Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "/customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/GPS/kemmel_GroenBlauw.gpx" in /customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/routedetail.php on line 245 Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "/customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/GPS/kemmel_RoodGroenBlauw.gpx" in /customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/routedetail.php on line 245
logo  
HeuvellandHeuvelland
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood Centrum Jeugdtoerisme 'De Lork' Lindestraat 1,  Kemmel 
blauw Markt Markt,  Nieuwkerke 

Lussen
groen blauw rood rood (Godewaersvelde, Frans Vlaanderen)
27 kmGDBKMLGPX 40 kmGDBKMLGPX 37 kmGDBKMLGPX 12 km
zwart (St.Jans Cappell, Frans Vlaanderen) geel (St.Jans Cappell, Frans Vlaanderen) blauw (St.Jans Cappel, Frans Vlaanderen) rood (Catsberg, Frans Vlaanderen)
14 km 13 km 9,5 km 13,5 km
Mogelijke combinatie(s) van lussen
rood+groen groen+blauw rood+groen+blauw
? kmGDBKMLGPX ? kmGDBKMLGPX ? kmGDBKMLGPX

Informatie
VVV Heuvelland, 057/450.455 fax: 057/44.89.99 VVV Heuvelland, 057/450.455 fax: 057/44.89.99 
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Kosmos, Rodebergstraat 53, Westouter, Tel: 057/44.44.55
Garage Vanacker, Dikkebusstraat 107, Loker, Tel: 057/44.41.09
Herberg Boerenhol, Driegoenstraat, Reningelst
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Francesco Ingegeven op: 26-jul-2022 Gereden op: 15-jul-2022
groen-blauwe lus gereden, vertrokken in Nieuwkerke waardoor eerst blauw aan de beurt kwam.

blauw leidt eerst naar Mesen. off-road, gezien de streek, viel nog best mee

groen: voornamelijk kemmelberg en rodeberg.

Als je toertochten in streek rijdt kan je de pareltjes beter combineren maar de vaste routes zijn ook zeker de moeite. Mooie streek, veel op en neer, veel baan, makkelijke offroad

71km, 24,2km/u gem
Van: Gerdy Ingegeven op: 1-aug-2020 Gereden op: 1-aug-2020
Vandaag rode route gereden, prachtige tocht, goede bepijling, pittig ritje voor herhaling vatbaar.
Van: Carl Ingegeven op: 18-feb-2018 Gereden op: 18-feb-2018
Deze namiddag, na enkele weken regen en nog eens regen, de rode tocht geprobeerd. Het is een mooie tocht maar ik verkies toch het Kluisbos en Muziekbos ipv deze omgeving. De bewegwijzering kan beter, op enkele plaatsen ontbreken er pijltjes en sommige zijn niet meer duidelijk. Op 1 plaats staat het pijltje verkeerd en wordt je in het veld gestuurd.
Verschillende off-road stukken waren amper berijdbaar door de modder. Zo heb ik op meerdere plaatsen een tak van een boom moeten gebruiken om de modder van tussen mijn wielen weg te krijgen want die slipten volledig vast. Spijtig want met hier en daar wat grind of een dal zou deze tocht ook na een regenperiode beter te genieten zijn.
De parking aan de startplaats is eventjes zoeken want door het zonnig weer en dus het toerisme stond alles vol. Je moet dus effe wat rondrijden en dan vind je wel een plaatsje maar dan mag je ook uw startpunt terug opzoeken.
Ik kom zeker nog eens terug voor de groene en blauwe lus maar het zal dan wel wat droger moeten zijn.
Van: Tommy9001 Ingegeven op: 19-dec-2017 Gereden op: 19-dec-2017
Deze morgen gestart aan sportcentrum te Ieper en de gele pijlen gevolgd tot aan Dikkebus vijver.
Vanaf daar de rode route gevolgd van Heuvelland. Een paar dagen na de regen en een week na de sneeuwval was het parcour
op sommige plaatsen goed nat (logisch) maar eigenlijk nergens ploeterwerk! Twas een mooie tocht met stevige klimmetjes maar niet technisch
wat mij betreft. Dan terug richting Ieper, warm douchke genomen in de sporthal en naar huis (cafetaria was niet open😣)
ZEKER voor herhaling vatbaar, om dan bij droger weer met andere routes te combineren😁.
Enig klein minpunt: 2of 3 pijltjes waren zoek.
Van: gregory melaerts Ingegeven op: 9-oct-2014 Gereden op: 5-oct-2014
hallo ik ben een beginnend mountainbiker en had graag geweten hoe je parcours in een fiets gps krijgt


