logo  
Sint Lievens HoutemSint Lievens Houtem
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Gemeentelijk sportcomplex Fabriekstraat 19, 9520 Sint-Lievens-Houtem  053/60.72.33 (34)
053/62.96.17

Lussen
groen blauw rood
21,5 km (202 hm)GPX 7,8 km (46 hm)GPX 16,1 km (127 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen-blauw-rood groen-blauw
37,5 km (320 hm)GPX 25,9 km (229 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Oordegem - Sint-Lievens-Houtem Sint-Lievens-houtem - Zottegem Sint-LievensHoutem - Erpe-Mere
0,7 km (8 hm)GPX 3,0 km (14 hm)GPX 0,4 km (1 hm)GPX

Informatie
Sportdienst  Tel: 053/60.72.33 (34)
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Gemeentelijk sportcomplex ja ja ja, na telefonische afspraak ja, na telefonische afspraak ja
Opmerking
Op zondag 7 juni werd de vernieuwde mountainbikeroute “Sint-Lievens-Houtem” heropend. Deze was omwille van een ruilverkaveling een tijdlang gesloten. De oorspronkelijke route werd ook grondig hertekend.

De mountainbikeroute Sint-Lievens-Houtem is een permanent bewegwijzerd mountainbiketraject van 46 km. De mountainbikeroute start aan het sportcentrum de Fabriek. Je vindt er geen hellingen genre Berendries of Koppenberg maar door de zware ondergrond krijg je toch enkele pittige stroken onder de wielen geschoven.

De grootste lus is 37 km lang, waarvan 60% over onverharde wegen loopt. Wie minder tijd of fysiek heeft kan kiezen voor een groene lus (21,5 km) of voor de combinatie van de groene + blauwe lus (26 km). De route heeft aansluiting met Oosterzele, Wetteren, Zottegem, Lede en Erpe Mere en maakt zo deel uit van het netwerk Zuid-Oost-Vlaanderen.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: tettenzot Ingegeven op: 5-may-2021 Gereden op: 3-may-2021
Perfect,alles zeer goed afgepijld.Alle 3 de lussen gedaan. 37KM
Zeker niet vlak!
Hier kom ik zeker terug.Dit is een tocht om U tegen te zeggen.
En dikke pluim voor het bestuur.
Doe zeker zo verder!
Bedankt.
Van: RD Ingegeven op: 14-apr-2020 Gereden op: 4-apr-2020
Groen-Blauw-Rood gereden, er is momenteel een wijziging in de route maar de omleiding staat duidelijk aangegeven en vond het zelf een mooi stukje off-road extra.
Goede bepijling, geen problemen had.
Leuke route, glooiend landschap, zeker niet vlak.
Van: Jens Ingegeven op: 18-jul-2018 Gereden op: 16-jul-2018
Ik heb de groene - blauwe - rode lus gereden en deze is mij bijzonder goed bevallen.
Ik heb ze gereden in zeer droge omstandigheden, het parcours lag er op alle plaatsen zeer droog en dus goed berijdbaar bij.
Het is een route die wel tamelijk goed bewegwijzerd is. Een gps is niet nodig.
Op een enkel pijltje dat reeds verloren is gegaan (ofwel heb ik het niet gezien) is deze route toch makkelijk te volgen.
Toegegeven, echt MTB parcours is het niet, heel veel uitdaging is er niet aan want het is een zeer vlakke route.
Er zijn geen klimmetjes noch technische afdalingen maar de route loopt wel voor een groot deel over onverharde weggetjes door bij momenten zeer mooie landschappen.
Op een enkele strook was het wel jammer dat de begroeiing zo welig tierde dat je even door de netels door moest...daar zou men wel eens mogen snoeien maar soit...
Het is een parcours waarop je goed je conditie trainen kan als je er wat de pees oplegt of een goede route voor ietwat minder getrainde fietsers.
Al bij al een toffe route die ik nog vaker zal rijden gelet deze dicht bij de deur is.
Aanrader omwille van de bewegwijzering !!
Van: Ellenvl Ingegeven op: 15-jul-2018 Gereden op: 15-jul-2018
Zeer leuk en afwisselend toertje. Goed onderhouden parkoer. Wegens de droogte nu, zeer vlot doorrijden mogelijk.
Zeer goed uitgepijld. Op het einde van de groen, blauwe rood komt gps niet overeen met de bordjes. Maar ook zonder GPS lukt het perfect op basis van de bordjes.
Een voorbeeld BLOSO route. Een pluim voor de verantwoordelijken!

Van: BEYEN JL Ingegeven op: 13-jul-2018 Gereden op: 12-jul-2018
Groen-blauw-rood 38Km gereden, goed uitgepijld, gpx-bestand is klein beetje anders dat de uitgepijlde route soms. Zeer veel pijlen onderweg, zonder gps ook goed te doen. Veel off-road.
Van: Delporte Eddy Ingegeven op: 15-nov-2016 Gereden op: 11-nov-2016
We hebben de route van 27 km. gereden.
Zeer mooi bewegwijzerd.
Zeer mooie route.
We hebben er van genoten.
proficiat aan de mensen die de route gemaakt hebben en ook verder up to date houden.

