logo  
BrakelBrakel
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Watertoren Elst Twaalfbunderstraat, 9660 Brakel 
groen Kerk Elst St.Appolloniaplein, 9660 Brakel 
rood Industriepark Industrielaan, 9660 Brakel 

Lussen
groen blauw rood
14 km (174 hm)GPX 11 km (119 hm)GPX 26,7 km (352 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw blauw+rood groen+blauw+rood
27 km (288 hm)GPX 34 km (451 hm)GPX 49 km (617 hm)GDBKMLGPX
Verbinding(en) tussen routes
Brakel-Maarkedal Brakel-Zottegem
4,4 kmGPX 1,23 km (-36 hm)GPX

Informatie
Sportdienst , Brakel Tel: 055/43.17.63
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietsen Rudy, Olifantstraat 10, 9660 Brakel, Tel: 055/42.79.88
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Watertoren Elst ja neen neen neen neen
Kerk Elst ja ja neen neen neen
Industriepark ja ja neen neen neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Chris Durie Ingegeven op: 5-mar-2018 Gereden op: 4-mar-2018
Rood-blauw gereden... op GPS, dus niet gelet op de pijltjes. Mooie route, op de hoogtes mooie vergezichten. Zeer afwisselend tussen tarmac en onverhard. Droog weer geweest, dus slechts hier en daar modder... soms nog ijs. Genoeg klim- & afdaalwerk voor de gemiddelde MTB-er, die er na een inactieve periode er weer zin in heeft. Aanrader !
Van: Ronny Aerts [webmaster] Ingegeven op: 14-oct-2017 Gereden op: 5-oct-2017
Geert Goossens, diensthoofd sport, laat bij deze weten dat de bepijling van de mountainbikeroute van Asse opnieuw in orde is.
Van: dominique Ingegeven op: 23-aug-2017 Gereden op: 23-aug-2017
VANDAAG TWEE KEER MIS GEREDEN DOOR HET GEBREK VAN PEILTJES, DAN MAAR DE RIT NOODGEDWONGEN GESTAAKT....SPIJTIG
Van: Vincent Ingegeven op: 18-aug-2016 Gereden op: 17-aug-2016
Rode+blauwe gedaan. Was kurkdroog op deze zonnige dag midden augustus. Rode route heeft een paar uitdagende stukken.
Van: Kees en Marjanne Ingegeven op: 21-sep-2015 Gereden op: 20-sep-2015
Rode, blauwe, groene gedaan. Al aardig nat (maar kan nog veel natter natuurlijk). Groene en blauwe route goed bepijld, maar minder uitdagend als MTB-track. Rode route mooie track, prachtige landschappen. Helaas ontbraken er twee pijltjes waardoor we nogal wat tijd kwijt waren met zoeken (en enkele kilometers extra reden). Voor de rest adekwaat bepijld, maar hier en daar een extra pijltje (je moet inderdaad goed wakker blijven!) zou meer mogelijkheden bieden van het landschap te genieten.
Van: Jan vandorre Ingegeven op: 20-jun-2015 Gereden op: 20-jun-2015
Vandaag gereden, pijltjes staan allemaal goed. Je moet wel goed wakker zijn om ze allemaal te zien.
Van: Paul Deby Ingegeven op: 8-sep-2014 Gereden op: 7-sep-2014
De pijltjes moeten inderdaad nagezien worden. Vaak onleesbaar, verdwenen, of helemaal verkeerd... in de rode lus staat op de hoek van de Zwalmstraat en Rowater een pijltje naar rechts... terwijl je naar links moet !
Van: Bart . Ingegeven op: 10-aug-2014 Gereden op: 7-aug-2014
Blauw + Groen + Rood gereden in droge omstandigheden.
Zeer knappe route, bij de besten in Vlaanderen. Uitdagend, met veel afwisseling, pittige klimmetjes en stevige afdalingen, mooi volume (48km).
Te vaak niet goed genoeg bewegwijzerd (pijltjes missen), niet beginnen als je geen gps hebt, ik reed met de routeYou.be gpx track, zeer goed.
Schrammende bramen slechts op één snelle afdaling problematisch, rest behoorlijk mooi verzorgd.
Vertrokken vanuit Elst, na 2 km reeds een technische klim: kort maar steil en smal pad langs prikkeldraad, keuze tussen puntige kasseien of net ernaast maar (te) dicht tegen prikkeldraad. blijf links (-;
Naar het einde toe een vermeldenswaardige steile, langere klim met slechte kasseien, Parijs-Roubaix waardig. Als het net zou geregend hebben is dit een zeer moeilijke.....
Geniet ervan,
Bart .
Van: Kristof Gheyssens Ingegeven op: 12-jul-2014 Gereden op: 12-jul-2014
Vandaag Groen-Blauw Brakel gereden. Parcours lag best vettig na de regenval van de laatste dagen. Prima bewegwijzerd op 2 uitzonderingen na, en dit is telkens om van de groene lus op de blauwe en nadien terug op de groene lus te komen. Deze afsplitsingen staan nergens op de baan aangeduid, een geluk dat ik GPX file van deze site meehad op de Garmin. Wil je Groen-Blauw doen, en vertrek je van de Kerk in Elst, let dan op aan:
1/ N50° 48.718' E3° 44.389' startplaats uitkijktoren Elst; groen loopt hier rechtdoor maar moet je een scherpe bocht naar links maken en blauw beginnen volgen.
2/ positie N50° 48.647' E3° 43.840' je komt uit het onverharde pad op de kruising van de Donkweg en de Hauwstraat; je ziet een blauw pijl naar rechts, maar je moet hier linksaf, de Donkweg volgen.
Van: Marteko Ingegeven op: 26-jun-2014 Gereden op: 26-jun-2014
