logo  
OosterzeleOosterzele
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Sporthal 'De kluize' Sportstraat 5, 9860 Oosterzele 

Lussen
groen blauw rood
18,6 km (123 hm)GPX 13,0 km (101 hm)GPX 9,7 km (55 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+rood groen+rood+blauw
30,9 km (216 hm)GPX 25,7 km (167 hm)GPX 38,1 km (259 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Melle - Oosterzele Oosterzele - Merelbeke Oosterzele - Wetteren
3,2 km (30 hm)GPX 3,2 km (35 hm)GPX 3,9 km (14 hm)GPX

Informatie
Sportdienst Sportstraat 5 9860, Oosterzele Tel: 09/362.48.92
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Sportdienst, Sportstraat 5, 9860 Oosterzele, Tel: 09/362.48.92
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal 'De kluize' ja ja ja ja
Opmerking
Er is mogelijkheid tot begeleide tochten, 09/362.04.83
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: RD Ingegeven op: 14-apr-2020 Gereden op: 25-mar-2020
De (nieuwe) bepijling is nog steeds correct op de Groen-Rood-Blauwe lus maar de gps versie op Sport Vlaanderen was nog niet aangepast. Hier op deze site weet ik het niet ?
Nog steeds een leuke route met afwisselend parkoers.
Van: Remi Ingegeven op: 11-jul-2019 Gereden op: 10-jul-2019
Gisteren de route door Oosterzele gereden, startend vanaf de verbinding Melle. Jammer genoeg had het niet echt veel geregend de voorgaande dagen en was het die dag erg warm. Daarom lag alles er nog wat droogjes bij. Ik deed de volledige vierdelige lus met een gewone tourfiets. Dat is zeker goed te doen. Iets meer dan de helft van alles is verharde weg en de markeringspijltjes zijn meestal goed aangebracht. Bij enkele pijltjes, zo'n 5 à 10, mag er wel eens een extra pijltje bijkomen en mogen de pijltjes eens vanachter het kruid en de bladeren komen. Het is nog steeds opletten geblazen om geen wegwijzers voorbij te rijden, ook al ben je oplettend. Een navigatietoestel is niet per sé een must maar wel zeker aangeraden. Ik maakte er toch zo'n vijftal keer gebruik van. De groene route is het best bewegwijzerd, bij blauw en rood zijn heel wat pijltjes zoals voorheen vermeld, verstopt. Bij Hettingen ligt een paaltje met een wegwijzer tegen de grond. Deze lag op een erg ongelukkige plaats, en ik legde deze paal wat naar achter op de route, zodat het toch iets duidelijker is wat er wordt bedoeld, het is aan de beheerder om de paal weer recht te zetten.
Ik reed wel een paar keer verkeerd. Zo staat er een verraderlijk op de Geraardbergsesteenweg afslag Vinkemolenstraat (niet zo overduidelijk, kort bij de bocht) en staat er ook zeker een bij het einde van de Roosbloemstraat. Ik dacht dat je er de drukke N42 moest oversteken. Dat was niet het geval en dan mag je weer 10 minuten wachten op een gaatje terwijl auto's je met 100 per uur voorbijrazen.

De verharde stukjes zijn gelegen bij rustige baantjes, met op de autobanen heel goede fietspaden. Soms zijn er ook gewoon geen (fietspaden), maar dan blijft het nog steeds rustig autoverkeer op die banen. De betonplaat paden zijn maar slecht gelegen en heeeeel dun. Daarnaast kom je er heel geregeld voetgangers tegen, wat moeilijk kruisen is. Betonkwaliteit is ook vrij slecht.

Off-road baantjes zijn goed uitgekozen, al ging ik heel vaak andere off-road baantjes nog voorbij die zouden kunnen zorgen ter vervanging van enkele verharde stukken. Er is nog veel potentie. Eén bepaald stuk off-road (bij mij op het einde van mijn route, ergens rond de Wulgenstraat, is wel te vermijden naar mijn mening. Ik weet niet hoe het er vroeger was (zag er een normaal off-road baantje uit op streetview in 2009) maar nu is het overwoekerd door onkruid. Het is gewoonweg tussen een grasveld en een maïsveld van de boer ernaast, waar je je ergens te midden in moet begeven. Je ziet de pijltjes wel staan, maar denkt bij jezelf, "moet dit nu echt? ". Met tmijntourfiets was dat nog net te doen, maar het hoge gras daar is niet echt superplezant om door te rijden. Voor de rest is er ook niet zoveel aan. (afbeeldingen)
Op de off-road baantjes kom je bijna geen mensen tegen, en het zijn ook superrustige gedeeltes waar je doorheen fietst. Er zat nog wel net iets meer in, maar het was in elk geval niet slecht.

Op zich is het geen alk te uitdagend parcours. Het enige moeilijk/lastig, is de lengte van het parcours en de toch wel nog redelijke hoogteverschillen. Er zit wel hier en daar een goede klim bij, maar over het algemeen is het een glooiend landschap met medium hoogteverschillen.

De opmerkingen vanuit de andere commentaren update ik maar al te graag even:


1) Aan Hettingen moet je inderdaad verder rijden. Ik wist dit op voorhand en het werd ook aangegeven door een pijltje aan de linkerkant. Net omdat ik dit wist en ik een brede doorgang zag door de boomgaard waar vroeger die originele route lag, besloot ik dan maar gewoon daar naar beneden te rijden. Op zich ook wel een leuk stukje, omdat je nu geen overlapping maakt en het eigenlijk wel een vrij steile afdaling is. Er is ook meer dan genoeg plaats, aangezien het een hele brede doorgang door die boomgaard betreft. Het is ook daar dat aan de rechter kant enkele meters verder de staak op de grond ligt. Daarom zou het wel eens voor verwarring kunnen zorgen als je van de Geerdaardbergsesteenweg komt. Je zou kunnen denken dat je daar naar rechts moet.
Naar links de originele route volgen is dus nog steeds een optie, al is het dan niet volledig officieel.

2) De wegel bij de Krekelberg kon ik vlotjes doorkruisen. Ik stootte niet tegen werken en kon gewoon de aangeduide route volgen. Dit probleem is er dus niet meer.

3) Inderdaad, bij de splitsing van Mollekens met Turkenhoek is de aangeduide route nu rechts meevolgen. Daarnaast is de Turkenhoek nu een eenrichtingsstraat geworden in de tegenovergestelde richting die je zou in moeten rijden. Fietsers behoren niet tot de uitzonderingen. De pijltjes geven de nieuwe route goed aan en je gaat nu voorbij de kerk van Scheldewindeke. Op zicht nu een mooiere route dan voorheen. Wat ik wel niet verwachtte toen ik de wegel naast de kerk kwam uitgereden, is dat ik plots op het terras uitkwam van een café. Het was namelijk kermis in Scheldewindeke. Ik moest alles dichtslaan om op tijd te kunnen stoppen. De tafels bezetten de hele staat en er was bijna geen mogelijkheid om er door te geraken, maar soit.
Dat stuk van die route is dus nu permanent gewijzigd.