mvg gregory
Van: Tim Verhaeghe Ingegeven op: 29-sep-2014 Gereden op: 28-sep-2014
Groen gereden. Pijlen perfect. Kaart en gps niet nodig gehad. Tenzij een paar keer dat ikzelf een pijl had gemist waardoor me gps mij hierop aanwees. Maar de pijlen zijn dus zichtbaar en aanwezig. Groen is toffer dan rood. Weliswaar korter, maar meer offroad, meer hoogtemeters. Mooi parcours. Enkel zonder opwarming meteen die kemmel op is geen sinecure. Droge omstandigheden. Bij natte omstandigheden wordt dit echter een ander paar mouwen. Het tweede deel van de route gaat namelijk vaak door de akkervelden. Bij nat weer wordt dit bijna cyclocross. Dan is rood een betere optie. Ballieul schijnt ook mooi te zijn, even ten zuid van kemmel. Dit is de gele route die ook een deel van de groene overlapt. Mooie streek!
Van: wim hoornaert Ingegeven op: 16-mar-2014 Gereden op: 16-mar-2014
vandaag de rode pijltjes gevolgd.
prachtige tocht. mooie stukken onverhard. Toch wel zeer pittig. Verzorgde wegbewijzering.
Van: Tim Verhaeghe Ingegeven op: 19-aug-2012 Gereden op: 16-aug-2012
Beste MTB'ers

Afgelopen zaterdag naar Kemmel getrokken, in volle hitte, om de rode + groene route aan te vatten. Na jaren koersen op de weg, ben ik sinds kort ook aan MTB beginnen doen. Die dag, op de rode route, heb ik echt voor de eerste keer aan MTB gedaan; in Oostende en omstreken heb je immers niet veel uitdagingen.

De rode route is perfect bepijld, al is een kaart een aanrader. Je weet nooit of die dag een pijl verdwenen is, of achter een te groot gegroeide struik is verborgen. Bovendien kost een kaart niet veel geld. Voldoende off road, veel natuur en rust, charmante dorpjes waar je je kunt bevoorraden (bij 32 graden een noodzaak), uitdagende, smalle beklimmingen en korte maar nijdige afdalingen.

Parcours lag er snel, droog en keihard bij. Ook vaak diepe spoorvorming, verraderlijk bij snelle afdaling. Ben helaas op einde van de rode route lekgereden, de onoverwinnelijke in mij dacht ik zou niet platvallen: geen reservebanden mee. Conclusie: ik kom zeker terug, voor rood en groen. Een bewoner in de streek zegt dat de groene route even uitdagend is als de route. Als je wil MTB'en op een uitdagende manier in West-Vlaanderen is het Heuvelland the place to be.
Van: STEF Ingegeven op: 10-nov-2011 Gereden op: 10-nov-2011
Vandaag de rode route gereden ,zoals hier al vermeld ,een schitterende tour
en perfect aangeduid .zo te zien wordt de tour regelmatig bereden veel sporen
gezien van tappebandjes.

Een AANRADER.
Van: Geert Ingegeven op: 11-sep-2011 Gereden op: 11-sep-2011
Vandaag voor de 4de keer rode route gereden: blijft schitterende parcours: zonder kaart en zonder GPS geen enkel probleem => wegbewijzering perfect in orde!
Van: greet.lippens Ingegeven op: 13-aug-2011 Gereden op: 12-aug-2011
De blauwe route die start in Nieuwkerke dient dringend te worden gecontroleerd! Meerdere paaltjes en bordjes zijn verdwenen! We hadden een kaart mee (maar nog geen GPS) en dienden regelmatig te zoeken waar we zaten. We spraken zelf 1x een inwoner aan om terug op het rechte pad te worden gezet.
Af en toe staan er blauwe MTB-namaak-BLOSO-pijlen geschilderd ipv de officiële bordjes.
Dit werd doorgegeven via de 'routechirurg'.
Hopelijk wordt er ook iets aan gedaan, want niets is zo ergerlijk om constant te moeten stoppen, zoeken en terugkeren.
Van: kuypers Ingegeven op: 3-aug-2011 Gereden op: 31-jul-2011
rood parkoer gedaan en schitterend om te doen met een kind. Hij vond een zeer afwisselend parkoer met weinnig weg. We starten wel aan dikkebus vijver en dan heb je de tijd om goed opgewarmd aan de heuvels te beginnen en op het laatste goed los te rijden. Aanrader moet ik zeggen
Van: Tom Ingegeven op: 11-jul-2011 Gereden op: 10-jul-2011
Gisteren de rode route gereden in heuvelland.Een echte aanrader!! Met zeer mooie klimmetjes en snelle afdalingen. Dit parcour heeft veel te bieden. Soms ook even de tijd gepakt om te genieten van het mooie landschap, zeer mooie streek. De route stond ook goed aangegeven al moet je soms wel goed kijken want sommige pijltjes zijn al wat verkleurd door de zon. Maar ze zijn allemaal aanwezig!!! Ik ga zeker terug voor de andere routes te rijden in heuvelland!
Van: bboy Ingegeven op: 10-aug-2010 Gereden op: 1-aug-2010
op 1/8 de rode lus gereden, superroute, echter zijn er veel rode pijltjes verkleurd door zon en zie je ze niet, weggestoken achter heel hoog onkruid, of zelfs al aan de start van de route (Monteberg) weggestoken achter een groot reclamebord, waardoor je al vlug verkeerd rijdt en jammer genoeg 2 x beklimming moet doen, en volledig uit je ritme bent, wel goed voor conditie natuurlijk, maar minder leuk om te zoeken...op Rodeberg is het ook niet duidelijk waar je moet afslaan, je rijdt hem eerst naar beneden, dan moet je terug stuk naar boven, en zie je nergens meer pijl totdat je aan grote baan komt, en beseft dat er ergens één weg is...en je moet zoeken...jammer dus van de pijltjes !! maar echt wel leuke en spannende route, voor herhaling vatbaar, als je al beetje je weg kent :)
Van: Matthias Ingegeven op: 7-jun-2010 Gereden op: 7-oct-2010
Gisteren voor de eerste maal in mijn leven gemountainbikt! Ideaal weertje om wat afkoeling te hebben want die konden we goed gebruiken!
Groene parcour gereden, zalig parcour, mooie hellingen, prachtig landschap! Parcour lag er mega vettig bij, dus heel weinig tijd om even op adem te komen! Af en toe verkeerd gereden en op het einde van de teller stond 37km in plaats van 27km!