Rood-blauwe route gereden onder super droge omstandigheden (start thv industriepark Brakel). Het 1e rode deel wordt gekenmerkt door vrij brede tractorwegen die u over diverse leuke heuveltjes leiden en mooie vergezichten opleveren. De off road wegen waren bijzonder goed berijdbaar maar het is duidelijke dat dit onder nattige omstandigheden een ander verhaal geweest zou zijn. Na ong. 20 km kom je op de Ijskelderweg waar de staat vd kasseiweg vergelijkbaar is met de Carrefour de l'Arbre uit de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Met dat verschil dat deze kasseistrook niet vlak is maar steil omhoog gaat (een pareltje). Even verderop ligt de splitsing naar de blauwe route. In dit laatste iets minder interessante deel lopen de off road wegen over smalle baantjes waarlangs het gras een meter hoog staat. Hetgeen bij sommige steile afdalingen best toch tot enige voorzichtigheid aanzet. Zowel de rode als blauw route zijn vrij goed uitgepijld met uitzondering v enkele Y-kruispunten waar nogal onduidelijk pijltjes rechtdoor staan. Je neemt best het baantje rechts op het Y-kruispunt.
Neem ter ondersteuning een plannetje mee (of GPS) en de Brakelse MTB-route zal u niet ontgoochelen.
Van: richard Ingegeven op: 1-nov-2013 Gereden op: 25-oct-2013
lag er vettig bij. hier en daar ontbreekt wel een pijltje of slecht zichtbaar. mooie route. veel hoogtemeters.
pijl ontbreekt van blauw naar groen in de buurt van zegelsem. Als je ze alle drie doet kwam ik maar uit ana 43km.
Van: maxim moreels Ingegeven op: 20-oct-2013 Gereden op: 28-oct-2013
mooi rijden is zwaar is
Van: maxim moreels Ingegeven op: 20-oct-2013 Gereden op: 28-oct-2013
mooi rijden is zwaar is
Van: maxim moreels Ingegeven op: 20-oct-2013 Gereden op: 28-oct-2013
mooi rijden is zwaar is
Van: Kévin Ingegeven op: 3-sep-2013 Gereden op: 3-sep-2013
Vandaag deze routes gedaan, er hangen nieuwe rode pijlen. Geen zoektochten meer dus!
Van: Jurgen Ingegeven op: 13-jul-2013 Gereden op: 13-jul-2013
De 3 lussen gereden; gestart aan kerk in Elst. Ik moet toegeven dat het uitpijlen een stuk beter kan. Vaak staan de pijltjes net aan de afslag, toch vervelend als je dan tijdens een afdaling plots in de remmen moet. Op de rode lus heb ik ook vaak een afslag gemist omdat het pijltje overwoekerd was door groen. Al bij al toch een mooie route, maar er zou zeker eens aandacht mogen besteed worden aan de pijltjes: plaats een pijltje 100 m voor afslag (zeker in afdaling) en ook aan afslag. Ook tijdens een splitsing best nog eens een 2e pijltje plaatsen want soms duurt het enkele 100 en meters voor een nieuw pijltje te zien was. Zeker aan te raden, maar in de winter toch wel zwaar want vele wegels liggen vol putten. Ga hem nog eens doen in een paar weken, zal dan wel vlotter gaan daar ik de weg dan al wat ken.
Van: J.Rambour Ingegeven op: 2-jun-2013 Gereden op: 2-jun-2013
Vandaag de drie lussen van Brakel gereden. Dat was toch de bedoeling. Gestart met de rode lus maar na een 7-tal km de route al volledig bijster geraakt. Op het stuk dat ik gereden heb was zeker de helft van de pijltjes verdwenen. Echt jammer en vreemd dat niemand hier iets aan doet. Met wat geluk op de blauwe route geraakt. Daar een hoera voor de bepijling, alles perfect ok. Groene route idem al zijn de pijltjes daar al wat meer verouderd.
Mooie route. Jammer van de bepijling op de rode lus. Moet dringend iets aan gedaan worden.
Van: Ronny Aerts (webmaster) Ingegeven op: 20-apr-2013 Gereden op: 20-apr-2013
Ik heb de gpx bestanden opnieuw gesynchroniseerd met deze van de bloso website en daaruit blijkt dat er voor de combinatie van de 3 lussen toch niet verschil was met wat er reeds op de website te vinden was.
@De Schampheleer Kennith: heb je misschien gecapteerd wat je gereden hebt zodat ik een vergelijking kan maken?
Van: De Schampheleer Kennith Ingegeven op: 26-mar-2013 Gereden op: 25-mar-2013
Vandaag de drie lussen gereden.
Mooie streek, redelijk goede bewegwijzering. Hier en daar is het even opletten en zoeken, maar meestal vrij vlot te volgen.
Sommige pijltjes zijn wel dringend aan vervanging toe, want door de zon zijn sommige volledig verkleurd (vooral op de rode route).
Ik had de GPX file naar mijn Garmin gedownload die ik hier op de site vond, maar deze is ofwel totaal verkeerd, of compleet verouderd.
De pijltjes op de route wijken constant af van het gps bestand. Jammer.
Wat de route zelf betreft. Mooie variatie, niet teveel straat. Mooi klimwerk, mooie paden.
Enkel de tijd van het jaar zorgde ervoor dat de route er hier en daar onmogelijk bijlag.. maar dit komt vooral door het aanhoudende winterweer en niet door de kwaliteit van de paden.
Eindscore: 8/10. Kan 9/10 worden als de pijltjes hier en daar eens worden bijgewerkt!
Groeten Kennith
Van: Thibault Ingegeven op: 6-jun-2012 Gereden op: 2-jun-2012
Zaterdag rode van zottegem gereden en in het midden via aansluiting de groene en blauwe van Brakel erbij genomen. Lag er overal goed bij, chance dat beetje regen vlug in de grond is ingedrongen, anders sommige stukken redelijk moeilijk om door te gaan.
Jammer dat er deze periode van het jaar veel en hoog onkruid, met name netels en zo, groeit en dit op vele stukken (vooral single tracks) niet is kortgesneden. Met als gevolg dat mijn benen en armen toch wel eventjes 'gepiekt' hebben en het uiteraard niet echt aangenaam is. Onderhouden aub!
Ter volledigheid, sommige stukken van de rode toer in zottegem waren wel mooi gesnoeid.
Van: Jeroen Langendries Ingegeven op: 6-jun-2012 Gereden op: 2-jun-2012
Zaterdag 2/6 begonnen aan de volledige route van Brakel, met start in industriepark.

