logo  
LaakdalLaakdal
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw+rood Speeltuin Dennenoord Smalle straat 1,  Laakdal 
blauw Sporthal Laakdal Kwade Plas 1,  Laakdal 

Lussen
blauw rood
19,5 km (73 hm)GPX 11,4 km (115 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
blauw+rood
30,2 km (185 hm)GPX

Informatie
Sportdienst Laakdal  Tel: 014/84.19.87
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Speeltuin Dennenoord ja neen neen neen neen
Sporthal Laakdal ja ja ja ja neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Van Ryne Ingegeven op: 22-dec-2020 Gereden op: 18-dec-2020

Vandaag heb ik de beide BLOSO MTB-routes op het grondgebied Meerhout afgefietst. Beide parcours zijn quasi perfect afgepijld en vergastten me op héél mooie en leuke omlopen.

Ik wilde echter via de Gele verbinding ook beide MTB-parcours Laakdal afleggen.
Dat lukte na enig zoekwerk. Op het gele verbindingsstuk ontbreken namelijk enkele pijlen. Ik ben meermaals moeten terugdraaien en zoeken naar de juiste weg.
Er ontbreekt minsten 1 pijl denk ik:
• In Zittaart, na de oversteek van de N102, net voor de kerk, ontbreekt een pijl naar links om Steenheuvel in te draaien.
• Na het overschrijden van de brug over het Albertkanaal via de N126 richting zuid , ontbreekt een pijl om rechtsaf te draaien op Biezenhoed

Op de terugweg naar Meerhout, was een pijl om van de Kinkhoornstraat rechtsaf te draaien op Biezenhoed héél moeilijk zichtbaar.
Hij bevindt zich achter een nieuwe elektrische omheining.
Er is volgens mij ofwel onrechtmatig een zone “openbaar domein” in gebruik genomen want de omheining maakt een rare kronkel, ofwel moet het paaltje met de pijl die het gele BLOSO MTB-parcours aangeeft verplaatst worden.

De afstanden op de omlopen zijn voor rood circa 11 Km, en voor blauw 19,4 Km. Alles amen een 30-tal Km dus i.p.v. 8,5 en 20 zoals in het tabblad "algemene informatie" vermeld staat.
Het blauwe parcours is gespeend gebleven van uitdagingen, maar als je van de natuur wenst te genieten best aangenaam.
Van: Pieter Ingegeven op: 2-jun-2020 Gereden op: 2-jun-2020
Vandaag na 5 jaar hier nog eens beide lussen komen rijden.
Het was een angename rit en de bepijling is perfect in orde!
Van: eric Ingegeven op: 25-jul-2016 Gereden op: 25-jul-2016
Blauwe route gereden. Had beter mijn koersfiests genomen. Zandpaden en asfalt, niks uitdaging :)
Van: Peter Ingegeven op: 15-aug-2014 Gereden op: 15-aug-2014
Als beginnend MTB'er (3 maanden bezig) en inwoner van Eindhout doe ik de rode route bijna wekelijks. Ondanks de beperkte afstand vind ik die zeer ok, wetende natuurlijk dat er in deze regio niet veel hoogteverschillen kunnen verwerkt worden in het parcours. Het is veel onverhard en/of singletrack, het technische stuk naast de autostrade is een hoogtepunt en de beklimming van de Bergstraat mag er ook zijn. De suggestie uit de vorige post is zeker aan te raden; een paar meter rechts van de afdaling naar de Kerkhofweg ligt nog een pad dat veel aangenamer is om de afdaling te rijden (een paar bochten, geen modderpoelen en geen 2 levensgevaarlijke paaltjes in het midden van de afdaling).

Vandaag voor de eerste keer de blauwe route erbij genomen en dat zal meteen de laatste keer zijn. Deze heeft echt niks met MTB te maken en is voor meer dan drie kwart asfalt. De rest stelt ook niet veel voor; vooral onverharde grindwegen of bospaden van 2 meter breed. Dat is wel jammer want er zijn m.i. voldoende (wandel)paden in Laakdal om mooie alternatieve verbindingen te maken zoals op de rode route. Vooral de verbinding van Eindhout naar de Grote Steenweg is op die manier een gemiste kans.
Gegeven de alternatieven op korte afstand (Mie Maan in Herselt, Kruisberg in Herentals, groene/rode lus in Meerhout-Geel-Mol, desnoods zelfs Tielt-Winge) is het echt niet de moeite om de blauwe van Laakdal te doen. Dan is het zelfs nog leuker om de rode van Eindhout 2 of 3 keer na elkaar te doen.

Sorry als het wat kritisch klinkt...

Toch nog een dikke merci aan de sympathieke mens die in de Eindhoutse bossen regelmatig de bosmaaier door het onkruid haalt!!!
Van: G3rd Ingegeven op: 26-nov-2012 Gereden op: 25-nov-2012
Gisteren een stuk van de rode en blauwe gereden. Op dit parcours wordt meer gereden dan er over geschreven word. Dit zie je aan de veelvuldige sporen en de padjes die gereden zijn. Enkele opmerkingen die ik kan maken is dat er volgens mij een pijl ontbreekt wanneer van de weg terug achter door naar de speeltuin word gestuurd kruispunt kerkhofweg kapelleberg (er zijn werken geweest). Ik weet niet wie verantwoordelijk is voor de aansluitroutes maar om naar Bloso Scherpenheuvel te rijden is er een paal afgebroken en hebben ze recht tegen een boom gezet maar de pijl erop wijst naar de verkeerde kant.