4) Inderdaad een plezant stukje. Een man was er wel rustig zijn klimop aan het afdoen met een heggenschaar. Ernaast gaan rijden dan maar, daar hij geen aanstalten maakte om aan de kant te gaan. Daarna reed ik bijna over een tweede heggenschaar die enkele meters verder gewoon op het pad lag. Wel goed om te zien dat ze zo goed bezig zijn met het onderhouden van het paadje.

In het algemeen wel een rit die het waard was. Het is een stukje uitdagend, vermoeiend, maar vooral het rustige landschap beviel me wel. Er zijn echter wel nog veel mogelijkheden qua off-road.

Ter info: De start van de route verstopt zicht geheel achter de sporthal, dit is eigenlijk de voorkant van de sporthal, maar staat gepositioneerd van de baan weg. Deze is te bereiken door geheel de parking op te rijden. De drievoudige lus is officieel 37 km lang en 38% off-road. Alle andere informatie staat op de infoborden. (zie ook afbeeldingen)

Afbeeldingen infoborden en slecht off-road stukje: https://imgur.com/a/WXqNtGE
Van: Dieter Ingegeven op: 5-jan-2019 Gereden op: 5-jan-2019
Vandaag Oosterzele gereden, de route lag er modderig bij, maar zeker niet ondoenbaar.
Ik reed wel een paar keer verkeerd, nochtans met gpx en de pijlen proberen te volgen.

Enkele opmerkingen

1) Aan Hettingen dien inderdaad verder te rijden, wat op zich ook leuker is (nog wat extra hoogtemeters). Je kan net voor het dorp al links, de route die uitmondt in parkeergarages geeft een off-road aansluiting op de Kouterweg. Volgens Open Street Map zou je op de straat 'Hettingen' ook voor de splitsing naar rechts (die later genomen wordt) linksaf moeten kunnen wat ook uitkomt op de Kouterweg. Wel niet gezien... De omleiding staat met pijltjes trouwens ook aangeduid.
2) Aan de Krekelberg (in Balegem) moet je rondom rond. De smalle wegel is nog steeds afgesloten. (Ik denk door bouwwerken in de Balegemstraat)
3) Bij de splitsing van de Mollekens en Turkenhoek staat het pijltje verkeerd... (?) Daar wordt je rechts omgeleid (om Mollekens te blijven volgen)
Ik ben aan de kerk van Scheldewindeke terug gekeerd, maar denk dat dit de nieuwe route is. De route via de Turkenhoek is door de werken rechts van de spoorweg (waar een groot aantal service-flats gebouwd wordt) eigenlijk niet veel meer waard. (brede verharde wegen). Waarschijnlijk staat aan de kerk in Scheldewindeke een pijl naar links om zo opnieuw aan te sluiten op het parcours.
4) Aan de splitsing van de Keiberg en de Houtemstraat is die smalle wegel goed verstopt! Wel een plezant stukje!

Conclusie, plezant parcours met enkele verrassende stukken! Toch had ik het geval dat er meer off-road in kan. (Kleine wegels die ik passeerde die misschien een alternatief kunnen zijn voor de saaie stukken on-road)
Van: Marteko Ingegeven op: 22-sep-2018 Gereden op: 22-sep-2018
Aanbevelingswaardig licht golvend parcours. Deftig uitgepijld alhoewel hier en daar overwoekerend onkruid het zicht op de pijltjes belemmert. De 3 eerder beschreven wegomleggingen zijn nog steeds van toepassing maar kunnen de pret niet bederven.
Van: RD Ingegeven op: 5-mar-2018 Gereden op: 1-mar-2018
De route kampt met drie problemen waarvan twee tijdelijk door grote bouwwerven.
De km-standen die ik doorgeef zijn volgens de 'groen-rood-blauw' route van 38 km
- Na 24 km komende van Geraardsbergsesteenweg, dan Hettingen (onverharde wegel) moet men nu volledig ten einde rijden tot aan Dorp en tweemaal links af zodat we terug op de groene-route komen.
Hier overlappen we een stuk route van in de beginfase. Een nieuwe grondeigenaar die geen toestemming heeft om de vorige wegel te gebruiken. Ongeveer een 300 meter omleiding.
- Na 31 km komt men in uit op de Krekelberg en moet er direct links af in een smalle wegel. Deze is voorlopig afgesloten en wordt de route rechtdoor en terug tweemaal links af zodat men terug op de route komt ter hoogte Muldershof.
Ongeveer 250 m omleiding.
- Na 34 km is er een groot bouwwerf aan de gang maar zijn er al nieuwe wegen in voorlopige aanleg. Tussen Turkenhoek en Korenbloemstraat, ongeveer 100 meter omleiding.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 20-mar-2015 Gereden op: 19-mar-2015
De gps tracks zijn geactualiseerd.
Van: RD Ingegeven op: 9-feb-2015 Gereden op: 11-jan-2015
De 3 lussen samen waren goed te berijden, gezien de winterperiode. Voor de beginnende mtb-er zeker aan te raden.
Ook de pijltjes zijn verbeterd, alleen op einde van de Wulgenstraat is er twijfel. Het paaltje met de pijl ligt veel op de grond.
Aan de bunker links af het veld in.
Van: Tony Ingegeven op: 21-mar-2014 Gereden op: 20-mar-2014
Groen-blauw-rood parcours lag er gelukkig vrij droog bij. Enkel in Balegem aan de Kattenberg moesten we over een afstand van een twintigtal meter door een een diepe modderstrook. We kwamen in het totaal op 37 km. Het traject is vrij vlak met meerdere prettige off-road gedeelten.
De route kan zeker wedijveren met de Blosoroutes van de naburige gemeenten zoals Merelbeke en Gavere. En zeker met de route van St Lievens-Houtem waar de voorheen schitterende baantjes bijna allemaal gebetonneerd werden.
Besluit: leuke vrij vlakke route die bij regenweer nogal modderig kan zijn. Goed uitgepijld
Van: Sofi Ingegeven op: 16-mar-2014 Gereden op: 16-mar-2014
Vandaag een mooie lentedag en de laatste 14 dagen heeft het bijna niets geregend. Het parcour lag er dan ook droog bij. Het is soms wel goed opletten dat je niet te snel de pijltjes voorbij bent. We hebben de groene-rode-blauwe lus gereden maar we kwamen wel maar aan 36 km ipv 39.. ergens zullen we iets afgesneden hebben, vrees ik. Het was een mooie tocht met veel off-road. De pijltjes waren overal aanwezig. Daarna op het terras aan de sporthal ietske gedronken. Zalig. Zeker aan te raden.
Van: Kristoff Ingegeven op: 28-sep-2013 Gereden op: 28-sep-2013
Gisteren nog eens de groen/rood/blauwe route gedaan. Bepijling dik ok, er mankeert welgeteld één pijltje op het rode parcours ter hoogte van het kruispunt 'Wulgenstraat met Oude Wettersesteenweg'. Daar ontbreekt een rood pijltje naar links, richting N42. Eens ter hoogte van die N42 is de volgende rode pijl opnieuw wel aanwezig.
Van: Robin Ingegeven op: 14-jul-2013 Gereden op: 14-jul-2013
Vandaag de groene lus gereden met mijn kompaan. Leuke route voor beginnende mtb (zoals ik) en we hebben er ongeveer een uurtje over gereden. Twee keer waren we een beetje misleidt maar voor de rest is de route zeer goed aangegeven.

