logo  
LeopoldsburgLeopoldsburg
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Tussen het Koninklijk park en nieuw park Koningin Louisa-Marialaan, 3970 Leopoldsburg 

Lussen
rood groen
7,2 km (38 hm)GPX 9,5 km (81 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Beringen - Leopoldsburg
1,9 km (20 hm)GPX

Informatie
Dienst voor Toerisme Leopoldsburg Hechtelsesteenweg 7 3970, Leopoldsburg Tel: 011/40.21.84 Email:info@toerismeleopoldsburg.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share

Kaarten
Noordelijke route
Zijdelijke route
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Opmerking
Gerd Blootacker, de beheerder militaire sportinfrastructuur Leopoldsburg, laat op 5-jul-2016 weten:
- Er bestaan 2 vaste routes te Leopoldsburg (Noord en Zuid), vertrek aan de militaire sporthal.
- Deze zijn in beheer van Defensie. Ze zullen echter geofficialiseerd en opengesteld worden (officiële afpijling met paaltjes Provincie + weerhouden op jullie kaarten) voor allen, met een verbindingslus met Beringen.
Na goedkeuring en de noodzakelijke werken zullen de officiële routes worden doorgespeeld naar de Provincie en worden gepubliceerd.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Gilles Ingegeven op: 24-aug-2017 Gereden op: 24-aug-2017
Al enkele maanden is de aanduiding van de omlopen vernieuwd en wijkt een beetje af van de oude gele en oranje routes.
Nu officieel rode en groene pijlen van de provincie. De beide routes zijn nog steeds super plezant en als inwoner van Leopoldsburg vind je
ons regelmatig op deze beide routes. Wil je wat verder gaan en een grotere uitdaging erbij nemen, kan je de verbindingsweg naar de mijnterhil
in Beringen nemen. Dank u Defensie om dit gebied open te stellen voor deze fantastische sport !
Van: Joris Ingegeven op: 24-sep-2016 Gereden op: 24-sep-2016
Het was weer even geleden dat ik deze route nog eens gereden had. Met het mooie weer van vandaag beide lussen gereden. Het blijft een leuke route op een klein oppervlakte met af en toe wat technische uitdagingen.
Wat me wel opviel is dat de orange route minder goed bepeilt is als vroeger? Vaak moeten stoppen en terugmoeten draaien, dat is wel jammer.
Van: Stef Ingegeven op: 22-oct-2015 Gereden op: 21-oct-2015
Geel parcour gereden omdat het rode (oranje) parcour onderbroken is door een vluchtelingen kamp(moorslede) en er geen omleiding is voorzien!
Van: Delphine & Stef Ingegeven op: 17-apr-2015 Gereden op: 16-apr-2015
Zowel rood als geel gereden. Heel leuke en technische routes!! Je blijft constant in een klein gebied rondrijden, maar het verveelt niet (toch niet voor slechts 20 km)! Het had al enkele dagen niet geregend en het parcours lag redelijk droog, anders is het waarschijnlijk ploeteren. Markering ook in orde: bordjes en markering met verf op bomen. Echte aanrader!
Van: Leeroy Jenkins Ingegeven op: 27-jun-2014 Gereden op: 21-jun-2014
beide gereden, gele en rode.
bewegwijzering: rode is prima, alles goed gemarkeerd op palen, bomen e.d. geen bordjes zoals bloso.
bewegwijzering: gele is ook voldoende. even zoeken als je op open pleinen komt. Op het einde zijn er nieuwe verlichtingspalen geplaatst en is de markering verdwenen...maar het is rechtdoor. amper mis gereden. er loopt op het einde - 2de bos - een wandelroute met ook gele plaatjes maar ander logo...opletten dus.
Veel singletracks, toch wel behoorlijk technisch, korte klimmetjes, brugje of bunker hier en daar ed.
Perfecte route als complete work-out om het seizoen te starten...
Van: freek Ingegeven op: 16-dec-2013 Gereden op: 16-dec-2013
Vandaag de gele en oranje route gereden.
De oranje is droog, maar de gele nog vrij modderig.
Bewegwijzering is goed (veelal door verf op bomen). Wel is het parcour erg kronkelig, waardoor je constant de markeringen op bomen goed in de gaten moet houden. Qua uitzichten een beetje saaie route.
Van: Eric Ingegeven op: 13-dec-2013 Gereden op: 11-dec-2013
De gele route gereden. Jammer dat er peilen weg zijn (of slecht zichtbaar), waardoor je af en toe moet zoeken en zo het tempo verliest. Mooi parcour om te oefenen.
Ook bij de rode route zijn er ontbrekende peilen of slecht zichtbaar (weliswaar minder dan bij de gele).
Van: Fonne Ingegeven op: 5-apr-2013 Gereden op: 1-apr-2013
Leuk parcours, duidelijk aangegeven dmv pijlen en gele en oranje verf. Zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Edwin L Ingegeven op: 13-mar-2013 Gereden op: 3-mar-2013
Na lange tijd, toch nog eens in 't Kamp gaan rijden. Wel, het viel goed mee, de bewegwijzering is ok en het parcours lag er goed bij, zalig veel modder door de dooi. Wel even oppassen bij de gele route, want de paardenroute gebruikt bijna identieke pijlen, die wel voor verwarring kunnen zorgen. Het vertrekpunt is easy to find als je een beetje de weg kent in L'burg. De militaire sporthal is namelijk het vertrekpunt, parking is er goed voorzien, door een nieuw aangelegde parking aan de logementblokken die er naast liggen. Straatnaam is de Baron-Rucquoylaan.
Van: serge Ingegeven op: 4-sep-2012 Gereden op: 2-sep-2012
de verwachtingen waren groot...maar toch teleurstellend.vertrekt punt beetje onduidelijk en maar korte singeltrack eigenlijk niet de moeite om de verplaatsing te maken.leuk als je in d buurt woond.wat zeker mag vermelt worden is dat boomwortels en dergelijke super goed zichtbaar zijn gemaakt!
Van: Erwin Ingegeven op: 27-aug-2012 Gereden op: 26-aug-2012
Na lang uit de roulatie te zijn geweest en nu weer terug wat aan het fietsen eens deze route gaan doen. Aangezien dat iederéén aan geeft dat dit een ideaal parcour is om weer terug in vorm te geraken, heb ik voor deze gekozen.