Met hier en daar wat zoekwerk toch tot aan voetbalplein van Zegelsem geraakt, daar konden we de aansluiting op de groene lus niet vinden. We zijn dan maar teruggereden richting Brakel.

Heel erg mooie route, maar signalisatie is niet goed!
Van: Jens Ingegeven op: 25-apr-2012 Gereden op: 25-apr-2012
Gisterenavond stukje van het parcours gereden.

Vertrokken in het industriepark van brakel op rode lus en deze gevolgd tot boven Flobeque.
Het lag er loodzwaar bij op gebied van drassige ondergrond en de hevige wind maakte het extra lastig (soms stilstaand pedaleren :-)).
Supertoffe technische bekilimmingen die bij dit weer het achterwiel de gehele klim doen doorslippen. Het was boven rijden met in gedachten "nie plooien, bijt op uw tanden" :-)
Een pijltje ontbreekt bij het uitkomen van de lange strook in het veld nadat je aan de witte windmolen links bent ingedraaid , hier op het einde moet je rechts afslaan naar beneden.
Het stuk net voor de kerk te Opbrakel links naar beneden voor een lange afdaling laat je momenteel beter liggen want beneden is het een vijver (geen enkele mogelijkheid om er door te komen...
Terug naar boven was dus de boodschap, dan richting brakelbos (weg van de kerk) en je komt al snel een pijltje naar rechts tegen om je tocht verder te zetten.
De beklimming naast het bos in Flobeque is ZALIG, deze blijft gewoon duren en vergt de nodige stuurmanskracht als het zo vettig ligt, dit was echt genieten!!!
Hier eindigde het voor vandaag daar het al vrij laat was en het regenweer voor vroeger schemering zorgt.

Heel mooi parcours, maar ooh zo zwaar als het nat ligt.
Het was exact 10 jaar geleden dat ik brakel heb gereden en het laat nog steeds dezelfde indruk achter. als het weer droog ligt rijd ik hem zowiezo opnieuw maar dan volledig.
Van: Tims Ingegeven op: 25-mar-2012 Gereden op: 25-mar-2012
vandaag als aanloop naar de ronde voor mtb's de combinatie van de combinatielussen van Zottegem en Brakel gereden. Net geen 100km op de teller, jup toch wel wa verkeerd gereden en gevloekt tijdens het Brakelse deel.

Zottegem is op zich niet onaardig, vooral het rode gedeelte, groen kan er nog mee door en blauw is een leuke uitloper om nog wat extra kilometerkes mee te pikken.

ik heb me vooral goed geamuseerd op het rode deel van Brakel. Vrij weinig asfalt,
gelukkig was het al een week droog, anders zou het een waanzinnig zwaar traject geworden zijn. Veel afwisseling qua omgeving, veel nijdige klimmetjes die mekaar
snel opvolgen, wel spijtig dat het Brakelbos links gelaten wordt, zou vast en zeker enkele leuke singltracks kunnen opleveren.

Kluisbergen heb ik nog niet gedaan, maar de combinatie Ronse-Brakel moet zowat het mooiste zijn wat er in Oost-Vlaanderen te vinden is en je mag me gerust tegenspreken.

Van: Yannick Ingegeven op: 27-apr-2011 Gereden op: 24-apr-2011
Vorige zondag de rode en blauwe route gereden, echt super bij droog weer.

Blauwe route:
Goede bewegwijzering, doch er enkele pijltjes verkleurd zijn door de zon.

Rode route:
Ook verbeterde en blijkbaar onlangs vernieuwde pijltjes (everbeek) , maar op de Termergelstraat is er een pijltje vervangen geweest door een groen ipv rood.
Er ontbreekt nog steeds een pijltje om de los rechts te nemen richting het hof te wolfskerke (om vervolgens de los te nemen richting ijskelder).

Misschien soms toch een extra pijltje aan brengen her en der bijvoorbeeld op verlichtingspalen of op de palen van de wandelroutes.

Verder een echte aanrader voor iedereen.

Van: Kelly Ingegeven op: 6-jun-2010 Gereden op: 6-jun-2010
Vandaag de rode lus gereden. Enkel in 't begin (rond Geraardsbergsestraat) geen pijltje gezien, maar voor de rest meer dan oké.
Leuke klimmetjes en afdalingen. Goed om conditie eens te testen (zeker op den Ijskelder).
Van: Florian Ingegeven op: 24-jan-2010 Gereden op: 24-jan-2010
Vandaag de groene en blauwe route gereden...had 38km op de teller
Leuke route waarvan zeker 70/100 asvalt vrij was.
Door de weersomstandigheden lag de route er zeeeeer drassig bij...twas ploeteren om vooruit te geraken....eating mudd.

De bewegwijzering vond ik dik in orde, slechts 1 maal getwijfeld en dan nog gemakkelijk gevonden.
Merci pijltjesplaatser!

score: 79/100
leuke klimmetjes en mooie streek! zonder de mist en al die nattigheid was het vast mooier geweest.


Van: Jeroen Ingegeven op: 5-aug-2009 Gereden op: 4-aug-2009
Enkel de rode route gereden.

- Slechte plaatsing van de pijltjes en vaak te laat of onduidelijk. Omwille van de vele wegenwerken in de buurt werd dit nog een pak erger.
- Je moet veel klimmen maar dit is vaak op asfalt.
- Als de afdalingen dan al eens op off-road zijn is er niets technisch aan.
Op de 22km had ik er eentje.
- Meer asfalt dan off-road (80/20)
- Niets voor de sportieve en fitte mtb'r die een uitdaging wil.
+ Het weer was wel goed.
Van: Vincent Ingegeven op: 16-may-2009 Gereden op: 16-apr-2009
pijltjes groene lus vanuit Elst OK op eentje na voorbij sterke klim (nog steeds gemeente Zegelsem, op ongv 3/4 vd lus) daar boven is het links (ronde van Vlaanderen route) have fun! prachtig landschap
Van: Jonas Ingegeven op: 11-jan-2009 Gereden op: 11-jan-2009
Ik heb de blauwe route gedaan (in de sneeuw) en ik vond het echt prachtig, mooie route in een mooi landschap.
Ik had ook gelezen dat de bewegwijzering slecht was, maar daar heb ik niets van gemerkt, misschien zijn er al nieuwe bordjes geplaatst.
Een aanrader dus.
Van: Christ Ingegeven op: 4-jan-2009 Gereden op: 2-jan-2009
Mooie route,lag beenhard bevroren. De gps track klopt niet helemaal met de bepijling. Op een gegeven punt wijst de pijl naar rechts en de gps stuurt je een bosje in die nu privé is,je komt dan in iemand zijn tuin terecht.Bepijling is goed tot zeer goed.
Van: papa van jasper Ingegeven op: 19-jul-2008 Gereden op: 19-jul-2008
Gisteren (rood) gaan rijden met mijn vriend Frederick ( fredje raketje )
Brakel verveel je je geen seconde, een prachtig stukje natuur, met een zeer leuk gevarieerd parkoer