- punt één was de kruising met rood daar vind ik zou nog een extra groen plaatje moeten komen omdat het heel onduidelijk is dat de groene rechtdoor gaat( kwam het pas te weten nadat ik de straat al over gestoken was).

- punt twee was aan het luxueuze huis met de vele ganzen daar staat maar één plaatje dat rechts aangeeft(bevindt zich in het veld) is moeilijk zichtbaar vanop de fiets.
Van: Sven Ingegeven op: 16-jun-2013 Gereden op: 16-jun-2013
Deze route is momenteel totaal af te raden. Ik heb vandaag gepoogd om de hele route af te rijden, helaas is me dat niet gelukt. Gezien ik in Gent woon en ook naar Oosterzele heb gefietst, ben ik ingepikt op de rode lus. Na een paar kilometer was de bewegwijzering verdwenen. Dus reed ik naar het centrum om van de sporthal de groene lus te doen. Helaas was na een paar kilometer ook op deze route geen bewegwijzering meer te ontdekken, ik ben dan ook een beetje gefrusteerd teruggekeerd naar huis. Bovendien vond ik de bewegwijzering die er wel was vrij onlogisch. Oorzaken van dit alles? route laatst gecontroleerd door BLOSO in 2010, vele wegenwerken in de gemeente, ... Ik hoop dat de mensen van Oosterzele hier meelezen.
Van: Kristof Ingegeven op: 16-oct-2010 Gereden op: 16-oct-2010
Vandaag de groene lus proberen te rijden. Na +- 6.5 km echter moeten terugkeren.
Ik ben nog niet lang aan het mountainbiken dus veel ervaring heb ik nog niet maar de toestand van het parcour was echt miserabel.
Het had stevig geregend en op sommige plaatsen bleven mijn wielen gewoon vastzitten in de modder. Het was meer stappen en zwemmen dan fietsen.

Wel een mooi traject (toch het stuk dat ik gedaan heb)

In het begin van de lus rij je op een smalle strook met links velden en rechts een muur. Op een bepaald moment kom je tussen huizen terecht. Een bewoner had er niets beter op gevonden om een koord te spannen over een traject.

Opletten dus
Van: Jan Trek Ingegeven op: 8-sep-2010 Gereden op: 22-aug-2010
Wij hebben de groene lus gedaan.Mooie tour met prachtige huizen.pijltjes uitstekend.Proficiat oosterzele
Van: Erik Ingegeven op: 26-jul-2010 Gereden op: 26-jul-2010
Deze namiddag de groene en blauwe tour van het parcour gereden. alles lag er kurkdroog bij. Ook heel veel Beton en asfalt op het parcour. een uitstekende route om snelheid te halen of om eens te doen na een nachtje stappen. jammer dat de sporthal gesloten was om daarna een lekkere douche te nemen. Het was nochtans nergens aangekondigd dat de sporthal zou gesloten zijn, en volgens de openingsuren op het bord was ze open; Dus bezweet de auto in en thuis maar douche genomen, jammer.
Van: Sven Ingegeven op: 20-apr-2010 Gereden op: 20-apr-2010
Mooie landelijke route voor de minder technische of beginnende rijder. Rood vind ik persoonlijk iets minder. De bewegwijzering was vandaag overal in orde.
Van: stijn Ingegeven op: 27-mar-2010 Gereden op: 25-feb-2010
Deze mtb route is ideaal als training, zonder stevig klim of afdaalwerk.

Gewoon ride & fun.

Vlak parcours waardoor je goed kan doorgeven.
Van: Jos met zijn bike Ingegeven op: 27-jul-2009 Gereden op: 27-jul-2009
Vandaag de groene en rode route gereden. Op zich is dit een degelijke route voor de beginnende mountainbiker of om eens goed door te vlammen. Het slechte weer (veel regen) heeft geen of weinig sporen nagelaten. Op sommige plaatsen leek het precies of dat er nooit iemand kwam mtb'ken.

De 'bepijling' was best ok, enkel aan de hoek v/d kerkstraat was er een pijltje verdwenen (de restanten v/h bordje hingen er wel nog).
Soms is het wel uitkijken naar de pijltjes en hangen ze soms op wat onlogische plaatsen, maar dankzij het 'homemade'-plannetje vonden we onze weg.
Kortom: weinig of niet heuvelachtig, gemakkelijk parcours, veel stenen en asfalt, maar de omgeving maakt zeer veel goed!

Van: Steven Ingegeven op: 9-dec-2008 Gereden op: 6-dec-2008
Vorige zaterdag geprobeerd voor de eerste keer de groene route te rijden maar in de buurt van Hettingen waren er op een gegeven moment geen groene pijltjes meer te bespeuren, dan maar de blauwe route afgewerkt. Al bij al geen slecht parcours.
Er zou wel iets mogen gedaan worden aan de bewegwijzering.

Grtz, Steve & the gang
Van: Shamrock Ingegeven op: 27-aug-2008 Gereden op: 27-aug-2008
Vandaag Oosterzele gereden (blauw, groen, rood). Heb de route al een aantal keren

gereden maar was er nog nooit in geslaagd om ze volledig te rijden door

ontbrekende pijltjes. Voor alles is een eerste keer, bij deze: alle pijltjes

aanwezig, laat ze nu aub eens hangen!!
Van: DAVID Ingegeven op: 17-jul-2008 Gereden op: 17-jul-2008
Vandaag en gisteren de blauwe route gereden. Alle pijltjes zijn aanwezig, maar dit blijft toch het minst aantrekkelijke stuk van de BLOSO-route. Heel veel road en weinig variatie.
Van: Lucas Ingegeven op: 9-oct-2007 Gereden op: 7-oct-2007
Hoi bikers,
Er zijn nog steeds problemen op de BLAUWE route wegens Aquafinwerken op het grondgebied Balegem. Palen met pijlen erop zijn door deze werken weggenomen, andere stukken zijn opgebroken.
Wie de route daar niet uit het hoofd kent , kan problemen hebben.!

