logo  
Sint-Pieters-LeeuwSint-Pieters-Leeuw
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Wildersportcomplex Sportcentrum 4,  Sint-Pieters-Leeuw 

Lussen
groen blauw rood
15,8 km (115 hm)GPX 17,2 km (156 hm)GPX 12,4 km (121 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
stPietersLeeuw Halle
0,6 km (10 hm)GPX

Informatie
Sportdienst , Sint-Pieters-Leeuw Tel: 02/334.21.62
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share

Kaarten
1
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Wildersportcomplex ja ja ja
Opmerking
Zondag 10 april 2016 is in Sint-Pieters-Leeuw de vernieuwde en lichtjes aangepaste mtb-route feestelijk geopend. Sport Vlaanderen wil in de toekomst in deze regio een mountainbikenetwerk aanleggen door de routes van naburige gemeenten met elkaar te verbinden.

Het mtb-parcours in Sint-Pieters-Leeuw bestond al meer dan 10 jaar, maar het gemeentebestuur besliste nu om deze route licht om te vormen en tegelijk te laten erkennen. Het parcours is opgebouwd uit 3 lussen met in totaal 45 km mountainbikeplezier. Het situeert zich hoofdzakelijk op onverharde paden met een typisch pajottenlands karakter, sterk wisselvallig en in een prachtig decor dat ‘s winters zwaar kan uitvallen.

Heel wat gemeenten in het Pajottenland hebben wel een uitgestippelde route, maar die liggen nog los van elkaar. Sport Vlaanderen wil nu samen met de provincie Vlaams-Brabant al deze routes met elkaar verbinden en ze dezelfde bewegwijzering, uniforme kaarten en herkenbare aanduidingen geven als in de rest van Vlaanderen. Op termijn leidt dat tot een mountainbikenetwerk van meer dan duizend kilometer op Vlaams-Brabants grondgebied.

Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Marjanne en Kees Ingegeven op: 15-oct-2017 Gereden op: 15-oct-2017
Vandaag groen-blauw-rood gereden. Groen en rood aardigste MTB-track, blauw heeft veel asfalt, maar wel mooiste landschap (Zuunbeekvallei). Vandaag had de wandelclub St Pieters-Leeuw een paar routes uitgezet, zodat we op de groene lus tientallen wandelaars tegenkwamen. Vervelend voor zowel ons als voor hen. Hoop dat dat niet te vaak per jaar gebeurd.
Van: Rachid 1080 Bxhell Ingegeven op: 8-apr-2017 Gereden op: 2-apr-2017
Op een zondagochtend gereden, niet met MTB maar met cyclocross fiets (33 mm banden).

Droog en snel parcours, bloedmooie streek, aaneenschakeling van singletrack veldbaantjes en bredere grint wegen (à la Strade Bianche).

vanuit Bxhell vertrokken, 2 maal groen gedaan, en had 58 km op de teller.