Dus een mega zalige voldoening, een aanrader! thx Yves voor het zalige weekend!
Van: Carl Ingegeven op: 29-apr-2010 Gereden op: 29-apr-2010
Vandaag nog eens de rode route gereden en blijkbaar is het parcours ter hoogte van Kemmel gewijzigd.

Als je van Dikkebus naar Kemmel rijdt moest je vroeger aan het kruispunt Kriekstraat-Millekruisestraat linksaf naar Kemmel dorp, terwijl de pijl nu rechtdoor wijst. Je komt dan aan de grote weg Kemmel-Reningelst, daar moet je oversteken naar de Pingelaarstraat (waar de camping is) en vervolgens aan het T-kruispunt met de Lokerstraat rechtsaf. Honderd meter verder gaat het dan linksaf de Kattekerkhofstraat in. Aan het volgende kruispunt ter hoogte van de Lork ga je rechts en kom je weer op het oude parcours terecht. Ik hield uiteindelijk 36 km over op de teller.
Van: peter Ingegeven op: 9-dec-2009 Gereden op: 5-dec-2009
groene route gereden, veel verhard. Eigenlijk weinig echte MTB-stukjes, als die er al dan zijn merendeel langs en door akkers en weilanden. Omdat het lekker vettig was toch nog een leuke voormiddag gehad.
Wij hadden onze fietsen gehuurd bij Vanacker en dit is echt niet aan te raden, oude slecht onderhouden fietsen
Van: Rogge Peter Ingegeven op: 13-sep-2009 Gereden op: 11-sep-2009
Hebben met 2 de drie routes gecombineerd, hadden 107km op de teller.
We hebben eerst de rode route volledig gereden en was goed aangegeven.
De pijltjes staan er wel maat je moet soms eens zoeken.
Bij de afdaling vd kemmel kan je de pijltjes volgen en daal je verder af offroad, maar eigenlijk moet je het wegje inslaan voor het kerkhof.
Dit geldt ook voor de groene route.

Daarna de groene en blauwe samen afgehaspeld en waren de pijltjes steeds aanwezig.
We hadden voor de zekerheid gps mee maar echt noodzakelijk is het niet.
Op de blauwe route vind er zich een kruising plaats, daar kan je rechtdoor of links(staat daar in 2 richtigen ook aangegeven) maar die lus die je maakt als je links inrijdt is niet veel soeps. Bijna allemaal offroad, enkel goed voor de kilometers.

Al bij al een prachtige route met leuke single tracks in een prachtige streek.
Van: geert Ingegeven op: 13-sep-2009 Gereden op: 13-sep-2009
Vandaag rode route gereden. Gestart aan de lork waar we op 'gezinsweekend' waren.
In het begin en op het einde nogal veel asfalt. Al gauw haalde ik 4 'streekrijders' bij die mij perfect de juiste weg wezen, waarvoor dank. Daardoor lette ik niet zoveel op de pijltjes, maar denk toch redelijk goed uitgepijld.
Vanaf de Rode berg wordt de route leuk met veel off-road en klimmen en dalen.
Parcours lag droog en was dus prima te berijden. Mooie voormiddag gehad !
Van: Stuka Ingegeven op: 30-jul-2009 Gereden op: 30-jul-2009
Gestart voor de rode en de groene route.
Rood ging perfect, goed uitgepijld en droog parcours.
Daarna aan groen begonnen maar aan de grens geen pijltjes meer
te zien. Jammer, want het is een mooie streek.
Van: Hervé Ingegeven op: 12-apr-2009 Gereden op: 18-apr-2009

Is de rode route mogelijk voor kinderen van 9 jaar?
Van: Thomas Ingegeven op: 12-mar-2009 Gereden op: 15-mar-2009
Dag Vincent,

Kan je de gecorrigeerde gps-route eens doorsturen aub. Zou ze graag komend weekend rijden.

