logo  
Wie zijn wij

Deze website wordt onderhouden door Ronny Aerts (aka mallybiky) en is ontstaan uit de liefde voor het mountainbiking en het feit dat er jaren geleden niets was. Deze website is daarna uitgegroeid tot een referentie en door regelmatig te vernieuwen probeer ik dat ook zo te houden.

Maar het belangrijkste is, dat jullie als bezoeker nuttige informatie kunnen opsteken over bewegwijzerde mountainbike routes in België.


Geschiedenis

mei 2023: Elk jaar in juni dient de registratie van het mtbroutes.be domein vernieuwd te worden. In 2023 zijn er echter al heel wat mtb alternatieven voorhanden die ervoor zorgen dat de deze website (na ongeveer 20 jaar) overbodig wordt en daarom is er beslist deze niet verder te zetten of toch niet in de deze vorm. Vanaf jun-2023 zal https://www.mtbroutes.be niet meer bestaan maar nog wel oproepbaar zijn via https://www.grasoft.be/mtbroutes die sinds 2-mei-'23 al beschikbaar is.

juni 2019: Door een hacker en de slechte medewerking van de webhost4life web provider, is de site overgebracht naar de one.com provider. Onder de moterkap is er ook geswitched van database.

juni 2012: Peter is een hele tijd geleden met de mtbroutes.be website gestart maar heeft vandaag de dag minder tijd om de site te beheren. In de oproep naar een mede beheerder is Ronny Aerts (eveneens een actief mountainbiker) mee op de kar gesprongen.

mei 2005: Volledige redesign van de website, alles wordt nu dynamisch opgebouwd en is beter onderhoudbaar. 

2003: In de loop van het jaar is het mogelijk geworden om commentaren via de website in te geven zonder mijn interventie, hierdoor is het aantal commentaren pijlsnel gestegen.

oktober 2002: Verhuis van www.mtbroutes.be naar andere server. Pagina's worden nu gehost bij hostingcentral.be, deze webhost biedt ook ASP en ASP.Net. In oktober was het eerste gevolg hiervan al een feit: de commentaren worden nu dynamisch opgehaald per jaar. De volgende stap wordt dat de surfers hun commentaar kunnen ingeven op de website.

februari 2002: De tweede facelift van deze website onder de naam MTBRoutes.be. Reden hiervoor is dat ik vond de oude website niet meer mooi vond, hij was me iets te druk (te veel geel).
Tevens is de familie van websites al een tijdje uitgebreid met 2 andere websites, en alles krijgt hierbij nu een uniforme look.
Het navigeren op de website is ook wat vergemakkelijkt

midden 2001: Een aantal onderdelen horen niet meer op de site thuis en verhuizen naar een nieuwe website: http://www.lexasoft.com/reis

begin 2001: Nieuwe URL (http://www.mtbroutes.be) die ook naar http://www.lexasoft.com/MTB verwijst. Kortelings daarna verdwijnen de frames. De website wordt ook vermeld in een reklame folder van VISA en de hits nemen toe. De website wordt pseudo-dynamisch wat het onderhoud stuk eenvoudiger maakt.

2000: De verzendlijst mtbbelg begint ook succes te krijgen en krijgt zijn eigen webstek: http://www.lexasoft.com/rood

ergens in 1998: Twee verschillende talen onderhouden blijkt toch niet zo handig. Het Engels wordt verwijderd en alles wordt Nederlandstalig.

eind 1997: Ik verander van werk en start mijn eigen firma. De aankoop van webspace zorgt ervoor dat ik de website andermaal verhuis, maar nu naar onder een domainnaam en financiering die ik volledig zelf beheer: http://www.lexasoft.com/MTB is geboren.
De website bestond toen nog uit frames en was er nog steeds een Engelse versie.

eind 1996: Mijn toenmalige werknemer ging van start met een eigen webserver en ik had toen wat plek kunnen versieren op deze server. Ik verhuis dus de website van de Ping server naar de Pharmanet server (http://www.pharmanet.be/MTB). De website begint regelmatig bezoekers te krijgen.

1994: Ik, Peter Luxem, zet mijn eerste stapjes op het internet en ik vind geen informatie over mountainbiken in België. Ik ben altijd te vinden voor iets nieuws en een idee had ik ook nu: een website over mountainbiken in België. Mijn geheugen over die tijd is vaag en de pagina's van de toenmalige website heb ik ook niet meer, maar op dat moment was de start gegeven voor een mooie toekomst van MTB op het web.


Disclaimer

Een paar opmerkingen over de inhoud van deze site.

De informatie die hier te vinden is, verkrijg ik door zelf rond te zoeken en te bellen. Deze informatie is vrij toegankelijk voor iedereen, ik heb deze gewoon verzameld en op deze website samengebracht, deze informatie mag dus gekopieerd en gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Wat echter niet mag is deze informatie kopieren en deze voor een andere website (of iets dergelijks) gebruiken.

Sommige kaarten zijn gratis beschikbaar (Bloso), voor andere kaarten moet je betalen. De meeste hoge kwaliteitsscans zijn afdrukbaar en bruikbaar, maar het is beter de kaart te kopen. Hierbij steunen jullie de gemeentelijke, toeristische, ... diensten van die streek en dragen jullie hiermee bij voor de onderhoud van die routes (trouwens die kaarten zijn meestal de moeite waard, ik denk hierbij aan de kaarten van Voeren, Oost-Kantons, ...)