Toffe afdalingen ( Wat te angstig voor FREDJE RAKETJE ) en mooie beklimmingen

Zeker aan te raden.... wanneer je graag pijltjes zoekt
Van: Frederic Ingegeven op: 19-jul-2008 Gereden op: 19-jul-2008
Gisteren onder een zwaar bewolkte hemel Brakel gereden met de Koen.
Bedoeling was om rood en blauw te doen, maar door de niet altijd duidelijke bepijling toch een paar keer verkeerd gereden, met als gevolg dat we alleen voor rood al 32.5 km. op de teller hadden staan. In het begin van rood, bij die grote (riolerings-?)werken ontbreekt er zeker een pijltje.
Het parcours zelf is wel dikke pret: een hoop klimmetjes die net niet te lastig zijn en een paar snelle afdalingen (spijtig genoeg wel vaak op asfalt). Het lag er ondanks het slechte weer de laatste week kurkdroog bij.
De Koen heeft wel afgezien, maar zich toch ook geamuseerd.
Mooi parcours, komen dit zeker nog doen als we wat meer tijd hebben.
Van: Slick Ingegeven op: 13-apr-2008 Gereden op: 26-mar-2008
Prachtig omgeving om te rijden, en zeker goede oefening om de hoogtemeter wat bij te werken, MAAR, de bepeiling is slecht. Voornamelijk de aanvang van de blauw lus, aan de watertoren in Elst, zijn er borden weg. Ook het gedeelte waar de rode en de blauwe lus elkaar overlappen zijn er tal van blauwe borden spoorloos. Volgens mij heeft Bloso hier veel werk aan de winkel om hun route te herstellen of anders gaat deze topper van parcours moeten inboeten aan kwantiteit.
Van: Ferre en Jan Ingegeven op: 31-aug-2007 Gereden op: 30-aug-2008
Gisteren gaan rijden in Brakel kan zeggen dat het vrij goed is bevallen een lastige klims erbij maar een min puntje de wegbewijzering valt en paar weg of de pijlen staan verkeerd.Nog een geluk dat iemand van ons het parkour al een paar keer gedaan had dat we iedere keer de weg rap terug vonden.

De groeten van Ferre en Jan
Van: Adel Ingegeven op: 6-may-2007 Gereden op: 6-may-2007
Bewegwijzering trekt nog steeds op de ballen.

Jammer want zo hadden we een 12tal onnodige km's kunnen vermijden. Gelukkige kwamen we een collega MB'er tegen die ons erop wees dat we op de blauwe route van Oudenaarde zaten ?!?!

Paar keer goed moeten kijken en gevonden. Andere plaatsen begroeing moeten verwijderen voor de collega's die na ons zullen komen :-) Maar op sommige plaatsen was het pijltje echt spoorloos.

Jammer.

Toch een leuke tijd gehad. Is het belangrijkste zeker...
Van: Beno Ingegeven op: 16-feb-2007 Gereden op: 16-feb-2007


Ik plan binnenkort eens te gaan rijden in Brakel. Heeft er iemand weet van of de

bewegwijzering aldaar reeds geoptimaliseerd is?

mvg
Van: stef Ingegeven op: 12-dec-2006 Gereden op: 22-jul-2006
Sommige vinden dit een van de beste parcours,amaai,om over een patattenveld te rijden hoef ik half Belgie niet voor te doorkruisen,maar in Brakel noemen ze dat een mtb parcours en de bewegwijzering (als je dit zo kunt noemen) is zeer slecht.hier zien ze mij nooit meer!!!
Van: Frank Ingegeven op: 12-sep-2006 Gereden op: 11-sep-2006
ps
Toerisme Brakel nog eens e-mail gestuurd voor nazicht/ verbetering uitpijling op deze MTBroute. Je weet maar nooit met verkiezingen in aantocht, de liefhebbers kunnen er maar baat bij hebben.

Mvg
Frank
Van: Frank Ingegeven op: 12-sep-2006 Gereden op: 11-sep-2006
Op deze zonnige nazomer de parel van de Bloso MTBroutes (O-vl)eens aangepakt voor de combinatie groen - rood - blauw.
Om geen surprises te hebben was ik gewapend met print NGI en Bloso, de slechte commentaren inzake uitpijling gelezen te hebben.
De start begon aan de kerk in Elst. Puur genieten was de boodschap, AVG onbelangrijk en dus kwam de eerste beproeving (grascolletje)op groen na 1 km al te vroeg wegens te glad, uitstekende kasseien, spoorvorming en prikkeldraad en dus afstappen om geen vroege averij op te lopen (het zijn "cracken" die het overwinnen).
Langsheen de oostelijke kant van de route laat de uitpijling wat te wensen over. Als nieuwe verkenner heb je op afslagen en kruispunten vaak zoekwerk naar het Blosoplaatje, soms links opgesteld, soms tevergeefs. Verifieren met NGI is dan ook ettelijke male nodig geweest.
De route zelf is heerlijk om rijden. Een laatste maal moeten afstappen wegens dikke modderpoel net nabij industrie Brakel. Heerlijke klimmetjes bij Pullem, de Romeinse weg, Brakelbos (even induiken waar het mag en heerlijk vertoeven op de hellingen)
Vloesberg ligt op de loer om ook te ontdekken maar dat zal wel eens voor later zijn. Oppassen blijft het altijd op het traject voor diepe, door erosie uitgevreten voegen.
Nadien is de route beter aangeduid met nog een lekkere kasseiklim met een "yes" aan de top. Hier en daar blijft de teller nog eens steken op 7 km/u bij een klim.
Een meer dan geslaagde onderneming in een schitterende omgeving. Geweest en ooit terugkerend.
Van: JeroenA Ingegeven op: 7-aug-2006 Gereden op: 12-aug-2006
Als 'Fietsen Rudy' er idd mee gestopt is, zoals hieronder beschreven staat, weet iemand dan andere mogelijkheden in de buurt?
We zouden dit weekend de route willen doen, en niet iedereen in de vriendenkring heeft een eigen mtb.

Alvast bedankt!
Van: stig Ingegeven op: 6-aug-2006 Gereden op: 6-aug-2006
mooie route :D was wel niet echt in vorm en op 2 km breekt papa (geert) zijn ketting spijtig maar helaas ... brakel -------> een aanraderstig, geert, frank
Van: GeertL Ingegeven op: 5-aug-2006 Gereden op: 5-aug-2006
Even een reactie op de commentaar van Dhondt P
Wij hebben dat probleem niet. Ik denk gewoon even goed kijken de eerste maal en je kent dan toch de route.

In het vlaamse hebben wij ze met zen allen zogoed als allemaal gedaan. Brakel is één of dé mooiste. Zowel qua landschap en track.
Dus is het niet wat overdreven om zo te reageren?