Bedankt

thomas.wieme@gmail.com
Van: vincent Ingegeven op: 4-nov-2008 Gereden op: 5-sep-2008
ook tijdje geleden maar goed. Ik heb deze route nu al een paar keer gereden, bij droog en bij nat weer en in beide gevallen is de route zwaar (voor mij dan toch) maar dikke fun.

ook hier staan een paar foutjes in het gps bestand. ook hier moet je voor het frans kerkhof op de kemmel linksaf ipv via de weg. wanneer je op de grote baan komt over de rode berg stuurt de gps track je ook over de weg terwijl je de weg eigenlijk moet oversteken en dor het bos moet. vanaf hier is het dan echt kicken!! leuke afdalingen en de klimmen zijn nog beter (ik klim liever dan ik daal ...)
dat de pijltjes van de rode route soms moeilijk te vinden zijn of bijna helemaal verkleurd kan het wel wat moeilijker maken om deze route te rijden zonder gps of kaart.

van alle routes van heuvelland heb ik intussen de correcte tracks (mijn eigen foutjes eruitgehaald via mapsource). Als deze bruikbaar zijn dan stuur ik deze graag door.
Van: Vincent Ingegeven op: 4-nov-2008 Gereden op: 30-jul-2008
Tis een tijdje geleden maar bon: Blauwe route gereden op 30/7 en deze is volgens mijn GPS 40,8 km. Waar er wel een vergissing n kan zitten is dat je op een bepaald moment een kruising hebt waar de blauwe route elkaar raakt. dat is bijna op het einde. Wanneer je daar de verkeerde van de 2 kiest doe je er nog eens en lus bij maar dat zou je eigenlijk moeten opvallen, 2 keer dezelfde strook?

verder is het idd een leuke rit die zeker bij regenweer behoorlijk zwaar is ...vergeleken met de andere 2 heuvellandroutes is deze echter de mindere van de 2
Van: Pieter Bonte Ingegeven op: 4-oct-2008 Gereden op: 20-sep-2008
vorige week blauwe route gereden. enkele stukken lagen ferm onder water dus met de knietjes in het water niet goed voor de fiets. mja toch goeie rit gehad. totale aantal km klopt ook niet volgens onzo computertjes we hadden er 65 opzitten.
grtz
Van: Vincent Ingegeven op: 27-jul-2008 Gereden op: 25-jul-2008
Gisteren de groene route gereden. Heerlijk stukje rijden. het stukje na de rode berg is werkelijk zalig rijden.
Ik reed de rit door de pijltjes te volgen en op gps (hier gedownload). gelukkig maar want af en toe vond ik de pijltjes niet (direct) maar ook de gps track bleek niet volledig juist. bij de afdaling van de kemmelberg gaat het de 1e keer fout. gps stuurt je over de weg naar beneden en aan het kruispunt links en direct rechts.(zie ook video van polleke) maar eigenlijk moet je dat zandpad VOOR het frans militair kerhof indraaien, beneden dan naar recht en onmiddelijk links. De pijltjes boven staan heel onduidlijk opgegeven, vandaar de fout wss?
Van: polletje Ingegeven op: 30-may-2008 Gereden op: 2-apr-2008
we hadden ook een helmetcam mee om jullie een idee te geven van het parcours.
let wel op tflimpje staat er veel bergaf maar in het echt is er evenveel bergop
http://www.youtube.com/watch?v=Im5_TUiVRAs&feature=user

Van: polletje Ingegeven op: 7-apr-2008 Gereden op: 2-apr-2008
de rode route gereden. leuk parcour en het lag er zeer vettig bij. naar de pijltjes nie echt gekeken daar we met de gps reden maar denk wel dat alle pijltjes aanwezig zijn. nadien in het labyrinth iets gaan drinken en eten. zowel de tocht als den apres te kemmel zijn een aanrader.

Van: Jakke Ingegeven op: 3-oct-2007 Gereden op: 27-sep-2007
Groene route gereden in het Heuvelland. Gezien het weer lag het parcours op sommige plaatsen er zwaar bij (in de velden nabij Dranouter). Toch een mooi en afwisselend parcours waarbij de Kemmelberg en de Rodenberg zeker het te vermelden waard zijn. Ter hoogte van Loker stonden geen bordjes meer (mss door de werken die er plaatsvonden). Voor de rest geen problemen gekend met de bewegwijzering. Een aanrader!
Van: klaas Ingegeven op: 2-sep-2007 Gereden op: 1-sep-2007
vandaag een deel van de blauwe lus gereden rond nieuwkerke mooie route. nie ze moeilijk en gamakkelijk voor een niet zo ervaren rijder. wel spijtig van de vele steenen dat ze soms op de wegetjes legen.

