logo  
Bilzen (Hoeselt)Bilzen (Hoeselt) (De Steegkes)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Stedelijk sportcentrum "De Kimpel" Eikenlaan 29, 3740 Bilzen  089/51.95.17
blauw Sportcentrum Gelo Poothofstraat 5, 3742 Martenslinde/Bilzen  089/41.25.78
rood Sportcentrum "ter Kommen" Europalaan 2, 3730 Hoeselt  089/49.16.03
rood T.C. JusIN Bruggestraat, 3730 Hoeselt 

Lussen
blauw groen rood
14.6 km (132 hm)GPX 17.1 km (150 hm)GPX 9.11 km (97 hm)GPX

Informatie
Sportdienst , Bilzen Tel: 089/51.95.17
Sportdienst , Hoeselt Tel: 089/49.16.03
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Stedelijk sportcentrum "De Kimpel" ja ja ja ja ja
Sportcentrum Gelo ja ja ja ja neen
Sportcentrum "ter Kommen" ja ja ja ja ja
T.C. JusIN ja ja ja ja ja
Opmerking
Behoort tot de Euregio netwerk
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Toby Ingegeven op: 25-dec-2017 Gereden op: 25-dec-2017
De bewegwijzering is helemaal niet duidelijk. In 1 richting zijn de markeringen (vooral voor de groene route) vrij goed en duidelijk aangegeven, maar in de andere richting is er geen enkele duidelijke markering. Ook het pad waar de blauwe en de groene route samenloopt is zo goed als nergens goed aangeduid. Heel jammer. Alsnog een fijne kerst gewenst. Warme groet, Toby
Van: Machiels Davy Ingegeven op: 29-oct-2017 Gereden op: 22-oct-2017
De blauwe route vanuit de kimpel in Bilzen volledig gelopen, de afstand is 15.32km en perfect bewegwijzerd. Voor moutainbikers is het wel opletten voor laaghangende takken in de vele kleine steegjes onderweg. In Martenslinde zijn er momenteel wegenwerken en staan er omleidingsborden maar daar kan je wel lopen en fietsen.
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 4-apr-2017 Gereden op: 4-apr-2017
Leuke route met tal van diverse ondergronden. Lekker snel te rijden en goed uitgepijld. Complimenten.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 5-jan-2014 Gereden op: 5-jan-2014
GPX tracks toegevoegd.
Van: joost Ingegeven op: 29-mar-2012 Gereden op: 25-mar-2012
afgelopen zondag de groen/blauwe/rode route gefietst. we zijn vertrokken vanuit zutendaal, dus eerst 12km bergaf naar de kimpel en vervolgens de route opgegaan.
leuke tocht alleen jammer van het lage mtb gehalte (single tracks, ed). de route was erg goed gepijlt. wel even opletten met de verschillende routes. alleen tijdens de rode route twee keer misgereden. maar met de gps in de aanslag niet zo'n probleem.

vervolgens vanaf de kimpel de 12km weer bergop naar zutendaal om vanuit daar weer terug te gaan naar nederland,..

totaal 65km op de teller

over een paar weken zijn we er weer,...
Van: Wouter Ingegeven op: 26-apr-2011 Gereden op: 26-apr-2011
Vergeten erbij te zetten, het stuk met de pijltjes dat ik vermeldde ligt op de rode route!
Van: Wouter Ingegeven op: 26-apr-2011 Gereden op: 21-apr-2011
De drie routes (groen-blauw-rood) achter elkaar gecombineerd. Vertrokken uit startpunt 'Gelo'.
Route was heuvelachtiger dan ik me had voorgesteld en was soms best pittig. Over het algemeen wel makkelijke route.
Bepijling dik in orde buiten op één punt, hier kwam je uit op een weg en moest je naar links; het volgende pijltje stond dan direct om de hoek in een straat/pad rechts.
Uiteindelijk een dikke 36 km in de benen.