Groeten,
Lucas
Van: DAVID Ingegeven op: 25-aug-2007 Gereden op: 24-aug-2007
Gisteren de rode route gereden, best wel leuk als het wat modderachtig ligt, wel geen steile beklimmingen of afdalingen, anders wel de moeite waard, misschien eerder als een blauwe route markeren en minder een rode.
Van: Tom De Ridder Ingegeven op: 14-aug-2007 Gereden op: 14-aug-2007
Net de groene route gereden, is een plezante route, met net iets teveel asfalt voor mij. Maar voor de rest goed in orde.
Van: DAVID Ingegeven op: 20-jul-2007 Gereden op: 20-jul-2007
ik heb vandaag met mijn nieuwe MTB de groene route genomen. Om te beginnen vind ik deze route wel goed. Enkele regenbuien ertussen niet te nagesproken. Morgen doe ik nog eens de groene route. De wegbewijzering is goed, sommige zijn toch moeilijk zichtbaar.
Van: De Cock Filip Ingegeven op: 19-jun-2007 Gereden op: 17-jun-2007
Geen zware route, ideaal voor beginnende mountainbikers.
Wel iets te veel beton. De pijltjes zijn op sommige plaatsen aan vervanging toe (verkleurd).
Aan het vertrekpunt(sporthal) werd ons spontaan een routebeschrijving gegeven.
Van: Lucas Ingegeven op: 16-may-2007 Gereden op: 16-may-2007
Hoi bikers,
de afdaling naast de weide van de boze boer is weer ok.
Takken zijn weg ,maar volg het pad tot helemaal op het einde !
Sla daar pas links af.
Op de blauwe route kan je ook problemen ondervinden wegens de riolerings-en wegenwerken van Aquafin.
Greetz ,
Lucas
Van: GeertL Ingegeven op: 12-apr-2007 Gereden op: 11-apr-2007
30,4km op GR+BL
AV=20,8
Poerdroog circuit.
18°
Van: Geert Ingegeven op: 4-apr-2007 Gereden op: 1-apr-2007
Opletten. Ergens in een afdalingetje met links een weide kan je onderaan niet door om naar links af te slaan.
Maar rij niet over het gras om af te snijden. Wij zijn daar uitgejouwd door een boer die zei dat hij de politie ging bellen...
Dus gans afdalen en rond die hoop takken rijden onderaan en dan links langs het pas verder...

Hij heeft die hoop aarde en takken daar wellicht ook zelf gelegd...;o))
Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 30-mar-2007 Gereden op: 25-mar-2007
Welwel.
Terug van weggeweest.
Rijders: Walter, Yves, Geert.

Average was redelijk maar... de avarage was enorm!!

Walter out! Voet gebroken in de put mee more en boomwortels. 6 weken gips!!!

Den sukkel.

Wijlen 1/04 terug Oosterzele rijden: goed parcours, snel en mooie natuur!

Geert en Stig
Van: Luc De Cuyper Ingegeven op: 24-mar-2007 Gereden op: 24-mar-2007
!!!!!!!!!!! Belangrijk !!!!!!!!!!!!!

De blauwe route over grondgebied Balegem is wegens wegenwerken momenteel onderbroken voor een periode van enkele maanden.
Wanneer alles terug in orde is geef ik wel weer een seintje
De groene en rode route zijn wel goed te doen en overigens perfect uitgepijld.

Nog veel MTB plezier !

Lucas (peter MTB-route oosterzele)
Van: Paul Ingegeven op: 12-mar-2007 Gereden op: 12-mar-2007
Mooie omgeving maar, maar slechte bebording.
Van: Stef Ingegeven op: 11-feb-2007 Gereden op: 11-feb-2007
Als opwarmertje in Sint-Lievens-Houtem vertrokken en dan groen + blauw + rood gereden. Proficiat voor de bewegwijzering, ik heb geen enkel bordje gemist.

Leuke afwisselende route in een prachtige omgeving, zeker voor herhaling vatbaar !

Van: luc Ingegeven op: 29-dec-2006 Gereden op: 27-dec-2006
ik ben erg opgetogen over mijn eerste mtb rit.Goed gezelschap ,goe velo's en koud maar doog weer.
prima organisatie ,parkoer ideaal voor mij.Op tijd en stond wa modderduikers,alles hebben we gehad,zelfs tot onder de douche was er spektakel,alleen is da beroemd zijn zo erg,want zelfs daar(onder de douche) was de papperazi.dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Van: pijkezot Ingegeven op: 27-dec-2006 Gereden op: 27-dec-2006
vandaag goed gereden was juist wat koud voor bepaalde " neutjes" in de groep . Mister Scot had een nieuwe fiets had van de postbode --) kader was nok ,deze was geplooid. Mister Bulls was jaloers van mijne fiets maar ja de zijne staat al terug uitgestald in zijn living .Steven de spierverzuurder was vandaag ok ( had ook de goede specie om te drinken ) . Ikzelf ( pijkezot ) zat zeer sterk vandaag ,heb iedereen eraf gereden .Jurgen zag blauw van de kou en Dirk was sterk vandaan ( had maar 2 sigaretten gerookt voor de start ).
Voor de rest was alles ok , en al hetgeen GJ schrijft klopt niet

groeten van pijkezot aan de nightriders
Van: C Ingegeven op: 12-nov-2006 Gereden op: 6-nov-2006
Groen en rood gereden.
De groene vond ik heel tof, vaak licht bergop en bergaf en niet te veel asfalt.
De rode daarentegen leek me nogal zwak: veel asfalt, niet lastig, nergens technisch,...
Volgende keer doe ik hier groen en blauw, hopelijk trekt die blauwe wat meer op de groene.
Van: GJ Ingegeven op: 6-nov-2006 Gereden op: 4-nov-2006
Samen met enkele vrienden ( allen even onervaren MB-ers )hebben we in prachtige omstandigheden zowel groen als blauw gereden.
Het weer was zonnig,de "velden" drassig,lichte heuvels dus perfect voor beginners
Enkel hebben we efkens moeten zoeken bij de omschakeling van Gr naar Bl , maar dat zal wel aan ons gelegen hebben .
Jammer dat "Pijkezot" moeten stoppen is , hij zat nochtans wreed scherp
Grote pluim voor "Oosterzele" alles was in orde (pijltjes,douche,kleedkamer,fietsen)
Wisten jullie trouwens dat men daar in de sporthal MB-fietsen (nieuwe) kan huren en dit voor amper 5 euro (halve dag)
Dit was ons eerste maar zeker niet ons laatste parcours,de microbe heeft ons te pakken.
Echt plezant
Van: Stef Ingegeven op: 22-jun-2006 Gereden op: 22-jun-2006
Vanuit Sint-Lievens-Houtem vertrokken richting Oosterzele. Een opwarmertje van een 10 tal minuten om dan aansluitend groen + rood te rijden.