Zoniet rijden we die eens samen...;o)
mvg
Van: GeertL Ingegeven op: 5-aug-2006 Gereden op: 31-aug-2006
Rijders Yves, Frank, Geert

Weersomstandigheden PERFECT

Rit: Op km 6,8 BOEM PATS GEDAAN

En Yves mag weeral op de bank gaan zitten voor enkele weken....;o)
Van: Delphine N Ingegeven op: 24-jul-2006 Gereden op: 23-jul-2006
Gisteren gestart met het rijden van de RODEBLAUWE route. In het begin liep het al mis. Een rood pijltje die wat onhandig aan een boom in het industriepark 'Brakel' hing, was moeilijk zichtbaar. Daar zijn we al 10 min verloren. Toen we aan een bos kwamen, stond het pijltje naar rechts, maar daar moet je naar links (het bos in). Opnieuw op het juiste pad komen we tot de conclusie dat we cirkeltjes aan het rijden waren. Misschien moet iemand die bewegwijzering eventjes controleren? Dan hebben we wat rondgereden en kwamen we aan de watertoren van Brakel, daar start de GROENE route. We hebben dan maar besloten om de groene pijltjes te volgen. Heel mooie route, goed bewegwijzerd en een mooi landschap! In de plaats van 34 km op onze teller, stond er nu 47 km. Maar het was toch de moeite waard!
Van: DHondt P Ingegeven op: 5-jul-2006 Gereden op: 30-jun-2006
07.45 u am lekker weer , vertrek mtb Brakel start kerk Elst en om het kort samen te vatten ;op gans de omloop zeker 6 tot 7 pijltjes gewoonweg niet te zien , sommige tracks zijn overgroeid met distels , netels en nog van die plezante plagerijen , slordig onderhouden boeltje en voor in het land van De Croo zelfs een paardenroute onwaardig ; op rood rijden viel tamelijk goed mee tot ter hoogte van Zegelsem en foetsie pijlje , op goed geluk dan maar terug naar de auto en zo vlug mogelijk naar huis en alles van de laatste 3 uur wissen , bye bye en tot nooit meer !!!!!!!!!!!!!!!
Van: Stig Ingegeven op: 26-jun-2006 Gereden op: 25-jun-2006
ja!! wij hebben de route brakel gedaan, die was echt zeer goed het parcour lag zeer goed. ik ben als enige 1 keer gevallen al de rest 0 keer :) maar de route van brakel BLUAW+ROOD ----->aanrader
Van: Dirk Duynslaeger Ingegeven op: 18-apr-2006 Gereden op: 15-apr-2006
Met zijn drieën vertrokken we aan de kerk te Elst voor de combinatie groen-blauw-rood. Positief: Mooie omgeving Negatief: Het had de nacht ervoor geregend en vele stukken waren gewoonweg niet te doen van de modder. Vooral doorgangen door akkers. Weinig variatie voor de rest (weinig door het bos bvb), technisch niet echt hoogstaand. Geen fietsenmaker in de buurt (Ook niet de Rudy zoals hierboven vermeld, die is ermee gestopt), en een groot probleem is toch wel het gebrek aan afspuitmogelijkheden, zeker na een modderrit. Voor herhaling vatbaar, maar dan wel op een droog parcours. Aan het industrieterrein van Brakel mankeren rode pijltjes, net als aan het rond punt net ervoor (Dan maar richting industrieterrein gevolgd). Onze kilometerteller stond uiteindelijk op 37, terwijl de blosokaart 49 km voorziet. Waarsschijnlijk een stuk afgesneden in Brakel.
Van: machtel wancour Ingegeven op: 21-jan-2006 Gereden op: 21-jan-2006
hey spotieve mountainbikers
heb vandaag de groene route van brakel gereden
was wel ook nog een lastig stukje
omda het gisteren geregent had lang het parcour er vandaag zeer
modderig bij
maar dit makt het parcour nog veel toffer
aangezien ik maar 14 ben waren sommige stukken toch vrij lastig
bv. de grote berg in zegelsem wa toh wel redelijk lastig
maar ik ben toch content dat ik ze gedaan heb
ik ben vertrokken aan de uitkijktoren van brakel =< de watertorens
het was zeker de moeite waart!!

sportieve groeten
Van: jeroen Ingegeven op: 29-oct-2005 Gereden op: 30-oct-2005
Hallo jeroen hier van de MUDHUPPERS geert dank u wel voor de goede commentaar op mij en stig. Brakel is een zalig en prachtig parcours . aleen zou het techniek niveau wat hoger mogen liggen.
Van: roosen roland Ingegeven op: 17-oct-2005 Gereden op: 16-oct-2005
In een lekkere najaarszon een toffe toer(groen,blauw en rood)gereden met pittige stukken erin,vooral op de rode lus,maar toch een viertal km te veel gedaan op zoek naar de rode pijltjes die we uiteindelijk wel allemaal hebben gevonden en zo een heel mooie route in een prachtig decor hebben gemaakt.Voor herhaling vatbaar.
Van: Schism Ingegeven op: 8-aug-2005 Gereden op: 7-aug-2005
Gisteren de rode route gedaan.
Het parcours lag er nogal onbereden bij en bijgevolg op sommige plaatsen vrij zwaar en nogal gevaarlijk.
Ook was de aanduiding van de route niet in orde.
We zijn dus onvermijdelijk onze weg verloren. Na een beetje zoeken kwamen we dan toch terug op de route :)

Lijkt me een heel tof parcours als de bordjes nog allemaal op hun plaats zouden staan. Sommige stukken zijn wel verraderlijk.

Van: Via Ferrata Ingegeven op: 24-jul-2005 Gereden op: 21-jul-2005
Hier is het mailtje van Bloso:

Beste ...

Het onderhoud van de mountainbikeroutes is de
verantwoordelijkheid van de gemeente waar de route
zich bevindt.

De gegevens van de gemeenten zijn terug te vinden op
onze website onder "Infotheek" "Adressengids".


Met sportieve groeten,

Berlinde Schaubroeck
Public Relations
tel : 02/209 46 41
fax : 02/209 46 65
E-mail : Ingrid.Roels@bloso.be


Van: Via Ferrata Ingegeven op: 24-jul-2005 Gereden op: 21-jul-2005
Ik kan enkel bevestigen wat Alexander schrijft. Ik ben echter niet van de streek en vond het onmogelijk om de route te volgen. Ondanks dat we bij elk probleem terugkeerden op onze stappen en alle alternatieven probeerden kan ik enkel zware sabotage vermoeden. De rode route is onmogelijk te volgen zonder een herstel op meerdere plaatsen van de aanduidingen. Zonde want het is een prachtige streek. Op de duur hebben we toch flarden van de route teruggevonden door het volledige Brakelbos en later dat van Vloesberg rond te rijden zodat we zeker op aanduidingen moesten komen volgens het kaartje. Die vonden we dan ook waarna gedurende enkele (een paar maar) km tof biken , iets later uiteraard weer sabotage en de onmogelijkheid om verder de route te volgen.

