logo  
AsseAsse
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Sporthal Potaard 14, 9310 Asse 

Lussen
rood groen+rood
20 kmGDBKMLGPX 31,0 km (447 hm)GPX

Informatie
Sportdienst 1730, Asse Tel: 02/454.19.83 Email:sportdienst@asse.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal ja ja ja (sporthal) ja (sporthal) nee
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Patrick H Ingegeven op: 10-oct-2022 Gereden op: 9-oct-2022
Combi rood Asse en blauw Dilbeek gereden, bepijling rode route Asse heeft revisie gekregen en is perfect in orde. Blijft leuke route, al is er dus wat veel verhard.
Van: Patrick H Ingegeven op: 3-may-2022 Gereden op: 2-may-2022
Maandag 2 mei terug eens de rode lus gereden, toch wat hoogtemeters (400?) op een lus van 20 km, prachtig weer en zonsondergang. Qua techniciteit is route misschien wat makkelijk geworden door de jaren daar veel paden aangepast zijn met extra gravel voor wandelaars bijvoorbeeld. Ik vond enkel de laatste afdaling die ik nam aan de Vrijthout vrij belastend en technisch voor de fiets, rest van de route kan misschien wel met een gravel of crossfiets.
De slechte conditie van de rijder en de hoogtemeters maakten het toch leuk en pittig. Qua bepijling is er enkel wat verwarring bij de 'samenloop' in Essene (aan de Morette begint dat) met de route van Ternat. daarnaast nog een pijl die ontbreekt in Asbeek aan Pullewouwe én aan de sporthal te Asse. Rest van de bepijling valt zeker mee. Ik ga route zeker nog rijden, met de combi blauw van Dilbeek is het dan een kleine 50 km in mijn achtertuin.