Vrij rustig parcour, goed voor een beginnend biker.

Rood vind ik niet echt "spectaculair" behalve dan op het einde van rood.
Ik ben zelf maar 1m75 en dan moetje door hoog "gras" rijden van 1m30...
ik denk niet dat iemand me gezien heeft.
Behalve toen ik uit het gras kwam...
Rode opgezwollen ogen en niezen à volenté...
Hooikoorts? ... mja toch wel een beetje...

Route is in het algemeen wel goed aangeduid, waarvoor dank !

groeten,
Stef

Van: patrice Ingegeven op: 3-jun-2006 Gereden op: 2-jun-2006
Gisteren de rode en groene route gedaan. Het is van in de winter geleden dat ik het parcour heb gefietst en het ligt nu helemaal anders dan in de winter.

Alle bordjes zijn aanwezig maar sommige zijn wat verstopt in de struiken.

Mooi parcours maar iets te veel verharde wegen. Het laatste stukje van de rode route is echt een rode route waard.

Staat zeker nog eens op mijn programma om een verloren vrijdagavond te vullen.
Van: Tom Ingegeven op: 21-may-2006 Gereden op: 21-may-2006
ondanks de hevige regen van de afgelopen dagen is dit parcours best goed berijdbaar, op een paar kleine stroken na.
de pijlen zijn af en toe wat onhandig geplaatst, en een groot aantal pijlen zijn afgebleekt van de zon (wat niet uitzonderlijk is voor een blosoparcours).
Al bij al een mooi vlak parcours!
Van: Frank Ingegeven op: 12-may-2006 Gereden op: 11-may-2006
Op deze zonnige voormiddag een eerste maal met het volledige circuit kennisgemaakt. Al bij al een flinke meevaller waarbij blauw het beste scoort in pijlen en omgeving.
De start bij groen was al gezoek maar dat zal aan de rijder gelegen zijn, smalle doorgang Smissenbroek gemist en zodoende al flink op de N465...Op eind van rood in het nu hoge gras net voor oversteken N42 zit flink verscholen kuil die behoorlijke kick of wip zal geven(!) Op groen na het Moortelbos zitten momenteel een 2tal verscholen bordjes in nog niet geknipte hagen, opletten of zo voorbij.Op eind van groen op lange grindweg naar beneden is bordje weg dat rechtdoor moet aanduiden.
Op blauwe route is bosje nabij Kattenberg Balegem zeer soppig, wat geeft dat in de winter...
I'll be back
Groeten
Van: Stijn Ingegeven op: 8-may-2006 Gereden op: 5-may-2006
Dit parcours gereden bij een stralende zon en in een lekker temperatuurtje. De bewegwijzering is dik in orde. Het parcours is redelijk mooi, maar bevat iets teveel asfalt naar mijn zin. Ook het veelvuldig moeten oversteken van drukke banen is niet zo tof. Daarnaast zijn de korte maar vrij stijle klimmetjes wel mooi meegenomen. Al snap ik niet de logica dat deze eerder op het groene en blauwe stuk liggen, waardoor het rode in vergelijking met de 2 andere stukken gemakkelijker lijkt. Daarnaast had ik de indruk dat er misschien nog mooiere meer landelijke stukken zouden kunnen worden toegevoegd. Ik had vaak zoiets van waarom slaan we hier nu niet af. Maar praktisch gezien alles dik in orde.

Nog veel mtbplezier
Stijn
Van: LUCAS Ingegeven op: 5-jan-2006 Gereden op: 4-jan-2006
Goed nieuws colllega's mountainbikers !
DE blauwe route is terug volledig uitgepijld.
De rode en de groene zouden ook in orde moeten zijn.

Sportieve groeten ,
LUCAS
Van: Lucas Ingegeven op: 24-nov-2005 Gereden op: 23-nov-2005
Belangrijk bericht !!!
Een firma is terug begonnen met het vernieuwen v/d straatnaamborden!!!
Alle pijlen op de straatpalen zijn dus verdwenen
Dus problemen als je de blauwe route niet uit het hoofd kent.Zal zeker een maand duren.
Ik geef nog wel eenn seintje als alles in orde is.
MBK-groeten
Lucas (peter MBK-route oosterzele-)
Van: Ben Ingegeven op: 20-nov-2005 Gereden op: 20-nov-2005
hallo,

Vandaag nog es de groene en de rode toer gereden. Alle wegwijzers zijn teruggeplaatst en ik denk dat er zelfs een stuk is bijkomen in Gijzenzele.


mtb groeten.


Van: Lucas Ingegeven op: 8-nov-2005 Gereden op: 5-oct-2005
Hoi Stijn en Frederik,
De splitsing groen /rood bevindt zich aan de Gemeenteschool GILO te Oosterzele.

Groetjes,
Lucas
Van: LUCAS Ingegeven op: 8-nov-2005 Gereden op: 5-oct-2005
Hallo bikers,
Ik heb zaterdag 5/11/05 de rode route gecontroleerd en alle pijltjes staan er.
Soms ondervind ik wel enkele praktische problemen om de pijltjes op te hangen.
(vb : op sommige plaatsen staat het paaltje in de weg v/d landbouwers die met hun grote karren willen indraaien, anderen ploegen dan weer tot tegen de straatrand)Daardoor moeten we de paaltjes soms enkele tientallen meter vooraf plaatsen.(vb : aan de bunker in Gijzenzele, in de veldweg te tussen Rooberg en Stuivenberg te Landskouter) Sorry maar het is niet altijd makkelijk.
Indien iemand problemen ondervindt mag je ze mij gerust via deze weg melden.
Graag tot uw dienst.
Sportieve groeten,
Lucas
Van: Stijn & Frederik Ingegeven op: 30-oct-2005 Gereden op: 22-oct-2005
Heel mooie route, we hadden dan ook nog eens schitteren weer, zeker een aanrader !!

Wel twee opmerkingen:
Ten eerste is de splitsing groen-rood in Oosterzele niet goed aangegeven, gelukkig zijn we dan toch op de rode route terrecht gekomen. In de rode lus zijn er nog twee pijltjes verdwenen, gelukkig hebben de buurtbewoners ons verder geholpen.
Tweede opmerking is dat de groen-blauw-rood combinatie maar 39 km is, voor een geoefende mountainbiker toch net iets te kort.

