegeven op: 1-nov-2014 Gereden op: 1-nov-2014
Vandaag groen, blauw, rood gereden. Groen mooie inrijroute, blauw en rood pittiger, vooral omdat ze behoorlijk modderig waren. Bepijling goed, aan het einde van de rode route hadden we er wat meer moeite mee ze de vinden. Mooi landschap, maar iets te veel naar de grond gekeken om door de modder te komen om er ten volle van te genieten.
Van: Bart Rutteman Ingegeven op: 23-apr-2014 Gereden op: 23-apr-2014
De blauwe en groene lus gereden.
Groen is gemakkelijk, met slechts 1 korte strook single track, verder asfalt en bredere half verharde paden. Ideaal voor beginnende MTB'ers. Voor gevorderden weinig uitdagend, wel hoge snelheden te behalen. Zeer goed aangegeven, bij moeilijke punten vaak zelfs dubbel of 3x.
Blauw is redelijk makkelijk, redelijk wat single tracks, af en toe een matig berg-opje, maar geen steile klims of veel stuurwerk te doen. Prima aangegeven, enkel 1x verkeerd gereden wegens bordje dat niet goed zichtbaar was door bouwwerken. Voor gevorderde MTB'ers prima te doen.
Al bij al zeer mooi onderhouden en prima aangeduid parcours.
Van: Kristof Eeckhout Ingegeven op: 6-nov-2013 Gereden op: 31-oct-2013
mooie MTB route, alles was zeer goed aangeduid.
De verbeteringen waren zeker duidelijk.
Van: Bart De Luyck - sportdienst Lennik Ingegeven op: 10-jun-2013 Gereden op: 10-jun-2013
Ter info, het mountainbikeparcours 'Prins' te Lennik kreeg dit voorjaar een serieuse opknapbeurt. Nieuwe stroken werden toegevoegd, asvalt werd geschrapt, alle pijltjes hangen waar ze moeten hangen EN we vonden 3 peters en één meter die er een erezaak van maken om dit parcours in orde te houden. Iedereen kan met een gerust hart afzakken naar Lennik voor een mooie tocht door het golvende Lennik!
Groen is een rustige inlooproute, blauw en rood zijn een stuk pittiger. Veel bike-plezier!

Voor opmerkingen, mail naar:

Bart De luyck
dienst Vrije Tijd, sport - Lennik
sport@lennik.be
Van: benny Ingegeven op: 12-may-2013 Gereden op: 11-may-2013
Gisteren de volledige route van lennik gereden zonder enig probleem. Er is geen enkele reden om deze knappe route nog links te laten liggen.
Je zou ook de rode en blauwe lus van lennik makkelijk kunnen combineren met de rode lus van gooik wat echt een mooie route zou opleveren.

Grtn
Benny,
Van: benny Ingegeven op: 15-apr-2013 Gereden op: 15-apr-2013
Ik heb me in het verleden laten afschrikken door de commentaren hieronder. Vandaag echter vertrokken om de groene lus te testen, ik was voorbereid op heel wat zoekwerk. Mijn afgedrukt plannetje heb ik op de groene lus nooit nodig gehad. Ik ben heel wat nieuwe blinkende bepijling tegen gekomen en dus nergens problemen ondervonden. Ik veronderstel dus dat de gemeente lennik inspanningen geleverd heeft. Op de groene lus moet je maar op 1 punt opletten, ter hoogte van de frans luckxstraat staat een pijltje naar links waar je eigenlijk rechtdoor moet. Ik zal dit melden aan de organisatie.
Verder ga ik eerstdaags rood en blauw rijden en hierover verslag uitbrengen.
Op vlak van parcours is de groene lus 50/50 off road. Meestal tussen de velden, mooie rustige landschappen paar kleine singeltracks best leuk maar verwacht geen uitdagingen (steile afdalingen of hellingen)
Van: fransesco Ingegeven op: 24-aug-2012 Gereden op: 24-aug-2012
Vandaag de route van Lennik gereden. Mooie tocht, zeer mooi landschap (als je echt in de velden zat, want dorpskernen waren niet wauw), echt wat je van het Pajottenland mag verwachten.

