logo  
NinoveNinove (Krasjelroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Sportcomplex Ninove Parklaan 15, 9400 Ninove 

Lussen
groen groen+blauw groen+rood+blauw
24 kmGDBKMLGPX 37 kmGDBKMLGPX 53 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst Ninove Parklaan 15 9400, Ninove Tel: 054/33.93.97
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportcomplex Ninove ja ja ja (zondag tot 12u) ja (zondag tot 12u) ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Oskar Ingegeven op: 13-feb-2017 Gereden op: 12-feb-2017
Heel veel asfalt afgewisseld met beton. De onverharde stukken zijn amper 30% en dan nog quasi allemaal traktorwegen.
Als je toch hier in de buurt wil MTB-en, ga naar Gooik.
Van: Sebastien Renard Ingegeven op: 2-jun-2016 Gereden op: 29-may-2016
De groen-blauw-rode lus gereden dit weekend, maar de rode lus is ni te doen. Veel de weg moeten zoeken door slechte aanduiding en door moeilijk of niet te ziene paden. Was zelf op een moment aan een boerderij een groot stuk plastiek op het pad waardoor het fietsen helemaal onmogelijk werd. Blauwe en groene lus wel goed te doen.
Van: sven everaerts Ingegeven op: 6-feb-2016 Gereden op: 31-jan-2016
pijltje stond niet aangeduid aan de krepelstraat in denderwindeke , aan de bank naar links ,
zeer snel traject als het niet heeft geregend,
Van: Marteko Ingegeven op: 31-aug-2014 Gereden op: 16-aug-2014
Op een droge ondergrond het groen-blauw parcours afgebold. Het groene deel kon ons niet bekoren. Het lijkt wel of de Ninovieters opzettelijk naast de bijzonder smalle baantjes betonnen afsluitingen, aan uw stuur wrikkende beplanting of aan uw benen likkende distels hebben geplaatst. Op het ogenblik dat je het blauwe deel bereikt worden de off road wegen breder en interessanter. Het geheel is behoorlijk uitgepijld.
Van: yves Ingegeven op: 21-sep-2013 Gereden op: 7-sep-2013
Groen en blauw gereden. Uitstekend systeem bewegwijzering met nummers, pijltjes staan wel willekeurig opgesteld en soms ver voor de eigenlijke splitsing. Mooi training parcours bij droog weer.
GROEN PIJLTJE 31 ontbreekt.
Van: Bartvde Ingegeven op: 13-jul-2012 Gereden op: 13-jul-2012
Vandaag de groene route gereden met de hemelsluizen open.... Modder alom maar best te doen. Wat stelde ik vast? Een nieuwe luxe bewegwijzering (elke paal nog eens genummerd). Na enkele saaie wegeltjes volop veld, veld, veld..... Het terrein (net?) prima onderhouden: alles gemaaid! Een ideaal vertrekpunt maakte het een best aangenaam parcours.
Bart
Van: mro en nd Ingegeven op: 28-nov-2010 Gereden op: 28-nov-2010
groen en blauw gereden.Bij vertek na oversteken N8staat er een groene pijl naar rechts op een paal van een verkeersbord.Deze is voledig verkeerd moet Links zijn straat achter niewekerk.Na groene route bij kruisen blauwe route ook verkeerd DENDERWINDEKE VOORBIJ MOLENWEG.Mischien ontbreekt rn hier en daar pijl.goed bereidebare wegen veelal verharde wegen.
Van: fredtjen Ingegeven op: 21-jul-2009 Gereden op: 22-jul-2009

20/7/09 de route gereden , vertrokken in sint-antelinks en zo de volledige route willen doen . Vond het rode stuk niet echt zwaar maar wel slecht onderhouden met gras ,netels en ander groen overwoekeringen ... Op het groene stuk de weg kwijt geraakt , uiteindelijk de dender afgereden om op de blauwe lus te geraken maar hier begon ik terug cirkeltjes te rijden ....

dringend te controleren ???
Van: Geert & Frank Ingegeven op: 8-oct-2008 Gereden op: 5-oct-2008
Wij hebben de groene+de kleine rode lus gedaan. Indien men 2 pijltjes aanbrengt bovenaan de Polare dan is dit een perfecte aanvulling op de groene!
Het zit zo dat als je na 3 keer de Polare oprijden bovenaan rechtsaf gaat en dan links, dan zit je terug op de groen. Leuk hoor.

