logo  
Tielt-WingeTielt-Winge ('t Solveld)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Sporthal 't Solveld Ralisweg 17,  Tielt-Winge 

Lussen
blauw (ingekorte versie) blauw
25 km 45 km (175 hm)GDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst , Tielt-Winge Tel: 016/63.25.16
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Opmerking
te weinig wegwijzers, maar het principe van 'geen bord = rechtdoor' helpt wel, 40% weg 40% veldwegen en 20% bos
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Maarten Ingegeven op: 22-apr-2020 Gereden op: 19-apr-2020
Om wat afwisseling te hebben tussen onze eigen vaste tochten de route van Tielt-Winge gereden, blauw en groen. Een kenmerkende tocht voor deze soort, dat wil zeggen dat je hier en daar wat meer mogelijkheden ziet maar dat die niet altijd benut worden en dat er iets meer verharding tussenzit dan we graag zouden hebben.
Maar al bij al een leuke tocht om eens te doen, de pijltjes altijd goed gevonden en vooral regelmatig genoten van mooie uitzichten. Moesten de mooiste stukken nog wat beter bij elkaar aansluiten zou het top zijn, maar net op die verbindingen zagen we zelf ook weinig alternatieven.
Van: Palmo Ingegeven op: 3-jul-2018 Gereden op: 1-jul-2018
Dacht de lus van 26 kms (groen) en 20 kms (blauw) te doen. Echter door de plantgroei stonden heel wat paaltjes onzichtbaar tussen het groen, waardoor ik toch meerdere keren verkeerd gereden ben.
Tevens kan je ook niet doorrijden want je moet heel goed kijken waar ze staan. Op diverse plaatsen (oa bij het vertrek aan de sporthal en ook ergens in de Kaasstraat of dorp? ) waren er werken waardoor paaltjes verdwenen waren.
Zoek dan maar eens waar je naar toe moet als je niet bekend bent in de streek. Pfff toch redelijk wat misgereden.
Uiteindelijk toch de blauwe route opgereden, dacht ik toch, maar toen kwam ik uit in Bekkevoort ?? Had dus de verkeerde blauwe lus genomen. Dan maar teruggereden.
Uiteindelijk heb ik toch dan maar enkel de groene lus gedaan want het was ook verschrikkelijk warm geworden.
Had 44,8 kms op de teller (voor enkel de groene lus). Eigenlijk een tegenvaller en ook heel wat verharde weg.

Van: Wijnants Ingegeven op: 2-feb-2018 Gereden op: 21-jan-2018
Tocht gereden op 21/01/2018, door de vele regenval hier en daar enkele zware stukken (lees heel modderig) maar dat maakt het technisch. mooie tocht om te doen zeker bij droger weer. perfect te volgen via pijlen.
Van: Pieter Ingegeven op: 19-jun-2017 Gereden op: 18-jun-2017
Zijn eigenlijk twee lussen; groen 25 en blauw 20 km. Spijtig genoeg slechts 50% off-road, maar mooie velden, boomgaarden en vergezichten (achter wijngaard). Leuke tracks bij overgang groen naar blauw en ten westen van golfbaan. Alles goed te doen want gereden in droge maand juni. Bepijling is perfect: good job!
Van: LudoA Ingegeven op: 27-oct-2014 Gereden op: 26-oct-2014
Na jaren (vroeger veel met koersfiets gefietst) niet meer gereden te hebben dit jaar een elektrische (ja, ik ben geen 20 meer) mountainbike gekocht en dat beviel direct.
Ondertussen wordt de groene lus samen met een stuk (of volledige) blauwe zeer regelmatig gereden. Echt de moeite waard en na een paar keer ken je de 'moeilijkere' stukken en weet je waar je best rijdt om er gemakkelijk door te geraken.
Ik rijd vele stukken zonder motor ondersteuning maar ben blij wanneer ik bij sommige passages kan terugvallen op ondersteuning.
Af en toe ligt er - vooral na een storm - een afgewaaide/afgescheurde tak op of over het parcours en die ruim ik dan (wanneer niet te zwaar) netjes op, da's aangenaam voor de volgende passant!
Van: Peter Ingegeven op: 15-aug-2014 Gereden op: 9-aug-2014
Na 3 maanden MTB'en door een paar kameraden meegevraagd voor de volledige toer. Door de zondvloed van de avond ervoor lag het parcours er zeer zwaar bij en waren sommige hellingen en afdalingen zo goed als onberijdbaar. De totale uitputting nabij was het bereiken van de sporthal dan ook een opluchting. Moe en voldaan naar huis gereden, waar nog een aardige poetsbeurt wachtte...
Zeker voor herhaling vatbaar, als het wat droger is tenminste... :-)
Van: Pieter Ingegeven op: 10-apr-2014 Gereden op: 5-apr-2014
Afgelopen zaterdag beide lussen gereden, het parcours lag er perfect bij!
Pijltjes zijn ook allemaal in orde buiten aan de werken op de Aarschotsesteenweg, ik denk dat er daar minstens eentje weg is (voor af te slaan aan Kasteeldreef)
Het hoogteprofiel van 175hm voor beide lussen klopt volgens mij niet, ik had er 569hm (op-en af van Testelt meegerekend)
Heb me heel goed geamuseerd!!
Van: Kristof g Ingegeven op: 24-feb-2014 Gereden op: 24-feb-2014
Perfecte dag vandaag in tielt-winge leuke route (groen-blauw) sommige stukken lekker vettig door de regen van de laatste weken. zeer goede duidelijke pijltjes, alleen aan de aarschotsesteenweg door de wegenwerken een pijltje gemist daardoor maar 41km gereden. Een beetje te weinig hoogte meters, vooral in de zomer als het droog is mag het wel wat zwaarder zijn.


Van: Gunther Wuyts Ingegeven op: 28-nov-2013 Gereden op: 26-nov-2013
Vertrokken met de fiets vanuit Diest (is een goeie opwarming) 14 km tot in Tielt aan de sporthal, de kortste weg dus combi van asfalt en off-road. het weer was niet te best, wat gemiezer en ne graad of 6. (ik heb gekozen voor de route van 45 km (groen)
De eerste 15 km zijn niet al te moeilijk en is vooral een combinatie van asfalt en off-road. Er is 1 kort pittig klimmeke net voor de splitsing (blauw lus Bekkevoort) voor de rest rustig peddelen.
Vanaf het stuk net voor de snelweg gaat het leuk door de bos maar ligt er wel verraderlijk bij met de bladeren waardoor je de wortels natuurlijk niet goed ziet. (zeker deze tijd van het jaar)
Op km 20 is er een stevige klim tot boven aan de wijngaarden waarlangs je terug naar beneden kunt vlammen! Technisch en redelijk (glettig) zoals ze in Diest zeggen :-)
Richting bos van Kleerbeek waar en het ook weer redelijk goed op en af gaat met prachtige herfstbeelden om je heen, via de Gempemolen en langs het golfterrein (pff redelijk "nemoeweg" en veel modder terug richting Tielt. (aan het kerkse van de Roeselenberg nen "ouwe" met zijnen hond tegen gekomen die van z'n kl... maakte dat we hier moeten weg blijven want gijle rijdt alles kapot hier!) Hem gezegd dat hem beter de kak van zijnen hond opkuist want da's ambetant as ge daar in rijdt).... Zagers zijn ter overal natuurlijk.
Aan de andere kant van de Roeselenberg een mooi smal padje naar beneden (je kan er stevig doorgaan maar let toch op voor de wortels en de sporen van in mijn geval enkele voorgangers).
Zo terug en redelijk vlak tot in Tielt, heb een klein stukje afgesneden om recht aan de sporthal uit te komen, rap naar binnen voor ne Mars of 2 want ik zag ze vliegen! Gevraagd aan da vriendelijk madammeke om de kraan effekes aan te zetten en zo me fietske kunnen af te spuiten, handig om ne kilo modder minder mee richting Diest te pakken. Bij aankomst thuis had ik er 69 op den teller staan met 21 gemiddeld en ik moet zeggen m'n pijp was uit! Toch ideaal om uit mijn winterdip te komen, kortom het is fantastisch fietsen in ons mooie Hageland!
Groeten
Gunther
Van: Kristof Vervoort Ingegeven op: 4-jul-2013 Gereden op: 23-jun-2013
Zondag, 23/06/'13 gaan rijden met drie kameraden, omstreeks 09.00 uur gestart aan het ’t Solveld (het ging een zonnige dag worden, -+ 23°C), ik denk een kleine 2,5 uren later (gemiddelde was 18.6 km/u dacht ik) terug aan de sporthal.