Het grote probleem hier was, zoals al gezegd, de bepijling.
Aan de sporthal was er al niets te bespeuren van een pijltje, laat staan een mountainbikebord.
Dan maar kaartje gevolgd en kwam in sint-martens-lennik zowel groene als blauwe tegen. Mijn bedoeling was eerst de groene, dan de blauwe en dan de rode te rijden. Maar na 1,5 kilometer zat ik al op de blauwe zonder een opsplitsing gezien te hebben.
De blauwe route dan maar gevolgd en een 2km verder ineens geen pijltje meer tot een 800 meter verder op ook een blauw pijltje dat er op wees dat ik een stuk verder op het parcours zat.... Vol goede moed verder gefietst en vanaf hier was het wel bepijlt maar de pijlen waren afgesleten, verbleekt of slecht geplaatst.

bij de splitsing voor de rode toer hetzelfde probleem: geen aanduiding en per toeval 1 ontdekt (waardoor ik wel een kilometer terug moest). Rode route is echt wel de moeite.

Kortom: veel tijd verloren en heb enkel maar blauw en rood gereden (en klein stukje groen)

één van de mindere (op gebied van onderhoud) routes die ik al gereden heb
Van: Diederik Wyffels Ingegeven op: 14-sep-2010 Gereden op: 12-sep-2010
Zondag geprobeerd om groene parcours te rijden, met 2 kids. EN met Garmin erbij. Zelfs met Garmin was het echt zoeken ! Zonder gps zou ik er hier nooit aan beginnen. Het parcours kruist zichzelf de hele tijd en het is een wirwar aan pijltjes. Op het einde hebben we het helemaal opgegeven. Een boer heeft er schijnbaar niets beter op gevonden dan een deel van het pad, dicht bij het centrum in te palmen met ... mais. Geen doorkomen meer aan ... een omweg gereden en daar dan in ... wegenwerken terecht gekomen. Opnieuw gaan doorkomen aan ...
Rest van parcours was wel heel mooi, heel plezant met de vele modder ook :-) Geslaagde namiddag, maar het einde is geen aanrader op dit moment ...
Van: Dirk Ingegeven op: 31-aug-2008 Gereden op: 31-aug-2008
We hebben gisteren bij heel mooi droog weer deze route verkend.
Onze bedoeling was om groen en blauw te rijden maar we zijn daar niet in geslaagd:
we hebben pijl voor blauwe route gemist en stonden voor we het wisten al terug aan de sporthal.
Groen is op zich goed uitgepijld al zijn we daar fout gereden omwille van hoogstaande vegetatie (mais) die de pijltjes heel goed verborg.
We zijn dan naar rood gereden maar daar ging het niet beter.
Het feit dat het parcours zichzelf op zoveel plaatsen kruist (voor zelfde kleur) en raakt (voor verschillende kleuren) maakt het er niet makkelijker op (bv op rood zijn er plaatsen met pijlen in twee richtingen).
Ik denk dat we ze nog eens moeten rijden met een plannetje in de hand, pas dan kan je hier zonder vergissingen goed uitkomen.
De stukken groen en rood zijn niet lastig (bij droog weer) want zijn vrij vlak.
Van: Joris Ingegeven op: 7-jun-2008 Gereden op: 7-jun-2008
Nog vergeten te vermelden: de bewegwijzering was dik in orde! Heel mooie tocht.
Van: Joris Grijseels Ingegeven op: 7-jun-2008 Gereden op: 7-jun-2008
Vandaag in de regen het rood-groen-blauwe parcours gereden. Ondanks het slechte weer viel de berijdbaarheid van het traject goed mee. Wij zijn vertrokken aan het millenium-café en dachten dat we het plan goed gememoriseerd hadden. Maar dat we dan moesten overschakelen op blauw, dat hadden we gemist. Een blauw pijltje hebben we niet gezien. Als je een aaneenschakeling van routes wilt rijden, heb je ofwel een beregeheugen nodig, of een plannetje :) Van wat we wel gedaan hebben: rood is fantastisch, met 80% offroad, groen daarentegen, hoogstens 25%.
Van: Stijn De Glas Ingegeven op: 13-apr-2008 Gereden op: 13-apr-2008
Vandaag de groen-blauw-rode lus van Lennik gereden. Alle bewegwijzering is volledig in orde! Eindelijk... De route blijft redelijk zwaar door de soms drassige ondergrond, maar als trainingparcours is dit wel leuk om te doen. Ongeveer een 375hm.
Van: Boschmans Marc Ingegeven op: 4-feb-2008 Gereden op: 3-feb-2008
Lekker weertje om te mountenbiken ondanks koude wind. In het begin leek het alsof er veel asfalt zou aan te pas komen, maar achteraf kan men toch stellen dat 4/5 van het parcour offroad is. Het parcour was echter heel drassig.Vaak was het echt door het slijk ploeteren,wielen hingen vol slijk waardoor de grip verdween, we vaak doortrapten en het achterwiel wegschoof. Gevaarlijke spoorvorming. Maar kort samengevat vettig, maar prettig. Doordat het veel krachten eiste lieten we de rode lus links liggen en beperkten we ons tot de combinatie groen/blauw.
Van: Stefan Ingegeven op: 2-may-2007 Gereden op: 2-may-2007
Ontvangen van de gemeente Lennik :

