Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "/customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/GPS/gooik_groenRood.gpx" in /customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/routedetail.php on line 245 Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "/customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/GPS/gooik_groenBlauw.gpx" in /customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/routedetail.php on line 245
logo  
GooikGooik (Hamertjesroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Gemeenschapscentrum 'De Cam' Dorpstraat 67, 1755 Gooik  02/532 21 32
groen Herberg 'Den Haas' Wijngaardbosstraat 6, 1755 Gooik  054/33 45 98
zwart sportcentrum Koornmolen Processiestraat 15, 1755 Gooik  054/32 89 79

Lussen
groen blauw rood zwart
14,7 km (167 hm)GPX 10,4 km (98 hm)GPX 11,1 km (94 hm)GPX 13,8 km (184 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+rood groen+blauw+rood
31,7 km (366 hm)GDBKMLGPX 33,6 km (386 hm)GDBKMLGPX 41,0 km (459 hm)GDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst Gooik , Gooik Tel: 054/32 89 79 Email:walter.tielemans@gooik.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share

Kaarten
digitale kaart
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietsen 'De Spaak', Eeckelstraat 30, 1755 Gooik, Tel: 02/532.02.21 (gsm: 0495/22.08.02), Fax:02/532 02 21, de.spaak@proximedia.be
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Gemeenschapscentrum 'De Cam' ja (ter plaatse en op 250 m naast het gemeentehuis) ja ja nee ja
Herberg 'Den Haas' ja ja nee (n) nee (n) nee (n)
sportcentrum Koornmolen ja ja ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Marteko Ingegeven op: 4-jul-2019 Gereden op: 4-jul-2019
Vanaf brouwerij De Cam het groen-blauw-rode traject (met zwarte tussenstukken) gevolgd en dit onder zeer warme en vooral poederdroge omstandigheden. Vooral het groene deel geeft ons inziens goed de heuvelachtige aard en ziel van het Pajottenland weer. Het volledige traject biedt veel off roadwegen met vooral brede in steenslag uitgevoerde tractorwegen. Op het einde van de rit zitten enkele min of meer boswegen maar ook iets meer verharde wegen. Alles bij elkaar een leuk afwisselend parcours dat vrij goed uitgepijld is. In De Cam mag je na de rit niet vergeten een Geuze Lambiek te nuttigen (als beloning voor uw inspanning) Sante
Van: Hans Ingegeven op: 13-jul-2016 Gereden op: 13-jul-2016
Vandaag voor de tweede maal de volledige lussen gereden (zwart enkel als verbinding tussen de anderen). Deze keer met zoonlief van 8.5j. Tegen we terug aan de auto stonden hadden we 44.7km op de teller (weliswaar over een tijdsspanne van 4H), waren we 2x volledig nat geregend en evenveel maal terug droog geblazen.
Fantastische vergezichten, toffe off-road paadjes en minimale macadam wegen deed mijn zoon helemaal smelten.
Zelf vind ik dit een leuke rit, veel afwisseling, soms matig dan weer heel pittig met ware kuitenbijters, goede bewegwijzering (af en toe een beetje verscholen tussen het hoge gras) en inderdaad de beklimming van de Kesterheide dwingt wel bewondering af voor zij die er wel op geraken. Tip: ipv direct aan de rand van het bos rechts op te draaien, ga gewoon rechtdoor en je komt op een slingerend pad dat bovenaan op hetzelfde punt uitkomt (met het natte, vettige weer van vandaag was dit toch ook nog een hele klus)
Van: Chris Durie Ingegeven op: 31-dec-2015 Gereden op: 30-dec-2015
Onder de tab "extra informatie" staat het Warande Hof (waar je kunt douchen en MTB afspuiten) aangegeven als op 100m van de startplaats. Dat klopt helemaal niet in werkelijkheid... het Warande Hof is in Oetingen, dat is bijna helemaal aan de andere kant van de startplaats van deze route. Dan maar met modder-fiets en -kleren naar huis gereden. de vrouw zag mij graag thuis komen !
Van: Chris Durie Ingegeven op: 31-dec-2015 Gereden op: 30-dec-2015
De groen+blauw+rood gereden... héél mooie rit, vind ik. Veel off-road, en veel verschillende off-road types : plat verhard, modder, klimmen (tot in de kleinste versnelling), ... Bij zonsopkomst en met een schitterend weertje. Echt van genoten, en voor herhaling vatbaar. Wie de beklimming van de Kesterheide over de boomwortels kan, zonder af te stappen, mag het mij laten weten, ik kom kijken !
Van: Griet Ingegeven op: 14-jun-2015 Gereden op: 14-jun-2015

Route zwart, blauw rood gedaan...zwart duidelijk de tofste.
Heel goede bewegwijzering, alleen bleven we wat op honger zitten met single tracks...
Off road vooral veldwegen, stenen ondergrond maakte het wat avondtuurlijker...
Zwarte route wel toffe stukjes bij..
Naar onze mening mtb voor beginners en dan wel heel mooi...
Van: Griet Ingegeven op: 14-jun-2015 Gereden op: 14-jun-2015

Route zwart, blauw rood gedaan...zwart duidelijk de tofste.
Heel goede bewegwijzering, alleen bleven we wat op honger zitten met single tracks...
Off road vooral veldwegen, stenen ondergrond maakte het wat avondtuurlijker...
Zwarte route wel toffe stukjes bij..
Naar onze mening mtb voor beginners en dan wel heel mooi...
Van: Lester Ingegeven op: 28-may-2015 Gereden op: 28-may-2015
Vandaag vanuit Lembeek de aansluiting op het rode parcours thv Zwaantje opgezocht en van daaruit rode en zwarte lus. Heel mooie omgeving, nooit echt lang moeten zoeken naar pijltjes en maar 2 keer klein stukje moeten terugrijden. Leuk parcours voor beginner zoals ik ;) ....enkel moeten afstappen op 1e steile Helling Kesterheide omwille van vele boomwortels. Steilte en boomwortels zorgde er voor mij alvast voor dat ik te voet verder moest...
Leuke trip :)
Van: J_B Ingegeven op: 6-apr-2015 Gereden op: 5-apr-2015
Zondag 5 april gereden, nieuwe parcours is nog niet officieel open maar je kan het wel al rijden!
Het lag er desondanks de regen voorbije dagen toch voor 80% droog bij.
Parcours is super, waarom in deze streken geen tt's georganiseerd worden is mij een raadsel.
Duidelijk te volgen, hebben de drie lussen gereden zonder 1 keer verloren te rijden.

