logo  
AalstAalst
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Sporthal Faluintjes Beugemstraat, 9310 Moorsel 
rood Sporthal Denderdal Kortestraat, 9320 Erembodegem 

Lussen
groen blauw rood
20,0 km (110 hm)GPX 28,2 km (215 hm)GPX 15,2 km (130 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+rood groen+blauw+rood
43 kmGPX 34 kmGPX 58 kmGPX

Informatie
Sportdienst , Aalst Tel: 053/73.22.61 Email:sportdienst@aalst.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Faluintjes ja ja ja (tijdens opening sporthal 1,- EUR) ja (tijdens opening sporthal 1,- EUR) ja (tijdens opening sporthal 1,- EUR)
Sporthal Denderdal ja ja ja (tijdens opening sporthal 1,- EUR) ja (tijdens opening sporthal 1,- EUR) ja (tijdens opening sporthal 1,- EUR)
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Lucas Ingegeven op: 17-jul-2019 Gereden op: 16-jul-2019
Een fijne route en niet zo vlak. Heb er rustig drie uurtjes over gedaan, hier en daar een pijltje gemist maar gpx bestand staat altijd klaar om dit dus te vermijden. Heb deze keer ook het Bike Park bezocht, wel eens fijn om te doen maar niet zo heel erg uitgebreid. In de zomer zijn sommige stukken wel redelijk dichtgegroeid, met vooral veel netels.. :) kortom wel een aanrader in deze streek!
Van: peter buyl Ingegeven op: 4-dec-2018 Gereden op: 4-dec-2018
Vandaag de drie lussen achtereen gereden,ik heb wel enkele pijltjes moeten gaan zoeken,zeker de blauwe............de routes zijn goed opgebouwd,voor elk wat wils.
Ondanks de overvloedige reden was het niet echt overdreven modderploeteren,ik ken er andere........
ik kwam wel aan een hoger totaal kms dan aangegeven,het was niet van de poes.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Loedo Ingegeven op: 23-may-2017 Gereden op: 22-may-2017
Op blauwe lus Aalst heeft iemand een ijzeren draad gespannen op ca. 20.7 km. Zeker niet ongevaarlijk. Draad is ca. 1 cm dik en kan niet verwijderd worden zonder aangepast materiaal.
Van: Vandenberghe Ingegeven op: 14-dec-2016 Gereden op: 14-dec-2016

Ik heb dus deze namiddag de groene pijltjes route gevolgd vanaf de sporthal de "Falluintjes" in Moorsel. Deze route is noet goed aangeduid. Ik ben ten minste 5 keer moeten rondtoeren en zoeken naar het pijltje, of ge komt in een wei terecht, of ge komt op een voetbalveld uit, of ge komt in een betonfabriek aan enz..... Dan is het een blauw pijltje ipv van een groen, maar dan verder ben je dan toch op de goede weg met een groenpijltje.
Of nog beter om je in de war te brengen : de blauwe pijl staat onder aan geplaatst en de groene pijl aan de andere kant van de straat en hoger, maar duidt wel dezelfde route aan.!
Op deze route reed ik heel ongerust en onzeker altijd zich afvragend :" zit ik nu goed" ?. Op het einde was ik het zo beu : in de koestraat kom je op een "T" uit. Er is nergens een groen pijltje te bespeuren , maar een blauw dat naar
amaïlinks wijst en een ander blauw pijltje dat naar rechts aanduidt.... so what.?
Dit is niet door fietsers geplaatst, noch goedgekeurd door bloso !
Echt ontevreden.