Beste mountainbiker,

Wij hebben het hele traject inderdaad onlangs terug nagekeken en hopen dat het nu nog steeds ok is wat de pijltjes betreft. Indien je mij uw adres bekent maakt, stuur ik je een kaartje op, zodat je, indien je toch verloren rijdt, toch terug op ‘het rechte pad’ geraakt.

Indien je eens echt een toffe tour wilt rijden in Lennik, moet je op zondag 19 augustus naar hier afzakken voor de grote ‘Prinsbike – zomertocht’!

Met vriendelijke groeten en veel fietsgenot,
Bart De Luyck
Sportfunctionaris
Van: Stefan Ingegeven op: 30-apr-2007 Gereden op: 30-apr-2007
'k heb vandaag volgende mail naar de gemeentelijke diensten van Lennik gestuurd :

----- Original Message -----
From: Stefan Vankerckhoven
To: info@lennik.be
Sent: Monday, April 30, 2007 6:09 PM
Subject: t.a.v. de Sportdienst Lennik.


Beste,

Eén van de komend weken zullen wij met ons bescheiden MountainBikeclubke het Blosoparcour in uw gemeente komen verkennen.

Spijtig dat ik op volgende site http://www.mtbroutes.be/route.aspx?id=80 slechte commentaren lees i.v.m. de bewegwijzering.
De laatste opmerkingen dateren van 16/03/2007. Hopelijk zijn deze problemen al verholpen.

Mocht ik mijn mail naar de verkeerde dienst of persoon richten, gelieve dan het nodige te doen.

Opmerking : mijn mail naar sport@lennik.be kwam terug met de vermelding é-mailadres bestaat niet !!!

Tot binnekort !

