logo  
BertogneBertogne
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Centrum ,  Bertogne 
? ,  Wigny 

Lussen
blauw
32,1 km (930 hm)GPX

Informatie
Share

Kaarten
1
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Opmerking
Er zijn verschillende afkortingen mogelijk. Deze zijn aangegeven met rode pijltjes.
Kaart beschikbaar: € 2,48 + € 0,59 (verzendingskosten), op rekeningsnummer: 732-6134811-97
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Bert Daniëls Ingegeven op: 13-aug-2009 Gereden op: 12-aug-2009
Deze route had ik een 3tal jaren al eens gedaan en waar toen de pijltjes ontbraken is het nog hetzelfde.

Ik ben eerst naar het toeristisch bureau gegaan aan het rond punt in Bertogne. Dit bureau is echter alleen maar open op een zaterdag. Maar er stond vermeld op de ruit dat je ook de wandel-, mountainbike kaart kan kopen bij de Smatch (ook vlak aan het rond punt). Een kaart bij hebben is toch altijd handiger.

Ik heb de route 2maal gedaan. De 1ste keer ben ik vrij dikwijls gestopt om te kijken dat ik nog wel op het juiste pad was. De 2de maal kon ik dan doorrijden en eigenlijk zijn er slechts 2 pijltjes die ontbreken.
Een eerste pijlte dat ontbreekt is ietsje voor de autostrade. Je ziet de autostrade in de verte liggen en vlak voor je het gehuchtje Monaville binnenrijdt moet je naar links riching autostrade. Je rijdt een tijdje vlak naast de autostrade. Na een tijdje buigt de weg naar rechts en je ziet in de verte de kerk van Longchamps. Hier moet je tussen 2 weiden in naar rechts richting Longchamps. Het pijltje heeft er duidelijk gehangen, maar is waarschijnlijk afgebroken.
Voor de rest heb ik geen problemen gehad met de bewegwijzering.
Als er niets staat is het meestel gewoon rechtdoor. Hier en daar zijn er nieuwe pijltjes gehangen. Ook staan de pijltjes dikwijls geschilderd op lantaarnpalen of op een muur.

Waar deze route nog vrij pittig was vroeger, is ze nu veel gemakkelijker geworden. Niet dat men het parcours heeft veranderd, men heeft in het begin in de bos vlak na de start er een 'autostrade' van gemaakt.
De weg is volledig dichtgegooid met stenen en kiezels waar je gemakkelijk over heen rijdt. Vroeger was dit stukje nogal vrij moeilijk met diepe putten. Alles is hier gelijk gemaakt. Zelfs als je het bos verlaat richting Compogne
hebben ze er een echte asfaltbaan van gemaakt

De route kent geen enorme hoogteverschillen. De enige noemenswaardige klim kom je tegen richting Wigny. Je moet een brugje linksaf en direct terug naar rechts en hier heb je een klimmetje dat je op de kleine plaat vooraan moet nemen.
Al bij al is het wel een tof ritje, maar zoek hier zeker niet de moeilijkheidsgraad van buurgemeente Houffalize.

Je kan de route eerder beschouwen als een leuk tussendoortje.
De natuurpracht is alom aanwezig, veel vergezichten en tamelijk wat roofvogels (waaronder een rode wouw.
Van: guido Ingegeven op: 14-jul-2008 Gereden op: 12-jul-2008
op zaterdag 12/07 de tocht met veel goede moed begonnen maar al snel bleek dat je de kaart wel degelijk nodig hebt , vrij veel pijltjes ontbraken of zijn overwoekerd door menig plantengroei , en dan ben je meer bezig met kaart lezen en uit te zoeken waar je bent of naar toe moet. Over het parcours kan ik kort zijn , da's genieten van begin tot einde , veel bos en regelmatig een flinke kuitenbijter erbij . Al bij al een aanrader , alleen jammer van de gebrekkige bepijling .
grtzzz Guido
Van: Pim en Jan Ingegeven op: 16-sep-2006 Gereden op: 10-sep-2006
Op een mooie nazomerse dag een poging gedaan deze route te rijden. Het is een mooi parcours zonder extremen. In het begin is de route nog goed aangegeven, daarna wordt het wat minder. Een kaart meenemen is een must!
Van: Bjorn Ingegeven op: 28-may-2006 Gereden op: 24-may-2006
Tijdens het hemelvaartweekend, zijn we een weekend naar Givroulle geweest, bij bertogne. Het is echt een prachtige parcour, met veel op en neer. Alleen jammer dat heel het weekend geregend heeft maar dat heeft ons niet tegen gehouden. Er zitten een paar zware hellingen in, maar ja het is ons toch gelukt. Wel een paar keer verkeerd gefietst doordat er een paar pijltjes ontbraken, maar gelukkig hadden we een kaart mee, zodat we onze route terug konden verder zetten.
Het is een route om echt eens te doen. Echt waar.

Bjorn,
Van: Jirko Ingegeven op: 12-oct-2005 Gereden op: 1-oct-2005
4 weken geleden geld overgeschreven zoals hierboven vermeld, nog steeds geen kaart ontvangen ! Zal dan maar kaartje van site afdrukken om route te bekomen.
Van: moviestar Ingegeven op: 19-aug-2005 Gereden op: 2-aug-2005
Op 2 aug. 2005 de blauwe route gereden in bertogne, veel pijltjes ontbraken zodat ik verschillende keren mis reden ben, gelukkig had ik een kaartje van de route bij me enzo na wat puzzelwerk heb ik min of meer deze 40 km gereden (sommige stukken overgeslagen door gebrek van pijltjes) Na de rit heb ik dit medegedeeld aan de toeristische dienst terplaatse en ze gingen contact opnemen met de verantwoordelijke van de route. Ik hoop dat iemand van bloso eens de route afrijdt en waar nodig de bewegwijzering hersteld. Halfweg september komen we met onze club "superiabike" naar bertogne om te mountainbiken en hopen we dat dit euvel verholpen is.
Van: Tim Desplentere Ingegeven op: 12-jul-2005 Gereden op: 12-jul-2005
Vandaag 21 juni de blauwe route proberen te rijden. Gestart in Cologne en na een een paar keer verkeerd rijden omwille van gebrek aan pijltjes, uiteindelijk volledig de mist ingegaan na pakweg 15km. De juiste weg niet meer teruggevonden en de brui eraan gegeven. Op die 15km waren de pijltjes zeker op een 7-tal plaatsen afwezig.
Van: devos ward Ingegeven op: 16-nov-2004 Gereden op: 12-nov-2004
Vorig jaar nog gepoogd om deze route te rijden maar gestoptwegens gebrek aan pijltjes.
Dit jaar, 12/11/2004, zijn alle pijltjes vernieuwd en heel duidelijk zichtbaar.
Op het volledige parcours van 44 km ontbrak maar 1 pijltje (langs autosnelweg).
Heel mooi parcours met veel afwisseling (bos, veld) en zeer weinig asfalt.
Van: Dany Gees Ingegeven op: 12-nov-2003 Gereden op: 9-nov-2003
Mooi pittig, golvend parcour, afwisselend bossen en velden. Eerst kaart afdrukken wegens ontbreken van een drietal pijltjes. Een aanrader!
Van: Thierry Lenoir Ingegeven op: 14-apr-2002 Gereden op: 14-apr-2002
14/04/2002: leuk afwisselend parkoer te vergelijken met Houffalize.
Uitstekend bepijld buiten 1 of 2 pijltjes