Wel oppassen met andere MTB routes uit het euro regio netwerk die ook samenlopen op sommige paden. Op bepaalde stukken rij je maar liefst met drie gemeenschappelijke tochten op één stuk weg. Bij elke splitsing staat wel een bord met hierop het hele netwerk uitgetekend om zeker niet te verdwalen.
Van: L Ingegeven op: 23-feb-2011 Gereden op: 23-feb-2011
Vertrokken vanuit De Kimpel in Bilzen, en de blauwe en groene route aan elkaar gereden (ca 30 km). Een prima route om kennis te maken met de MTB-sport. Een snel parcours met niet teveel en moeilijke beklimmingen. Bewegwijzering prima in orde, ruim voor een afslag staat dit al aangegeven... top!
Van: Fluitketel Ingegeven op: 14-aug-2009 Gereden op: 13-aug-2009
Gisteren blauw-groen-rood gereden. Na een nacht regenen, lag het parcours er nog redelijk bij. Totdat het op een gegeven moment redelijk hard begon te regenen. Het werd toen toch wel vaak de fietsproberen recht te houden.

De bewegwijzering vond ik eigenlijk wel heel goed. Veel borden. Het enigste punt is dat vanaf hoeselt er niet meer op de borden staat: U Bent hier. Want voor het oprijden van de rode lus was het een beetje verwarrend.

Maar voor de rest: Leuke ronde, veel afwisseling. Alleen weinig single-tracks terwijl er wel de mogelijkheid toe zou zijn.
Van: Ingegeven op: 14-jul-2009 Gereden op: 14-jul-2009
Rood-groen-blauw gereden en terug. Paar keer moeten zoeken naar pijltjes, maar ze stonden er wel. 1x stond enkel een paaltje zonder pijl en 1x stond een pijltje rechtdoor op een T vol rijhuizen???
Toch leuke rit, een afdaling tegen 65km/h (godzijdank geen flitspalen), mooie omgeving in bos en veld.
Van: floere Ingegeven op: 12-jul-2009 Gereden op: 12-jul-2009
Het plan vandaag was blauw-groen-rood te fietsen in Hoeselt-Bilzen. Aanvankelijk waren we erg opgetogen over de sjieke bewegwijzering, pijltjes bij de vleet en om de haverklap een bord met de route op. De route lag er ook mooi bij, met al die regen van de afgelopen dagen toch niet erg drassig, en het landschap is er ferm. Vooral die rode route vonden we heel mooi. Maar toen zaten we plots in Tongeren. Dus de verkeerde rode route. En toen waren er ook al lang geen plannetjes meer te zien. Deels via knooppunten terug naar onze bestemming gereden tot we weer op de mountainbike route konden inpikken. Verwarrend dus ondanks het vele werk dat er toch al in de bewegwijzering gestoken is. Op cruciale plaatsen (kruispunten van routes) zou een plan toch aangewezen zijn, met als het kan een bol "u bent hier" erop. Want dat mankeert ook wel eens. In elk geval, met een zwartwit-print zoals wij meehadden is het moeilijk... Maar 't was mooi, dat wel...
Van: berggeit Ingegeven op: 29-aug-2008 Gereden op: 24-aug-2008
Begonnen met de blauwe route gevolgd door de groene van Hoeselt, de rode van tongeren en de blauwe van Kortessem. Alles netjes bewegwijzerd en onderhouden. Paar lekkere (korte) klimmetjes en modderstroken.
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 14-may-2008 Gereden op: 14-may-2008
Bilzen, nieuwe wegwijzers en een 2uur tijd .... dat moeten wij testen
Jep en alle wegwijzers zijn er nu .. toch voor groen en blauw. wel heel verwarrend. Vanuit Bilzen volgde ik de groene route perfect en plots stopt 'de nieuwe frisse paaltjes aanpak' en herval je in de vorige 'hoeseltaanpak'. Veel pijlen, veel kleuren (rood van tongeren loopt een heel stuk gelijk met groen van bilzen en soms zie je rood en soms zie je groen, ook blauw van .. etc.....
Print die pdf file uit in kleur en bekijk het goed want het klopt allemaal wel hoor ! met dank aan mijn gps
Ik vind het euregio project wel sjiek maar toch 1 puntje van kritiek. De borden met de toch uitgebreide kaarten van limburg staan echt wel heeeel hoog, ik ben niet klein 1.83 en ik krijg ze niet gelezen, ze staan ook gewoon meestal in een groep netels ..lol .. nu al
Van: Jury Ingegeven op: 8-may-2008 Gereden op: 8-may-2008
De laatste weken zag ik her en der nieuwe houten paaltjes opduiken langs de wegen in Bilzen. Ben dan ook enkele weken terug de fiets opgesprongen om de route te rijden, maar toen bleek dat nog niet alle paaltjes geplaatst waren.