Heb het probleem vermeld bij route-ontwikkelaar Bloso van wie ik, meer dan correct,binnen de 24u antwoord kreeg. Men vermeldde me dat het de gemeentes zijn die instaan voor het onderhoud ervan. Dit laat dus duidelijk te wensen over in Brakel. In de Ardennen of Vlaanderen nooit zo'n flagrante geval van onverschillige luiheid van een gemeentebestuur gezien als in Brakel. Herman De Croos streekgenoten hebben uiteraard andere besognes dan sport, saucissen en Vlaamse kermissen lijken me ginds de rede van bestaan.

Zonde
Van: Alexander Ingegeven op: 18-jul-2005 Gereden op: 17-jul-2005
Rood gereden. Schitterend. Ben van de streek en was toch danig onder indruk. Spijtig dat een paar (2) cruciale pijltjes ontbreken. Maar mits een beetje kijken op kaart wel te vinden.

Het schijnt dat er aan het probleem (pijltjes) gewerkt wordt.
Van: pieter Ingegeven op: 21-jun-2005 Gereden op: 21-jun-2005
Vandaag vol goede moed met zoon Niels begonnen aan de rode lus. We hebben slechts een 5-tal pijltjes gezien. Enkele keren teruggekeerd om pijltjes te zoeken, maar helaas.
Halfuur gezocht en toen we de wegwijzer 'Geraardsbergen' zagen, hebben we deze dan maar gevolgd en de 'Muur' nog maar eens gedaan. Spijtig van het parcours in Brakel want 't schijnt prachtig te zijn. Als ik de vorige commentaren lees ivm de pijltjes, vermoed ik dat vandalen de pijltjes verwijderd hebben. Hopelijk kan een verantwoordelijke van BLOSO het parcours eens dringend nakijken.
Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 13-jun-2005 Gereden op: 12-jun-2005
Het gras was afgedaan. Pijltjes op blauw+rood = 34km waren OK!

Gereden = Yves, Marc, Frank, Geert

Zalig weer terug.

Bijna een zwaargewonde na een ongelooflijke voorkomen valpartij van den Marc.
Een gans pattatenveld omgeploegd onder begeleiding van Yves. Als u dus in een pattatenveld komt bent u 50meter te ver gereden. Ga dan terug en volg de baan links ipv rechtuit!! Wij zijn naturlijk gans dat pattatenveld gaan rondrijden.

De volgende keer nemen we er groen ook bij zekers? = 49km...

Conclusie doet u blauw en rood te Brakel bij mooi weer met een droge piste dan zit u bijna in MTB-paradijs in Vlaanderen.

Gegroet
Van: Isabel Ingegeven op: 8-jun-2005 Gereden op: 8-jun-2005
Heb vandaag voor de eerste maal de rode route willen rijden. Ik was goed vertrokken, maar de smalle baantjes waren volledig met gras overgroeid en al gauw zag ik geen rode pijltjes meer. Heb dan zo wat rondgereden,spijtig want ik had me er echt op verheugd.

Sportieve groeten
Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 17-may-2005 Gereden op: 15-may-2005
Weinig te zeggen over deze route buiten: SUPERBE. Als het dan nog eens zoals vandaag prachtig weer is dan is dat genieten met volle teugen... letterlijk en figuurlijk!
:o)

Vandaag reed btw ook nog onze Jeroen mee en die heeft ondanks de 3 vesten, 2 pulls en 3 broeken zeer goed gezweet en goed gereden. De volgende keer uw rugzakske thuis laten hé Joroene.;o)))

Stig heeft goed gereden!

Mudshupper.
Van: Bibbo Ingegeven op: 5-mar-2005 Gereden op: 27-feb-2005
I have ridden this route a few times and always enjoyed it, mainly the Red part. The Green and Blue are OK and all together it makes a nice ride but the Red section is by far the most interesting part.

I have also tried to ride this route ( the Red part ) after heavy rain or melting snow and it is almost impossible to get through some of the mud, so probably best to leave it for when the weather has'nt been at it's worst.

Should mention that from memory the signs were quite good and clear although the start point for the Red can be difficult to spot ( it's the footpath on the left just after the roundabout along Industrielaan.
Van: Lauwaert Geert Ingegeven op: 6-feb-2005 Gereden op: 6-feb-2005
We zijn deze morgen met onze bende zoals Yves ze graag noemt DE MUDHUPPERS echt gaan "mud huppen". We hebben het blauwe en groene parcours gedaan. Zeer goed. Lag er ook goed bij. Af en toe lekker veel modder en dan zit er maar één ding op: er je er lossendoor trekken. We hebban altijd veel leute, zekker als er af en toe eentje vergeet zijn schoenen op tjd uit zijn pedalen te trekken en dan ronduit op zijn be... gaat... Niet waar Frank....;o)))
Het is weer goed geweest. Morgen werken en uitkijken naar de volgende rit wolgende week zondag. De aftelling is begonnen.
PS: pijltjes op groen en blauw OK
Greetz
TREK 8000
Van: nonkel_charel Ingegeven op: 31-jan-2005 Gereden op: 31-jan-2005

Gisteren het pakoer gereden de rode lus.
Lastig parkoer dus zeker en vast de moeite al waren grote stukken onbereidbaar wegens ' te nat '. In vergelijking met dit van Erpe-Mere ( ook de moeite ) en Zottegem, veel zwaarder, echte aanrader.
Van: Patrick Ingegeven op: 18-nov-2004 Gereden op: 24-oct-2004
Heb gekeken naar vorige commentaren, begrijp die niet goed, alles staat goed bewegwijzerd en het parcours was volledig opgeknapt en ik kan het weten, ik ben van Brakel en rijd dit parcours regelmatig. Had er nog nooit zo goed bijgelegen.
Voor mij nog steeds één van de beste parcours uit de omgeving zonder chauvinistisch te zijn.
Van: Tom Ingegeven op: 8-oct-2004 Gereden op: 8-oct-2004
Gisteren zou ik de rode route eens doen.. Gewoon niet te doen, paaltjes die op de grond liggen, paaltjes die ontbreken, paaltjes waarvan de kleur vn de pijltjes niet herkenbaar is, enz..

