logo  
Heusden-ZolderHeusden-Zolder (Meylandtroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen cycling center Terlaemen 30, 3550 Heusden- Zolder 

Lussen
groen blauw rood
26,3 km (187 hm)GPX 20,3 km (183 hm)GPX 8,1 km (65 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+rood+blauw groen+rood
42,1 km (393 hm)GPX 48,6 km (496 hm)GPX 32,2 km (241 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Lummen (blauw)-Heusden Lummen (rood) - Heusden
0,5 kmGPX 1,9 km (7 hm)GPX

Informatie
Sportdienst afdeling vrije tijd - dienst sport (Facebook: Sport in Heusden-Zolder) Heldenplein 1 3550, Heusden-Zolder Tel: 011/80.80.85
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Pro-fitness, Broederspad 11, 3550 Heusden-Zolder, Tel: 011/25.21.29
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
cycling center
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Bart Ingegeven op: 25-sep-2018 Gereden op: 25-sep-2018
Vandaag de blauwe route gereden maar voor mezelf veel te flauw. Het "leukste" is het "bmx"-parcours. Zeer slecht aangegeven route. Pijltjes die mankeren, pijltjes niet meer leesbaar. Algoed had ik een gps mee want het zou anders niet gelukt zijn.
Vrij veel over de weg geloodst ook.
Voor de vrouw was het een iets leukere tocht daar zij begint te mtb'en en conditie moet opbouwen.
Van: Johan Ingegeven op: 5-jun-2017 Gereden op: 5-jun-2017
Groene route gedaan. Geen last van snoeiafval. Wel 1 lange rechte strook met overhangende takken en netels. Zeker ook helm opdragen!
Van: Christof Ingegeven op: 30-apr-2017 Gereden op: 30-apr-2017
Vandaag na lang twijfelen toch maar eens de groen-blauwe route gaan rijden...dat was het plan althans.. na 18 km en 3x lekke band ( telkens door slecht opgeruimd snoeisel ) hebben we het maar opgegeven.. Spijtig dat dit kan gebeuren op een bloso routen.. ALS JE SNOEIT RUIM HET AUB OOK OP!
Van: Thierry Ingegeven op: 24-apr-2017 Gereden op: 23-apr-2017
Als je nog nooit met een mtb in een bos bent geweest is dit ok voor één keer, maar als je een beetje ervaring hebt kan je hier beter wegblijven, echt saai tov de lussen in vb Lummen.
Van: Ann Ingegeven op: 23-apr-2017 Gereden op: 9-apr-2017
Route zeker te onthouden om NOOIT meer te rijden. Vond deze zelfs voor een zeer beginnend mountainbiker geen noemenswaardige route. Zoals hier eerder beschreven : de route van de gemiste kansen .... jammer. Het stoorde mij ook enorm dat je op sommige stukken net door een vuilnisbelt aan het rijden was ... lang leve onze geintegreerde medemens die al zijn vuil maar achter zijn tuin over de draad het bos insmijt ....sorry maar het was duidelijk heel "wijk" gebonden ... stinkende en onwijs smerige beken die je een stuk volgt ... verschillende malen grote baan over te steken ... deze ooit opnieuw ??? Neen dank u ....
Van: Joris Ingegeven op: 9-sep-2016 Gereden op: 8-sep-2016
Dit is een vlakke snelle route met een aantal leuke singletracks. De route loopt grotendeels door het bos. Er zijn weinig technische uitdagingen, maar op de blauwe route is er wel een gevaarlijke afdaling wanneer je het pad op de verhoogde berm verlaat. Het is hier wel opletten geblazen. De GPS-track op de officiële BLOSO website klopt niet meer met de bewegwijzering, maar de bewegwijzering is wel goed.
Van: Johan Ingegeven op: 18-may-2016 Gereden op: 17-may-2016
Er blijkt inderdaad een pijl verkeerd te staan net voorbij de Speedway Club Helzold. Het stuk Terrillaan, Wolfsdal, Kolderstraat wordt hierbij afgesneden.
Of is het parcours veranderd? Zou jammer zijn.
Van: Wouter Ingegeven op: 16-may-2016 Gereden op: 16-may-2016
Groen-Rood-Blauw aangevat vanuit het oude startpunt aan de manège, goed voor 41 km en 130 hm op net geen 2 uur. Enkele km's te weinig omdat ik blijkbaar een kleine lus op het blauwe circuit heb gemist.

Groen: Onmiddelijk valt de bepijling op, principe pijltje voor EN na de bocht. Makkelijk en vlot fietsen zo!
Eerste deel krijg je stukje van circuit Zolder te zien, na het kanaal krijg je een zeer mooie singletrack voorgeschoteld, echt smullen geblazen (wel zeer goed opletten voor wandelaars!!).
Hierna is er niet meer zoveel te beleven op groen. Je rijd vaak over brede boswegen die vlot rijden, naar het einde wordt het terug iets uitdagender.
Na aansluiting van rood op groen stijg en klim je even tussen een verhard fietspad, hier is er één afdaling waar je echt goed moet opletten, zeer steil + boomwortels.

Rood: De bepijling valt ook hier helaas onmiddellijk op. Men gaat hier terug naar het principe, geen pijl = rechtdoor, goed opletten!!
Rode route is op enkele plaatsen lichtjes aangepast tov de gpx track van deze site, waarschijnlijk om gevaarlijke punten beter te vermijden.
Hier zitten enkele leuke singletracks in maar ook redelijk wat asfalt.