Mooiste stuk: passage door Zuunbeekvallei
Van: Tim Ingegeven op: 26-jul-2015 Gereden op: 26-jul-2015
Leuk mountainbikeparcour. Bewijzering laat soms wat de wensen over maar kom. 1 stuk van de rode lus moeten afstappen wegens gevaarlijke doornen die echt wel op een vervelende hoogte staan. gevolg veel snijwonden op de armen. Daar mag de gemeente wel is ingrijpen!
Van: DE WIT RONNY Ingegeven op: 8-nov-2014 Gereden op: 7-nov-2014
Gisteren de blauwe lus gereden ( maar dan wel gestart in de straat naast café 'het Vagevuur' te Vlezenbeek,om niet altijd te starten op dezelfde route ( groen )
Denk dat de blauwe lus alleen zo'n 15 km lang is,nadien route verder gezet op groen richting einde ( Wildersportcomplex ) Heel leuke en mooie route,net zoals
de groene lus,die ik een paar weken geleden ook al heb gereden.Soms is het wel goed uitkijken naar de pijltjes.Binnen 2 weken eens de rode lus aanpakken,
zal niet gemakkelijk worden,want er ontbreken heel veel pijtjes ( na vorige week op verkenning te zijn gegaan op de rode lus )
Hopelijk komt daar in 2015 verandering in,aangezien de aanvraag binnen is,om Sint-Pieters-Leeuw als Bloso route te erkennen.
Van: Wim Ingegeven op: 15-jul-2014 Gereden op: 13-jul-2014
Heb zondag als beginnende mountainbiker de groene route gereden! Ik vond het een hele leuk rit, spijtig dat ik vaak moest zoeken naar de wegwijzers! Maar ik ga deze route zeker nog eens rijden! Vond het een leuke route om met mountainbiken te beginnen!
Van: Jack Ingegeven op: 5-jun-2013 Gereden op: 2-jun-2013
Groen + rood. Mooi landschap, en aangenaam, gemakkelijk parcours. Spijtig dat veel rode pijlen ontbraken wegens werken en nieuwe huizen op verschillenden plaatsen; Het was echte zoeken op sommige plaatsen (+4 km in totaal). Bepaalde eigenaars van nieeuwe huizen langs het parcours hebben blijkbaar geen respect voor onze sport.
Van: Jack Ingegeven op: 5-jun-2013 Gereden op: 2-jun-2013
Groen + rood. Mooi landschap, en aangenaam, gemakkelijk parcours. Spijtig dat veel rode pijlen ontbraken wegens werken en nieuwe huizen op verschillenden plaatsen; Het was echte zoeken op sommige plaatsen (+4 km in totaal). Bepaalde eigenaars van nieeuwe huizen langs het parcours hebben blijkbaar geen respect voor onze sport.
Van: Becky Bike Ingegeven op: 5-oct-2010 Gereden op: 3-oct-2010
Afgelopen zondag de drie routes (groen-blauw-rood) gereden. Mooi parcours, ondanks de zware regenval van de voorbije dagen lagen groen en blauw er goed berijdbaar bij: er is dan ook vrij veel asfalt en de off-road-stukken zijn vaak over verharde grint-wegeltjes. Rode route is iets pittiger en lag er ook zwaarder (meer modder) bij. Tof en vrij snel parcours!
Van: Choepie Ingegeven op: 22-apr-2010 Gereden op: 22-apr-2010
Vandaag even de buurt gaan verkennen. Ik kwam uit centrum Brussel dus had al 10km op de teller staan en moest nog terug, vandaar eerst eens groen checken.
Inderdaad een fijne track om na het werk even af te stomen, niets technisch en een mooie rit. Het is wel even zoeken waar het precies begint want het starten staat niet geweldig goed aangegeven...
Aan de sporthal, het pad volgen, tennisvelden voorbij en zodra het asfaltpad stopt, de straat oversteken en op het grasveldje rijden, gewoon naast de beek, dan kom je na 50m vanzelf op de blauwe en groene route, vanaf dan staat het perfect aangeduid... behalve aan het rondpunt (volgens mij heb je maar 1)... daar moet je de straat recht voor je nemen en kom je zo weer groene pijltjes tegen.
Een fijne route, ze gaan me daar nog zien.
Blauw en rood moet ik nog doen.
/Choepie / MTB De Zwette Maanen. (Aalst)
Van: Kristof Ingegeven op: 27-apr-2009 Gereden op: 29-apr-2009
Adres is trouwens: sportlaan 4, sint-pieters-leeuw
Het sportcentrum ligt in de sportlaan ...
Van: kristof Ingegeven op: 27-apr-2009 Gereden op: 25-apr-2009
Afgelopen zaterdag samen met mijn vriendin een combinatie van de groen en rode route gereden. Leuk parcour, niet al te technisch, maar goed genoeg om je niet te vervelen. De bepijling is overal aanwezig, je moet alleen goed opletten. Donkergroene pijltjes op een lage bruine paal zie je nu eenmaal niet zo goed staan als het gras hoog staat ... Bij droge weer een snel parcour, na een aantal dagen regen is het hier wel zwaar stoempen!
Van: yves phlips Ingegeven op: 19-jan-2009 Gereden op: 18-jan-2009
Na het ingeven van het adres (sportcentrum 4) op de gps, stuurde deze ons naar de sporthal in Ruisbroek. Natuurlijk geen mtb route te bespeuren. Bleek achteraf dat we naar de sportlaan 11 in Sint Pieters Leeuw moesten om te starten. Dus maar vertrokken op hoop van zegen, uiteindelijk sukkelden we na een tiental kilometer en dank zij de hulp van een andere biker toch op het parcours ter hoogte van het gemeentehuis van SPL.

De parcours aanduiding is niet BLOSO gestandardiseerd, maar wel goed aangegeven; je moet eerst wel wennen aan de aanduiding!!! We haspelden uiteindelijk een deel van de blauwe route en bijna de volledige groene route af; goed voor een 20km stoempen.

De weersomstandigheden, vorst-dooi en liters regen, zorgde ervoor het het pacours er zwaar bijlag. De veldwegen reden voor geen meter; het was alsof je met de remmem dicht reed. Af en toe een stukje asfalt was welkom, maar dan speelde de wind op. Al bij al wel plezier gehad; komen zeker nog eens terug, maar dan in de zomer en op de juiste startplaats.