Uiteindelijk terug in de sporthal ....niemad gevonden om me te helpen voor het kuisen van de fiets ( het was 15u30....) en dan moet je ook nog 1,50€ betalen. Van een mislukte namiddag gesproken
Van: sven everaerts Ingegeven op: 5-aug-2016 Gereden op: 5-aug-2016
groene lus gereden aan een goed tempo ,
stuk naast de dender is er slecht aan toe ,
Van: sven everaerts Ingegeven op: 30-may-2016 Gereden op: 29-may-2016
rode lus gereden , diepe spoorvorming op sommige plaatsen ,
geen aangenaam gevoel bij deze lus , reeds meerdere malen gereden maar wordt steeds slechter ,
contact gekomen met vingerhoedskruid waarop allergische reactie gekomen
TEN BOS in Hekelgem is volledig platgelegd waardoor niet mogelijk om door bos te rijden
Van: Chris Durie Ingegeven op: 10-jan-2016 Gereden op: 10-jan-2016
Opgelet als je zonder GPS rijdt : de Aalst Blauw route overlapt soms met de Affligem Blauw route. Het staat allemaal mooi aangeduid, maar als je niet oplet, dan ...
Van: Chris Durie Ingegeven op: 10-jan-2016 Gereden op: 10-jan-2016
Vandaag Aalst Blauw gereden : Mooie rit, middellange afstand (feestje gisteravond !) mooi weer. Veel off-road, helaas niet veel klimmen, behoorlijk wat modder, maar daar de stuur-technische competenties weer 's kunnen aanscherpen. GPS-route wijkt af van de aangeduide route op het parcours. GPS route is m.i. iets uitdagender, meer off-road en (vandaag) meer modder. Ook behoorlijk wat single-tracks, maar soms ook staan de (electrische) omheiningen wat dicht bij het traject (en soms aan beide kante) ! Afspuitstation op de auto-parking werkt blijkbaar niet meer, maar toch kunnen afspuiten aan de ingang van de sporthal. Leuk om te doen, voor herhaling vatbaar (in de omgekeerde richting).
Van: David Ingegeven op: 3-may-2015 Gereden op: 3-may-2015
Vandaag de groen-rode lus gereden. Leuke toer maar er mogen wel wat bomen afgedaan worden want hangen echt gevaarlijk laag over de grond, je moet soms van de fiets om er onder te kunnen. Anders leuke toer om te doen .
Van: Marteko Ingegeven op: 7-nov-2014 Gereden op: 7-nov-2014
Groen-blauwe route gestart aan de Faluintjessporthal te Moortsel. Gek genoeg moet je kort na de start dwars over een voetbalveld fietsen om verderop een singletrack te bereiken. Het licht heuvelachtig parcours biedt veel brede tractorwegen aan waarop op diverse plaatsen vrij diepe waterplassen stonden. Naast het hoge percentage offroad kan je ook genieten van 2 lange kasseistroken die in de wielerklassieker Paris--Roubaix niet zouden misstaan. Onze voorkeur gaat uit naar het tweede deel vh parcours dat iets bosrijker is en de plassen iets minder frekwent. Alles bij elkaar was ik blij verrast dat een drukke stad als Aalst een zeer fraai landelijk parcours kan aanbieden. De belijning was vrij goed.
Van: fritzz Ingegeven op: 31-oct-2014 Gereden op: 30-oct-2014
volledige parcours van de rode lus https://www.youtube.com/watch?v=KbrPZaJ8bF0&feature=youtu.be
Van: Maarten Hensen Ingegeven op: 1-jun-2014 Gereden op: 1-jun-2014
Vandaag blauwe route gereden... pijltjes overal perfect te zien. Op een paar plaatsen nogal hard hobbelen door paardensporen maar voor de rest overal vlot bollen op deze toch wel heel erg leuke route.
Van: Sofi Ingegeven op: 30-may-2014 Gereden op: 30-may-2014
Vandaag gekozen voor deze route en we hebben groen-rood-blauw gereden. We hadden 60 km op de teller. Dit is echt een heel mooie route ! En voor ieder wat wils. Het blijft wel opletten dat je de pijltjes niet voorbij zoeft ! Toch een paar keer op onze stappen moeten terugkeren. Het is wel goed bewegwijzerd, misschien hier en daar eentje te weinig maar je ziet wel weer vlug het volgende en zoals ik reeds zei ligt het dikwjijls aan jezelf dat je pijltjes mist.
De combinatie was heel goed. eerst groen om erin te komen en daarna een pittig stukje rood. Rood is kort maar krachtig. En daarna vlotjes overgaan in blauw. 66 % offroad is dan ook heel plezant. Het is een echte aanrader !
Van: Jos Ingegeven op: 4-apr-2014 Gereden op: 3-apr-2014
Deze tour blijft boeien. Ik combineer groen en rood al jaren als trainingstour dichtbij. Tijdens de voorbije regenperiode werd deze tour best pittig en ideaal als intervaltraining. De rode lus is een uitdaging en aanrader in de winter en vraagt toch enige rijvaardigheid bij hoger tempo.Tijdens deze modderige winter toch 23km/u gemiddeld gehaald. Gisteren mijn nieuwe Garmin trainingsuurwerk getest en de groen en rode lus (droog parcour) met 24,8 km/u gemiddeld afgewerkt. De groene en rode lus hebben tal van korte hellingen wat deze tocht zeker de moeite maakt. Wegwijzers vind ik wel duidelijk maar de eerste keer is zoals steeds goed uitkijken.
Van: Vankerschaver Gunther Ingegeven op: 19-sep-2013 Gereden op: 17-sep-2013
Ik heb de blauwe ( in praktijk rode ) route gereden in de gietende regen
was soms pompen of verzuipen , maar bij wat droger weer kan ik me voorstellen : heel mooi parcours
de rode pijlen zijn niet overal even zichtbaar maar ze zijn er wel en met een beetje hulp van de gps is dit geen probleem
Van: Kwinten De Temmerman Ingegeven op: 15-aug-2013 Gereden op: 15-aug-2013
Op de kaart staat de blauwe route in't rood en de rode route in't blauw. What's up with that?
Van: Djordy Ingegeven op: 20-jul-2013 Gereden op: 19-jul-2013
Rood : ontbreken enkele pijltjes en op sommige plaatsen waren ze moeilijk te vinden.
Groen : geen enkele keer verkeerd gereden
Rood en groen : mooie wegjes, zeker de moeite waard!
Van: Fransesco Ingegeven op: 5-mar-2013 Gereden op: 3-mar-2013
zondag de blauwe route gereden.

weinig woorden aan vuil maken, deze route is voor 90% kapot gereden door tractoren en motorcrossers (die dag drie op het parcours tegen gekomen). Op quasi alle offroad-stukken is het ofwel één grote waterplas ofwel onberijdbaar door de zeer diepe tractorsporen

maandag de groene route gereden

deze lag in tegenstelling tot de blauwe, een stukje beter. Ik heb wel wijselijk het moerassig stukje langs de Dender geskipt
Van: kenny Ingegeven op: 27-dec-2012 Gereden op: 25-dec-2012
dinsdag kennis gemaakt met het parcours hier in erembodegem direct aan de deur vertrokken met het rode parcours..... lag er wel heel slecht bij,veel slijk en plassen door de hevige regenval van de laatste dagen.... maar wel leuk om te doen (het ganse percours) bij iets droger weer

Van: peter Ingegeven op: 18-dec-2012 Gereden op: 1-dec-2012
blauwe lus Aalst (28km) aangepast naar 39km, wie gpx bestand wil stuurt maar een mailtje
peter.noynaert@telenet.be
Van: Fransesco Ingegeven op: 3-dec-2012 Gereden op: 1-dec-2012
de groene route en een deel van de rode gereden.

de routes lagen er zaterdag heel droog bij; hier en daar wel diepe traktorsporen maar dat was sporadisch. Heb het stuk langs de Dender tussen Wieze en Aalst op de groene route niet gereden, ik vrees dat dit stuk nog veel te vettig ligt...

alle pijltjes waren nog aanwezig

gem snelheid 21,6
Van: Stijn Vandegeuchte Ingegeven op: 31-oct-2012 Gereden op: 31-oct-2012
Groene en blauwe route gereden.