Verder staat er een groene pijl helemaal verkeerd! Die wijst naar links terwijl het naar rechts moet zijn. Het is bijna op het einde van de groene route als je van een paadje vrij steil naar beneden op de openbare weg komt. Links staat de kerk en dan kom je terug op ROOD!!! Dus naar rechts om groen verder te zetten.

Kan iemand dat eens corrigeren aub..
Van: de vleeschouwer peter Ingegeven op: 27-sep-2008 Gereden op: 27-sep-2008
Vandaag 27 september de groene route gereden
Op de heirebaan in zandbergen zijn ze voor het ogenblik aan de straat aan het werken en zijn de pijlen weg genomen waardoor ik daar even verkeerd zat.
Gelukkig ben ik uit de streek zodat ik er goed mijn weg ken, aan het laatste kappeletje dat je tegenkomt voor de steenweg sla je links af en kom je automatisch terug op het parkoer. voor de rest een hele mooie route....
Van: Thomas Ingegeven op: 14-jul-2008 Gereden op: 13-jul-2008
Leuke route voor beginnend MTB'er, vlak en een paar zeer landelijke delen. Wel verloren gereden bij het inkomen van Ninove Centrum. Laatste stuk van blauwe route richting sporthal vind ik niet echt charmant. Je rijdt een hele tijd op de steenweg met bulderende camions en wagens naast je. Kon beter.
Van: Jan Ingegeven op: 24-may-2008 Gereden op: 24-may-2008
Na het oplappen van mijn voorste band, heb ik de route hervat aan mijn vorige strandingspunt. Onder een heerlijk zonnetje de rode en blauwe route gereden vanuit de sporthal in Ninove. Gelukkig had ik vandaag, ondanks het warme weer, mijn MTB-ooutfitje met lange broekspijpen aangetrokken! Op zeker 10 à 15 passages tussen stuurbrede (lees: stuursmalle) paadjes van elk honderden meters lengte werd mijn rijpad weggenomen door ellebooghoge grassen en brandnetels! En het is nog maar lente! Haast je allen erheen want binnenkort komt er niet meer door en moet je wachten op de winter.

Leuke route met de nodige lange hellingen. blij deze gedaan te hebben!
Van: Jan Ingegeven op: 8-may-2008 Gereden op: 8-may-2008
Bijna hoogzomer vandaag (zo'n 25 graden). Het was lekker puffen in de zon en op enkele hellinkjes! Vertokken aan het kasteel van Neigem, via de rode zijtak op de berg in Pollare en voorts blauw. Iets na de splitsing op het lange rode parcours lek gereden op een onverklaarbare reden. Geen pomp noch herstelmateriaal bij zodus met veel moeite en uiteindelijk bijna op de velg toch terug geraakt aan het kasteel. Spijtig dat ik niet alles op deze prachtige dag heb kunnen rondmaken. Mooie route, enkele pittige kuitenbuiters, bewegwijzering 8/10. Binnenkort kom ik terug voor de rest!
Van: Chris Van Mello Ingegeven op: 29-dec-2007 Gereden op: 2-oct-2007
Ik heb de groene route te voet afgelegd en heb geen enkele keer moeten twijfelen bij een afslag (tempo ligt ook wat trager dan bij MTB,hé ;-)). De pijltjes staan er wel degelijk of zijn geschilderd op een verlichtingspaal met een grote oranje kader rond.

Ik ben van deze streek en heb wegeltjes gedaan waarvan ik niet eens het bestaan van afwist.