Als je deze rit uitkiest, zorg je er best voor dat je beschik over een goed schoeisel voor je fiets en jezelf goed uitgerust bent.

Op mountainbike.be kan je onder vaste routes ook een aantal commentaren lezen.
Van: Mauro Ingegeven op: 4-nov-2008 Gereden op: 3-nov-2008
Het was al meer dan een jaar geleden dat er nog is iemand een commentaarke had gestuurd over de route dus doe ik er nog maar is ééntje.

Ik vind het best een leuk parcourtje. Van de wijzertjes kan ik geen kwaad woord zeggen. Zoeken moet je overal wel is, en ik heb al op veel plaatsen veel harder moeten zoeken dan hier.
Het parcour zelf dan is inderdaad nogal aan de snelle kant maar dit dan wel vooral in de zomer. Ik reed het afgelopen zomer ook is en mijn gemiddelde snelheid lag nu toch wel een pak lager. Ik reed gisteren niet met de juiste modderbanden en dat heb ik geweten. Op sommige plaatsen was het schuiven geblazen. Toch kon ik mij dankzij de stukjes grind af en toe is goed laten gaan.

Ik blijf het een tof (snel) parcourke vinden. Wat mij betreft is het zeker geen afrader.
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 3-jun-2007 Gereden op: 2-jun-2007
Mmmm, ben echt niet wild van die wegwijzers hoor, Ja de meeste zijn er (vrij erg onopvallend) maar sommige gewoonweg niet !.. en dat kan toch iemands mtb-tocht verknoeien vermoed ik. Goed ik heb er geen last van dank zij de gpstrack van Andre, maar het verbaast mij toch telkens dat iemand dat uitrijdt zonder gps... soit, iets over de route nu ..
Tja dat viel toch een beetje tegen. Inderdaad veel vergezichten (met mast) maar toch niet de real mtb-thing. Ik heb er lustig 45km op mijn zwaarste modderbandjes rondgepeddeld en kan niet zeggen dat ik echt stuk zit... dat was verleden week anders in burdinne en schonberg. Dus voor beginners, speedmonkeys en randvanbrussel ontdekkers (ik dus) :-)
Van: Kris Ingegeven op: 28-may-2007 Gereden op: 14-may-2007
Uitstekend bewegwijzerd; een voorbeeld voor vele Bloso-routes... Geknipt voor beginnende MTB-ers, want helemaal geen technisch parkoers (op dat pittig stukje holle weg op de rode lus na)
Van: patrick Ingegeven op: 10-apr-2007 Gereden op: 9-apr-2007
Hebben de volledige 3 lussen gereden en moet zeggen dat het prima in orde was.
Perfecte bepijling, enkele leuke singletracks en niet te overdreven asfalt.
Bij een lekker zon de volledige 43 km in 2 uur 42.
Van: Jan Ingegeven op: 28-mar-2007 Gereden op: 28-mar-2007
Onder het aanschijns van de laatste prachtige zon ben ik mijn al leeggelopen kantoorafdeling uitgevlucht en heb ik de 3 lussen aan mekaar kunnen rijgen, vertrekkend aan de VRT-toren. Het lukt me blijkbaar telkens sneller en sneller. Na exact 3 uur was het genieten en de zon voorbij. Het parcours lag er goed bij, wel wat zigzaggen tussen de boerentractoren door. Die wilden nog even voor de komende regen hun velden besproeien en bemesten :-) Het lijkt me wel dat er moeite is uitgetrokken voor het bewegwijzeren want sinds mijn vorige keer ontbraken er hier en daar wat pijltjes, maar dat is allemaal van de baan! Prima aangeduid nu.
Op een paar plekken is het erg modderig op de rode lus en ben ik zelfs in het naastgelegen veld gaan wandelen. Muurvast zat ik die blubber! Heb me weer leuk fysiek uitgeleefd! Tot de volgende.
Van: Eddy Ingegeven op: 6-feb-2007 Gereden op: 6-feb-2007
Vertrokken van het sportkomplex.
Groen+Blauw+Rood gereden.
Vrij veel asphalt de rest is of grond of modder.
Gemakkelijk parcour op één (kleine) helling na waar de modder het gedoe moeilijk te bereiden maakt.
Parcour overal heel goed aangeduid behalve bij de allerlaatse (2?) kilometers, maar als je je ogen een beetje open had bij het vertrekken vind je het gemakkelijk!
Van: Chris Ingegeven op: 30-jan-2007 Gereden op: 23-jan-2007
Wij hebben de groene tocht gereden. Alle pijltjes waren goed zichtbaar en op de juiste plaats te vinden. Aan het vertrekpunt kerkhof vlezenbeek zou men echter beter moeten aangeven waar welke toer juist start. De weg lag er bij momenten vrij nat bij, maar dat hoort nu eenmaal bij MTB hé ... De komende weken verkennen we de andere 2 toeren en houden jullie op de hoogte.
Van: Geert Ingegeven op: 21-nov-2006 Gereden op: 19-nov-2006
Route rood en groen volledig gereden (blauw enkel eerste helft), mooi veld-parcours. Bewegwijzering blijkbaar volledig vernieuwd, geen problemen om pijltjes te vinden.
Van: kestemont roger Ingegeven op: 17-jun-2005 Gereden op: 14-may-2005
geprobeerd de rode route af te rijden.hopeloos verloren gereden.per toeval aan het kasteel van Gaasbeek een pijltje gevonden en gevolgd tot aan de brusselse baan.nadien geen enkele aanwijzing meer gevonden en op mijn stappen moeten terugkeren.
Van: ron Ingegeven op: 11-sep-2004 Gereden op: 5-sep-2004
heb voor het eerst de groene route gereden deze route is een leuke route voor vooral beginners (ben er zelf een ) geen moeilijke afdalingen of beklimmingen een echte aanrader voor iemand die begint met mountain-biken ik zoek nog beginnende mtb-ers die ook zo als mij op een relaxte en plezierige manier samen te gaan biken
Van: jan nuyttens Ingegeven op: 1-jul-2004 Gereden op: 27-jun-2004
Deze route als laatste in het Pajotse hoekje gereden. Het voordeel van de formule van 3 lussen die elkaar raken in een punt is dat je de drie na elkaar kan rijden zonder stukken te missen zoals in Dilbeek. Blauw en rood is leuk en kan de vergelijkin met de streekroutes doorstaan. Groen is door het vele asfalt, niet onderhouden paden en de werken aan de Zuunbeek veel minder.