Helaas was het niet helemaal duidelijk waar het begin punt is, maar onderweg kwam ik ook nog twee andere bikers tegen die de weg ook wat kwijt waren, ook zij waren de gele route aan het volgen.

Zou iemand het juiste startpunt, straat of herkenningspunt, kunnen aangeven.
Van: ivan Ingegeven op: 14-jul-2012 Gereden op: 7-jul-2012
Beide routes gereden in het prachtige weer. routes zijn goed afgepijld.
Veel single tracks met hier en daar een bultje, het zijn leuke parcours voor de beginnende MTB-ers. Ik heb me geamuseerd en dat is het belangrijkste.
Van: jonathan Ingegeven op: 17-jul-2011 Gereden op: 17-jun-2011
Leuk parkoer wie graag reatief eenvoudige singletracks rijdt met behoorlijke hoeveelheid leuke bochtjes en 'hobbeltjes'. Absoluut geen klims of afdalingen maar ook niet gemist. Bijna geen asfalt. Beste vertrek voor beide routes is halverwege de Baron Rucquoylaan: GEEN BLOSOBORD - enkel een bord met de 2 pijlen! links en rechts voor de gele en oranje route. Prima bewegwijzerd. Af en toe in Militair domein, maar geen idee of dit verboden is als er geen verbodsbord staat...
Van: jochen Ingegeven op: 7-jun-2010 Gereden op: 7-jun-2010
vandaag de oranje en de gele toer gedaan. ze lagen er goed bij
Van: Dieter Ingegeven op: 4-jun-2010 Gereden op: 4-jun-2010
Vandaag route leopoldsburg (willen) rijden. Eerst lang moeten zoeken naar bloso bordjes: wat blijkt: geen bloso kentekens maar gele pijlen met een wiel erop... Enfin, toch kunnen vertrekken. Na 1 kilometer: STOP! Een militair die dacht dat het nog allemaal voor echt was. BENT U BURGER OF MILITAIR? ... Euh, burger.. Militair zegt: DAN MAG U HIER NIET RIJDEN ! ... Euh, is dit dan geen Bloso MTB-route? Militair zegt: NEEN! U KAN EN MAG HIER NIET RIJDEN! Ok, dan maar terug richting laakdal... Waarschijnlijk hebben ze gedacht dat ik de rest van de antitankraketten kwam ophalen die ik gisteren vergeten was !?!?!
Ik zei nog tegen hem: het is toch geen oorlog ofzo en als het oorlog is moogde toch nie meespelen. Daar kon hij nie mee lachen.. Hier zien ze me nooit meer... jammer..
Gegroet, Dieter
Van: Kristof Ingegeven op: 5-apr-2010 Gereden op: 6-apr-2010

Vandaag beide parcours gedaan, de kleine oranje ligt er perfect kurkdroog en supersnel bij, de gele toer is vrij drassig maar niet onoverkomelijk... kleine tip, rij ook dat losstaand heuveltje eens op net voor je de bossen uitkomt aan het einde van de gele toer, cirkelend naar boven en kaarsrecht naar beneden!! Beide toeren zijn nog steeds de moeite waard!
Van: Philip Ingegeven op: 25-mar-2010 Gereden op: 24-mar-2010
Gisteren de beide toeren in Leopoldsburg gereden. Het startpunt vond ik niet, maar zag een bordje staan bij het militair kerkhof. Daar vertrokken op geel, na een paar minuten kwam ik de splitsing orange - geel tegen en dan overgegaan op orange, gevolgd door geel.
De orange toer lag er zeer goed bij, volledig droog en snel te rijden, met op het einde een paar aangelegde heuveltjes, die je vol kan nemen. De gele toer was redelijk drassig met op de singletracks regelmatig modderstroken. Dit gecombineerd met de bosgrond en de vele grachten die je over moet, brachten het gemiddelde toch wel naar beneden...
Er is een overvloed aan bepijling, geen enkele keer fout gereden.
Al bij al een leuke route, als ik in de buurt ben zal ik ze nog wel eens rijden.
Van: Kevin Ingegeven op: 24-jan-2010 Gereden op: 23-jan-2010
Na een lange tijd stil te hebben gelegen hebben we gisteren de gele route voor de eerste maal gereden.
Zeer fijne route, korte bochtjes, korte stukjes, bergop, bergaf.
de route is ook zeer goed (en vaak) bepijld wat wel nodig is. Kortom zeker voor herhaling vatbaar
Van: Mierox Ingegeven op: 11-sep-2009 Gereden op: 11-sep-2009
Vandaag met z'n 2tjes na een maandenlange inactiviteit 2* oranje en geel in Leopoldsburg afgehaspeld.
Om terug te beginnen is dit het ideale parcours, omwille van zijn vele singletracks, om de techniek terug wat bij te schaven. 41km met gem 20.4 stemde ons toch tevreden met de huidige slechte conditie. Ik kende het parcours van vroeger dus we hadden geen moeite met de bepijling. Als je voor de allereerste keer een halve dag uittrekt om het parcours uit te pluizen lukt het nadien vanzelf.Het officiele startpunt met bord is halverwege de Baron Rucquoylaan. Het lag er volledig droog bij en van omgekapte bomen op het parcours was niets meer te merken.
Van: Koen Ingegeven op: 9-apr-2009 Gereden op: 9-apr-2009
Heb vandaag de beiden routes gefiets(20 km) De orange route lag er zeer goed bij behalve op een paar stukjes na waar er wel wat modder lag maar ja dat is helemaal niet erg. De orange route is zeer leuk met de gemaakte heuveltjes en het vele bochten werk,de smalle padjes. De gele route is vind ik persoonlijk wel minder er was veel modder ,veel paden die kapot gereden waren door voertuigen er lagen gekapte bomen op de weg op één stuk enorm veel dat stuk hebben we gewoon overgeslagen. Maar ik denk als het goed weer is dat het daar niet te modderig is dat de route best wel leuk is. Voor wie de routes nog niet gereden heeft zeker is doen.
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 30-jan-2009 Gereden op: 30-jan-2009
De route ligt er zogoed als bevroren bij. Toplaag is echter soms verraderlijk zacht. Zeker in sommige grachten, dus overkop zonder veel erg. Veel,veel sporen, vrij gevaarlijk. Dat gaat wat worden als het gaat dooien. Op sommige plaatsen kan er wel niet meer gefietst worden op de gele route. Teveel gekapte bomen op de singletracks momenteel.
Van: Meridaman Ingegeven op: 1-sep-2008 Gereden op: 31-aug-2008
Gisteren de gele en orange route in leopoldsburg gereden.