Van: Kristof Boone Ingegeven op: 14-jun-2020 Gereden op: 14-jun-2020
Vandaag wou ik de mooie streek eens verkennen daar met als doel startende aan de sporthal in Asse, de rode lus te nemen en dan de aansluiting naar Dilbeek te nemen en daar ook wat lussen te doen en zo terug te keren via rode lus Asse. Helaas nooit de aansluiting naar Dilbeek tegen gekomen. Dan de volgende aansluiting genomen naar Ternat en deze dan maar gereden om daarna nog de groene lus van Asse te doen. Is idd een heel mooie route met mooie single tracks en views. Wel bepaalde zaken die me stoorden, telkens je aan een bord komt met een fietsnetwerk op, zo gezegd een aansluiting staat er nergens vermeld welke aansluiting dit is, dit zou al heel wat minder verwarrend zijn. Het rode bolletje met je bevindt zich hier is nergens te bespeuren. Er ligt een paal plat met een rood pijltje op, dus is het een raden naar waar je moet. De verwarrende groen en rode pijltjes door elkaar is idd wel niet duidelijk. Ik dacht dat ik op de groene lus zat van Asse mr dit was dus een andere route. Ook de bewijzering kan beter, sommige pijltjes zijn echt verwarrend en niet goed geplaatst. Bij een splitsing staan er soms pijltjes na de splitsing terwijl dit toch beter er voor is dat je direct weet welke richting je uit moet. Sommige plaatsen staan er drie pijltjes terwijl dit absoluut niet nodig is en op andere plaatsen staan er veel te weinig pijlen wat voor twijfeling zorgt als je wel correct ah rijden bent, dit kan stukken beter!!! Anders heb ik wel van de mooie streek genoten, mooi mooi!! Dit moest toch van mijnen lever...
Van: Raphaël Vandenberghe Ingegeven op: 30-dec-2019 Gereden op: 30-dec-2019
Dit is mijn 2de (en waarschijnlijk laatste verslag over deze lussen).In totaal heb ik ong.33 km.
De rode lus kan men enkel rijden. De groene kan me niet zonder de rode te rijden .
Maar 2 problemen duiken zich nog steeds op =>
1) de bepijling is verwaarloosd, en werd zeker geplaatst door iemand die niet fietst! Sommige pijltjes staan in de tegenovergestelde richting, op andere plaatsen ontbreken er enz...
2) het grootste probleem is de verwarring die ontstaat door groene pijltjes die je onder weg op de rode lus kruist, eerst afkomstig van de groen lus van Ternat (Zetsel tot Morrettewedg) en dan verder nog steeds die groene lus van Affligem....! Als men de kaart van deze link niet goed bestudeerd, kun je misleid worden en denken dat je terug op de groene van Asse zit. Maar niets is minder waar: om terug op de groene lus van Asse terecht te komen moet je de rode volgen tot in de Kespier en dan in de BEEKStraat maar pas links afdraaien (groen) , de rode gaat verder naar rechts !
Van: Raphaël Ingegeven op: 15-aug-2019 Gereden op: 26-apr-2018
Groene lus begonnen aan "Bladerenkwartier" komende van de aansluiting groene lus Opwijk.
Groene lus gereden tot aan het startpunt (sporthal Asse).
Vanaf de sporthal geen groene lus/pijltjes meer te bespeuren.
Heb die groene lus dus niet helemaal kunnen afrijden. bij gebrek aan bepijling !! !
Ik ben dan maar aan de rode lus begonnen op de parking van de sporthal Asse !
Onderweg een groene lus tegengekomen in Affligem(?!)niet juist wetende welke groene lus het was was het Asse ? was het Affligem of was het nog iets anders ??(?)
Conclusie : waar begint de groene lus aan de sporthal van Asse ?
Anders goed berijdbaar, verschillende klimmetjes
Van: Tim Ingegeven op: 22-oct-2018 Gereden op: 14-oct-2018
Rode en groene lus gereden. Zeer leuke route! Een echte aanrader! De afstand is ook goed gezien het glooiende profiel.
Er is veel afwisseling: stukjes vlak, technische stukken, mooie en pittige klimmetjes en technische afdalingen, bos, veld, wegen etc. Dit maakt deze route zeer aantrekkelijk om te doen.
Enig minpunt vind ik de onduidelijke bewegwijzering. Door de interactie met de route uit Ternat en Affligem (denk ik) heb je op bepaalde locaties verschillende soorten pijlen staan en als de verschillende lussen dan nog eens dezelfde kleur hebben :-s
Dus ik was wel blij dat ik op GPS kon rijden....
Maar buiten dit een absolute topper die ik zeker nog eens ga rijden!
Van: Véro Ingegeven op: 22-sep-2018 Gereden op: 22-sep-2018
Alweer een grote teleurstelling! Niet op vlak van uitdaging of fun, maar ik krijg deze route gewoon niet uitgereden.
Enkele jaren geleden wou ik de combo rood-groen rijden, maar toen op Viper-route van Ternat terechtgekomen en nooit Asse afgerond.
Vandaag las ik hier dat de bewegwijzering verbeterd was, dus dacht ik: waarom niet, ik wil Asse nu wel eens gereden hebben.
De ellende begon al na 2 a 3km. Een rood pijltje (op paal waar ook voetgangerspaden met nummers staan) wijst rechtdoor. Dus natuurlijk volg ik dat en kom op een splitsing waarna er geen bordje meer te bespeuren was... Ik dacht iets gemist te hebben, dus helemaal terug gereden. Wat blijkt? Het rode pijltje op voetgangerspaal werd verkeerd gemonteerd en moet naar rechts wijzen ipv rechtdoor!!!
Vervolgens goed op weg; leuke paadjes, technische wegjes en klimmetjes... maar dan komt er op een bepaald punt een groen pijltje bij. Van de vorige keer weet ik nog dat dit een pijltje is van de Viper-route (Ternat), dus ik blijf me focussen op rood. Lange tijd blijven groen en rood samen tot op een splitsing waar infoborden bijstaan van het mountainbikenetwerk Pajottenland. Rechts is rood, links is groen. Ik kijk even op het infobord maar nergens staat Asse daarop en het bolletje “u bevindt zich hier” is ook nergens te bespeuren. Ik zit op Asse rood dus kies voor rechts, maar na enkele meters is dit groen...
Ik wou me geen tweede keer meer laten vangen dus ben maar terug naar de auto gereden mbv mijn ‘terug naar start optie’ op mijn Polar.
Deze route heeft heel wat potentieel, maar de bewegwijzering is een echte mind-fuck! Bloso, Asse... wie dan ook; DOE IETS AAN DE DUIDELIJKHEID VAN DE BEWEGWIJZERING!!!
Van: Frederik DB Ingegeven op: 4-jun-2018 Gereden op: 6-may-2018
Zeer mooie route! Mooiste parcour die ik al gereden heb.
Veel afwisseling, heel mooie stukken, redelijk technisch, wat hoogtemeters...
Ook heel goed onderhouden, overal bordjes, hagen en brandnetels gesnoeid, proficiat ASSE.
Echt een aanrader !
Van: Geert Goossens Ingegeven op: 5-oct-2017 Gereden op: 5-oct-2017
De bepijling van de groene en rode lus zijn in orde gebracht.
Van: DeRob Ingegeven op: 22-jul-2017 Gereden op: 22-jul-2017
Leuke rit! De bewegwijzering is idd rampzalig, maar dat je die gpx niet kan gebruiken op een garmin toestel dat is helemaal zuur. Zeker als je hier pas achterkomt net voor de start..
Van: marc Ingegeven op: 9-jul-2017 Gereden op: 9-jul-2017
na drie pogingen eindelijk volledig parcours gevonden , zo spijtig dat de wegwijzers niet onderhouden worden , op meerdere plaatsen ontbreken pijltjes
met voorsprong de mooiste route uit de streek
bloso , of wie is hier verantwoordelijk voor , doe er iets aan !!!
Van: marc Ingegeven op: 26-feb-2017 Gereden op: 26-feb-2017
zeer mooie route maar bewegwijzering ontbreekt op meerdere plaatsen , zou eens nagekeken moeten worden
Van: Magi Ingegeven op: 15-nov-2015 Gereden op: 5-nov-2015
We zijn gestart in Asse, direct rood en niet op groen gereden, wel op groen van Ternat uitgekomen,misschien een tip is zoals hier
bij ons in de streek de gemeente onderaan pijltje vermelden bij een splitsing van gemeentes,
voor de rest alles prima, goed bepijld, plezant parcours, we komen terug om groen en rood te rijden, in combinatie met Merchtem,
haddden vooraf gebeld met mensen van sporthal Asse, douchegelegenheid was er dus
en hoe!
Vriendelijke medewerksters die ons een kleedkamer aanwezen en heel comfortabel gedoucht, merci dames!
Dus tot de volgende
Louis
Van: Rachid 1080 Ingegeven op: 18-jul-2015 Gereden op: 3-jul-2015
Zonder enige twijfel het meest uitdagende parcours in de Brusselse Noordrand; afwisselend tot het grillige af, de hellingen zijn pittig, de singletracks vergen concentratie en techniciteit.