Vandaag dan nogmaals op de fiets gesprongen en vertrokken aan "De Kimpel". Daar staat trouwens een nieuw bord met een kaart van de nieuwe routes. Hier bleek al dat de routes grotendeels ongewijzigd bleven tov de bekende route "De Steegskes". Deze heb ik echter nooit volledig kunnen uitrijden gezien de bewegwijzering vorig jaar in zeer slechte staat was.

Wat mij opvalt aan het "nieuwe" netwerk zijn de verbindingen met Zutendaal over Munsterbilzen en zo aansluiting met het MTB-netwerk "Midden-Limburg"), met Nederlands Limburg over Riemst, met Tongeren, Kortessem en Borgloon. Volgens mij is het parcours van Kortessem volledig nieuw, ik dacht dat er voorheen geen parcours was?

Over de Bilzerse routes dan: Ben zoals vermeld aan "De Kimpel" vertrokken met de blauwe route. Het plan was om de volledige toer te doen, dus blauw + groen + rood.
Ik kan al zeggen dat de bewegwijzering in Bilzen perfect is, de nieuwe houten paaltjes zijn duidelijk zichtbaar. Toen ik echter de E313 overstak en dus op Hoeselts grondgebied reed, merkte ik dat er geen nieuwe groene pijltjes te bespeuren waren. Er bevonden zich wel nog hier en daar de blauwe pijltjes van de oude route, deze zijn blijkbaar door de Hoeseltse sportdienst nog niet vervangen door de nieuwe groene. Vervolgens kwam ik op het gedeelte van het parcours dat samenvalt met de Tongerse routes. Hier was de bewegwijzering weer in orde met de nieuwe houten paaltjes, echter zodra het Tongers parcours scheidde van het Hoeselts parcours, was het weer gedaan met de bewegwijzering. d'oh! Ter hoogte van Werm vond ik geen pijltjes meer en ben dan teleurgesteld teruggekeerd via de steenweg. Heb dan in Rijkhoven (terug op Bilzers grondgebied) nog het laatste stukje van het nieuwe blauwe parcours gereden tot aan "De Kimpel".

Samengevat: Het blauwe parcours op grondgebied Bilzen is perfect bewegwijzerd. Het groene parcours ook tot op de grens met Hoeselt. Het rode parcours ben ik niet tegengekomen...
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 11-apr-2008 Gereden op: 11-apr-2008
Het was weer een tijdje geleden dus sporthal 'de kimpel' voor groen blauw.
Het is overal lekker aan het opdrogen en jawel ... even kreeg ik hoop om droog en met mijn pas opgepoetste mtb terug thuis te geraken. Helaas, naar het einde toe moet je over de autostrade met zicht op het kasteel van Alden Biezen links afslaan. En ja daar gingen we weer enkelsdiep in the mud. Aan de bandensporen en voetafdrukken te zien ben ik blijkbaar niet de enige :-). Voor de rest viel het allemaal wel mee.
Toch nog een woord over de bepijling. In Bilzen lukt het nog wel maar gaandeweg verdwijnen meer en meer pijlen tot je in de buurt van Tongeren komt waar de 2 mtb routes een tijdje gelijk lopen. Daar zie je plots nieuwe frisse pijlen (en paaltjes).
Ik ben echt benieuwd, zoals hiervoor vermeld, naar het nieuwe parcours eind deze maand !. Neem nu nog maar voorlopig een kaartje of gps'je mee :-)
Van: kurt Ingegeven op: 19-mar-2008 Gereden op: 19-mar-2008
Ik heb mij geinformeerd bij de sportdienst Bilzenover de opening van het uitgebrijde mountainbikeroutenetwerk .
De opening van het mountainbikeroutenetwerk is gepland eind april.
Dus nog even geduld
Van: Kris Ingegeven op: 11-may-2007 Gereden op: 10-may-2007
het wordt dringend tijd dat de pijltjes terug wat verzorgd worden. ik heb 2 maal de route willen volgen met vertrek aan de gelo en in die 2 maal ben ik niet in de buurt van werm of alt-hoeselt geraakt. ik heb me te pletter gezocht. wat zonde is, want voor een beginner is het een fijne route.
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 13-aug-2006 Gereden op: 13-aug-2006
Tja, is er niemand peter van deze route ?? Hoe moet je dat worden, ik ben kandidaad? Niet dat ik zo kapot ben van deze mtb maar ik rij die toch een 3tal keer per jaar, zeg maar als training.
De bepijling begint echt serieus achteruit te gaan. Verkleurd, niet te vinden, verkeerd etc.. Met de gps geen probleem natuurlijk, maar ik was zo pissed off dat ik zelf de route nog eens hervat heb, ik had zoiets van ... zie ik nie meer goe !!!!
Voor de detaillisten: Na het klimmetje van 1.15 km vanaf de Kimpel ergens in leten of de letherstraat hangt het pijlte los onder een lantaarnpaal, ik heb het gedraaid in de goede richting, ik bespaar u de reactie van de buren! Idem dito met het volgende pijltje (de stevige losse houten stok annex pijl zwabbert wat rond het groene draadje (get de piture :-) )
De route Bwaah .. na mijn ardennen offensief beetje saai
Van: dirk Ingegeven op: 24-jul-2006 Gereden op: 16-jul-2006
Niet zo een leuke route, veel te veel asfalt en zeer slechte bewegwijzering. Een paar keer de weg kwijt, omgeving is wel mooi. Deze route is echt voor beginnende rijders.
Van: Jan B. Ingegeven op: 14-apr-2006 Gereden op: 8-apr-2006
Het aantal hoogtemeters van de streek rond Bilzen was veelbelovend, en dus ging ik naar Bilzen voor een tochtje in deze streek.