grtz
Van: Luc Maeseele Ingegeven op: 31-jul-2007 Gereden op: 31-jul-2007
Vandaag hebben we de blauwe route vanuit Nieuwkerke gereden. De route is 40 km lang en bevat relatief veel off road (ongeveer 40 à 45% schat ik). Het is een leuke route die licht heuvelend is. Het venijn zit hem in de staart. Dan gaat het aantal hoogtemeters de hoogte in en zitten er ook enkele kuitenbijters in. Het is wel spijtig dat het gras op een aantal stukken off road zo hoog staat. Dat maakt het moeilijk om het terrein in te schatten. Op die manier ben ik over de kop gegaan doordat mijn wiel vast kwam te zitten in een spoor dat onzichtbaar was onder het lange gras.
Van: Tim Desplentere Ingegeven op: 26-may-2007 Gereden op: 26-may-2007
Rode lus nog eens gereden. Is en blijft een aangenaam tochtje. Wel vond ik dat er redelijk wat pijltjes ofwel moeilijk zichtbaar zijn, ofwel zelfs verdwenen. Toch is het te doen voor de aandachtige fietser. Ben hier opgegroeid, dus ik rij het parcours blindelings, en daarom vandaag de gps ook meegenomen. Track komt spoedig online. Tochtje levert ongeveer 500hm op.
Van: Nico Ingegeven op: 26-sep-2006 Gereden op: 22-sep-2006
De rode route gereden. Ze was zeer goed bewegwijzerd. Wel opletten als je rond dikkebus-vijver rijdt, op het einde moet je naar rechts. Daar is het bord verplaatst en beschadigd, je moet over het beekje (aan je rechterkant) een asfaltbaantje volgen. Dus niet ervoor, want dat eindigt een eindje verder in de netels en bramen.
Een prachtige route !
Van: giovanni Ingegeven op: 2-sep-2006 Gereden op: 2-sep-2006
vandaag rode route gedaan and i like it zouden er meer moeten van zijn vllgde keer groene route
Van: koen Ingegeven op: 8-aug-2006 Gereden op: 30-jul-2006
We hebben op zondag 30 juli de groene route gereden. Machtige route wat betreft onverhard. Jammer dat er zo'n klein verschil is tussen de blauwe pijltjes en de groene. De zon heeft op sommige plaatsen de blauwe pijltjes in quasi groene veranderd. Waar deze twee routes hetzelfde parcour volgen zijn we dus verkeerd gereden. we zaten dus plots op de blauwe route. Maar anders geen opmerkingen. Dus in het centrum van Nieuwkerke, opletten geblazen.
Van: Peter V. Ingegeven op: 30-jul-2006 Gereden op: 30-aug-2006
Vandaag rode lus en aansluitingsroute naar de zwarte berg gereden . Bloso route was heel goed uitgepijld , maar de route naar de zwarte berg was een echte ramp . Na veel moeite is het me toch gelukt , ondanks de slechte bepijling van de aansluitingsroute is deze zeker de moeite waard , zonder een kaart is ze niet te rijden . Veel succes aan degene die er aan starten .
Van: Delphine N Ingegeven op: 22-jul-2006 Gereden op: 21-jul-2006
Ik heb gisteren de rode lus gereden, prachtige route! Het eerste deel (eerste 20 km) van de route zijn het zwaarst, daarna kan je nog wat 'uitbollen' op de fiets. Hier en daar zijn er al enkele bordjes verkleurd en zijn daarom moeilijker leesbaar. Eén keer getwijfeld aan het kruispunt van café 'Het Kobbetje', daar moet je rechts gaan en enkele meters verder kom je opnieuw een rood pijltje tegen.