Er staat heel veel bepijling , toch ben ik heel wat verkeerd gereden en dit om allerlei redenen. De pijlen staan soms op vreemde plaatsen, het parcours is heel bochtig dus elke meter moet je opletten, soms kruisen er 3-4 paadjes zonder echt het verschil te zien,...

Voor de rest is dit een vlak, constant in de bossen, single-trackparcours zoals je er weinig vindt. Best wel leuk, niet vermoeiend, al lijkt het me leuker als je het parcours al een aantal keer gereden hebt en ongeveer weet hoe je moet rijden anders ben je meer naar de pijlen aan het kijken dan aan het MTBen.
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 14-may-2008 Gereden op: 12-may-2008
Alles is keidroog nu, vandaag enkel de gele route gereden, persoonlijk blijf ik dit de mooiste vinden. Sommige singletracks zijn door de moddermaanden en de trucks tot moes herschapen. Tja het is en blijft een militair domein nietwaar.
Ik heb ook de indruk dat er een bomenkap begonnen is. Op een bepaald punt hebben ze alle bomen weggehaald, dus ook die met gele verf op. Daar moet je links inslaan. Toch fun gehad, blijft een aanrader voor tussendoor wat te vlammen ...
Van: Phaedrus Ingegeven op: 25-mar-2008 Gereden op: 23-apr-2008
Tijdens het paasweekend zijn we naar sunparks Kempense Meren in Mol getrokken.
Op deze site gezocht naar geschikt mtb-parcours in de omgeving en door de vele goede commentaren de verplaatsing naar Leopoldsburg gemaakt (15km).

Gestart met het oranje parcours. Een echte aanrader. Zeer goed uitgepijld. Veel gevaarlijk uitstekende boomwortels zijn oranje of geel geschilderd, wat de veiligheid sterk verhoogd. Ondanks de vele regenbuien van de voorbije weken lag het parcours er perfect bij. Slecht hier en daar een plas en wat modder. Twee zonnige droge dagen zijn blijkbaar voldoende voor de zanderige kempengrond om alle water op te nemen. In oost- en westvlaanderen zijn we minder verwend op dat vlak.
Voor de rest: continu in het bos, 95% single-track, enorm plezant parcours, je kan knallen en toch slingert het parcours weg en weer tussen de bomen. Veel kleine bultjes waar je kan jumpen.

Het gele parcours was wel minder. In de eerste plaats omdat de bepijling op sommige plaatsen ontbreekt. Een ramp is dat niet want dan rij je verder op het oranje parcours tot je weer gele pijltjes tegenkomt. Ook veel grachten, waarvan er een aantal niet per fiets te nemen zijn. Voor de rest kan ik er niet veel van zeggen want door de gebrekkige aanduiding slechts flarden van het parcours gereden.

Globaal gezien absoluut een aanrader als je graag wat speelt. Fysiek is het wel geen uitdaging aangezien alles vlak is. Technisch zeer aantrekkelijk.
Op een weekdag moet je hier echter niet zijn, want hier komen ganse pelotons militairen joggen en trainen.
Van: Sven Van Boven Ingegeven op: 24-nov-2007 Gereden op: 20-nov-2007
Gele en oranje route gereden. Beide routes bijna volledig offroad. Gele route iets meer hoogteverschillen, technischer en zeer modderig. Oranje route vlakker en zo goed als droog. Oranje is een goede opwarmer voor de gele route. Hier en daar zouden er toch nog enkele bordjes (driehoekjes) bijmogen. Voor de rest goed gemarkeerd met verf op de bomen en hier en daar een bordje. Kom hier zeker nog terug (als't een beetje droger ligt)
Van: Davy Ingegeven op: 8-nov-2007 Gereden op: 6-nov-2007
Voor de eerste keer echt gaan biken in het bos in leopolsburg . vond de gele route fantastisch. Het lag er wel supermodderig bij maar het was nog goed te doen . bewegwijzering was perfect , om hier verkeerd te rijden moet je al behoorlijk blind zijn.
Ga nog eens terug maar dan met de auto naar ginds want de weg terug was lang , heel lang.
Van: Annelies Ingegeven op: 6-dec-2006 Gereden op: 27-dec-2006
Hallo,