Doe deze route al enkele jaren, maar ben er nog niet op uitgekeken, onlangs overgeschakeld van een 26" naar een 27"5 mtb, wat het het toch ietsje makkelijker maakt;
Van: Ulrike Ingegeven op: 18-jul-2015 Gereden op: 17-jul-2015
De rode lus kende ik al en leek me interessanter dan de groene, die ik tot nog toe nog niet had gereden. Was echter heel aangenaam verrast. De groene is wat minder technisch, maar toch voornamelijk op boswegen en holle paden tussen weides. Soms pittig bergop en zalig snel bergaf. Momenteel staat het gras en onkruid zowat overal erg hoog waardoor je extra moet opletten en wel wat netels tegen je krijgt. Op één weg naast een weide was een boer wat te kwistig aan het sproeien met water waardoor de baan erg plots een diepe modderpoel werd. Redelijk gevaarlijk want ik kwam met een rotvaart afgereden en kon me maar amper recht houden. Aanrader!
Van: Jaap Ingegeven op: 6-jul-2015 Gereden op: 5-jul-2015
Als Nederlander woonachtig in Brussel, ontdek ik iedere keer weer prachtige routes in de mooie omgeving rond Brussel. De rode route van Asse hoort daar zeker bij en staat misschien, voor mij persoonlijk, wel op plaats 1.
Relatief goed uitgezet (maar wat voorstudie kan inderdaad geen kwaad aangezien hier en daar een pijltje ontbreekt - toch goed te doen zonder GSP), en de route brengt je langs prachtige vergezichten, bossen, velden, kastelen en boerderijen over kleine paadjes en holle wegen. Redelijk wat klimmetjes en veel snelle afdalingen. Let wel, door het droge weer zijn de sporen flink uitgehard, dit in combinatie met hoog gras en een snelle afdaling betekent goed opletten! Af en toe een stuk op het asfalt is fijn om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Wellicht niet de meeste geschikte route voor de beginnende fietser, gezien de snelle lange afdalingen.

Zover heb ik de routes rond Hoeilaart, Overijse, Kortenberg en Ter Vuren gereden, maar deze vind ik dus beduidend mooier. Volgende keer kom ik terug om de groene lus er bij te rijden.
Van: Marjanne en Kees Ingegeven op: 7-jun-2015 Gereden op: 2-may-2015
Verrassend leuke route onder de rook van Brussel. Veel off road. Noordelijke deel van de route wat meer geaccidenteerd. Bepijling ok, maar kan beter, hier en daar inderdaad kans op verwarring met aangrenzende routes (Ternat, Zellik), verstandig dit van te voren even goed te bekijken.
Van: buldoozerke Ingegeven op: 27-aug-2014 Gereden op: 24-aug-2014
Vele lovende commentaren gehoord, dus ook deze route gereden. Was bedoeling van rood/groen te doen, maar is bij rood gebleven. Meeste pijltjes hangen goed, behalve ontbreekt er een net na de eerste beklimming moet je in de bocht niet de asfaltweg blijven volgen, maar rechtdoor de smalle baan volgen die naar de velden loopt. Ook is het wel verwarrend met blijkbaar andere routes, van Ternat. Je komt deze een paar keer tegen, zodat je op den duur niet meer weet waar de groene splitsing van Asse is. Maar rood is abolute aanrader, ook al lag het heel smerig en vooral glad. Afdalingen zijn op te letten, want de mais staat soms heel dicht...
Bijna op het einde hangt er een rood pijltje aan de linkerkant en rechterkant, daar moet je naar rechts, als je links gaat...kom je terug op dezelfde weg als 5 minuten eerder...maar voor der rest: aanrader!
Van: GVdE Ingegeven op: 30-mar-2014 Gereden op: 30-mar-2014
Rode route gereden. Op de splitsen Boekfos-Langevijver (nieuwe wijkverkaveling) ontbreekt wel nog een pijltje. Verder geen probleem gehad om de weg te vinden. Weinig modder gehad door het mooie weer van de afgelopen dagen.
Van: Pierre Ingegeven op: 6-sep-2013 Gereden op: 6-sep-2013
Ik heb geprobeerd om de rode en groene lus te rijden. Ik Ben terechtgekomen op parcours van Ternat...
Rode lus is goed bewegwijzerd en mooi offroad parcours. Er moet echt dringend iets gebeuren met de bewegwijzering van de routes van Asse.
1 pijl voor je inslaat en 1 ter bevestiging als je op track zit. Prachtige omgeving voor de rest.
Van: Bart Ingegeven op: 7-apr-2013 Gereden op: 7-apr-2013
Rode lus gereden. Parcours lag er prima bij. Soms wel even snelheid minderen voor wandelaars (met honden), omdat parcours kleine gedeeltes deelt met wandelroutes. Oppassen bij asfaltstukken, hierop is de bewegwijzering niet erg uitgebreid, maar als je goed oplet, gaat het goed. Mooi stukje Vlaanderen net buiten Brussel!
Van: Ulrike Ingegeven op: 24-dec-2012 Gereden op: 21-dec-2012
Rode route gereden. Mooi gevarieerd, maar sommige stukken zo goed als onberijdbaar door de vele modder na dagenlange regenval. Maakte het wel extra avontuurlijk, natuurlijk. Goed aangeduid, alle pijlen gevonden. Wil dezelfde route wel eens in droog weer rijden.
Van: Fransesco Ingegeven op: 7-aug-2012 Gereden op: 6-aug-2012
zowel rode als groene lus gereden. Rode gaat mooi of en af en er zitten enkel pittige technische stukken in. Mocht gerust iets langer geweest zijn

