logo  
Mol / Balen / Geel / MeerhoutMol / Balen / Geel / Meerhout
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood Tennisclub Mol Belsebaan 26, 2400 Mol 
rood Kerkplein Kerplein, 2490 Hulsen-Balen 
groen Recreatiedomein Lissenvijver Lissenvijver 10, 2440 Geel 

Lussen
groen rood
14,5 km (110 hm)GPX 20,3 km (149 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+rood
34 km (253 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Meerhout - Laakdal van Meerhout naar groen
5,6 kmGPX 2,1 kmGPX

Informatie
sportdienst , Geel Tel: 014/56.67.00 Email:sport@geel.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Mountainbikeverhuur Recreatiecentrum Lissenvijver, Lissenvijver 10, Geel
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Tennisclub Mol ja ja nee ja nee
Kerkplein ja ja nee nee nee
Recreatiedomein Lissenvijver ja ja ja ja ja
Opmerking
Dit is een proefproject voor 1 jaar, volgens website stad Geel:
Elk bos op zich is te klein voor een MTB-route. Dankzij de verbinding van de verschillende bosgebieden zijn de boseigenaars en bosgebruikers er in geslaagd toch een MTB-route uit te stippelen voor de regio Zuiderkempen. De boseigenaars hopen dat mountainbikers zo niet meer lukraak door de bossen gaan rijden maar het vastgelegde pad zullen volgen. De route is het resultaat van jaren overleg tussen boseigenaars, omwonenden, recreanten en gemeenten en is gebaseerd op wederzijds respect.
De route kruist heel wat privé-bossen en -wegen. Om zeker te zijn dat er geen problemen opduiken zoals zwerfvuil en schade kozen de boseigenaars ervoor om een testperiode van een jaar in te voeren. Deze testperiode gaat van start op 22 mei. Gedurende dit jaar krijgen recreanten uitgebreid de kans om de route te verkennen. In afwachting van de definitieve goedkeuring van het parcours wordt de MTB-route bewegwijzerd met voorlopige pijltjes. Na een positieve evaluatie zullen deze vervangen worden door de alom bekende pijltjes van BLOSO / Provinciale Sportdienst. In elke gemeente komt ook een bord met informatie over het parcours.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Mac Ingegeven op: 10-dec-2018 Gereden op: 9-dec-2018
Als recreatieve mountainbikers die er wat terug wilden inkomen hebben we hier een leuk parcours aangetroffen . Door de zware regenval van de laatste week was het best wel pittig maar goed te doen . Uitstekende bepijling .Voor wie het gewoon leuk vindt om in de natuur te fietsen komt hier zeker aan zijn trekken !
Van: Demarrage Ingegeven op: 15-jul-2018 Gereden op: 15-jul-2018
Heb me prima geamuseerd op zich:

- route staat goed aangegeven, wel opletten. Doordat je van bosstukje naar bosstukje wordt geleid, betekent een paaltje missen ook echt verkeerd rijden.
- parcours is niet zwaar. Geen hoogtemeters, geen zware stroken en amper technische single tracks.