Alleen spijtig dat ergens dicht in de buurt van het motocross parcours er een berg wordt opgereden dewelke echt gemaakt is om naar beneden te vliegen. (Lang, drops, wortels,.. een "mini downhill" baantje)
Van: Nico Motton Ingegeven op: 3-mar-2015 Gereden op: 1-mar-2015
Allen, deze route is momenteel in renovatie, het nieuwe parcours zal geopend worden op zaterdag 18/04/15. Nog even geduld dus...
Van: Tony Ingegeven op: 21-mar-2014 Gereden op: 7-mar-2014
Droevig uitgepijld. Zonder hulpmiddelen (gedetailleerde kaart, gps) lijkt het me niet mogelijk om de routes vlot uit te rijden. Ipv 40 km had ik op het einde na veel zoeken en sukkelen 51 km op de teller. Jammer want Gooik heeft met het Pajottenland en zijn talloze schilderachtige baantjes alles voorhanden om een mooi heuvelachtig parcours voor de wielen te schuiven. Startplaats De Cam biedt nette kleedkamers, een goede afspuitplaats en niet te versmaden geuze en kriek uit de aanpalende ambachtelijke brouwerij Jammer vd ontbrekende pijltjes.
Van: Hans Ingegeven op: 7-jun-2013 Gereden op: 7-jun-2013
Vanuit de Cam vertrokken voor de drie lussen. Warm weer, zon en een droge omloop. Eén zware modderpoel aan het begin van een bos, daar is het trouwens nooit droog.
De bepijling is echter ondermaats. Tussen de begroeiing, nà een splitsing of helemaal niet. Ergens in Liedekerke heb ik dan maar de weg naar Gooik gevraagd en langs
de hoofdwegen teruggekeerd. Leuke omgeving, maar abominabele aanduiding. Die Bloso-pijltjes zijn sowieso toch maar triestig.
Dat moet toch een beter ontwerp voor bestaan !
Van: jake Ingegeven op: 17-may-2013 Gereden op: 4-may-2013
De groen,blauwe, rode route is goed afgepijlt,bij droog weer was dit een leuk parcour,perfect om op een sportieve mannier deze omgeving te verkennen.
Van: mattias Ingegeven op: 9-oct-2012 Gereden op: 2-oct-2012
heb de groen-blauwe route gereden. deze is redelijk goed aangeduid, hier en daar moet je goed op de bepijling kijken wegens wildgroei! is geen al te zware route.
enkel kester (motorcross parcour) ben ik moeten afstappen door de wortels die het pad kruisen. sommige zijn reeds tot boven kunnen fietsen (bij droog weer), mij is het nog niet gelukt ;)

Van: Nico Ingegeven op: 14-jul-2010 Gereden op: 13-jul-2010
Gisterenavond Gooik groen+blauw+rood gereden bij droge & warme omstandigheden. Tweemaal aan een splitsing geen groen pijltje gevonden en een stuk te ver/verkeerd gereden en terug mogen keren om te zoeken (1e maal aan een Y-splitsing waar het direct naar links is en niet de kasseien naar rechts beneden, 2e maal na de boszone en voor de paddenbroek(?). Leuk traject in een aangenaam glooiende mooie omgeving. Enkel de Kesterberg/heide oprijden is me niet gelukt: goed onderuit gegaan op een boomwortel richting prikkeldraad, net niet in. Binnenkort eens een nieuwe poging ondernemen om deze venijnige helling op te raken...
Van: Linda Ingegeven op: 5-jun-2010 Gereden op: 4-jun-2010
Eerste BLOSO toer gedaan en de 42km uitgereden. Fijne toer, slechts één modderpoel op de weg wegens hele goede weersomstandigheden. Bewegwijzering niet zo goed zichtbaar door de hoge wegkantbegroeiïng. Gelukkig had mijn ervaren MTB man de toer op GPS gezet waardoor het makkelijker rijden was. Op de N272 gaf de GPS echter een veldbaan aan die niet meer doorloopt en er was geen aanduiding op de weg dat het parcours was aangepast. Misschien toch de GPS toer even aanpassen of duidelijker aangepaste route aanduiden op de straat?
Toffe toer met aangenaam vertrek/eindpunt!
Van: Stijn Ingegeven op: 19-feb-2010 Gereden op: 18-feb-2010
Gisteren bij een licht zonnetje de groene lus gereden. De bepijling was goed, maar wat een modderpoel. Heel veel geploeterd en stukken waar geen beginnen aan was.

Het stukje voor het motocrossparcors van Kester is zeker de moeite waard als het wat droger ligt. Ik vermoed dat dit bij droog weer een mooie en snelle route is.

De accomodatie in de cam: Gisteren was er nog geen water, maar dit zou snel terug in orde komen. Dan maar naar fietsenmaker spaak gereden. Hij had niets klaar staan, maar begon wel alles uit te halen om alsnog onze bikes te kunnen afspuiten.

Daarna in de cam zalige warme douches en een lekkere geuze met portie kaasjes!

DUS: leuke route mits iets minder monder, een een goede accomodatie nadien...
Van: LAUWAERT Ingegeven op: 17-sep-2008 Gereden op: 19-sep-2008
Vertrekpunt De Cam is ideaal.
Mooie route gereden dank zij het weer: groen 25km

Zou het mogelijk zijn om de site aan te passen want in de Cam kan je wel degelijk douchen!
Van: Marc Ingegeven op: 5-jun-2008 Gereden op: 24-may-2008
Ik deel volledig je mening Raf en ja ik ook had die enige technische helling gemist omdat het als een verrassing overkwam. Ik ben dan gewoon terugreden en het opnieuw gedaan met succes. Een aanrader voor jou is zeker het parcour van Overijse !
Van: Raf Ingegeven op: 21-may-2008 Gereden op: 20-may-2008
Gisteren hebben we groen, blauw, rood gereden met een overwegend aanwezig zonnetje boven ons. Al heerste er wel een strak en fris windje dat steeds van voren leek te komen.

Na afloop van de gereden route moesten we echter vaststellen dat er niet veel afwisseling te bespeuren viel. Dit was dan ook duidelijk één van de mindere routes die wij tot heden gereden hebben en catalogeren deze met een 1 op een schaal van 5. Laat ons zeggen dat zeker de helft van de route zich op verharde (asfalt en beton) afspeelt, 40% op brede veldwegen en de overige 10% kan je dan toeschrijven aan een andere ondergrond en/of paadjes. En toen we aan dat éne technische klimmetje toekwamen waren we echter zodanig verast dat we veel te laat schakelden, de ideale klimlijn volledig mistten en we dus noodgedwongen voet aan grond moesten zetten.

Verder is het ook zo dat de bepeiling langzamerhand achter een sterk opkomende begroening verscholen wordt en op sommige plaatsen slechts wordt teruggevonden na een ware zoektocht. Ook is de bepeiling zeer dikwijls op zijkanten van pilonen aangegeven i.p.v. zichtbare bepeiling in de rijrichting.
Komt hier echter nog bij dat de roodgroenblauw .GDB gps-track die men hier kan downloaden absoluut niet accuraat bleek te zijn en dan wordt het uiteindelijk meer een zoektocht i.p.v. een mtb-tocht. De andere tracks had ik niet ingeladen, dus hier kan ik niets over vertellen.

In deze streek waren er zeker andere mogelijkheden geweest om een uitdagendere/technischere route te bepeilen.

Dit is een parcours dat zich uitstekend leent voor een biker die houdt van zachte glooiingen, brede wegen en een regelmatige cadans.
Ben je echter op zoek naar iets uitdagender, dan ben je op deze route niet aan het juiste adres.
Van: Mario Ingegeven op: 16-may-2008 Gereden op: 15-may-2008
Samen met Charles (mijn vaste bikebuddy) heb ik gisteren een ritje gedaan in Gooik, waar we de plaatselijke Bloso-route hebben verkend. In het verleden heb ik quasi alle Bloso-routes in Oost- en West-Vlaanderen afgereden, alsook enkele in Vlaams-Brabant. Het was voor ons dan ook een vraagstuk waarom we Gooik nog nooit hadden aangedaan.
Bij aankomst in het kleine dorpje, waren we al onder de indruk van het prachtige glooiende landschap. Bij ons vertrek (ca 18.30u) was het plaatselijke klimaat nog droog en zwoel.
Bij ons vertrek kregen we al onmiddellijk de eerste hoogtemeters voorgeschotel, bij de klim vanuit het dal... de eerste kennismaking met de plaatselijke ondergrond leerde ons dat de regen van de voorbije dagen hier nog niet echt een ravage had aangericht.
De eerste kilometers konden we aan een gezegend tempo afrijden op droge paden.