Een van de mooiste en leukste parcours die ik al gedaan heb met de MTB, het was zwaar en uitdagend. Wat de info op deze site betreft i.v.m. de bewegwijzering, dit was misschien vroeger het geval, maar ga gerust dezer dage een kijkje nemen, sublieme bewegwijzering, zeer duidelijk! Ik heb de week erna (30/06/’13) Rotselaar-Aarschot gereden, heb mezelf mateloos geïrriteerd aan de zo goed als ONZICHTBARE bewegwijzering, indien je dit parcour niet kent, ben je eraan voor de moeite, verkeerd rijden gegarandeerd! Vaak geen pijlen en als ze er waren ,dan waren ze zo hard afgegaan door de zon en het weer dat je bij wijze van spreken een vergrootglas moest nemen om het te kunnen interpreteren.

Om af te sluiten, deze bloso-toer (Tielt-Winge) is een dikke winner, één van mijn persoonlijke favorieten!

Greetz Kristof


Van: Giovanni Ingegeven op: 22-dec-2012 Gereden op: 21-dec-2012
Sporthal solveld was voor ons al een bekend terrein omdat we daar onze thuis matchen zaalvoetbal spelen.Toch hadden we al dikwijls het bord zien staan van de bloso route maar nog niet gereden!Daar dan toch verandering in gebracht en samen met mijn broer besloten de 45km variant te fietsen.De streek rond tielt winge was voor ons al bekend terrein omdat we hier veel met de racefiets rijden in het zomerseizoen.Maar offroad hadden we geen benul wat ons te wachten stond?
1 ding is zeker! Na de regen van de laatste weken lag het parcours er loodzwaar bij! Het was bij momenten echt niet meer mogelijk om op zeer drassige stukken fietsend er doorheen te geraken!Zelf was ik 4 x gevallen en mijn broer 1x ;)
Ook heb je bij momenten flinke hellingen die je zeker aan de ardennen doen denken!De afdalingen zijn soms echt wel spectaculair en fun om te doen!
Op dit parcours kan je zeker je techniek bij schaven :)
Wel is punt duidelijk:In de zomerperiode zal het parcours wel een heel stuk makkelijker zijn,want de modder en bladeren maakten het nu toch wel heel zwaar!
Al bij al een zeer prachtige tocht die zeker de moeite loont om te rijden en je bij momenten laat vermoeden in de ardennen aanwezig te zijn !
Streek: 8/10 Parcours: 8/10 Moeilijkheid: 9/10 (winter) bordjes: 10/10
Ik vermoed dat je toch ongeveer 75% a 80% offroad rijdt?
Ook willen wij de heer van de sporthal bedanken voor zijn zeer vriendelijke ontvangst en voor het onderhoud van de bordjes! Ook hadden we de gelegenheid om onze fietsen af te spuiten. Voor een prijsje van 2€ kan je ook de douches gebruiken.
Mvg, Giovanni
Van: johan Ingegeven op: 5-jan-2012 Gereden op: 4-jan-2012
op een droge woensdag na een week regen en storm de groene en blauwe lus gereden. samen een goede 45 km.vertrek aan sporthal solveld te tielt.deze route is onlangs bepijld als bloso route . bepijling is zeer goed zelf op splitsing of waar een andere route deze kruist staan extra borden proficiat.
de tocht zelf begint aan de sporthal met groen .deze loopt een kleine 20 km over hoofdzakelijk kleine asfaltwegen .een mooi begin voor wat komt want eenmaal overgeschakeld naar de blauwe route begint de fun . hier krijg je pittige helingen en veel bos en veldwegen. het is een zeer mooie route maar vandaag erg modderig. de douche in de sporthal was dus zeer welkom.
deze route is zeker een aanrader.
Van: Dimitri G. Ingegeven op: 5-nov-2011 Gereden op: 5-nov-2011
Vandaag eens voor de eerste keer afgezakt naar Tielt-Winge, om Groen-Blauw te komen rijden. Vertrokken aan de sporthal in Tielt, alwaar een groot bord staat, en ons direct een vriendelijke mijnheer tegemoet kwam om even wat uitleg over de route te geven (bleek tevens diegene die het parcours onderhoud).
Blijkbaar zijn de bordjes recent gewijzigd in de alom bekende Bloso bordjes, en dat zie je. Allemaal perfect in orde, goed op tijd aangegeven, houten palen neergezet en splitsingen aangeduid met speciale borden. Kortom het parcours is perfect aangeduid. Had de GPS ook aan staan, en de GPS routes die je op RouteYou kan vinden kloppen ook volledig met de werkelijkheid. Al heb je hem in huidige toestand dus echt niet nodig. Hierbij dus een dikke merci aan de mijnheer die we aan de sporthal tegenkwamen.
Toch wel een zware tocht met de regenval van afgelopen week. Na een lange droogte, zo een weekje regelmatige regen, zorgt voor een extra gladde bovenlaag, en dat zal je geweten hebben. Boswegen liggen ook bezaaid met bladeren nu, wat ook voor de nodige uitdaging zorgt. In de route zitten toch wel voldoende technische stukken, en aan klim- en daalwerk is er ook geen tekort.
Wel even opletten in blauw op een smal padje met aan 2 kanten prikkeldraad. Niet handig als je wielen elk een andere kant aan het uitschuiven zijn, en je eerder een soort van parallel MTB-en aan het doen bent. Best wel fun, maar toch maar even zien dat je niet in de prikkeldraad belandt.
Enkel de laatste lus vanaf Tielt Kerk tot aan de Sporthal (paar km) is niet echt bijzonder (groot deel asfalt), maar voor de laatste kilometers kan dat absoluut geen kwaad om even uit te bollen.
Kortom, het was een ideale MTB route om op een zachte herfstdag te doen, en we komen hier zeker nog wel eens terug. Enkel niet vergeten om die MTB even grondig te kuisen als je thuis komt ;o).
Van: Nathalie Ingegeven op: 30-oct-2011 Gereden op: 30-oct-2011
De groen-blauwe lus was perfect aangeduid en bezorgde ons gezin een fijne herfstnamiddag (16gr!). Parcours lag er droog bij, enkel op het einde wat modderig. Net iets te veel verharde wegen, maar voor de rest proficiat aan de makers van dit mooie traject.
Van: Sari Indrawati Swinnen Ingegeven op: 14-oct-2011 Gereden op: 3-oct-2011
Twee weken geleden voor de 'zesendertigste keer' de Bloso van Tielt-Winge gereden. Hier hoef ik geen tekeningske bij te maken. Deze omloop ken ik dan ook als mijn broekzak. Vind deze route dan ook persoonlijk in alle weersomstandigheden even fijn berijdbaar, zelfs in de sneeuw. Hoewel je soms meer moet stoempen en wringen om vooruit te komen. 'k Zou zeggen dat er geen extreme toestanden na lange natte periodes, mijn ondervindingen uiteraard....
Een ideale trainingsroute bij uitstek met afwisseling van heftige klimmetjes tot platte recuperatiestukken in een Hagelands decor. Op 2 oversteken op de drukke steenweg N223 is dat te verwaarlozen. Alleen uit je doppen kijken!!!
Tot voor kort stond ik er van versteld dat ik toch voor de eerste keer een pijltje uit 't oog ben verloren. Voor zo vaak deze route gereden te hebben kon dat toch niet, straf. Tegen het einde toe op een onverharde weg parellel lopend met de hoofdbaan rechtdoor de bossen ingesukkeld ipv van rechts afslaan. Met het gevolg onverwacht een modderbad te trotseren. Laps, dat viel tegen. Dacht de tocht met een propere fiets te eindigen, integendeel.