Stijn & Frederik
Van: Lucas Ingegeven op: 22-sep-2005 Gereden op: 18-sep-2005
Hoi collega's bikers,
Zondag heb ik nog eens de route gecontroleerd. Alle pijlen waren nog aanwezig.
Hier en daar zijn ze door begroeiing of werkzaamheden wat minder zichtbaar,vooral als je de rit tegen een hoge snelheid aflegt. Hieraan proberen we iets te doen.
Langs de andere kant passeert de route ook langs een paar mooie, genietbare plekjes .
De moeite waard om van te genieten, al zal het gemiddelde dan iets lager liggen.

Sportieve groeten,
Lucas
(peter mtb-route Oosterzele)
P.S. Eventuele problemen mag je altijd via dit kanaal melden.
Van: Stig Ingegeven op: 18-sep-2005 Gereden op: 18-sep-2005
amai chice route zenne... tis gwn de max na et biken kunde u relaxt douchen in gezellige douches en als de zon schijnt door het glas is alsof je op een tropich eiland zit !!!



DE MAX

Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 14-sep-2005 Gereden op: 13-sep-2005
Gisteren even de route alleen gereden. Oosterzele is zo een route die je best eens zonder je te vervelen alleen kan rijden. ze is ook niet te zwaar dus je kan je aan jezelf optrekken...;o))

AV=22,7 wat niet zo hoog is maar dat komt doordat het genieten was van de mooie zonsondergang gans de route door.

Vertrek om 18u40 en terug om 20u05. Lekkere douche in de Sporthal met een fris biertje. Je kan daar een 0.5l krijgen voor maar 2€!

Wie zin heeft om deze route eens helemaal af te rijden G+B+R geef maar een seintje
Van: Kurt Ingegeven op: 4-sep-2005 Gereden op: 3-sep-2005
Snel en mooi parcours. Alleen jammer dat de pijltjes nogal ongelukkig geplaatst zijn (meestal gewoon achter de hoek op een kruispunt...) wat je snelheid wel serieus naar beneden haalt. Doe het binnenkort nog eens opnieuw aangezien ik nu wel paar keer verkeerd gereden ben door pijltje niet gezien of te laat gezien. Eens benieuwd wat mijn gemiddelde snelheid dan zal zijn
Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 1-sep-2005 Gereden op: 31-aug-2005
Rit met Frostie, Yvette en Macaroni. Totaal 37km met een shortcut wegens te laat vertrokken en vroeger donker...

Fantastisch weer en prachtig droog en snel parcours. De douches in de SPORThal zijn een aangename afsluiter en doen echt deugd. Volgende week terug! Maar dan de volle 40km

Gertrude
Van: frosmans Ingegeven op: 1-sep-2005 Gereden op: 31-aug-2005
Gisteren eens gestart aan de zuiphal, omdat de Geert voor de verandering eens niet wilde stinken na het fietsen. Er kan dus wel degelijk gedouched worden in de zuiphal. En er is drankgelegenheid in de zuiphal. 2€ voor een halve liter in de zuiphal. Waar vind je dat nog?
Van: frosmans Ingegeven op: 1-sep-2005 Gereden op: 21-aug-2005
Gisteren eens gestart aan de zuiphal, omdat de Geert voor de verandering eens niet wilde stinken na het fietsen. Er kan dus wel degelijk gedouched worden in de zuiphal. En er is drankgelegenheid in de zuiphal. 2€ voor een halve liter in de zuiphal. Waar vind je dat nog?
Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 25-aug-2005 Gereden op: 24-aug-2005
Rit groen + blauw met Fros, Yves, Walter en Geert
Vertrek aan Café Central (interessant want je komt er ook weer toe..;o)))) om 20u

Parcours: afwisselend en vlug. Gewoon leuk om te doen met een aantal rijders.AV= 23km/u dus terug om 21u17 aan de Central.
AV op 26 stellen moet mogelijk zijn maar 30km is lang!!!

Cheers iedereen.
En pas op dat je niet uitglijdt!!!..;o))
Van: Fros Ingegeven op: 25-may-2005 Gereden op: 24-may-2005
Howdi,

Deze route passeert letterlijk langs mijn voordeur, en bij wijze van training rijd ik ze dus wekelijks.

Sinds december 2004 is de bewegwijzering , op 1 pijltje na, perfect te noemen.
Dat ene pijltje staat, zoals je uit de andere posts kunt zien, op de groene route tussen de velden. Het staat er wel, maar het staat een 100m te vroeg op een niet al te zichtbare plaats. Het is de routeverantwoordelijke zelf die me heeft uitgelegd waar het stond. Zelfs al rijd je hier verkeerd, dan nog ga je geen kilometers verkeerd rijden, bovendien rijd je verkeerd tussen de velden, en niet op asfalt.

Wat de route zelf betreft: die is ongeveer vergelijkbaar met die van Sint-Lievens Houtem, afwisselender dan Bornem en Laarne, minder dan Haaltert. Natuurlijk niet van het niveau Kluisbergen en consoorten. Het is gewoon een goed parcours om te trainen, en knap lastig na een paar dagen regen.

Wat betreft de kleuren:
Groen: staat hier voor het groen van de velden.
Blauw: van het asfalt
Rood: van de bakstenen

Rood stuurt je meer door dorpskernen dan wat anders, en is bijgevolg de minst interessante route van de drie, maar is ideaal om op te warmen. Groen is het mooiste stuk, en het percentage off-road is ook verbeterd sinds het heruittekenen van het parcours.
Van: DHONDT PATRICK Ingegeven op: 14-may-2005 Gereden op: 17-apr-2005
zeer vlug parcours, overwegend vlak maar bewegwijzering laat op sommige plaatsen te wensen over . Ideaal bij droog weer om snelheid aan te kweken , grootste deel van parcours (g+b+r)zeer vlot berijdbaar , weining percentage off road , daarmee ook alles gezegd .Ideaal voor recreanten uit blessureperiode!
Van: Dirk Deloof Ingegeven op: 8-feb-2005 Gereden op: 6-feb-2005
Probleem van de verdwenen pijltjes opgelost! Dankzij een nieuwe Bloso-ambassadeur van deze route, naar het schijnt. Rode route is niet veel soeps. Groene route mooi daarentegen; wel zeer vuil, doch daar kunnen we tegen. Met het zonnetje van de partij en niet al te koud hebben we er van genoten! Dank u.
Van: Bart Ingegeven op: 1-feb-2005 Gereden op: 30-jan-2005
Heel mooie route. Als het de dagen ervoor geregent heeft heel erg vuil. juist de uitbater van de cafetaria van de sporthal viel zwaar tegen. we waren mat zes personen maar mochten na de rit niet binnen wegens te vuil. Voor de rest alles oke
Van: Peter Ingegeven op: 1-feb-2005 Gereden op: 31-jan-2005
YESSS! Na anderhalf jaar nog eens geprobeerd om het parcours te rijden (lees: de pijltjes te vinden) en ... ja hoor.