Blauw: Bepijling is op zelfde niveau als de rode, op 1 plaats is er volgens mij wel een foute bepijling daar ik een hele lus heb afgesneden terwijl er toch pijlen stonden?
Op deze lus is wel de meeste fun te vinden. Een bmx parcours geeft je de gelegenheid om enkele rondjes te knallen! Ook weer een paar leuke singletracks verder op dit stuk.

Tochtje met twee gezichten vond ik. Saaie stukken worden afgewisseld met HEEL leuke kronkelende singletracks. Je kan allesinds wel laagvlieger spelen, het parcours rijdt echt snel!
Van: rohnny Ingegeven op: 31-dec-2015 Gereden op: 30-dec-2015
Goed afgepijld, mooie afwisseling bos ,weg op groene - en rode lus, ideaal voor beginner
Van: TheRik Ingegeven op: 28-oct-2015 Gereden op: 27-oct-2015
Eerste keer de groene lus. Ondanks de regen de voorbije dagen is alles berijdbaar.
Zeer goed gepijld. Meestal voor en na de afslag aangegeven. Enkele geruststellende pijlen in de lange rechte stukken zouden wel leuk geweest zijn.
Ik ben vanaf het kanaal aan Terlaemen het parcours opgereden en het begint daar veelbelovend met een leuke single-track. Verder is het niet echt een uitdagend parcours met kleine 2 hellingen (waarvan de sterrewacht verhard is). Grootste deel bestaat uit semi- en volledig verharde veldwegen.
Een echt doortrap-parcours waar je de kleine versnelling thuis kan laten.
Van: Beire Ingegeven op: 23-aug-2015 Gereden op: 17-aug-2015
Op 17 augustus nog eens de groene lus gedaan om terug een beetje gewend te raken met mijn offroad-vehikel. Het blijft (vooral in het bos bij 'De Kluis' in Bolderberg) toch een parcours van de gemiste kansen. Waar je vroeger al eens zelf de route kon 'verzwaren' zijn nu takken en dergelijke gelegd om het voor de mountainbikers onaantrekkelijk te maken. Een lus met nagenoeg geen hellingen (enkel 'De Kluis', en dan nog zeker niet de moeilijkste kant om deze op te rijden) en aan het circuit van Terlaemen. Deze laatste is verhard. Het stukje single-track langs het kanaal vind ik altijd leuk om te doen. Kortom, een lus die je kan doen als je beginnende (of revaliderende) mountainbiker eens kan gaan doen. De wat meer ervaren mtb'ers gaan zich hier snel vervelen.
De bepijling is overigens zeker in orde.
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 21-jun-2015 Gereden op: 21-jun-2015
Mooie, snelle route, met enkele leuke technische stukjes. Zeer goed aangegeven route. Dank en chapeau voor degenen die de route onderhouden.
Van: Thomas Ingegeven op: 20-may-2015 Gereden op: 1-may-2015
Knappe route, niet zo veel klimmen, maar toch veel singletracks. Bordjes zijn overal redelijk goed zichtbaar, voor de zekerheid had ik toch maar de GPX route gedownload (eigenlijk niet nodig gehad). Ik had persoonlijnk wel wat meer willen klimmen. Ook jammer dat je terril van Heusden-Zolder niet op mag... Uiteindelijk nog naar die van Beringen gereden; niet zo ver en ook zeker de moeite waard. Wat mij betreft een mooie route met redelijk wat afwisseling en een aantal knappe singletracks!
Van: ronny Ingegeven op: 3-may-2015 Gereden op: 1-may-2015
Soms wat verkeerd gereden,(te snel geweest,en dan mis je wel eens een paaltje)voor de rest klasse.Ik kom van de kust,is de rit zeker waard.Mooi Limburg grt
Van: Rohnny Ingegeven op: 25-oct-2014 Gereden op: 25-oct-2014
De groene lus gedaan, mooie afwisseling bos,verhard , prima afpijling , niet al te veel klimmen !
Van: Gunther Ingegeven op: 7-may-2014 Gereden op: 7-may-2014
Vanavond de blauwe route gereden omdat deze voor mijn deur doorkomt, ben pas terug begonnen met mountainbiken wegens omstandigheden.
ik had deze al een paar keer gedaan maar was slecht bepijld en single tracks vernield enz...
Vandaag aangenaam verrast!!! veel meer pijlen bijgekomen, nergens zitten zoeken en alles was netjes in orde! (enkel 2 gevaarlijke afdalingen en klein stukje modderstrook die ook gevaarlijk diepe plassen heeft!)
Zou de mensen die dit terug voor mekaar hebben gekregen toch even BEDANKEN!!!
Mooie tocht voor terug te beginnen...
Van: jvdweg Ingegeven op: 6-apr-2014 Gereden op: 6-apr-2014
de combinatietocht gereden vandaag... toch wat opmerkingen: zonder gpx-track quasi onmogelijk, weinig pijltjes, te ver in bepaalde straten... zelfs met gpx moeilijk te volgen... toch wat teveel asfalt en anderzijds 2 korte afdalingen die ècht gewoon te zot voor woorden zijn (steil en verschrikkelijk vol met putten) zonder gevaarteken en werkelijk niets bijbrengen aan de tocht... matig op zijn best, jammer
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 3-apr-2014 Gereden op: 3-apr-2014
GPS tracks opnieuw gesynchroniseerd met Bloso en de gpx bestanden overgehaald.
Van: Pertu Ingegeven op: 7-aug-2011 Gereden op: 7-aug-2011
Zondag de groene en blauwe route gereden.
Ondanks dat er veel beton op deze route is, zijn er toch zeer leuke stukjes in het bos die toch wel een uitdaging vormen.
Alle pijltjes waren aanwezig en goed zichtbaar.
Van: Janneke Ingegeven op: 13-jun-2011 Gereden op: 13-jun-2011
vandaag de groene route gereden. Geen aanrader: muv van het eerste stukje kun je dit echt geen mtb route noemen: veel te veel straat en de "onverharde" wegen zijn grotendeels brede (grind)paden. Eerder geschikt voor een gezinsfietstocht of zo.../
Van: vanbrabant roland Ingegeven op: 23-sep-2010 Gereden op: 19-sep-2010
Na veel knieproblemen en verbouwingswerken toch de fiets opnieuw uitgevonden.
Heusden-Zolder, voor mij kort bij en niet erg moeilijk. Dat wist ik al.
Tviel tegen. Niet qua fietsen, zo moeilijk is dit niet. Maar de bewegwijzering is inderdaad aan het verloederen. Ik ga de punten waar het verkeerd gaat niet opnoemen. Niet dat het er zoveel zijn hoor, tja "1" is genoeg nietwaar. Laat mij zeggen... ik rij altijd met mijn garmin gps maar nu had ik toch wel de verkeerde routelussen ingelezen ! en ik zat eigenlijk onmiddellijk vast op de groene lus ondanks het feit dat ik de track vrij goed ken. Jammer
Van: Cor Ingegeven op: 9-may-2010 Gereden op: 9-may-2010
Vandaag de groene route gedaan. Had het gps bestandje gedwonload en dat gevolgd. Maar daar klopte op verschilllende stukken niks van, wat eigenlijk niet zou mogen. Ik vermoed dus ook dat het gps bestand in een programma is gemaakt en niet daadwerkelijk is gereden. Zal een andere keer is proberen de route fatsoenlijk te volgen en vervolgens de track door te sturen naar degene die dat hier op de site zet. De route op zich viel wel mee, maar echt spectaculair vond ik hem niet. Het leukste stuk was voor mij als je van het kanaal het stukje bos ingaat. Maar dat was snel gedaan. Jammer dat er geen bestandje is voor de blauwe route, die zullen we dan maar zelf een maken.
Van: jh Ingegeven op: 14-apr-2010 Gereden op: 14-apr-2010
Vandaag hier de groene eens gereden in eigen gemeente.Was lang geleden.
Blijkbaar zijn ze de route aan het uitbouwen,vooral de regio Bolderberg.
Nieuwe pijlen op nieuwe stukken,heb zelfs op 2 plaatsen een blauwe pijl tegen gekomen tussen 2 groene in.