Heel zalige route met veel veel veel off-roadplezier (meer dan 60% van het parcours)! Een 3 à 4-tal keer verkeerd gereden doordat de bewegwijzering hier en daar wat verdoken zit. De laatste keer (net voor Moorsel) vond ik de route simpelweg niet meer terug. Een beetje richting Moorsel gereden en weer plots een blauw pijlke tegengekomen waardoor ik in het laatste de route toch opnieuw kon verderzetten.

Doordat het geregend had de dagen voor mijn tocht (ondanks het prachtig dagje vandaag) werd het parcours een uitdaging. Eén plas bleek dieper dan verwacht waardoor ook de voeten 's gewassen werden.

Er is inderdaad hier en daar prikkeldraad aanwezig en deze jongeheer heeft er bijna zijn broek aan gescheurd. Blij dat ik een lange broek aan had! Toch ff blijven steken maar toen dacht ik aan Ondineke van de Kapellekensbaan en zag ik het weer volledig zitten.

Voor de rest een absolute aanrader! Heel mooie streek met veel onverharde en modderweggetjes.
Van: Manu Ingegeven op: 3-sep-2012 Gereden op: 28-aug-2012
Mooi en aangenaam parcours, maar de groene route is vanaf Gijzegem/Wieze (naast de dender) zo goed als onberijdbaar.

De rode route is op sommige plaatsen niet beter (berg autostrade, enz...)

Binnenkort de blauwe. Hoop dat het daar beter is.

Opletten ook want niet alle richtingaanwijzers hangen er nog. Vervelend...
Van: fransesco Ingegeven op: 23-aug-2012 Gereden op: 23-aug-2012
de blauwe route gereden. Vind hem één van de leukere routes in de streek. Lag er eens volledig droog bij wat de snelheid uiteraard bevordert (23km/u gemiddeld)

en midden zomer geeft het een ander zicht dan putje winter....
Van: David Ingegeven op: 11-aug-2012 Gereden op: 10-aug-2012
Geachte, aangenaam parkoer maar er zijn toch dringend onderhoudswerken nodig op deze route's. Op sommige plaatsen is het niet meer berijdtbaar door struiken en bramen. Dank bij voorbaat.
Van: Bartvde Ingegeven op: 11-jul-2012 Gereden op: 9-jul-2012
De blauwe van Aalst heeft ons aangenaam verbaasd! Ondanks de minieme hoogtemeters en technisch beperkte uitdagingen was het landschap wondermooi! Een aanrader in alle opzichten. Het mooiste dat ik het voorbije jaar reed.

Bart
Van: Gert Ingegeven op: 30-may-2012 Gereden op: 29-may-2012
De rode route is veruit de uitdagendste! Vooral de beklimming langs de autostrade vereist enkele krachtige halen! Zonder aanloop onmogelijk te nemen!

Groeten

Gert
mmm-aalst.be
Van: Bulls Brothers Ingegeven op: 12-may-2012 Gereden op: 12-may-2012
Vertrokken aan de sporthal 'De Faluintjes' in Moorsel voor een aaneenschakeling van groen, rood en blauw, afgehaspeld in ongeveer 3u. We hebben gepoogd om de pijltjes te volgen maar hebben uiteindelijk toch meer vertrouwd op de route op gps: hier en daar ontbreekt immers de bepijling. Positief aan deze route is zeker het hoge percentage off-road, zo hebben we het graag. De meeste stukken lagen goed berijdbaar al zaten er wel echte modderpoelen in en ook smalle tracks waar de begroeiing je elk zicht op de grond ontneemt, veelal diepe geulen en dat schept gevaarlijke situaties. De route is overigens zo goed als vlak behoudens twee klimmetjes in de rode route. In groen is de lange kasseistrook wel aangenaam. Besluit: leuke route waar het contact met de natuur voorop staat. We doen die in de toekomst wel nog eens opnieuw.
Van: bolly Ingegeven op: 28-dec-2011 Gereden op: 28-dec-2011
Vandaag de rode route gereden,in Erembodegem ontbraken er meerdere pijltjes. De route ligt er op de onverharde stroken zeer slecht en zwaar bij,dit mede door de vele werken in Erembodegem.
Nadien ook de blauwe route gereden,deze lag wel zwaar maar is wel te doen,de ontbrekende pijltjes zijn evenwel allemaal opnieuw geplaatst.

Er zou wel iets mogen gedaan worden aan sommige smalle paadjes die aan beide kanten door prikkeldraad zijn afgemaakt. Dit is zeer gevaarlijk!!!
Van: Tim Ingegeven op: 11-apr-2011 Gereden op: 10-apr-2011
Afgelopen zondag de combinatie rood/blauw/groen onder een stralend zonnetje gereden. Samen met 2 maten zijn we van aan de sporthal in Erembodegem gestart met de rode route.

Parcours lag er onder deze omstandigheden kurkdroog bij en daarom ook zeer goed berijdbaar. Ik denk wel als het wat geregend heeft, dat het loodzwaar zal zijn.

Bepijling was over het algemeen in orde, enkel op de blauwe route ontbreken er een paar pijltjes en is het af en toe zoeken. Op een bepaald moment moet je rechts door een veld, maar dat baantje is niet goed zichtbaar (schuld van een boer) en net daar ontbreekt er een pijltje, dan moet je daar boven naar rechts ipv links.

Na de rit ook nog eventjes het bikepark meegepikt en dat was nog een leuke afsluiter van een geslaagde rit!