Veel fietsplezier!
Van: Karel Dewitte Ingegeven op: 27-jun-2006 Gereden op: 27-jun-2006
Ik heb gisteren de groene lus gereden. Het is een schoon ritje, maar ik vind vooral het gedeelte op frans grondgebied wat slechter onderhouden. Ik kwam op een stukje verhard en dan moest ik gewoonweg rechtdoor, onverhard op. Ik was mij van gee kwaad bewust en vlamde gewoon verder, totdat er honderd meter verder wat bos was, met een bordje DANGER. Ik ga natuurlijk in de remmen en gelukkig ook. Het was eigenlijk geen weg meer, eerder een beek waardoor je al een heeeeel goed evenwicht en inschattingsvermogen moet hebben om daar al fietsend door te geraken...
Ook ben ik even verkeerd gereden (het bordje is wat verbleekt van de zon en dus moeilijk zichtbaar...)
Al bij al ben ik toch content!
Van: walter marcelis Ingegeven op: 26-apr-2006 Gereden op: 25-mar-2006
We hebben alle 3 toeren vh Heuvelland gereden, samen met de 'zwarte berg' route in Frankrijk. Weliswaar over 2 dagen gespreid..;-)) De uitpijling is idd voor 95% in orde. Toch was ik blij de route te hebben uitgezet op NGI-kaartjes, want de bloso-kaarten zijn bij gebrek aan detail gewoonweg waardeloos als je ze echt nodig hebt. (AL heb ik wel gelezen dat nieuwe Bloso-toeren voortaan op stafkaart uitkomen. We zijn benieuwd, en dat ze maar snel alle bestaande routes ook zo uitbrengen. ;-)). De rode route steekt er met kop en nek uit omdat het de enige rout is met noemenswaardig hoogteverschil. Voor de rest zeeeeeeeeeeeeeeeeer veel asfalt & beton en verder wat akkers doorploegen. We hadden geluk dat het droog was, want m.i. is daar zonder traktorbanden geen doorkomen aan als het echt nat is. Voor ons, kempenvolk dat droge zandgrond gewoon is, viel dat dan toch wat tegen. Al begrijpen we nu wel wat een 'Flandrien' is : Tegen de wind in boenken langs vlakke, eindeloze velden. Al bij al veel interessanter terrein dus voor wielertoeristen.
Van: Degraeve Peter Ingegeven op: 22-apr-2006 Gereden op: 22-apr-2006
vandaag de rode lus gereden en inderdaad perfect terug inorde!
mooie toer , ik heb hem gekombineert met de blauwe lus van poperinge.
samen goed voor zo'n 65 km bike plezier.beiden perfekt bepijld!
opgelet voor de grote brokken brikeljong en die kwaaie hond bij die boerderij bijna op het einde van die tocht van poperinge,kheb serieus mogen sprinten!
Van: Fucking roofingburner (m durnez) Ingegeven op: 22-nov-2005 Gereden op: 19-nov-2005
idd, routes herbepeild, t was nodig maar nu dus weer ok.
Rode reeds gereden, fijne route enkel spijtig van de eerste zes km rond kemmelberg je kan deze evengoed met een F-1 auto rijden. Daarna dik in orde.
T amusement.
Van: wiMTB Ingegeven op: 21-nov-2005 Gereden op: 20-nov-2005
Eindelijk ! De rode route is sinds kort terug perfect in orde gebracht. Je kan de route zonder kaart afhaspelen. In deze tijd van het jaar een ferme kluif met opeenvolgend de Kemmelberg, Monteberg, Rode Berg, Vidaigneberg, Zwarte berg, Scherpenberg en veel kleiachtige (klevende) modder. Het laatste stuk is dan weer iets braver.
Van: poekie Ingegeven op: 2-nov-2005 Gereden op: 29-oct-2005
Sorry gemist van datum met die rare dagen, heb de route gereden op 29/10/05
Van: Poekie Ingegeven op: 2-nov-2005 Gereden op: 8-oct-2005
Zaterdag groene route gereden in heuvelland de route is helemaal herbepijld
zeker doen als het nat is.
Van: rutentuut Ingegeven op: 23-oct-2005 Gereden op: 22-oct-2005
Erg jammer
Het heuvelland heeft de mogelijkheid om 10 tallen mooie parcours te maken,maar ze kunnen zelfst hun drie parcours niet deftig bepijlen.Het was van 2001 geleden dat ik nog eens een rit gedaan heb in het heuvelland en ik was zwaar teleurgesteld om te zien dat het er nog steeds niet beter op geworden gewoon is slecht bepijld vertokken om de groene te doen en ik was al direkt in mijn nopjes met de kemmelberg waar ik me goed om misrekend had maar reeds na het 2de pijltje was het groene parcour niet meer te vinden dan maar aangesloten op de rode was zeer mooi hebben we toch redelijk lang kunnen volgen maar een keer aangekomen de vijver van dikkebus was het ook al gedaan we reden gewoon in een cirkel en zijn dan maar via wat zelf gezocht wegen terug gereden naar de kemmel gewoon jammer dat ik daarvoor van Limburg moet afkomen.
Van: Wouter Schikhof Ingegeven op: 19-sep-2005 Gereden op: 11-sep-2005
D'n eerste keer dat ik deze route reed. Zeker wel een route met uitdagende stukken en goede kuitenbijters op het vals platte stuk. De bordjes staan redelijk goed geplaatst. Alleen op sommige stukken zouden ze het parcours toch wel goed mogen controleren, 2x vol in de freigns gemoeten om een salto mortale te voorkomen. Opletten vooral in de velden voor grondverzakkingen van grote omvang 30x30cm..
Van: Patrick P. Ingegeven op: 29-jul-2005 Gereden op: 25-jul-2005
De rode route gereden en ik ben er erg tevreden over, het had de nacht voordien veel geregend en alles lag er dus lekker vettig bij.
Dat maakte het wel extra zwaar en gevaarlijk.
Er zou toch hier en daar een pijltje meer mogen staan.
Ik ben namelijk misreden,ik had een kaartje mee van de route maar daar zouden toch meer gewone straatnamen mogen op staan.
Van: Jo Ingegeven op: 19-jul-2005 Gereden op: 19-jul-2005
Vandaag de rode en de groene route gereden.

Ik was een beetje bevreesd voor de bewegwijzering na het lezen van bepaalde commentaren maar het viel eigenlijk goed mee.

De bewegwijzering van de rode route (veel ontkleurde bordjes) is wel slechter dan die van de groene route. In tegenstelling tot de groene route heb je voor de rode route absoluut een kaart nodig.

Volgens mij ontbreekt er op beide routes één bordje, nl.

* Rode route : op het einde van de afdaling van de Monteberg neem je een 90 graden-bocht naar rechts i.p.v. het centrum van Dranouter binnenrijden.

* Groene route : in het Oude Bellestraat moet je linksaf een grindpad op. Op het einde van dit pad komt men boven op de Rodeberg (de rode route passeert hier ook).
Van: Kathleen en Gill Ingegeven op: 26-jun-2005 Gereden op: 21-jun-2005
Dinsdag de groene route gereden. 27 km.
Zeer tevreden van de bewegwijzering. Op één punt ontbreekt een bordje. Rond de 10 km dacht ik. Daar kan je linksaf een soort grind/zandpadje op. Als je achterom kijkt zie je dat de rode route daar ook omhoog gaat. Je rijdt bijna onmiddelijk langs een wei paarden en komt boven op de Rode berg.
Wel een inspannende route met veel beklimmingen en een uitdagend droog riviertje.