groeten,
Stefan.
Van: Jan Ingegeven op: 16-mar-2007 Gereden op: 16-mar-2007
Vandaag de 3 lussen aan mekaar geregen, eerst groen, dan blauw en voorts rood. Het parcours lag er zwaar bij na dagen regen een 2-tal weken terug. De bewegwijzering is het meest intact op de groene lus en eenmaal op de blauwe ben ik bijna een paar keer op drassige stukken op mijn smikkel gegaan. Dan begon het, de ontbrekende pijlen en blijkbaar is noch Bloso, noch de sportdienst van de gemeente Lennik hier ook maar één ogenblik om bekommerd! De bevestiging lees ik uit de verslagen van zelfs 2 jaar terug! Maar men doet een poging - denk ik zowaar - om zwarte houten palen (anno?) in de grond te drijven. Enkel de pijltjes ontbreken nog (en ook degene die aanwezig waren in het verleden), waarschijnlijk bij gebrek aan centjes of aan wilskracht? Kan men bijvoorbeeld geen werklozen al die trajecten laten onderhouden? In ieder geval kon ik me via een stafkaart oriënteren. Sommige trajecten (rond de Varenbergbeek en ook op de rode lus) lagen er zo slecht bij dat de enige mogelijkheid afstappen was en de fiets op de schouder verder te dragen - tot boven mijn enkels in het mestvocht en het beekwater - jakkes! Ach ja, we laten het dan uiteindelijk niet aan ons gemoed komen en genieten sportief zoals we zijn ook nog eens van de landschappen en werkelijk mooie huizen bij tijden! Bloso of Lennik, we rekenen op jullie om eens werkelijk de handen uit de mouwen te steken! Dit dagje mtbiken zit in mijn benen! Het lenteseizoen is begonnen! 6/10
Van: Jo Ingegeven op: 6-feb-2007 Gereden op: 28-jan-2007
Blauwe & Rode lus reeds verschillende keren gereden; op 28/01 voor het eerst groen aan willen toevoegen - maar net zoals vele commentatoren hieronder al opgemerkt hebben : de bewegwijzering is lamentabel. Kan hier niets aan gedaan worden ? Gelukkig kan je je toch op het kasteel van Gaasbeek oriënteren, anders was ik hopeloos verloren gereden (ben overigens - zeer traag - een stuk door het domein gereden; is ook wel fun ...)
Van: Kris Ingegeven op: 23-apr-2006 Gereden op: 17-apr-2006
Het is erg gesteld met de bewegwijzering in de wijde omgeving van het Kasteel van Gaasbeek... zowel op de groene als op de blauwe route daar ontbreken talrijke plakjes, en degene die er wel nog hangen zijn ofwel sterk verweerd door regen en wind, of zwaar gevandaliseerd (verf afgekrabd). Voor rest was het zwaar baggeren; de regen van het Paasweekend herschiep vele stroken in gigantische modderpoelen. Het was soms bergaf nog bijstampen om overeind te blijven. Degene die zegt dat Lennik te veel beton bevat, snap ik niet.
Van: de vos johnny Ingegeven op: 12-jan-2006 Gereden op: 12-jan-2006
vandaag lag de route er redelijk zwaar (drassig) bij, ik rijd ze regelmatig waardoor ik weinig aandacht besteed aan de bewegwijzering. Vandaag viel het mij echter op dat op enkele plaatsen (vooral in de groene lus) bordjes zijn verdwenen. Het zou wenselijk zijn die terug te plaatsen om de fietsers geen onnodige kilometers te laten rondrijden.
Van: Krierecrossers Otegem Ingegeven op: 1-nov-2005 Gereden op: 1-nov-2005
Op 11/11/2005 voorzien we een daguitstap met de club en het is onze bedoeling om 75 km te mountainbiken. Na de 3 lussen van Gooik te verkennen besloten we vandaag de lussen van Lennik te verkennen. Jammer dat de verbinding tussen de route van Gooik en Lennik niet aangegeven is met bijvoorbeeld gele verbindingspijlen. Dank aan de eigenaars van de Warande te Oetingen die ons een kaart in de hand stopten met de nodige uitleg om op de rode route van Lennik te komen. Eens je op het parcours bent is het echt genieten. De route is prachtig aangeduid. Zelfs de start en het einde van een bepaalde route (bijv. rood) is nog eens aangegeven met een extra bord!In de vorige commentaren las ik dat er weinig onverhard te vinden was maar dit valt heel goed mee. Wij zijn mountainbikers die iedere weekend op pad gaan en dit parcours bevat weinig of geen saaie betonkilometers volgens ons. Wij graag kiest voor het zwaardere werk kan best de blauwe route nemen. Deze leek ons de route met de meeste hoogteverschillen. Ook bij minder goed weer is dit parcours goed geschikt om te mountainbiken.Kortom een ideale afwisselende en goed bepijlde rit! Hier komen de Otegemse korierecrossers nog biken!
Van: Bjorn Ingegeven op: 11-aug-2005 Gereden op: 7-aug-2005
Goede bewegwijzering, ook de afsplitsingen naar de andere lus zijn goed aangegeven. Enkel rode en groene lus gereden wegens het slechte weer.
Parcours bevat naar mijn menig teveel verharde wegen.
Van: Fenne Ingegeven op: 30-oct-2004 Gereden op: 30-oct-2004
Bewegwijzering moet eens nagezien worden,
op sommige punten is het gewoon gokken.