Alle pijltjes op R-G-B stonden er, niet altijd even logisch geplaatst of even goed zichtbaar, maar toch: slechts 1 keer letterlijk het veld ingestuurd. Anders prima te doen! Geen pijltje betekent recht door.

Parcours lijkt mij net ietsje zwaarder dan dat van Erpe-Mere, zeker het groene stukje en als het zoals gisteren nog eens extra vettig ligt, wordt het een mooi trainingstochtje, niet eens zover van mijn deur (Wetteren).

Van: Bert Ingegeven op: 25-dec-2004 Gereden op: 24-dec-2004
Gisteren (24.12.04) de route nog eens - proberen - rijden, maar het loopt nu toch echt wel de spuigaten uit met de bewegwijzering. Ik schat dat 20 à 30% van de pijltjes verdwenen is. Hoewel we deze route reeds verscheidene keren gefietst hebben, en de streek vrij goed kennen, is er altijd wel een stukje waar je niet zeker bent. Resultaat: twijfelen, treuzelen, afkoelen. Voor mensen die van iets verder komen, en de streek niet kennen, is dit al helemaal niet leuk meer.
Wat eigenlijk een geestig en niet al te zwaar parcours kan zijn, wordt op deze wijze een vervelende bedoening. Shame on you, gemeente Oosterzele!
Oproep aan alle bikers: iedereen die toch nog langs komt, neem even de tijd om de sporthal binnen te gaan en de mensen van de sportdienst er attent op te maken dat deze route DRINGEND een opknapbeurt verdient.
Van: Tom De Coene Ingegeven op: 21-nov-2004 Gereden op: 21-nov-2004
Matig parcours, beetje veel asfalt, maar de bikers die de eerste keer dit parcours rijden, moeten absoluut een kaart meenemen want de pijltjes (zeker de groene) zijn vaak van de aardbodem verdwenen.
Echt jammer, want dit is tijdverlies voor iedereen.
Van: Francis Ingegeven op: 22-aug-2004 Gereden op: 22-aug-2004
Al bij al een leuk parcours,

Heb ervan genoten, maar ook hier kan ik niet genoeg benadrukken om zeker een plannetje mee te nemen, want op sommige momenten is het echt gokken.
Zeker in het begin van de route.

Ik heb de langste route genomen en het is echt aangenaam rijden.
Naar het einde toe misschien iets teveel asfalt, maar het is dan ook Oost-vlaanderen en niet de Ardennen.

In elk geval veel plezier ermee...

Francis
Van: Gunter DHondt Ingegeven op: 3-apr-2004 Gereden op: 3-apr-2004
Mooie route met wel veel asfalt en serieus kapotgereden veldweggetjes (lees: modderbaden in de winter); weinig tot geen hoogtemeters en dus een vlug parcours

Bewegwijzering matig; behalve is het opvallend dat ze geen paaltjes wilden plaatsen en dus bij een t-splitsing in een veld moet je steeds vanop het kruispunt kijken in de mogelijke richtingen om op zo'n 100m een bordje te vinden (toch zo'n 5-tal keer tegengekomen en is spijtig genoeg tijdverlies). Ook een bordje teruggevonden die nog zo'n 1cm hoog was (gelukkig stonden de gele wieltjes er nog een heel klein beetje op). Op de rode route moet je ook in het dorpje Gijzenzele eens achter je kijken om het bordje te zien.

Ook hier geldt zeker de regel van "geen bordje is rechtdoor" (zelfs over meerdere kruispunten)

Ken de streek niet maar viel mij wel op dat er nogal stukken bos steeds rakelijks gepasseerd wordt ipv opgenomen in het parcours.

Al bij al, mooie vlugge route (ideaal bij droog weer) maar print het kaartje van deze site best uit (heb ik niet gedaan dju)

Gunter
Van: Bernard vertriest Ingegeven op: 19-aug-2003 Gereden op: 19-aug-2003
19/08/2003: We hebben zojuist geprobeerd de groene lus te rijden, de eerste kilometers was de bewegwijzering perfect enkel de eerste was zoek. Klein detail, als je uit de weilanden komt zou het nuttig zijn als er daar ook ergens pijltjes staan.
Tip: Voor de pijltjes die er wel nog staan moet er nog iets gevonden worden tegen het afbleken.
Oplossing: Eventuele vrijwilligers die in de streek wonen en met plezier een rondje willen mtbiken enzo de bewegwijzering aanpassen of melden zou het voor vele mtbikers aangenamer zijn.( vb: mensen met brugpensioen,...)
Van: Tom Timmerman Ingegeven op: 15-jun-2003 Gereden op: 15-jun-2003
15/06/2003: Wij hebben de route gereden en bij de start is het eerste pijltje verdwenen. Na het smalle padje van de sporthal komende moet je naar LINKS ( dit in tegenstelling van het vorige berichtje waar rechts staat )

Voor de rest zijn er een paar heel moeilijk zichbare pijltjes op de groene route. ( wat leidt tot een paar maal terugkeren )
Van: Dirk Cosijn Ingegeven op: 14-jun-2003 Gereden op: 14-jun-2003
Vandaag (14/06/2003) mijn eerste tocht met m'n nieuwe MTB gedaan. Uiteraard gekozen voor de tocht in Oosterzele in m'n achtertuin.
Ik hoop dat dit geen afspiegeling is van de rest van de BLOSO-tochten. De bewegwijzering is echt verschrikkelijk. In 't vervolg best kaart en kompas meenemen.
Routes aanleggen is één zaak ,maar routes onderhouden ....
Van: Bruno Haemers Ingegeven op: 16-jan-2003 Gereden op: 1-jan-2003
In de kletsnatte en regenvolle kerstvakantie (dec. 2002 - jan.2003) Oosterzele 3 keer gereden, waardoor ik hopelijk wat nuttige en correcte informatie kan geven. Algemene indruk: een vlak parcours met ca. 40% off road. Best aangenaam, hier en daar is heel wat techniek en kracht nodig om door de modder te geraken, alhoewel dat dit in de zomer minder het geval zal zijn. Relatief goede bewegwijzering dankzij de goede inspanningen van Bloso (vele pijltjes zijn op grotere wit bordjes geplaatst waardoor de zichtbaarheid aanzienlijk toeneemt.) Helaas ben ik regelmatig duidelijke sporen van vandalisme tegengekomen (geplooide bordjes, afgerukte pijltjes), jammer maar helaas.

Zoals reeds gezegd heb ik het parcours in hondenweer afgelegd, hetgeen hetwel speciaal en uitzonderlijk technisch zwaar maakte. Op sommige stroken zinkt je fiets gemakkelijk 4-5cm in de grond (en ik ben nochtans geen zwaargewicht) waardoor het echt schakelen en 'stoempen' wordt.