Ik ben van plan om binnenkort ook de langste route te voet af te leggen. Ik tegen dan kunnen zeggen of alle rode paaltjes er staan ;-).
Van: Wim Ingegeven op: 17-nov-2007 Gereden op: 11-nov-2007
Op een redelijk rotte dag (qua weer) vertrokken aan de sporthal in Ninove. Met ons 2en vertrokken voor de GROENE route. Prachtige route, redelijk wat off-road en vettig na een volledige week met regen. We zouden na de GROENE overgegaan zijn op de BLAUWE maar na 3 pijltjes op de BLAUWE waren alle BLAUWE pijltjes verdwenen ! Redelijk wat gezocht en misreden en uiteindelijk teruggereden naar de splitsing van BLAUW en GROEN.
==> Mooie route maar de bewegwijzering is een flop !
Van: Nick Ingegeven op: 18-aug-2007 Gereden op: 12-aug-2007
Heb de hele krasjelroute gereden (55,5km)

Heb hier al enkele opmerkingen gelezen die ik herken.

Net voor sint-antelinks heb ik ook een pijltje gemist en kwam ik plots op de blauwe route van Herzele terecht. Maar ik had snel door dat ik iets gemist had... Het gemiste pijltje staat midden op een vrij lastige klimmetje en dan zit je meestal niet rond te kijken.

In de buurt van Aspelare ben ik ook op een pad vol netels en bramen beland. Resultaat: rechterarm opengehaald aan enkele toffe bramen...

Ben ook langs de expressweg gepaseerd in de buurt van voorde/smeerebbe ofzo. Daar heeft een boer dit jaar denk ik een meter te veel maïs gezaaid, er was van pad niet veel sprake meer.

Ondanks al deze opmerkingen heb ik mij kostelijk geammuseerd. Lastige stukken zijn vaak plezant, maar ze moeten wel doenbaar blijven. Een klein onderhoud aan dit parcours zou welgekomen zijn.
Van: ciyounck Ingegeven op: 20-jun-2007 Gereden op: 19-jun-2007
Deze week de volledige lussen gereden.

Zoals reeds gezegd de bepijling op andere routes is beter, daar staat er op elke splitsing of twijfelgeval wel een pijltje. Niettemin, onthou gewoon "geen pijltje te zien, is rechtdoor".

Op de rode route in een aspelaars bos (ver op t einde van rode route), staat een pijltje ongelukkig naar rechts te wijzen. Het eerste pad naar rechts is geen doorgang naar een volgend pad, t lijkt erop dat ofwel dat stuk totaal niet gesnoeid is (netels à volonté) ofwel het pijltje te vroeg naar rechts is geplaatst want +/-10m verder was er wel een baantje waar er weer bepijling aanwezig was.

Op dit moment door de hevige regenbuien was er op sommige plekken wel wat modder, maar geen onoverkomelijke plekken.
Van: Kris Ingegeven op: 28-may-2007 Gereden op: 28-may-2007
Gisteren de 3 lussen van de Krasjelroute gereden. Komende van Halle, gestart in Neigem en daar liep het al fout: de aansluiting met de mtb-route "Gooik" is klunzig aangeduid, en voor je het weet ben je vertrokken op een andere route dan degene waarvoor je gekomen bent ;-) . Ook opletten op rood, net voor Sint-Antelinks, want daar sluit de route "Herzele" aan: mis je daar het rode pijltje naar rechts net voor de dorpskom, dan kom je plots blauwe pijltjes tegen van de lus van Herzele.