Voor de rest is het een parcours voor de man die zondags is graag erop uit wil met den MTB maar niet doodmoe wil thuis komen. De afdaling richting Kerkhofweg zou ik opteren om rechts het paadje ernaast te nemen anders zou je wel is erg hard kunnen vallen in de modder die er nooit weg is mss een werk punt voor deze toer om dit er tussen uit te halen want dit is echt niet normaal en levens gevaarlijk.
Van: Stijn Ingegeven op: 20-nov-2011 Gereden op: 20-nov-2011
Vertrokken omstreeks 12.00 vanuit Geel met de mtb. Dan beide lussen gereden. Lagen er goed bij. Natuurlijk geen hoogstaande singletracks en afdalingen enzo maar was aangenaam fietsen. Lag er droog bij. Ook hoedje af voor de bepijling, zeer dik in orde. Rode stuk naast autosnelweg en rond de sporthal zijn plezantste stukken. Verder vaak brede langwegen. Verder ben ik dan langs Meerhout, Geel en Mol nog enkele stukken van de Landduinenroute gaan doen en zo richting aankomst, mijn huis.
Goed voor een 63.25 km op de teller.

Van: rens nico Ingegeven op: 17-jun-2010 Gereden op: 13-jun-2010
op 13/06/2010 de route gaan rijden, die volgens velen hier vrij gemakkelijk is, om eindelijk over te schakelen naar klik pedalen. Heb de volldige route gereden en enkel de rode is vrij bosrijk en het stukje langs de autosnelweg was even wennen met mijn nieuwe klikpedalen. Door de gemakkelijke blauwe route, veel asfalt en brede wegen was het toch een goeie 'oefening'. mvg nico.
Van: Mierox Ingegeven op: 24-nov-2009 Gereden op: 24-nov-2009
Vandaag met z'n tweetjes in de gietende regen Laakdal afgehaspeld. Blauw is te veel asfalt en de stukken off road zijn dan ook niet zo de moeite. Rood is iets aangenamer maar maakt het volledige parcour niet goed. Door het slechte weer en het mindere parcour dan maar 1 toer ipv 2 gedaan. Na de escapades van gisteren, geen probleem.
Van: Maria Ingegeven op: 6-sep-2009 Gereden op: 6-sep-2009
Wij hebben vandaag de hele toer gereden. Rood en blauw. 30 km
Mooie toer vooral na deze droogte. Op één punt na is de toer heel goed bewegwijzerd. Aan het eind van de "Stuyckstraat" is er geen pijl en hebben we dus alle mogelijkheden uitgeprobeerd en natuurlijk was het de laatste. De pijl hiervoor zat ook ergens los tussen een houten paal en de draad. Uiteindelijk toch een aangename zondagnamiddag gehad.
Van: Fincken Bram Ingegeven op: 10-apr-2009 Gereden op: 10-apr-2009
Vandaag ook de 2 lussen gereden. Echt een route voor beginners. Plezant om eens te komen losrijden. Foto's en een verslag staan op http://www.mtb-freak.be
Van: Koen Ingegeven op: 1-mar-2009 Gereden op: 1-mar-2009
Ik heb vandaag de volledige tour gereden(rood+blauw)(30 km)
Het is een zeer mooie tour maar bij de blauwe route is er wel veel verharde weg.
Dat is wel jammer maar het zijn allemaal smalle en rustige straatjes met mooie uitzichten. Ik was vertrokken aan speeltuin Dennenoord.Daar ben ik gestart op de rode route en dan verdergegaan op de blauwe route. De blauwe route is veel verhard met redelijk brede wegen en daardoor helemaal niet zwaar.Daarna ben ik terug op de rode route gegaan en daar is het een heel ander parcour zeer bosrijk en met smalle paadjes. Er zijn niet echt technische stukjes in. maar op de rode route aan de kant van de autosnelweg is misschien iets meer stuurvaardigheid wel handig. De beide routes zijn zeer goed bewegwijzerd behalve op de blauwe route heb ik eventjes getwijfelt. Voor wie de routes nog niet heeft gereden moet dat toch zeker wel eens doen.
Van: Koen Swinnen Ingegeven op: 23-feb-2009 Gereden op: 23-feb-2009
Ik heb vandaag de rode route gereden.
Het parcours lag er nogal vrij drassig bij. Maar dat bederfde de pret zeker niet.
Er is zeer weinig verharde weg wat het zeer leuk maakt.Er zijn tijdens de route een paar zeer leuke stuksjes vooral het stukje naast de autosnelweg vind ik zeer goed.
Het is niet echt een technische route. Er is één afdaling die iets moeilijker is als ze er modderig bijligt. De bewegwijzering is zeer goed en dat verdient een pluim.
Het is zeker een aanrader voor diegene die de route nog niet hebben gefiest.
Volgende week ga ik de Hele tour is rijden.
Van: tim Ingegeven op: 13-jan-2009 Gereden op: 2-nov-2008
Mooie route voor beginners. De route ligt er totaal niet zwaar bij en is ideaal voor een goede training.
Van: sam Ingegeven op: 2-jan-2009 Gereden op: 1-dec-2008
Ik heb samen met een heel hoop mtb-fanaten de route van laakdal meegereden bij de opening!!!
Daarvoor haddek deze al is gereden met een kameraad, ze ligt vlak in mijn dorp vandaar!!!
Het is een route voor de beginneling, een goede training dus!!
Bij de opening zelf was het heel leuk, met een hele hoop deze route gereden, dit was aangenaam maar wel vermoeiend!!
Daarna is het zelfs op het rtv-nieuws geweest.
Het is een mooie route, zeker de moeite om is te rijden!! Er zit één lastig stukje in, vlak aan de autosnelweg daar moet je wel wat technische vaardigheden hebben!!
Voor diegene die hem nog niet hebben gereden, zeker de moeite om is te doen!