Na een goed halfuur sloeg het weer plots om. We besloten ons regenjasje aan te trekken, wat een verstandige beslissing bleek. De regenbui werd forser en forser en zo konden we de route afwerken in een gezegende stortbui.
We bleven echter genieten van het schitterende landschap. In eerste instantie leidde de route ons over brede veldwegen die heel vaak bezaaid waren met scherpe stenen en keien.
Eens op de blauwe route aangekomen, kregen we meer een meer langdurende singletracks onder de wielen geschoven, met zelfs enkele mini-ardennenklims als apotheose.
Het bleef echter genieten van het landschap, want zover het oog reikt is deze omgeving bezaaid met groenovergoten heuvelruggen. God onze vader bleef ons echter natspuiten, waardoor we besloten de rode lus niet meer te volgen... Niet dat we aan het afzien worden, maar we wilden beiden een ferme verkoudheid vermijden.
Het landschap met de droge veldwegen, was ondertussen herschapen in een opeenstapeling van snelstromende beekjes van klei. Het werd dan ook wat opletten geblazen om op deze glibberige ondergrond niet onderuit te gaan....
Met een kleine 35 kilometer op de teller kwamen we terug bij de wagen aan. Het sein voor de regen om er terug mee op te houden.
Na een ouderwetse verkleedpartij te midden van het plaatselijke trottoir, konden we terug huiswaarsts rijden... Een ding weten we nu zeker... Het bloso-parcours van Gooik is beslist de moeite waard om eens te verkennnen!
Van: Philip Ingegeven op: 4-may-2008 Gereden op: 4-may-2008
Net groen + blauw gereden. Mooie route voor als je van glooiende landbouwlandschappen houdt (velden en weiden). Het lag er na enkele zonnige dagen droog bij, een enkele plas hier en daar uitgezonderd.

Net voorbij "Den Haas" ontbreekt aan een kruispunt een pijltje naar links. En aan de Edingensesteenweg moet je linksaf. Daar zat het enige pijltje verstopt achter een affiche voor een evenement. Een herinnerings/bevestigingspijltje vlak na het kruispunt had handig geweest.
Van: Jeanke Ingegeven op: 26-jan-2008 Gereden op: 26-jan-2008
Vandaag de groene route gereden met m'n vriendin. Haar eerste ervaring met de MTB en we kunnen van een geslaagde namiddag spreken.

Route lag er heel deftig bij, enkel op't einde wat modder maar voor de rest heel goed te doen.

Vandaag zelfs de Kesterberg opgereden zonder te moeten afstappen. Was me voordien nooit gelukt, al heb ik ook wel een nieuwe fiets en klikpedalen. Kan ook helpen natuurlijk.

In ieder geval een aanrader, zeker met de douches en fietsreiniging en het lekkere eten in De Cam.

Volgende week opnieuw als't niet te veel regent!
Van: Tim Ingegeven op: 7-jan-2008 Gereden op: 6-jan-2007
Vandaag groene route gereden, schitterend parcours in een prachtig landschap.
Parcours lag er zwaar bij maar veel plezier beleefd. Ik kom hier zeker terug.
Bepijling van de groene route is perfect.
Van: Kris Ingegeven op: 6-jan-2008 Gereden op: 24-dec-2007
Alvorens kalorieën op te doen tijdens de komende feestdagen, er al gauw nog wat afgereden op het stalen ros. Combinatie groene lus Gooik met de groene van Ninove is best aangenaam en staat al gauw voor een km of 45. Onberispelijke uitpijling in Gooik, maar ik blijf het moeilijk hebben met de manier van bewegwijzeren van de sportdienst van Ninove: (afgebleekte) pijltjes hangen meestal véél te ver voor een afslag, en van bevestigingspijlen na een afslag hebben ze daar nog nooit gehoord. Daar staat tegenover dat de uitpijling van het verbindingsstuk Gooik --> Ninove onvindbaar is, maar omgekeerd is die dan weer wel netjes aangegeven.
Laat dit alles de pret niet bederven: het blijft een plezante streek om in rond te rijden.
Van: WM Ingegeven op: 18-nov-2007 Gereden op: 18-nov-2007
Vandaag met ons 2en vertrokken op een vastgevroren ondergrond die naar het einde toe weer redelijk vettig werd. Dit parcours is echt een aanrader ! Mooie streek en proficiat aan de mannen die de pijltjes op deze omloop onderhouden ! Hier kunnen veel omlopen een voorbeeld aan nemen. Zeker voor herhaling vatbaar...

Van: Kevin Ingegeven op: 7-oct-2007 Gereden op: 15-sep-2007
Deze route al een paar keer gereden, mooi parcours, bepijling wordt regelmatig vernieuwd, ook het parcours zelf is prima onderhouden!! Kortom een echte aanrader!! De kesterberg raak je enkel boven als je uiterst rechts of uiterst links blijft. Over de uitstekende boomwortels is het echt moeilijk...maar niet onmogelijk.
Van: Koener Ingegeven op: 10-sep-2007 Gereden op: 7-sep-2007
@ Nick : Ik wil je er wel eens mee naartoe nemen en andere tracks in de wijde omtrek leren kennen (als je die nog niet kent) ... Asse, Bekkerzeel, Bodegem, Dworp, Halle, St. Genesius Rode, Braine, ... Je kan me contacteren op Koener@1st8.be. Ik en mijn bikepartner kunnen wel nog compagnie gebruiken :)
Van: Stijn Ingegeven op: 20-aug-2007 Gereden op: 18-aug-2007
Vorig weekend mijn geliefde route van Gooik gereden.
Kesterklim opgeraakt... Voor diegene die hem niet opraken, blijven proberen!
Bij mij was het deze maal de 2de keer op 6 pogingen... Misschien 1 goede raad: Blijf rechts houden! Voor de rest is dit een parcours om van te snoepen: goede bepijling, veel variatie, leuke klimmetjes, weinig volk en leuke café's op de track (De Kam en Den Haas)...
Van: Nick Ingegeven op: 19-aug-2007 Gereden op: 19-aug-2007
Vandaag de gr-bl-rde route gereden. Ben enkele keren fout gereden maar was ws vooral te wijten aan mij die de pijltjes niet altijd had opgemerkt.

Aan diegene die die Kesterklim kunnen oprijden: Respect! Als je tips kan geven hoe daar boven te raken zijn ze zeker welkom. Die boomwortels steken echt super veel uit en ontwijken zit er niet altijd in. En dan is het helemaal fun met het gedacht dat rechts van je een mooie prikkeldraad is gespannen.

Over het algemeen een mooie en zware route. In totaal 54,7km gereden en zat tamelijk kapot.
Van: dave Ingegeven op: 28-jul-2007 Gereden op: 28-jul-2007
vanmorgen om 08u30 de groene en blauwe lus gaan rijden,toffe route,de bepijling mag iets duidelijker zijn.
Wel spijtig van het rotte weer vandaag.
Regen+leme grond+mtb=miserie.
Maar zeker een aanrader.
Van: patrick Ingegeven op: 6-may-2007 Gereden op: 6-may-2007
Vandaag met de Straf in Bergaffers de 3 lussen gereden. De pijlen hanger er wel maar sommige zijn zodanig verkleurd dat je bijna niet meer ziet naar welke richting ze wijzen.1 Pijl hing helemaal los en die kon alle richtingen uitwijzen.
Zoniet leuk parkoer alhoewel er redelijk veel asfalt in zit.