Eddy
Van: Els VH Ingegeven op: 31-dec-2015 Gereden op: 30-dec-2015
super-route! me kunnen uitleven in modderstroken en genoten van de veldwegels
Van: Marteko Ingegeven op: 29-sep-2015 Gereden op: 29-sep-2015
Wegenwerken: de vernieuwde Houtemse route loont de moeite maar is momenteel moeilijk berijdbaar. Op 3 locaties is het rood-blauwe traject onderbroken door ingrijpende grondwerken. Voor het gemotoriseerde verkeer zijn omleidingen voorzien maar daar heb je als biker op zoek naar de uitgepijlde lussen uiteraard weinig aan.
Van: Gunther en Maarten Ingegeven op: 17-aug-2015 Gereden op: 16-aug-2015
Via parcours van Wetteren, aansluiting naar parcours van St Lievens Houtem. Volledig gereden (rood-groen-blauw).
Prachtig parcours, veel off-road en ondanks regenval van laatste dagen alles goed berijdbaar, alles goed aangeduid (op bordje of 2 na die wat verscholen zaten achter begroeiing en 1 bordje vlak voor centrum van Herzele wat , vermoedelijk door vandalen, omgekeerd was gehangen en naar rechts wees ipv naar links).
Proficiat en dank aan de bouwers van deze vernieuwde route.
Van: Pat Ingegeven op: 15-aug-2015 Gereden op: 14-aug-2015
Dikke proficiat aan de renovator van deze route , echt prachtig uitgestippeld , zeer veel off road , superveilig en zeer goed uitgepijld , bijna een vliegroute , aanrader voor iedereen !!
Van: Frederik Vandemeulebroecke Ingegeven op: 21-jul-2015 Gereden op: 21-jul-2015
Prachtig parcours sedert de vernieuwing.
Echt de moeite. Aan de commentaren hieronder te zien was het ook wel nodig, maar alle lof voor de makers van dit nieuwe parcours.
Top !
Van: Marteko Ingegeven op: 4-jun-2015 Gereden op: 4-jun-2015
Heuglijk nieuws. Het MTB-parcours v St L Houtem is enigszins uit zijn as herrezen en werd totaal vernieuwd. De langste lus is 37 km en vermijdt de jammerlijk gebetoneerde veldwegen. De onvergefelijke betonwoede doet nog altijd pijn aan elk natuurliefhebbershart maar droog je tranen want het met kennis v zaken hertekende parcours is perfect uitgepijld, 60 procent off road en de talloze graswegeltjes werden deze week netjes gemaaid. In de huidige droge omstandigheden is dit een aangename nieuwkomer. Bij regenweer zullen mountainbikers lustig kunnen ploeteren langs het Houtems tranendal.
Van: Antoine Ingegeven op: 7-apr-2015 Gereden op: 4-apr-2015
Weinig veldwegen (ca. 10%), men heeft deze ook meestal nog eens verhard met grind. Mocht ondervinden dat nogal wat autobestuurders hier dankbaar gebruik van maken. Onbegrijpelijk dat dit kan en bovendien vraagt dit vroeg of laat om malheuren !
Van: Sofi Ingegeven op: 18-jan-2015 Gereden op: 17-jan-2015
Gisteren deze gereden omdat we wel al gelezen hadden dat er toch veel betonbaantjes zijn, en na die vele regen misschien een optie was om hem nu te doen. Andere keren hadden we deze steeds links laten liggen. Het ging al moeilijk vanaf het begin... eerst parkeerplaats zoeken, dan de juiste weg. We zaten nog maar 1 pijltje verder en we zaten al blok. Dit was de voorbode van wat nog moest komen !! Voor 1 keer hadden we de route niet gedownload op onze gps en we hadden het geweten ! Na 5 km stonden we weer stil op een kruispunt. Met behulp van de smartphone en de gps hebben we toch weer de weg gevonden. Een beetje verder was het weer van dat !!! we stonden op de duur meer stil om de weg te zoeken dan we konden fietsen !!! dit is echt frusterend. Het aantal pijltjes die ontbreken zijn niet te tellen !!! Op het einde denk ik dat er 1 op 2 gewoon weg waren. We zijn dan maar beginnen gokken want het werd donker. Het is schandalig dat zo een route gewoon online bliijft staan terwijl ze helemaal niet in orde is. Hier zien ze ons niet meer terug.
Van: Marteko Ingegeven op: 12-jan-2015 Gereden op: 12-jan-2015
Verbijsterend om vast te stellen hoe kilometers wondermooie landwegen meedogenloos gebetoneerd werden. Het valt meteen op hoe landmeters met honderden houten paaltjes netjes op een rij, als kruistekens op de kalvarieberg, de te betonneren baantjes afgebakend hebben. Opmerkelijk is ook dat deze verharde wegen geen netwerk v voetgangers of fietsers ondersteunen want de helft vd verharde landelijke wegen lopen in de velden gewoon dood. Laat ons hopen dat de betonwoede hiermee gestild is want hier en daar resten nog stukjes off road die een ritje in Houtem kunnen opvrolijken. Meer dan 10% off road mag je op de groen-blauwe route echter niet verwachten. Hier en daar ontbreken ook pijltjes maar bij de oplevering vd betonwerken kan Houtem de aannemer er misschien aan herinneren dat in het ruime budget ook een bedrag voorzien was om de wegsignalisatie te vernieuwen.
Van: coiske Ingegeven op: 18-jul-2013 Gereden op: 13-jul-2013
Bedankt aan de lokale (corrupte? ) politiek van Sint-Lievens-Houtem om de mooie stukjes natuur totaal te vernielen met gebetonneerde wegen ipv de typische Vlaamse landweggetjes!!!! Goe gedaan Dhr. Vermeulen J, ge hebt alweer iets straf weten te verwezenlijken voor de plaatselijke sporters!
Achja, wat verwacht je met een partij aan de macht die er geen geheim van maakt dat het landelijke karakter van de gemeente haar gestolen kan worden en dat ze liever alles zouden volbouwen met sociale woningen.

