logo  
AubelAubel
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen kruising Rue de la Station en Rue de la Kan (bij het treintje) Rue de la Station,  Aubel 

Lussen
groen blauw rood
14 kmGPX 11 kmGPX 18 kmGPX

Informatie
Gemeentelijke administratie,   Tel: 087/68.71.31
VVV  Tel: 087/68.70.29
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
kruising Rue de la Station en Rue de la Kan (bij het treintje)
Opmerking
Hoge moeilijkheidsgraad
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 22-may-2021 Gereden op: 16-may-2021
MTB route van Thimister-Clermont (nabij Aubel) gereden. Parcours is zo'n 20 km lang en bevat enkele leuke/technische stukjes. Voor de rest vooral biken door de mooie Herve-omgeving. Route staat zeer goed aangeven via geel/zwarte bordjes.
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 8-may-2021 Gereden op: 8-may-2021
De rode, blauwe en groene route van Aubel (nog eens) aan elkaar geknoopt en daarmee een mooie MTB-lus van pakweg 38 km gemaakt met 800 hoogtemeters. Parcours staat prima aangegeven.
Enkele fraaie MTB-gedeelten, in afwisseling met snelle stroken. Plezierige route, voor elk wat wils, door de prachtige Herve-streek.
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 28-jun-2020 Gereden op: 28-jun-2020
Nog eens Aubel routes gereden. Heerlijk. Let op bij rood (ABR-route). Bij Birven niet rechts, maar linksaf bij grote weg. Hier hangen 2 pijlen. Linksaf aldus. De groene Val D'ieu-route is mooi en technisch. Ook hier mist een pijltje. Na klim Messitert, naar links. Rest bepaling rood en groen in orde.
Van: Marcel janssen Ingegeven op: 3-aug-2019 Gereden op: 1-aug-2019
Routes bekend. Leuk om te rijden. Maar.......waarom staan de routes van(uit) Herve niet op deze site aangegeven?
Van: Luuk Ingegeven op: 7-aug-2016 Gereden op: 7-aug-2016
Wij hebben vandaag met 3 man zowel de groene als de blauwe route gereden. Over het algemeen zijn we recreatieve mtb-ers die wel wat een beetje stunt en vliegwerk houden. Als je op zoek bent naar een technische uitdaging, dan schiet dit parcours te kort. De groene route is een mooie, afwisselende route die aardig wat hoogtemeters en één lange, zware klim (Fort Pays) maar de uitzichten zijn de moeite meer dan waard. In deze route ook een aantal leuke offroad afdalingen. Na de groene route de blauwe route gevolgd, ik zou deze route louter als uitrij-route/cooling down adviseren. Deze lus bestaat voornamelijk uit asfalt en verharde boeren/tussenwegen en een lang stuk Ravel. Dit lusje trapt wel goed door, ideaal om mee te eindigen, en daarna uiteraard een lekker pintje op een van de vele terrasjes.

Conclusie: goed uitgepijlde routes, voor de beginner veel uitdaging en wellicht iets te heftig af en toe. Voor de gevorderde en ervaren mtb-er is dit eerder een route waarbij je voor de hoogtemeters, of de snelste tijd moet gaan - alleen dan heb je de meeste fun.
Van: Toon Ingegeven op: 23-oct-2015 Gereden op: 23-oct-2015
Vandaag de rode en groene route gereden met windstil, bewolkt weer en 14 graden. Voor mij perfect fietsweer. Totaal 40km.
De bewegwijzering van beide routes is redelijk te noemen al zijn er op 2 cruciale punten geen bordjes. Even logisch nadenken en dan kom je er wel.
Een foto maken van de routes op je laptop scherm voor je vertrekt is ook wel handig. Zo kan je je heroriënteren als je twijfelt.
De groene route is de mooiste. De rode route is inderdaad niet zo mooi maar evengoed soms wel pittig. De groene loopt het mooist door de natuur.
Het was een mooie dag om te fietsen, veel herfstkleuren en ik ben maar 1 fietser tegengekomen!
Het nadeel van de herfst is dat bijna het volledige parcours bedekt is met bladeren wat maakt dat de ondergrond dus moeilijk te zien is. Zo heb ik een paar keer deftig moeten remmen
omdat ik plotseling over dikke keien heen fietste die dus bedekt lagen met gevallen bladeren.
Beide maar vooral de groene route is moeilijk als je niet geoefend bent, dan trap je wel een paar keer op je adem.
Ik ben redelijk sportief maar had al een jaar niet meer ge-MTB'ed en ik heb met de laatste 8km moeite gehad.
Aanrader.
Van: Lee Ingegeven op: 31-jul-2015 Gereden op: 31-jul-2015
Voila, daarnet voor de allereerste keer Aubel bezocht! Een aangenaam stadje, maar 't is natuurlijk niet voor de terrasjes dat we tot daar zijn gereden.. of wel?