groen is veel vlakker met ook nog een aantal mooi off-road stukken

bewijzering viel goed mee, 1 of 2 pijltjes niet gevonden.

de moeite waard om nog eens te rijden!
Van: Ricardo Ingegeven op: 10-jun-2012 Gereden op: 10-jun-2012
Op zich nog wel een leuke route om te rijden in een prachtige heuvelachtige streek.
Wel veel stenen, let op voor lek rijden dus voldoende bandendruk!
De bewegwijzering is op sommige plaatsen wel rampzalig. Opletten dat je bij één of andere splitsing de juiste pijltjes volgt, anders zit je op de route van Ternat :)
Van: Nathalie Ingegeven op: 23-may-2012 Gereden op: 20-may-2012
Groen-rode lus met gezin gereden. Parcours lag er droog bij en de weersomstandigheden waren ideaal. In het begin is de richtingaanwijzer van de paal gevallen maar heeft iemand de juiste richting in de pijl gekrast. Bedankt! Nadien enkele paaltje verscholen in het hoge gras... pfff. Op het einde volledig het noorden kwijt geraakt en parcours verlaten. Wanneer gaat men toch eens werk van maken van een correcte bewegwijzering.... zo jammer want de streek is prachtig. We keren niet meer terug ook al was het een prachtige rit.
Van: Bart Ingegeven op: 9-nov-2011 Gereden op: 5-nov-2011
Zondag met 3 man de combinatie gereden. Nog onder een stralende zon met korte mouwen begonnen, trad de schemer en afkoeling reeds in wanneer de het eindpunt naderden. Idd enkele ontbrekende (2) peilen die ons deden gissen welke richting we uit moesten en bijgevolg 2x verkeerd gereden. Het parcours konden we smaken: mooi, behendigheid gevraagd, enkele stevige klims en uitdagende afdalingen. Eén strook was onbereidbaar en eigenlijk onwaadbaar (lees: natte modderige voeten). Ik ga er vanuit dat het toch de vermelde km's zijn (en geen 40) al deden we er op ons eigen tempo toch langer over dan verwacht.
Conclusie: uitdagend, mooi, voor herhaling vatbaar.
Van: Ed Diemerckx Ingegeven op: 2-nov-2011 Gereden op: 30-oct-2011
Zondag rode lus gereden. Plezant parcours, op twee plaatsen geen pijltje gevonden en even moeten zoeken. Mooie omgeving, veel modder, technische afdalingen en klimmen. Super!
Van: Rudy Van den Broeck Ingegeven op: 28-oct-2011 Gereden op: 28-oct-2011
Vandaag rode lus gereden onder een stralende zon. Het parcours lag er op sommige plaatsen redelijk vettig bij maar was toch goed berijdbaar. Ik heb enorm genoten van het land van Asse met zijn mooie landschappen omgeven door bossen getooid in prachtige herfstkleuren. Echt zalig.

Van: Tom Ingegeven op: 14-aug-2011 Gereden op: 14-aug-2011
Vandaag de rode lus gereden. Na de hevige regenval de laatste dagen ligt deze route er verschrikkelijk modderig bij... Maw ideaal om te mountainbiken.
Omdat ik gehoord had dat de groene lus meer asvalt bevat heb ik deze overgeslagen. De rode lus is zeer tof en zeker als het modderig is. Wel moet je hier en daar opletten wegens gevaarlijk glad ! Het had voor mij wel iets langer mogen zijn. 20 km is iets te weinig. Hier kom ik zeker nog eens terug om de groene lus erbij te nemen.

