logo  
KruibekeKruibeke
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Sporthal 'De Dulpop' Lange Gaanweg (Beekdam), 9150 Bazel  03/774.43.96
blauw Kallebeek Veer Oversteek Schelde Bazel - Hemiksem, 9150 Bazel 
groen Kruibeke Veer Scheldelei, 9150 Bazel 

Lussen
blauw groen
27,7 km (175 hm)GPX 13,8 km (94 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Hamme - Elversele Waasmunster - Kruibeke Kruibeke - Sint Gillis Waas
0,5 km (7 hm)GPX 14,4 km (114 hm)GPX 14,5 km (100 hm)GPX

Informatie
Sporthal 'De Dulpop' 9150, Bazel
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal 'De Dulpop' ja ja ja ja ja
Kallebeek Veer ja ja neen neen neen
Kruibeke Veer ja ja neen neen neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Matthias Ingegeven op: 27-apr-2020 Gereden op: 26-apr-2020
Gisteren met mijn gravelbike de blauwe lus gereden. Als iemand die gewend is van lange ritten op de racefiets te doen, was dit mijn eerste ervaring op de gravelbike. Fijne route, perfecte bepijling en niet technisch. Ideaal om met een gravelbike te doen. Mooie paden door de velden, ongeveer de helft onverhard. Deze route heeft ervoor gezorgd dat ik de smaak te pakken heb en nog meer Off-Road padjes ga zoeken.
Van: Matthijs Ras Ingegeven op: 9-aug-2018 Gereden op: 7-aug-2018
Gereden op een van de warmste dagen van het jaar. 35gr ongeveer. Grappige route door een mooi landschap. Weinig technische stukken. Aardig wat single tracks langs de landbouw gronden. Sommige stukjes waren wel spannend door aan de ene kant meters hoge maisgewas en aan de andere kant een hekwerk met prikkeldraad. Mooie route om met tempo km's te maken.
Van: Dirk DC Ingegeven op: 31-may-2018 Gereden op: 26-may-2018
Zaterdagochtend vertrokken met z'n 2 vanuit Edegem en in Hoboken de overzet genomen tot in Kruibeke. Als je de boot verlaten hebt staat er reeds een mooi bord met de routes en de aansluitmogelijkheden. Wij gestart met de groene lus en aansluitende de blauwe gereden, in totaal 42 km voor de lussen, vanuit Edegem hadden we er in totaal 58 km opzitten. De route is eerder vlak en geeft weinig uitdaging voor de geoefende rijder, er zit wel alleszins één zeer mooie singletrack tussen door de velden.( blauwe lus). Mooie afwisseling van het terrein tussen off-road, grindpaden, bos en asfalt. Geen ontbrekende pijltjes, wel hier en daar één gemist door onoplettendheid of wildgroei van struiken wat niet zo raar is deze tijd van het jaar. Af en toe de dijk op en af, zeer mooie paadjes om te rijden , de stukken door het bos of in het veld waren netjes netelvrij gemaakt.
De ontspanning stond voorop met dit ritje, hier en daar in gezellige dorpjes kom je leuke cafeetjes tegen om iets verfrissend te drinken.Wij doen hem zeker nog eens een keertje over !
Van: Thomas D'hondt Ingegeven op: 17-aug-2017 Gereden op: 14-aug-2017
Al een paar keer de beide lussen aan elkaar gereden vanuit Bornem, goed voor zo'n 62 kilometer.

Paar toffe stukken als singletrack maar slecht onderhouden (vooral naar het einde toe), netels waar je jezelf in kunt verliezen, doorns, hier en daar paaltjes weg of pijlen die overgroeid zijn...

Spijtig want is wel toffe streek om te rijden, beter onderhoud en dit is een subtopper ;-)
Van: Jonas Ingegeven op: 7-aug-2017 Gereden op: 6-aug-2017
Gisteren de blauwe route gereden. De GPS-track komt inderdaad helemaal niet overeen met de route.