Van: Tonytamponi Ingegeven op: 5-oct-2011 Gereden op: 4-oct-2011
Gisteren de volledige tour gedaan, alles super afgepijld en zeker voor herhaling vatbaar!!
Van: Maarten Ingegeven op: 12-jun-2011 Gereden op: 11-jun-2011
Mooie route in een heel mooie omgeving. Een ideale mix tussen pittige klimmetjes, technische stroken en recuperatiestukken op asfalt.
Bewegwijzering is over het algemeen duidelijk, maar hier en daar (2 keer) een bordje gemist. Als je denkt aan het 'geen bord is rechtdoor' - principe en je af en toe kritisch bent (is het logisch dat we al lang op deze weg rijden...), zal je niet te veel problemen hebben.
Van: Jeroen Ingegeven op: 7-may-2011 Gereden op: 7-may-2011
Vandaag de route gereden. Goede bepijling,paar pittige klimmen alleen spijtig dat de afdalingen meestal op asfalt of veldwegen waren. Heb ook het idee dat zelf heb ik mooi de pijlen gevolgd, ik een stuk heb gemist in houwaart. Zo kan ik mij dat stuk aan de aarschotse steenweg echt niet herinneren...

Van: Danny Dillen Ingegeven op: 10-mar-2011 Gereden op: 5-mar-2011
Zeer mooi parcours. Kleine lus is goeie opwarmer voor wat komt in de uitbreiding. Prima onderhouden, zeer duidelijke bewegwijzering. Afwisseling troef, technische stukken, verschillende ondergrond, .... Mooie vergezichten. De grote lus niet voor 'groentjes'. Kom zeker terug !
Van: Thierry Ingegeven op: 21-feb-2011 Gereden op: 21-feb-2011
Op 21/02 de groene lus in Tielt-Winge gereden. De voorbije 2 weken hebben we zo goed als geen neerslag gehad, maar na de motregen van de voorbije nacht lag het parcours er vaak "spetterend" bij. Behalve 2 of 3 zware modderstroken was alles echter prima berijdbaar. Gelukkig waren die 2 of 3 zware stroken elk maar maximaal 100m lang ... De bepijling was perfect, nergens verkeerd gereden of getwijfeld.
Na een zo goed als MTB-loos 2010 was dit een leuk uitstapje, en het begint te kriebelen om weer wat regelmatiger de MTB buiten te halen.
Van: Rofke Ingegeven op: 25-oct-2010 Gereden op: 23-oct-2010
Zaterdagochtend de Solveldroute gereden en ik was aangenaam verrast. Enkele lange klimmen, een paar technische afdalingen en al bij al een heel mooi parcours.
Bewegwijzering was PERFECT. Geen enkele wegwijzer gemist, hoewel je er best wel je aandacht bij kan houden.
Bepaalde stukken lagen er wat slechter bij door wat modder, maar dit was zeker geen storend element. Wat wel storend was is dat er tegelijkertijd 2 enduro motorrijders op het parcours waren, die niet alleen een gevaar vormden doordat ze in tegenovergestelde richting aangevlamd kwamen, maar tevens bepaalde steile hellingen kapotrijden.

Conclusie: Leuke route, aanvaardbaar aantal hoogtemeters, mooie uitzichten... voor herhaling vatbaar!
Van: Philip Ingegeven op: 20-sep-2010 Gereden op: 17-sep-2010
Dit is een zeer mooi parcour, met stevige beklimmingen, technische afdalingen, en allerhande ondergronden. Je rijdt ergens door een bos waar je je in de Ardennen waant. Bepijling is over het algemeen goed.
Enkel de splitsing naar de blauwe lus had ik gemist. Gevolg: ik stond al snel terug bij de sporthal. Dan maar terug gereden op zoek naar de splitsing, dit bleek 8 km terug te zijn. De splitsing wordt wel degelijk aangegeven met Bloso-pijltjes en met de plaatseltijke bordjes, maar dit in een technische afdaling nadat je in het bos een asfalt-weg hebt overgestoken. Dit zou echt wel beter aangeduid mogen worden met de gekende grote Bloso-borden en misschien al op die asfalt-weg. Dan weet je dat je in de afdaling moet splitsen.
Buiten dat echt genoten van dit prachtig parcour, waar je de beentjes echt kan laten werken. Was zeer blij dat ik m'n modderbanden had opgelegd, want er waren toch wel enkele zware stroken en zowel ik als mijn fiets waren bijna niet te herkennen ;-)
Van: Christophe Ingegeven op: 10-sep-2010 Gereden op: 9-sep-2010
Gisteren (9 sep 2010) de 45 km tocht toch gereden ondanks de hevige regenval die dag, en wetende uit de reacties hier dat het parcour er zwaar zou bijliggen.
Dit samen met een al even modder-lievende maat.

Bewegwijzering: super, met de nieuwe bloso paaltjes!

Parcour: zoals eerder beschreven zwaar maar zeer leuk! wat stevige klimmetjes, technische afdalingen, goed, het is hier al vaak beschreven.

Maar wat de avond mede tot een super tocht maakte, is de bereidwilligheid en hulpvaardigheid van de sportdienst Tielt Winge! (Als jullie dit lezen, nog eens MERCI!)

Zonder reserveren konden we toch gebruik maken van :

- lekker warme douches (gezien de hoeveelheid modder we meesleurden, zeker aangenaam)
- spuit voor de bikes

Een aanrader!!!

Van: Phille Ingegeven op: 6-sep-2010 Gereden op: 4-sep-2010
Zaterdag heb ik (samen met kameraad) de 25km route gedaan in Tielt-Winge.
Mooie rit met soms stevige beklimmingen en leuke afdalingen voor de beginnende mtb'er.
Volgende keer ga ik zeker de extra 20km meepikken.

Dikke proficiat aan diegene die dit parcours onderhoudt, petje af voor de bordjes!