Alles ging redelijk goed tot de eerste keer ik het parcours kwijtraakte door een foutief geplaatste rode pijl; en ik even later compleet in het wilde begon alle wegen af te zoeken in de omgeving van de 'Oude Melkweg' in Hoeselt...

(Voor een uitgebreid verslag, surf naar mijn persoonlijke mtb-website die je vind op http://www.janbailleul.be/mtb/ ).
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 23-mar-2006 Gereden op: 23-mar-2006
Daar gingen we weer naar Bilzen. Deze keer gestart aan het kasteel van AldenBiezen. Je kan daar naadloos inpikken op de mtbroute aan de "achterkant" van het kasteel. Deze eerste bijna lentedag heeft mijn motortje wel in gang gezet... en de spinningsessies in de winter hebben blijkbaar veel goed gedaan.
Geen modder deze keer, het is ooit heel anders geweest, dus erg snel, maar als de wind verkeerd zat ging de hartslag toch nog serieus de hoogte in. Ik beklaag nog altijd die vrouw met haar 2 kinderen die iemand daar zien rijden heeft :-).
Sjiek parcours, niet technisch.. teveel beton maar zoals nu toch prettig om rijden. Wil je de kuiten eens testen met de modderbandjes op...op een mooie dag zoals deze .. go for it. Enkel de kermis aan pijltjes blijft ongelofelijk. Bijna K3 en alle kleuren van de regenboog. Maar er is beterschap ... Hier en daar (niet everywaar) zie ik frisse kleuren opduiken van nieuwe wegwijzers en zelfs éénmaal een verwijzing naar de mtbroute van Tongeren. Daar stonden op dat punt wel heel veel pijltjes :-) Het is een begin maar een normaal mens geraakt daar toch niet simpel uit ...
Ik ben alleszins klaar voor 'les Ardennes'
Van: Tom Ingegeven op: 24-sep-2005 Gereden op: 24-sep-2005
Aan Erik V

Hallo

Als je gaat rijden met je zoon van 10j kan je altijd Herentals is proberen.
Dit is niet moeilijk en toch tof om te rijden.Ik rijdt er soms met men neefje van 8j.
Heb je vragen,je mag ze altijd stellen:Ringo_951@hotmail.com


Groetjes
Van: John Ingegeven op: 24-sep-2005 Gereden op: 23-sep-2005
hey, neen niet alle bloso routes zijn zo gelijk de steegskes, in genk bijvoorbeeld is het veel fijner voor te biken, je moet weliswaar dan wel de grote lus rijden want de kleine is ook niet zo schitterend. De grote lus is wel echt eens de meoite waard. veel kleine single tracks, enz... en als je een echte uitdaging wilt aangaan kan je ook nog de terril oprijden in winterslag .
Hopelijk kan ik je hiermee helpen, je kan altijd eens proberen hé ;)