In het algemeen redelijk veel op de baan rijden. Er zijn wel enkele leuke single tracks verwerkt in het parcours. Deze zijn spijtig genoeg niet onderhouden. Mijn benen zijn helemaal toegetakeld van de netels. Soms zag je het paadje zelfs niet meer door de begroeiing. Gemiste kans dit parcours!
Van: mario Ingegeven op: 17-dec-2016 Gereden op: 17-dec-2016
ik heb vandaag zowel de blauwe als de groene lus gereden. ik had de route hier van de site gedownload. deze bleek niet te kloppen. ik was wel niet aan de start vertrokken maar rechtstreeks van thuis in Deurne. nu blijkt dat door werken op de dijk het niet altijd evident was om te weten of je nog wel juist zat. ook gemerkt dat niet alle pijltjes duidelijk te zien waren. ik heb er zeker al eentje gemist omdat er juist een auto voor reed. ook wel gemerkt dat de groene route ook niet helemaal volgens de gps route was. ik heb wel gezien dat de gps track van de groene en blauwe lus hier niet meer op de site te downloaden is. ook las ik dat de route onlangs zou zijn aangepast. ook op de blauwe route veel stukken asfalt. wel één opmerking over de groene lus is dat je er een paaltje boven op de duik juist voor de trappen naar de sporthal een beetje te vroeg sta. ik ben daar naar beneden gereden terwijl je eigenlijk gewoon verder rechtdoor moet tot je langs de dijk naar beneden kan rijden. verder een toffe tocht voor de beginnende mountainbiker.
Van: Erik Ingegeven op: 31-oct-2016 Gereden op: 31-oct-2016
Vandaag de blauwe lus gereden. De gemeten afstand is 26km (komt dus niet overeen met de afstand aangegeven op deze site)
Wegwijzers in het veld zijn perfect in orde. Wel verwarrend is het feit dat de kaart op deze site niet overeenkomt met de situatie in het veld.
De route op de kaart is vls mij nog de oude route.
Ik neem aan dat de gps track ook niet actueel is.
Ook in het veld staan er op sommige plaatsen op de oude route nog blauwe wegwijzers (verbinding R'monde - Hoogstraat). Deze dus niet volgen.
Een groot deel (schatting 60%) is verharde weg.
Van: Ivo De Decker Ingegeven op: 9-oct-2016 Gereden op: 9-oct-2016
Ik heb gelezen dat deze route volledig vernieuwd is. De officiële opening is op 16/10/2016.
Ik kijk er al naar uit.
Van: Maarten Van Mieghem Ingegeven op: 6-oct-2016 Gereden op: 6-oct-2016
Nieuwe (blauwe) pijltjes gesignaleerd!
De paaltjes stonden er al enige tijd...
Komt het toch terug goed met deze route?
Momenteel nog geen info terug te vinden op Sport Vlaanderen.
Van: Gregory Ingegeven op: 1-sep-2016 Gereden op: 30-aug-2016
Onmogelijk om deze route te rijden. Nergens een pijltje te vinden.
Van: Raoul Ingegeven op: 14-may-2016 Gereden op: 14-may-2016
Zéér slecht bewegwijzerd!!! Onmogelijk correct te volgen, spijtig...
Van: Maarten Van Mieghem Ingegeven op: 6-nov-2015 Gereden op: 2-nov-2015
Zonder de commentaren gelezen te hebben dacht ik deze route nog eens te rijden nu de grootste werken aan de potpolder achter de rug zijn.
Helaas... (nog) geen bordjes te zien. Gelukkig kende ik het gebied een beetje.
Wel heel jammer dat er leuke tracks verboden zijn voor fietsers. Waarom doen ze dit toch?! Alsof een fietser zich slechter zou gedragen als een wandelaar?