Een aanrader !
Van: Kristof Meert Ingegeven op: 5-jun-2011 Gereden op: 4-jun-2011
Asse is een mooi parcours, zeker de uitdagende rode lus!

Een gevaarlijke situatie tref je aan wanneer je bij het rijden van de rode lus op de Edingstesteenweg ter hoogte van café De 'Koekoek' links afdraait om vervolgens op (of in de richting van) Zavellos te rijden. De afdaling op Zavellos (naast het domein De Morette) eindigt in een daai van 90°. In deze bocht zijn diepe bandensporen met grof steenpuin opgevuld. Dit zie je niet aankomen en kan je bij hoge snelheid niet ontwijken.

Gezien dit het gevolg is van "wegenwerken" meld ik dit ook aan de gemeente Asse.
Van: Pieter Ingegeven op: 11-may-2011 Gereden op: 3-may-2011
Heb erg genoten van het rode parcours (gereden onder droge omstandigheden). Zeer afwisselend, goede verhouding off-road/asfalt, paar single tracks, enkele stevige beklimmingen... Alle pijltjes hangen er, maar ogen openhouden (soms slechts 1 pijltje wanneer je in volle afdeling plots een andere richting uit moet).
Van: Dimitri Ingegeven op: 30-sep-2010 Gereden op: 29-sep-2010
Mooi parcours met vooral in de rode lus enkele technische stroken. Grotendeels goed bewegwijzerd behalve op drie stroken. Twee stroken waarbij een steenweg wordt gekruist (heb ik wat moeten rondrijden, pijltjes onduidelijk geplaatst) en de strook na de kattenberg waar de pijltjes verdwenen zijn. (ben terug moeten keren naar het startpunt om te zien waar ik het parcours terug kon aanvatten.)
Van: Peter VdS Ingegeven op: 25-sep-2010 Gereden op: 19-sep-2010
Volledig toer gedaan van Asse (ongeveer 30km) met de makkers. Goed uitgepijld. Volgens mij ontbrak er slechts 1 pijl en dat is wanneer je tussen de mais rijdt en op een bepaald ogenblik staat rechts een paaltje maar zonder aanduiding of je nu rechtdoor moet of linksaf moet slaan. Het is dus linksaf slaan, gaat ook bergaf. Wij maakten gelukkig onmiddellijk de juiste keuze :-).
Aanrader met enkele pittige klimmen en zeer leuke afdalingen
Van: Frank Ingegeven op: 8-apr-2010 Gereden op: 8-apr-2010
Vanavond rode lus gereden met een schitterende avondzon als gezelschap. Goed berijdbaar, met ferme klimmetje en toffe singeltracks. Toch vrij pittig voor mij als herbeginnende MTB-er. Vrij veel off-road, voldoende afwisseling. Goed uitgepijld, enkel in centrum Asse paar pijltjes niet gezien, maar snel weer op de goede weg. Aanrader.
Van: Philip Meulenberghs Ingegeven op: 22-mar-2010 Gereden op: 21-mar-2010
Gisteren Rood en Groen gereden.
Alles goed en vlot bereidbaar, niet te modderig.
Ik gebruikte GPS, maar voor zover ik kon zien waren de pijltjes goed.
Redelijk veel asfalt, maar dat was wat ik zocht na mijn vorige toer, in Grez Doiceau (O2Bikers). Een helse tocht door het slijk waar ik hier en daar zelfs te voet bijna niet doorkwam.
Philip
Van: Tom Ingegeven op: 28-nov-2009 Gereden op: 15-nov-2009
Combinatie van rood/groen gedaan.
De rode lus begon heel goed. Fantastisch parcours, vooral na regenval is dit een echt modderbad! We hebben ons hier beestig geamuseerd.
Let wel op dat je het stukje van de kattenberg niet mist in het begin. Wij hebben dit per ongeluk afgesneden wegens afgedrukt kaartje slecht gelezen en pijltje niet gezien en naar het schijnt is dit het leukste van heel het parcours.
De groene lus is al heel wat minder. Veel te veel asfalt.

Kort samengevat:

Rode lus is subliem!