Ik ben Annelies en ik werk bij Lejo vzw. Een jongerendienst die vrijetijdsactiviteiten organiseert voor maatschappelijk kwetsbare jongeren. In de kerstvakantie organiseer ik een weekend voor ongeveer 15 jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Op woensdagmiddag 27/12 zouden we willen gaan mountainbiken in Leopoldsburg. Weet er iemand waar je goedkoop mountainbikes kan ontlenen en welke route het beste is voor jongeren die niet zo vaak op de fiets zitten?
Reacties mag je altijd sturen naar annelies@lejo.be.
Bedankt!
Annelies
Van: bad_rack Ingegeven op: 14-nov-2006 Gereden op: 12-nov-2006
Ik doe deze routes weekelijks...ben er (ook niet in het begin) verkeerd gereden ! alles staat naar mijn mening duidelijk aangegeven!
na de hevige regenval van de laatste week(en) ligt het er wel ERG modderig bij ( maar daar doen we het toch allemaal om hé ;-)
ideale track voor de beginner...je kan al direct een hoop vaardigheden op doen met dit technische parcour en je conditie zal er ook wel op verbeteren (vooral op route GEEL) Oranje mag er ook zijn... al rijdt ik deze bij wijze van opwarming voor de GELE rit
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 10-nov-2006 Gereden op: 8-nov-2006
Blijkbaar hebben ze hier en daar nieuwe likken verf op de bomen aangebracht... af en toe aangevuld met een geschilderde pijl of een houten driehoek. Verloren rijden wordt nu echt wel moeilijk. Ik blijf dit wel 2 leuke parcours vinden hoor, veel singletrack zoals hier al werd aangegeven. Soms modderig, nu niet. Een paar keren moet er toch geklommen worden (allee toch naar het heuveltje met het kruisbeeld :-) ). Door de gevallen bladeren wordt de weg soms wel erg duidelijk aangegeven (spoorvorming) maar de wortels die hier en daar deftig verstopt zitten, kunnen toch voor wat tegenwerking zorgen ! :-(. Daar er niet veel modder was en ik in bloedvorm was, ging het daar wel vooruit hoor.
Wees voorzichtig als de militairen aan het trainen zijn.... Ze gaan niet schieten hoor, zijn zelfs vriedelijk maar ... ik had de vrachtwagen horen aankomen en ben voorzichtig gestopt en geen 10 seconden later zoeft hij voor mij voorbij met een 10 tal soldaten in de bak achteraan. Die hadden mij gezien, de chauffeur echter niet... en het was daar echt geen betonbaan ... geen paniek, gewoon even uitkijken en goed luisteren.
Van: Tom Ingegeven op: 30-oct-2006 Gereden op: 30-oct-2006
Vandaag afgezakt naar Leopoldsburg om er de routes te rijden.
Ik heb alleen de gele tour gedaan,en dit is bij wijze van spreken 1 grote singletrack.Wat niet wil zeggen dat ik dit niet tof vind,maar ik zit nog niet lang terug op de fiets,en stond dus vlug op mijn adem,door het draaien en keren.
Het is er plezant en mooi toeren,daar ik wel een beetje gebeten ben door dat militair gedoe.Op enkele slijke stukjes na is de route zo goed als droog.
Je hebt er enkele opstakeltjes in liggen die het biken alleen maar aangenamer maken.
De pijlen:deze kunnen op sommige plaatsen wel een anders gehangen worden,ze zijn niet altijd even goed zichtbaar en er zou er 1tje meer mogen hangen.

Ze gaan me er nog wel terug zien.

Grt Tom
Van: laLonde Ingegeven op: 28-jun-2006 Gereden op: 28-jun-2006
Net parcours voor de eerste keer gereden,zeker de moeite,eigenlijk zelden een leuker parcours tegengekomen(buiten de Ardennen natuurlijk).Bewegwijzering mag inderdaad eens nagekeken worden maar zeker niet dramatisch zoals sommigen lijken te vinden,wel ff opletten,hoort erbij..net zoals de modder trwns..niks overdreven,gewoon net genoeg(wel redelijk droge periode).Big thumbs up!
Van: kawa Ingegeven op: 31-mar-2006 Gereden op: 30-mar-2006
Ben vanmiddag nog eens tot Leopoldsburg gereden met de bedoeling van de twee routes nog eens te rijden.

Vertrokken met de oranje route, deze ligt er zelfs met dit weer perfect bij. Geen modder en redelijk goed aangegeven. Slechts op sommige plaatsen moet je goed uit je doppen kijken.
Gouden regel, kijk overal goed uit naar alles wat oranje is, dan kom je er wel.

Hierna gestart met de gele route, dit is al wat anders qua modder De gele route heeft dezer dagen modderige stroken genoeg, de bepijling is hier ook in orde, voor zover ik geraakt ben vandaag..

