logo  
OpwijkOpwijk
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Gemeentelijke sporthal Heiveld 65,  Opwijk  052/35.02.30

Lussen
groen
21 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst Opwijk Heiveld 65 1745, Opwijk Tel: 052/36.51.07 Email:sportdienst@opwijk.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Gemeentelijke sporthal ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Patrick H Ingegeven op: 13-nov-2022 Gereden op: 13-nov-2022
Deze nog eens gereden onder een stralende zon. Af en toe zoeken naar de pijlen(omwille van de zon). De route is helaas geen MTB route, eerder een gravelroute. Zeer hoog percentage asfalt. Al bij al leuke middag gehad met stukje lus groene route Asse.

Enkel leuk als nachtrit of gravelrit.
Van: Magi Ingegeven op: 25-apr-2017 Gereden op: 25-apr-2017
Vandaag van berlare, via gijzegem naar lebbeke en opwijk en terug naar berlare.
Wat me verraste was het betrekkelijk laag offroad gedeelte in opwijk
Had er iets meer van verwacht, de bepijlingen zijn in orde op 1tje na, als je van geel lebbeke naar groen opwijk moet
Voor de rest geen problemen gekend
Van: Kris Ingegeven op: 14-dec-2016 Gereden op: 14-dec-2016
Eind november een aantal opmerkingen gerapporteerd. Ondertussen al aantal problemen verholpen + zelfs extra pijltjes gezien. Het pijltje (+paal) in de Droeshoutstraat bevindt zich momenteel vlak achter een werfcabine.
Van: R. Vandenberghe Ingegeven op: 5-dec-2016 Gereden op: 3-dec-2016
Heb de route nog eens afgereden, en stel vast, dat er 2 maal stroken zijn die niet toegangabaar zijn, door werken ! . Natuurlijk zijn de groene paaltjes verdwenen...'Droeshoutstraat) ik heb dan zo'n dikke 20' rondgereden om iets te vinden en heb er één gevonden
Van: R. Vandenberghe Ingegeven op: 11-nov-2016 Gereden op: 11-nov-2016
Heb vandaag dus deze route afgereden....De bewijzering is niet goed....ik ben zeker 5 keer moeten rond rijden en zoeken naar het groen pijltje. Ik was trouwens niet alleen want een andere persoon kwam ik telkens tegen die ook de weg kwijt was ! Eerst Werken, :de straat is daar ergens opengbroken en pijltjes.....? in de Doortstraat....zoeken....Fabriekstraat.....een pijltje om te wijzen dat het rechtdoor is ontbreekt !

Uiteindelijk op het plan van deze site, is het ook niet uitgestippeldt => het is=> Hoeksken rechts af en dan rechtdoor langs dat industrie terrein van bloemen ( niet links af naar dat wit huis, is totaal mis want dan kom je in de velden uit ! ! ! ) dan de Leirenkensroute over enz.....
Van: Ken Geens Ingegeven op: 22-sep-2013 Gereden op: 22-sep-2013
Gisteren met 2 kameraden vanuit Oppuurs naar Opwijk vertrokken. Had niet veel verwachtingen van deze Bloso route maar toch aangenaam verrast. Zitten een paar mooie passages tussen en een paar leuke klimmetjes. Een kort maar pittig tochtje van 20km. Met de 30km heen en terug zaten we dus aan een goeie 50km. Ideaal om een zondag voormiddag mee te vullen.
Van: Kristof Ingegeven op: 24-dec-2012 Gereden op: 24-dec-2012
Na de vele regenval waren de meeste off-road stukken enorm zwaar, diepe plassen en waar tractoren gepasseerd waren vrijwel onberijdbaar. Voor de rest leuk parcours met wat niveauverschil, misschien wat weinig technische stukken. Voor herhaling vatbaar bij droger weer.
Van: Fransesco Ingegeven op: 26-nov-2012 Gereden op: 24-nov-2012
Afgelopen zaterdag deze route gereden.