Van: Koener Ingegeven op: 6-may-2007 Gereden op: 29-apr-2007
@ Jan : Mij is het toch al meermaals gelukt om zonder een voet te zetten de Kesterklim op te rijden. Natuurlijk bij droog weer. Ietwat nat en ge moogt het vergeten.
Door de korte boch kan je niet echt snelheid maken voor de klim natuurlijk. Ik schakel meestal vrij snel en rij op de makkelijkste versnelling naar boven, blijf altijd zitten en goed naarvoor geleund om niet achterover te vallen. Bij de uitstekende wortels doe ik een kleine bunnyhop met het achterwiel en dat lukt meestal wal.
Als het nat ligt schuif je hier zeker op uit.
Ik moet wel zeggen dat ik zeker geen supergeoefende mtb-er ben, maar technische klimmetjes liggen mij wel. Mijn lichtgewicht, 67 kilo max, zal er oo kwelmee temaken hebben :D
Van: Andy Ingegeven op: 30-apr-2007 Gereden op: 29-apr-2007
zondag de groene en blauwe lus gereden. we moeten ons aansluiten bij Jan, de bewegwijzering is zeker en vast goed aangegeven. soms zelfs 3 pijlen aan een kruispunt.
Van: philip meulenberghs Ingegeven op: 26-apr-2007 Gereden op: 25-apr-2007
na het werk groen en blauw gereden.
Gestart aan warandehof in Oetingen.
Redelijk goed bewegwijzerd, maar niet goed genoeg. Als je niet goed uitkijkt mis je de pijlen (soms hangen die op vreemde plaatsen, een keer achter een struik).
Af en toe verloren gereden maar de route terug gevonden.
Na startplaats "herberg den haas" zijn we in de buurt van Neigem de route definitief kwijtgeraakt en terug in Gooik terecht gekomen.
Het werd laat, de teller stond op 28 km en dus zijn we er maar mee gestopt en naar Oetingen terug gereden.
Van: Jan Ingegeven op: 5-apr-2007 Gereden op: 2-apr-2007
Het was guurder en kouder dan het wel leek! Het zonnetje twijfelde, maar gelukkig had ik mijn handschoenen en muts bij en viel het nog wel mee. De 3 lussen wederom aan mekaar geregen, yes! De wegwijzertjes staan overal heel goed opgesteld, dus misrijden kan haast niet (misschien wel als je te veel vaart hebt).
Ik vraag me toch af of iemand er wel ooit in geslaagd is om juist na de wei de Kesterberg op te rijden alvorens het bosje door te rijden? Ik luk er maar niet in, misschien ligt het wel aan mijn amateuristische fietsje :-) Let me know! Gave tocht, ook in bar weer!
Van: Olivier Ingegeven op: 4-apr-2007 Gereden op: 2-apr-2007
De blauwe & groende lus gedaan. Leuke rit, bij mooi weer, mooie landschappen, voldoende off-road. Tof om in conditie te komen. Alles zeer goed aangeduid!
Van: Danny Bisaerts Ingegeven op: 2-jan-2007 Gereden op: 24-dec-2006
Onder het motto: eerst wat sporten alvorens te feesten heb ik op de dag voor Kerst deze schitterende route gereden. Ik had van deze site de GPS track gedownload en die heeft goed geholpen en van de eventuele missende signalisatie niet veel gemerkt :)

Het was wel koud (rond het vriespunt) en het lag er allemaal zeer glibberig bij, maar dat mocht de pret niet drukken. Als je uit het platte landsgedeelte komt, dan is Gooik een ideale route om je in het rood te laten gaan.

Kortom .... een aanrader.
Van: Chris JMP Loyens Ingegeven op: 27-dec-2006 Gereden op: 27-dec-2006
Koude, gure wind, modder en stuifsneeuw: het leven kan schoon zijn en dan vooral in het onovertroffen Pajottenland. Prachtige route. Op het einde van de groene route ontbreekt er een pijltje. Net voorbij een antiekhandel-boerderij moet je naar rechts en onmiddellijk schuin links een wegeltje in naast een niet afgesloten weide. Bovenaan kom je aan een viersprong waar een bordje ontbreekt: rechtvoor een voetpad. Op het paaltje rechts van het voetpad zie je de lijm van het bordje nog zitten. Hier moet je naar links dus. Laat het vooral de pret niet drukken. Ik ga vast nog eens terug in de lente of de herst.
Van: CrazyCrank Ingegeven op: 19-dec-2006 Gereden op: 17-dec-2006
Man man man. Schitterend weer, maar wegens de overvloedige regenval van de afgelopen dagen lag het parcours er bijzonder vettig bij. We reden met een groepje van 6 bikers op en af het glooiende terrein. Bijzonder weinig platte meters in het pajottenland, wat soms zorgt voor een prachtige uitzicht. Voor mij persoonlijk was dit één van de eerste kennismakingen met het MTBen, en ik heb genoten (en soms ook afgezien) van de volle 43 km. In tegenstelling tot wat de fiche zegt kan je in de Cam (sfeervol bruine staminee waar vroeger de rechtvaardige rechters werden opgenomen) perfect ter plaatse je fiets en jezelf wassen. Bijzonder propere douches (3 stuks) zijn daar neergepoot. Enfin, een aanrader. Tip voor de beginnende MTBer: langzaam vertrekken, er staat genoeg op het menu...

Van: Jan DK Ingegeven op: 18-oct-2006 Gereden op: 18-oct-2006
Prachtige route, zeer goed bereidbaar (vooral te danken aan het prachtige weer van de voorbije weken).
Goed bepijld, enkel bij het binnenrijden van Gooik (Strijland) enkele pijltjes gemist (of eventueel over het hoofd gezien??).
Vooral een parcours voor een geoefende biker.
Van: peter buyl Ingegeven op: 6-oct-2006 Gereden op: 5-oct-2006
dit is een voorbeeld voor andere parcours,tuurlijk is het een wondermooie heuvelachtige streek,wat niet elke gemeente kan voorleggen
de uitgestippelde route is gewoon super
wij reden de drie lussen achter elkaar,slechts één keer een pijltje niet gevonden
de befaamde boomwortelklim lukte dankzij de rush deze keer wel(dank u cannondale)
deze route is een aangename verrassing,en dan nog wel op 10 minuten van thuis
onderweg hebben we kastanjes,peren en appels gegeten,dat kan qua bevoorrading tellen
't leven kan schoon zijn
Van: gamutter Ingegeven op: 30-jul-2006 Gereden op: 27-jul-2006
Eindelijk ook eens het Gooikse mtb parcours gedaan. De drie lussen aaneen gekoppeld.
Ik had al veel goeds gehoord over dit parcours. Het landschap is mooi, maar ik was zeer teleur gesteld in de bepijling. Ik ben zeker een tiental keer verkeerd gereden: soms een pijl over het hoofd gezien. Dan maar terug rijden tot de vorige pijl en goed uitkijken naar de volgende. Jammer genoeg een vijftal keer zelfs geen pijl gevonden.
Het mooiste stuk is de beklimming aan Kesterberg: 10% offroad beklimming langs lastig keienpad. Bij droog weer te doen, maar bij regenweer in de kleigrond zou dit gripproblemen geven vrees ik.