Voor de rest: mooi parkoers in een rustige streek, soms nogal veel beton, bij momenten uitgepijld zoals het hoort, maar vaak zouden een paar extra pijlen veel verwarring wegnemen, vooral bij het in- en uitrijden van de verschillende dorpskommen. Een de gemeentens zouden hun overgroeide wegels wat beter kunnen onderhouden...
Van: Koen Ingegeven op: 29-oct-2006 Gereden op: 29-oct-2006
Opmerking :
het kaartje van de route is te vinden op :
http://www.bloso.be/public/bloso/Docs/Mountainbikeroutes/Krasjelroute.pdf
De link klopt niet meer.

groeten,

K.
Van: Sven Ingegeven op: 21-oct-2006 Gereden op: 21-oct-2006
We hebben vandaag met 4 man de toer gereden van 24km, het was redelijk bewolkt vandaag 17 graden en er was vooral veel wind(4)..
Het was niet echt een zware toer (volgende keer nemen we er de blauwe rit bij!)en de wegwijzers staan redelijk goed aangeduid!!.. We hebben wel een totaal van 52km gereden doordat we langs de dender van aalst gefietst zijn, wat het toch nog een mooie afstand maakt!
Van: Kenneth Lagniau Ingegeven op: 20-sep-2006 Gereden op: 20-sep-2006
Vandaag heb ik op deze mooie zonnige dag de tour van 37km eens gereden, ik vind het na 5x nog steeds mooi tourtje ik wou de 54km doen maar ik heb nergens een splitsing gezien, bepijling was op sommige plaatsen niet echt 100% in orde maar ja ik ken mn weg er dus geen 1x verkeerd gereden maar als er eens iemand zin heeft voor mij te zeggen waar die splitsing is voor de 54km, laat me dan iets weten dat kan hier : loves_rsca@hotmail.com langs mail of msn ;)

greetz
veel succes nog.
Van: Luc Van Muylem Ingegeven op: 3-sep-2006 Gereden op: 3-sep-2006
Volledige route gereden vanaf startplaats - 54 km / 340 hm in 3 u.De wegaanduiding is wel degelijk aanwezig, soms moeilijk zichtbaar. 80 % niet verharde weg. Mooi parcours - veldweg / single tracks. Volledige route voor geoefende rijders.
Van: Segers Tom Ingegeven op: 19-mar-2006 Gereden op: 18-mar-2006
wij zijn beginnende mountainbikers en eerlijk gezegt vinden wij dit helemaal geen mountainbikparcour, de route bestaat uit 85% asvalt! als ik jullie een goede raad mag geven doe dan de route van hoeilaart daar spreken we over een MOUTAINBIKPARCOUR