Groeten
Van: Michel Ingegeven op: 25-jul-2010 Gereden op: 25-jul-2010
Vandaag het ritje van 25 km gedaan bij goed en droog weer. Was reeds 6 maanden geleden dat ik nog MTB had gereden, wegens een aanhoudende blessure.
Eerste keer de tocht gedaan en vond het een prachtige rit.
Bewegwijzering heel goed, mooi parcours om de conditie te meten.
De steile afdaling in het bos is zeeeer technisch, hoofdje bijhouden !
Kom zeker nog terug !
Proficiat aan de gemeente Tielt Winge om deze route in orde te houden
Van: Jakke Ingegeven op: 21-jul-2009 Gereden op: 21-jul-2009
Ik ben vandaag 45 km gaan mtb'en in Tielt-Winge en het was de moeite. Het parcours is perfect aangegeven en daar waar geen bordje staat moet je gewoon rechtdoor. Vooral het stuk langs het Walenbos is echt de moeite waard. Vrij technisch en pittige beklimmingen. Hier kom ik beslist nog terug.
Van: Respen Ingegeven op: 15-jul-2009 Gereden op: 15-jul-2009
Ik heb vandaag de route uitgeprobeerd en ik moet zeggen van de drie die ik heb gedaan heb deze week en vorig weekend was de deze wel de max.
Ik heb nog maar de eerste 25 km gedaan en ben al nieuwsgierig naar de rest.
Na de 18 de km ongeveer begint het echt leuk te worden.
Het beste is de afdaling in het bos die redelijk lang is en stijl en een mooie beloning is na een toch wel (voormij) brandende klim.
De wegwijzers zijn schitterend er zijn er twee die een beetje onduidelijk zijn de eerste is als je boven op de heuvel op een gewone baan ongeveer 10 km ver op het parcour die geeft precies aan dat je de grote weg moet volgen maar wilt eigenlijk zeggen dat je dat klein straatje in moet rijden niet vergeten want als je als ik toch de grote weg volgt moet je nadien terug helemaal naar boven.
De tweede lijkt de zelfde situatie weer te geven maar hier geld het juist andersom.
De plaattjes zijn niet de gewone blose plaatjes het zijn witte grote plaatjes met MTBroute t'Solveld op geschreven heel duidelijk en van ver te zien.
Hier voor mijn complimenten aan de mensen die deze hebben uitgezet.
Ik ga zeker terug voor de overige 15 km te doen en ook de hele toer.
Een echte aanrader.

Greetz,
Van: kim de decker Ingegeven op: 26-sep-2008 Gereden op: 26-sep-2008
na een rit met de wagen van 80 km kwamen we aan in de sporthal .
daar werden we zeer goed ontvangen door mark . voo de éérste maal
is het best dat mark u een beetje uitleg geeft over de rit en de gevaren
en het goede uitzicht . tocht is zeer afwisselend .
beklimmingen , afdalingen , recuperatie gedeelten , alles zat erin .
men rijdt over asfalt bos en veldwegen .
na 45 km af te zien konden we een lekkere douche en een frisdrankje nemen
in de sporthal .
bedankt mark en zeker tot weerziens
vanwege 2 tevreden mountainbikers .

jan en kim
Van: DHONT MARC Ingegeven op: 23-apr-2008 Gereden op: 23-apr-2008
Een van de beste parcours die ik al gereden heb.Heb de 45 gereden vanaf de
voorziene startplaats Solveld.
Al enkele dagen droog geweest en het parcours ligt er zalig bij.
Bewegwijzering zeer goed, effe oppassen als je boven komt aan het kerkje
na de Troostemberg, je moet rechts omhoog en niet rechts terug het bos
in naar beneden.
Complimenten aan de samenstellers van het parcours. Hier kan je goed
aan heuveltraining doen hoor.
Van: lode poncelet Ingegeven op: 2-jan-2008 Gereden op: 17-nov-2007
Enkele weken geleden zijn we in Tielt-Winge gaan fietsen.
We zijn gestart aan de sporthal 't Solveld (Ralisweg 17) om de blauwe route van 45km te doen.
Aan de start is het misschien goed om te zeggen dat je moet vertrekken in de richting van het bosje. (Als je met je rug naar de ingang van de sporthal staat is dit naar rechts.) Op deze weg moet je juist voor de huizen beginnen naar links de bossen in. Vanaf hier hebben we heel weinig moeite gehad om de pijltjes te vinden.
De dag dat we zijn gaan fietsen was het droog maar de dagen daarvoor had het veel geregend. Dit had als gevolg dat de ondergrond er heel glad bijlag. De meeste plaatsen waar je in de bossen fietst is dit namelijk op leemgrond. Glijden dus.
Een paar keer hebben we snel kennis gemaakt met de bodem.
Het parcour is fijn om te rijden. Toegegeven, veel asfalt maar door het heuvelachtige landschap is dit zeker een goede training. De bossen waar je in mag gaan fietsen lijken als 2 druppels water op deze van de ardennen. Het is volgens mij een van de mooiere parcours die ik al gereden heb in vlaanderen.
De 45km waren goed te doen.
Zeker iets wat we nog gaan doen als we niet naar de ardennen kunnen.
Van: ronny Ingegeven op: 15-oct-2007 Gereden op: 15-oct-2007
vandaag de route gereden en is me veel meegevallen bewijzering is heel goed en er zitten wel een paar pittige stukjes tussen zeker de moeite om een keertje te doen!!
Van: dave Ingegeven op: 10-sep-2007 Gereden op: 10-sep-2007
om voort te vertellen, na de dalingskes is het altijd een stuk openbare weg en dat is het spijtige eraan.
voorts is de bepijling redelijk maar ook het geval is dat bij splitsingen een dubbelzinnige rechtdoor pijl staat.
dus op de splitsingen zelf een herhaling zetten
Van: dave Ingegeven op: 10-sep-2007 Gereden op: 10-sep-2007
de solveldroute gereden vanmorgen.
de eerste 18km is ni veel zaaks.
maar dan komt de splitsing 25 en 45km.de 45km is veel beter maarhet enige minpunt vind ik dat je een paar toffe single tracks of pittige klimmetjes hebt dat het altijd onderbroken wordt door een kleine afd
Van: Marc Laeveren Ingegeven op: 27-apr-2007 Gereden op: 27-apr-2007
Bericht aan de webmaster:
digitale versie van Solveld Mtb-route te Tielt-Winge vanaf heden beschikbaar.

mvg
Marc L.
Van: Wes Ingegeven op: 7-apr-2007 Gereden op: 6-apr-2007
Gisteren heb ik voor eerste keer de Solveldroute gereden. Ik was van thuis uit vertrokken met de MTB en had 8 km gedaan toen ik aan de rit begon. Ik moet zeggen dat ik de eerste 12 km van de eigenlijke route zwaar teleurgesteld was, veel asfalt, geen hellingen, nergens singletracks, geen enkel technisch gedeelte... maar dan... Ik besloot de 45 km te nemen en moet zeggen dat ik mij dat niet beklaagd heb! Uitdagende beklimmingen, prachtige vergezichten en spectaculaire afdalingen (bijna twee keer in het decor gehangen :-)). Het gedeelte langs de wijngaarden en op de Kasteelberg zijn echt de moeite waard. Bij thuiskomst had ik bijna 60 km in de benen en dat voel je toch wanneer je die in het Hageland gereden hebt.