Volgens mij is de groene route nog niet volledig uitgepijld,want tis op moment een soepke om er aanuit te kunnen.
Eens tegoei gepijld ziet de groene een stuk beter uit tegen vroeger.

Heeft mischien iemand info wat ze ermee aan het doen zijn?
Van: Daniël Ingegeven op: 24-mar-2010 Gereden op: 21-mar-2010
Na een lange tussenpauze, toch nog eens de groene route van mijn eigen gemeente gedaan.
Nieuw begin langs vijvers en manege is veelbelovend, spijtig dat de bewegwijzering dan voor het stuk op het circuit compleet de mist ingaat.

Befaamd stuk langs de spoorweg heeft niets met mountainbike te maken : is momenteel 400-500 m gewoon niet berijdbaar.

Verder blijft de conclusie : soms mooi maar ook en vooral de route van de gemiste kansen, in een dergelijke omgeving is er veel meer van te maken, zeker rond Bolderberg-Eversel.
Van: David Ingegeven op: 28-aug-2009 Gereden op: 28-aug-2009
Vandaag kameraad en ik de groene samen met de blauwe route gedaan. Zeer fijn parcour maar er was een lange strook vol met netels en doorns juist vooraleer men het rode parcour kan nemen.

Nog een nadeel: hier staat dat op het vertrekpunt er douches zijn en ook de gelegenheid is om de fietsen te reinigen. Dit is niet waar. Heb gevraagd op Domein Bovy maar niemand wist daar iets van.

Voor de rest goed geamuseerd en een fijne voormiddag gehad.

Grtz
Van: Lieven Ingegeven op: 21-jun-2009 Gereden op: 21-jun-2009
Daarnet het groene parcours gereden. Het stuk naast de spoorweg lag 1 vettige poel. Viel dus best mee, lastiger was dat sommige plekken overwoekerd waren door struikgewas, netels en bramen. Mooi tochtje en de bewegwijzering was redelijk. We zijn toch nooit verkeerd gereden al moest je wel uitkijken.
Van: sam & bart Ingegeven op: 8-mar-2009 Gereden op: 7-mar-2009
Gisteren de route in Heusden voor de 1ste maal gereden.
We hebben de gehele route gedaan (ong. 45 km), wel een paar keer verkeerd gereden. Vooral aan de mijnterril, pijnlijk gemist. Wel één keer lek gereden aan stukje waar er veel dorens waren, dat opgelapt & terug de snee er opgezet.

+: Goed voor de conditie terug op te kweken, schone natuur & singletracks.
-: Bepijling kan beter.