Ik ben gestart met groen en vind dit achteraf gezien ook de leukste route, daarna blauw gedaan en geëindigd met rood. (ong 43km op de GPS)
Het was best aangenaam, maar ik denk dat 50% van het totaal traject evengoed met een gewone fiets kan gedaan worden. Zo is rood bv 8km op een ravel.. persoonlijk vind ik dat niet zo erg, maar MTB kun je dat niet noemen.
Qua fun/adrenaline gehalte bleef ik dus een beetje op mijn honger zitten, maar misschien is dat ook gewoon omdat de verwachtingen redelijk hoog waren.

Reliëf heb je natuurlijk wel in die omgeving, uiteindelijk kwam ik op 712 hoogte meters.

Bepijling: Leek mij best in orde, maar ik had ook de GPS mee, dus heb er niet altijd zo hard op gelet.

Groeten,

Lee
Van: Luc N Ingegeven op: 13-jul-2015 Gereden op: 12-jul-2015
Gisteren twee van de drie bewegwijzerde routes gereden. Eerst de groene van 14km. Deze was mooi, overwegend onverhard en voldoende pittig. Het was markt in het centrum van Aubel. Hier zijn we even doorheen gewandeld - leuke kraampjes met ambachtelijke kazen, worsten, gebak, etc. - om dan weer naar het vertrekpunt te rijden. Vervolgens de rode route van 18km gevolgd. Deze was al veel minder mooi. Volgt eerst gedurende enkele kilometers de oude spoorbedding en bevat verder te veel verharde stukken. Voor de bewegwijzering moesten we steeds goed opletten: bordjes vallen niet altijd meteen op of ontbreken (in slechts enkele gevallen). Voor de derde route, de blauwe, moeten we nog eens terug.
Van: fred Ingegeven op: 16-may-2014 Gereden op: 14-may-2014
Best MTB-ers

ik was in de buurt van Valdieu om daar de Fortenroute met rode markering vlgs mijn kaart van de plaatselijke VVV. (32 km) te volgen. Echter deze was nergens te vinden. Geen rode markering gezien alleen groen. heb deze dan gevolgd maar was slechts 16 km en ook hier heb ik in Aubel de route niet meer verder gevonden nadat ik op het plein voor de kerk naar links moest. Heb de indruk dat degene die de bordjes plaatst geen MTB-er is geweest. Was een puzzeltocht ipv MTB tocht. weet iemand of de rode route nog bestaat?
groet Fred
Van: Bart Op de weerdt Ingegeven op: 3-apr-2014 Gereden op: 2-apr-2014
Gisteren de 3 lussen gereden.

Is idd niet voor een beginnende mtb'er.

2 van de 3 routes zijn idd wel mooi, de blauwe is idd veel asfalt, maar wel een mooi uitzicht.

We hebben ze alle 3 dedaan op ongeveer 4 uur, en de afstand is 47 km, dus niet echt een hoog gemiddelde.

Bij het blauwe parcour is de eerste stijging wel zeer moeilijk door de smalle doorgang.

ZEKER EEN AANRADER
Van: Heinz Ingegeven op: 4-dec-2013 Gereden op: 3-dec-2013
Gisteren groene en de rode lus gereden.