Conclusie:
rood: 9/10
blauw: 7/10
groen: 7/10
bepijling: 7/10


grts,
Tim

Van: kdm Ingegeven op: 1-feb-2011 Gereden op: 29-nov-2011
Vorige zaterdag (29/11/2011) eerste keer met nieuwe fiets het veld ingedoken. Direct gekozen voor de blauwe route, gestart vanuit Moorsel. Sommige stukken lagen er zwaar bij, afwisselend modder, diepe plassen al dan niet bevroren. Maar toch doorgezet.
Bewegwijzering was ok.
In Meldert wel moeten alternatieve route gevolgd doordat een of andere boer (met zijn traktor) zijn best had gedaan.
Heel tevreden over mijn fiets en kledij.
Van: philippe Ingegeven op: 21-nov-2010 Gereden op: 21-nov-2010
ik ging vandaag aan de rode lus beginnen van in erembodegem , ik heb een stuk kunnen rijden , ma dan vond ik geen peiltjes nie meer ( spijtig)
Van: Staaf Ingegeven op: 4-nov-2010 Gereden op: 4-nov-2010
Cyclocross is veel lastiger dan mtb!!!
Je hebt ook niet de versnellingen die je bij een mtb hebt. Als je nog niet gereden hebt dan zou ik u een mtb aanraden en in de zomer een koersfiets.
Van: sportie Ingegeven op: 2-nov-2010 Gereden op: 2-nov-2010
aan alle op de site,ik zit met een dilema,ik ga ook beginnen met te fietsen maar zou graag in de zomer op de weg en in de winter de routes rijden hier op site, nu twijfel ik welke fiets ik me zou aanschaffen, ne mountainbike of ne cyclocrossfiets
Van: Tom Ingegeven op: 23-oct-2010 Gereden op: 22-oct-2010
Maarten, ik heb de blauwe route al een paar keer gereden en is zelfs na zware regenval te doen. Is een mooi parcours met niet te zware hellingen, ideaal voor een beginner zoals ik.
Van: Maarten Ingegeven op: 30-aug-2010 Gereden op: 30-aug-2010
Er ligt een boomstam op de rode route die de weg helemaal verspert.
Deze ligt tussen ten bos en de romeinseweg in het bos. En dit stuk zou ook dringend eens op bepaalde plekken moeten gesnoeid worden. Verder is er het smalle padje met een lichte helling naar beneden (tussen boekhouedweg en hekelgemstraat) waar een haag je bijna tegen de prikkeldraad duwt, dus snoeien als het kan. De route ligt er wel nog 'proper'(het blijft mountainbike met modderpadjes) bij ondanks het hondenweer van de voorbije dagen.

Groeten
Van: Maarten Ingegeven op: 28-aug-2010 Gereden op: 28-aug-2010
Newbiker,
groene route moet je vanaf rozendreef door het veld naar koebrugstraat.
(korter gezegd, je rijd van aalst naar moorsel naar herdersem en terug naar aalst)
Dat is de normale richting. Je kan de route in tegengestelde richting ook doen maar dan vind je de pijltjes uiteraard niet dus best eerst gewone richting en dan de tegengesteld richting proberen.

OOK OPGEPAST, tussen herdersem en brug naar gijzegem (ter hoogte van rustoord denderrust) is er een heel kort stukje tussen 2 weien door, langs beide zijden prikkeldraad. Als het geregend heeft zoals voorbije dagen is dit stuk niet echt aan te raden. De groeven in de aarde waar je met je wiel doorrijd zijn zo diep dat je pedalen aan de grond komen en zeker met de modder kan je wel eens vallen.

Allesinds veel plezier.PS, is er iemand die de volledige blauwe route al gedaan heeft? Ik heb deze voor 70% al gedaan maar ben dan pijltjes kwijt geraakt. Dit is wel al zo'n 4 maand geleden dus zijn er al fietser die de blauwe route recent uit gereden hebben met pijltjes?

Bedankt
Van: Newbiker Ingegeven op: 16-aug-2010 Gereden op: 17-aug-2010
Even wat info nodig. Ik ben zelf van Aalst en zou vanaf de Rozendreef vertrekken (groene route). Staat er een goeie bewegwijzering en kan ik dit in beide richtingen rijden?
Van: Kevin Ingegeven op: 22-jul-2010 Gereden op: 21-jul-2010
Gisteren de rode lus van Aalst/Erembodegem gereden. Leuke rit voor een beginneling als ik. In het begin enkele 'moeilijke' stukjes maar in het algemeen rijd deze route wel lekker.

In het begin van de route waar de eerst maal in het bos moet gereden worden bevinden zich enkele grote netels die moeilijk te vermijden zijn.

Ook ergens in het midden was een smalle doorgang met diepe gleuf waar je moeilijk kon trappen met aan de ene kant dichte begroeiing en aan de andere kant prikkeldraad. Niet ongevaarlijk maar op traag temp kan dit niet veel problemen geven.

Leuke aanrader!
Van: Stef Ingegeven op: 19-jun-2010 Gereden op: 2-jun-2010
Tijdje geleden met de bedrijfsportdag gedaan leuke route 1 leuke klim in het begin en anders lekker doorrijden eveneens goed bepijld
Van: Danalé Ingegeven op: 10-jun-2010 Gereden op: 7-jun-2010
De verhuis is eindelijke afgerond en ik stond dus al te popelen om de lokale MTB-routes te verkennen. Ik ben aan Denderdal vertrokken (in tegen richting) op de rode route, afgezien van wat wegenwerken, leuke vlakke stukken semi-onverhard. Verder de groene lus volledig afgewerkt. Is vlot te rijden, aan een stevig tempo (redelijk wat verharde stukken en weinig hoogtevariatie) enkel de laatste singletrack op weg naar de Dender moet dringend het ongrkuid verwijderd worden. De track is volledig tot op kinhoogte toegegroeid met brandnetels. Terugrit via de rode lus. Goed voor een dik uur temporijden.
Van: Karl Ingegeven op: 3-may-2010 Gereden op: 1-may-2010
Vorige zaterdag de groene route gereden. Alles verliep heel vlot tot we aan de passage kwamen onder de brug, naast de Dender ter hoogte van Herdersem. Daar is een levensgevaarlijke doortocht gecreëerd. Je komt van op het straat terug op het pad naast de dender met volle sneleid, en voor je het goed beseft hang je bijna letterlijk in de prikkeldraad!!! Iemand (organisatie? of bedrijf in de buurt?) heeft ongeveer een 500m naast de Dender afgesloten met prikkeldraad, die zowel in het begin als op het einde zijn geplaatst. Dit is volgens mij levensgevaarlijk. Er is wel nog een kleine doorgang naast de "afsluitingen" gelaten, maar daar hebben ze dan glasscherven gelegd over de volledige doorgang zodat je moet afstappen en de fiets moet opheffen, of je kan lek naar huis rijden. Misschien is dit toch iets om even te controleren en te verwijderen, voor er echte ongelukken gebeuren!
Van: stijn Ingegeven op: 27-mar-2010 Gereden op: 21-jan-2010
Toffe route die doenbaar is voor elke biker denk k.