Het is hoog tijd dat de sportdienst van Gooik (of wie wil promotie maken voor zijn gemeente) jaarlijks de bepijling controleert en pijlen aanbrengt zodat men zonder veel problemen het parcours vlot kan uitrijden. De gemeentes met een Blosoparcours zouden dit zichzelf moeten verplichten: een kleine kost en een jaar plezier voor de mountainbikers. Nu heb ik aan deze rit op zijn minst gemengde gevoelens aan over gehouden. Allez misschien nog eens tot later.
Van: Krierecrossers Otegem Ingegeven op: 1-nov-2005 Gereden op: 10-oct-2005
Als voorbereidng voor onze daguitstap met de club die we organiseren op 11/11/2005 trok ik naar Gooik. Ik vertrok te Oetingen (aan de Warande) om zo de start te nemen via de blauwe route.De uitpijling is volgens mij zo goed als perfect.Ook de overgangen naar de groene en rode route was duidelijk aangegeven.Het parcours is ook zeer afwisselend. De brede veldwegen worden telkens onderbroken door enkele technische smallere paadjes. Dit lijkt me ook een ideaal parcours voor bikers die in groep willen rijden. De klimmetjes zijn niet heel zwaar zodat de tijdverschillen tussen de verschillende groepsleden niet groot kan zijn. Twee weken na mijn eerste verkenning trok ik opnieuw naar Gooik, toen had ik het parcours een stuk "vettiger" verwacht maar alles bleek goed mee te vallen. Felicitaties vanwege de krierecrossers voor de mensen die instaan voor het onderhoud en bepijling van deze route.
Van: Via Ferrata Ingegeven op: 15-aug-2005 Gereden op: 14-aug-2005
Groen en Blauw gereden. Enkele bordjes zijn vernieuwd op de plaatsen waar het nodig was. Parcours ligt er ondanks de regen nog steeds goed te doen bij, zeker op de "boomwortelklim" naar het hoogste punt, een klim die er in de herfst te modderig bij ligt (dank u stinkende quads ea lawaaierige motorcrossers. Net op tijd in terug in "den Haas" voor het onweer.

Wel opletten op het 19de eeuwse "kinderkopjes"-wegje in het veld, glad!
Van: Erik Vn Snick Ingegeven op: 8-aug-2005 Gereden op: 7-aug-2005
Een parcours dat ik reeds verscheidene malen gereden heh en nog vele malen zal rijden.

de bewegwijzering is op sommige plaatsen vernieuwd en in het rode stuk zijn er pijltjes bijgeplaatst.

Het goed onderhouden parcours lag er droog bij, enkel hier en daar wat netels die over de leuke singeltracks groeien, 's avonds jeukten mijn benen er nog van.

Groeten
Erik

Van: Vincent VH Ingegeven op: 28-jun-2005 Gereden op: 26-jun-2005
Mooie route, maar door de droogte vond ik het parcours minder belastend en dus mocht het wel wat langer zijn - we waren natuurlijk wel goed getraind door zowel de regiotour van 100km als de TT van Kluisbergen (70km) te rijden...

De bewegwijzering is heel goed, alhoewel we enkele keren pas het pijltje zagen op het ogenblik dat we het voorbijreden, maar dat vind ik niet zo'n ramp. Hetgeen ambetanter was:
- op een gegeven ogenblik kan je een verhard landbouwweggetje verder volgen naar beneden, maar kan je ook schuin-links een smal paadje (heeft iets weg van een 'holle weg') inslaan. Ik heb er geen pijltje gevonden, maar meende mij te herinneren van een vroegere doortocht dat we dat paadje moesten volgen.
- ergens in de buurt van Kester kom je aan een steenweg uit, die je aan de rechterkant van de baan blijft volgen. Enkele honderden meters verder aan de rechterkant staat een paaltje waarvan het pijltje weggenomen is en zie je aan de rechterkant een (appel-)boomgaard. Blijkbaar wil de eigenaar van die boomgaard geen pottenkijkers, maar de route loopt wel degelijk naast zijn beplantingen, waardoor je links naast zijn 'afspanning' wat moet manoevreren. Volg dan rechtdoor, ga even naar rechts en direct terug naar links over de verharde weg. Iets verder vind je de pijltjes terug.

Ik kan iedereen aanraden om te starten aan herberg 'Den Haas': uitgebreide parkeermogelijkheid, en een schoon terras dat uitgeeft over de hele omgeving: schone beloning na een mooie finale afdaling/klim!

AVS was 21,4 voor 43km. Deze route vervolmaakt mijn Vlaamse top 3 na Overijse en Kluisbergen.
Van: Via Ferrata Ingegeven op: 13-jun-2005 Gereden op: 12-jun-2005
Gisteren voor de x-ste keer het groene parcours gereden. In tegenstelling tot de winter ligt het er nu kurkdroog bij, dat heb je nu eenmaal met dichtgespoelde leem. Kreeg wel paar vragen van "nieuwe" bikers te Gooik die het nu echt wel moeilijk krijgen om het parcours uit te rijden zonder fout te gaan vanwege afwezige of verschenen aanduidingen. Hoog tijd om 1 op de 2 plaatjes te vervangen, niet iedereen kent het parcours uit het hoofd immers.

Zoals steeds, het topparcours in Vlaams Brabant.
Van: Steven Boers Ingegeven op: 5-jun-2005 Gereden op: 5-jun-2005
Vandaag groen en blauw gereden. Ik vind dit een heel mooie toer. Prachtige uitzichten. Het parcours ligt er droog bij. Pittige klimmetjes af en toe, fijne afdalingen. We waren met zes, en het tempo lag hoog. Dus goed moe achteraf.

In Gooik was er blijkbaar ook een wandeltocht bezig, dus het eerste en laatste stuk (vertrokken aan De Cam in Gooik) was het opletten geblazen, vooral dat sommige wandelaars echt niet zien waar ze lopen, en nauwelijks opzij willen.

De bewegwijzering is hier en daar wel aan vervanging toe. Op een paar plaatsen is het echt zoeken naar de bordjes. Aan een kruising van 2 veldwegen ergens op het blauwe stuk (denk ik), staat het paaltje er nog, maar is het plakkaatje verdwenen. Gelukkig heeft een vriendelijke boer ons de juiste weg gewezen. Als je aan die kruising komt (te herkennen aan een kapelletje aan de linkerkant), is het dus rechtdoor.
Van: christophe Ingegeven op: 15-may-2005 Gereden op: 13-may-2005
hey,

Heb gisteren den tour van gooik gereden, en ik moet zeggen tis wel nen vreeën tour. Aan de kesterheide ben ik juist niet opgeraakt (maar dat komt nog wel) :-). In oetingen zijn de pijltjes wel soms verdwenen , maar dat maakte voor mij daar niet veel uit omdat ik daar 22 jaar gewoond heb. Aja ik zoek nog altijd mtb-ers die samen met mij eens een parcours willen verkennen, die kunnen mij altijd bereiken op het mail adres christophe_duffeleer@hotmail.com, christophe.duffeleer@telenet.be