Ik was blij dat er toch voor de helft asfalt tussen zat want de offroad-stukken waren zeer vettig en zwaar.
Voor de rest is dit een mooi en rustige tocht in een mooi landschap. Kort weliswaar dus ideaal om met een andere route mee te pikken

Bepijling was ok, alle pijlen waren nog aanwezig

Van: Niels Ingegeven op: 13-nov-2012 Gereden op: 13-nov-2012
Korte, maar mooie route. Niet te moeilijk maar bij regenweer ook niet makkelijk. Aan Dorekensberg even opletten, daar ontbreekt een pijl. Voor de rest prima.
Van: Mierox Ingegeven op: 17-jun-2010 Gereden op: 7-jun-2010
Opwijk gecombineerd met Lebbeke (daar gestart). Als je de gele verbindingspijlen volgt richting Opwijk is er 1tje weg. Als je op de macadam komt en links moet, moet je een paar honderd meter verder voofbij een electriciteitskast rechts de straat in. Als je terug richting Lebbeke rijdt is alles in orde.
Van: Mierox Ingegeven op: 13-apr-2009 Gereden op: 13-apr-2009
De vorige commentaar van Mierox is natuurlijk gereden op 13/04 en niet op 13/05.
Van: Mierox Ingegeven op: 13-apr-2009 Gereden op: 13-may-2009
Vandaag weer met z'n 2tjes op pad. Opwijk gecombineerd met Asse bracht ons op 57.5 km met een beetje verkeerd te rijden erbij. Bewijzering was heel goed, juist op het einde na de kerk op de macadam 2 maal rechts aanhouden want hier ontbreken een paar pijltjes. de verbinding met Asse is perfect aangegeven. Aan de start ontbreekt wel het infobord. de 1ste helft van Opwijk is nogal veel macadam. de 2de helft, na Asse dus, was beter. Wel geen bos alleen tussen de velden.
Van: Joachim Ingegeven op: 28-oct-2008 Gereden op: 26-oct-2008
Ik ben zondag het parcours van opwijk eens gaan verkennen. Gelukkig had ik een print-out van de route bij mij.
Aan de start geen bloso-bord met parcours te bekennen.
Ook verder op het parcours was de bewegwijzering ronduit slecht te noemen, toch wel frappant voor een nog jong parcours. Er zat ook geen structuur in. Soms stonden de bordjes ver voor kruispunt andere keren op punt van afslag en anderen keren 5 m of meer na het kruispunt, waardoor er zou kunnen gedacht worden dat het om een volgend kruispunt ging. Parcours was niet slecht noch goed, maar leuker dan het parcours van Lebbeke naar mijn smaak (heel wat minder dan Merchtem).

Joachim
Van: Harald Ingegeven op: 8-jul-2008 Gereden op: 14-jun-2008
Net een MTB gekocht (mijne fisiek wat bijwerken)
en als inwoner van Opwijk dan maar meteen de plaatselijke MTB route gereden.
Na een flinke regenbui vertrokken en onherkenbaar terug thuis gekomen.
" een modderzwijntje" Smaakt naar meer.
Heb me wel ééns misreden(zelfs meer dan ééns) blijkbaar te snel de bordjes voorbij gereden. Alsook op een paardenpiste tercht gekomen, dat bordje hangt daar wel raar?
Denk dat ik een toffe nieuwe hobby heb (her)ontdekt.
Van: Jan Ingegeven op: 12-apr-2008 Gereden op: 12-apr-2008
Vandaag bij een strakke 4 à 5 Beaufort en een meer dan welkom Aprils zonnetje beide kersverse routes van Asse en deze van Opwijk aan elkaar gereden, goed voor zo'n 57km(bruto - door het misrijden geschat op een 45 à 50km). Hoe nieuw ook de route is, en waar ik meteen ben van verschrokken, is dat ik meteen na 10 min de mist in ben gegaan - midden in de velden - op de route van Asse, het ploeteren door een smerige "aaltbeek" (aalt = mestvocht, voor de mensen die niet weten waarover ik het heb) over de ganse breedte van het pad (bedankt boer!!!) ter zijde gelaten. Ik ben dan maar verder gefietst, op goed geluk en mij oriënterend op de E40. Gelukkig viel ik ergens op de grens met Ternat terug op de rode. Na aankomst aan de sporthal (waar ik gestart ben) bleek ik een heel deel van de rode lus overgeslagen te hebben. De groene aansluiting heb ik gemist en heb ik vanaf de sporthal terug aan de Gentsesteenweg moeten oppikken. Wie heeft er zo'n slordige bewegwijzering opgesteld? Of zijn er reeds mensen, die tegen de komst van een nieuwe route in hun gemeente gekant waren, die hier en daar uit fustratie pijltjes hebben omgekeerd en/of verwijderd? Aan de organisatie: overloop aub heel het parcours nog eens en plaats de pijltjes ook logischer. Bij de link naar Opwijk ben ik ingeslagen naar deze lus en er nog eens 20 km bijgereden. De link is ook wel niet zo schitterend aangeduid (wellicht omdat dit "niemandsland" is). In ieder geval, en bijgeteld de sterke wind op kop vandaag, een goed oefenparcours bij de eerste lentekriebels. Het mooie weer mag nu echt toch wel eens beginnen.