Groene lus vind ik niet voor herhaling vatbaar.
Van: staaf Ingegeven op: 16-nov-2009 Gereden op: 16-nov-2009
Vandaag, na een weekje met af en toe regen, de 2 lussen van Asse gereden. Groene lus is niet echt een aanrader wegens veel beton en asfaltbanen. Rood daarentegen is zeer plezant met pittige klimmetjes en leuke afdalingen... We hadden 42km op onze teller bij aankomst. Die 31km zoals ze zeggen klopt dus niet!!!
Van: Mierox Ingegeven op: 29-jun-2009 Gereden op: 11-may-2009
Met z'n 2'tjes Asse gecombineerd met Affligem. 62km met 21 gem op dit heuvelachtig parcours bij warm weer was leuk rijden. Alles goed afgepijld en de verbinding met Affligem is goed aangegeven
Van: Mierox Ingegeven op: 13-apr-2009 Gereden op: 13-apr-2009
Vandaag met z'n 2tjes Asse gecombineerd met Opwijk. Gestart in Opwijk, verbinding naar Asse goed aangegeven. Bij het voorbijrijden van de start in Asse wel geen infobord gezien. Op 2 plaatsen ontbraken de pijltjes. 1ste keer op een kruispunt in de velden ( laatste rode pijltje aan wit kapelletje naar links en dan door een aantal velden ) moet je naar rechts en dan kom je op een grote baan. Daar naar rechts en een beetje verder links staan er terug pijlen. 2de keer terug op het groene gedeelte voorbij een aantal voetbalvelden moet je op de t-splitsing naar rechts en verder staan terug de pijltjes. De toer zelf was best gezellig op en neer en met Opwijk erbij kwamen we aan 57.5 km. Wel alleen maar tussen de velden en geen bos.
Van: luc Ingegeven op: 8-mar-2009 Gereden op: 8-mar-2009
Vandaag de grote toer gereden. Begon slecht met gietende regen maar is heel snel zonnig geworden. Het parcours heb ik reeds meerdere malen gereden en hou wel van op en af in de modder. Hoewel materiaal wordt zwaar op de proef gesteld. Lekke band en van een passant binnenband kado gekregen (ga wel een bandje terug brengen in Ternat!). Schitterend de verbondenheid tussen MTB'ers! Tijdens depanage nog hulp gekregen! Sabine Appelmans is bij ons gestopt om te vragen of ze iets kon doen? Sympathiek! Ze zal ook op de MTB rijden. Maar te veel modder, konden we haar niet aandoen! Nog schitterend moment even daarvoor 5 herten die ons pad kruisten. Mooi tochtje vandaag zullen we nog lang herinneren.
Van: Joachim Ingegeven op: 10-nov-2008 Gereden op: 9-nov-2008
Vandaag voor het eerst een stuk Asse gereden.
Een echte meevaller, ontdanks de zware regenval van de nacht ervoor was dit een zalig parcours. Mooi afgepijlt, knappe klimmetjes en afdalingen (wel heel glibberig met dit weer, maar daar hou ik wel van). Kortom het deel groen en rood dat ik reed was echt top. Ik moest spijtig genoeg vroeger terugkeren wegens knieproblemen, maar ik kom zeker terug voor de volledige toer.


Joachim
Van: Mauro Ingegeven op: 20-oct-2008 Gereden op: 20-oct-2008
Schoon zonneke dus ikke weg vandaag.

't Was de eerste keer dat ik Asse probeerde en moet zeggen dat het goed meeviel.
Goede wijzers, tof parcour, niet te moeilijk en ook niet too easy.
Vond het wel een beetje kort (Rood + Groen). Je kan natuurlijk altijd aansluiten op andere parcours maar ik besloot om na de combinatie rood,groen om de rode lus nog is te doen.
Gevolg 72km in de benen als ik dit schrijf. (=10km steenweg vanuit Lennik+31+20km mountainbike en dan nog is terug naar lennik)
Leeg gereden beslis ik toch om zeker is terug te komen "spelen" in Asse.
Van: Jos Ingegeven op: 14-oct-2008 Gereden op: 14-oct-2008
Vandaag de groene en rode lus gereden.
Heel mooi landschap, een paar leuke hellingen en goede wegwijzers.
Eén keer gemist en het maïsveld in maar ik was duidelijk niet de eerste.

Teleurstellend vindt ik de vele off road stukken die niet benut worden en er dus 50% gewoon op de baan worden gereden.
Voor de organisators: Dringend deze route herbekijken en maak er een tour van met 75% off road voor mountainbikers!
Ik ken enkele mountainbikers die deze streek goed kennen en er een prachtige route van maken die 75% off road is en echt de moeite waard is.

Hopelijk snel een vernieuwde route met meer off road stukken in deze mooie streek.

Van: Gert Ingegeven op: 31-aug-2008 Gereden op: 31-aug-2008
In zeer mooi weer de rode mtb route gedaan,
mooi parcours met redelijk wat singletrack, bergop en -af.
bewijzering was ok(kan ALTIJD beter), op een paar puntjes intuitief toch de goeie richting gekozen.
zeker een aanrader, ik vind het net iets meer dan merchtem(die ook ok is).
Van: Joris Ingegeven op: 11-aug-2008 Gereden op: 11-aug-2008
Mooie route, lag er nog goed bij ondanks de regen.

was 4 jaar geleden dat ik op een fiets had gezeten, ben er 2 keer afgemoeten ;-).

Aanduidingen waren vrij goed, behalve als je toekomt in Essene en het straat moet oversteken om terug rechtdoor te rijden, daar stond niks (was dan wel rechtdoor, maar mocht iets duidelijker).