de greetz
christophe
Van: Jan Van den Bulck Ingegeven op: 24-apr-2005 Gereden op: 24-apr-2005
Zondag 24 april de groene en de rode gereden.
bangelijk parkoerke; bewegwijzering laat volgens mij op sommige plaatsen wat te wensen over - pijltjes zijn dikwijls afgebleekt van de zon. Op het rode parkoers, als ge terug op de weg komt van Kester naar Pepingen moet je normaal linksaf, en even verder terug rechts. We hebben zeker een kwartier over en weer gereden om een aanwijzing te vinden, en vonden dan ten lange leste toch de paal, maar het bordje met de pijl lag er bovenop. Ook de weg was niet te vinden. Ik vermoed dat er daar onlangs een boomgaard is aangelegd, Er was nog wel een spoor van een track, maar deze was afgesloten. We zijn dan maar via de grote baan van Leerbeek naar Pepingen gereden, en hebben daar de route terug opgenomen.
Voorts was de toestand zeer goed. De piste lag er droog bij. Ik kan me voorstellen dat het bij regenweer zeker tien keer zo zwaar is. Einde rit hadden we 38,9 kilometer op de teller.
Algemene beoordeling: prachtig parcours, voor wie eens iets anders wil dan door de bossen hossen. Overal zeer mooie uitzichten. Ga hem zeker nog eens terug doen.
Van: Bibbo Ingegeven op: 5-mar-2005 Gereden op: 4-jan-2005
I have ridden this route a few times, both in good summer weather and also in really bad muddy conditions. It's a really nice route with a few up and down hills to make it interesting but nothing too challenging.
Strangly the Green section is the most interesting with both the Red and Blue mainly flat paths and road. There's a couple of sections that can be hard to pass in heavy mud because it just gets waterlogged, but it's not impossible and isn't enough to spoil the ride.
All up a good ride, probably the best Bloso trail I have ridden, certainly in the "Vlaanderen/West of Brussles" region.
If you fancy a decent ride that has enough hills to make you work but not enough to kill you then this is a nice ride.
It's well signposted and you can start and finish in a pub car park!!! (if you can find it)
Van: Stefan Moens Ingegeven op: 11-jan-2005 Gereden op: 11-jan-2005
Vandaag beslist om eens wat door te trainen, samen met mijn doorwinterde fietsmaat trokken we naar Gooik. Het was de eerste maal dat we hier kwamen dus we wisten niet goed wat er ons te wachten stond. Al meteen wisten we dat het niet van de poes was want op de kesterheide ging het aardig berg op en wie hier boven geraakt wanneer het er bij lag zoals nu, chapeau dan. Ge vindt daar modder,plassen,boomwortels,kortom ge kunt u daar ies uitleven. De route die wij deden, blauw en groen was werkelijk beestig goe. Snelle afdalingen, soms serieuze kuitenbijters en modder modder en nog ies modder. Sommige stukken op het parcours waren niet echt berijdbaar dus stonden we te voet. We hebben ook een paar keer de modder van dichtbij mogen bekijken, sommige stukken zijn dus we vrij technisch, vooral de afdalingen dan.
Na de tocht hebben we in het Warandehof onze stalen ros gecleand en een warm douchske genomen, dit kost je 3,5 euro. Hier kan je dus nie voor sukkelen!!
See you on the track
Van: Kristof Vermeerschen Ingegeven op: 27-sep-2004 Gereden op: 25-sep-2004
Zaterdag voor de eerste maal de 3 routes gereden in Gooik.

Het weer was goed maar de voorbije week waren er wel bakken regen gevallen.
Vertrokken aan de Cam met 5 medebikers ging het onmiddelijk op Asfalt een lang stuk bergop, daarna de velden in met afwisselend een stukje asfalt.
Door de regen waren de veldwegen omgevormd tot modderpoelen en grote plassen waardoor we af en toe voet aan de grond moesten zetten of zelf kennismaakten met de Gooikse modder...hmmm

De Kesterheide was onmogelijk op te geraken, achterwiel begint gewoon te slippen (al zittend) en je staat direct stil.

Groene route is mooist met toffe paadjes en af toe een stukje in het bos.
Blauw en vooral rood bevatten meer asfalt maar zijn zeker niet saai. Voor de rest heel toffe route in het mooie pajottenland, de modder maakt het zwaar anders is het vrij goed te doen.

Praktisch geen ontbrekende pijltjes, wel goed opletten vooral in de snelle asfalt afdaling op de groene route.

Terug aangekomen in de Gooik, met ruim 44 km op de teller (door verkeerd te rijden), hadden we veel bekijks. Fietsen en wijzelf waren herschapen in modderfiguren. De schitterende GRATIS warme douches en de bikewash in de Cam kwamen heel goed van pas...

Dit doe ik zeker nog eens opnieuw ... maar toch wachten tot het iets droger is...

Van: MTB-beginnerke haalt profs in Ingegeven op: 6-sep-2004 Gereden op: 29-aug-2004
als beginneling ineens voor dit parcours gekozen. zalig, prachtig parcours. alles wat je op een MTB-parcours moet tegenkomen, heb je. zalige weggetjes, soms wel eens gevaarlijk. iets trager is dan de boodschap. mooiste route van België, voor mij ook de beste tot nu toe. ZALIG goed parcours, ook te doen bij regenweer (dan zal je wel moeten afstappen om op de kester te geraken)

bewegwijzering: ben op een bepaald moment fout gereden, hoewel als je kijkt, deze omweg niet nodig was :o) zeer goed aangegeven. soms moet je wel gewoon een groene streep en een gele streep eronder volgen, want dan is er geen specifiek bordje met het pijltje.
let goed op. toen ik enkele profs was aan het inhalen als beginneling, zei ik dat ze fout zaten. dat stuk hadden we namelijk net gedaan; enkel aan de linkerkant staat een bordje dat je naar links moet, ineens vlak naast de mais. zonder het bordje zou je er nooit op komen om daar tussen te fietsen. als je dat bordje niet ziet, kom je 300 meter verder terug op de tour die je had gedaan. dan ben je dus een lus aan het maken. doe gerust hoor, maar als je dan gewoon 300m teruggaat en achter het (verscholen) restaurant het weggetje ingaat naast de mais, zit je weer op de track. hopelijk staat er nu geen koets voor het bordje ;o)

vragen? contacteer me.
Van: Raf VAN LIERDE Ingegeven op: 30-aug-2004 Gereden op: 29-aug-2004
Beste bikers !

Afgelopen zondag de groene lus gereden te Gooik, ons eerste mtb-rit van het seizoen. Startschot werd gelost aan 'den Haas'. Ondanks de bakken water die uit de hemel vielen afgelopen dagen, lagen de tracks er vrij goed berijdbaar bij. Alleen aan den eerste single track moet je vrij goed uit uw doppen letten want je wordt er met je tractor over een weggeltje gestuurd vol scheef liggende kasseien, putten, hoebels en dat allemaal aangevuld met rechts van u ne prikkeldraad. Nu begrijp waarom Bloso aan het begin van deze track nen doodskop heeft geplaatst ! Laat dat plaksken daar maar staan mijn gedacht !

Vervolgens de Kesterheide oprijen. Da's niet alleen een uitdaging maar ook 'een zware beproeving' voor sommige biker. Na de 'beklimming' word je er door een stukje bos gestuurd waar het altijd nat en vettig is ... de ideale voedingsbodem voor schuivers en dito valpartijen. Mijne copain weet er alles van....
Als dit alles nog niet voldoende is, mag je voor de verandering nog een keertje gaan klimmen, deze keer recht (op de trappers) naar het hoogste punt van Kester en omstreken. Hou uwen toerenteller maar in de gaten !

Een keer Kester boven, gaat het allemaal een stuk sneller over de vele prachtige landwegen. Gooik is echt wel de Parel van Pajottenland ! Genieten van de natuur is hier de boodschap....

Ontbrekende bordjes vind je hier nauwelijks. Proficiat aan de jongens van Bloso !
Volgende week komen we terug maar onder het motto 'mag het ewa meer zijn' nemen we er dan de blauwe en rode lus ook bij. Tot dan ...
Van: Nick Ingegeven op: 18-aug-2004 Gereden op: 17-aug-2004
Ik sluit me aan bij mijn voorganger.
Mooi parcour maar de bewegwijzering kan beter. Ben op hetzelfde punt verkeerd gereden als hem. ;-)

Voor de rest is het een parcour waar ideaal getraind kan worden op interval.
De singletrack langs het crossparcour van Kester is te doen !!!