Ideaal dus voor ontspannen rit en door tempo te rijden kun je er toch een goede training van maken.
Van: Joel Lekens Ingegeven op: 8-jun-2017 Gereden op: 8-jun-2017
Ik heb nu al voor de (misschien wel) 50 ste keer de rode in combinatie met groene rit gedaan. Het is telkens weer genieten en verbazen hoe mooi onze Kempen zijn. Maar één ding wil ik toch nog even kwijt, op de "tracks" zou af en toe toch eens gesnoeid mogen worden want de struiken staan op sommige plaatsen wel héél dicht tegen mekaar. En de paden worden goed gebruikt, niet enkel door mij want op verschillende plaatsen komen de wortels met de macht aan de opppervlakte. En ja ik weet het, dat is de natuur enz.. maar langs de andere kant blijft het natuurlijk wel een MTB parcour van Bloso. Verder niets dan lof voor het uitstippelen van zoveel moois in onze buurt.
Van: Mel&Jo Ingegeven op: 23-jul-2016 Gereden op: 23-jul-2016
Overlaatst deze route gereden. Bewegwijzering is meestal oké, maar toch enkele keren moeten zoeken en een stukje terugrijden. Goed opletten dus.
De toch op zich is weinig uitdagend, niet (geen) klims/single tracks, enkel mooie natuur.
Van: jvdc Ingegeven op: 1-oct-2015 Gereden op: 1-oct-2015
vandaag het ganse parcours gedaan, prachtig, uitgezonderd dat er een kieken de tegengestelde richting (van de pijlen) kwam aangeraced, ik er knal op, dit achter de technische school in Mol, gelukkig zonder erg, dus heren mtb'ers NOOIT doen de tegengestelde richting nemen
Van: peter en sandra Ingegeven op: 20-aug-2015 Gereden op: 20-aug-2015
vandaag de rode route gedaan, vertrokken aan het kerkplein van Hulsen/balen.
goede bewegwijzering en mooi parcour. iets te weinig mountainbike gehalte maar toch een leuke fietstocht in de bossen van balen!
Van: RD Ingegeven op: 22-mar-2015 Gereden op: 22-mar-2015
Groen en rood gedaan, mooi parkoers goed bepijld. Een strook van 200 meter modderpoel kon de pret niet bederven. Aanrader.
Gestart aan locatie Lissenvijver.
Van: Geert Ingegeven op: 2-nov-2014 Gereden op: 2-nov-2014
Vanmorgen rond 9u vertrokken aan het sportcenter de lissevijver.
Was eerst van plan om enkel groen en rood te doen maar kon het niet laten om nog een keertje de groene lus te doen, het weer was veel te mooi om al naar huis te rijden. Het was voor mij een ideale rit voor mijn revalidatie na een hartvliesontsteking welke enige tijd roet in het eten heeft gegooid. Voor de hoogtemeters moet je niet naar Geel komen maar toch was het een leuke toer met een paar mooie klimmetjes erin. Het parcoer lag er zeer goed en droog bij zelfs op de stukken met het mulle zand was het soms stoempen maar dit kan ook aan mij liggen omdat mijn conditie nog niet voldoende op peil is. Deze toer is voor mij voor herhaling vatbaar als ik geen zin heb in de drukke toertochten en eens rustig wil rijden zonder de drukte van een tt.
Van: Lee Ingegeven op: 2-feb-2014 Gereden op: 2-feb-2014
Thx voor de GPX tracks!

Zo vandaag de rode tour gedaan. Mijn bevindingen:
Een mooie omgeving en het was zeer aangenaam fietsen in het zonnetje vandaag.
Maar het was eerder een gewoon bosritje dan wel een mountainbike parcours. Een aantal leuke stukjes, maar net iets te weinig om de adrenaline omhoog te jagen.
Niet onaangenaam, maar net iets te weinig MTB gehalte..
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 27-jan-2014 Gereden op: 27-jan-2014
GPX tracks toegevoegd.
Van: Erik Ingegeven op: 26-jan-2014 Gereden op: 2-feb-2014
Hello,

Heeft er iemand toevallig GPX tracks van deze route?

Alvast bedankt,

Erik
Van: Kevin Ingegeven op: 12-oct-2012 Gereden op: 11-oct-2012
Gisteren nog eens gereden. Lag er perfect bij! Ik heb een video gemaakt van de route. Deze kan je hier vinden: http://www.youtube.com/watch?v=y4vRm3j7ycE
Van: Kenny Ingegeven op: 7-aug-2012 Gereden op: 5-aug-2012
Was op weekend in Mol op de camping het Zilvermeer. Voor het eerst in die streek sinds ik met de mb rijd. Heb op zaterdag de rode lus gereden, was zodanig overtuigd van de mooie uitpijling en de streek dat ik de rode en groene lus gereden heb op zondag!!! Zeer mooi uitgepijld en overduidelijk, bij de groene lus moet je soms wel eens opletten, want soms passeer je een pijl sneller dan je denkt, zeker in de bossen... Voor de rest zeer toffe route en goeie commentaar en lof!
Gestart aan de tennisclub van mol.
Mvg, Kenny
Van: Stijn Ingegeven op: 2-jan-2012 Gereden op: 2-jan-2012
Vandaag op mijn laatste verlofdag nog eens gaan rijden in Geel. Parcour lag er redelijk zwaar bij door de regenbuien van de afgelopen dagen. Sommige plekken was het echt baggeren. Parcour is ergens gewijzigd door boswerken. Toch verbaasd het me iedere keer weer dat er toffe single tracks liggen naast de route die ik nog niet kende. 44km gereden en een vrouwke die het wat minder leuk vond vanwege de beslijkte kleren.
Van: Mierox Ingegeven op: 21-aug-2011 Gereden op: 10-aug-2011
Er is ook een startpunt in Meerhout voor deze route.Daar vertrokken om eerst de verbinding naar de route van Laakdal te doen. Om deze verbinding te rijden moet je goed opletten omdat er een paar pijltjes slecht opgesteld zijn en je zo gemakkelijk een paar keer verkeerd kan rijden. Voor de rest is dit een leuke route met enkele mooie single tracks. Alleen heb ik de gele route naar het startpunt in Balen niet opgemerkt maar dat kan ook aan mezelf liggen natuurlijk.
Van: bob Ingegeven op: 13-jun-2011 Gereden op: 12-jun-2011
Reeds talrijke jaren (bijna 20) deze bossen als m'n speeltuin conditioneel gebied bestempelt, zeker gezien mijn startplaats te Hulsen eigenlijk mijn thuis is, en na mijn rondgang in de bossen rond Vielsalm, Commanster en Hoffalize heb ik in Belgie weinig plezier gevonden van gekoppelde en ver uitgezet parcours of tochten (of gemoet ieder goerganiseerde toertocht tijdig kunnen inplannen wat met een gezin niet altijd kan).