Gelukkig ken ik de streek een beetje, en heb de route vlug gelaten voorwat het was.., toch spijtig.
Van: Lightning Stofke Ingegeven op: 22-apr-2004 Gereden op: 12-apr-2004
Zeer leuke route met redelijk wat afwisseling. Rood is een echte aanrader voor wie verrast wil worden met een herlijk stukje natuur en stevig pedalenwerk. Maar wees niet te snel want hier en daar zijn de aanduidingen weg of onduidelijk (gemaakt).
Van: Lars Bautmans Ingegeven op: 15-mar-2004 Gereden op: 13-mar-2004
Zaterdag bijna het volledige parcours gereden : jammer dat op het blauwe parcours het stuk tussen het voetbalplein en de kerk van Zegelsem niet volledig bewegwijzerd is. We zijn dan maar door het veld rechtstreeks naar de kerk gereden. Sommige stukken waren inderdaad loodzwaar maar de uitzichten waren de moeite. Voor herhaling vatbaar.
Van: p&p Ingegeven op: 25-oct-2003 Gereden op: 19-oct-2003
De rode van Brakel gereden vandaag.
Afwisselend parcours, met veel klimwerk en snelle technische afdalingen.
Bewegwijzering was ok.
Een aanrader.
Van: Dirk Ingegeven op: 8-sep-2003 Gereden op: 8-sep-2003
De bewegwijzering was wel degelijk in orde toen ik alle routes reed op 8 augustus. Je moet wel vooraf de kaart goed bestuderen om te kiezen waar en wanneer je overgaat van groen naar blauw, van blauw naar rood enz... want de diverse routes draaien maar wat door elkaar. Alle pijltjes stonden er wel degelijk, maar niet allemaal even goed zichtbaar.

Het is een uitdagend parcours waarvan er sommige stukken bij "modderweer" haast ondoenbaar zullen bijliggen.

Wel jammer dat aan Brakelbos geen singletracks worden opgezocht, nochtans zijn die er in ruime mate...
Van: koen Ingegeven op: 27-aug-2003 Gereden op: 12-jul-2003
12/07/2003: Er moet blijkbaar flink wat zijn misgelopen de laatste maanden, want de bewegwijzering was één van de slechtste die ik ooit ben tegengekomen, de rode route hebben we na lang zoeken en draaien en keren moeten opgeven. Zonder een plan mag je het wat ons betreft echt vergeten, en telkens moeten stoppen om op je plan te kijken is ook niet echt aangenaam fietsen. Wij zijn best wat gewoon maar deze route doen we niet meer. Het is ons duidelijk dat de route volledig verwaarloosd is qua bewegwijzering. Het is spijtig dat in zo een mooie streek als Brakel zoiets niet meer onderhouden wordt. Als je dan telefoneert naar het opgegeven nummer blijkt dit niet te kloppen. Een paar keer per jaar de route controleren is toch niet zo een grote opdracht?
Wat ik vooral spijtig vind is dat wij met een paar mensen afspreken, er onze tijd insteken en dan teleurgesteld terug naar huis moeten gaan door een verwaarloosde route.
Van: Hendrik De Backer Ingegeven op: 15-jul-2003 Gereden op: 8-jul-2003
Dinsdag 8 juli 2003

Na een kort telefoontje kon ik enkele van mijn fietsmakkers snel overtuigen, om eens de Bloso-mountainbike route te rijden .

Het was niet eenvoudig om een aanknopingspunt met de route te vinden, laat staan zelfs een startplaats,daar deze zich voor de drie verschillende pistes op

Andere locaties situeren .

Na tien minuten zoeken konden we ons dan toch eindelijk op weg begeven .

Reeds na enkele kilometers is het gissen ,gelukkig hadden we de goede kant gekozen .

Verder geen opmerkingen wat de rode route betreft.

Veel variatie ,mooie technische stukjes en toch nog voldoende beton om even op, adem te komen .

Bij de opsplitsing naar de andere route was de keuze snel gemaakt ,laten we de rode afwerken de rest doen we dan maar op een andere keer.

Maandag 14 juli 2003

Deze morgen heb ik niemand bereid gevonden om met mij de rest af te werken , dan maar alleen.

Om 8 uur vertrokken ,eigenlijk was het beter van nog vroeger te vertrekken ,maar door de hoge temperaturen zijn we de avond voordien niet op, tijd in ons bed geraakt.

Voor een groene en een blauwe piste zitten er toch wel enkele heel lastige en moeilijke stukken in ,niet echt iets voor beginnende mountainbikers , wel een aanvulling op de rode piste.

Het is echter zeer spijtig dat de bewegwijzering in zeeeeer slechte staat is,

Ontbrekende pijltjes, afgebleekte pijltjes slechte plaatsing……..

In de streek van Elst is het zelfs verschrikkelijk erg !

Spijtig want ondanks dit alles was het een mooie rit.

Bij thuiskomst nam ik de telefoon in de hand om de verdwenen signalisatie aan de bevoegde sportdienst te melden, maar daar bleek het opgegeven telefoonnummer niet meer te bestaan.

Wat jammer.

Zo is men steeds zeker dat iedereen tevreden is !
Van: Benedikt Ingegeven op: 25-jun-2003 Gereden op: 25-jun-2003
25/06/2003: Iedereen hier maar spreken over wat nu eigenlijk het zwaarste parcours van Oost-Vlaanderen zou zijn.Het startpunt (Elst kerktoren) ligt vlakbij het parcours van Oudenaarde.
Ik wist niet wat te verwachten...zou dit het zwaarste parcours zijn ?
Ook te zien aan de gemiddelde snelheid van mijn voorganger hier (iets meer dan 19 km/u) was ik toch gewaarschuwd. Desalniettemin ben ik ervoor gegaan (na Kluisbergen en Oudenaarde de voorbije weken; wegens berichten van slechte bewegwijzering laat ik Geraardsbergen voor wat het is)groen begonnen en algauw krijgt men toch een serieus klimmeke onder de wielen geschoven...groen en blauw lijken over het algemeen nogal veel hetzelfde off-road waar men behoorlijk door elkaar wordt geschud (mijn fully thuis gelaten)... waar rood soms op andere parcours wat teleur stelt is dit hier niet het geval. Rood is behoorlijk zwaar!Jammer maar ook in de afdaling moet je opletten (spoorvorming omgeven door hoog gras) en even was ik de weg kwijt (aan het industrieterrein moet je na rechts te gaan (hier komt men op een baan die naar die industriezone leidt) na 20/30 meter naar links door een tunnelke waar het rode bordje nog staat maar wat overspoten is door graffiti (de rest van dat tunnelke ook trouwens). Het duurde toch tot kilometer 27 eer men een echt stijl stuk tegenkwam (geen kasseien) dus toch nog boven de 10 km/u afgehaspeld. Net voor ik vermoeid begon te worden en naar het einde van rood snakte; krijgt men echter een serieuze klim (met kasseien!) ...ik zat er gewoon kapot aan 6/7 km/u! Mini-koppenberg als je het mij vraagt en daarvoor krijg je alweer een schokkende afdaling. Wel oppassen voor de loslopende honden van boer x.
Even dacht ik te worden gebeten maar toen ik 'rustig' hardop riep (meer om mezelf moed in te pompen) kwam ik toch weer tot de constatatie dat blaffende honden niet bijten. Op groen ben ik dan nog de weg kwijtgespeeld (eens de grote baan over N8) en daar wilde ik er de brui aan geven (na iets meer dan 2u en 44/45 km op de teller)even later kwam ik nog een groene lus in Elst tegen met weer zo'n shakend klimmeke, manmanman was dat shaken(de boer had zijn veld ne keer op een speciale wijze gedraineerd)! Al bij al had ik ruim 53 kilometer op de teller aan een gemiddelde snelheid van 21,3 km/u. En of dit nu de zwaarste is ? Ik weet het niet, rood is idd. zwaar maar het parcours deed toch wat aan Oudenaarde denken en Kluisbergen vind ik toch zwaarder alhoewel de afstand van Brakel niet te onderschatten valt!
Van: peter van herreweghe Ingegeven op: 5-may-2003 Gereden op: 2-may-2003
02/05/2003: rood+blauw+groen gereden, 47 km op mijn teller, prachtig parcours, veel off-road.