Door de afwisseling toch enkele toffe stukjes in affligem en richting Asse.

Niet te veel asfalt en goed berijdbare kouters.
Van: iemand uit Aalst Ingegeven op: 24-jan-2010 Gereden op: 16-jan-2010
Rode route gereden
Zeer afwisselnde route, als het geregend heeft is het op sommige stukken wel moeilijk om vooruit te geraken wegens het patineren van de banden maar heb me wel goed geamuseerd
Van: Zors Ingegeven op: 5-nov-2009 Gereden op: 5-nov-2009
Daarnet de groene route en een stukje van de rode gereden. De regen heeft het parcours extra 'cachet' gegeven. Sommige stukken zijn echt zwaar door de modder. Maar dat kan misschien door mijn onervarenheid komen... Het stuk aan de Dender ligt er idd niet al te goed bij, maar dat zie ik dan weer als een extra uitdaging: volgende keer niet uitklikken!
Van: Staaf Ingegeven op: 28-oct-2009 Gereden op: 28-oct-2009
Vandaag voor de allereerste keer de drie lussen gedaan!!! Halfweg groene lus begonnen, daarna rode lus (de tofste) en vervolgens de blauwe. Tof parcours maar soms wel misreden. Het gaat dan om bordjes die ergens hangen waar je het bijna niet kunt zien. Ook even, na een korte bocht, in de koeiendraad gereden met elektriciteit en dus een klein 'snoksken' gekregen. Die talud langs de E40 naar beneden is niks maar de twee klimmetjes ervoor zijn wel leuk om te nemen. Je moet er snel bijschakelen! Ben eens benieuwd wat dit ritje geeft bij modder en slijk want nu was het goed berijdbaar. Voor herhaling vatbaar dus ALS ze het tenminste goed onderhouden. PS: de eerstvolgende veldweg na café marina te meldert ontbreekt halfweg een bordje naar links. Het bordje en paaltje liggen in de kant! Heb het proberen rechtzetten maar dat zal niet lang houden denk ik.
Van: Manu Ingegeven op: 26-oct-2009 Gereden op: 25-oct-2009
de blauwe lus gereden.

pijl naar de lepelstraat (mazenzele) ontbreekt.
van de lepelstraat moet je net voor de bosstraat linksaf, ook hier ontbreekt de pijl.

Op 2 plaatsen is er een paaltje uitgetrokken, het lag er in de kant:
-in een veld iets voorbij het voetbalplein van Meldert
-in Moorsel ergens in een veldbaan, waar je dan plots rechtsaf moet tussen een veld met prei en eentje met bloemen

wel knap parcours (met weinig asfalt) !
Van: Matthias Ingegeven op: 20-oct-2009 Gereden op: 20-oct-2009
De groene+blauwe route gereden, ik ben enkele keren misgereden, soms was het mijn eigen fout, maar hier en daar ontbreekt er een pijl. Maar met een kaartje in de zak valt dat wel op te lossen. Op een bepaalde strook was het erg smal tussen enerzijds prikkeldraad en anderzijds elektriciteitsdraad. Op het einde van die strook had de boer ook een elektriciteitsdraad dwars over het mtb parcour gehangen, ik had het heel laat gezien, maar toch nog op tijd kunnen stoppen. De boer in kwestie liep toevallig buiten, en ik heb het hem gemeld, dus normaal is dit euvel opgelost.
Voor de rest is het wel een leuke route met toch wel wat bergop en bergaf.
Van: Freddy Ingegeven op: 1-sep-2009 Gereden op: 30-aug-2009
Vandaag de drie route's van Aalst gereden onder prachtige weersomstandigheden.
Leuke route om te rijden met hier en daar ook nog wat hoogteverschil.
De bewegwijzering was op de meeste plekken wel aanwezig maar was soms echt een zoekplaatje.
Van: Paul Deby Ingegeven op: 16-aug-2009 Gereden op: 9-aug-2009
Op de groene route is het stuk op de oever van de Dender volledig onberijdbaar. Onbegaanbaar trouwens ook ! Er is gewoon geen weg meer, alleen diepe sporen van tractor of graafmachine met modder en plassen, waar je tot je enkels in wegzakt. Als dit stuk niet kan hersteld worden, moet het uit de lus geschrapt worden.
Van: Anthony Ivens Ingegeven op: 6-jun-2009 Gereden op: 7-jun-2009
Blauwe en groen route gereden . Gelukkig ben ik van de streek en had ze al gereden want deel van bordjes zijn weg (vijftal). Stuk groene route in Herdersem niet te rijden wegens distels op manhoogte waarbij je met gesloten ogen erdoor moet en gezicht kan geprikt worden ...niet te doen.

Afraden om ze te rijden als je die route niet kent, zolang er geen bericht is dat die problemen zijn opgelost.
Van: Jos Ingegeven op: 15-sep-2008 Gereden op: 14-sep-2008
Ik heb al meerdere keren de groene tour afgefietst.Het is een vrij vlakke rit met toch heel wat veldwerk.De sporen beginnen al wat dieper te zijn dus goed uitkijken in de smalle geulen.In Herdersem vooral juist voor de brug van Gijzegem is het uitkijken welk spoor je volgt of je zakt een halfmetertje in de modder. Dus wat ploeterwerk hier.
Het is een vrij snel parkoer waar je een 24km/h gemiddelde haalt met de modder 22km/h. Voor de rest staat het vrij goed aangeduid juist 2x aan de wegenwerken waar je rechts afmoet zijn de pijltjes weg.
Als je dicht bijwoont is deze vlakke tour best aangenaam.
Wil je wat meer uitdaging en beklimmingen is Overijse een grote aanrader.