Voor herhaling vatbaar.
Van: Jo Ingegeven op: 8-feb-2009 Gereden op: 8-feb-2009
Wat is er eigenlijk mis met het stuk langs de oude spoorweg? Is modder niet fijn dan. Het is juist de uitdaging van dit stuk te rijden, altijd.
Van: danny Ingegeven op: 12-nov-2008 Gereden op: 12-nov-2008
redelijk vlak parcours, paar goei modderstroken. ergens toch pijlke gemist van de groene route. Geeindigd met 25km.
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 26-jun-2008 Gereden op: 26-jun-2008
Enkel de groene route gereden vandaag, ik had er vooraf een 30tal heftige kilometers opzitten maar ik kon het gewoon niet nalaten even te checken of het stuk naast de (oude) spoorweg momenteel echt berijdbaar is. En INDERDAAD... helemaal bijna toch :-). Profiteer ervan, heeeeel lang gaat dat niet duren.
Van: Koener Ingegeven op: 18-jun-2008 Gereden op: 16-jun-2008
Toch nog een minpuntje voor de route van Heusden ...

Een nieuwe woonwijk inplanten waar er vroeger duidelijk een bos/natuur was en dus een singletrack, zorgt voor ploeteren door bergen zand/aarde en bulldozersporen ... kut !
Van: Koener Ingegeven op: 18-jun-2008 Gereden op: 15-jun-2008
Toch nog een minpuntje voor de route van Heusden ...

Een nieuwe woonwijk inplanten waar er vroeger duidelijk een bos/natuur was en dus een singletrack, zorgt voor ploeteren door bergen zand/aarde en bulldozersporen ... kut !
Van: Koener Ingegeven op: 18-jun-2008 Gereden op: 15-jun-2008
Toch nog een minpuntje voor de route van Heusden ...

Een nieuwe woonwijk inplanten waar er vroeger duidelijk een bos/natuur was en dus een singletrack, zorgt voor ploeteren door bergen zand/aarde en bulldozersporen ... kut !
Van: Koener Ingegeven op: 18-jun-2008 Gereden op: 16-jun-2008
+ : bewegwijzering goed (niet perfect), ideaal voor de conditie op te drijven, veel bos en singletracks, bmx-parcours uit vervlogen tijden, veel off-road, alles lag er perfect bij zelfs naast de spoorweg. Daar zelfs het korte venijnige klimmetje kunnen oprijden.
- : niets infeite
Van: koba Ingegeven op: 1-may-2008 Gereden op: 1-may-2008
Lag er goed bij vandaag. Hier en daar een plas maar dat mag wel.
Rode route was goed aangegeven. Maar bij de groene ontbreken er toch heel wat. Als je aan het sportcentrum van zolder komt ontbreken er enkele bordjes. Even verder ben ik de bordjes helemaal verloren heb dan maar op het gevoel verder gereden. Uiteindelijk goed uitgekomen.
Tof parcours maar niet al te technisch.
Van: Seppen Ingegeven op: 19-apr-2008 Gereden op: 1-apr-2008
Leuke route : maar het had juist heel de week geregend : Als ik hier zie dat je snelheid kan halen zal dit wel niet zijn als het vol met modder ligt.

Leuk stukje naast het kanaal, naast het circuit van Zolder : zalig boswegeltje.

Groen vond ik inderdaad lastiger dan de blauwe : maar de rode vond ik wel het leukst door al de bossen. Rood was wel wat kort.

Er zouden inderdaad wel wat meer pijltjes mogen zijn : want af en toe moet je gewoon stoppen om de pijlen te zoeken.

leuke tocht :