Ben moeten stoppen omdat mijn stuur los kwam, en net vandaag mijn tool niet bij

Fotookes:

http://nl.pixum.be/viewalbum/?id=2076395


Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 28-feb-2006 Gereden op: 25-feb-2006
Zaterdag 25/2, schitterend weer, ideaal voor mtb.. naar leopoldsburg
Wel dat ligt er exellent bij: Snel, laagstaande zon, koud maar niet echt supermodder, Mmmmmmmm dus
Echt genoten van de gele route, deze blijft goed vooruit gaan (zie vorige commentaren voor de details) is vrij duidelijk en boeiend en geen gebroken kettingen meer zoals 3 weken geleden
De oranje route vond ik een stuk moeilijker volgen deze keer en dat is raar, ik heb ze zelf ooit uitgereden, op gps getrackt en hier gepost ...
Raadt eens ... ik ben verloren gereden met mijn eigen gpstrack !!
De pijltjes liggen soms zo kort bij elkaar dat je onwillekeurig in een lus begint te rijden ....als je teveel naar de pijltjes kijkt tenminste :-)
Nu voor mij geen probleem, ik vind mijn weg altijd wel terug met zo een gpsmachien en het blijft een "scone" streek met dat weer, waar ik ook rij... Ben dan maar vrij beginnen rond te rijden on ze military domain :-) ... SJIEK man ....
Van: Tom Ingegeven op: 25-oct-2005 Gereden op: 24-oct-2005
Ik was vertrokken toen het ffie gestopt was met regenen, maar het begon al snel terug. De regen kon mij niet deren, want ofwel werd je nat van de regen ofwel van de modder en de plassen. Het terein is nu voor mij ideaal, maar ik doe dit parcour wel meer. Voor diegene die hier voor de eerste keer komen, oppassen op de zuidelijke route zijn er wel wat boomwortels en scherpe stenen onder de blaren verdwenen.
Maar dit is nog altijd een van de betere parcours voor te trainen.
Ik ben is benieuwd of ik eve vettig terug kom als ik morgen in herselt ga rijden.
Van: ciesse Ingegeven op: 19-oct-2005 Gereden op: 19-oct-2005
Ik vond dit een prachtige route heb hem gereden met GPS .
Alles perfect in een keer afgereden.
Dit word zeker mijn oefeningsparcour.
see you there.
Van: Bart Ingegeven op: 26-aug-2005 Gereden op: 10-aug-2005
Als je de oranje route volgt mag je geen aandacht schenken aan die gele weg wijzers, Die gele zijn niet van een MTB parcour, maar van een natuurlijke omloop.

Het is zeer plezant om beide MTB parcours na elkaar te fietsen al laat de weg wijzers soms de wensen over.
Van: Johan P Ingegeven op: 16-jul-2005 Gereden op: 17-jul-2005
Inderdaad Ralf de bewegwijzering is duidelijk niet meer wat het geweest is. Ik vond de oranje route nog best te doen maar de gele route moet terug onderhanden genomen worden. Ik heb ergens een stuk van 4 km gemist door onduidelijk (verdwenen?) bewegwijzering.
Nog meer ingewikkeld oor iemand die de route de eerste keer rijdt want op het traject van de oranje route zijn ook vele gele markeringen aangebracht die echter niks te maken hebben met de gele route.
Dus: dringend de route opfrissen want het is en blijft een uniek rit pal in het centrum van Leopoldsburg
Van: Ralf Ingegeven op: 16-jul-2005 Gereden op: 5-jul-2005
Hebben geprobeerd de oranje route te doen , bewegwijzering een kleine ramp . Verkeerd rijden is een kleine gewoonte van mij maar hier is een beetje opfriswerk zeker nodig . Had nochtans een bike-buddy bij welke de tour jaren geleden regelmatig gereden heeft . Raakte er ook niet meer uit wijs .Spijtig zijn uit de nabije buurt . De gele wegwijzers zijn duidelijk in betere staat zo te zien . De kaart op het vertrek van de oranje tour is ook onleesbaar geworden zodat hier ook niet veel goeds meer te rapen valt . Spijtig , spijtig , ...
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 5-may-2005 Gereden op: 5-may-2005
Tja de communieweekenden komen er weer aan en dan rinkelt er altijd een belletje 'op naar Leopoldsburg'. Zo geschiedde. Nu had ik beter mijn modderbanden opgelegd, ik kwam overal wel goed door maar toch redelijk wat modder ondanks de bosgrond (gele parcours). Ik begrijp niet hoe ik hier verleden jaar met de Koga (hybride) doorgekomen ben.
Over de bewegwijzering is al veel gezegd. Wat mij opvalt is dat je toch op de cruciale punten nog goed moet opletten of je zit toch verkeerd. Vooral in de oranje route. Bijvoorbeeld naar het einde toe (voor je weer voor de tanks staat) moet je rechts indraaien (geen pijltje te bespeuren, zelfs geen verf ! :-) )
De gele route is veel technischer dan de rode en eigenlijk vormen ze één geheel.
Bij deze relatieve nattigheid bleken inderdaad sommige 'grachten' in de gele ring redelijk uitgehold, heb ik ondervonden :-((
Het blijft toch plezant om te doen dus tot volgend jaar als de hosties uitgedeeld worden
Van: John Ingegeven op: 7-mar-2005 Gereden op: 1-mar-2005
oeps, toch nog n fout gemaakt in mn vorige commentaar:
gereden route: geel-oranje-oranje-geel !
Van: John Ingegeven op: 7-mar-2005 Gereden op: 1-mar-2005
Tijdens ons verblijf op CenterParcs Erperheide n uitstapje richting Leopoldsburg ondernomen.

Het startpunt werd direct gevonden en er was voldoende parkeergelegenheid.
Gereden: oranje-geel-geel-oranje.
De weersomstandigheden: ideaal voor deze route: vriesweer, droog, lichte sneeuwval op de route.

