logo  
LubbeekLubbeek (Dries- en dalroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
sporthal en gemeentehuis Lubbeek Gellenberg 14-16,  Lubbeek 
gemeentelijke basisschool De Stip Linden ,  Linden 
provinciaal domein Kessel-lo ,  Kessel-Lo 

Lussen
Lubbeek rood Kessel-Lo rood Lubbeek groen Lubbeek blauw
11,4 kmGPX 15 kmGPX 24,5 kmGPX 34,3 km (432 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
Lubbeek groen & blauw Lubbeek groen & rood Lubbeek groen & rood & blauw
34 kmGPX 37 kmGPX 46,5 kmGPX
Verbinding(en) tussen routes
verbinding Lubbeek - Bierbeek
7 kmGPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
sporthal en gemeentehuis Lubbeek ja ja ja
gemeentelijke basisschool De Stip Linden ja op aanvraag
provinciaal domein Kessel-lo ja
Opmerking
De Dries- en dalroute staat garant voor 45 km mountainbikeplezier door de groene heuvels van het Hageland. Zowel de mountainbikerecreanten als de pro’s zullen in Lubbeek aan hun trekken komen. Van brede paden door de velden tot single tracks in de bossen, in Lubbeek tref je een verrassend, gevarieerd en bij momenten pittig parcours aan.

Mountainbikeroute Dries-en Dalroute, 3 lussen, samen 48 km, aansluiting met MTB Holsbeek, MTB Tielt-Winge en MTB Bierbeek.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Jan Ingegeven op: 7-oct-2017 Gereden op: 7-oct-2017
Na de groene route vorig weekend, deze maal de blauwe route gereden. Waar de groene al veel betonwegen heeft, rijd je op de blauwe route bijna uitsluitend op gebetoneerde verkavelingswegen langs de vele fermettes van Lubbeek. Alleen het stukje aan de calvarieberg is het mountainbiken waard, de rest zou ik zelfs met de kinderen kunnen rijden omdat er zelfs bijna geen hoogteverschillen zijn. Dit is echt geen mountainbikeroute de naam waardig en enkel goed om wat extra km te doen. Stevige afknapper.
Van: Jan Ingegeven op: 30-sep-2017 Gereden op: 30-sep-2017
Vanmorgen in de motregen de groene lus van Lubbeek gereden na aansluiting vanuit de rood-zwarte lus van Boutersem. In vergelijking met deze laatste bevat deze veel meer stukken betonweg, veel meer dan er mogelijk is in deze streek. Het is een snelle route door een mooi landschap maar de keuze van de weggetjes langs villa's is toch een beetje bedenkelijk. Op meerdere plaatsen was de bewegwijzering ook niet optimaal, veel moeten gokken, slecht geplaatst. In vergelijking met die van Boutersem toch wel beduidend slechter. Mooie streek maar een betere routekeuze en bewegwijzering had het naar een hoger niveau getild. Nu is het maar matig.
Van: Patrick Ingegeven op: 30-jul-2017 Gereden op: 30-jul-2017
Ben van Lubbeek en heb daarom tot nu geen zin gehad om gekende paden te betreden. Uit nieuwsgierigheid voor het uitgestippelde traject, toch gedaan. Wat een afknapper. Ze leiden u over beton-, macadam-, en asfaltwegen terwijl er voldoende offroadalternatieven voorhanden zijn. Het excuus dat het ook toegankelijk en doenbaar moet blijven voor de modale mtb'er geldt hier niet. De alternatieven zijn niet eens zeer technisch en/of fysiek inspannend. Daarenboven worden vele mooie offroadpaden niet benut terwijl (en ik wandel daar dagdagelijks met mijn hond) er nauwelijks of zelfs geen hinder zou zijn voor wandelaars omdat er daar nauwelijks komen. De verdeling road/offroad is een totaal scheef getrokken verhouding gezien de mogelijkheden die voorhanden zijn, een totale miskleun. De gemeente verdient daarenboven een rode kaart omdat er nauwelijks werk wordt gemaakt van enig snoei-activiteit. Verder zijn er de reeds aangehaalde wankele brug waardoor je eigenlijk een omweg zou moeten volgen, die reeds bestaat van het hevige onweer van Jun 2016!!!! en waar de gemeente helemaal niks aan doet. De bepijling is naar mening niet goed en neergepoot door iemand die nog nooit op een mtb heeft gezeten. Mijn advies; als je voldoende alternatieven hebt, blijf hier weg.
Van: Wouter Ingegeven op: 17-jun-2017 Gereden op: 17-jun-2017
Groen-blauw-rood gereden, met vertrek uit Herent, net geen 62km op 2h55!
Bepijling is zeer goed op deze route!! Ze staan echt overal, evt hier en daar het gras wat snoeien maar complimenten voor de mensen die dit onderhouden.

De groene route gaat voornamelijk over veldwegen, al dan niet verhard, absoluut niet spectaculair maar het gaat toch veel op en af waardoor deze lus toch wel intensief is, zeker in combinatie met de andere lussen. Op het traject staat ergens een duidelijke vermelding betreffende instortingsgevaar, dit betreft het houten bruggetje dat je verderop dat pad zal tegenkomen. Het zag er nog ok uit maar een gewaarschuwd man....
Er is op deze lus ook een stuk waar je precies los door het veld rijd, compleet begroeid en amper zicht op de putten/groeven die de boeren hier trekken. Best gevaarlijk, hier zouden ze toch wel mogen snoeien/herstellen!