See you
Van: meridaman Ingegeven op: 11-apr-2008 Gereden op: 12-mar-2008
Heb deze route in maart gedaan. Het stuk langs de spoorbaan skip je inderdaad beter en rijdt je beter boven op de asfaltweg. Voor de rest is deze route een leuke vlakke training waar snelheid gemaakt kan worden. Het mooiste stukje krijg je al net na het vertrek als je ,na langs het kanaal gereden te hebben, het bos induikt in een singletrackwegje.
Van: meridaman Ingegeven op: 11-apr-2008 Gereden op: 12-mar-2008
Heb deze route in maart gedaan. Het stuk langs de spoorbaan skip je inderdaad beter en rijdt je beter boven op de asfaltweg. Voor de rest is deze route een leuke vlakke training waar snelheid gemaakt kan worden. Het mooiste stukje krijg je al net na het vertrek als je ,na langs het kanaal gereden te hebben, het bos induikt in een singletrackwegje.
Van: Marc Ingegeven op: 8-apr-2008 Gereden op: 8-apr-2008
Vandaag het groene en blauwe parcours gereden.De groene is gewoon niet te doen
langs de spoorbaan, veel te veel modder en verzakkingen door tractoren.
De blauwe ligt er veel beter bij, hier kan je tenminste op de fiets blijven.
Blauwe bewegwijzering ok. Groene mag een ietsje beter gecontroleerd worden.
Mooie dag al bij al
Van: Marc Ingegeven op: 8-apr-2008 Gereden op: 8-apr-2008
Vandaag het groene en blauwe parcours gereden.De groene is gewoon niet te doen
langs de spoorbaan, veel te veel modder en verzakkingen door tractoren.
De blauwe ligt er veel beter bij, hier kan je tenminste op de fiets blijven.
Blauwe bewegwijzering ok. Groene mag een ietsje beter gecontroleerd worden.
Mooie dag al bij al
Van: Denis Ingegeven op: 10-aug-2007 Gereden op: 7-aug-2007
Leuke en snelle route. Heb blauwe lus gereden.
Sommige stroken zijn inderdaad ook stevig begroeid en heb dan ook hard moeten werken om niet 'geneteld' te worden. Hier en daar wel opletten omdat je met behoorlijke snelheid wel eens peil kunt missen of bepaalde, gladde stukken verkeerd kan inschatten. Net iets te veel over verharde wegen, naar mijn mening.
Al bij al toch wel een plezante route wanneer je eens stevig wil 'gassen'.
Van: Erwin M Ingegeven op: 18-jul-2007 Gereden op: 18-jul-2007
Na ongeveer 9 km op de groene route is het pad volledig begroeid met brandnetels en braambessenstruiken en kan er niet meer gesproken worden van een pad en dat over een afstand van ongeveer 200 m, indien U die route wenst te rijden dan is het aangewezen om een lange broek te dragen. Indien mogelijk dan mag daar wel eens iemand met een bosmaaier passeren ;).
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 10-dec-2006 Gereden op: 9-dec-2006
Het was een tijdje geleden, zoals altijd is kortbij misschien niet altijd geliefd, so be it..
De groene route alleen an sich is toch wat saai, veel teveel beton. Leve de rode lussen dus hier...
Rood is momenteel op sommige plaatsen wel enkelsdiep in de mud, dus hard werken en weigerende versnellingsapparaten en kouwe voeten, kortom wel lekker mtb'en maar niet als ge u daar niet aan verwacht had(zoals ik) EN zeker niet als ge daarna dus maar 15 minuten hebt om uw fiets af te spuiten, te douchen, te eten en daarna uw ma te gaan bezoeken in het rusthuis...zucht. ... wel mooi weer en ma kontent
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 11-may-2006 Gereden op: 6-may-2006
Te Heusden-Zolder blauwe en groene route gereden. Ondanks de weinige regenval van de week voordien en de hoge temperaturen heeft deze ondergrond toch veel last van water en modder. Pijltjes zijn vrij goed aangebracht maar niet altijd duidelijk opgesteld. De aard van het parcours is zeker niet technisch en dus minder leuk voor meer ervaren mtb liefhebbers.
Van: brian Ingegeven op: 17-apr-2006 Gereden op: 17-apr-2006
modder, rode modder, gele modder, zwarte modder ... hebben het volledig parcours gereden en het KMI had geen regen voor vandaag gegeven. Dag Jan ... uitgeregend tot op het bot maar toch hard genoten behalve van het laatste rechte stuk in de bossen.
Daar lijkt echt geen eind aan te komen.
Van: kawa Ingegeven op: 15-apr-2006 Gereden op: 15-apr-2006
Ik heb deze vandaag ook gereden maar de eerste splitsing heeft nu een rood teken ipv een blauw. Ik was van zin om de blauwe route te rijden dus bleef ik op groen wachten op een blauw teken, nu heb ik de eerst splitsing gemist en kwam ik op 36km aan.

Toch zelf is in orde, al mag er hier en daar wel een pijltje bij komen vind ik zelf.

Van: Francis Holsteyns Ingegeven op: 16-mar-2006 Gereden op: 16-mar-2006
Aan het vertrek van de Meylandt route is er het Domein Bovy dat volledig gerenoveert is en nu ook voorzien is van kleedruimte, douches en een afspuitstand er is ook de mogelijkheid om te overnachten. Voor meer info kan je op hun site terecht www.domeinbovy.be
Van: Yves Ingegeven op: 13-mar-2006 Gereden op: 12-mar-2006
Idd Peter, de lange, volledige route is de mooiste. Zeker de "afslag" die jij genomen hebt is geen aanrader. Daar moet je zeker blauw nemen, dit is een mooi stuk door de bossen!
Gisteren ook afgezien. In de vroege namiddag gereden, nog "lekker koud", maar toch een ondooide bovenlaag op de grond. Gevolg, veel modder die vastvroor aan fiets en versnellingen, die halverwege begonnen te haperen, blokkeren!!!
Van: Peter Vanhemel Ingegeven op: 12-mar-2006 Gereden op: 12-mar-2006
Vandaag voor het eerst de Meylandt-route gereden.
Is inderdaad een vlak en zeer snel parcours.
Ben begonnen ter hoogte van de spoorweg aan de Stationsstraat in Houthalen, hier mooie single-tracks met enkele hellingen & 1 stijle afdaling.
Heb bij de eerste splitsing groen-blauw voor de groene route gekozen, achteraf een verkeerde keuze zo bleek, is een kilometerslang stuk evenwijdig met het fietsroutenetwerk (tussen knooppunt 304 & 307) thv Meylandt Obbeek, maar was een marteling, een kilometerslang schuin aflopend modderig pad vol met modder, plassen, putten, is hier echt afzien.
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 1-dec-2005 Gereden op: 30-nov-2005
Wel dat moet lukken, heb gisteren ook de groene lus met de eerste blauwe uitbreiding gereden. De volgende blauwe lus was namelijk te groot om voor het donker thuis te geraken. Heb er van genoten.
Ik rij veel met Gps dus let ik niet altijd even goed op pijltjes maar volgens mij is de bepijling nog dik in orde. Modder is nog niet echt aanwezig... wacht nog een maand :-)
Trouwens heb ondervonden dat dit een snel parcours is. Maar dat zal te wijten zijn aan de 30 kg minder die ik meesleep. 3 kg minder fiets en 25 kg minder mij :-)
Retteketet, allo kroket.. dat gaat vooruit
(en die 2 missende kg's is een kwisvraag)
Van: Maurice Berden Ingegeven op: 29-nov-2005 Gereden op: 25-nov-2005
Op vrijdag 25 november 2005 deden we met een achttal collega's in Heusden, de groene lus met uitbreiding van het eerste stuk van de blauwe lus(ongeveer 25 km). Niettegenstaande het veel geregend had de voorbije dagen was het parcours nog vrij goed berijdbaar. Het was geen modderpoel. Wel regelmatig een serieuze plas maar over het algemeen vlot berijdbaar. Enkel het stuk langs de oude spoorlijn is vrij modderig en technisch maar blijft te doen voor geoefende mountainbikers. Mooi afwisselend parcours en zeker een aanrader voor de beginnende mountainbiker op zoek naar conditie.