MTB Sint-Lievens-Houtem = DOOD, GEDAAN, OVER en UIT!
Van: tom leyden Ingegeven op: 22-nov-2012 Gereden op: 20-nov-2012
Wat het afgelopen jaar met dit parcours gebeurd is, tart elke verbeelding. Dit was niet bepaald een moeilijk parcours, voor mij de ideale korte training, maar nu kan je dit bezwaarlijk nog een mtb parcours noemen: de afgelopen 18 maand werd meer dan 80% van de route gebetonneerd (!) straks kan ik de route met de koersfiets rijden! Tijd om naar Erpe-Mere te verhuizen medunkt.
Van: guy Ingegeven op: 30-sep-2011 Gereden op: 28-sep-2011
De route van Sint-Lievens-Houtem stond al niet bekend als een echte MTB route , maar wat nu gebeurt is tart elke verbeelding. De weinige veldwegen die in het parcours zaten zijn gebetonneerd op een paar stroken na. Met voorsprong dé saaiste route van de hele streek en eigenlijk het vermelden niet meer waard op deze website.
Van: de kuyper k Ingegeven op: 21-sep-2011 Gereden op: 16-sep-2011
ik rijd deze route regelmatig nu blijkt dat ze op vele onverharde delen van het parcour beton aan het gieten zijn!voor mij is dat geen mtb route meer begrijp niet goed hoe ze dat toelaten!gaat er dan een andere route komen????was nochtans niet slecht.
Van: Lauwaert Geert Ingegeven op: 25-aug-2011 Gereden op: 17-aug-2011
Zeer leuke doch eenvoudige route voor de beginner. Vooral mooi stuk natuur erbij. De bepijling was perfect. Geen probleem gehad.
Van: Kevin Ingegeven op: 25-may-2011 Gereden op: 25-may-2011
Goede route tot wanneer ik half weg geen enkel signalisatie meer vond, kan zijn omdat er werken bezig waren.

Zelfde weg terug gereden.
Van: Mark DB Ingegeven op: 20-apr-2011 Gereden op: 20-apr-2011
Heerlijke rit. De rit start direct met een lichte helling, daarna afwisselend bos,hier en daar wat kasseien en vaak dwars doorheen de akkers. Parcours is mooi onderhouden, wegwijzering is quasi perfect. Enkel op 2 plaatsen moeten terugkeren. Knap stukje Vlaanderen ontdekt, weer één van die verborgen schatten. Gewoon doen en op minder dan 2 uur sta je terug. Genietend van een vrij vlak parcours met hier en daar een kleine helling. De aansluitingen met de parcours naar Wetteren of Oosterzele staan ook mooi aangeduid. Een aanrader dus voor zowel beginnende of getrainede mountainbiker.

Opgelet : parkingplaatsen aan start zijn beperkt en liggen vaak in blauwe zone.
Van: Patrick Ingegeven op: 22-nov-2010 Gereden op: 21-nov-2010
Gisterenochtend de ganse tour gereden met slechte herinneringen .Tussen Yshoute en Bruisbeke heeft een boer met een kraan een diepe gleuf gemaakt, ben er met het voorwiel in gekomen en overkop gegaan (zou men toch mogen aanduiden)ongeveer 50 cm diep, 1 kilometer na een snelle afdaling een brug over een beek 3/4 weggespoeld zonder aanduiding , levensgevaarlijk!!!! Daarna was de meeste goesting wel over.
Zou men toch beter moeten controleren.
Van: Ilse Ingegeven op: 25-may-2010 Gereden op: 25-may-2010
In de broeiende hitte de groen-blauw-rode lus gereden rond St Lievenshouten. Super! Een route om even goed op door te rijden. Wel even verwarrend met de route van Haaltert - wist effe niet goed meer welke ik nu aan het rijden was. En natuurlijk zoals altijd soms zoeken naar een bordje, maar op eentje na heb ik ze allemaal gevonden.

Niet te zwaar, wel enorm mooi en leuk om rijden. Zoals bijna alle routes in de Vlaamse Ardennen - wat is het daar toch mooi om te crossen!
Van: Jos met zijn bike Ingegeven op: 31-jul-2009 Gereden op: 31-jul-2009
Zowel de groene en het korte stuk blauw gereden. De route start veelbelovend met een klimmetje en gaat dan offroad met een stijl stuk waar je boomwortels, oneffenheden en dergelijke tegenkomt. De route heeft wel wat te bieden, maar de verharde stukken zijn soms te lang. De bepijling is hier en daar onduidelijk (zeker tijdens de groene route). Opnieuw hadden we een goed plan bij ons, waardoor we weer snel op de juiste tracks zaten. De blauwe route was dan weer zeer goed aangegeven en vind ik de leukste route van de twee. Op het einde reden we gigantisch verloren (stuk Gentstraat). Indien je deze route doet (op de Gentstraat (Zonnegem), dien je naar rechts te gaan (Morelgem). Het bordje ontbreekt of zit goed verscholen!. Voor de rest is dit best een aangename route doorheen maïsvelden en langs paadjes, maar voor een echte cross moet je hier niet zijn. Uiteraard zit je hier in een zeer mooie omgeving en zijn de landschappen absoluut de moeite.
Van: Wim Ingegeven op: 14-apr-2009 Gereden op: 11-apr-2009
Ik heb onlangs dit parcours afgelegd en heb dit bijna volledig kunnen uitrijden. Ik ben de weg kwijt geraakt (denk ik) in de buurt van de Ijshoutestraat. Ik heb wel toevallig weer kunnen oppikken via een zijstraat van de Wettersesteenweg :)

Wel goed uit je ogen kijken op splitsingen is de boodschap!