Ook aan de voetbal in Asbeek was het niet onmiddelijk duidelijk dat we links moesten. GPS gegevens waren prima, heb deze maar tweemaal gebruikt om te kijken of we wel nog goed zaten. Hadden nu enkel de rode toer gedaan aangezien we al een stuk gefietst hadden en dan er zelf nog een stuk gingen bijdoen langs mollem, brussegem, ossel etc...

Volgende week doen we de groene toer, starten na de putberg en hangen er nadien de rode bij als we terug langs de sporthal komen. (kwestie van niet onmiddelijk met hetzelfde van de vorige keer te starten)
Van: Koener Ingegeven op: 11-jun-2008 Gereden op: 9-jun-2008
@ Sigert : Hét grote probleem voor die saboteurs zijn niet de mtb-ers, maar de endurorijders die elke zondag de streek doorkruisen. Vooral in Asse zijn er daarvoor een paar heel goeie tracks. De saboteurs kunnen aan die mannen niks doen, dus helpen ze de dag van de mtb-ers omzeep.

Spijtig dat trouwens niet een omwegje gemaakt werd langs het bos in Kapelle. Nu ja, spijtig ... mss goed. Zo blijft het daar te doen zonder al te veel "toeristen" :D
Van: d-666 Ingegeven op: 12-may-2008 Gereden op: 12-may-2008
miljaar, 'k heb me gemist in mijn commentaar

op het tweede offroadstuk, RECHTS naar beneden ipv LINKS

Straks gaan ze denken dat ik ook al één van die saboteurs ben
Van: d-666 Ingegeven op: 12-may-2008 Gereden op: 12-may-2008
vandaag rood gereden, geil parcoursje, verassend mooi landschap..., vanuit Brussel vertrokken en in totaal 48 km op de teller


maar (t'is een cliche) ..op zon'n drietal plaatsen was er geen bewegwijzering (meer)

1. in de tweede off road strook: waar je op een bepaald links moet afdalen langs een single-track
2. einde van off road stuk, aan de Hoogpoort of Hoogbeek (of zoiets)
3. in Asbeek op een t-kruispunt in volle dorpskom, daar moet je rechts

Van: Arnout Swinnen Ingegeven op: 8-may-2008 Gereden op: 20-apr-2008
Enkele weken terug (datum van rijden opgezocht), het groene stuk gereden. De Bewegwijzering was vele beter (slechts 1 pijltje dat los was gekomen en door een of andere snoodaard de verkeerde richting was opgedraaid). Ik heb het terug in de goede richting laten wijzen... (ergens tussen koereit en boven vrijlegem).
Van: Bart en Lieve Ingegeven op: 6-may-2008 Gereden op: 4-may-2008
De pracht van het landschap is omgekeerd evenredig met de kwaliteit van bewegwijzering van het parcours: pijltjes ontbreken regelmatig met herhaaldelijk verkeerd rijden tot gevolg. Wat of wie is de oorzaak hiervan ? Verzuim van de sportdienst of ver doorgedreven sabotage ?
Zonde, want voor de rest prachtig parcours in prachtig landschap.
Misschien toch maar eens een GPS aanschaffen.
Van: Sigert lid Freindas Ingegeven op: 24-apr-2008 Gereden op: 21-apr-2008
Inderdaad moet ik eveneens vaststellen dat na een controle en aanpassing in maart opnieuw op verschillende plaatsen pijltjes omgedraaid worden of erger nog simpelweg verdwijnen... Bij de bekendmaking van ons parcours via media en gemeente is er hier en daar met bedreigingen inclusief gereageerd op de route als zouden mtb'ers voor overlast zorgen en de veldwegen stukrijden... Tenzij je een 250cc motor op je mtb hebt staan kan je volgens mij weinig stukrijden. Het probleem van mensen langsheen het parcours dit weinig of geen sympathie hebben voor de mtb'er blijft echter bestaan.
Het nodige word gedaan om de bewegwijzering opnieuw in orde te brengen.
Binnenkort zullen we de route ook op GPS zetten. Info volgt.