Links beginnen en net voor de grote boomwortel uitwijken naar rechts en vooral niet te klein trappen.
Van: koen Ingegeven op: 16-aug-2004 Gereden op: 15-aug-2004
Groen+blauw+rood.

Ik ben erin geslaagd niet lang na de klim uit Gooik-dorp op de groene route de weg al te verliezen, ik veronderstel dat ik er eentje gemist heb tijdens de afdaling. Aangezien er een mooi veldpad recht voor mij lag op de plaats waar ik geen pijltjes meer zag, ben ik dat pad ingeslagen. Maar op het einde van dat pad waren er natuurlijk nog steeds geen pijltjes te zien. Maar geen nood, tijdens mijn terugtocht naar Gooik (andere route), raakte ik toevallig terug op de groene route.

Op andere plaatsen ontbraken er echter pijltjes, waren ze onzichtbaar of doken ze pas na een vrij lange rit langs de weg plots opnieuw op. Problematisch was het echter niet. De vervelendste plaats was net voor een tweesprong, een weg was een kasseistrook, de andere niet. De kasseistrook zag er nogal MTB-achtig uit, maar het was natuurlijk de verkeerde keuze, of wat had je gedacht. Bleek dat het pijltje verscholen zat achter een niet-officieel 'graag traag' bordje. Ik heb het achter het paaltje met het BLOSO pijltje geplaatst, maar het zal allicht snel weer voor dat paaltje staan.

Ik ben op dat beruchte, steile monopad (singletrack voor bushliefhebbers) op de blauwe route niet over die boomwortels geraakt en zou bij god niet weten hoe je daar wel over geraakt, nat of niet nat (toch niet met een hybride fiets met grote wielen als de mijne, eerder cross- dan bergfiets).

Zeker de moeite van een verplaatsing waard voor niet-Brabanders. Blauw vond ik het leukst, rood is minder moeilijk dan je na de blauwe route zou verwachten.
Van: Jan Ingegeven op: 1-jun-2004 Gereden op: 29-may-2004
Prachtig toch hoe het Pajottenland erbij ligt in volle zon. De hele route vanuit De Cam gereden (groen+blauw+rood). Blijkbaar was ik één van de enigen die deze zeer goed aangeduide route vandaag heeft gereden. Een echte aanbeveler! In 4 uur was ik rond zoals voorzien (inclusief terrasje en een blik op de natuur en de mooie huizen). De moeilijkheidsgraad ligt niet zo groot - buiten de klim naast de cross omhoog in Kester.
Zeker voor herhaling vatbaar!
Van: Kayser Söze Ingegeven op: 27-may-2004 Gereden op: 27-may-2004
Vandaag deels de routes van Sint Pieters Leeuw, Gooik en Lennik gedaan.

Voor iedereen die de Kesterheide nog nooit op geraakt is ... Now's the time ... kurkdroog en echt wel easy nu.

Voorts ben ik dus niet op de Blosoroutes gebleven omdat er toch wel coole singletracks en andere veldwegen zijn die niet in die Blosoroutes opgenomen zijn, of maar gedeeltelijk.

Als je bv. de groene route in Gooik rijdt dan ga je best in de bocht na de afdaling van de kesterheide niet naar rechts naast de straat, maar rechtdoor de trapjes af (opletten want je komt op die steenweg !!!) en daar ga je rechtdoor. in die weg neem je de eerste links en aan het eind weer links.
Daar volgt een coole downhill singletrack die je acht kan af vliegen. Wel opletten net voor de bocht naar rechts voor de wortels. flink remmen of erover springen, maar opletten voor de overhellende boom !

Voorts een dikke proficiat aan de gemeentes Gooik en Kester voor het snoeien van het gras, ja zelfs op de singletracks ! Of was het Bloso zelf of vrijwilligers ?
Soit, het is iets waar veel gemeenten een lesje van mogen leren !!!

KS.
Van: jan nuyttens Ingegeven op: 23-apr-2004 Gereden op: 23-apr-2004
Vandaag opnieuw de volledige route gereden. Dit is echt wel de mooiste van deze kant van Brabant, niettegenstaande we hier verwend zijn. Vooral bij droog weer is het een snelle knappe route.
Een uitgebreid verslag en foto's zijn op mijn site te vinden
www.users.skynet.bevipersite
Van: Christophe Ingegeven op: 16-mar-2004 Gereden op: 14-mar-2004
Ik reed vroeger deze rit nogal regelmatig, maar het was nu weer eens lang geleden. Nergens heb ik problemen gehad met de route (pijltjes) misschien omdat ik de route goed ken. Ik heb wel spijtig gevonden dat er nieuwe verharde stukken zijn bijgekomen ik kestergat. Het waren erg leuke delen van de route. Voor de rest blijft het een redelijk zware, maar te doen, route. In deze periode heb je overal ook een prachtig zicht op het landschap.
Van: Karel Maes Ingegeven op: 29-dec-2003 Gereden op: 24-sep-2003
Op het mountenbike parcours van Gooik kom je op een bepaald moment naast het motorcross-cirquit van Kester. Een goede raad: waag je niet met je mountenbike op dit cirquit. Ik heb het gedaan en ben die bergen opgekropen en heb me naar beneden laten donderen om dan over de bergjes te springen... De eerste keer ging het goed, maar wat verder ging het serieus mis! Gevolg 2 gebroken ruggenwervels. Volgende keer laat ik dat cirquit gewoon links liggen, en rij ik gewoon de weg verder die het parcour aangeeft.
Van: Koen Tielemans Ingegeven op: 2-dec-2003 Gereden op: 30-nov-2003
Ik was op die dag samen met een vriend ook op de route in Gooik.
Mijn vriend was een nieuweling, zelfs nooit met mountainbike gereden.
Ik moest vaak op hem wachten of gewoon inhouden, maar zelf ben ik nu ook geen superman.
Waarschijnlijk heb ik je onderweg wel tegegekomen. Waren jullie met 2 ?

De Helling aan de Kesterheide is idd niet te doen. Bij droog weer ok, maar vanaf een beetje regen kan je niet over de boomwortels heen die losgereden zijn door crossmotors en erosie. De bladeren doen er ook geen goed aan !

Best leuke rit, maar idd ontbreekt er op het laatste ergens een pijltje. Gelukkig ben ik van de streek !
Van: Jurgen Van Hoof Ingegeven op: 1-dec-2003 Gereden op: 30-nov-2003
Op een druilerige zondag Gooik nog eens gaan rijden.
- Op het einde van de groene lus, dus als je bijna terug aan de Cam bent, is er inderdaad een pijltje verdwenen, zie commentaar Bart Willems.
- De ene helling aan de Kester, wel ik moet het iemand zien doen indien het een paar weken heeft geregend (zoals bij ons). Door de modder is die echt ondoenbaar, modderkluiten van 20 cm diameter ter hoogte van de remmen zijn echt geen uitzondering.
- De route mag er wel zijn. Maar denk eraan, indien het veel heeft geregend wordt dit parcours een vettig moddergevecht. Modder, modder en nog eens modder!
Ik weet wel waarom je hier een gratis douche kan nemen, ze durfden niet anders ;-)
Van: Nijl Ingegeven op: 10-nov-2003 Gereden op: 10-nov-2003
@marc

Als het diene is met die boomstronken: goed te doen alleen ij die boomstronken ff langs rechts erovergaan....