Ik vond dit een tof parcours!
Van: freddy Ingegeven op: 2-apr-2009 Gereden op: 2-apr-2009

Ik doe dit parcour regelmatig als trainingsrit , een geluk want her en der is de bewegwijzering verkeerd of zelfs vemist . oa , als je aan de lindestraat uit de veldweg komt moet je rechts ipv links !!!! Het blauwe stuk heb ik dit jaar nog niet verkend , resultaat volgt
Van: Bruno Haemers Ingegeven op: 12-nov-2008 Gereden op: 8-nov-2008
Afgelopen weekend St. Lievens Houtem gereden, of toch zeker gestart...
Ik woon zelf in Velzeke - da's vlakbij voor de niet-streekgenoten - en zit dus na 10 min inrijden al op het parcours. Aangezien ik dit parcours wel meerdere keren heb gereden, maar dan steeds als trainingritje of zo, ken ik er min of meer mijn weg wel, zo dacht ik.
Zaterdag kom ik op een zeker ogenblik een BLOSO-pijl tegen die ik op die plaats nooit eerder gezien had. Volgen dacht ik, mss hebben de mensen van de sportdienst een nieuw stukje ingebouwd dat iets aantrekkelijker is. (want er zit hier idd heel veel beton in, daar waar de omgeving barst van de off-road-mogelijkheden).
Maar na 10 minuten off-road te rijden begon ik door te hebben dat ik op een ander, aansluitend parcours zat... Op een gegeven ogenblik ben ik in Lede - Serskamp terecht gekomen, alwaar ik gezien tijdsdruk, dan maar via de baan naar huis ben teruggekeerd.
Ik vermoed dat ik op het parcours van Wetteren terecht ben gekomen, maar kan dat dus niet bevestigen, nergens stond iets aangeduid.
Sportdienst Sint-Lievens-Houtem, ik zou zeggen, er is dringend werk aan de winkel: uitpijlen, duidelijk markeren en aantrekkelijker parcours maken aub!!!
Van: Kenneth Ingegeven op: 13-aug-2008 Gereden op: 13-aug-2008
Vandaag dit mtbparcours gereden maar na 2-3 kilometer al verloren gereden wegens pijltjes die weg waren. Hopeloos zoeken maar er missen heel wat pijltjes.

Fietstocht gewoon stop gezet wegens teveel moeten zoeken naar pijltjes
Van: Jim Ravens Ingegeven op: 10-jun-2008 Gereden op: 10-jun-2008
Vandaag samen met mijn vriendin het parcours gedaan en deze commentaar telt dus voor twee.

Men mag zich dringend deftig gaan bezighouden met een goede en degelijke bewijzering van deze route (cfr Erpe-Mere als voorbeeld). Verschillende keren moeten zoeken naar het pijltje daar dit zelden op ooghoogte zit. Vervelend als je aan een goed tempo bezig bent. Veel van de pijltjes zijn ook van kleur vergaan. Er komt veel gokwerk aan te pas. Wij hebben na een 2/3 van de route (na nogmaals een pijltje niet te hebben gevonden) onze tocht gestaakt. De blauwe route hebben wij dus niet gedaan.
Het landschap is mooi maar de route is saai en ééntonig. Van alle routes die wij tot nu toe hebben gezien heeft deze de meeste teleurstelling naar boven gebracht.
Te veel beton en te weinig off road en te weinig technisch terrein.
Heel jammer daar het hier toch om een heel mooie streek is.

Hopelijk komt er verandering..
Van: Shamrock Ingegeven op: 8-feb-2008 Gereden op: 8-feb-2008
Vandaag Sint-Lievens-Houtem gereden: Prachtig weer, dus aan een deftig tempo kunnen rijden. Het eerste deel van het parcours is vrij uitdagend, met een paar venijnige klimmetjes maar vanaf halverwege toch net iets te veel asfalt. Op het einde weer moeten zoeken naar pijltjes aangezien er maar een om de 500m staat , daarbovenop was iemand nog zo vriendelijk geweest om de pijltjes te 'rooien' en ze bij de rest van het brandhout te smijten, waarvoor dank.
Van: Geert Ingegeven op: 2-aug-2007 Gereden op: 1-aug-2007
Even met de bende mudhuppers SLH gereden. Een matige AV van 20.7, voor verbetering vatbaar.
Maar de rit was uitstekend: goede bepijling, prachtig weer en zeer mooie omgeving.

Zeker een aanrader.
Specifiek aan deze route is dat ze zeer snel is met ideaal afwisselend asfalt, beton en off-road.

PS: de bepijling is nagezien en zou nu dus idd in orde zijn.
Van: Dieter Ingegeven op: 30-apr-2007 Gereden op: 30-apr-2007
Vandaag voor de eerste keer samen met collega deze toertocht gereden.

Volgende bemerkingen:

* zeer mooi streek, landschap en natuur, offroad lag er wel zeer zanderig bij op sommige stukken
* véél vals plat
* bloso bordjes, zijn soms ver zoek, enkele keren toch een eind moeten terugkeren
* plots gaat het parcours over een stuk land, de landbouwer in kwestie beschouwt dit waarschijnlijk als zijn eigendom en ploegde dus maar alles om :-)
* op het einde (5 à 10 km voor het einde op het blauwe stuk) zijn we verloren gereden, geen bordje meer te zien, zijn dan maar via reguliere weg terug naar Sint Lievens Houtem gereden, de Leffe kon niet meer wachten.