groeten
john
Van: Erik V Ingegeven op: 18-sep-2005 Gereden op: 17-aug-2005
Heb gisteren met mijn zoon van 10j de "Steegkes" route gereden (gr+bl = 27km). Dit viel eerlijk gezegd erg tegen. Zeer veel asfalt en geen echt uitdagende stukken (zelfs voor mijn zoon van 10). Dit is de eerste Bloso route die wij rijden. Zijn deze allemaal zo, of zijn andere Bloso routes wel interessant?
Van: Ronny Ingegeven op: 10-aug-2005 Gereden op: 9-aug-2005
Voor een beginnende tot middelmatige mtb-er (zoals ik) is dit een leuk parcours... Er wordt wel voor een (misschien te) groot gedeelte over de harde weg gereden maar mede door de hoogteverschillen toch interessant... alleen mag de bewegwijzering veel duidelijker. Wat ik heel spijtig vind is dat de paaltjes dan rechts, dan links van de weg staan...voor je het weet sla je er één over (wat mij dus 2x overkomen is)met extra kilometers tot gevolg. Al bij al toch genoten al moet ik zeggen dat ik al betere parcours heb gereden (bv mtb tocht van Nijmegen, NL)
Van: John Ingegeven op: 3-aug-2005 Gereden op: 30-jul-2005
hallo, ik ben john. Ben nog niet zolang aan het mountainbiken ( +/- 6mnd ). Nu ik heb de kleine route , de groene lus al een aantal keer gereden . dit keer ging ik ook voor de blauwe lus erbij maar zoals ik al verwacht had vondt ik thv Rijkhoven zoals op het plan staat , geen blauwe pijlen. Dus wat doe ik volg mijn plannetje, nu ben ik daar ergens uitgekomen en na +/- 5 km kom ik toch een blauwe pijl tegen ( tuurlijk was deze van de blauwe lus van tongeren :) maar met een geluk ben ik toch op een moment 2 blauwe pijltjes tegen gekomen en daar stond op het paaltje hoeselt , zo heb ik toch nog een stuk kunnen rijden.

al bij al was het toch een fijne tocht, maar euh zoals ik hier gelezen heb: een vrouw met 2 kinderen zie ik dit parcour toch nog niet rijden hoor ;)

dus wat vraag ik nu aan de mensen van bloso, als deze op de site komen tenminste, dat ze in rijkhoven de blauwe lus beter aangeven ,

Groeten John
Van: S. Peeters Ingegeven op: 18-apr-2005 Gereden op: 18-apr-2005
Zondag 17/4/2005 de volledige route willen rijden.

Van meet af aan een prachtige route, vergezichten, fruitbloesems en veel afwisseling.
Doch de bewegwijzering kan beter.
Vlak na de afdaling bij Alden Biesen een groene pijl tegengekomen die in de richting staat van waar we kwamen?
Te lang op de groene lus gebleven waardoor we de blauwe gemist hebben...
vervolgens toch nog via Alt Hoeselt centrum op de blauwe geraakt.

Maar het beste moest nog komen...
Het begin van de rode lus gingen we deze keer zeker niet missen.
Rode pijl volgen dus. Een magnifieke route, doch jammer dat we in Tongeren uitkwamen.
We hadden dus per ongeluk die van Tongeren genomen.

Prachtige route, goed geamuseerd, enkel spijtig dat we aan het einde van onze krachten 11 km drukke baan gefietst hebben om terug in Bilzen te geraken.

S.
Van: Roland Ingegeven op: 9-apr-2005 Gereden op: 9-apr-2005
Gestart in Bilzen aan "De kimpel"
Eerst van plan om de kortste route te rijden maar de conditie was er dus maar alles: rood groen en blauw
Technisch niet echt moeilijk, als je al eens van een single track kan spreken is dat een weipaadje tussen 2 prikkeldraden in. Wel een heel mooi Haspengouws parcours met vele vergezichten. Voor wie de streek niet kent, zullen de soms stevige hellingen die je op en af doet toch ook wel een verrassing zijn en tel daar de wind (altijd heftig aanwezig als de lucht niet steilblauw is) bij die steeds verkeerd zit :-).
Ik had zelfs mijn modderbanden niet om, geen probleem maar een vrouw met 2 kinderen , zoals hier ergens vermeld, zie ik dit toch niet doen :-)
Over de bewegwijzering heb ik zowat mijn twijfels, soms kwam ik 3 pijltjes tegelijk tegen rood, blauw en blauw...ben zelfs ergens 2x rood tegengekomen de trappen af en ook rechtdoor, tja dat werkt niet natuurlijk. Nu ik heb gehoord dat ze al die routes gaan incorpereren in het fietsroute netwerk (ik ben eens benieuwd)
Met mijn Garmin GPS en een (verouderde) track is het natuurlijk simpel om alles te volgen. Ik post dus tevens de aangepaste route.
Een aanrader: Koop u zo een gpsding en het wordt allemaal veel eenvoudiger, echt waar ik vrij vrolijk van track naar track, ik bekijk de pijltjes nog eens niet meer, wat een luxe
Van: Rob Ingegeven op: 6-apr-2005 Gereden op: 4-may-2005
Heb de route meerdere malen gereden En elke keer zag ik dat zelfs een vrouw met twee kinderen voor en achterop haar fiets in staat was om het parcours te rijden. Is een erg gemakkelijk parcours voor mensen die niet van klimmen en modder houden. Die mevrouw met twee kinderen was zelfs in staat om een biker op een hele snelle Trek 9.8 carbon voorbij te streven, en dat zegt dus genoeg