Van: DeJean Ingegeven op: 4-feb-2005 Gereden op: 30-jan-2005
oei, uitleg bij verkeerde route gegeven. Please ignore onderstaande commentaar....
Van: DeJean Ingegeven op: 4-feb-2005 Gereden op: 30-jan-2005
Dikke aanraders is dit! Zo goed als geen asfalt, fysisch en technisch is deze tocht ni zo zwaar, zonder grote hoogteverschillen, maar mega afwisselend! singletrack, off cambers, holle wegen, bos, veld,.... en goed aangeduid. Alleen op t eind een stuk slechter, maar toch vlot bij de auto geraakt.
maar MODDER like you can't believe.
Ideaal parkoertje dus met modderbanden en flink wat humor dus. Of in de zomer.

Qua aanduiding: De eerste helft is zeer goed. Maar op een bepaald moment kom je langs de Nationale weg en ga je een brugje onder. het pad gaat naar rechts en ineens zijn er 2 3sprongen die niet aangeduid zijn. Neem de eerste links, volg de GR.
Hierna is t weer even beter maar naar t einde toe (na een lang recht modderstuk en een passage door een gehucht) wordt t echt onduidelijk. We hebben de route moeten verlaten en langs de weg terugkeren. Het kan helpen om de blauw witte verf te volgen bij twijfel.

Om de startplaats te vinden: E 19 Charleroi afrit 22. waterloo. Aan de leeuw naar rechts charleroi volgen. Op die weg na Genappes centrum aan de lichten Baise Thy (ofzo volgen) Na een anatal km heb je een straat links met en verkeerseiland. Die in en je komt op de place Hattay uit. De start is lang seen wegje in het midden van het plein

Als je tijd over hebt, rij even verder naar de ongelooflijk mooie abdij van Villers La ville
Van: Roland Ingegeven op: 11-jan-2005 Gereden op: 11-jan-2005
Herstellende van een voetoperatie (2 maanden zetel en puter) even de fysiek en de kilos wat aanscherpen dacht ik zo... dus naar domein Bovy met de Koga op de Mazda. Geopteerd voor de groene route, wegens bedenkelijk weer. Een paar nieuwigheden hier.
- De pijltjes zijn er ALLEMAAL, eentje gaat er niet lang hangen (aan zijn ijzerdraadje en wijst al verkeerd :-)) maar het is toch prettig rijden
- Het betonnen baantje (dat boven de echte MTB route loopt) na de splitsing van groen en blauw (naar groen dus) blijft wel te verkiezen hoor, daaronder zijn het traktorsporen,dieeeepe plassen en miserie. De duikersclub van Zolder heeft hier een oefencenter gepland naar ik gehoord heb :-)
- Het mulle zand voor het centrum Zolder (langs de beek,na de inrit) is nu berijdbaar
- Het blijft een groene route en dus vrij gemakkelijk maar soms zit je toch echt midden in de woonwijken
- Het werd hier al vermeld maar die 2 uur die Bloso voor die 21 km uitgeteld heeft, zal wel voor de hardlopers bedoeld zijn.
Van: Yves Ingegeven op: 21-nov-2004 Gereden op: 21-nov-2004
Gisteren het parcours in Wellen gedaan. Leuk maar minder pezant dan dan de Meylandt-route. Rij je liever door de open velden tegen de wind in, dan moet je in Wellen zijn.
Liever wat meer bos en afwisseling dan kom beter naar Heusden.
In Wellen 1 keer moeten terug draaien, owv foute pijl, en geen 38 km gereden. Dus toch ergens gemist.
Meylandtroute al een paar keer gedaan en de pijlkes staan er allemaal, maar soms toch iets te snel(?) of te weinig aant opletten(vooral het 2de) dat je der eentje mist. Grote toer (+/- 42 km) is zeker te doen, met een minimum aan fysiek.
Van: Steven Ingegeven op: 6-nov-2004 Gereden op: 6-nov-2004
Het was weer lekker vettig vandaag.
De 43km gereden en rond in iets meer dan 2u. Ik vraag me eigenlijk af waar Bloso zijn richttijden vandaan haalt (volgens hun 4u???).
Geen problemen gehad met de bepijling, al vraag je je soms wel eens af waarom ze nu net niet een paaltje meer hadden gezet.