Groeten,

Kathleen en Gill
Van: Frederik Ingegeven op: 27-may-2005 Gereden op: 22-may-2005
Rode route gedaan, zeer leuke route voor klimmers! Niet echt voor de beginners, licht gevorderden is goed. Zorg als je deze route rijd dat je zeker een kaart meehebt! Bewegwijzering zeer slecht !!!
Mag wel meer onverhard bevatten, maar daarvoor moet je de blauwe route nemen...
Van: joris Ingegeven op: 6-apr-2005 Gereden op: 30-mar-2005
Heuvelland, 't is prachtig, 't is natuur(lijk), maar de Blosoroutes zijn spijtig genoeg dermate slecht uitgepijlt, dat je meer tijd besteed aan het zoeken op de kaart, verkeerd rijden enz... dan aan het mtb'en zelf. 't Is gewoonweg niet meer te doen. Echt jammer want 't zijn schitterende parcours.
Echter als gelukkige gps-bezitter heb ik eerst de blosokaartjes via de ngi - cdroms met een polylijn uitgetekend (gecopieerd)en gedownload op mijn gps'ke en zo onverstoort de blauwe en rode route gereden op kompasaanduiding. (Dit doe ik trouwens met elke bloso -route en zo moet ik nooit zoeken, stoppen, verkeerd rijden, stressen, enz...gewoon op 't gemak mijn kompas volgen. Op deze manier is het een echte aanrader.
Van: Yveske Ingegeven op: 5-apr-2005 Gereden op: 5-apr-2005
Vandaag de mtb rit gedaan. Ik heb de Kemmelberg ook eens leren kennen door Peter. Die is wel heel tof, een aanloop van 11% met op het einde een stuk van 22 %.
Heuvelland is een een gebied waar je toffe stukken kan rijden alleen vind ik het jammer dat Bloso op z'n Brugs gezegd er hun gat aan veegt. Gelukkig had Peter zijn kaart bij anders waren we nog aan het rijden. Dit is echt een schande wat we daar hebben meegemaakt. We hebben meer op onze kaart moeten kijken dan rode plaatjes gezien.
Moet wel zeggen dat we zeker terug keren naar daar want het is een plezier om daar te rijden.
Van: maraton man Ingegeven op: 13-mar-2005 Gereden op: 13-mar-2005
klopt het dat er een nieuw( maraton) traject wordt uitgestippeld in deze regio?
opening april 2005!
(door de vlaamse gemeenschap)
Van: Christophe Gadeyne Ingegeven op: 29-oct-2004 Gereden op: 24-oct-2004
We hadden voor de eerste maal de blauwe fietsroute gedaan, het was zeer leuk een prachtig landschap maar op bepaalde plaatsen zeer slecht tot niet gemarkeerd. Persoonlijk vindt ik dat de markering mag nagezien worden eventueel vervangen worden voor eventuele misverstanden
Van: tdw Ingegeven op: 11-oct-2004 Gereden op: 14-sep-2004
zwart + geel gereden.
afdaling van de mont noir over een soort trap van dwarse boomstammen was voor mij en mijn medefietser niet te doen. Dit was lopen dus.
Op de gele route lag over het hele pad allemaal puin gestort (wel 2 m hoog). Door op het naastgelegen weiland (door de brandnetels)te klimmen dit opstakel omzeilt.

De wegwijzering is ook erg veel zoekwerk. Omdat we hier 2 jaar geleden ook al eens waren konden we de weg vinden.
Van: tdw Ingegeven op: 11-oct-2004 Gereden op: 20-sep-2004
rode route: leuk en afwisselend. De route was helemaal droog; daardoor goed te doen. Wegwijzering was ok.
Van: joske Ingegeven op: 3-sep-2004 Gereden op: 3-sep-2004
een vraag :
ik rij nu op een Giant terrago,Mijn eerste ( Heny) ben aan een nieuwe(betere) toe.
Welk type bike kiezen voor het Heuvelland: Hardtrail of fully?
en zoja welke onderdelen?

alvast bedankt

de jos
Van: spinner Ingegeven op: 18-aug-2004 Gereden op: 17-aug-2004
prachtige omgeving,mooi parcours: .heb de rode route gedaan.

toch 2 minpunten

- onderhoud van het pacours: er zijn door de regen diepe geulen ontstaan die het risico op ongelukken vergroten downhill
voorbij de bochten met prikkeldraad.

-De wegbewijzering laat te wensen over. Je moet hierdoor te vaak stoppen om de weg te zoeken!
Van: lefever danny Ingegeven op: 9-aug-2004 Gereden op: 8-aug-2004
Gisteren (8/08/2004) hebben we (met 4 personen) verschillende routes gedaan startende uit Bailleul. Het was een prachtige streek en parcours maar de wegaanduidingis is toch wel beneden alle peil. Dit is een zoektocht (zelfs met plannetje)i.p.v. een mountainbikerit.
Vele bordjes met rode ,witte pijltjes zijn praktisch onzichtbaar, slecht geplaatst of ontbreken. Echt frustrerend en een tegenvaller voor deze veel gebruikte schitterende fietsstreek . Dit is echt BLOSO-onwaardig
Van: Victor Ingegeven op: 6-jun-2004 Gereden op: 10-feb-2004
Ben van de streek,

En moet zeggen dat Bloso nog veel werk heeft, want er zijn nog tal van keileuke verschillende weggetjes die niet op een parcours staan geprogrammeerd. Aanrader is het laatste stuk van de tour bij Boeschepe, zalige downhill door bos!