De rode lus bestaat voor 90% uit asfalt. De uitzichten zijn mooi, maar MTB-technisch stelt dit rondje niet veel voor.

De groene lus daarentegen is veel leuker.

Een probleem bij beide routes is de bepijling. Op meerdere plekken staan geen pijltjes waar je af moet slaan, wat erg irritant is! Neem daarom vooral je gps mee. (ik zal zometeen de correcte gpx-bestanden naar de webmaster mailen, zodat ze online gezet kunnen worden).
Van: bakker Ingegeven op: 14-sep-2012 Gereden op: 10-sep-2012
vandaag de tour in aubel gereden,de bewegwijzering is inderdaad top maar toch even
vermelden dat dit meer een parcours voor de beginnende mountainbiker is.
De afstand(46 km)is ni verkeerd maar technische stukjes blijven uit,wat dan
wel weer goed is voor de gemiddelde snelheid natuurlijk(+20 km/u)
Van: Rob Colleye Ingegeven op: 24-jul-2012 Gereden op: 23-jul-2012
De drie routes gereden, de totale afstand is 46 km (meer dan hierboven aangegeven). De groene is de aanrader, de andere twee zijn niet verkeerd. Tip: rij bij de rode route in het Bois de Hees halverwege bij de splitsing tussen de afgekorte rode route rechts de fun-afdaling af. Houdt aart voor de jump op het einde!. Dan op de weg links weer naar boven naar Henri Capelle en daar zie je de langere route vanzelf weer.
Ook is via de rode het combineren met de route van Voeren (Teuven, zwart) goed mogelijk.

Aanrader, hier kom ik zeker nog eens terug.
Van: Cozzy Ingegeven op: 1-may-2012 Gereden op: 1-may-2012
Vandaag de drie lussen gereden. Blauw, rood en ten slotte groen. Totaal 46km.
Blauw en rood zijn zeer mooi qua omgeving, met soms een steviger stukje. Groen is veruit het plezantst : veel meer veldweggetjes/single tracks en over het algemeen veel pittiger én veel leuker dan de ander twee, vind ik. (lange montées; geaccidenteerde afdalingen, plotse pieken)
De routes waren vandaag (geen route-opladen mogelijk in mijn pols-gps) pér-fect aangegeven. Geen enkele keer misgereden, overal hingen de gekleurde bolletjes met pijltje duidelijk zichtbaar. (toegegeven het is wel blijven opletten : paar keer hard moeten toeknijpen toen ik er bijna voorbijreed :)
Ik ben gestart op 50.702769,5.862692 (maps.google.be) in de buurt van dit kruispunt hangen pijltjes van elke kleur... (spijtig dat het een feestdag was : hier vind je de enige echte siroperie meurens s.a. ...)
Hier 50.698933,5.874402 had ik misschien beter de wagen geparkeerd i.p.v. aan de sporthal, zag er een leuk terrasje uit.
~the end~Van: Minna Ingegeven op: 12-jul-2011 Gereden op: 2-jul-2011
The loops have been updated.
Overview: http://www.gpscyclingtour.be/downloads/vvt-aubel-2010-new.html
Description and gps files: http://www.gpscyclingtour.be/mtb/-vtt---netwerk-aubel-belgie/index.html

Minna
www.minna.eu.com
Van: jo Ingegeven op: 18-dec-2009 Gereden op: 19-dec-2009
Ik heb het dit jaar (2009) al de Zes (6) verschillende mountainbike (VTT) routes die in Aubel liggen (in-samen-spraak met de toeristische dienst van Aubel) gedaan en opgenomen met men Gps toestel...

Ik moet zeggen : Prachtige VTT - Route(s) zeker bij droge omstandigheden, bij natte omstandigheden (heb ik nooit geprobeerd) ook mooi, maar wel zeer lastig dan !

Je kan al de Zes (6) verschillende mountainbike (VTT) routes bekijken in Google Earth, Google Maps en downloaden als Gps track(s) via de website...