Uiteraard is vlaanderen niet opgewassen tegen de ardennen, het centaal massief (fr) of gebergte van Mallorca (sp), rond de Bodenzee (Oostenrijk en Duitseland).
Maar de frisheid van de bossen en de uitgestrekte paden nodige echter wel uit je longen van je lijf te trappen, en door zuurstof voldrongen naar huis te glijden. Je zo voor te bereiden op net genoemde gebergten en wat nog meer.

Ik heb de pijlen niet meer in het oog gehouden gezien mijn talrijke varianten en by-pass's.
Wel had ik enkele vrienden op bezoek die na 47 km en 3 uur later genoten hadden van deze gegidste rit. ( ik repliceer: "Ze zouden begot niet weten hoe ze deze rit nogmaals zouden rijden maar waren verrast van de trajecten en natuur rondom Balen, Meerhout en Mol. Das waar het eigelijk omgaat.")

Makkers ,
t is nen ''have to do this one''

prettige groet,

Bob
Van: guy Ingegeven op: 20-jan-2011 Gereden op: 20-jan-2011
rode+groene lus gereden.
veel zon en sommige plaatsen erg slijkerig.
best mooi traject, voor herhaling vatbaar.
Van: Kevin Ingegeven op: 7-oct-2010 Gereden op: 6-oct-2010
Gisteren 2x rode lus gereden. Vertrokken vanuit Hulsen. Alles goed uitgepijld behalve de uitlooproute terug naar de kerk. Omdat ik de streek ken was het voor ons geen probleem, maar heb een collega MTB'er geholpen de weg naar de kerk terug te vinden. Paden lagen er goed bij, een weinig modder maar het is dan ook al zeer nat geweest de voorbije weken.

Volgende week nog een keertje doen, dan met de groene lus er bij.
Van: jonas Ingegeven op: 31-jul-2010 Gereden op: 31-jul-2010
Wij rijden ook wekelijks deze lussen deze zijn goed bewegwijzerd.
Maar je moet wel opletten als je deze voor de eerste keer rijd
een pijltje is snel gemist maar dit is overal zo.
vindt dit een hele leuke toer waar van als wat in zit.
Van: Dieter Ingegeven op: 24-may-2010 Gereden op: 24-may-2010
Temperatuur: ongeveer 24°! Ideaal weertje om een nieuw ritje te verkennen! Resultaat: goede bewegwijzering, redelijk veel variatie, dus voor elk wat wils.. Groen + rood gereden. 2 keer moeten terugkeren na missen van pijltje (eigen fout). Ben tevreden van de rit! Van thuis uit (laakdal) ongeveer een 8 km binnendoor rijden => perfect ! Deze rit ga ik zeker nog terugzien. Gegroet, Dieter
Van: Philip Ingegeven op: 8-mar-2010 Gereden op: 7-mar-2010
Gisteren hier voor de eerste keer de groene toer gereden. Vertrokken vanuit Geel - Lissenvijver. Dit is een mooie accomodatie met fietsherstelpunt (oa perslucht) Het vertrekpunt en de gehele route is zeer goed aangegeven, ben dan ook geen enkele keer verkeerd gereden en splitsingen waren tijdig aangegeven zodat je vol door de bocht kan gaan.
De route zelf heeft mij aangenaam verrast, met veel single-track door het bos, enkele korte klimmetjes, enkele korte leuke afdalingen en af en toe een herstelmoment met mooie vergezichten. Veel hoogtemeters moet je in deze regio niet verwachten, maar een aantal keren gaat de hartslag toch flink de hoogte in! Het parcour was goed bereidbaar, af en toe een drassisch stuk waardoor de mtb toch redelijk vuil werd ;-)
Na afloop wou ik mijn mtb afspuiten maar kreeg de melding dat die installatie enkel bij grotere evenementen (zoals toertocht) wordt gebruikt. Dan maar ne goeie gedronken en tevreden terug naar huis.
Voor mij mag deze tijdelijke route opgenomen worden als vast parcour, ik zal ze nog regelmatig komen rijden.
Van: MTBokky Ingegeven op: 27-oct-2009 Gereden op: 25-oct-2009
Rood + Groen gereden, vertrokken vanuit Hulsen.