In ieder geval, na wat zoeken op de site van bloso, vond ik dit: "De mountainbikeroute van Kruibeke is tijdelijk gesloten wegens werken aan de potpolder."
Van: Lieve Ingegeven op: 20-aug-2015 Gereden op: 20-aug-2015
Vandaag met het veer naar Kruibeke gegaan. Nergens een paaltje of een infobord gezien. En inderdaad, veel van de vroegere onverharde paden zijn geasfalteerd.
Waarom staat deze route nog steeds op de website?
Van: Kristof Ingegeven op: 30-dec-2014 Gereden op: 30-dec-2014
Vandaag deze route nog eens geprobeerd. Door de heraanleg van het gebied is de route bijna volledig (vooral stuk aan de schelde-oever) gewijzigd tov het routeplan. Ook de weg is volledig in asfalt aangelegd.
Heb wel een alternatieve route genomen dan. Vooral in de polders rond steendorp, bazel en kruibeke heb ik een paar leuke onverharde wegen gevonden.

Tip! Zonder gps niet aan beginnen. Voor je het weet rij je verloren.
Van: crazy crank Ingegeven op: 7-apr-2014 Gereden op: 5-apr-2014
Slechts enkele pijltjes resten deze verlore gegane route.
Zonder GPS kom je nergens, de tracks zijn nog bruikbaar, al moet je hier en daar door de werken aan de Scheldekant een alternatief zoeken.
Van: jan Ingegeven op: 29-sep-2012 Gereden op: 30-sep-2012
net de blauwe route proberen rijden,
veel pijltjes zijn in slechte staat of ontbreken, onderweg nog eens wegenwerken, dus volledig de mist in :(
volgende keer gps mee
Van: Peter Ingegeven op: 12-apr-2012 Gereden op: 12-apr-2010
Volgens mij bevatten de GPS bestanden die je bovenaan kan downloaden enkel het vertrekpunt en niet de hele track.
Van: Erik Ingegeven op: 10-apr-2012 Gereden op: 17-oct-2011
Met een makker afgesproken om de route van Kruibeke te rijden, omdat we beiden niet van de streek zijn en we ook fris gewassen huiswaarts konden keren ook eerst geinformeerd of we op de bewuste dag ons in de sporthal konden omkleden en douchen, bleek allemaal geen probleem te zijn. Aangekomen op de dag zelf, was koel maar droog weer, vertrokken we, we gingen blauw en groen rijden, doch na het vertrek aan de sporthal was de weg reeds afgezet wegens werken, na lang zoeken toch de route gevonden maar was van korte duur, we hebben heel veel van de polderwerken kunnen zien en dat was het dan ook. van een route met pijltjes was er helemaal geen sprake jammer dat een eendergelijke route op de website vermeld staat. Na een kleine 2 uur gereden of beter gezocht te hebben en toch enkele met netels overgroeide wegen bereden te hebben in de sporthal aangekomen. Daar viel men uit de lucht toen men vroeg of we ons konden omkleden. Daar had men blijkbaar nog nooit van gehoord dat dit kon! en te weten dat het zowel op de website vermeld staat én dat er op voorhand voor gebeld was. De route van Kruibeke daar zijn maar 2 opties voor of sluiten of opnieuw aanleggen met goede pijlen en deftige afspraken naar het personeel van de sporthal toe,
Van: Geert Ingegeven op: 15-aug-2009 Gereden op: 28-jul-2009
Met veel goede moed zijn we met 3 vertrokken naar Kruibeke (vanuit Maldegem). Helaas de commentaren niet gelezen, want van bij de start al problemen met werkzaamheden rond de Schelde. Parcours volledig afgesloten vanaf veerpont op de blauwe lus. Toch doorgegaan langs de Schelde (had kaart bij van parcours). Eindje verder teruggekeerd naar startpunt want geen pijl te vinden. Dan maar de groene lus, begon veelbelovend maar ter hoogte van de Schelde opnieuw problemen met werken.
Voor ons mag BLOSO deze route schrappen en een nieuwe route uitstippelen in deze toch wel mooie streek.
Van: Paul Arets Ingegeven op: 11-may-2009 Gereden op: 7-may-2009
Met z'n drieen naar Kruibeke gereden. Een Bloso parcours onwaardig. Er zijn naast de rivier grote werkzaamheden bezig voor een overstromingsgebied of zo, zodat alle pijlen daar weg zijn. Al een geluk kende ik het parcours nog een beetje van vroeger. Zo hebben we toch 2* groen en 1* blauw kunnen doen zodat we toch aan een 40 km geraakten. Ga een boze mail naar Bloso sturen want ze zouden dit parcours beter opdoeken.
Van: Tim VT Ingegeven op: 13-apr-2009 Gereden op: 14-mar-2009
Vandaag de blauwe en groene route gereden, pijlen staan relatief goed zichtbaar. Hebben maar een paar keer moeten zoeken. Uiteraard kan je in deze regio geen bergen verwachten maar hebben ons toch goed geamuseerd.
Van: MTBeire Ingegeven op: 15-mar-2009 Gereden op: 15-mar-2009
Vanmorgen vol goede moed aan de groene en blauwe lussen van Kruibeke begonnen.