Routes in Zuid Limburg zowel Belgsich als Nederlands zijn veel uitdagender en leuker.

Omgeving rond Hoesselt is desondanks toch wel leuk en er zou met enige inspanning mogelijk een uitdagendere route kunnen worden uitgezet

Gr

Rob

Van: Rudi Ingegeven op: 13-oct-2004 Gereden op: 10-oct-2004
Heb samen met twee vrienden de "groene lus" gereden van de Steegkes - route. Wij, niet ervaren mountainbikers, hebben gemerkt dat de pijlen niet altijd even duidelijk ( kleur van de pijl ) en goed opgesteld staan. Ik heb vandaag de rit opnieuw gereden. Vandaag vind ik meer wegwijzers terug dan afgelopen zondag. Ik vermoed dat wij in onze gedrevenheid een aantal wegwijzers over het hoofd gezien hebben. Op zondag vonden wij de overgang van de groene naar de blauwe lus niet.

De rit is goed te doen, alleen de wegwijzers zien te vinden. Het plannetje verkrijgbaar via deze website is handig om mee te nemen tijdens de rit.

Volgende zondag rijden we de groene en de blauwe lus.

Wordt vervolgd ...
Van: maarten Ingegeven op: 1-sep-2004 Gereden op: 1-sep-2004
Wouter heeft gelijk, er zijn enkele hiaten in het parcours
ik heb vandaag 30 kilometer van het parcours gedaan en in totaal had ik 47 kilometer op de teller staan, terwijl ik van plan was er gewoon 40 te doen.
Maar echte bikers laten zich daar natuurlijk niet door afschrikken.
Ik was blij dat ik naderhand in sporthal de Kimpel van een warm douchke kon genieten. Helaas ook dit ging niet door. De materiaalmeester die we na een kwartiertje gevonden hadden meende dat er voor mtb'ers geen ruimte is, hoewel er 4 ruime kleedkamers waren en slechts 3 mensen in totaal aant douchen waren. We moesten maar wachten tot er eentje vrijkwam, niet dus. Al bij al een namiddagje met de nodige frustraties.
Van: Wouter Ingegeven op: 20-sep-2003 Gereden op: 20-sep-2003
ROUTE IS GEWIJZIGD!!!

Ik heb gevonden waarom ik zo fout was gereden. De route is veranderd. De wegbeschrijving op deze site klopt niet meer. Maar de brochure is wel de juist! Neem de brochure als referentie dus!!!

Misschien ook een idee om de naam van Hoeselt te veranderen in Bilzen. In Hoeselt kreeg ik geen info vast en in Bilzen wel. In Hoeselt zijn de markeringen ook de slechtste en staat op de parking nog een plaat met de oude route.
Van: Wouter Ingegeven op: 15-sep-2003 Gereden op: 14-sep-2003
14/09/2003: Mooi landschap maar voor een ervaring mtb'er te veel verharde wegen. Ik had de indruk dat een groot deel van de route gewoon het Limburgs fietsnetwerk volgt en de toevoeging van mtb beperkt blijft tot korte 'shortcuts' door velden. Continu door bossen uit crossen zit er dus niet bij.

Ben gestart aan het sportcentrum in Hoeselt. Staat een mooi bord met de uitleg van de groene/blauwe routes. De startpijl is echter rood. (rood is een Tongerse mtb route die gedeeltelijk overlapt met die van Hoeselt.) Toch maar de rode pijl gevolgd en uiteindelijk kwamen we idd aan een splitsing met een groene pijl.