Van: john Ingegeven op: 9-aug-2008 Gereden op: 9-aug-2008
hallo,
heb gisteren samen met mijn zoon en diens neef de groene route gereden
tof parcours op twee punten in herdersem na die echt onberijdbaar zijn
door netels en ander onkruid,hier zou bloso eens een kijkje mogen gaan
nemen
Van: Jan Ingegeven op: 15-jul-2008 Gereden op: 14-jul-2008
Onder een stralend zonnetje en met een zacht verkoelend briesje de rode en blauwe route aan mekaar gereden, goed voor zo'n 45 km. Goede bewegwijzering, maar aan Sporthal Faluintjes heb ik de groene uit het oog verloren en verder de blauwe gereden. Deze zal voor de volgende keer zijn. Wel moeilijk zijn de extreem smalle paadjes tussen weiden en prikkel- en stroomdraden door waar je moet mikken in de onregelmatig diepe rijgleuf daar ergens tussen het hoge gras! Mooie doch toch vermoeiende route. Weer wat de fysiek aangestrekt! Tot de volgende keer!
Van: Michel Ingegeven op: 20-apr-2008 Gereden op: 20-apr-2008
De blauwe ronde gereden.
Wegens de droogte ligt deze er heel goed bij. Lekker hard en berijdbaar.
Op positie
50°56'18.44"N
4° 8'55.89"O
is er een foute richtingaanwijzer?
Ipv rechts wordt je rechtdoor gestuurd, waardoor je een tijd geen pijlen meer vindt.
Je komt wel terug op de goede weg, maar ten kosten van een deel van de route.
Van: Flip Mathys Ingegeven op: 26-dec-2007 Gereden op: 19-dec-2007
Op de combinatie groen-blauw zijn enkele pijlen bijgehangen.
Op blauw nog opletten voor een losgerukte paal (rechtdoor volgen)
Ook ontbreekt nog een pijltje in Moorsel... rechtsweg over een maisveld juist voor enkele mesthopen.
Van: gino en jan Ingegeven op: 25-nov-2007 Gereden op: 24-nov-2007
reeds enkele malen bloso route gereden,zowel volledig als aparte stukken,
nu de rode en groene, na de regenval goed modderig maar het blijft steeds een aangename toer, zeker als alternatief voor toertochten,
er zijn nog steeds pijltjes verdwenen, ofwel wegens werkzaamheden maar ook gewoon weggehaald.
zou niet slecht zijn dit euvel te verhelpen.
Van: Michel Willems Ingegeven op: 16-oct-2007 Gereden op: 12-oct-2007
De rode route gereden.
Lag er best goed bij, en is leuker dan de blauwe (moddergeploeter).
Alleen een beetje veel gewone weg.
En zelfs maar een keer mis gereden.
Van: joris Ingegeven op: 27-aug-2007 Gereden op: 26-aug-2007
Ja, toffe route, maar de situatie rond meldert is nog altijd niet veranderd. Integendeel, er zijn verschillende bordjes of weg of bijna niet meer zichtbaar. Misschien moet er in dat deel van de omloop eens gekeken worden door Bloso waar er een paar weg zijn of bij mogen.
Van: Thomas Ingegeven op: 19-aug-2007 Gereden op: 19-aug-2007
Vertrokken aan sporthal in Erembodegem, enkel rood gereden. Wegjes in velden zijn soms wel zeer smal en diep met langs beide kanten prikkeldraad. Dus oppassen geblazen :-)
Voor de rest leuke route.
Van: BoLLie99 Ingegeven op: 28-may-2007 Gereden op: 27-may-2007
OPGEPAST!!! op de groene route. Er is een boerke dat waarschijnlijk goed heeft willen doen, maar heeft er slecht aangedaan. Nadat je onder de brug in Gijzegem, stuk naast de Dender, zijt gereden en vervolgens een stukske door Herdersem zijt gereden, kom je in het midden van een veld op een kappeleke uit. Daar moet je ofwel naar links of naar rechts. Het pijleke zegt naar rechts, maar je moet naar links (terug richting Herdersem). Doe je zoals mij, dan beleef je een zeer on-aangenamen ervaring. Netels en prikkeldraad tot aan je kin. Dat even ter info. Voor de rest was dit een zeer aangename route om te rijden met soms technische stukskes.
Van: SDV Ingegeven op: 1-may-2007 Gereden op: 30-apr-2007
Gisteren het mtb-parcours van Aalst gereden: aangesloten in Wieze op groen(vanaf Lebbeke, gevolgd door rood en blauw tot ergens rond Meldert).
Waar 'ikke' het gevaarlijk stukje tussen de prikkeldraad beschrijft, is één van ons effectief in de prikkeldraad terecht gekomen.
We zijn - gezien het vele stof en de aard van de verwondingen - op zoek gegaan naar een apotheker. Ziehier de wegbeschrijving: éénmaal op het asfalt links richting kerkje, eerste kruispunt rechtdoor; aan een frituur die zich iets verder bevindt, ga je rechtsaf (300m verder aan linkerkant bevindt zich de apotheker).
Nog veel beter: wees ewa voorzichtig, zeker wanneer je uitgerust bent met klikpedalen !
Voorts leuke routes met veel offroadstukken, hoewel de bepijling nog iets uitvoeriger mag (zeker als je het parcours voor de eerste keer rijdt en je wil wat tempo ontwikkelen, mis je al vlug een paar pijltjes).
Op blauw zijn we bij de tweede werkzaamheden op de route (ergens onder Meldert), het parcours kwijtgeraakt. Juist voor de eerste werken, staat gelukkig een bordje met extra uitleg : rechts na +/- 300m => wel OK. Bij de volgende werken, hadden we echter 'prijs'.
Van: ikke Ingegeven op: 4-apr-2007 Gereden op: 31-mar-2007
op 31/03 en de week voordien, de rode lus gereden. Ik lees hiervoor dat zowel op blauw als op groen bepaalde stukken onberijdbaar zijn.
Zo ook op rood, en meer dan 1 stuk.
Gevaarlijk is het stuk in Erembodegem (na de brug OVER de E40) van een bergaf de weiden in duikt. Vlak voor de versmalling zakte ik met de fiets tot boven de as van de trappers in de modder, om nadien in een uitgehold wegje van 0.5 meter breed tussen twee prikkeldraden te moeten laveren. Trappen lijkt niet mogelijk want het baantje is zo uitgehold dat je met de trappers telkens de boorden raakt en dreigt in de prikkeldraad te belanden. Nadien op het stuk naar Affligem toe, het bosje in is het ook over een lange strook onmogelijk te fietsen wegens de vele modder. Spijtig, ik dacht na meer dan 1 week droogte dat het al zou te doen zijn.
Wachten tot deze zomer dus, want het blijven allemaal leuke parcours in Aalst.
Van: Sportdienst Aalst Ingegeven op: 16-mar-2007 Gereden op: 15-mar-2007
Aandacht op de BLAUWE route in Baardegem, daar waar ook bomen liggen, is het voor het ogenblik onmogelijk om door te komen zonder over en afstand van 150 a 200 meter door water te ploeteren. Water komt vermoedelijk van beek, over ondergelopen weiden op de route. Men kan niet langs links of rechts uitwijken (prikkeldraad) en water staat zo hoog dat zelfs trappenas van fiets volledig onder water verdwijnt.
Dus indien je echt wilt rijden, neem uw bottekens mee!
Van: GJ Ingegeven op: 12-feb-2007 Gereden op: 10-feb-2007
Ondanks het lezen van voorgaande commentaren waren we toch blij verrast door het mooie,gevarieerde en bijwijlen zwaar parcours(soms onberijdbaar door de regen- en sneeuwval van voorbije week).Omdat we zeker voor de donker terug in de sporthal wilden zijn hebben we enkel de rode lus gereden (goed bepijld). Deze route zal op haar best zijn na een drogere periode en dan moeten we ze zeker nog een keer komen "afdjakken".
Geen afspuitmogelijkheid voorzien,maar de fiets enkele keren in de Dender onderdompelen kan wonderen doen.
Patje "modderhater nr1" heeft eindelijk nog's zijn talent als daler kunnen laten zien(onze Landis had geen honger en diende voor't eerst te passen). Idem voor den Pol maar die heeft ondanks zijn verslaving aan coca,tabak,alcool en pitta's weeral het beste van zichzelf gegeven. De andere bikers(David,Slossie,Steven en mezelf)hebben van elke strook genoten.
Van: Klaas Boone Ingegeven op: 15-jan-2007 Gereden op: 14-jan-2007
Gisteren de groen-rode combinatie gereden (lees soms gezwommen).