Wel jammer dat door de domme quaders nu hinderlijke objecten worden geplaceerd op de MTBroutes, let dus op overal staan er nu ofwel paaltjes ofwel zeer bizare constructies waar je genoodzaakt bent om af te stappen om er door te kunnen...

Greeetz
Van: Pieter-Jan Taillieu Ingegeven op: 4-feb-2004 Gereden op: 2-feb-2004
ik en mijn vader hebben de rode route gevolgd het was een heel mooi parcour met veel afwisseling. Het is bijna perfect aangeduid met nieuwe plakaatjes. Wij hebben in het begin de kemmelberg ook opgereden want je komt toch terug op het zelfde punt. Het is zeker een aanrader. Het had misschien beter een blauwe route geweest want sommige blauwe routes zijn moeilijker dan dit:)
Van: Stefaan Cornillie Ingegeven op: 19-jun-2003 Gereden op: 19-jun-2003
Gisteren (19/06/2003) heb ik samen met een copain de rode route gedaan. Het was een prachtig parcours. Dit kan evenwel niet gezegd worden van de wegaanduiding. Die was beneden alle peil. Echt schandalig om zo de zot te houden met de moutainbikers. Vele bordjes zijn praktisch onzichtbaar. Sommige bevinden zich onder het groen van bloemen, planten, gras, enz. in de graskant. Op bepaalde punten waar je een nieuwe richting moet kiezen, vind je nergens een bordje. Echt frustrerend om weg en weer te fietsen en te zoeken. In het tweede deel van het parcours zijn er veel bordjes waarvan de rode pijl heel wat afgebleekt is en je zelfs geen rood meer herkent. Dit is echt BLOSO-onwaardig.
Van: Jean-Marie Houllier en Jean-Pierre Hindrickx. Ingegeven op: 16-jan-2003 Gereden op: 5-jan-2003
Rode Heuvellandroute gereden op 5 januari 2003. Gelukkig lag het parcours bevroren. Anders was het echt ploeteren geweest. De bewegwijzering moet wel dringend opnieuw bekeken worden.
Van: Jean-Luc Beyen Ingegeven op: 27-nov-2002 Gereden op: 4-nov-2002
04/11/2002:
Heb zowat alle routes gereden(of gestapt, want nogal modderig op sommige plaatsen, vooral zwarte berg-offroad).
Echter is de bewegwijzering zeer slecht. Soms rijdt men 5km zonder bord gezien te hebben, veelal komt men van de rode op groene terecht en omgekeerd, bij gebrek aan bewegwijzering.
Enkel de bewegwijzering op Frans grondgebied(Boeschepeberg) is uitstekend.
Prachtig landschap natuurlijk.
Van: Frederic Barbier Ingegeven op: 16-sep-2002 Gereden op: 16-sep-2002
16/09/2002: De route mag er zijn. Soms is het zoeken naar de bordjes wel echt vervelend. Zeker als ze dan nog ontbreken ook. Wel veel stukken op asfalt en zo maar toch de moete waard.
Van: Trijntje de Waal Ingegeven op: 1-may-2002 Gereden op: 1-may-2002
begin mei 2002:<br>
Door de harde wind was het best zwaar.<br>
Bij de blauwe heuvellandroute ontbreken ontzettend veel bordjes. Zonder goede kaart is deze route niet te rijden. Wij hebben dit ook gemeld bij de VVV.
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 27-jul-2001 Gereden op: 27-jul-2001
27/07/2001:<br>
<ul><li>prachtig landschap, sterk heuvelend </li>
<li>slecht aangegeven, de kaart 'alle-terrein-fietsroutes' te bekomen op 057/22.90.90 is ONMISBAAR, vele vele ontbrekende aanduidingen (eind juli 2001) </li>
<li>veel asfalt, maar de offroad stukken tellen dubbel, dus dat zit wel snor </li>
<li>het stuk na de kabellift (voor Westouter) is totaal onberijdbaar, anderhalve kilometer smalle weg, zeer diepe sporen in de weg, overwoekerd met distels en netels, dit is hoogst irritant! </li>
<li>beklimmingen van de Monteberg (asfalt), de Rodeberg en de Scherpeberg (beide offroad), erg mooi </li>
<li>spijtig dat de Kemmelberg niet in het parcours zit, je kan hem echter zelf integreren door iets langer de groene route te blijven volgen (kasseiweg rechts omhoog ipv rechtdoor na uitrijden Kemmel), of door aan het kerkhof ipv scherp linksaf de rechterkant te kiezen (beklimming langs andere, stijlere kant van de Kemmelberg: kassei en 23% !) Het is niet voor niets de scherprechter in Gent-Wevelgem. </li>
<li>het constant heuvelend karakter (behalve aan start- en eindplaats) maakt er een fysisch zware klus van</li>
<li>Conclusie: ***</li><ul>