Belangrijkste verrassende vaststelling: het groene parcours is eigenlijk het moeilijkste (zeker bij regenweer, maar ik ben er zeker van ook bij droog weer). Het rode parcours is aangenaam, maar stelt niets voor qua moeilijkheid (zowel bij droog als bijnat weer). Net alsof men per se een rood gedeelte wil inlassen in het totaalparcours, maar laat u dus niet afschrikken en neem de rode piste gewoon mee op je tocht.

Nog een aantal tips qua bewegwijzering, mochten deze ondertussen nog niet verholpen zijn door Bloso:
1. Onmiddellijk na de start aan de sporthal ga je links van de sporthal een kort padje naar beneden. Beneden gekomen ontbreekt de eerste pijl, maar daar moet je naar rechts.
2. Op de rode piste fiets je op een bepaald ogenblik over zo'n typisch wandel/fiets wegje rond de dorpskom van Gijzenzele. Je passeert er een aantal luid blaffende honden en uiteindelijk kom je uit op een baan waar je naar rechts moet en dan moet je direct naar links een soort bospadje op (Het paaltje staat er nog, maar het pijltje is er af).
3. Op het laatste stuk groen, voorbij de rode piste (ervan uitgaande dat je het volledige parcours doet), kom je op een bepaald ogenblik op een open akker waar je op de splitsing naar rechts moet (richting Moortelbos). Ook hier ontbreekt het pijltje.
Van: Laverze Chris Ingegeven op: 2-jan-2003 Gereden op: 15-dec-2002
Met 2 vrienden (Wij zijn allemaal uit de streek van Denderleeuw) zijn we op zondagochtend 15 december 2002 in de auto gestapt om het MB-parcours in Oosterzele te gaan rijden.
Ons doel voor die voormiddag was om het volledige parcours ;groen,blauw en rood voor in totaal 39 km af te haspelen.
Onmiddelijk na de start was het reeds zoeken,bij het verlaten van de sporthal ontbreekt reeds de eerste groene pijl.Even zoeken en terug op weg.De eerste stroken off-road lagen er vrij zwaar doch berijdbaar bij.Wat opvalt is de slechte zichtbaarheid van de groene pijltjes.Je moet er echt met je neus voorstaan VOOR je kan zien welke richting je uit moet ,bij de rode & blauwe lus echter is dit stukken beter. Op terug dat ene rode pijltje midden in het veld natuurlijk wat waarschijnlijk omvergeploegd werd en ons dus terug omtoverde tot speurhonden ,die weliswaar uit voorzorg de kaart van dit parcours bijhadden en dus enigzins konden raden waar de weg heenging.Na de rode lus uitgereden te hebben (lag er nog vrij goed bij ,slechts op 1 strook te voet gestaan door overvloedige modder) terug op het groene verbindingstukje tot de splitsing met de blauwe lus.Hierin zitten enkele nijdige hellingen,grotendeels op asfalt maar toch, en dan een ,hetzij tijdelijk, obstakel wat men niet alle dagen tegenkomt , namelijk een omgehakt bos midden op het te volgen pad. Gevolg fiets aan de hand en rond , langs en zelfs over omgezaagde bomen om onze weg kunnen te hervatten.Rest van parcours probleemloos kunnen volgen tot aan startpunt.
<b>Besluit : </b>vrij afwisselend parcours met grotendeels berijdbare stukken off-road aangevuld met prima rustige verbindingstroken en verharde paadjes.(ook in deze periode van het jaar) Al bij al vrij lastig ,vooral door koude (+ 4°C en de aantrekkende wind uit het zuidwesten) en de modderige bodem.
Van: vd_pr Ingegeven op: 25-may-2002 Gereden op: 25-may-2002
De route gereden op 25/05/02. Eens in het centrum van Oosterzele een pijltje linksaf, dan niks meer. Op het plannetje stond iets van de TW-toren, ik ben daar gaan rondrijden en heb dan een rood bordje gevonden, iets verder een groen. Ik heb het rode niet durven volgen. Het goene en later het blauwe gevolgd en goed kunnen uitrijden.
Misschien probeer ik later het rode eens. Zal mij wel in de sporthal gaan bevragen naar de eerste 10 groen pijltjes!!!!
Van: Stefan Bauwens Ingegeven op: 1-apr-2002 Gereden op: 1-apr-2002
01/04/2002:<br>
Oosterzele begonnen en gestopt. Dit is een vreselijk parcours (op gebied van bewijzering).<br>
Vele pijlen ontbreken, sommige stukken in de groene lus zijn niet meer te doen door de modder, ik ben afgestapt en heb enkele tientallen meters door de modder mogen ploeteren. <br>
Elders is het bordje van een paal gevallen, en kan je niet meer uitmaken of je nu links of rechts moet. Ik heb nog geprobeerd om op verschillende plaatsen aan te pikken, maar ben er niet in geslaagd een lus uit te rijden.
<br>
Ik ken de streek, en in Oosterzele zijn er zeker mogelijkheden om een mooi parcours te ontwerpen op de vele landwegen. Ik vind het zeer jammer.
Van: Sam De Braekeleer Ingegeven op: 24-mar-2002 Gereden op: 24-mar-2002
Zondag (24/03/02) voor de 1° maal het parcour van Oosterzele gereden. Na het eerste pijltje waren we het tweede al kwijt. Spijtig genoeg bleef het daar niet bij. Tijdens de eerste kilometers zijn er minimum 5 pijltjes tekort geplaatst.<br>
We hebben een 1 uur rondgereden, daarna zijn we uit pure frustraties ons gaan bezaten.
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 1-jan-2002 Gereden op: 1-jan-2002
<ul><li>Goed aangegeven. Een viertal ontbrekende pijltjes, vooral in de rode lus. Je bent echter weer gemakkelijk op het juiste pad. </li>
<li>Licht heuvelend. Vooral de blauwe lus naar het zuiden, richting Vlaamse Ardennen. Rood en groen zijn bijna vlak. Geen bossen. </li>
<li>Iets te weinig offroad (40%), veel brede landbouwwegen. De blauwe lus is bijna uitsluitend asfalt (85%), enkele lange rechte slijkwegen uitgezonderd. </li>
<li>Na een droge periode waarschijnlijk een razendsnel parcours. Na overvloedige regen echter een ware ploeterpartij met brede landbouwwegen kapotgemalen door tractoren. </li>
<li>De route doet me denken aan deze in Sint-Lievens Houtem (zelfde parcourstype, landschap), waarop je hier trouwens kunt aansluiten. Geen idee waarom want 39 km modder is echt meer dan genoeg.</li>
<li> Conclusie: ** </li>
</ul>