Mooi parcours maar momenteel op meerdere plekken (oa aan de dender) onberijdbaar door de modder.

Zeker voor herhaling vatbaar als het wat droger ligt
Van: Joachim Calewaert Ingegeven op: 9-jan-2007 Gereden op: 3-jan-2007
In het kerstverlof ontdekt dat er niet zo ver van mijn deur een nieuw parcours is.
Ik met volle moed en nieuwsgierigheid naar Moorsel(bij aalst) en op de weg naar daar vond ik de pijltjes van het parcours al, direct dan maar ingevoegd om tijd te winnen. Al na enkele kms op dit blauwe parcours kwam ik tot de constatatie -> NAT , Heel NAT. De paadjes zijn eerder rivertjes of grachtjes geworden. Er ligt een strook tussen Herdersem Wieze en de dender waar je constant met je voeten in het water zit te pedelen. Dit is een strook tussen enkele weiden en lijkt meer op een beek dan een pad. Ok, het is nu wel een extreem natte periode, maar het groene parcours is doorweven van deze waterpaden.
ps : Na de modderstrook naast de dender kom je op een bepaalde plaats (tussen Dender en Herdersem op een T uit.) op de boom staat bordje naar links, iets verder op een paal aan de weide staat een bordje rechts. Daar moet je links nemen.

Ik heb uiteindelijk het groene parcours verlaten voor ik aan Moorsel kwam en mijn kms op de weg aangevuld.

ps : Ik ben absoluut niet vies van een beetje modder of extreme omstandigheden.

Als het terug wat droger is , waag ik mijn 2de kans en ik wil dan zeker ook eens de rode lus nemen. Voor de rest leek het mij een mooi zomerparcours.
Van: M&M Ingegeven op: 12-nov-2006 Gereden op: 12-nov-2006
Vandaag rode route gereden. Inderdaad het betere werk. Vergeleken met andere lokaties in Vlaanderen zeer de moeite waard. Alle bordjes aanwezig (soms wel op verassende plaatsen) en geen 1 keer misreden. Was wel even schrikken toen we net aan die stijle afdaling kwamen (net voor je de autosnelweg onder rijdt). Toen we een 10-tal meter voor de afdaling kwamen, nog voor we de afdaling zelf konden zien, kwam er plots een quad in de tegengestelde richting naar ons toe gevlogen boven op de berg. Onze engelbewaarder heeft zijn werk weer goed gedaan vandaag. Ondanks de regen van de voorbije dagen toch goed berijdbaar op een paar stukken na, maar hé, het is mountainbiken hé. Geen rit voor beginnelingen.
Bravo aan de organisatoren.
Van: Frank Ingegeven op: 6-nov-2006 Gereden op: 6-nov-2006
Volledige route gedaan in een fris maar droog weertje. In tegenstelling tot een maand terug ligt het parcours er al wat kleveriger bij. Groen aangevat nabij de brug in Gijzegem en we kregen direct al een modderbrij voorgeschoteld van jewelste, oei wat gaat dat op de rest van het parcours geven... Het blijkt nog mee te vallen nadien - misschien toch de semi-slick achteraan wat meer grip laten krijgen en nieuw bandje steken om de winter door te komen.
Schitterend off-road parcours, de veelbelovende rode lus hadden we nog niet geproefd en is bijwijlen technisch en door de modder toch meermaals voetje aan de grond moeten zetten. E40 klim geen spek voor de bek op dit moment.
De blauwe route was reeds gekend en blijft redelijk snel en flink berijdbaar. Op het einde van blauw ligt cruciaal paaltje neer nabij chrysanten veld...amen.
Redelijk uitgemergeld terug in Berlare na 78 km en 4u... maar de route is een pijniging waard.
Van: Snickers Ingegeven op: 31-oct-2006 Gereden op: 30-oct-2006
Gisteren de volledige tour gereden ( rood-blauw-groen). Vertrokken vanuit Haaltert en op het parcours gestart te Erembodegem (denderbrug).
Parcours ligt er redelijk droog bij.
Hier en daar is er paaltje waar de wegwijzer verdwenen is, enhhet paaltje waar je rechtsaf moest, door het maïsveld te Moorsel is uitgereden door een traktor.
Parcours is zeker en vast de moeite waard.