Voor herhaling vatbaar, al moet BLOSO de bewegwijzering eens opnieuw in orde brengen (wat ook voor andere routes het geval is !)
Van: Patrick Ingegeven op: 17-apr-2007 Gereden op: 9-apr-2007
Ben pas gestart met mountainbike.
Mooie route niet moeilijk.
De bewegwijzering mag inderdaad wel eens gecontroleerd worden {slecht zichtbaar of
ontbrekend)
In Houtem zelf stuk moeilijk berijdbaar door sluikstorten zwaar bouwafval {grote stukken stenen) in holle weg na doortocht Balei {na het oversteken van de weg Sint Lievens Houtem - Herzele)
SCHANDE!!!!!! in zo een prachtige omgeving.
Van: GJ Ingegeven op: 25-mar-2007 Gereden op: 24-mar-2007
Inderdaad,de bepijling kan beter,maar is zeker niet rampzalig en dus best te doen.
De groene lus bestaat voor het grootste deel uit asfalt,maar in combinatie met de blauwe lus vormdt dit een mooi lichtgolvend geheel (niet vlak,dus!).
Enfin,goed geamuseerd(zeker toen DéDé in de gracht reed).
Niet vergeten:De sterke prestatie van Pol,de pitstop in Zonnegem en de goeie pint achteraf op de markt.
Van: Steven Ingegeven op: 6-feb-2007 Gereden op: 6-feb-2007
St.-Lievens-Houtem,

doe toch eens iets aan uw bewegwijzering, veel pijltjes verbleekt en op enkele plaatsen ontbreken ze zelfs...

wel mooie route als je houdt van interval en afwisseling verhard/onverhard
Van: Stijn Ingegeven op: 26-oct-2006 Gereden op: 12-oct-2006
Ik ben op de route gekomen via Erpe-Mere. Het eerste stuk is een tof gedeelte, altijd in een mooie omgeving, weinig huizen, weinig mensen,toffe stukjes beklimming (niet te zwaar), toffe afdalingen,.. Als je dan op van de blauwe op de groene lus komt, wordt het veel minder aangenaam. Dan is er van mountainbike geen sprake meer. Je rijdt nog steeds tussen de velden maar bijna enkel op verharde wegen en dat vind ik voor en moutainbikeroute toch wel een serieus nadeel.
Conclusie: de blauwe lus is een aanrader, de groen lus absoluut niet.
Van: noxi Ingegeven op: 23-oct-2006 Gereden op: 22-oct-2006
Heel mooi parcours.

Spijtig dat sommige mensen de route beschouwen als hun persoonlijke stortplaats.
Her en der liggen de hopen bouwafval verspreid. Hier zou de gemeente toch tussen beide mogen komen voor er iemand iets breekt.

Aan Geer Lauwaert: "zeer schoon" Ben je zeker dat je de route in St-L-H gereden hebt??
Van: noxi Ingegeven op: 23-oct-2006 Gereden op: 22-oct-2006
Heel mooi parcours.

Spijtig dat sommige mensen de route beschouwen als hun persoonlijke stortplaats.
Her en der liggen de hopen bouwafval verspreid. Hier zou de gemeente toch tussen beide mogen komen voor er iemand iets breekt.
Van: Jan Eeckhout Ingegeven op: 7-aug-2006 Gereden op: 6-aug-2006
Groene en blauwe lus gereden. Snel parcours met hier en daar een technisch stuk.
De groene lus bevat wel te weinig off-road tracks. Blauwe lus is prachtig.
Sommige pijltjes staan 'verassend' opgesteld, wees attent.
Van: Froot Ingegeven op: 14-jun-2006 Gereden op: 11-jun-2006
Was vorig weekend uitgenodigd om Sint Lievens houtem eens te verkennen.
Enkel de groene route gedaan want het was snikheet!! Tegen de 30 graden dacht ik.
Prachtige omgeving, zalige uitzichten die echt het gevoel geven in niemandsland te zijn. Wegwijzers zijn vrij duidelijk al zou je natuurlijk in volle genot van het parcour wel eens eentje durven overslaan zonder het te merken...

Sommige stukjes zijn wat technisch, wat bij slecht weer best leuk moet zijn.

Zeker voor herhaling vatbaar!
thx stef.
Van: Tom De Coene Ingegeven op: 12-may-2006 Gereden op: 6-may-2006
Sint-Lievens Houtem is een mooi en zeer snel parcours, zeker als het droog ligt. Voor de liefhebbers van parcours met hoge gemiddelden!
De aansluiting met het parcours van Erpe Mere ben je snel voorbij, goed uit je doppen kijken want voor je het weet ben je verkeerd!!

let's cross our fingers voor een droge regiotoer begin juni!
Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 25-sep-2005 Gereden op: 25-sep-2005
Frosmans heeft gelijk met zijn geheugen. Hij was vergeten hoe mooi deze route eigenlijk wel was. Wel,... Ik moet zeggen dat ik de route de eerste keer deed vandaag en zal NIET vergeten hoe mooi deze route eigenlijk wel WAS...;o))

Dit parcours beweegt zich door een licht glooiend landschap. Technisch gezien heeft men best wat ervaring op de vele kasseiwegeltjes en vrij grove steenwegeltjes, verder valt het wel mee. Dit is mountainbiken! MAW het parcours is snel licht technisch en vooral ZEER SCHOON! Laat dat gezegd zijn: je rijdt door de natuur en velden zonder eigenlijk veel dorpen en dergelijke aan te doen. Het stort in Vlierzele rijdt je zo voorbij en viel mee. Langs de E40 laat je de mensen best eens zien dat er andere vervoersmiddelen zijn dan de auto. Tenminste...als je tong bij het boven komen aan de E40 niet aan je stuurke plakt...;o))
Puur amusement Sint-Lievens-Houtem...