Grtz
Van: Lieven Ingegeven op: 6-sep-2006 Gereden op: 25-jul-2006
Inderdaad prachtige toer. 1 van de betere die ik al gereden heb in Vlaams-brabant.
Van: Lieven Ingegeven op: 6-sep-2006 Gereden op: 25-jul-2006
Inderdaad prachtige toer. 1 van de betere die ik al gereden heb in Vlaams-brabant.
Van: Sijmens Ingegeven op: 25-jul-2006 Gereden op: 25-jul-2006
Ik rij de tocht bijna maandelijks. Schitterende toer. In de winter zwaar en nogal wat modder, maar in zomer zeer licht berijdbaar maar toch nog pittig. Afpijling geen probleem voor mij omdat de tocht in mijn voortuin ligt bij wijze van spreken.
Van: FELIX Ingegeven op: 4-nov-2005 Gereden op: 30-oct-2005
Heb hem nu voor de 2 de maal gereden en ben toch weer verkeerd gereden.
Soms is de te rijden richting niet duidelijk maar zoals reeds meerdere malen gezegd is "rechtdoor rijden als er geen bordjes staan".
Ga hem nu nog eens rijden want ik vind dit wel een mooi parcour en niet te zwaar in vergelijking met de gewone fietsroutes.
Van: kris Ingegeven op: 21-aug-2005 Gereden op: 21-aug-2005
Ik had de route verleden jaar al eens gereden,toen wel moeite gehad om het juiste parcours te vinden,maar deze keer ging het zeer vlot. parcours ligt er ook goed berijdbaar bij,enkel last gehad op een helling die vol bakstenen lag, voor de rest alle modderstroken goed berijdbaar,geen al te diepe plassen & nauwelijks netels die over het parcours hangen (Genappe dat ik eerder deze week reed was wat modder & netels/doorns betreft wel andere koek!).
Dat bruggetje met ijzeren golfplaten is nu overigens vervangen.
Ik vond de laatste 10 km van de grote lus wel vrij overbodig,voornamelijk via veldwegels van de ene strook asfalt naar de andere rijden.
Van: wim scheys Ingegeven op: 4-jun-2005 Gereden op: 4-jun-2005
hey allemaal
ik heb de solveld MTBroute van 45km gedaan en ik heb me daarin 4 keer geneteld omdat er 2 redelijk lange padjes waren waar ik mijn fiets moest omdraaien en er zo achter stappen om de netels aan de kant te doen, want ze staken uit tot in het midden als je je daar niet netelt wil ik je een dikke proficiat geven!!!!!!!!!

voor de rest was het een hele fijne en leuke tocht want het was mijn 5 MTB tocht die ik ooit doen en dit vond ik de beste.
een dikke proficiat.
maar soms waarom de bordjes moeilijk te zien omdat ze achter planten stonde:(:(:(

er waren ook soms prachtige uitzichten waar je heel ver kon zien!!!!!!

vele groetjes
wim
Van: Frederik Serdongs Ingegeven op: 3-jun-2005 Gereden op: 29-jan-2005
Ik vrees dat ik deze rit als eerder negatief moet beoordelen.

Er zijn teveel verharde stukken op deze route, en op het niet-verharde gedeelte gaat het plezier van het MTB'en naar mijn gevoel compleet verloren door de slechte bereidbaarheid van de wegen. Sommige stukken liggen bezaaid met rotsblokken zo groot als struisvogeleieren, op andere stukken beland je opeens temidden van een akker of waan je je in Everglades door de schrikwekkende omvang van de modderpoelen.

Jammer eigenlijk, want de regio van Tielt-Winge is één van Vlaanderens mooiste regio's, met veel MTB-potentieel : "Van 't oude Brabant, kroonjuweel, En van gans Vlaanderen, 't liefste deel Dat is ons Hageland ! Zeg 't dal van Demer, Dijle en Geet Gezegend door Gods hand."...."En klim dan eens de heuvelen op Wanneer de zonne rijst in top: Wat heerlijk vergezicht ! De dorpen, in hun schrijn gevat, De torens boven d'oude stad, Ze zingen van het licht !"
Van: Frederik Serdongs Ingegeven op: 3-jun-2005 Gereden op: 28-jan-2005
Ik vrees dat ik deze rit als eerder negatief moet beoordelen.

Er zijn teveel verharde stukken op deze route, en op het niet-verharde gedeelte gaat het plezier van het MTB'en naar mijn gevoel compleet verloren door de slechte bereidbaarheid van de wegen. Sommige stukken liggen bezaaid met rotsblokken zo groot als struisvogeleieren, op andere stukken beland je opeens temidden van een akker of waan je je in Everglades door de schrikwekkende omvang van de modderpoelen.

Jammer eigenlijk, want de regio van Tielt-Winge is één van Vlaanderens mooiste regio's, met veel MTB-potentieel : "Van 't oude Brabant, kroonjuweel, En van gans Vlaanderen, 't liefste deel Dat is ons Hageland ! Zeg 't dal van Demer, Dijle en Geet Gezegend door Gods hand."...."En klim dan eens de heuvelen op Wanneer de zonne rijst in top: Wat heerlijk vergezicht ! De dorpen, in hun schrijn gevat, De torens boven d'oude stad, Ze zingen van het licht !"
Van: wim scheys Ingegeven op: 2-jun-2005 Gereden op: 29-may-2005
hey allemaal
ik heb een groot stuk van de MTB route gereden en ergens in rillaar loopt de baan in een bocht en normaal moet je in die bocht naar beneden en direct naar links in een klein smal paadje maar dat bordje stond zo verscholen achter vuil en hoog gras en nog wat dat ik het niet kon zien, gelukkig waren er andere mensen bij die mij dat vertelde.
voor de rest was het een fantastische rit!!!!!!!!!!!!!!!
groetjes wim
Van: Herman Briké Ingegeven op: 2-jun-2005 Gereden op: 1-jun-2005
Heb gisteren (01/06/2005) voor het eerst de grote tocht gereden, nadat ik een paar keer in het verleden de kleine tocht heb gereden.
'k Moet zeggen dat de grote tocht veel leuker is dan enkel de kleine tocht. Aan de start (sporthal) heb ik 2 jonge gasten (elk 22 jaar) tegen gekomen die wilden mee fietsen. Ik heb er echt van genoten en heb ook goed gas moeten geven om die jonge snaken te kunnen volgen. Op het vlakke beton reden we ongeveer 37 km/u! Afzien dus...

De borden met de wegaanduiding waren prima opgestelt, alhoewel we er een paar mistte, waarschijnlijk omwille de hoge snelheid. Een pluim voor de sportdienst! Ondanks het hoge aandeel van beton, moet ik zeggen dat deze toer best wel pittig kan zijn. Zelfs tijdens het beton gedeelte zijn er een paar kuitenbijters! Ook een paar mooie afdalingen...

Vermits ik in Oplinter woon, wordt dit parcours zeker en vast mijn vaste trainingsparcours.
Van: Kris Ingegeven op: 30-may-2005 Gereden op: 27-may-2005
Als Tielt-Wingenaar doe ik wekelijks de 25 of 45 km.

Enkele opmerkingen:

1. Aan de Kaaskorf in Houwaart (vlak na heel dichtbij de autostrade gereden te hebben, dan links komen we op een soort van "vals plat". Na het vals plat naar rechts. Daar staat nu een bord "verboden toegang voor vreemden". Daar moet je dan wel in, kan verwarrend zijn.

2. Direct na dat punt moeten we door het bos naar omhoog. Heel modderig stuk, vlak voordat je op de weg komt met keuze tussen 25 en 45 km. Daar zijn de wortels van bomen zo moeilijk gegroeid, bijna onoverkomelijk zonder afstappen.

3. De fameuze helling holle weg voor de Houwaartseberg op te rijden (45 KM). Ligt vol met afbraakmateriaal, is eveneens bijna niet berijdbaar.

Voor de rest toffe routes die me elke week blijven boeien.