Ik had beter eerst de commentaren zelf eerst gelezen, was inderdaad niet zo positief.

Ter hoogte van Steendorp aangepikt aan de blauwe lus. Tot aan de splitsing met de groene lus in Bazel alles nog goed : route goed te berijden en goede bewegwijzering.
Vanaf toen groene route gevolgd en toch enkele keren moeten zoeken, en eenmaal op het meest noordelijke punt in Kruibeke toegekomen geen enkele pijl meer gevonden. Via de onverharde dijk dan maar volledig tot aan Rupelmonde teruggereden. Gelukkig had ik een (onvolledige/onduidelijke) kaart bij. Anders waarschijnlijk nog niet thuisgeraakt.

Indien men deze bewegwijzering op de groene route niet meer in orde brengt, zou ik deze route zeker afraden. Misschien wel goed te doen met gps...
Van: Jan Ingegeven op: 20-sep-2008 Gereden op: 20-sep-2008
Vandaag de blauwe en groene route gereden.
Weet niet of het de bedoeling is dat er continue kan gefietst worden of het een ontdekkings- of oriëntatietocht is waarbij continu de weg gezocht moet worden. In het laatste is men in ieder geval geslaagd.
Op de blauwe route is de weg op de dijk net voorbij de veerboot volledig afgesloten. Geen doorkomen aan; geen alternatieve route aangegeven. Met wat oriëntatiegevoel vindt men de route een paar km verder terug.
Op de groene route zijn de aanduidingen ronduit slecht. Op een paar plaatsen staat er geen (zichtbaar) bord meer; op vele plaatsen zijn de aanduidingen overgroeid door planten en takken.
Daarnaast leidt de route in één van de bebouwde zones tussen de omheiningen van woningen. Bijna niet meer mogelijk om hier fietsend doorheen te komen.
Samenvattend. Wat een mooie tocht zou kunnen zijn moet dringend eens terug onderhanden genomen worden. We zouden de verantwoordelijken enkel maar eens kunnen aanraden zelf op de MTB te springen en de route af te rijden.
Van: Chris Ingegeven op: 11-jun-2008 Gereden op: 11-jun-2008
Vandaag de blauwe en groene lus nog eens gereden. Was lang geleden maar dacht dat het een goede starter was voor mijn vrouw die nog nooit eerder had gemountainbiked.

om het even kort samen te vatten...schandalig !!!