rood: perfecte bewegwijzering, af en toe staat er een paaltje na de bocht ipv er voor, maar dat zijn schoonheidsfoutjes

blauwe verbindingsstukjes, heir ontbrak 1 pijltje, na ca. 4 km na de splitsing rood-blauw, moet je de aardeweg naar rechts nemen, dalend, anders kom je na zo'n 500 meter op een drukke weg -zoals ik :-)))

groen: pijltje naar rechts richting kerk Zegelsem is nog steeds niet terug geplaatst, paaltje staat er nog steeds. Nadien wel weer goed aangegeven. Enkele serieuze kuitenbijters voor een groen parcours.

't Was de eerste keer dat ik Brakel reed, en ik kom er zeker nog terug. Is volgens mij één van de zwaarste parcours van O-Vl. Er stond veel wind (5bft), reed de 47 km aan gemiddeld 19,2 km/u
Van: Wouter Quartier Ingegeven op: 26-feb-2003 Gereden op: 23-feb-2003
23/02/2003
Zondag rode route gereden met prachtige voorjaars (winter) zon. Prachtige route in prachtige omgeving, maar 15 cm. dikke kleilaag op een bevroren ondergrond maakt het knap lastig - zeker bij de afdalingen.
prachtig aangeduid, behalve bij het begin in het industriepark van Brakel - daar is het bij een haakse bocht naar rechts niet duidelijk waar je naar toe moet. Best draai je net na de bocht links een veldweg op en wanneer je na 150 meter op een verharde T komt sla je links af (bergaf), zo'n 200 meter verder vind je de markering terug!

De route is zeker een aanrader en we komen zeker terug!


Van: Silvie Decat en Koen De Jonghe Ingegeven op: 2-jan-2003 Gereden op: 24-nov-2002
Zondag 24 november hebben mijn vriend en ik de mountainbike-route in Elst gedaan. Het is de groene route die vertrekt aan de kerk van Elst. Er ontbreken twee pijltjes, waardoor we wel een tijdje verloren zijn
gereden.
Aan het bushokje "Terlindenstraat" staat een paaltje, maar het plaatje ontbreekt. Hier moesten we blijkbaar naar rechts afslaan, in de richting van de kerk van Zegelsem. Daarna moesten we een stuk over kasseien. Dan moesten we opnieuw naar rechts aan de "Fronebroek". Hier staat ook opnieuw een
paaltje, zonder plaatje erop.
Verder wil ik ook even de opmerking geven dat we na de Fronebroek in een veldwegje moesten rijden, wat blijkbaar in een jachtgebied bleek te liggen. Er waren op dat ogenblik in ieder geval jagers aan het werk... Dat gaf niet zo'n veilig gevoel!
In ieder geval was het een heel toffe route in een heel mooie streek!
Van: Dirk Vandamme Ingegeven op: 21-sep-2002 Gereden op: 21-sep-2002
De blauwe, rode en groene route gereden op 21/9/02.<br>
Prachtig terrein met hier en daar een ontbrekend pijltje (voornamelijk op de groene route). <br>
In elk geval de moeite waard en hier kom ik zeker terug.
Van: Hugo Vanderstichele Ingegeven op: 7-sep-2002 Gereden op: 7-sep-2002
Zaterdag 07/09/2002 hebben we de volledige mountainbike route in Brakel (rood, blauw, groen) gereden. Verschillende malen was de bewegwijzering niet duidelijk. Ofwel wegens afwezigheid van een paaltje, ofwel wegens onduidelijke driehoekjes op de plaatjes.<br>
Anderzijs vonden we het wel een zeer mooi parcours!
Van: Bruno Haemers Ingegeven op: 5-aug-2002 Gereden op: 5-aug-2002
05/08/2002:<br>
De rode piste in Brakel gedaan: opnieuw een hoog staaltje van de prachtige Vlaamse Ardennen. Deze ca. 25KM-lange piste verveelt je voor geen seconde. Na een korte introductie over wat baanwerk, begin je aan een heel gevarieerd parcours met veel off-road, hier en daar stevige hellingen en dan natuurlijk ook de bijkomende (doch niet te gevaarlijke) afdalingen.<br>
Op de bewijzering was ook zo goed als niets aan te merken. (1 opmerking misschien: na ongeveer 3/4 van het parcours (en na een lange beklimming, kom je op een drukke baan naar Ronse terecht. Het pijltje (vlak voor je komst op die baan) schept een beetje onduidelijkheid, maar hier moet je gewoon de baan oversteken (en niet naar links), eventjes over een stukje steenafval rijden en dan naar verder naar rechts).<br>
Maak je echter geen illusie rond de beperkte 25KM. De rode piste in Brakel is wel degelijk 'rood' waard: Zeker bij regenval zitten er een aantal heel technische stukken bij. Bovendien staan er, vooral naar het einde toe, een aantal stevige beklimmingen voor de boeg die je echt wel goed voelt in dij en kuiten. De mooiste hebben ze voor het laatst gehouden: een beklimming die verdacht veel weg heeft van een 'Geraardbergse Muur'.<br>
1 minpuntje: aan het containerpark in de Industrielaan (plaats van vertrek) staat een hoge druk reiniger waarmee je je fiets kan afspuiten: dit toestel is m.i. véél te krachtig voor een gezonde MTB-reiniging.<br>
Conclusie: Brakel is een prachtige piste, vol afwisseling, goed bewegwijzerd en voor MTB-ers die de typische kenmerken van de Vlaamse Ardennen weten te appreciëren. Een absolute aanrader!