-> http://www.gpscyclingtour.be/mtb/-vtt---netwerk-aubel-belgie/index.html


Volgend jaar (2010) worden deze ook op de website van Aubel aangeboden !
Van: Eddy the Eaggle Ingegeven op: 20-jul-2009 Gereden op: 19-jul-2009
Vandaag enkele gedeeltes van routes om Aubel en Val Dieu samengevoegd met een gedeelte van de Voerstreekroute. Zeker de moeite waard. Ook weer via GPS. En mail maar voor de bestanden [frietsajs@hotmail.com].
Van: Eddy the Eaggle Ingegeven op: 20-jul-2009 Gereden op: 12-jul-2009
Thuis de routes aan elkaar geplakt. Als je de buitenste wegen van de routes aan kunt houden dan ontstaat er een mooie route van ongeveer 53km. Deze in de gps gezet en op weg. Schitterende omgeving. Mooie single tracks. Pittige bergen. De nodige technische stukjes. Maar inderdaad, zonder kaart of gps is dit niet te doen. Als iemand het bestand wil hebben, mail maar...
Van: Kristof Ingegeven op: 3-jun-2009 Gereden op: 3-jun-2009
Een tijdje geleden de wandel/mountainbikekaart van deze streek gekocht. De kaart is onder meer te koop in de abdij van Val Dieu en kost 5 euro. Er staan 6 mountainbikeroutes op tussen 11 en 32 km (startpunten Aubel of Val Dieu), samen met een tiental wandelroutes.

Vandaag dan opnieuw naar Val Dieu afgezakt met bedoeling route 12 'Promenade du Fort' (32 km) te rijden. Als startpunt had ik voor Val Dieu gekozen. Er is daar parking recht tegenover de ingang van abdij. Het eerste (en ook laatste) deel van de route 12 loopt gelijk met de groene route 11. Meteen nadat je aan de abdij vertrekt volgt er een steile en lange klim. Eens boven zouden de groene en rode route zich moeten splitsen ...

Daar begint het probleem echter ... de rode route is niet uitgepijld. En met niet uitgepijld bedoel ik niks, nada, nul! Ik heb dan besloten om de route op kaart verder te rijden en ik moet zeggen dat ik het me niet beklaagd heb! Route 12 is zeer afwisselende route (leuke afdalingen, een aantal bredere paden, verschillende leuke single tracks, ...) met een deftig aantal hoogtemeters (de hellingen volgen elkaar snel op, de ene natuurlijk al wat langer dan de andere).