Sigert Coffé
Van: Jan Ingegeven op: 12-apr-2008 Gereden op: 12-apr-2008
Vandaag bij een strakke 4 à 5 Beaufort en een meer dan welkom Aprils zonnetje beide kersverse routes van Asse en deze van Opwijk aan elkaar gereden, goed voor zo'n 57km(bruto - door het misrijden geschat op een 45 à 50km). Hoe nieuw ook de route is, en waar ik meteen ben van verschrokken, is dat ik meteen na 10 min de mist in ben gegaan - midden in de velden - op de route van Asse, het ploeteren door een smerige "aaltbeek" (aalt = mestvocht, voor de mensen die niet weten waarover ik het heb) over de ganse breedte van het pad (bedankt boer!!!) ter zijde gelaten. Ik ben dan maar verder gefietst, op goed geluk en mij oriënterend op de E40. Gelukkig viel ik ergens op de grens met Ternat terug op de rode. Na aankomst aan de sporthal (waar ik gestart ben) bleek ik een heel deel van de rode lus overgeslagen te hebben. De groene aansluiting heb ik gemist en heb ik vanaf de sporthal terug aan de Gentsesteenweg moeten oppikken. Wie heeft er zo'n slordige bewegwijzering opgesteld? Of zijn er reeds mensen, die tegen de komst van een nieuwe route in hun gemeente gekant waren, die hier en daar uit fustratie pijltjes hebben omgekeerd en/of verwijderd? Aan de organisatie: overloop aub heel het parcours nog eens en plaats de pijltjes ook logischer. Bij de link naar Opwijk ben ik ingeslagen naar deze lus en er nog eens 20 km bijgereden. De link is ook wel niet zo schitterend aangeduid (wellicht omdat dit "niemandsland" is). In ieder geval, en bijgeteld de sterke wind op kop vandaag, een goed oefenparcours bij de eerste lentekriebels. Het mooie weer mag nu echt toch wel eens beginnen.
Van: Arnout Swinnen Ingegeven op: 24-feb-2008 Gereden op: 24-feb-2008
Vandaag de rode route gereden. Ik ben meer een recreatief dan sportief MTB'r maar vond de route (inclusief de 30km om van huis naar asse te rijden en terug) goed te doen. Toffe route, met niet veel modder waarin ik mij vastrijdt (mijn banden zijn mixed voor weggebruik). Wanneer het veel geregend heeft zou ik denk ik wel op verschillende plaatsen van de weg gaan (maar dat ligt aan die banden). Vandaag vond ik het een toffe route!

Spijtig genoeg moet ik ook toegeven dat de bewegwijzering niet bepaald super is. Ik heb de punten waar ik aanmerkingen op heb hieronder vermeld (zonder de route in het algemeen te willen bekritiseren): Vooral in het centrum van Asse ben ik verschillende keren heen en weer gereden (De afslag naar links voor het ziekenhuis moet je op goed geluk vinden, aan het rondpunt erna moet je goed uitkijken, aan het tweede rondpunt (aan een grote parking rechts) staat ook geen bewegwijzering, noch aan het derde rond punt (ik ben daar heel wat heen en weer gereden): daar ben ik mis gereden tot ik de groene route tegenkwam die mij terug naar rood heeft gebracht... De afslag van de Petrus Ascanusstraat het veld in staat ook om duidelijk te zien als je uit de andere richting komt... De laatste keer dat er -naar mijn gevoel- een pijltje ontbrak was net voor Asbeek (een asfaltweg die van het voetbalterrein komt, je komt aan een T-kruispunt en dan moet je gokken tussen links of rechts).
Van: Gerard Ingegeven op: 8-feb-2008 Gereden op: 8-feb-2008
Rode route in en om Asse gereden. De plaatjes voor de wegaanduiding moeten Bloso blijkbaar heel wat geld kosten, want er was er echt geen enkel teveel geplaatst. Integendeel zou ik zeggen. Ter hoogte van de Hoogpoort loopt het helemaal fout...waarschijnlijk is een plaatje verdwenen met de aan de gang zijnde wegenwerken. Qua bewegwijzering al betere routes gereden. De toestand van de route was modderig: tot aan de enkels gaat nog, maar tot aan de knieën is iets teveel. Weinig asfalt, mooie omgeving. Ik ga zeker terug, maar het moet er wat droger bijliggen, en ik hoop dat ik mij nog wat herinner waar de wegwijzerplaatjes zijn verstopt.
Van: Kris Ingegeven op: 14-jan-2008 Gereden op: 4-jan-2007
Wou rustig beginnen met groen om nadien de kuiten pijn te doen met rood maar...
Bij de opening was groen iets voor laagvliegers maar vandaag was het ook hier duwen en rood was meer een modderpoel. Spijtig want anders zou het een echte leuke trip zijn. Ben halverwege rood (ong Morette) opnieuw naar huis gereden.
Tip: kunnen er nergens sloepen gestoken worden zodat het water weg kan??
Van: Kris Ingegeven op: 6-jan-2008 Gereden op: 16-dec-2007
Midden december ll. mee de nieuwe route ingereden tijdens de officiële opening. Een mooie aanwinst, met leuke aansluitingen aan bestaande "BLOSO-klassiekers" uit de regio. Vooral dan de rode lus, die hoofdzakelijk ten Z van Asse blijft en technisch wel wat te bieden heeft (Moretteberg, omgeving Asbeek...). Groen, richting Opwijk, is helaas een stuk minder interessant, hoewel er op een handige manier links rond Asse wordt uitgepijld om zonder al te veel beton terug aan de startplaats uit te komen.
Geloof het of niet, er waren al een aantal pijltjes verdwenen, vooral op het laatste stuk bij het binnenrijden van Asse.
De ondergrond was gelukkig stijf bevroren. In ontdooide condities zal enkeldiepe modder uw deel zijn ! :-)