Persoonlijk zou ik groen laten vallen en er een stuk Dilbeek of Lennik voor in de plaats nemen.

Nog iets vervelends, de startplaats begraafplaats Vlezenbeek is prima. Er ontbreekt wel een bord en je kan onmiddellijk gaan zoeken naar de route.

Foto's op http://gallery75529.fotopic.net/ en gps-track op http://users.skynet.be/vipersite/ttverslagen/stpleeuw.htm
Van: Jan Ingegeven op: 24-may-2004 Gereden op: 24-may-2004
Geachte webmaster,

Gelieve mijn commentaar van 20/05/04 te plaatsen op de route van Lennik!

Met dank,

Jan
Van: Jan Ingegeven op: 21-may-2004 Gereden op: 20-may-2004
Derde keer, goeie keer! Eindelijke de aansluiting van de groene naar de blauwe gevonden (via de kaart, niet via de pijltjes). Dank u Koen!
Persoonlijk vind ik dat de rode en de blauwe van kleurcode moeten verwisselen. De blauwe is veel avontuurlijker: een paadje van 20 cm tussen aan één kant heuphoge brandnetels en aan de andere kant een scheefgevallen betonnen schutting, de doorspartelen van de Poel, weggetjes tussen 2 weiden waar je doorheen het door de vorige mountain biker platgereden gras toch de weg kunt vinden! Zalig.
Veel variatie en veel hellingen. 8/10

Tot de volgende.
Van: Koen T. Ingegeven op: 18-may-2004 Gereden op: 18-may-2004
Antwoord op de vraag van Olivier Monteyne :

Als je op de kaart kijkt zie je de weg parallel onder het bordje N282 lopen en aan het einde rechts draaien.
Daar neem je links en steekt die N282 over.
Uit de eerste straat links komt de rode lus van de Dilbeek-route.
Ze draait in jouw rijrichting in, dus gewoon die straat, Herdebeekstraat blijven volgen en paar honderd meter verder zal je een pijltje links zien aanduiden ...
voila.

Je kan ook ipv links op de SPL-route links-midden nemen, dan klein stukje rechts op N282 en links veldweg in, na tuintje rechts.
spoorweg over.
aan eerste straat links nemen.
in eerste draai rechtdoor en veldweg afrijden.
beneden links en direct rechts.
eerste rechts zit je ook op de rode route van dilbeek.

Ter hoogte van St.Gertrudis Pede kan je op de groene lus van Dilbeek.

