logo  
DenderleeuwDenderleeuw (Leweroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Sportzaal A. Ottoy Walleken 12,  Denderleeuw 

Lussen
blauw groen
19 kmGDBKMLGPX 15 kmGDBKMLGPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw
34 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst , Denderleeuw Tel: 053/66.67.21 Email:sport@denderleeuw.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportzaal A. Ottoy ja ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: David Ingegeven op: 23-nov-2014 Gereden op: 23-nov-2014
Poging groen+blauw... Dicht bij huis, maar daarmee is alles gezegd. Na een half uur al gestopt wegens te veel modder. Ja, een MTB'er moet toch tegen wat modder kunnen, maar als je tot je schenen wegzakt, da's er toch wat over.
Begonnen met groene lus tot in Welle Kapellestraat en dan bos in. Klein betonnen brugske over en dan begon de miserie. 'k Heb nog even op de kaart gekeken en de rest van die lus ziet er wel doenbaar uit.
Van: Yves Ingegeven op: 2-sep-2013 Gereden op: 1-sep-2013
Vandaag nog eens teruggekeerd naar de roots. Gelukkig ken ik daar mijn weg, want de pijltjes zijn niet altijd duidelijk(blauwe lus).
Aan broekpark in Welle door de werkzaamheden geen duidelijke aanduiding. Bij de eerste keer dat je het park nadert(linkerkant) ga je door tot op de Wildebeek, ga links af tot aan het park, links het park in en dan onmiddellijk recht aanhouden het sintelpad op. Rijdt het park uit en ga terug naar links (broekstraat) even verder moet je rechts af een smal steegje in richting Kerkstraat, ook daar ga je rechts af. Splitsing naar Ninove is aangeduid, maar geen aanduiding bord gevonden. De groene lus is vrij eenvoudig. Opgelet langs de dender, daar komt de route van Affligem erbij. Als U een tweede maal aan de dender komt moet je linksaf richting Denderleeuw sas; het groene pijltje aan de afsluiting(links) dat je naar rechts stuurt, stuurt U richting lus Affligem. Verder is er een verschil tussen de kaart op deze site en die beschikbaar op bloso.be. Een naamplaatje met indicatie van de route zou een hele verbetering zijn op deze splitsing. Uiteindelijk toch wel rondgeraakt met 10km meer op de teller als voorzien.
Mits het nodige onderhoud en misschien een alternatief stukje in Welle tussen de Kapellestraat en de spoorweglijn is dit een mooie beginnersroute.
Van: Kim Ingegeven op: 16-aug-2012 Gereden op: 16-aug-2012
Dit was een van de minste routes die ik al gereden heb.
Bewegwijzering is er meestal wel, maar staat soms op nogal onlogische plaatsen waardoor je ze mist. Zou in elk geval zonder gps niet zover geraakt zijn.

Verder wordt er blijkbaar niet gesnoeid, veel baantjes volledig overwoekerd.
vb: in welle moet je een soort bosje door waar enorm veel netels staan (tot op hoofdhoogte) om dan nadien in een veld uit te komen waar we geluk hadden dat de mais onlangs was afgereden want het voorziene paadje was volledig overgroeid.

Zelfde senario naast de wellemeerse, als je toch door worstelt tot aan de dender kom je er achter dat je moet afstappen omdat de weg afgezet is met betonblokken.
Van: fransesco Ingegeven op: 14-jun-2012 Gereden op: 12-jun-2012
voor de eerste (en de laatste) keer de groene lus gereden. Het enige stuk dat voor mij offroad was, was een paadje onderaf richting bos maar dit stond volledig onder water dus maar teruggekeerd.

ideaal om de benen te ontspannen maar meer ook niet...
Van: jurgen Ingegeven op: 27-may-2012 Gereden op: 23-may-2012
Blauwe: Netels, weinig pijltjes, geen duidelijke aansluiting op de route(s) van Haaltert. Goed voor 1 keer ,maar zeker niet meer.
Van: Joris Ingegeven op: 1-jun-2010 Gereden op: 27-may-2010
Deze route herhaaldelijk proberen rijden... talloze keren verkeerd gereden, wegens het gebrek aan duidelijke pijltes. Ik was ontgoocheld in het parcours, véél te weinig offroad. En als er dan een stukje offroad is, dan beland je in een modderpoel vol netels. Geen aanrader.
Van: Frank Ingegeven op: 29-mar-2010 Gereden op: 28-mar-2010
Begonnen met groene lus, die echt wel veel straten bevat. Nadien opzoek naar blauwe lus, pijltjes moeilijk te vinden. Al bij al is dit een parcours voor beginners, weinig klimmetjes en minder dan de helft off-road.
Van: RVDH Ingegeven op: 2-nov-2009 Gereden op: 22-sep-2008
Het parcours is afwisselend. In Welle thv de kapellestraat nr 136 gaat het via een afdalend wegje een zeer drassig bos in. Rijden is hier onmogelijk. Bij de oversteek van de beek ligt een betonnen buis die al een tijd stuk is. Opletten geblazen!!! Spijtig voor zo een mooi parcours.
Van: KARel Ingegeven op: 2-jun-2008 Gereden op: 2-jun-2008
Vandaag na lange tijd blauw nog eens gereden met mijne maat lag bijna volledig droog wat niet lang meer zal duren want begon reeds te onweren toen we eindigden...Bepijling redelijk goed alleen bij het verlaten van het Broekpark te Welle een pijltje verdwenen maar iets verder hangt er toch bevestiging op enkele plaatsen stond het gras (en ook de netels) redelijk hoog blijf dit een toffe route vinden vooral omdat ze heel dicht bij de deur ligt zijn wel de Ardennen niet maar toch
Van: Thomas De Witte Ingegeven op: 19-aug-2007 Gereden op: 11-aug-2007
Inderdaad vrij netelige bedoening soms, maar zeker eens doen als je in de buurt woont. Ter hoogte van Welle moesten we wel door een zeeer drassig bosje, waar voet met kous en al in de modder verdween :-)
Leuke route als je geen schrik hebt van natte voeten en netels.
Van: Steven M Ingegeven op: 6-aug-2007 Gereden op: 4-aug-2007
Ik stel voor om deze route te herdopen in de Netelroute... Akkoord het mag iets zijn, maar een minimum aan onderhoud op sommige stukken van de route is meer dan gewenst. Ook de doortocht door een stukje laaggelegen bos, bleek reeds meer dan eens onmogelijk. Te voet zak je algauw tot aan de kuiten in de modder
Van: christophe Ingegeven op: 17-jul-2007 Gereden op: 17-jul-2007
Vandaag de volledige route van Denderleeuw gereden via de route van Haaltert. Ik heb voor deze nieuwe route twee belangrijke opmerkingen. Ten eerste kan de bewegwijzering beter en ten tweede zijn sommige pijltjes bijna volledig weggesleten door de weersomstandigheden. Vooral dit laatste punt vind ik raar omdat de route nog niet lang bestaat. De kwaliteit van het gebruikte materiaal zou eens grondig nagekeken moeten worden door BLOSO.
De route zelf is niet zo moeilijk, bevat inderdaad niet veel offroad. Is wel de moeite waard om eens te rijden als je in de buurt bent.
Totaal aantal kilometers: 57,8km met een AV van 21 km/u.
Van: Mx Ingegeven op: 8-jul-2007 Gereden op: 8-jul-2007
blauwe route gereden: niet zoveel off road, goed uitkeken voor pijltjes, mooie streek ter hoogte van "kouter". Al bij al een matig mbikeparcours.