Mooie route, niet te zwaar.
Paadjes lagen er lekker bij. pijlen zeer goed aangegeven, ze staan er allemaal (we hebben er wel toevallig een paar gemist maar dat was onze fout).

Alleen spijtig dat er die dag ook een TT bezig was die veel vd paden gebruik maakte in tegengestelde richting!

Van: Bloso inspectiedienst Antwerpen Ingegeven op: 27-oct-2009 Gereden op: 27-oct-2009
Beste mtb’ers

Graag zou het Bloso willen reageren op enkele opmerkingen die werden gegeven mbt tot de Landduinenroute en de keuze van het traject.
Voor de mtb’ers onder jullie die deze omgeving zeer goed kennen kunnen we de opmerkingen omtrent de keuze van de paden best begrijpen. Inderdaad zijn er stukken uit het parcours gelaten die zeer aantrekkelijk zijn. Waarom zitten deze dan niet in het parcours?
Deze route is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen de Bosgroep Zuiderkempen, de respectievelijke gemeenten en de niet te vergeten eigenaars van de desbetreffende percelen. De route is besproken op de Provinciale Werkgroep SPONARO ( Sport Natuur en ruimtelijke ordening) waarin alle betrokken partijen in vertegenwoordigd zijn. De route werd hierop goedgekeurd als testperiode voor 1 jaar.
Het uitstippelen van een route is een huzarenstukje waarbij je niet zo maar alle gebieden mag doorkruisen, maar waar je de toestemming moet krijgen van de eigenaars. Als je weet dat er op dit traject meer dan 100 eigenaars hun akkoord hebben gegeven om gebruik te maken van hun eigendom dan kan je inbeelden dat er ook eigenaars zijn die liever niet hebben dat je over hun eigendom gaat rijden. Sommige eigenaars geven de toestemming om over een deel van hun eigendom te rijden maar over een ander deel dan weer niet . Vandaar ook dat er sommige aantrekkelijke delen van o.a. de Belse bossen niet in het traject zijn opgenomen. Laat ons dit respecteren zodat we toch een mountainbikeroute in de Zuiderkempen kunnen blijven behouden.
We betreuren dan ook enkele geformuleerde opmerkingen op deze site.
We zouden dan ook willen vragen deze route en de eigenaars van het bos te respecteren en niet af te wijken van de uitgestippelde route zodat we nog lang kunnen genieten van een mountainbikeroute in de Zuiderkempen.

Alvast bedankt


Bloso inspectiedienst Antwerpen
( 014/85.96.60 / inspectie-antwerpenbloso.be)
Van: mafra Ingegeven op: 25-oct-2009 Gereden op: 25-oct-2009
Start Balen-Hulsen. Vandaag de rode pijlen gevolgd tot we op een gegeven moment geen rode pijlen meer zagen, enkel groene pijlen. Een eindje teruggereden maar geen rode pijlen meer te bespeuren. Dan maar de groene pijlen gevolgd in de hoop om snel weer over te gaan op de rode toer tot we aan de Lissenvijver aankwamen en we zeker waren dat we aan de groene toer bezig waren. Toch maar teruggekeerd en gegokt tot we terug op de rode toer terechtkwamen. Hadden uiteindelijk 27 km in plaats van 19. Het is wel een mooie toer, spijtig van de ontbrekende rode pijl die voor een beetje ergernis zorgde.
Van: Tim Ingegeven op: 20-jul-2009 Gereden op: 20-jul-2009
Aan de Lissevijver in Meerhout vertrokken. Ik vond de route zeer goed afgepijld. De rode + groene gereden en bij aankomst een 35km in de benen.