- Bijna de helft van de pijlen waren niet zichtbaar doordat het gras te hoog staat en één pijl was verdwenen.
- Op verscheidene paden staan de brandnetels zo dichtbegroeid dat de fun er echt wel af is. Eén stuk op de blauwe lijn is gewoon NIET meer bereidbaar.
- Op de blauwe lus ligt er in het polder-gedeelte plots een baggerleiding op de weg, maar geen probleem, even fiets erover zetten en je kan verder...even verder kom je echter wel terecht midden op een bouwwerf !!
- Op de groene lus, even na de jachthaven staat er plots een hek waarop een bord hangt dat de toegang verboden is wegens werken...geen omleiding, dus je bent verplicht om terug te keren of op goed geluk zelf een omweg zoeken (wat wel gelukt is)
- Het stuk op de groene lus waar de koeien los lopen: normaal gaan die beestjes braaf opzij als je eraan komt...de stier van vandaag echter niet; toen we op ongeveer 30 meter van hem kwamen ging hij recht staan, richtte hij zich naar ons en begon met de poten over de grond te schuren...ik ben nu geen broekschijter, maar dit was me toch net iets te link. Dus terug een omweg moeten zoeken.

Mijn persoonlijke mening: deze route is het label "bloso" niet meer waardig
Van: Gunter Ingegeven op: 26-feb-2008 Gereden op: 16-feb-2008
Had meer verwacht van deze route,na rijden van wegels door een woonwijk al snel de weg kwijtgeraakt,bewijzering is niet echt optimaal,tegengevallen terwijl dit toch een mooie streek is.
Van: stefaan deneef Ingegeven op: 7-oct-2007 Gereden op: 7-oct-2007
Vandaag de groene route gereden, deze is goed bewegwijzerd tot halverwege het parcours, waar ik geen wegwijzers meer vond en zodoende zelf de weg terug moest vinden.

Jammer
Van: Pieter Ingegeven op: 8-jun-2007 Gereden op: 7-jun-2007
Gisteren zowel groene als blauwe lus gereden en dit met GPS. Alle bewegwijzeringen volledig in orde, maar vrij veel asfalt wegen en op sommige plaatsen stonden gras en planten enorm hoog wat het fietsen bemoeilijkte. (Rode route waarover sprake in andere commentaren bestaat volgens mij niet meer)
Zal de route doorsturen naar de webmaster voor de geïnteresseerden
Van: Maarten Van Mieghem Ingegeven op: 15-mar-2007 Gereden op: 15-mar-2007
Bezoek ook eens www.bloggen.be/belmtbroutes voor verslagen van bloso-routes die ik persoonlijk gereden heb. Onder andere het parcours van Kruibeke, maar ook dat van Kluisbergen, Herentals, Waasmunster en Destelbergen staan al online!

Groeten,
Maarten
Van: Maarten Ingegeven op: 17-oct-2006 Gereden op: 16-oct-2006
Berijdbaar en niet bereidbaar... sorry maar kan niet tegen eigen spellingfouten. Helaas kan je je eigen bericht niet aanpassen :)
Van: Maarten Van Mieghem Ingegeven op: 17-oct-2006 Gereden op: 16-oct-2006
Beste bikers,

ik fiets deze route geregeld als training. Het is eens een leuk alternatief voor een training op de weg. Het moet gezegd: eindelijk is de bewegwijzering terug op punt! Maar groot nadeel: de kaartjes - die je op internet vindt en aan de start - werden niet aangepast!!!

Enkele tips:
- Op de rode lus rijd je eerst tot aan het veer van Kruibeke, daarna keer je door de bossen en via de dijk terug richting Bazel. Als je voor de tweede keer richting dijk rijdt, wordt je via een "hobbelpaadje" terug landinwaarts gestuurd. Je rijdt dan langs een mooi kreek. Ik ben echter een voorstander van iets vlotter bereidbare off-road baantjes. Daarom: je kan perfect je weg op de dijk vervolgen tot aan Kallebeek Veer en dan op de blauwe route inpikken.