Koen.
Van: Olivier Monteyne Ingegeven op: 12-may-2004 Gereden op: 12-may-2004
Met alle respect voor het commentaar van Jan van den Berg, maar stellen dat de groene lus van SPL slecht is bewegwijzerd, is flink overdreven. Dat heb ik gisterenavond nog gemerkt. Geen pijl is gewoon rechtdoor en het probleem van woekerend onkruid is onvermijdelijk.
Wat ik wel wil melden, is dat helemaal in het begin van de rode lus, mr de landbouwer het nodig vindt om zijn prikkeldraad helemaal dwars over de route te laten slingeren. De investering in mijn Magura HS33 heeft onmiddellijk gerendeerd. Mag ik via dit forum mr de landbouwer een fijne vogelpest, een hardnekkige dolle koeieziekte en het einde van de EU-subsidies toewensen.
Het zou fijn zijn moest iemand kunnen vertellen hoe je via de route van S-P-L. op de route van Dilbeek terechtkomt.
Van: Jan Van den Berg Ingegeven op: 11-may-2004 Gereden op: 10-may-2004
Het voorjaar is weer aangebroken: tijd om weer even de benen te strekken dus! De Leeuwse routes zijn niet van de moeilijkste maar desalniettemin zeer verscheiden en zeker goed om er terug in te komen. De blauwe route is de tofste en de 'moeilijkste' (lees: meeste technische) en het best aangegeven met pijltjes. Gisteren - 10 mei - heb ik de rode route gereden, waar ook een behoorlijk moeilijk stukje inzit - zelfs moeten afstappen wegens te diepe modder. Door de opkomende begroeiing zijn nu al tal van wegwijzers niet meer te vinden. Dus af en toe is het toch eventjes zoeken. De groene route die ik een maand geleden heb gereden is het slecht bewegwijzerd en voor alle routes geldt: eens je een dorpskern (vooral de groene) nadert zijn de wegwijzers ofwel spoorloos ofwel hangen de paaltjes uit de grond en zijn ze verbonden met wat ijzerdraad aan een boompje (is de richting dan nog wel te vertrouwen?). In ieder geval zal het de volgende keer beter gaan. Toch een mooie route!
Van: Lots Stefaan Ingegeven op: 30-sep-2003 Gereden op: 28-sep-2003
De meeste pijltjes staan er terug, alleen in het begin. Werken aan het beekje.
Groen + rood is een 28km wel een vrij snel uitgereden ± 2 uur.
Van: De Wit Marc Ingegeven op: 29-sep-2003 Gereden op: 5-sep-2003
Na mijn vorige commentaar over het ontbreken van pijltjes heb ik praktisch onmiddelijk antwoord gekregen van de sportdienst Van St Pieters Leeuw dat dit heuvel zo snel mogelijk ging verholpen worden.
Dus voor de volgende rijders zou er geen probleem meer mogen zijn.
Veel bike plezier aan iedereen die de route gaat rijden.
Van: De Wit Marc Ingegeven op: 5-sep-2003 Gereden op: 5-sep-2003
05/09/2003: Prachtig parcour spijtig dat dit een van de slechts bewijzerde parcours is die ik reeds gedaan heb.
De gemeente zou er goed aan doen om de zelfde pijltjes te gebruiken als overal van het bloso en deze overal op de zelfde zichtbare wijze aan te brengen.
Het blauw parcour is voor het ogenblik niet te doen daar 3/4 van de pijltjes ontbreekt of slecht zichtbaar zijn.
Spijtig want het is een prachtig streek om te rijden.
Van: The Joyrider Ingegeven op: 4-jul-2003 Gereden op: 4-jul-2003
Op vrijdagavond (04/07/2003) de route van St.-P.-Leeuw gereden. Lekker drassige ondergrond van een zalig parcours.
Eén opmerking: op de blauwe lus zijn er wegenwerken aan de gang. Op een gegeven moment zijn er nergens geen pijltjes meer te bespeuren. Minstens een half uur rondgereden en gezocht, maar niets gevonden.
Van pure armoede moeten terugkeren naar de groene lus en die dan verder afgereden. Hopelijk houdt het gemeentepersoneel in het vervolg wat meer rekening met de bewegwijzering.
Van: kristof degryse Ingegeven op: 12-jun-2003 Gereden op: 22-apr-2003
Op 21 april heb ik de drie lussen van de route gecombineerd.

De groene route begint voor het sportcomplex. In heb begin is het niet echt duidelijk waar de pijltjes staan. Je volgt even de route naast het beekje. Maar vanaf dan zijn de pijltjes zeer goed vindbaar. Natuurlijk is het opletten geblazen bij afdalingen en zo. Maar de bewegwijzering is voor mij toch 9/10.

De groene lus is de makkelijkste. Veel offroad en nijdige klimmetjes.

De blauwe is echter de meest technische, zwaarste en eveneens mooiste lus. Een fantastische afwisseling van alles wat een mtb-er mag verwachten van een parcour.