De markeringen kunnen beter. Enkele opmerkingen
- Rond Alden Biesen bleken we ineens rondjes te rijden. Kwamen telkens terug uit op de pasbrugstraat. In en rond de Lethenstraat staan er zelfs geen markeringen meer. Op en af rijden en zoeken is de boodschap.
- Het verschil tussen groen en blauw is moeilijk te zien. Zeker als je snel fietst en/of het pijltje in de schaduw staat.
- Pijltjes staan zowel links als rechts. Soms zelfs al gedeeltelijk in de straat die je afmoet.

Conclusie: Ervaren mtb'er of degene die echt door de bossen willen fietsen kunnen beter 10km doorrijden naar de mtb route Genk. Voor rustig mountainbiken met af en toe korte leuke stukjes door de velden ben je in Hoeselt wel op je plaats.
Van: Raf Ingegeven op: 5-aug-2003 Gereden op: 3-aug-2003
Zondagmorgen (3/8/2003), de route in Hoeselt voor een tweede keer gedaan. Is een zéér mooie en afwisselende route. Zoals gewoonlijk met de bloso-routes, is de verhouding veld/weg gelijk, maar het decor is wederom schitterend en je krijgt regelmatig enkele kuitenbijters voorgeschoteld.

Deze keer heb ik de rit wel helemaal kunnen uitrijden. De vorige keer dateert van enkele maanden geleden. Toen was ik verkeerd gereden en kreeg ik nog een lekke band op de koop toe. Nu viel het al veel beter mee. Tip, neem altijd het kaartje mee dat je op de websites kunt terugvinden. Tweede tip, neem wat volk mee. Als jij het pijltje niet gezien hebt, dan is de kans groot dat die andere het wel gezien heeft. En als je de eerste keer eens wat moet zoeken is het toch niet zo erg. Want deze route doe je met plezier een tweede, een derde keer, ...