Een mooie afwisselende route zeker voor herhaling vatbaar. Natuurlijk niet te vergelijken met een route a la herentals maar als je de omgeving wat kent is deze ook heel leuk om rijden.

Van: vdsmichiel Ingegeven op: 21-jun-2009 Gereden op: 20-jun-2009
Ik was van plan de rode route rijden en startte aan Tennisclub in Mol, maar waar de rode en de groene samenkomen was de splitsing van die twee niet goed aangegeven (ik ben nog terug gaan kijken, maar geen aanduiding van splitsing van de 2 routes gezien). Gevolg: een stuk op de groene gereden, dan een shortcut tot ik weer op de rode zat en weer aan de tennisclub stond.
Het begin van de rode route was heel leuk, veel in het bos slingeren en op en neer, het laatste stuk van de rode route was niet zo afwisselend: veel meer lange, rechte soms onverharde wegen.
Conclusie: leuk voor een keer.
Van: gpscyclingtour Ingegeven op: 4-jun-2009 Gereden op: 28-may-2009
Ik heb kortelings na de officiele openening het gehele parcours gefietst...

D.w.z. de Groene + de Rode Lus samen met de aanlooproute's !

De aanlooproute's waren op 28 Mei nog niet uitgezet !

Je kan een verslag en de cetra. bekijken via de website -> www.gpscyclingtour.beVan: D Ingegeven op: 3-jun-2009 Gereden op: 31-may-2009
Wij zijn gestart met het vossenpad maar dit was echter verwarrend qua bordjes.
Een tegenligger was het nieuwe parcours aan het afleggen en vertelde ons dat ze ons echt uit het bos proberen te houden. Zijn dan ook de rode en groene lus beginnen afleggen. Aanduiding is wel perfect maar is wel wat saai op vele stukken.
Locatie kenners zullen hier waarschijnlijk veel meer plezier beleven.
Volgende keer zou ik zeker afwijken van de route. Exploration...
Van: Pieter Ingegeven op: 22-may-2009 Gereden op: 22-may-2009
Ik heb vandaag de route gereden en moet ook toegeven dat de route veel mooie single tracks links laat liggen. Ik rijd regelmatig in deze bossen en ben niet van plan om me aan het vaste bloso parcour te houden (dit is naar verluid het opzet).
Voor mensen die niet bekend zijn in deze bossen, al bij al een mooie route, al zitten er wel veel brede zandwegen in wat het geheel wat saai maakt.
Van: tommeke Ingegeven op: 21-may-2009 Gereden op: 19-may-2009
Een afwisselende route??? wegen, verhard en onverhard van 5 en 2 meter breedte noem ik niet bepaald een afwisselend parcour. Ze rijden gewoon overal naast de vele singletracks die hier aanwezig zijn. als ze willen dat de meeste mtb-ers in de toekomst deze route gaan rijden kunnen ze de bordjes al maar beter verwijderen. mountainbiken is meer dan gewoon op een onverharde weg rijden, waar je bovendien nog auto's kunt tegenkomen ook. fungehalte van beide routes is dan ook ver te zoeken en zijn eigenlijk de naam mtb route niet waardig.
Van: jan Ingegeven op: 8-may-2009 Gereden op: 2-may-2009
Opgelet met de rode route, deze was nog niet helemaal uitgepijlt, maar als je de omgeving een beetje ken is het al zeker de moeite om eens te proberen. Een mooie afwisselende tour met zandwegeltjes - single tracks - pittige klimmetjes - mooie natuur, zoals vele ze al kennen van de tourtochten in Mol en omgeving. Hopelijk blijven de anti-mtbers van de pijlen. Op http://www.geel.be/file_uploads/7391.pdf?_vs=0_n staat al een plannetje, maar dit is niet van de duidelijkste.