De rode lus is eveneens vergelijkbaar met de groene.
Weliswaar heeft de rode lus een onberijdbaar stukje, maar dat is maar een 100 meter en waarschijnlijk maar tijdelijk.

De drie lussen kunnen afgelegd worden in een vlug tempo. Toch is de tocht zwaarder dan men zou denken, vooral in de winter lijkt het mij vrij zwaar.
Vooral de blauwe bezit enkele stuurbehendige stukjes met kleine brugjes over kanaaltjes en beekjes, die men goed moet nemen of men komt er met een nat pak vanaf.

Als conclusie vind ik de route gewoonweg prachtig. Een echte aanrader. Ik doe deze route absoluut nog een paar keer.
Van: snelle ronny Ingegeven op: 8-jun-2003 Gereden op: 7-jun-2003
We zijn zaterdag 07.03.2003 naar pieter de leeuw gaan biken ikzelf en nog twee maatjes waarvan der één juist de 30 is geworden !!
Maar nu terzake , ik moet zegen dat dit parcour me fameus tegenviel , er zit niks in geen enkel mooie beklimming en de eveneens geen afdaling om wauw of graaf tegen te zeggen maar eerder chit ik heb nen platte band. Dit is mischien iets voor den beginender bikker ( alhoewel ) eentje die liever naar de rupsen en de vlindertjes kijkt dan te bikken !!! Dit moet toch beter kunnen !!!!!! zie maar naar het parcour van Lennik en Gooik.
Ten tweede de pijltjes, wat moet ik daar nu van zeggen ik denk dat de pijltjes voor de smurfen zijn gemaakt want ze zijn zeer goed verstopt en zijn maar liefst 50 cm lang ( knap ) goed geplaast zijn ze wel ( voor in de winter dan toch ).
In de verlengennis van het groene parcour naar het rode kan je naar links rood en rechts groen dit is ergens in een dorpje .
Kleine tip .Als je met meer dan 4 man bent en je komt aan die splitsing en ze beslissen om rood te volgen bijf dan maar gerust staan en laat de rest maar gaan die mannen komen toch terug er staan toch geen pijtjes .
Groen dan maar , ( voor een tijdje ) want ooooooooojaa weg is groen !
Voor de rest veel geluk!!!!! bikers
Van: De Testosterone Biker Boys Ingegeven op: 11-mar-2003 Gereden op: 10-mar-2003
De dag nà de Internationale Vrouwendag roepen de Testo Boys zelf uit tot Internationale Testo Dag (9/3/3). En gaan ze biken naar Sint-Lievens-Houtem (SLH). Wederom géén monokini's onderweg. Het is nog wat te koud. Wel blijken de boeren recent één of ander modderfest te hebben georganiseerd. Diepgegroefde modder alom - maar dat deert de Testo Boys niet. Dit gratis modderbad houdt hun velletje gezond. SLH is een heerlijke mountainbikeparcours. Véél off-road, mooie omgeving en (kleine) hellingen alom zonder zwaartechnische hoogstandjes. Een snel parcours bovendien. De Testo Boys gaan uiteraard voor het maximum: groen & blauw gecombineerd. Onderweg is blijkbaar één bordje gesneuveld, vermoedelijk door het rooien van een aantal bomen (die lagen daar nog). De Testo Boys hebben aan de hand van een technisch én semi-permanent modderslippatroon de juiste richting aangeduid voor collega-bikers, zo zijn ze wel. Verder een toonbeeld van een goedbewijzerd parcours (Beernem, leer hier maar wat van!). Het parcours eindigt in grote finale. Een off-road opeenvolging van hellingetjes en valse platten. Net genoeg om de gespierde kuiten van de Boys keurig op te spannen. Vandaag gereden in een tijd van 1u 49min. Helemaal géén besttijd. Dat beseffen de Testo Boys. Maar met de modder én de strakke wind vandaag toch een respectabele chrono. De Testo Boys maken daarom afspraak met één van hun favoriete parcours op een andere dag. Monokini's uiteraard gewenst. Dat hebben de Boys graag. De Testo Boys bezoeken? Dat kan op www.doink.be
Van: Erik Dannau Ingegeven op: 2-jan-2003 Gereden op: 6-dec-2002
Voor de eerste keer reden we de MTB-route in Sint-Pieters-Leeuw, ondanks het feit dat we zelf uit de gemeente zijn. We reden de 3 combinaties met 4 personen, wat juist niet te veel is (op sommige plaatsen zijn de paadjes redelijk smal).
De aanduidingen waren over het algemeen redelijk goed, al hebben we ons wel enkele keren vergist. Vooral de splitsing van rood en groen is verwarrend (juist na een klein wegje, maar de bedoeling is dat je 10 meter verder op een asfaltweg de richting volgt die je wil).