Ciao
Geert
Van: frosmans Ingegeven op: 17-jun-2005 Gereden op: 16-jun-2005
'k Was vergeten dat St.-Lievens Houtem echt wel een mooie route is. Vooral de combinatie blauw+groen is mooi. Vlak, dat wel.
Momenteel zijn er op 2 plaatsen werken aan de gang:
- Aan het stort => gewoon de omleiding volgen en je komt vanzelf bij een volgende pijl uit.
- Langs de E40 => Een paaltje is omgekeerd

Daarmee zijn ook onmiddellijk de 2 enige pijnpunten van de route gekend: E40 en het stort.
Van: kris Ingegeven op: 5-jun-2005 Gereden op: 5-may-2005
de route is perfect in orde, geen ontbrekende pijltjes. Niet te zwaar parcours, maar als het nat ligt knap lastig. Ook een pluim voor de verantwoordelijk van de sporthal, die ervoor zorgde dat we konden douchen en onze bikes afspuiten.
Van: Bibbo Ingegeven op: 5-mar-2005 Gereden op: 27-feb-2005
This is a really nice route for an easier ride or after work in the summer.
It's quite flat with quite a lot of road work ( mainly small back roads and lanes though ). I have ridden this route many times ( just Green, or Green and Blue ) and have always enjoyed it.
The signage is good and clear ( probably the best Bloso route I have seen for signage ) and the route is quite nice without any difficult sections. There's enough decent off-road to make it entertaining but even after serious rain it is still very rideable.
If your after a relaxed, decent, ride then it's a good route. If you want to challenge yourself then maybe look elsewhere.
Van: Bibbo Ingegeven op: 5-mar-2005 Gereden op: 27-feb-2005
This is a really nice route for an easier ride, or after work in the summer.
It's quite flat with quite a lot of road work ( mainly small back roads and lanes though ). I have ridden this route ( just Green or Green and Blue ) and have always enjoyed it.
The signage is good and clear ( probably the best Bloso route I have seen for signage ) and the route is quite nice without any difficulot sections. There's enough decent off-road to make it entertaining but even after serious rain it is still very rideable.
If your after a relaxed, decent, ride then it's a good route. If you want to challenge yourself then maybe look elsewhere.
Van: Gunter DHondt Ingegeven op: 26-apr-2004 Gereden op: 25-apr-2004
Parcours (bij droog weer): gemakkelijk met een beetje vals plat maar geen echte klimmetjes; vlug parcours met veel asfalt

Bewegwijzering: perfect !!! (zowel groen als blauw als verbindingswegen voor Zottegem en Erpe-Mere; die van Oosterzele niet tegengekomen); blijkbaar hebben ze sinds vorig jaar de pijltjes herbekeken

Grootste minpunt: moet de route echt langs het stinkende stort van Vlierzele passeren???
Van: Dirk Cosijn Ingegeven op: 25-aug-2003 Gereden op: 25-aug-2003
Heb vandaag (25/08/2003) groen gereden in Houtem. Ik wil hierover niet veel kwijt.
Alleen lijkt het mij aangewezen om een pakje groene stikkertjes te laten drukken en een goede ziel te zoeken om de plakkertjes op zijn plaats te hangen.
Bij ongeveer de helft van de bordjes moest ik van de fiets om op minder dan 50 cm te gaan kijken welke richting het groene stikkertje ooit heeft aangegeven.
Van: Dirk Ingegeven op: 23-jun-2003 Gereden op: 21-jun-2003
Blijkbaar zijn hier geen routes te vinden.
Van: Hendrik Debacker Ingegeven op: 12-jun-2003 Gereden op: 9-jun-2003
Maandag 9 juni 2003
9uur ,het beloofd alweer een warme dag te worden ,toch er nog even van profiteren om de benen van de nodige kilometers te voorzien ,als opwarming van de regiotour.
Ja waarom niet naar st- Lievens Houtem ,niet zo ver van de deur ,een parcour van 36 km met daarbij nog eens de rit als aanloop van enkele tientallen kilometers ,dit zal, ruim volstaan.
Reeds bij het nemen van de verbindingwegen merk ik heel wat dichtgeslipte beken en plassen ,door het hevige onweder van de vorige dag .
Na een kwartiertje fietsen kom ik aan ,aan “de fabriek “,zo noemt het sportcentrum daar.
Een groot Bloso bord aan de ingang ,met daarop de uitgetekende fietsroute ,een groene en een klein vervolg in blauw .De deur van het sportcentrum is echter gesloten ,dus geen folder te verkrijgen voor ,(moesten) we de weg kwijt raken .
Reeds na enkele kilometers zou ik een plan best kunnen gebruiken ,onduidelijke bewegwijzering ,en of ontbrekende pijlen ,het ergeren kan beginnen .
Ook door het hoge gras aan de bermen waren vele pijlen moelijk zichtbaar ,men heeft blijkbaar geen rekening gehouden met het maai-decreet ,en soms mocht ik echt op mijn stappen terug keren om te verifieren welke richting de pijl uitwees .
Eindelijk de opsplitsing naar de blauwe piste ,een giller !
Even de autostrade onder ,het blokje om ,om terug de weg te vervolgen langs de snelweg en een eindje verder Langs het stort te fietsen ,prachtig is dat ,het natuurschoon van Houtem op en top !
Men kon echt geen mooiere baantjes vinden .
Als toemaatje mocht ik ook nog een door een reuze plas fietsen met afgespoeld slib van het stort ,de stront stond tot in mijn schoenen ,en toen bleek nog achteraf dat door de zeer goede bewegwijzering ik eigenlijk niet naar daar moest rijden ,grappig .
Mijn teller op mijn fiets zegt me dat we nu bijna aangekomen zijn ,ik begeef me op weg naar huis .