Vanwege de tegenstrijdige berichtgevingen omtrend te bepijling was ik wat terughoudend en sceptisch; je zult maar misrijden en dan geen goede routekaart bij de hand hebben....
Onterecht bleek, want zelfs n blind paard kon de weg volgen. Lokale verfwinkel had vermoedelijk oranje/geel in de aanbieding gehad! De opmerkingen over 'overkill' is misschien terecht, maar ik vond het nu wel prettig dat je ruim van tevoren de richting kon zien, zodat ik me op de ondergrond (bevroren spoorvorming etc) kon concentreren.

De routes zijn niet zwaar (onder normale omstandigheden), brengen je langs bossen en dreven, n enkele helling en n aantal opgeworpen bmx-heuveltjes; leuk om die even 'vol' te nemen!

Samenvattend: Leuk als je in de buurt woont maar niet spectaculair, goed uitgezet (overkill), redelijk technisch, maar (persoonlijk) niet de moeite om vanuit Zeeland nogmaals te komen rijden.

Van: patrick Ingegeven op: 7-feb-2005 Gereden op: 5-feb-2005
Inderdaad slijk mag je op de gele route wel zeggen maar dit moet er bijzijn anders kan je beter op de weg gaan fietsen. Mooi parcour, niets van te zeggen en de heuveltjes en bochtjes mochten er ook zijn, kwestie van wat sensatie maar het enige dat ik negatief vond was de te korte afstand(of je moet hem meerdere keren rijden) en inderdaad de bewegwijzering moet dringend herzien worden. Wij waren zo'n drietal keer verkeerd gereden.
Wat betreft de oranje route, die hebben we gisteren te voet afgelegd, is wel een stuk droger als de gele maar is volgens wat wij gezien hebben heel vlak, te kort en ook weer de bewegwijzering. Zelfs te voet hebben we een drie- a viertal maal moeten terugkeren om de pijlen of kleur terug te vinden.
Ook de fitometer moet dringend nagekeken worden maar dat is een andere zaak.
Van: hoeske Ingegeven op: 6-feb-2005 Gereden op: 6-feb-2005
Ik lees hier zoveel negatieve kritiek over deze omloop. Zelf vonden we het een hele leuke route, waar veel techniek bij vereist wordt.(Door de vele kunstmatig aangelegde heuveltjes enz...) Wat maakt dan het beetje slijk dat er aan te pas komt dan uit? Het hoort er toch gewoon bij... (lekker dabben in de slijk) We zijn 2 of 3 keer fout gereden maar dat was gewoon omdat we niet goed aan het opletten waren dus zo slecht is de bewegwijzering nu ook weer niet. Deze route laat Heusden ver achter zich.

Zeker voor herhaling vatbaar!!!
Van: new biker Ingegeven op: 26-dec-2004 Gereden op: 10-nov-2004
vond de route wel ok .

ben geen diepe grachten tegen gekomen .

enkel wanneer je de gele route volgd , dan moet je niet de oranje pijlen volgen zijn niet van het mtb parcour en dan kom je wel stil te staan in onberijdbaar gebied.

greets
Van: Kwinten Ingegeven op: 7-sep-2004 Gereden op: 7-sep-2004
Ik moet me aansluiten bij Patrick zijn commentaar. De juiste omschrijving voor de bewegwijzering van deze route is "overbewegwijzerd" en gewoon slechte bewegwijzerd. Er staan op ongelooflijk veel plaatsen pijlkes tegen de bomen, zoveel dat ge "door de bomen het bos niet meer ziet." Bovendien lopen gele en oranje route voordurend door elkaar.
Enkel de eerste 10 km heb ik oranje normaal kunnen volgen, maar ook hier moet ge voortdurend terugdraaien omdat de pijlkes (hoe bedenken ze het?) pas na de afslag staan! De gele route is volgens mij niet geschikt voor een fiets. Als ge toch van zin zijt deze toen, pak dan uw kapmes mee, en een rubberboot, om de vele grachten over te varen.
Conclusie: de oranje route is een hele mooie route, maar de bewegwijzering verpest het helemaal. Geel is gewoon niet om te fietsen.
Van: patrick Ingegeven op: 4-sep-2004 Gereden op: 29-aug-2004
Ik en mijn vriendin zouden de langste route gaan fietsen maar dit is ons niet gelukt op dat de pijltjes op niets trekken de helft van de tijd verlies je de weg of veranderen de pijlen van kleuren en zo fiets je dan verschillende stukken 2 keer!!!
Heel veel afstappen ook voor diepe grachten van 1,5 meter breed maar dan wel 1 meter diep. Zeer veel dikke boom stammen op de route.
GEEN AANRADER
Maar wie echt eens wil afzien moet ze maar een fietsen als je de weg vindt???????
Van: roland Ingegeven op: 2-jun-2004 Gereden op: 15-may-2004
Mooie dag, na het lezen van de commentaren:

Eerst de gele route gereden
- Startplaats is zoals altijd even zoeken
Na de VVV (baan naar hechtel) moet je op zoek naar de Rucquoylaan op het militair domein. Dat is niet 100 meter maar eerder een kleine kilometer verder zoals in een vorig bericht aangegeven. Let op: de naam wordt anders geschreven als mijn gps laat zien nu Tegenover Sporthal 5 of zoiets.
- Technisch niet al te moeilijk, eerste deel veel boomstronken, dus wel even opletten
- De bomen zijn inderdaad overdreven geel aangeduid.
- Het was "communieweekend" blijkbaar ... zodoende viel het aantal wandelaars inderdaad tegen. Als je niet een race tegen de klok of jezelf aan het maken bent, zijn de wandelaars niet echt een probleem.