Sportieven groeten en veel mountainbikeplezier
Van: van de velde ronny Ingegeven op: 24-jun-2005 Gereden op: 16-jun-2005
Het was prachtig weer en ik was met volle overgave gestart om de krasjelroute aan te vatten. Ik ken de streek heel goed en dit is me meermaals van pas gekomen. Ik was nog maar een paar km weg of ik vond al geen pijlen meer. Ik had wel een routeplan bij mij en zo kon ik na een paar kilometers terug op het parcours geraken.Eens gekomen in Sint-Antelinks moest ik mijn fiets voor mij uitduwen daar het wegeltje welke ik door moest zodanig smal was geworden (ongeveer 40 cm)omdat de haag niet was onderhouden. Verder was er een strook waar mensen puin hadden gestort welke ook nog vol lag met glasscherven. Na dit ben ik gewoon op eigen intuïtie doorgereden en heb ik de pijlen gelaten voor wat ze waren.
Ik vind dit heel spijtig dat dit niet beter gecontroleerd wordt. Deze pachtige streek verdient dit niet.
Van: stevenvv aka napoleon Ingegeven op: 30-mar-2005 Gereden op: 28-mar-2005
We hoopten op goed weer nadat vorige week het kwik tot een aangename 17° was gestegen, maar de zon kwam er niet of nauwelijks doorpiepen. Zaterdag rijden we de ronde van vlaanderen voor MTB dus moesten er dringend wat km's worden gereden om het paasweekend uit de benen te rijden. jeroens bike is bij ruddy om de blokjes na te zien en had dus een reservebike 'baracuda'. De tocht gaat richting ninove, de start en aankomst van zaterdag, om het blosoparcours aldaar te rijden. De route was in den beginne goed aangegeven, bij tijd stonden de pijltjes wel erg vroeg aangeduid. terug een mooi uitgestippeld parcours met veel aardewegels en singeltracks, alleen zijn er niet zoveel hellingen te bespeuren. nadat we het rode lusje van de pollare zijn opgereden, wel bergop maar zeker niet kuitenbijtend, reden we de blauwe route op en daar ging het mis. De pijltjes voor de aansluiting met de rode route zijn er weg. we rijden volle kot op een met steenpuin verharde weg maar komen geen enkel pijltje meer tegen. de weg vragen aan een plaastelijke biker, bleek dat we bijna terug in ninove zijn. kost wat kost op zoek naar appelterre-eichem om de blauwe en rode route te zoeken. uiteindelijk gevonden nadat we de steenweg afgemaald hadden. we reden terug op blauw en terug vonden we de aansluiting niet maar we hadden het door en na een 5tal minuten zoeken, hebben we de rode route vervoegd. Rood zelf is terug goed aangeduid. Terug heerlijke stukjes tussen veld en wegel. Maar op het moment dat we van rood terug op blauw moeten komen staat er geen goede aanduiding van de blauwe route. Daar we dat stuk al eens hadden afgemaald herkenden we de weg en terug reden we na een tijdje op de 'steenpuinweg' (voorbij nederhasselt).We komen terug in ninove terecht. de lus rond outer hebben we dus weer gemist. nu ja er staan reeds bijna 60 km op de teller en we besluiten dan maar om ninovesporthal te zoeken. aangekomen hebben we 63,78km op de teller met één van onze snelste gemiddelden op een blosoparcours (gerekend dat we dikwijls zoekend rondreden zeker niet slecht).
Van: Tom Ingegeven op: 2-jan-2005 Gereden op: 26-dec-2004
Zoals beloofd kwamen we terug voor de groene+blauwe toer.
Schitterend parcours voor echte mountenbikers die houden van modder en vuil.
In de blauwe route hebben we wel een pijltje niet gevonden, na werken in het veld moet je een steenweg oversteken en dan is er geen pijltje meer te vinden.
We zijn dan rechtdoor blijven rijden en in een wijk uitgekomen met als straatnaam Leerbeekstraat of zoiets. We hebben de toer niet meer kunnen vervolledigen en dat was wel een beetje spijtig. Volgende keer gaan we zoeken waar we naartoe moeten maar het zou misschien niet slecht zijn voor de organisatoren om dit eens na te kijken.
Van: Tom Ingegeven op: 22-dec-2004 Gereden op: 19-dec-2004
Met mijn 3 mtb makkers enkel het groene toertje gereden. In het begin wel een beetje op de weg maar nadien wel enkele lastige en lange stukken door modder en plassen, dit kwam natuurlijk door de hevige regenval van de voorbije weken.
Alle pijltjes zijn goed aanwezig, één keer waren we er eentje voorbij gereden.
We komen zeker nog terug om de volledige toer te rijden.
Proficiat aan de mensen van bloso voor het uitstippelen van zulke parcoers.
Van: Van Herrewegghe Philippe Ingegeven op: 1-aug-2004 Gereden op: 1-aug-2004
Enkel het groene toertje gereden bij prachtig weer. Alle pijltjes zijn er maar je dient stevig uit je doppen te kijken (het groene pijltje valt niet zo goed op). We vonden het een tof ritje. Makkelijk akkoord, maar je kan het tempo altijd opdrijven.Kom zeker nog terug om de volle toer te rijden.
Van: Steven botte Ingegeven op: 9-may-2004 Gereden op: 9-may-2004
Deze route is eigenlijk niets voor ervaren mtb-ers( meer voor beginnende), Het parcour is veel te vlak en veel open velden, enkel het stuk in Pollare is iets zwaarder.Ik denk bij veel wind dat het dan wel zwaarder is. Ik denk niet dat we ooit dit parcour nog zullen rijden, maar we kunnen het dan toch weeral bijvoegen bij ons lijstje van gereden routes.
Van: Vincent Van Houtte Ingegeven op: 16-apr-2004 Gereden op: 11-mar-2004
Samen met mijn MTB-buddy heb ik de groene en de blauwe route gevolgd (met het kleine stukje rood ter hoogte van Pollare erbij). Er is maar 1 woord voor: Teleurstellend.
We zijn nochtans niet zoveel gewoon, zowel sportief als qua parcours, maar dit parcours is gewoon niet uitdagend genoeg - op het rode stuk in Pollare na, en de bewegwijzering is een ramp. Enkele pijltjes ontbreken, maar heel veel van de wijzers staan slecht opgesteld of zijn weggestopt in 1 of andere haag. Resultaat is dat we meer gezocht hebben dan echt gefietst, en op ongeveer km 30 (hoewel dit niet echt representatief is wegens de vele extra kilometers) was er niets meer te vinden. We zijn dan maar langs de steenweg door Outer naar de startplaats gereden uit pure ontgoocheling.