Veel zoek- en fietsplezier!
Van: Serge Ingegeven op: 8-jun-2003 Gereden op: 7-jun-2003
Vandaag (7/6/2003) heb ik nog eens een poging ondernomen om de mountainbikeroute 'De Steegkes' tot een goed einde te brengen. Ik moet echter vaststellen de markering op sommige plaatsen te wensen overliet.
Als ondertussen toch wel een beetje getrainde mountainbiker was het toch een beetje vervelend om regelmatig te moeten stoppen om de route te vinden : wat betreft de kleuren -> je had donkergroen en lichtgroen, lichtblauw en donkerblauw, rood en roze ; soms had je 2 pijltjes op 1 lokatie (1 teveel !!!), op andere plaatsen had je er geen enkele. Als je fietst van Werm naar De Kimpel in Bilzen moet je al heel wat ervaring in kaartlezen hebben om de juiste weg aan te houden. Ik heb daar de route ongeveer gevonden maar ben er zeker van dat ik niet het juiste traject gevolgd heb ! Ander probleem is de overbegroeiing van sommige markeringen in dit jaargetijde.
Ondanks dit alles heeft deze route zeer veel te bieden : stijgen en dalen tussen het heuvelachtig landschap, prachtige open velden afgewisseld met bosrijk gebied. Schitterend stuk natuur.
Groeten.
Van: Serge Ingegeven op: 5-jun-2003 Gereden op: 5-jun-2003
Op Zaterdag 31/05/2003 heb ik de Bloso Mountainbikeroute 'De Steegkes'
proberen te voltooien. In het begin was het niet simpel omdat er verschillende markeringen van andere routes waren. Het waren verschillende kleuren en symbolen door elkaar. Dit tot daar aan toe, ik heb gewoon de pijltjes met de benaming BLOSO gevolgd. Maar naarmate het traject vorderde stelde ik vast dat sommige pijltjes verkleurd (rood -> roze, donkerblauw -> lichtblauw ???) waren, andere waren dan weer behoorlijk verstopt achter het 'groen', om dan tot mijn grote spijt op het einde vast te stellen dat sommige pijltjes te kwader trouw waren verwijderd. Het is dan gewoon moeilijk om als sportieve mountainbiker op je zadel te blijven zitten ; je moet gewoon teveel afstappen om je route te controleren !!!
Ik ga waarschijnlijk nu zaterdag 7/6/2003 het toch nog eens proberen om het parcours 'volledig' volgens plan af te werken, omdat ondanks dit alles het een zeer mooie route is (schitterende natuur).
Van: Bert Smets Ingegeven op: 30-jul-2002 Gereden op: 30-jul-2002
30/07/2002: <br>
Vandaag heb ik ook eens een poging gedaan om de route van Hoeselt te rijden. Ik moed inderdaad toegeven dat alle commentaar hier terrecht is, na ongeveer een derde van de afstand gereden te hebben kwam ik ook opnieuw aan mijn vertrekplaats (De Kimpel te Bilzen) uit. Ik ben nochtans van deze streek en dacht dat het mij wel zou lukken om de juiste weg te vinden. De eerste kilometers waren zeer goed aangegeven, maar na een tijdje kom je inderdaad ook de oude wegwijzers tegen. In het begin heb ik deze gewoon genegeerd en bleef ik rechtdoor rijden totdat ik een nieuwe wegwijzer tegen kwam, maar na een tijdje lukte dit niet meer, ik kwam geen nieuwe pijlen meer tegen dus was ik verplicht om de oude pijlen te volgen, met als gevolg dat ik al snel weer aan mijn vertrekpunt stond.<br>
Ik ben er thans van overtuigd dat het een zeer fijne route is, mits de weg juist aangegeven staat, het stuk dat ik gereden heb vond ik toch al zeer plezant.<br>
Van: Mario Delboeuf Ingegeven op: 20-jul-2002 Gereden op: 20-jul-2002
als inwoner van hoeselt heb ik de tocht op 20 juli 2002 nog eens aangevat. Het stuk in Hoeselt is veranderd ,maar vele pijlen zijn niet meer goed zichtbaar.<br>
De regio van Rijkhoven is een ware ramp. Vele oude pijlen zijn blijven staan en sommige plaatsen vind je er geen enkele meer terug. Hier zou er dringend iets aan gedaan moeten worden .Hoeselt en Bilzen hebben een mooie mountainbike route in een mooie natuur omgeving,probeer dat zo te houden aub
Van: André Roosen Ingegeven op: 12-may-2002 Gereden op: 12-may-2002
12/05/2002:<br>Na lange tijd nog eens gaan fietsen in mijn eigen Haspengouw.<br>
Ik had gehoopt dat de nieuwe bewegwijzering voor Hoeselt ondertussen in orde zou zijn maar niets is minder waar, het is je reinste plantrekkerij en voor mensen die niet van de streek zijn zeker niet aan te raden, oude pijlen zijn blijven staan, nieuwe zijn bijgeplaatst op bepaalde kruispunten wordt je nagenoeg de vier windrichtingen ingestuurd, kortom deze route wordt door mij niet meer gereden.
Van: André Roosen Ingegeven op: 10-feb-2002 Gereden op: 10-feb-2002
Op zondag 10/02/02 heb ik de route Hoeselt gereden met behulp van een kaart die mij werd gemaild door de sportdienst Hoeselt. Zoals ik reeds in het begin van het jaar heb gemeld, wordt de route heraangelegd.
Met de kaart in de hand was het enigszins doenbaar om zonder al te veel verkeerd rijden de route af te haspelen.<br>
Veel is er niet veranderd.<br>
De zwaarte en lengte van de tocht zijn nagenoeg gelijk gebleven. Ze is zelfs na felle regenval nog te rijden, als je van modder houdt natuurlijk.
<br>
Persoonlijk vind ik ze mooier dan de route van Tongeren, ook al omdat, totnogtoe althans, de route gespaard is gebleven van quads en ander gemotoriseerd tuig.
Wel verloopt de Hoeselt route voor grote delen over een ruiterpad, hopelijk komen hier geen conflicten van.
<br>
Men werkt aan de bewegwijzering van de route (wordt uitgeoverd door MTBclub Gelo).<br>
Inderdaad als men de mijltjes volgt zoals Gunty rijdt men in cirkels, nog even geduld dus.
Van: gunty Ingegeven op: 3-feb-2002 Gereden op: 3-feb-2002
03 feb 2002:
ik heb deze tour proberen te rijden op zondag 3 feb 02 maar heb na 15 km en de 2de maal aan de auto gekomen te zijn de moed opgegeven. Ik ben vertrokken vanaf <b>de kimpel</b>, en was na 5 km reeds terug aan de auto, er zijn namelijk bijna geen plaatjes meer op dat stuk.
Ik ben opnieuw vertrokken en heb eerst op de kaart gekeken, maar 10km later stond ik weer aan de kimpel toen was ik het moe, steeds weer de weg raden en steeds over beton!
zeg nu eerlijk, dat is toch geen plezier meer he.