Voor diegen die de grote toer om de één of andere reden niet kunnen rijden en opteren voor de kleine, wil ik wel aanraden om de eerste maal dat de groene en de blauwe route scheiden, volg dan toch maar die eerste blauwe lus want het is echt niet veel verder en je komt terug op hetzelfde punt uit. Want dat lange rechte stuk van de groene route onderaan het fietspad, dit dient enkel voor diegene die graag in de netels en de braambessen rijden en ook niet vies zijn van een modderbad.
Van: Roland Ingegeven op: 16-oct-2004 Gereden op: 11-jul-2004
Ik heb de route ook eindelijk uitgereden maar dit alleen dank zij de stickers van de plaatselijke mtbclub op die bepaalde zondag die toen aanwezig waren. (meubelreclame denk ik) Die waren tenminste duidelijk.
Ik word daar kwaad over, pijltjes staan er om gevonden te worden... niet om te zoeken.
Dus in zolder is het gewoon zoeken, Eerst links inderdaad zoals aangegeven en daarna zijn de pijlen weer weg . ik ben het moe om aan te geven waar het mis gaat.
Het is mij wel gelukt.. bedankt H....n voor de pijlen. en dat rijmt :-)
Van: Mark Ingegeven op: 18-jun-2004 Gereden op: 15-jun-2004
In het begin was het beetje zoeken maar daarna geen problemen meer gehad tot net voor Zolder centrum. Net voor het centrum van Zolder net voor een brugje over de beek stond een pijltje verstopt onder een grote struik. Hier moet je linksaf slaan en een stuk langs de beek op. Het begin van dit paadje vertrekt op de inrit van een huis.

Nadat je dit pad met mul zand verlaat moet je rechtdoor tot aan een T. Daarna ontbreekt het volgende pijltje: Nadat je naar rechts bent gedraaid rij je richting Zolder centrum. Nu moet de de eerste weg naar links. We hebben dit stuk enkele keren afgereden maar het pijltje was nergens te bespeuren!! Daarna hebben we de pijltjes terug gevonden.

Veel plezier!!
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 11-may-2004 Gereden op: 11-may-2004
Begin van de route is inderdaad slecht aangegeven.
Heb toch zeker een kwartier staan ronddraaien bij de grote Bloso pankarte voor ik het eerste lage pijltje ontdekte, handig verstopt in het hoge gras
Heb wegens tijdgebrek gekozen voor de groene route.
Wegwijzers vielen best mee (tot zolder centrum). Inderdaad, ze zijn verkleurd maar toch best zichtbaar. Aan de 2 wielen onderaan kan je afleiden waar de pijl had moeten staan :-)
Waar de groene en de blauwe route splitsen - eerste maal - is het raadzaam rekening te houden met de voorbije weersomstandigheden. Het had vorige dagen redelijk geregend, en ... er was geen doorkomen aan, toch niet op 2 wielen
Goed ik heb geen echte mountainbike maar mijn Koga is ook uitgerust met stevige vering en brede banden. Heb je zo een fiets en heeft het erg geregend, kies dan voor de verharde weg die boven je loopt.
In Zolder centrum ben ik de route kwijtgeraakt, in geen velden en wegen een plaatje te bepeuren. Ik heb dan (met de GPS in de hand) voor de snelste route gekozen richting ... domein Bovy
Algemene opmerking: Voor mij hoeft er niet op elke hoek een plaatje staan (cfr fietsroutenetwerk) maar soms wil ik ook eens rond mij kijken ipv ... "waar zou dat volgende pijltje toch wel kunnen staan"

Van: Gijbels Kristof Ingegeven op: 24-nov-2003 Gereden op: 25-nov-2003
Niks beter dan een mountainbike-rit om de examenstress kwijt te geraken.
Dus heb ik vandaag de groene en de blauwe route afgewerkt.
In een ver verleden had ik deze al eens gedaan, en op de punten die in het verslag van Karel Wouters staan is het toch wel handig als je weet hoe je moet rijden. Op deze plaats is nog steeds geen extra bewegwijzering geplaatst.
Nog 2 extra opmerkingen:
-Aan de mijn in Zolder is men een nieuw industrie terrein aan het aanleggen, volg daar de raadgevingen uit het verslag
-Als je circuit van zolder gepasseerd bent kom je in eversel, daar waren wegwerkzaamheden bezig en was er volgens mij een pijltje verdwenen.

Het parcours lag er lekker vettig bij, ideaal om je eens uit te leven.

Ik heb me toch goed geamuseerd, zeker de moeite waard om te doen ( met kaart en notas )!
Van: Severeyns Jan Ingegeven op: 28-oct-2003 Gereden op: 28-oct-2003
Twee weken geleden een mountainbike gekocht. Bij mij in de buurt wat rondgefietst en vandaag voor de eerste keer eens een uitgestippelde rondrit rijden nl. deze in Heusden-Zolder.

Vreemd vond ik het al dat op het bord aan de startplaats voor de grootste rit, deze van 43km, een tijdsduur van 4h stond aangeduid?

Pas gestart had ik het al door, zoeken, zoeken en nog eens zoeken.

Ten eerste klopt er iets niet bij de start. Als je op het plan van bloso kijkt moet je dadelijk na de start ergens rechts. Heb ik nu ergens een paaltje gemist maar het eerste dat ik tegenkwam was schuin links in, tot aan het kanaal? Kijk maar eens op de kaart, je komt niet aan het kanaal?

Na véél miserie en zoeken en terugrijden dan toch eindelijk de route gevonden.