Gelukkig was het schitterend weer en smaakte de Affligem tripel ons achteraf (met dank aan PV :))
Van: yves phlips Ingegeven op: 4-dec-2003 Gereden op: 4-dec-2003
Vandaag de groene-blauwe-rode route aan elkaar gekoppeld. Het parcour lag er redelijk goed berijdbaar bij. De markeringen zijn volgens mij niet allemaal aanwezig( hoogste punt pollare; denderwindike juist voor de strook aan het voetbalplein; voordat je daar op de baan komt vindt u aan de rechterkant een klein kapelletje, hier moet je links af en dan 200 m verder rechts naar het voetbalveld ),soms onleesbaar ( vooral de rode pijlen) of ongelukkig geplaatst.
Hiervoor is nu een oplossing : de route is uitgeschreven en beschikbaar aan de receptie van de sporthal.
Het parcour leent zich tot goed doorfietsen, maar zal waarschijnlijk omgetoverd worden tot een modderbad bij hevige regenperiodes.
De groene route is geschikt voor een beginnende mtb'er, maar daar het label familietocht aan geven, vind ik toch wat onderschat. Mooie tocht. Hopelijk wordt deze route in de toekomst regelmatig gecontroleerd en onderhouden.
Van: Bart en ELke Van Daele-Vercauteren Ingegeven op: 16-nov-2003 Gereden op: 16-nov-2003
Beste,
is deze route nu al OK??
Van: Olivier De Waen Ingegeven op: 23-aug-2002 Gereden op: 23-aug-2002
23/08/2002:<br>
De parcours zijn heel slecht aangeduid !<br>
Eerst het blauwe geprobeerd, ging goed tot ver op het einde. Geen spoor meer van aanduidingen. Dan maar gewoon via de weg terug gereden naar de startplaats. Het blauwe parcours is heel gemakkelijk in vergelijking met andere zoals bv. in Affligem.<br>
Daarna het rode geprobeerd. Nog slechter ! Van begin af aan al moeten zoeken naar rode pijltjes. Na 2 of 3, geen enkel meer te bespeuren. Uiteindelijk dan maar gewoon zelf weggetjes uitgeprobeerd.<br>
In Ninove moeten de mensen van Bloso dringend eens werk maken van een goede aanduiding van de parcours. Mensen komen soms van redelijk ver om het parcours eens te proberen. Het is zeer vervelend als je dan al na 10 minuten geen pijltjes meer vindt.
Van: Dirk Vandamme Ingegeven op: 17-aug-2002 Gereden op: 17-aug-2002
De route op 17/08/2002 gereden.<br>
Mooi traject om te rijden op een heuvelachtig parcour. Heel goed aangegeven buiten het pijltje naar de 2de rode route dat spoorloos is. (Heb het gemeld aan de instanties).<br>
Begrijp niet goed hoe het komt dat er hier geen reakties te lezen zijn van andere mensen die de route gereden hebben.<br>
Ik ga in elk geval terug om ook de rode route te rijden.