Overijse blijft toch wel een paar klasse sterker, maar Gooik is een tof ritje
Van: Mark De Vriendt Ingegeven op: 3-nov-2003 Gereden op: 1-nov-2003
Een druilerige eerste november die gewoon overging in een buienfestijn. Toch is de cyclus van 42 km goed te doen. Bewijzering ok. Start aan De Cam ideaal wegens douches en afspuitslang. Gooik blijft een klassieker voor MTB'ers, waarbij de rode route écht de zwaarste is. A propos, is er al iemand ooit op die ene steile single track van Kester geraakt zonder af te stappen? Ik wil wel eens weten hoe je dat doet.
Van: jan nuyttens Ingegeven op: 30-oct-2003 Gereden op: 29-oct-2003
Gisteren nog eens de groene (beginners) route gereden. Daar het nu al weken droog is, is deze anders nogal vette route goed te rijden. Alhoewel beginners? De hoogtemeters lopen in de omgeving van de Kesterheide flink op en ook zijn er een aantal tricky singletracks waar je zo in de pinnekesdraad vliegt als je niet oppast. Kortom alles wat een biker nodige heeft. Dit is de oudste en veruit de beste route van de streek en te combineren met bvb de route van Lennik
Van: Gaston Vanhaeren Ingegeven op: 2-sep-2003 Gereden op: 2-sep-2003
Vandaag 2/9/2003 in Gooik het Bloso MTB parcours gaan fietsen.
Wat bezielt de gemeente Gooik om de Winnepenninckstraat en de verbinding naar het Hof te putbeek te asfalteren?
Een mooie landelijke weg van het Bloso MTB parcours en van het Pajottenland Ruiterroutnetwerk van Vlaams Brabant PAJOT behoort tot het verleden.
Bloso en de ruiterverenigingen zullen andere dan Gooikse wegen moeten kiezen.
Van: bart willems Ingegeven op: 4-jul-2003 Gereden op: 28-jun-2003
Ik heb zaterdag (28/06/2003) de volledige route van Gooik nog eens gereden.

Het parcours loont zeker de moeite (vooral groen en blauw) en de
bewegwijzering was zeer goed. Er ontbraken geen pijltjes tot aan de laatste
kilometers.
Als je op einde aan linkerkant kappeltje tegenkomt, zie je wel nog het
paaltje, maar geen pijl. Hier moet je naar links. Op deze straat moet je
links inslaan aan een reclamebord voor een of ander atelier (juist voor
huisnr 37 denk ik). Je rijdt dan terug naar startplaats tussen 2 weien.
Van: Philip Rademakers Ingegeven op: 8-may-2002 Gereden op: 8-may-2002
Vandaag (8 mei 2002) alle 3 BLOSO routes in Gooik gereden.
<br>
Ze hadden 23 graden beloofd, de zon scheen inderdaad vanmorgen en ik besloot dan maar (eerste maal dit jaar) om met een truitje met korte mouwen te rijden. Natuurlijk niet gedacht van ook wat zonnecreme op mijn armen te smeren ... en thuisgekomen zag dat al serieus rood!
<br>
Vertrokken aan "De Cam" in centrum van Gooik (volg richting centrum Gooik en iets voorbij de kerk staat dit duidelijk aangegeven met borden). Let wel op: er is daar slechts een kleine parkeerplaats. Aan de Cam is ook een cafe (met bruin bier - dat is wel voor na de tocht :^/).
<br>
Ik heb groen + blauw + rood gereden. In totaal 44 km op de teller.
<br>
Allereerst zeggen dat de bewegwijzering volledig in orde is. Enkel op het einde (terug op groene route als je Gooik terug binnenkomt kom je vanuit een pad op een T stuk (Koekoekstraat). Daar vond ik geen pijltje maar daar is het naar rechts. Alle bewegwijzering is duidelijk aangegeven (ge moet natuurlijk wel uw ogen openhouden). Als er geen pijl staat is het (per definitie) rechtdoor.
<br>
De groene route vertrekt vanuit het centrum van Gooik quasi onmiddellijk stevig omhoog (op asfalt). Dat was al direct mooi om "op te warmen". Daarna het veld in. Met de regen van de laatste dagen was het wel op bepaalde plaatsen vettig en af en toe een enkele plas waar je makkelijk rond kon. Ik dacht eerst: "fijn zo, hebben we straks niet te veel kuiswerk". Maar leest u verder ...
<br>
Het groene stuk van de route is het mooiste stuk. Er zijn een paar pittige hellinkjes van het pajottenland te berijden met een aantal heel mooie en technische singletracks. De groene route is ook de route met het meeste MTB gehalte.
<br>
Er zijn op de groene route een aantal stukken door het bos. Daar had de zon dus niet geschenen en op verschillende plaatsen lag daar net iets teveel vettige modder. Maar ja, niet getreurd, we kuisen dat er wel af.
<br>
Het parcours loopt verder op de glooingen van het pajottenland met stukken asfalt, veldwegen, en af en toe een bosweg.
<br>
Dan kan je op de groene route de blauwe lus rijden. Raar maar waar (blauw is in princiepe iets moeilijker dan groen) is het hier minder klimmen dan op de groene route. Het is ook minder technisch - gemakkelijk berijdbare veldwegen afgewisseld met asfalt. Op een bepaald moment kom je terug aansluiten op de
groene route.
<br>
Wat verder heb je dan de rode lus. Dit is dus het saaiste deel van heel de tocht. Ik denk dat het rode stuk wel 50% asfalt is. Daar waar je in het veld reed was het gewoon niet te doen. Blijkbaar gebruiken alle ruiters uit de buurt het rode stuk van de route om met paarden op te rijden. Gevolg: heel de grond omgewoeld, met de regen erbij zeer veel modder (op een gegeven moment zelfs vekozen van door een patattenveld te rijden omdat het pad ernaast gewoon niet te doen was van de moddel - 15 cm. Reken daarbij dan nog de drek van die paarden en ge weet het wel zeker. I hate those *fucking* horses!!!
<br>
Na de rode lus terug op groen en opnieuw wordt het weer plezanter. Er volgen nog een aantal mooie beklimmingen die technisch te smaken zijn (groeven, wortels, stenen, modder, ...) maar we werken ons gestadig omhoog. <br>
Uiteindelijk komen we terug aan dicht bij het centrum van Gooik (daar waar het pijltje mist - zie hierboven). Fietsen zijn zeer vuil ... maar niet getreurd: het cafe aan de Cam heeft heerlijke lokale trappist!
<br>
<b>Mijn conclusie</b>: een gevarieerde route in een mooie streek, maar ik zou aanraden van de rode lus te laten vallen - doe dit stuk enkel als je vind dat groen + blauw te weinig afstand is.
Van: Terence BURGER Ingegeven op: 12-aug-2001 Gereden op: 12-aug-2001
12 augustus 2001:
Dit weekend hebben we de route in Gooik gereden. Misschien een opmerking voor andere MTB'ers.
De Rode lus-bewegwijzering was niet zo duidelijk. Ik denk dat er een aantal plakketjes niet goed hangen.
Maar we hebben een alternatief gevonden waardoor de toer (waarschijnlijk) even mooi is, maar iets korter (4 km om precies te zijn).Wanneer de steenweg overgestoken wordt in Leerbeek, sla je aan een apotheek
een baantje in, en kan je de rode paaltjes (ca. 75 cm hoog) volgen. Zo volg je karresporen door de maïsvelden. Dit zorgt ervoor dat je ook een lus volgt die dan nadien weer aansluit op de gewone rode lus (in een afzink naar links op een karrespoor). Van dan af is het gewoon weer pijtjes (eerst rode en dan groen) volgen.