Kris
Van: Dave Ingegeven op: 12-may-2005 Gereden op: 11-may-2005
Gisteren de 45km nog is aangepakt. Door de vele regen die er is gevallen lagen er vele stukken zeer zwaar en modderig bij met een uitschuivertje 1m lager in de gracht als gevolg. Mooie stukken bos en enkele pittige beklimmingen worden afgewisseld door eerder saaie verharde wegen die echter kunnen dienen als recuperatiestroken. Bewegwijzering is goed maar hier en daar toch uit je doppen kijken is de boodschap. Zal deze toer zeker nog enkele keren terug doen, welliswaar bij iets drogere ondergrond.
Van: patrick Ingegeven op: 17-jan-2005 Gereden op: 15-jan-2005
Heb zaterdag de volledige route gereden samen met twee minder ervaren bikers uit de regio Keerbergen. Zij hadden enkel twijfel na 4km aan dat schuine pijltje en vonden verder de weg zonder probleem. Natuurlijk op recreative manier: rustig en aandachtig op elke kruising. We hebben ondertussen dat bord verplaatst en na 10 meter een bevestiging op het juiste spoor aangebracht. Dit fameuze bord werd door buurtbewoners reeds enkele malen hardhandig aangepakt met al zijn gevolgen.
Hopelijk is de bewegwijzering daar nu wat duidelijker.
Ondervind je ergens op de route problemen of zoek je iemand om eens mee te rijden, vraag of zeg iets in de sporthal of een mailtje op patvdsypen@msn.com
Van: patrick Ingegeven op: 17-jan-2005 Gereden op: 15-jan-2005
Heb zaterdag de volledige route gereden samen met twee minder ervaren bikers uit de regio Keerbergen. Zij hadden enkel twijfel na 4km aan dat schuine pijltje en vonden verder de weg zonder probleem. Natuurlijk op recreative manier: rustig en aandachtig op elke kruising. We hebben ondertussen dat bord verplaatst en na 10 meter een bevestiging op het juiste spoor aangebracht. Dit fameuze bord werd door buurtbewoners reeds enkele malen hardhandig aangepakt met al zijn gevolgen.
Hopelijk is de bewegwijzering daar nu wat duidelijker.
Ondervind je ergens op de route problemen of zoek je iemand om eens mee te rijden, vraag of zeg iets in de sporthal of een mailtje op patvdsypen@msn.com
Van: Jos Trappeniers Ingegeven op: 29-nov-2004 Gereden op: 27-nov-2004
De pijltjes schuin de lucht in geven inderdaad aanleiding tot verkeerde interpretatie ; niet heel ver na het vertrek op de 25 km staat er zo een bord dat je van de straat op de hoek van een bos en een villa rechts stuurt. Ik interpreteerde die pijl als uiterst rechts en dat stuurde mij een verschrikkelijk modderige stukgereden bosweg in met diepe geulen en moerasgrond ernaast. Ik was blijkbaar niet de enige want er stonden reeds mtb sporen. Blijkbaar zagen die mannen het halverwege niet meer zitten en zijn teruggedraaid. Ik ploeterde met natte voeten erdoor en kwam dan op straatstenen en aan een kruising. Daar stond er geen bordje meer en ben dan langs de voetbalvelden rechtom teruggereden. Het bordje moest geïnterpreteerd worden als rechts de lange brede grindweg op...
Anderzijds, in het naar beneden rijden van het asfaltpaadje tot aan het kleine kerkje op de berg stond er beneden een pijltje links de lucht in en dan heb ik niets meer gevonden.
Van: Berckmans Maurice Ingegeven op: 22-nov-2004 Gereden op: 22-nov-2004
Op 22 november besloten we met een groep van de Brusselse Brandweer de mtb tocht van Tielt-Winge te rijden.Desondanks het slechte weer was deze route toch nog goed berijdbaar.Vele collega's vonden het een mooie route niet alleen voor de prachtige landschappen maar ook alle facetten van het mtbken kwamen aan bod.Dank zij de Tieltse sportdienst konden we onze fietsen afspuiten,douchen en iets nuttigen in de cafetaria.Bedankt.
Van: Maarten Ingegeven op: 17-nov-2004 Gereden op: 12-nov-2004
De bedoeling was om het 45 km parcours te rijden, maar door het vele verkeerd rijden hebben uiteindelijk maar de 25 km-route gedaan.

In alle eerlijkheid, de bewegwijzering kan stukken beter. Ik begrijp de filosofie die er steekt achter de bewegwijzering: "het mag geen raceparcours worden", maar dit mag toch niet ten koste gaan van de het rijplezier.

Zo zijn er pijltjes die schuin omhoog wijzen terwijl men gewoon rechts of links moet afslaan. En dan is er nog de de klim aan de Houwaartseberg. Daar staat, zoals hier reeds werd gemeld, een wegwijzer héél links in het bos, juist op de plaats waar het pad een scherpe bocht naar rechts maakt. Hier kan je onmogelijk de juiste route volgen want dit pijltje staat eigenlijk in uw rug wanneer je het passeert. Wij zijn dus helemaal naar beneden gereden, om daar tot het besef te komen dat we weer verkeerd zaten. Op den duur werkt het frustrerend! Denk eraan dat er ook mensen komen rijden die het parcours helemaal niet kennen en niet van de streek zijn.
Van: luc huysman Ingegeven op: 16-nov-2004 Gereden op: 5-nov-2004
Een mooie en gevarieerde route en de bewegwijzering is goed geplaatst.
het is goed te weten dat je nadien gratis kan douchen in de sporthal, dezer dagen zeker geen luxe na het fietsen !
Het personeel is ook hulpvaardig.
Een aanrader !
Van: VRMarc Ingegeven op: 11-nov-2004 Gereden op: 11-nov-2004
Vorige zondag wou ik de 45 Km rijden. Ik mistte echter de splitsing die weliswaar zeer goed aangeduid was, maar wel in een scherpe afdaling met als gevolg dat ik de 25 Km gereden heb. Mooi, gevarieerd parcours.
Deze morgen heb ik dan de 45 Km gereden die er 50 geworden zijn omdat ik een afslag voorbij gereden was en zo op het parcours van de 25 terecht kwam.
Het was fris en de wegeltjes lagen er kletsnat bij. Pompen dus op sommige stroken.
Op het infobord aan de sporthal van TW staat vermeld dat de bijkomende lus van 20 Km enkel voor geoefende MTB is. Dit kan ik enkel bijtreden. Lastige klimmetjes werden afgewisseld met steile afdalingen. De trappen aan het kapelletje waren er voor mij teveel aan. Van de fiets en te voet de trappen op. Volgende keer beter zeker ???
Heel mooi parcours dat toch iets meer vergt van de fietser dan enkel wat recreatief biken.
Hier zien ze mij nog.
Zoals reeds eerder vermeld:"Complimenten voor de parcoursleggers".
tot een volgende keer.
Apropos zaterdag wil ik wel eens het parcours van Oud-Heverlee afrijden. Vertrek in Bierbeek omstreeks 10.00 uur.
Vrijwilligers?
Van: Marc Ingegeven op: 4-nov-2004 Gereden op: 4-nov-2004
Vandaag de Solveld route eens geprobeerd.

Het parcours lag er, op enkele drassige en modderige stroken na, zeer goed berijdbaar bij.

Ook de bewegwijzering was o.k. Soms zijn er wat langere stukken zonder bordje maar dan moet je gewoon rechtdoor rijden. Naar mijn menig zijn er wel twee plaatsen waar je wat beter moet uitkijken:
-1) in Tielt wordt je op een bepaald moment van een betonweg rechts het veld in gestuurd. Deze veldweg splitst zich echter na 30 meter opnieuw. Hier moet je links aanhouden.
-2) Op de Houwaartseberg staat een wegwijzer naar links verdoken in het bos,juist op de plaats waar het pad dat je volgt een scherpe bocht naar rechts maakt. Hier moet je dus links het bospad in.