De oranje route is boeiender, 1 track ongeveer dezelfde verhouding als de gele route,maar inderdaad minder wandelaars maar ...
op het autoparkeer oefenterrein is het al niet echt duidelijk maar na het 2de moeilijke punt besef je na een tijdje dat je ergens in een rondje aan het rijden bent. Jammer, het kan beter

ik heb mijn auto terug gevonden
Van: Kevin Missotten Ingegeven op: 16-apr-2004 Gereden op: 16-apr-2004
Prachtig parcour je vertrekt effe asfalt en je duikt het bos in en je komt er nietmeer uit. Ik heb het gereden met mijn teammaat op een zonnige dag zo'n 20 grade en dit een halve week na een hele week niks dan regen. Het parcour lag er perfect bij, zogoed als geen modder. Het parcour zelf bestond bijna uit niks anders dan single track met soms zelfs meerdere paadjes waar tusse je kan kieze. Fijn om wat tege mekaar te rijde. Het parcour is naar mijn kennis wel zeer technis en mijn kennis bestaat uit Limburgs MTB kampioenschap, GCL Cup5 en verschillende andere wedstrijden, tourtochten en vaste routes. Maar de technische moeilijkheid is voor een deel zelf te kiezen hoeveel te sneller hoeveel te moeilijker. Want we zijn onderwege een paar kinderen met hun papa tegengekomen en zij konden het ook. Voor de rest over bewegwijzering geen slecht woord was perfect maar ze mogen soms hun pijleks vroeger zetten want tege hoge snelheden in afdalingen zijde er aan voor bij voor dat je het weet. Met als voordeel dat je na nog 10 meter weet dat je verkeert zit.Voor de rest perfect parcour om je is volledig te late gaan.
Van: Johan P Ingegeven op: 29-dec-2003 Gereden op: 29-dec-2003
Beide lussen nog eens 2x achter elkaar gereden en het blijft een leuke technische rit die er nu heel modderig bijlag. Stampen en duwen was de boodschap. Toch nog een benadrukken dat, niettegenstaande meningen blijkbaar kunnen verschillen, deze route echt prachtig is om je eens uit te leven. Je moet het maar kunnen, een leuk en gevarieerd parcour in elkaar steken en dat pal tegen het centrum van Leopoldsburg en dan nog met een verhouding asfalt/zand: 20%/80%
Van: Michiel en Ezra Ingegeven op: 25-aug-2003 Gereden op: 25-jul-2003
weet niet zeker de datum, maar ergens in die periode (25/07/2003). Samen met zoontje (Ezra) van 6 beide routes gereden. Zeker het feit door militair terrein en de nog aanwezige trainings/stormbaan materialen zijn een leuke afwisseling. Route is niet moeilijk maar wel afwisselend met een kind van 6. Ook het museum waar je door komt en die twee bergjes ed. daar vlak voor.

Zeker aan te raden voor beginners en/of met kleine kinderen. Vond het zelf ook een leuke route, even zoeken maar ja, such is life.

Complimenten voor de makers van de route

Van: Vic Lemmens Ingegeven op: 19-aug-2003 Gereden op: 19-aug-2003
Vic Lemmens
Route gereden op 16/08/2003.
Dat de start moeilijk te vinden is was duidelijk. Uiteindelijk als men de startplaats niet kent kan je ze ook moeilijk vinden vanuit het burgermilieu want uiteindelijk is het op Militair domein maar ook toegankelijk voor burgers als men de route maar niet verlaat. Ook ik was verrast hoe men deze route op een kleine oppervlakte in elkaar heeft gestoken. Desalniettemin een bedankje voor de routemakers. Het was leuk om het eens te doen maar ik heb de twee routes ook tweemaal gedaan. Na de eerste keer had ik geen genoegen omdat je de snelheid moeilijk kan optrekken omwille van de snelle veranderingen op het parcour. Naar mijn neming is het beter eerst de eenvoudige en korte oranje route uit te rijden en daarna de iets pittiger gele route.
Goed voor een keertje, het is eens wat anders maar zeker geen training voor het zware werk. Ik was er toch waarom er geen gebruik van maken maar zou er toch niet speciaal voor naar Leopoldsburg rijden als ik me hier in Overijse rechtstreeks op mijn bike kan uitleven.
Van: djflash Ingegeven op: 16-aug-2003 Gereden op: 16-aug-2003
5/08/2003 dit parcours gereden. Aangezien ik nog niet zolang rijd was dit parcour wel tof om te doen. Idd veel singletracks met een dichte begroeiing deze tijd van het jaar. Wat het parcour technischer maakt. Maar wel vervelend waren de talrijke militairen die aan het joggen waren op het parcour. Het ging van snelheid maken naar constant afremmen voor de militairen. De bewegwijzering is idd overdreven goed gegeven, maar is ook wel nodig in zo een snel draaiend parcour, het stoorde niet. Leuk om te doen als je wilt crossen in de bossen...
Van: Benedikt Ingegeven op: 20-jun-2003 Gereden op: 20-jun-2003
Route gereden op 14/06/03.