Beoordeling 2/10
Veel te veel beton
Zeer slechte bewegwijzering .
Niet heel mooi van parcour .
Van: peter van herreweghe Ingegeven op: 5-may-2003 Gereden op: 1-may-2003
01/05/2003: Perfecte bepijling, combinatie van blauw en groen gereden, totaal 36,7 km. Veel wind (4 bft), reed er 1 uur 36 op.

vlak parcours, met af en toe modderige stroken (na matige regenval)
Ik vertrek vanuit Wetteren om aan te pikken op het blauwe parcours: ongeveer 4 km na de splitsing blauw-groen gaat het groen parcours rechtdoor, maar er staat ook een pijltje naar links. Je fietst dan richting start, na ca 500m staat er een paaltje, pijltje niet te zien, want je komt normaal vanuit de andere richting.
Hier dus opnieuw naar (scherpe bocht) links en er wacht je een mooi boomwortelklimmetje (wel kort, jammer) om opnieuw op de asfaltweg te raken.

Al bij al iets teveel asfalt, maar wel een mooie streek. Na zware regenval ongetwijfeld wel een zwaar parcours.
Van: De Testosterone Biker Boys Ingegeven op: 11-mar-2003 Gereden op: 10-mar-2003
De dag nà de Internationale Vrouwendag roepen de Testo Boys zelf uit tot Internationale Testo Dag (9/3/3). En gaan ze biken naar Sint-Lievens-Houtem (SLH). Wederom géén monokini's onderweg. Het is nog wat te koud. Wel blijken de boeren recent één of ander modderfest te hebben georganiseerd. Diepgegroefde modder alom - maar dat deert de Testo Boys niet. Dit gratis modderbad houdt hun velletje gezond. SLH is een heerlijke mountainbikeparcours. Véél off-road, mooie omgeving en (kleine) hellingen alom zonder zwaartechnische hoogstandjes. Een snel parcours bovendien. De Testo Boys gaan uiteraard voor het maximum: groen & blauw gecombineerd. Onderweg is blijkbaar één bordje gesneuveld, vermoedelijk door het rooien van een aantal bomen (die lagen daar nog). De Testo Boys hebben aan de hand van een technisch én semi-permanent modderslippatroon de juiste richting aangeduid voor collega-bikers, zo zijn ze wel. Verder een toonbeeld van een goedbewijzerd parcours (Beernem, leer hier maar wat van!). Het parcours eindigt in grote finale. Een off-road opeenvolging van hellingetjes en valse platten. Net genoeg om de gespierde kuiten van de Boys keurig op te spannen. Vandaag gereden in een tijd van 1u 49min. Helemaal géén besttijd. Dat beseffen de Testo Boys. Maar met de modder én de strakke wind vandaag toch een respectabele chrono. De Testo Boys maken daarom afspraak met één van hun favoriete parcours op een andere dag. Monokini's uiteraard gewenst. Dat hebben de Boys graag. De Testo Boys bezoeken? Dat kan op www.doink.be
Van: Dirk Mampaey Ingegeven op: 28-sep-2002 Gereden op: 28-sep-2002
28/09/2002:<br>
Deze middag zijn we naar Oost-Vlaanderen getrokken om daar eens een Bloso-route te proberen. Onze eerste keus was Erpe-Mere, maar daar was net een cyclo-cross aan de gang en dus was de startplaats onbereikbaar. We zijn dan maar verder gereden tot in Sint-Lievens-Houtem. Vertrekken deden we in Vlierzele, het centrum van Sint-Lievens-Houtem was ingenomen door kermisgangers. De route is zeker de moeite waard, niet technisch of extreem zwaar maar wel mooi en erg snel als het niet te nat is. Spijtig genoeg zijn er regelmatig pijltjes verdwenen. Op de groene route kruis je tweemaal een grote weg(weg naar Oosterzele en naar Bavegem). Hier moet je telkens recht oversteken, van de pijltjes vindt je nog slechts restjes aan de verkeersborden. Ook net voor de splitsing met de blauwe route moet je opletten.Je rijdt dan door een parkje over een grindweggetje. Na ongeveer 200m wordt je geacht rechts af te slaan, 50m verder zie je dan weer een pijl. Aan het punt waar je op de route komt vanaf de startplaats is er ook een eigenaardigheidje. Bereik je deze plaats na de groene route te hebben gereden(komende van Vlierzele dus), dan zie je 2 groene pijlen: linksaf en rechtdoor. Rechtdoor is het vervolg van de groene route, waar je uitkomt als je linksaf gaat weet ik niet. Mogelijk terug aan de startplaats, maar volgens de kaart moet je daarvoor rechtsaf.<br>
Soit, afgezien daarvan hebben we ons toch weer goed geamuseerd. Met nog 3 routes in de buurt moeten we hier zeker terugkomen.
Van: Christophe De Smaele Ingegeven op: 25-jun-2002 Gereden op: 25-jun-2002
25/6/2002: Route opnieuw gereden. Ontbrekende pijltjes uit mijn vorige commentaar staat er allemaal terug op zeer duidelijke plaatsen. Proficiat aan de mensen van de bewegwijzering.
Van: Bart Willems Ingegeven op: 20-jun-2002 Gereden op: 20-jun-2002
20/06/2002:<br>
Het groene gedeelte bevat redelijk wat asfalt, maar dit was na zware regenperiode meer dan welkom. De off-road stukken lagen dubbel zwaar : bij de "afdalingen" was het soms zelf trappen geblazen om vooruit te komen.