Kortom: route 12 is zeker een aanrader maar begin er niet aan zonder kaart. Je zal de eerste keer je tijd moeten nemen om regelmatig (misschien wel 20 of 30 keer) de kaart te raadplegen. Ik vond het echter zo leuk dat het me de investering waard was, hier zien ze me nog terug!
Van: Jack Dörfel Ingegeven op: 3-jun-2009 Gereden op: 31-may-2009
Hebben in mei drie dagen drie routes gereden rondom Aubel/Froidthier. Route 14/15 zijn hele aardige routes en goed met elkaar te combineren, behoorlijk veel variatie in terrein en verharding. Sommige delen zijn niet ongevaarlijk en vragen beheersing van het afdalen. Regelmatig smalle greppels met soms rotsblokken erin. Voorrem gebruiken is dan funest. Prachtige omgeving om te rijden. De bewegwijzering is redelijk goed, soms even zoeken maar vooraf de kaart bestuderen wil ook wel helpen.
Ligne 38 is een oude spoorlijn die geschikt is gemaakt voor o.a. fietsers. Vals plat, in de goede richting rijdend, is een mooie beloning voor al het klimwerk.
Van: Bloody Savio Ingegeven op: 28-apr-2007 Gereden op: 27-apr-2007
Er zouden verschillende routes bestaan maar enkel de groene en de blauwe zijn afgepijld.
Voor de rest is het behelpen met de stafkaart (aan te kopen voor €5 op de toeristische dienst)
De groene route is gevarieerd, bevat een groot deel verhard of semi-verhard maar ook vele single-tracks. Er zijn korte stijle, lange minder stijle en lange stijle hellingen zodat je je klimmersbenen kan testen.
De singles zijn vooral paden die blijkbaar veel gebruikt worden door koeien om van de ene wei naar de andere of naar de stal te gaan. Bij vochtig weer zijn er dan enkeldiepe sporen van koeien en andere restanten die ze laten vallen onderweg. Nu was alles beenhard en dus met momenten behoorlijk technisch. Er zijn ook enkele paden verhard met grove steenslag die soms tot een vuist groot is. Het is dus geen parcours voor laagvliegers, tenzij ze een goede levensverzekering hebben en hun vrouw plezier willen doen.
De bewijzering is over het algemeen zeer goed en duidelijk aangebracht met nieuwe bordjes. Op 1 plaats (4km van het vertrekpunt in Aubel) ontbreekt een pijltje : daar moet je links i.p.v. rechts de wandelpijltjes te volgen. Elders is het ook je ogen openhouden want soms komt er achter een bocht op de snellere stukken ineens een afslag die je gemakkelijk kan missen. Ik heb deze route gisteren 2 keer gedaan en zelfs de 2e keer heb ik enkele keren een bordje gemist
De blauwe route is niet waard uw banden aan vuil te maken.
Grotendeels verhard en één klim lag zodanig gevaarlijk (sterk slingerende diep uitgesleten pad vlak naast prikkeldraad op gezichtshoogte) dat ik maar afgestapt ben omdat ik mijn nick niet wou wijzigen in 'scarface'
De groene is in praktijk ±15km, de blauwe amper 10km.
Algemene conclusie : mij zien ze daar niet meer!
Van: joopie Ingegeven op: 20-jul-2006 Gereden op: 15-jul-2006
Je kunt inderdaad lang zoeken naar de bewegwijzering want...die is er nog niet. De behulpzame medewerker van de VVV heeft dit ons gelijk verteld toen we de kaart gingen kopen (in Aubel). Hij liep zelfs mee naar buiten om het start punt aan te wijzen. We hebben de route dus vanaf de kaart gereden, we vonden het een hele mooie en leuke route. Heel erg jammer dat de bordjes nog steeds niet zijn geplaatst want bij lekkere afdalingen moet je toch steeds weer stoppen om op de kaart te kijken. We gaan hem zeker nog eens doen!!(let op, sommige stukken kunnen heel vervelend worden als ze binnenkort niet worden onderhouden (zit er dik in)stikt er van de brandnetels)
Van: Werner Heemsker Ingegeven op: 25-jun-2006 Gereden op: 18-jun-2006
Na een tijdje zoeken en vragen naar de bewegwijzering, die we dus niet gevonden hebben, zijn we toch maar uiteindelijk vertrokken. Ik vind het spijtig dat er geen betere inlichtingen ter beschikking zijn ( wegwijzers, kaarten, borden enz).
Het is een zéér mooie streek. We hebben dan maar zelf de omstrekken verkend.

Het zou nog mooier geweest zijn, moest er een mooie route uitgestippeld zijn.

Greetz!
Van: Peter Markusse Ingegeven op: 28-jun-2003 Gereden op: 28-jun-2003
Vandaag (28/06/2003) heb ik geprobeerd de groene route (15 km) te doen. De bewegwijzering is waarschijnlijk vrij oud, niet heel duidelijk. Het zijn groene vierkanten met daaraan een groene driehoek in de richting die je moet gaan. Meestal staat dit symbool op een groter houten bord. Het deel van de route dat ik gedaan heb (ik ben hem op ongeveer tweederde kwijtgeraakt) vond ik erg tegenvallen: grotendeels asfalt, een klein stukje grind. Zeker vergeleken met de routes in de omgeving (Voerstreekroute!!) is deze weinig interessant. Ik weet niet hoe de andere twee routes zijn, volgens de kaart op het informatiebord in het centrum van Aubel lopen deze ook veel over doorgaande wegen. Volgens het bord is de blauwe route 10 km, de rode 20 km.