Altijd handig om het plannetje af te drukken om een leidraad te hebben.

Voor de rest een mooie tocht,
vergelijkbaar met die van Gooik.
Van: Fenne Ingegeven op: 30-oct-2004 Gereden op: 30-oct-2004
Bewegwijzering moet eens nagezien worden,
op sommige punten is het gewoon gokken.

Altijd handig om het plannetje af te drukken om een leidraad te hebben.

Voor de rest een mooie tocht,
vergelijkbaar met die van Gooik.
Van: de smedt kevin Ingegeven op: 27-oct-2004 Gereden op: 27-oct-2004

Mogen de fietsers gebruik maken van de douches in de sporthal?, dat zou pas een luxe zijn.
Van: jurgen Ingegeven op: 27-oct-2004 Gereden op: 25-oct-2004
aan de sporhal jo baetens zijn er ondertussen ook douches.
Van: Jan Ingegeven op: 18-may-2004 Gereden op: 17-may-2004
Na 2 dagen zoeken, heb ik nog altijd niet de vervolgpijltjes kunnen vinden die me van de groene lus naar de blauwe moeten leiden?! Waar zijn ze toch? Zelfs rond het Kasteel van Gaasbeek zijn er geen aansluitingen te vinden. Ik heb na een uur de zoektocht gestaakt ...

Gisteren was het prachtig weer en het was zalig rijden op de rode lus. Heel mooie streek en voor herhaling vatbaar!

PS Kunnen ern niet meer pijltjes worden opgehangen? Dit kost toch haast niets! Moest er dan een (kwaadwillig) worden weggenomen, dan kan men iets verder nog altijd volgen!
Van: Koen T. Ingegeven op: 18-may-2004 Gereden op: 16-may-2004
als antwoord op de vraag van Jan :

als je op de kaart kijkt zie je dat de groene lus op een gegeven moment links gaat en de blauwe rechts begint.

Dit is op de top van een klimmetje na een boerderij.

easy.
Van: Mark Ingegeven op: 29-feb-2004 Gereden op: 29-feb-2004
Het sluitstuk van de wintermountainbike: schitterend parcours door het al even prachtige en ditmaal winterse Pajottenland. Maar nu was het toch moeilijk: de sneeuw was aan het dooien, maar de ondergrond lag nog glad. Dus enkel de rode lus en een stukje van de blauwe gedaan. Zeker terugkomen!
Van: Koen Tielemans Ingegeven op: 24-feb-2004 Gereden op: 22-feb-2004
Ik ben zelf van de streek waar het parcours van Lennik door loopt, maar zelden volg ik de route volledig omdat er goede baantjes zijn die er helemaal niet aan toegevoegd zijn !
Op de kaart die hier online staat is het moeilijk aan te tonen, maar er is een lus die niet genomen wordt en die iedereen zeker moet doen !!!

Op de blauwe lus rij je op een gegeven ogenblik op de Schapenstraat. Daar moet je een aardeweg in die steeds rechtdoor loopt en aan het einde kom je op een kleine straat waar je rechts moet. Op de linkerkant aan het einde van dit weggetje is er een huis achter een haag. Daar zie je een aardeweg die rechts het veld in loopt voor die straat en die je in de verte ziet uitkomen links van een bos.

Daar rij je dus in en als je naast het bos komt kan je ofwel rechtdoor ofwel iets verder rechts het bos in.

Nu moet ge kiezen ...

Rechts : De makkelijke kant van de lus.
Rechtdoor : De tough motherfucker.

Neem je rechts dan leidt het pad je door het bos waar je op het einde naar links moet en je "de helling" af moet.
Neem je rechtdoor, dan moet je aan het einde kort naar rechts en hopla ... 30-40 meter omhoog aan toch zeker 30% !!!!

Ik ben er zondag geweest en enkel af gereden. Door de modder is omhoog nu niet tedoen denk ik.

Als ik binnenkort ff tijd heb zal ik er een bordje zetten zodat het makkelijker te vinden is !

Enjoy, ik ken er nog, maar die hou ik voor een andere keer ! ;)

KS.