<br>
Bewegwijzering : OK.<br>
Ik heb 2 keer moeten zoeken :<br>
<ul><li>Op de eerste T-splitsing na kasseistrook (links ligt onmiddellijk verkeersheuvel) moet je baan dwarsen en veldwegel inrijden. Donderdag stond er een wagen geparkeerd en dan lijkt het een oprit ipv een veldwegen. Hierdoor was het pijltje moeilijk te interpreteren.
<li> Na het stort kom je aan paaltje waar het pijltje van verwijderd is. Op dit punt staat ook een pijl naar ILVA stort naar rechts, je moet hier naar links.
</ul>
Van: Christophe De Smaele Ingegeven op: 14-jun-2002 Gereden op: 14-jun-2002
Datum: 14 juni 2002<br>
Tijdstip: 19u30<br>
Weersomstandigheden: Tropisch weer (26°C met in de verte onweerswolken)<br>
Route: Groene route
<p>
Met zen zessen begonnen we de route. In het begin een zeer stijl stuk offroad waar we over de boomwortels moeten klauteren. Ik denk dat dit stuk bij nat weer niet te beklimmen valt. Daarna volgt een lang stuk offroad door de velden van Sint-Lievenshoutem. Prachtig parcours zou je zo zeggen. Na een zestal kilometer rijden we over een lichtjes klimmende betonweg. Hier raken we de route kwijt. Bij het terugkeren vinden we toch een pijltje dat verscholen zat achter hoogstaande brandnetels. Dan maar terug de route volgen. Hier volgt een vrij lang stuk asfaltweg. <br>
Opletten na ongeveer een 10-tal kilometer aan de Leeg Brachtstraat geraken we terug van de route.We gaan dan maar elk een kant uit om te zien of dichtbij nog een bewegwijzering te vinden is. Na een beetje zoeken vinden we het eindelijk. Men moet af in de Bockstaelstraat (een straatje rechts dat wat tussen de bomen verdwijnt) --> wat ons wel opviel is dat daar de kanten juist gemaait waren, misschien heeft men per ongeluk de bewegwijzering meegemaait. Een kilometertje verder krijgen we terug een mooi stuk offroad. Niet schrikken, want de route gaat door een veld waar een boer reeds zijn beplanting heeft aangebracht.<br>
Ik stel me hier dan wel de vraag hoe men de route nog moet volgen wanneer de mais of dergelijke hoog staan. Het weer slaat plots om en ter hoogte van de melkerij Inex te Bavegem krijgen we een volle lading op onze kop. Gelukkig volgt nu een stukje betonweg. Een tweetal kilometer volop dan toch maar in de modder verderploeteren, langs enkele weiden. Jammergenoeg moeten we langs een niet zo wel ruikende vuilnisbelt. Misschien heeft dit ook wat te maken met de hoge temperatuur. Gezien we hier lichtjes moeten klimmen zijn we nog niet direct van de geur verlost. Gelukkig kunnen we wat verderop nog eens onze neus ophalen tussen een stukje groen bos. Naar het einde van de rit moeten we nog enkele kilometer over een asfaltweg rijden. Teslotte beëindigen we deze route in schoonheid door het laatste stuk off-road om zo terug via het dorp aan de sporthal uit te komen.
<p>
Algemene conclusie:
<ul><li>Niettegenstaande toch nog veel asfalt, vind ik dit één van de betere parcours (hier komen we zeker nog terug)</li>
<li>Prachtig landschap</li>
<li>Opletten: wij hebben een ontbrekend pijltje geconstateerd op het kruispunt van de Leeg Brachtstraat en de Bockstaelstraat.</li>
<li>algemene rating: ***</li>
<li>zeker de moeite om te doen.</li>
</ul>
Van: Stefan Bauwens Ingegeven op: 1-apr-2002 Gereden op: 1-apr-2002
Eveneens <b>begin april</b> Sint-Lievenshoutem (grote tour) gereden. Ondanks het ontbreken van "echte hellingen" zorgden het valse plat en de felle wind voor een ware uitputtingsslag. Minder aangenaam is de vuilnisbelt waar je ergens in de groene lus langs gaat. Pakt je echt op de
adem. <br>
Sint-Lievenshoutem is een zeer mooi parcours met goeie bewijzering.<br>
Een aanrader, al mocht er wel iets meer off-road zijn.
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 1-aug-2000 Gereden op: 1-aug-2000
<ul><li>Gereden in goede condities: droog, zonnetje, windstil. (augustus 2000) </li>
<li>Zeer goed aangeduid, bijna perfect. Als er twijfel is, brengt een blik verderop raad. </li>
<li>Licht heuvelend parcours. Enkele kleine 'klimmetjes'. De start van de Vlaamse Ardennen. Verwacht niet dat je de ketting vooraan op een ander blad moet leggen. </li>
<li>Redelijk veel offroad. Er zitten enkele toffe technische stukken in verwerkt. </li>
<li>Supersnel parcours bij droog weer. 1h15min is ongeveer mijn tijd, en dat moet nog wel een stukje sneller kunnen als je het parcours kent. </li>
<li>In het sportcentrum, aan de start kun je binnen een Bloso-brochure met het parcours meenemen. Handig maar niet echt nodig, zo hoort het!</li>
<li>Conclusie: **1/2 </li>
</ul>