We reden deze 3 routes op een mooie winternamiddag, maar het had de voorbije dagen flink gegoten. Op de rode route is een heel mooi gedeelte in een holle weg, maar onmogelijk door te geraken wegens volledig kapot gereden door tractors. Je zakt er tot de assen weg in de modder, zelfs te voet is het bijna niet te doen.
Maar meer dan 90% van deze route kon ons zeer bekoren. Op sommige plaatsen kunnen er waarschijnlijk nog verbeteringen aangebracht worden, maar we waren meer dan tevreden met wat we hadden geaan en gezien. Misschien kunnen er iets meer paaltjes gezet worden, of anders het Bloso-systeem.
Van: Jurgen Janssens Ingegeven op: 21-sep-2002 Gereden op: 21-sep-2002
Wij hebben de tocht in St-Pieters Leeuw vorige week (21/09/2002) nog eens gereden, en het probleem dat zich toen stelde is ondertussen opgelost.<br>
Wij hebben er geen problemen meer ondervonden.
Van: Kris Verreth Ingegeven op: 8-sep-2002 Gereden op: 8-sep-2002
08/09/2002:<br>
Aan het begin van de route is er nu een bord dat de 3 routes aangeeft,daaronder staat het eerste
groene pijltje. De bewijzering op blauwe & groene route was goed,maar die op de rode route niet. Een aantal pijltjes zijn toch wel moeilijk zichtbaar & op een aantal plaatsen mankeren de pijltjes gewoon (er
loopt ook een wandelroute over dit parcours & meestal hielp het wel om in geval van ontbrekende pijltjes,de bewijzering van de wandelroute te volgen). <br>
Ook zijn de pijltjes niet de klassieke Bloso pijlen.Wat wel verwarrend is,is dat op het rode parcours, net op een deel waar de bewijzering vrij slecht of onvolledig is,dan plots de klassieke blauwe Bloso pijltjes opduiken.Misschien van een andere route, deze pijltjes hebben in ieder geval niets te maken met de blauwe route van St Pieters Leeuw,maar brengen je wel terug op het juiste parcours van de rode route. Verder is het aanbod van smalle paadjes omgeven door prikkeldraad aan beide zijden wel wat overdreven.
Van: Mark De Vriendt Ingegeven op: 7-sep-2002 Gereden op: 7-sep-2002
Al veel mountainbikeroutes in Vlaanderen gedaan, maar deze van vandaag (7/9/2002, 14u30) overtrof alles: 45 km vanuit Sint-Pieters-Leeuw. Zeer gevarieerd parcours in een schitterend Pajottenland. Nu lag het droog, maar ook bij nat weer moet hij te doen zijn. Enkel de bewegwijzering van de rode route faalt: paaltjes weggemaaid door de oogstmachines? Tip: er is karig omgesprongen met de paaltjes (kruipt veel hout in natuurlijk), enkele "feel good"-paaltjes zouden nuttig zijn, alsmede double check- en reserveplaatjes
(zoals die van bloso die je overal aan kan bevestigen).
Van: Dirk Mampaey Ingegeven op: 30-aug-2002 Gereden op: 30-aug-2002
30/08/2002:<br>
We vonden vandaag een geschikte dag om de route van Sint-Pieters-Leeuw eens uit te proberen. Spijtig genoeg waren de weergoden het niet met ons eens. Een half uurtje hebben we het droog gehouden, dan werden we getrakteerd op een hevige plensbui. Al bij al bleef de route goed berijdbaar. Het was wel vettig en modderig, maar we zijn nergens tot onze assen in de brij gezakt.<br>
Het is wel opletten op sommige plaatsen. De prikkeldraad staat er nog steeds en er staat nog altijd stroom op. Ook hebben we echt moeten zoeken naar sommige pijltjes, deze zaten verborgen achter het opgeschoten groen. Voor de rest was dit een erg aangename tocht, niet fantastisch maar zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Jurgen Janssens Ingegeven op: 11-aug-2002 Gereden op: 11-aug-2002
Wij hebben het op 11/8/2002 ook eens gewaagd, en 't was heel goe.<br>
Alleen had er iemand op het laatste stukje van de groene lus, een wegje tussen struiken omhoog, prikkeldraad gespannen en takken met doornen over de weg gelegd. Aanvankelijk dachten wij dat we fout zaten, maar na het overwinnen van deze hindernis kwamen we terug pijlen tegen, waaruit bleek dat we toch juist zaten.<br>
Alvast bedankt, en nog veel 'bike-plezier'.