Het is een omweggetje van 1 a 2 kilometer.
Van: Koen Tielemans Ingegeven op: 24-feb-2004 Gereden op: 22-feb-2004
Ik ben zelf van de streek waar het parcours van Lennik door loopt, maar zelden volg ik de route volledig omdat er goede baantjes zijn die er helemaal niet aan toegevoegd zijn !
Op de kaart die hier online staat is het moeilijk aan te tonen, maar er is een lus die niet genomen wordt en die iedereen zeker moet doen !!!
Het is een omweggetje van 1 a 2 kilometer.

Op de blauwe lus rij je op een gegeven ogenblik op de Schapenstraat. Daar moet je een aardeweg in die steeds rechtdoor loopt en aan het einde kom je op een kleine straat waar je rechts moet. Op de linkerkant aan het einde van dit weggetje is er een huis achter een haag. Daar zie je een aardeweg die rechts het veld in loopt voor die straat en die je in de verte ziet uitkomen links van een bos.

Daar rij je dus in en als je naast het bos komt kan je ofwel rechtdoor ofwel iets verder rechts het bos in.

Nu moet ge kiezen ...

Rechts : De makkelijke kant van de lus.
Rechtdoor : De tough motherfucker.

Neem je rechts dan leidt het pad je door het bos waar je op het einde naar links moet en je "de helling" af moet.
Neem je rechtdoor, dan moet je aan het einde kort naar rechts en hopla ... 30-40 meter omhoog aan toch zeker 30% !!!!

Ik ben er zondag geweest en enkel af gereden. Door de modder is omhoog nu niet tedoen denk ik.

Als ik binnenkort ff tijd heb zal ik er een bordje zetten zodat het makkelijker te vinden is !

Enjoy, ik ken er nog, maar die hou ik voor een andere keer ! ;)

KS.