Bravo aan de ontwerpers.
Van: Erwin Ingegeven op: 24-oct-2006 Gereden op: 20-oct-2006
Heb de blauwe route gereden.
Heel mooi en bijna perfecte bewegwijzering : één paaltje wijst helemaal de verkeerde richting uit : je komt aan een bloemenkwekerij =>ik denk dat het daar Eksterke ofzo noemt : als je de pijl volgt kom je op een plaats waar je al gereden hebt. je moet aan dat paaltje niet rechtdoor maar rechts een baantje in. (maisveld in het seizoen...)
Verder toppy!
Van: Johan Van Nieuwenborgh Ingegeven op: 11-oct-2006 Gereden op: 11-oct-2006
Vandaag de drie lussen gereden, eerst rood, dan blauw en groen. Een mooi parcours door een afwisselend landschap. De bewegwijzering is vrij goed maar soms rijd je best niet te snel of je bent er voorbij. Op 2 plaatsen (Meldert Horingstraat en Kleindriesstraat) was er geen wegwijzer te vinden. Het grootste deel is erg goed berijdbaar; slechts op een paar plaatsen modderig (maar dat hoort er bij). Enkele stukken lopen tussen twee weiden, een metertje breed, een geul in 't midden en links en rechts draad (waarschijnlijk niet te vermijden, maar voor mij het vervelendst naast de wegvernielingen door paardenhoeven). Wanneer je de drie lussen rijdt vind ik de volgorde die ik deed de beste. Rood is het lastigst, groen het vlakst. Na deze drie lussen ben je echt wel voldaan, ook al las ik eerder dat er niet genoeg hoogtemeters zouden zijn. In dit toch wel lichtjes golvend landschap kan je je op vele plaatsen "laten gaan", trouwens je hebt niet echt veel hoogtemeters nodig om voldaan te zijn; alles hangt af van je snelheid hoor.
Proficiat, mensen, volgens mij is deze route een aanrader die ook aantoont dat er nog veel verborgen plekjes zijn in deze streek.
Doen! jongens.
Van: Sven Ingegeven op: 7-oct-2006 Gereden op: 7-oct-2006
Ik heb vandaag voor de eerste keer de rode rit gereden en ze is zeer geslaagd en de wegwijzers zijn zeer duidelijk!!
Een dikke pluim voor de organisatoren..
Het lag vandaag zeer modderig (80%offroad), wat het natuurlijk redelijk zwaar maakt, maar het is zeker de moeite waard om deze eens te rijden!!
Van: Kurt Ingegeven op: 5-oct-2006 Gereden op: 22-sep-2006
Rood en blauw gereden samen met twee copains. Goed uitgepijld, veel onverhard zeker 85 %) zoals het moet zijn en zelfs af en toe vrij technisch door heel wat single-tracks. Het parcours lag er droog bij maar ik vrees voor enkele onberijdbare stukken als het een tijdje zal geregend hebben. Enkel op de rode heeft men de kans om wat stijle hellinkjes te doen. Sommige paden zijn echter ook lekker voor de weerstand door het lange gras dat je lijkt te willen tegenhouden. In ieder geval een pluim naar de Aalsterse sportdienst toe voor dit mooie parcours. Hopelijk blijft het goed onderhouden worden.
Van: Sigert Ingegeven op: 4-oct-2006 Gereden op: 3-oct-2006
Aan het Kravaalbos "Bij Stinne" de Aalsterse route opgepikt en de drie lussen gereden. Over het algemeen zeer mooie rit, goed bewegwijzerd, maar weinig hoogtemeters. Veel afwisseling tussen brede veldwegen en iets technischere singletracks. Veel off-road, maar ik zat echt te wachten tot wanneer ik eens mijn tanden kon stukbijten op enkele klimmetjes, die zijn er dus niet. Correctie, enkel op de rode lus heb je 2 klimmetjes waardoor je toch even de benen kan testen. Natuurlijk staat Aalst en omgeving niet bekend om zijn heuvels en bergjes, maar toch... Het totaal aantal km maakte dat ik toch met een voldaan gevoel "Bij Stinne" de bike parkeerde en mij neervleide op deze mooie nazomerse dag om ne Leffe te slurpen.
Van: Karel Ingegeven op: 29-sep-2006 Gereden op: 16-sep-2006
Voorlopig enkel rood kunnen rijden (wel al 2 maal) en wij vonden dit een mooie en afwisselende route met veel onverhard (toch als je de streek kent) en een goede doch spaarzame bewegwijzering maar zoals dikwijls bj twijfel rechtdoor.Dikke pluim voor de inrichters en hopelijk zijn blauw en groen evenzeer de moeite.