De blauwe route vind ik persoonlijk niet mountainbike waardig, 80% verharde wegen, enkel de laatste 2 km van deze lus krijg je 2 offroad afdalingen voor de kiezen. Leuk om kilometers bij te pakken op een parcours dat ook niet zwaar is. Beetje een gemiste kans?

Rode route is dan weer wel heerlijk mountainbiken, leuke klimmetjes en afdalingen in het bos.

Van: ddbacker Ingegeven op: 1-nov-2015 Gereden op: 1-nov-2015
Een klein beetje een afknapper, de groene route. Ok, leuk maar ook niet meer dan dat. De holle wegen zijn net niet stijl genoeg, de bossen groot genoeg en de fermettes, die zijn er teveel.
Ik mis de weidsheid van het gebied tussen Brussel en Leuven. Ook teveel betonveldweggetjes. Mooi, maar dan vooral met de koersfiets. Op de mtb mag het spannender zijn.
En Lubbeek-centre dat is ook niet om te zeggen: waaw. Meer banken dan gezellige cafékes. Geen enkel eigenlijk. De afgelikte taverne kan de boom in.
Van: Witters patrick Ingegeven op: 6-aug-2015 Gereden op: 6-aug-2015
Vandaag prachtige route gereden in Lubbeek. Er zijn een paar mooie klimmetjes en daarna natuurlijk een paar leuke afdalingen. Er zijn veel prachtige holle wegen. De route is perfect aangeduid. Een echte aanrader.
Van: peggy Ingegeven op: 9-jan-2015 Gereden op: 25-dec-2014
ik doe een oproepje naar aanleiding van een aanrijding van een persoon door een mountenbike ter hoogte van Ganzendries in Pellenberg op kerstdag.25 December 2014
om de werkelijke omstandigheden te begrijpen.

wat er toen gebeurde blijft een raadsel.
man met bouquet bloemen wordt aangereden door een mountenbike ter hoogte van Ganzendries in Pellenberg op kerstdag 25 December 2014.
automobilisten stoppen en helpen de man rechtop en naar zijn huis, buurman wordt aangesproken om te helpen door vrouw ook een automobiliste.
uniform helm en shirt waren voorzien van gekleurde streepjes.

dit is de kader van de puzzel de rest kunnen we niet invullen.

wij wachten op de man die nooit op het kerstfeest aankomt. nu gaat het beter maar ook voor de persoon die aangereden werd is het een zwart gat wat er toen gebeurde.
graag willen we het hele verhaal weten gewoon voor gemoedsrust , en het te kunnen plaatsen. vrees niet we zijn aardige mensen en willen alleen antwoorden op vragen , verder niets.

indien iemand hier weet of kennis van heeft mag me steeds mailen, peggy_postbus@hotmail.com
Van: Peter Ingegeven op: 11-nov-2014 Gereden op: 11-nov-2014
De kleur op de bijhorende kaart op deze site is niet helemaal juist': paars lubbeek is in werkelijkheid de groene route, het stukje paars rond binkom is de blauwe route en de appelblauwzeegroene route rond linden is de rode route die wel degeljk aansluit op de groene. Dan heb je ook nog een verrbindingsstuk van 2km vertrekkend vanuit prov domein kessello tot aan de rode route.
De route is zeer goed afgepijld, niets gemist zonder gps. De route is niet erg technisch (waar wel in Vlaanderen op de Schorre na?! ) maar er zitten heel mooie stukken tussen en voldoende hoogtemeters. Ik vond het vergelijkbaar met die van holsbeek. Ik ga deze zeker nog rijden want is echt wel een goede route maar niet als het recent veel geregend heeft want ze is toch wel redelijk moddergevoelig
Van: Jean Ingegeven op: 11-nov-2014 Gereden op: 11-nov-2014
Vandaag de combinatie groen-rood gereden. Het is eerder een tocht voor debutanten, behalve een paar hellingen zijn er geen echte uitdagingen tenzij de modder. Het had immers geregend vorige nacht. Vooral het Butselbos lag er zeer modderig bij, maar het is daar enkel droog na een lange periode zonder regen. Onderweg waren er nog een paar modderige stroken, onder andere in de vallei nabij het hospitaal in Pellenberg. Gelukkig had ik nieuwe banden en kon ik overal doorploeteren zonder te moeten afstappen. De bepijling is over het algemeen goed, maar het is opletten geblazen op sommige plaatsen door struikgewas, geparkeerde auto's en zelfs een overplakking met een papier voor een feestaanduiding. In het bos van Linden is de bepijling verwarrend, zelfs met mijn GPS heb ik een stuk gemist en daardoor had ik slechts 35 km op de teller. Spijtig dat de frituur aan de aankomst gesloten was vandaag, want na deze tocht heb je zeker honger en dorst. Al bij al een aanrader bij droog weer.
Van: vincent guelinckx Ingegeven op: 24-aug-2013 Gereden op: 24-aug-2013
Vandaag heb ik de 3 lussen gereden. Het was een prachtige tocht door de talrijke bossen van Lubbeek. Geregeld een stevige klim. Vermits we ook een vrij droge periode achter de rug hebben, was er quasi nergens modder te bespeuren.
Een echte aanrader...