Ik ben het parcours opgereden aan de parking van het Troostembergbos omdat ik had gelezen dat de eerste lus van 25 km. nogal saai zou zijn. Al bij al vond ik de tocht echter helemaal niet saai, ook niet het gedeelte van de eerste lus.

Conclusie: mooie route, afwisselend parcours, goed bewegwijzerd.
Van: Peter Ingegeven op: 20-sep-2004 Gereden op: 19-sep-2004
Gisteren zondag was het alweer een prachtige MTB-dag: niet te warm, een laatzomer zonnetje en voor de liefhebbers nog wat modder wegens de regenbui van de nacht ervoor.

We hebben de langere route gedaan: staat anngeduid als 45 maar ons fiets-computertje gaf 50 km aan.
Het parcours bestaat grotendeels uit een aaneenschakeling van stukjes bosweg of veld en dan weer een stukje asfalt. Al bij al valt de hoeveelheid asfalt wel mee. De hellingen zijn meestal vrij kort en ook niet echt steil (op een paar na) maar het zijn er wel wat over de volle lengte van het parcour, en dat "kruipt in de benen" zoals ze zeggen. Qua bewegwijzering niet te klagen: het is waar dat er niet om de 200m een bordje staat maar wij hebben toch nergens getwijfeld. Waar er één moet staan, staat er ook één.

De moeite waard om eens te doen.
Van: Roland Ingegeven op: 10-sep-2004 Gereden op: 10-sep-2004
Vandaag de ingekorte route uitgetest, mooi weer en echt wel een mooie route met veel afwisseling in het decor, technisch niet te moeilijk deze ingekorte versie, alleen op het einde toe daar leek het mij even wat lastiger.
De bewegwijzering is vrij goed, enkel in het bos na een 20 km .. de kaas ?? straat of zoiets (aan de bungalows in het bos..) staat een pijl wel erg onconventioneel opgesteld. In het begin was trouwens wat wennen, soms staat de pijl voor de afslag, soms erna maar ja dat is op meer trajecten het geval
De struisvogels naar het einde toe waren ook fun maar ja die ga je waarschijnlijk niet altijd te zien krijgen. Spijtig dat we geen foto's kunnen toevoegen want er waren er een paar bij die echt wel raar deden :-)
Van: Serneels Ingegeven op: 3-aug-2004 Gereden op: 2-aug-2004
De afgelopen dagen beide routes gereden. Geen problemen gehad met de wegwijzers, zo lang je maar rechtdoor rijd als er geen bordje staat en dat kan soms een heel eind zijn. De oversteek aan de baan Aarschot - Tienen is zeer gevaarlijk, zeker het bruggetje onderaan met ijzeren golfpaten als wegbedekking !
Je komt inderdaad zowat alle mogelijke wegbedekkingen tegen tot en met gravel (iemand die zijn tennisterein heeft opgekuisd).
Regelmatig stevige stevige kuitenbijters en leuke afdalingen. Nu was het behoorlijk droog en goed berijdbaar, maar als het geregend heeft kan het op sommige plaatsen (troostenberg bos, op het einde van de afdaling) behoorlijk modderig zijn.
Het aantal kilometers asfalt zou nog een stevig stuk naar beneden kunnen door de 45 km lus langs het kasteel van Horst te laten lopen en zo door het veld naar het troostembergbos te rijden. Hetzelfde na de afdaling van de roeselberg richting walembos. Als je daar rechts afslaat kom je over een pad met enkele stukken waar boomstammen als wegbedekking zijn gebruikt, prima om je vering eens op proef te stellen. Op het einde ga je links en dan kom je terug op het oorspronkelijke parkoer (je vermijd hiermee een kleine 2 km saaie asvalt langs een drukke baan).
Samengevat: chapeau voor de sportdienst van Tielt-Winge.
PS: Als je niet uit de buurt bent en je wenst te overnachten in de directe buurt is er een zeer goed en betaalbaar familiehotel in de buurt: hotel de pluimpapaver in Rillaar. Je kan er zo aanlsuiten op de route aan de andere kant van de autoweg (1 km afstand).
Van: Stijn Ingegeven op: 21-jul-2004 Gereden op: 21-jul-2004
Vandaag het parcours in Tielt-Winge gereden. We zijn uit de buurt van Leuven, en wilden eens wat anders dan de routes rond Leuven (Oud-Heverlee, Overijse-Huldenberg-Ottenburg). Onze keuze viel op Tielt-Winge...en we hebben ze niet beklaagd !
Het was een leuk parcours, met inderdaad heel wat kuitenbijtertjes !! :-)
Maar geen geklaag, daarvoer doen we het toch, niet ? Eigenlijk een leuke intervaltraining, korte, steile bergjes, afgewisseld met vlakkere wegen (op verschillende ondergronden: zand, gras, kasseien, kiezelsteentjes en zelfs gravel :-p ).
Wat betreft de "vele" opmerkingen hier over de bewegwijzering...hier heb ik niets op aan te merken. Op sommige plaatsen moet je inderdaad goed opletten/zoeken waar het pijltje staat, maar dat heeft zo zijn charmes...dat maakt het toch een beetje leuker...

Van: Olivier Populaire Ingegeven op: 9-jul-2004 Gereden op: 8-jul-2004
heb het percour gefietst op de 8ste juli van dit jaar
Vrij goed parcour, al heb ik 1 groot probleem moeten doorstaan
na ongeveer de zwaarste beklimming van heel het parcour, moet je naar links afdraaien en overschakelen van veldweg(zand) naar asfalt, een beetje verder, moet je ineens een zeer smalle,(!!!) weg in, naar links, die weg, een afdaling, gaat zo snel, dat ik, in volle euforie van de snelheid verkerende, het bordje midweg de afdaling niet gezien heb om naar rechts af te slaan, het staat ook niet goed aangeduid... gelieve hier iets aan te doen aub
het gevolg was dat ik bij de sporthal uitkwam na ongeveer 30 km gedaan te hebben, terwijl we zogezegd het parcour van 45km hadden gedaan, blijkt nu dat er een groot stuk kan afgesneden worden door daar rechtdoor te rijden, omdat je dan op de juiste weg komt, om terug te gaan, nadat je heel de weg in holsbeek en st joris winge hebt afgesneden, want ik had direct een pijltje gezien toen ik doorraasde tot het eind van de afdaling, dus ik dacht wel dat ik juist zat...
hiermee mijn comment op het parcour, voor de rest, prachtige hellingen,echte kuitenbijters, zalig in het bos in st joris winge...
petje af
Van: Stefan Ingegeven op: 21-mar-2004 Gereden op: 21-mar-2004
Hallo, ich hab die Strecke noch nicht gefahren, sondern ich suche jemand der die Stecke mit mir fährt. Bin über Ostern in Nieuwrode zu Besuch. Bin noch im Trainingsaufbau, also bitte nicht zu viel von mir erwarten.