Amai, ik weet dus niet van waar men het haalt...in totaal heb ik zo'n 350 km met de auto over en weer gereden vanuit Brugge om op dit zogenaamde "prachtige" (ahum) parcours te rijden...de grootste ontgoocheling totnogtoe... gewoon singletracks, zo vlak als wat, wat draaien en keren kortom een vrij gemakkelijke rondrit voor beginnelingen. Geel is alvast ietwat toffer dan oranje.
Van: Tony Ingegeven op: 30-mar-2003 Gereden op: 30-mar-2003
Met ons clubje bikefanaten vanuit Veldhoven (Ned)een bezoekje aan Leopoldsburg gedaan (30/3/2003). Even zoeken naar de startplaats en snel de route op. Deze is (overdreven) duidelijk aangegeven en verkeerd rijden is bijna uitgesloten. Blij dat het afgelopen tijd goed weer is geweest. De vele singletracks zullen bij enige regen vrijwel onbegaanbaar zijn. Leuke afwisselende route met veel snelle single tracks. De bult vlak na de start (buiten het parcours) is een leuke downhill om even mee te pikken. De twee lussen hebben een aantal keren gereden en hebben niet verveeld.
Van: Patrick Verbraecken Ingegeven op: 26-feb-2003 Gereden op: 15-feb-2003
Route gereden op een keihard bevroren ondergrond. Behoorlijk bevroren spoorvorming. Ook moeten zoeken naar het vertrekpunt. Je moet op de weg naar Hechtel vlak voorbij(enkele 100 m) het vvv kantoor rechts op het militair domein;
Bij voorkeur eerst de gele route en daarna oranje = zeer knappe snelle route. Jammer dat ze met overdreven gele verf
het hele bos beklad hebben om de route aan te duiden. Voor de rest best de moeite om eens te doen.
Van: Ann Wouters Ingegeven op: 12-jun-2002 Gereden op: 12-jun-2002
12/06/2002:<br>
Prachtig parcours.....Ben er geboren en getogen....Maar deze route is een aanrader voor iedereen....Je komt er zelfs zeer vriendelijke bikers tegen die je met een glimlach de verkeerde kant opsturen.Maar door de zeer duidelijke aanwijzingen kom je waar je moet zijn.Proficiat!!!!
Van: Johan Paquay Ingegeven op: 11-jun-2002 Gereden op: 11-jun-2002
11/06/2002:<br>
Deze route blinkt inderdaad uit in zake "bewegwijzering"Uitstekend gedaan, pijlen en verfmarkeringen zijn zo gul aangebracht dat je zelfs met je ogen dicht niet verkeerd kan rijden. Hou je ogen echter maar zeer goed open want het is niet enkel het mooist uitgepijlde mtb-parcour van limburg maar zeker ook het meest technische; je moet door en over grachten, bunkers etc.... Een pluim voor de jongens (dames) die deze route uitgestippeld en gemarkeerd hebben.<br>
Doe de lussen 2 maal dan heb je een prachtige "rit" gemaakt van ca. 40km. <br>
Een aanrader dus!!!!!!!
Van: Pascal Roobrouck Ingegeven op: 31-jul-2001 Gereden op: 31-jul-2001
31/07/2001: <br><ul><li>de routes zijn volledig vlak, op een tiental kunstmatige bergjes na.</li>
<li>er is redelijk wat slijk, zelfs na 1 week hittegolf zonder regen. Wat moet het hier zijn in de winter ....</li>
<li>bewegwijzering is zeer goed... je kan hier bijna niet verkeerd rijden, en als je het doet, heb je dat na 50m door.</li>
<li>het moeilijkste qua rijtechniek is hier enkele diepe grachten met flink wat wortels. Er zijn ook enkele kleinere maar korte grachtjes, waar je wel eens overkop zou kunnen gaan. Als je snellere stukken door het bos neemt, altijd opletten voor afgezaagde/afgeknapte boomstammen</li>
<li>er liggen heel wat routes allerlei door dit domein, dus je kan behoorlijk wat wandelaars tegenkomen, wat op de smalle paden soms storend kan zijn. (voor beiden)</li>
<li>de twee routes samen (20 km) kan je op zo'n 1h40 afleggen.</li></ul>
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 11-mar-2001 Gereden op: 11-mar-2001
Route in Leopoldsburg: (11/03/2001)

<ul><li>Zeer zeer goed aangeduid. Niet alleen zeer regelmatig pijltjes (niet de BLOSO-aanduiding) maar ook bomen, takken en boomwortels kregen een likje verf in de kleur van de route. Enkel op het einde van de gele route ontbreken er enkele wegwijzers. </li>
<li>Het parcours is werkelijk subliem, één van de mooiste van Vlaanderen. Het gele parcours (12 km) bevat zo goed als geen asfalt. Constant draaien en keren in de bossen. Kunstmatig aangelegde heuvels, riviertjes, bruggetjes, het is werkelijk zeer technisch. </li>
<li>De oranje route is 8 km lang en bevat iets meer verharde stroken, maar is voor het overgrote deel even prachtig als de gele. De route doorkronkelt eveneens de militaire bossen. Veel miliciens moeten hier gezweet hebben... Ik dacht, ik haspel eventjes deze 20 km af, maar al snel voel je dat je erg traag vordert, hoge snelheden haal je zelden, en die 20 km tellen dan ook dubbel. Dit is geen geploeter door velden afgewisseld met betonweggetjes zoals in vele andere routes. </li>
<li>Licht heuvelend, maar vooral de (kunstmatig aangelegde) hopen houden het boeiend. </li>
<li>Na een natte periode kunnen sommige stroken er erg slecht bijliggen, al blijft het globaal gezien te doen. </li>
<li>Als je beide routes wilt fietsen, begin op de startplaats aan het kerkhof, en ga over op de oranje route (na een tiental minuutjes), deze route maakt een perfecte lus, zodat je kan afsluiten met de rest van de gele route. Als je eerst volledig geel en dan pas oranje doet, doe je sommige delen 2 keer, en is het op het einde 'tegenstroom' terug naar je startplaats.</li>
<li>Conclusie : ****</li>
</ul>