Van: Olivier Monteyne Ingegeven op: 25-jul-2002 Gereden op: 25-jul-2002
25/07/2002:<br>
De route S-P-L is ideaal om snelheid te trainen. Wel moet je in deze periode van het jaar opletten op de stukken langs prikkeldraad. Doordat het gras overal zo hoog staat is de ideale lijn niet altijd zichtbaar. Je wordt, wanneer je eventjes afwijkt van een spoor, gemakkelijk van je fiets gecatapulteerd. Gisteren ben ik zo op een zeer pijnlijke mannier in een afsluiting terecht gekomen, die bovendien nog eens onder stroom stond.<br>
Opletten dus !
Van: Dirk Deroover Ingegeven op: 14-apr-2002 Gereden op: 14-apr-2002
Zondagochtend 08.00 u.14 april 2002.<br>
Vandaag de start genomen aan het Wildersportcomplex te Sint-Pieters-Leeuw voor de Bloso-mountainbikeroute.<br>
Het werd een combinatie van de groene,blauwe en rode route,goed voor een totaal van ca.45 Pajottenlandse kilometers.<br>
Een pluim voor de routebouwers,een prachtige rondrit door een mooie streek,weinig last van autoverkeer,en vooral;geen enkel pijltje ontbreekt!<br>
Verloren rijden is hier dus uitgesloten.Hier en daar is het uiteraard opletten geblazen,zoals in de blauwe route op zeker ogenblik wanneer we ons laten verleiden om een toffe afdaling voluit te nemen,eens beneden beseffen we dat we verkeerd zijn want geen pijltjes meer.Terug bergop klimmen is de enige oplossing en ter hoogte van een mooie bakstenen hoeve uit 1860 zien we dat we een smal grintwegje hadden moeten nemen(het pijltje was er wel maar werd aan het zicht onttrokken doordat de boer er zijn eg had vorgeplaatst),dit grintwegje leidt naar een toffe afdaling(wel opgepast aan de haakse bocht voor de prikkeldraad)<br>
Als we al eens een pijltje voorbijrijden is dit eerder te wijten aan onze onoplettendheid en te hoge snelheid dan aan de plaatsing ervan.<br>
Echt moeilijke stroken zijn er niet in deze tocht,enkele technische stroken,een modderpoel in een holle weg,een lange niet vlot lopende kasseistrook,enkele klimmetjes waarvan de Groenenberg de steilste is,maar echt onnoverkomelijk is dit allemaal niet.Zelfs in regen perioden kan deze tocht er m.i.niet verzopen bijliggen.<br>
Op een drietal kilometer van het einde,had een boer het weggetje tot tegen het prikkeldraad weggeploegd,hetgene voor mij resulteerde in een kettingbreuk.
Verder niets dan lof over deze route.Dit is een aanrader.<br>
Bovendien kan men zich na afloop douchen in het Leeuwse zwembad.
Van: Philip Rademakers Ingegeven op: 1-nov-2001 Gereden op: 1-nov-2001
01/11/2001:
Vandaag (1 November 2001) de groene+blauwe route in St Pieters Leeuw gereden (tesamen 30km).
<p>
De (groene) route vertrekt aan Wildersportcomplex van Sint-Pieters-Leeuw (Negenmanneke). Dat is zeer makkelijk te vinden: op Brusselse ring (richting Bergen). Neem afrit en richting St Pieters Leeuw. Je komt op een brede steenweg en aan de 3e (of 4e) lichten staat "Negenmanneke" aangegeven (naar rechts).
<p>
Het allereerste paaltje staat recht over de ingang van het sportcomplex. Dat is juist even zoeken omdat er nergens een bord te bespeuren viel dat aangaf dat er daar een MTB route vertrekt.
<p>
Voor de rest is de bewegwijzering perfect, onder het motto: altijd rechtdoor tot er een paaltje staat dat zegt dat je af moet draaien. Alle paaltjes staan er, goed zichtbaar en correct geplaatst. Chapeau voor Bloso voor de bepeiling hier.
<p>
De route lag er quasi volledig droog bij (alhoewel het gisteren een heel stuk van de dag geregend had). De veldwegen waar er dan al eens wat modder of water ligt zijn meestal breed genoeg om de de grootste smurrie te ontwijken.
<p>
De blauwe route is als een bijkomende lus op de groene route gemaakt en heeft komt wel relatief veel op asfalt- of kassei wegen (30%). De groene route is quasi 90% op veldwegen.
<p>
Het parkours is zeer wisselend, af en toe wat heuvelachtig maar zelfs een beginneling moet hier gemakkelijk kunnen oprijden.
<p>
Je passeert 3 keer door een dorpje, met cafes (nuttig moest je dorst hebben :-)).
<p>
Een aanrader, vooral met de stralende herfstzon erbij.