Webmaster: indien iemand interesse contacteer mij op mtb@lexasoft.com en ik breng je in contact met Stefan
Van: Sportdienst Tielt-Winge Ingegeven op: 23-jan-2004 Gereden op: 23-jan-2004
We zijn er ons van bewust dat er soms twijfel kan zijn bij de bewegwijzering.
Dat je goed moet uitkijken naar de bordjes is bewust gedaan, het mag immers geen raceparcours worden (ook naar veiligheid toe). We plaatsten onlangs extra bordjes. Een tip die kan helpen: waar geen bordje staat is het rechtdoor rijden!
Douche zijn beschikbaar aan de start, wel vooraf een seintje aan de sportdienst.
Vanaf heden een gedetailleerd kaartje ter beschikking.
In elk geval blijven rijden en graag uw opmerkingen (zowel negatief als positief) blijven mailen. We kunnen hier alleen maar uit leren en bijsturen om u van een prettige MTB tour te laten genieten.
Sportfunctionaris Marc
Van: Bart Van Malcot Ingegeven op: 18-sep-2003 Gereden op: 18-sep-2003
Wij hebben deze tocht gedaan in een van de warme zomerdagen deze zomer, was wel een hele mooie route, een beetje veel asvalt.

Om te beginnen heb je al direct een forse klim, en een toffe afdaling iets na de keuze van 25 of 45, ik heb de 25 gedaan.

Wel valt er op de wegwijzers veel op aan te merken, op een bepaalde plaats moet je gewoon gokken naar waar je rijd.


Nog op een andere plaats heeft een boer gewoon de doorgang afgesloten met een draad, moesten wij de fietsen erover smijten en dan daarna zelf erover kruipen.
Van: etienne dierckx Ingegeven op: 23-jul-2003 Gereden op: 23-jul-2003
23/07/2003: ik heb de toer gereden toen hij heel droog was. Hij is overal goed berijdbaar met misschien toch een beetje te veel asfalt. Je doet bijna alle bergjes van de streek aan. De toer van 45 km gaat enkele malen op en af de houwaart (vooral stukje tussen de wijngaarden is mooi). het enige minpunt is de bepijling. Er staat wel overal een pijltje, maar de ene keer voor, dan weer na de splitsing, dan weer aan de overkant van de straat. Zodat je wel heel goed moet opletten om niet verkeerd te rijden. Maar al bij al een mooie tocht.
Van: Sari Indrawati Swinnen Ingegeven op: 11-mar-2003 Gereden op: 27-feb-2003
Op een zonnige donderdagnamiddag heb ik de tocht van 25 km gereden. Het parcours lag er op de meeste plaatsen nogal modderig bij na zo' n lange droge periode. Het gebeurt eens dat je onverwacht voor een diepe plas water stond. Dat was een teleurstelling, volgende keer beter zeker.
Het circuit zelf was zeer afwisselend, een ideale combinatie van klimmen en dalen in een prachtig decor. De boswegeltjes bedekt met kiezels waren perfect berijdbaar, zo mogen er meer zijn. Goed zo Tielt-Winge.
Over de bewegwijzering heb ik geen problemen gehad. Soms op bepaalde kruispunten wat onduidelijk. Dan ging ik verder volgens de bandensporen.
Kortom: deze tocht is voor iedereen vatbaar na enige training
Van: Angelo Van Olmen Ingegeven op: 26-feb-2003 Gereden op: 20-feb-2002
Ik heb half februari de toer gedaan en had hoge verwachtingen. Deze werden echter niet ingelost. In die mate zelfs dat ik na ca. 20km (ik had toen reeds tweemaal de weg moeten terugzoeken) er de brui aan gaf. Misschien was het omdat alles hard bevroren lag, maar ik had beter een wegfiets genomen voor dit parkoer met zeer veel verharding.

Van: Koen Faes Ingegeven op: 2-jan-2003 Gereden op: 1-dec-2002
We hebben op 1 december de vaste route van Tielt-Winge gereden. Het parcours is heel mooi, het eerste stuk (van de 45 km) heeft vrij veel asfalt, het middenstuk loopt in en rond het Walenbos en was zeker het mooiste deel van de toer, met hier en daar leuke hellingen en toffe afdalingen.
Ik zou de opmerkingen over de bewegwijzering toch willen nuanceren, we hebben namelijk absoluut geen problemen ondervonden met het vinden van de juiste weg... Misschien is er op één of twee plaatsen een twijfelgeval, maar zonder veel erg. Het voordeel van de bewegwijzering is ook dat de paaltjes ingebetonneerd zijn, zodat ze waarschijnlijk ook langer zullen stand houden dan de doorsnee Bloso paaltjes...
Een pluim eveneens voor de sportdienst van Tielt-Winge, deze mensen waren zeer in de weer om ons een handje te helpen. Ze hadden een (geplastificeerde!) kaart voorzien voor ons en stelden hun douches ter beschikking, die meer dan welkom waren na een regenbui van anderhalf uur.... De sportfunctionaris heeft ons ook aan een adres geholpen voor het huren van (een beperkt) aantal fietsen, waarvoor onze dank.
Dus al bij al zeker de moeite, naar mijn mening. Goede bewegwijzering, mooie streek, mooie stukken bos met pittige afdalingen en klimmetjes,met daarbij het enthousiasme van de sportdienst zorgden voor een mooie MTB-dag !
Van: Patrick Fransens Ingegeven op: 30-jun-2002 Gereden op: 30-jun-2002
Deze voormiddag (zondag 30 juni 2002) zijn we de grote MTB-tocht (45 kilometer) van Tielt-Winge gaan doen!
<br>
Het parcours is vrij mooi (uitgestippeld) : bossen, licht heuvelachtig, door de weides, toffe afdalingen, kasseistroken en het lag er droog en dus zeer vlot berijdbaar bij.
<br>
Kortom : Voor herhaling vatbaar! MAAR ...
<br>
Eén ding stoot me echter enorm tegen de borst : De pijltjes (wegwijzers) staan ZEER SLECHT (= VEEL TE LAAT) opgesteld! Dit zou toch moeten aangepast worden hoor!
<br>
Iemand die regelmatig gaat mountain biken kan het parcours afleggen aan een gemiddelde snelheid van pakweg 22 à 24 km per uur maar ... JE MOET SERIEUS UIT JE DOPPEN KIJKEN.
<br>
Normaal gezien staan de bordjes (pijltjes) een beetje VOOR de weg waar je moet inslaan.
Hier is dat - jammer genoeg - niet het geval! En ze staan vaak slecht zichtbaar!
<br>
Kortom : Mooie tocht, slechte "bewegwijzering".
Van: Paul Verhoef Ingegeven op: 25-jun-2002 Gereden op: 25-jun-2002
25/06/2002:<br>
Vanaf de Diestesteenweg (vanuit Leuven) of de Leuvensesteenweg(vanuit Diest) vind je makkelijk pijltjes die naar de startplaats van de route leiden
<br>
Wat wij jammer vonden was dat de route door een dicht bebouwd gebied liep met als gevolg dat we vaak moesten stoppen om te kijken of er geen verkeer aankwam,en dan de straat oversteken. Verder was het ook jammer dat de meeste afdalingen over asfalt liepen. Bergop was het wel "echt" mountain biken. Vreemdste punt van de route was waar je moest kiezen tussen 25 of 45 km, die van 25 ging door een mooie holleweg en die van 45 via de asfalt. <br>
Waren er dan geen positieve punten?<br>
Jawel twee mooie afdalingen die toch leuk waren, het einde van eentje is zelfs spectaculair als je niet oplet !!! Je passeert een van de mooiere bossen waar ik al gefietst heb, alleen jammer dat je er zo snel uit weg bent
<br>
2 dagen voor wij de route hebben gereden had het nog eens goed geregend, en de route was zeer goed bereidbaar zonder teveel modder.
<br>
Al bij al was het een leuke route, maar ik zou er geen kilometers voor rijden
<br>
Bewegwijzering is via witte bordjes met de naam MTB route Solveld. Staan niet consequent opgesteld, en vaak heb je ze te laat gezien.