Wat ik ook nog een leuke instinker vond was het paaltje aan de brug over de autostrade. Alle paaltjes waren ongeveer 40cm hoog maar daar stond een paal van 2m hoog en dan nog wel vlak ACHTER een verkeersbord!?! Leuk hoor.

Tweede leukerd was een richtingsaanwijzing die al de hoek om in de straat hing!?

Wat mij ook nog opviel was dat de kleur van de pijlen van véél richtingsaanduidingen er af was. Dus moest je vaak vertragen om te kijken wat het nu wel was. Een lichte schijn gaf het dan toch wel aan.

Ondanks de "tegenstrubbelingen" toch een mooie route. Soms iets te veel een opeestapeling van korte stukjes bos en veldweg. Bewegwijzering, tja dat weet je nu wel hé...

Als kennismaking, gemengde gevoelens maar ik doe deze, en andere, routes zeker nog eens!
Van: Serge Ingegeven op: 20-sep-2003 Gereden op: 13-sep-2003
Op 13/09/2003 nog eens (2de x) deze route afgewerkt.
Is eigenlijk wel een mooie route ; uiteraard geen hoogteverschillen maar toch wel vrij veel bossen. Aan het startpunt (Domein Bovy)is het inderdaad goed kijken naar de eerste markering, veel wagens staan nl. langs de straat geparkeerd (altijd vrij druk). Eens vertrokken ben je wel vertrokken voor een stevige gedoseerde rit. Op enkele plaatsen wel getwijfeld hoe het verder moest, maar met het plannetje en grondig kijken heb je 'de goede richting' snel weer te pakken. Aanrader.
Van: Kwinten Billen Ingegeven op: 12-jun-2003 Gereden op: 21-apr-2003
Vandaag (21/04/2003) de Meylandt route nog eens gereden en ik wou toch nog enkele dingen kwijt.

1) de route is op verschillende punten herzien; ze loopt nu meer over onverhard en er zijn pijlen bijgezet. De nieuwe stukken zijn echt mooi om te doen.

2) er zijn nog steeds te weinig pijlen; omdat ik van de streek ben en ik de route goed ken, ben ik weinig verkeerd gereden, maar ik kan me voorstellen dat iemand anders verschillende keren mis zal rijden. Soms kom je op kruisingen waar dat er helemaal niets staat. Zelfs op de nieuwe stukken staan er te weinig pijlen.

Conslusie: als ge ongeveer weet hoe ge moet rijden is het een hele mooie route, maar anders zult ge redelijk wat moeten zoeken.
Van: Steven Hermans Ingegeven op: 30-may-2003 Gereden op: 30-may-2003
Gisteren (30/05/2003) deze route gedaan. Leuk parcours, heel afwisselend qua ondergrond. Bij de start is het even zoeken waar je naartoe moet maar doorgaans is de bewegwijzering zeer goed aangegeven.
Van: Steven Feys Ingegeven op: 2-may-2003 Gereden op: 22-apr-2003
We hebben deze tocht twee weken terug gefietst. Het is een aangenaam parcours met veel onverharde stroken. Alhoewel de streek voor weinig hoogteverschil zorgt hebben we ons goed geamuseerd. De problemen met de bepijling zijn opgelost. We hebben maar één keer misreden door wegenwerken. Sommige pijltjes zijn wel wat onleesbaar geworden door het zonlicht. Gebruik wel de BLOSO-regel : geen pijl = rechtdoor.
Van: Gijs Dayers Ingegeven op: 2-feb-2003 Gereden op: 31-jan-2003
ik hoop dat er vlug een aangepaste kaart komt, want de route is gewijzigd. Nu moet je niet meer de Sterrenwacht oversteken, maar doe je een heel mooi parcourtje langs het kanaal.
Van: Kwinten Billen Ingegeven op: 11-jun-2002 Gereden op: 11-jun-2002
11/06/2002:<br>
De route is vrij duidelijk aangeduid. Wel is het vaak moeilijk onderscheid maken tussen de blauwe en de groene paaltjes. Het inderdaad zo dat je vaak wegen moet oversteken of volgen en na de winter kan de route er behoorlijk zwaar bijliggen. In de zomer wanneer het droog is, ligt de route er vrij gemakkelijk bij omwille van de ondergrond en het ontbreken van hoogteverschillen.
Van: Johan Lambrix Ingegeven op: 3-mar-2002 Gereden op: 3-mar-2002
Vervolg op Gunty:<br>
Ten zesde zijn er stukken van de route erg vervuild waardoor je soms het idee hebt dat je op een stort aan het rijden bent.
Van: Gunty Ingegeven op: 8-sep-2001 Gereden op: 8-sep-2001
08 september 2001:<br>
Ten eerste is er veel te veel betonbaan (bijna 50%) wat dus niet echt plezant is. Ten tweede is het parcour bijna niet te doen doordat men constand achter de bordjes moet zoeken, ze staan regelmatig verdekt opgesteld. Ten derde is ze in het begin niet te vinden en haalbaar indien er iets te doen is in zolder-terlamen omdat de route over dan afgesloten weg loopt en de auto's voor de bordjes en paadjes gaan staan. Dit was ook het geval aan het voetbalveld dat op de route ligt. ten vierde moet men ook veel te veel straten oversteken, wat de gevaren met zich meebrengt. Ten vijfde is de route eveneens niet doenbaar na hevige regenval, dan zijn de plassen groter en breder dan de paadjes. Kortom was het de moeite niet om er voor naar zolder te rijden. Misschien dat het in de toekomst, na verandering van parcour, wel zo is.