Van: stijn vlasschaert aka teddy kgb Ingegeven op: 19-jan-2004 Gereden op: 18-jan-2004
Gisteren TT van Lennik gedaan...
Groene en blauwe lus gedaan...
36 km i.p.v. de 27 km die aangegeven stonden...
ook keer of 3 'verloren' gereden door gebrekkige bewegwijzering...
parcours was eerste 15 km té gemakkelijk, maar lag in slechte staat en de laatste 20 km werden daardoor plots een heleboel zwaarder...
Leuk dat we op t einde wel de bikes konden kuisen (afspuitplaats aan sporthal Jo Baetens)
Al bij al toffe toertocht!
_________________
Van: Peter Ingegeven op: 30-dec-2003 Gereden op: 27-dec-2003
betreft enkel rood traject
weersomstandigheden: vrij zonnig en redelijk wat wind
Het parcours lag er vrij zwaar bij tengevolge van de gevallen neerslag de laatste dagen, maar da is nu éénmaal mountainbike in winter!
Sluit mij wat bewegwijzering alsook wat route betreft aan bij vorige kommentaren:
goed bewegwijzerd, leuk en pittig om te fietsen, en behoorlijk wat afwisseling.
Van: jan galle Ingegeven op: 10-dec-2003 Gereden op: 9-dec-2003
Prachtig, om op een koude zonnige winterdag in Lennik rond te fietsen op een prachtige route. Ik heb het hele traject afgelegd en heb maar een paar keer een kleine retour moeten nemen. Mijn orientatie is zowaar zeer zwak (nietwaar Stijn) dus dit kan alleen maar betekenen dat de bewegwijzering vrij goed was. Dankzij het vriesweer (dus geen 'plets'ende regen) lag het parcour er goed berijdbaar bij. Op een gegeven moment kwam een betonnen afsluiting vervaarlijk dicht bij het smalle padje waarlangs ik heen moest. Twee honden die, indien ze vrij konden, me verscheurden alsof ik hun eerste prooi was in maanden niet te nagesproken een prachtige rit in een rustgevende omgeving.
Van: snelle ronny Ingegeven op: 25-may-2003 Gereden op: 25-may-2003
Ben gisteren (24/05/2003) men een maat gaan rijden in Lennik ik moet zeggen dat het parcour me zeer goed beviel . En wat ze hier zeggen van dat er pijltjes ontbreken , als je goed uit je DOPPEN kijkt en wat de moeite doet dan vind je de pijltjes wel , moet wel toegeven dat er mischien 2 ontbreken
1, vlak na een afdaling waarbij je in een bocht naar rechts moet
2, op het rode parcour waarbij je plots terug komt op een plaats waar je al geweest bent. Geen nood gewoon volgen die handel je komt er wel andere kleurtjes tegen . Op een gegeven moment kom je op het rode parcour 2 rode pijltjes tegen nu weet ik niet welke de juiste was wij hebben in iedergeval de rechtse genomen, maar ik denk dat we de linkse moesten hebben want op het einde van de rit stond er bijna 52 km op de teller terwijl de rit maar 42 km moest wezen.
Ik kan deze toer echt aanraden en als je goed kijkt dan zie je de pijltjes wel veel geluk bikers!!!!!!!!!
Van: Hans Crabbe Ingegeven op: 25-aug-2002 Gereden op: 25-aug-2002
Zondag 25-08 ben ik samen met 2 MTB vrienden de mountainbike route van Lennik gaan verkennen. Om 8u45 zijn we gestart vanaf de Sporthal Jo Baetens. <br>
Het eerste deel is relatief vlak en dus ideaal als opwarming. De streek is ook zeer mooi en de uitgestippelde route is echt voor mountainbikers. Je krijgt dan ook slechts weinig asfalt te zien. Mooi zo.<br>
Het blauwe gedeelte is al iets moeilijker en technischer met soms mooie singletracks doorheen de velden tussen verschilllende gewassen. Voornamelijk maïs in ons geval. Maar alvorens we daar kwamen, waren we wel even de weg kwijt door gebrek aan pijlen. Dit overkwam ons ter hoogte van de Molenbeek, waar we na aanwijzingen van een plaatselijke bewoner ons terug konden oriënteren op de kaart (afprinten vanaf de site is een noodzaak). Even later volgde nog een met netels en braambessenstruiken overwoekerde singletrack met langs weerszijden een prikkeldraad. Op dit stuk moet je absoluut van de fiets of je beland bij een plastisch chirurg. Gedurende 500m waanden we ons dan ook in "Rambo 4", maar spijtig genoeg zonder hakmes. Dit leverde dan ook een aantal A-schreeuwen op en wat schrammetjes. <br>
De rode route begon zeer goed en was weer een afwisseling ten opzichte van de groene en blauwe gedeelten. Jammer dat we ergens tussen "Tuitenberg" en "Moeille" de pijltjes niet meer terugvonden. We kwamen hier drie andere sympathieke bikers tegen, die alle mogelijke wegen al hadden geprobeerd, zonder enig resultaat. Uiteindelijk hebben we dan toch pijltjes gevonden, maar met als resultaat dat we uiteindelijk maar 35km op de teller hadden staan in plaats van de 42 aangekondigde. Spijtig! Daarom wil ik ook de verantwoordelijken oproepen om de hele route nog eens te controleren en de bewegwijzering te verbeteren.<br>
Heel positief daarentegen is de afspuitstand en de douchemogelijkheid aan de sporthal.<br>
Hopelijk wordt de route snel onderhouden, want het is één van de mooiste en meest afwisselende routes in Vlaams-Brabant.
Van: Hilde De Keyser Ingegeven op: 26-jul-2002 Gereden op: 26-jul-2002
26/07/2002:<br>
Gisteren ben ik met veel enthousiasme begonnen met de volledige toer van Lennik en ben geëindigd met een bitter gevoel.Als je voor 42 km bijna 4 uur nodig hebt omdat je de bordjes steeds moet gaan zoeken (bloso is er kampioen in met de bordjes zo te zetten dat je zeker geen snelheid kunt blijven houden!) of omdat je bij gebrek aan bordjes alle mogelijke wegen moet gaan berijden, dan hoeft bloso voor mij geen vaste parcours meer te maken!!
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 16-aug-2001 Gereden op: 16-aug-2001
16/08/2001:
<ul><li>uitstekend bewegwijzerd, het is wel een recente route. Enkele pijltjes ontbreken, en dan is een plannetje wel handig.
<li>heuvelend landschap, constant op en neer, en dat maakt het na 42 km erg zwaar, geen echt steile stukken omhoog, wel enkele snelle (niet ongevaarlijke) afdalingen
<li>de 3 routes samen (42 km) zijn volgens mij langer dan aangegeven, ik voelde weinig verschil tussen de routes onderling qua inhoud
<li>veel offroad (80%) en geen lichtlopende stukken, maar verscheidene stroken tussen lang gras, of dokkerend over diepe putten, ... Holle weggetjes, in een bosje bergop, singletracks, ... het zit er allemaal in
<li>veel te veel compleet onberijdbare stroken: wegje met diepe sporen tussen twee rijen prikkeldraad, veldweg met zeer grove steenslag (zeg maar hele bakstenen), singletrack overwoekerd met netels en distels, ... tip: trek een lange broek aan in de nazomer
<li>mooie natuur, je ziet allerhande diertjes (hazen, fazanten, patrijzen, ...)
<li>na een droge periode waren sommige stukken erg zwaar dokkeren, na een natte periode moeten al deze wegen er heel heel zwaar bijliggen. Ik vraag me af of deze route wel mogelijk is na weken regenval.
<li>ik kreeg het op het einde moeilijk, mede door de vele slechte offroad stroken
<li>Conclusie: ***
</ul>
Van: Bruno Retoré Ingegeven op: 11-jun-2001 Gereden op: 11-jun-2001
11/06/2001:
Ik heb de ganse route gereden eind mei en dit zijn mijn bevindingen:

Blauwe route: is fysiek het zwaarste en er komt nogal wat gedokker aan te pas. Niets voor snelheidsduivels maar technisch (in de zin van laveren over een smal weggetje tussen 2 velden of rakelings langs een prikkeldraad of tussen de brandnetels) toch behoorlijk moeilijk. Tom heeft gelijk wat het
beekje betreft. Over een afstand van 250m loopt er inderdaad wat water in het spoor van de route - goed om de banden wat nat te maken en als je op de openbare weg komt om aan te tonen dat je toch wel echt aan het biken bent. Ik heb de bevoegde gemeentelijke instanties ondertussen wel op de hoogte gebracht van dit feit.

Groene route: ideaal voor een kalm zondagsritje met het gezin om van het unieke Pajottenlandse panorama te genieten (onderweg passeer je de centra van Sint-Martens en Sint-Kwintens-Lennik om een Kriekje of Geuze te nuttigen). Snelheidsduivels vinden hier ook hun gading want over de landwegen kan je er behoorlijk tegenaan gaan (wel bellen vooraleer je de families voorbijraast)

Rode route: niet te onderschatten qua opeenvolgende niveauverschillen en zeker in het "moerasgebied" De Moeille kun je zelfs in de zomer nog natte voeten krijgen. Toch wel de moeite want qua parkoers is het toch anders dan de blauwe en groene route.

Algemeen wat de bewegwijzering betreft heb ik op 1 of 2 keer na weinig problemen ondervonden. Het weer was ook mooi en ik hoefde mijn ruitenwissers dus niet op te zetten.
Van: Tom Maes Ingegeven op: 7-may-2001 Gereden op: 7-may-2001
07/05/2001:

Samen met en vriend heb ik op 28/04/2001 de route(groen+blauw+rood)gereden.Om eerlijk te zijn ,hebben we soms lang moeten zoeken achter de bordjes die er dan niet bleken te staan.Dus al bij
al wat zoekwerk.
Ik hou wel wat van wat degelijk ploeterwerk in het het veld maar dit is echt niet te doen,het is zelfs al niet leuk meer na 20km fietsen.En wat de wegeltjes betreft dat zijn meer beekjes geworden dan fietswegels.Op de plaats van een fietsweg loopt nu een klein beekje???En bij het café het Millenium moesten we vragen of we de afspuitplaats mochten gebruiken maar die was nog niet aanwezig maar hebben dan wel een tuinslang in de plaats gekregen na lang aandringen.

Om af te sluiten ;geen aanrader,zoek andere fietsoorden op.