- Aan Kallebeek Veer kan je dan ofwel nog steeds verder op de dijk rijden, ofwel het volgende doen: je rijdt weg van de dijk en iets verder heb je 3 mogelijkheden: je neemt de linkse baan (ook zichtbaar op het bloso-kaartje). Dit is een leuke kasseiweg. Daarna blijft je bij elke splitsing gewoon rechtdoor rijden. Zo kom je uiteindelijk dmv een kort en stevig klimmetje terug op de dijk terecht alwaar je de blauwe lus verder kan volgen.

- Eens je het verste punt in Rupelmonde bereikt hebt, stuurt men je terug richting Bazel. Als je nu verder de dijk volgt richting Steendorp, kan je daar een extra klim doen. Ofwel rijd je dan via de grote baan terug richting Bazel waar je terug op de blauwe lus kan aansluiten (aan de lichten boven op de "klim" rechts), ofwel kan je ook off-road terug naar de blauwe lus rijden. Je doet dit door boven op het klimmetje ter hoogte van de parking rechts af te slaan. Daar zie je een landweggetje. Als je dit volgt, kom je in een nieuwe woonwijk terecht alwaar je weer de blauwe lus kan verderzetten. Misschien de eerste keer wat zoeken, maar toch een mooi alternatief volgens mij!

Veel plezier iedereen!
Van: ronny Ingegeven op: 20-sep-2006 Gereden op: 18-sep-2006
vandaag de route gereden vond de rode wel de moeite veel maar de blauwe vond ik te veel asfalt. verder geen commentaar goede wegbewijzering enz. deze side zou ook wel ne keer aangepast mogen worden want er zijn in oost vl nog een paar goeie bloso mbk routes bijgekomen intussentijd!
Van: yannick Ingegeven op: 12-sep-2006 Gereden op: 12-sep-2006
Ik heb vandaag de route gereden ,en het was wel de moeite om eens te doen.Heb het veer in hoboken genomen naar kruibeke,en daar direct de rode route gevolgd tot aan de sporthal van bazel,en daar op de blauwe verder gereden.De blauwe route staat goed aangeduid,maar op de rode route zijn er een paar paaltjes weg,zeker in de woonwijk aan de sporthal daar is het even zoeken,maar voor de rest geen commentaar op deze route!

yannick
Van: Bjorn Ingegeven op: 29-jun-2006 Gereden op: 29-jun-2006
Beste MTBikers,

Ik heb gisteren de overzet naar Bazel genomen, om daar de blauwe route te rijden.
Het was de eerste maal dat ik daar ben gaan rijden, en ik moet zeggen, het is een mooie route, met veel afwisseling.
Ik ben vertrokken aan Kallebeek-Veer. De pijltjes staan goed aangeduid. Alleen wanneer je aan de sporthal "De Dulpop" komt, heb ik ff mis gereden, omdat ik daar geen pijltjes vond naar waar ik moet, wel om vanaf hier de rode route te beginnen, maar dat was mijn bedoeling niet gisteren.
Maar al bij al, is het een prachtige routen om zeker eens te doen

Groetjes
Bjorn
Van: Dirk Van den Bergh Ingegeven op: 1-jan-2006 Gereden op: 1-jan-2006
Al de alcohol moest eruit! Vertrokken van in Merksem, 19 KM tot in Kruibeke. Daar heb ik de rode route gereden. Ik ben maar één keer verkeerd gereden, maar dat was in Kruibeke zelf, zodat het niet moeilijk was om terug op de juiste route te komen. De aanduiding van de rode route is voor de rest nu prima in orde. Maar nog nooit heb ik in zulke modderige brei gereden! Waarschijnlijk is dit wel na de sneeuwval van eergisteren, maar de kleigrond bleef gewoon overal aan plakken, zo erg dat ik op de duur niet meer kon rijden, met een bijna valpartij tot gevolg en nu een dikke knie van tegen mijn fiets te stoten. En maar geld uitgeven om een licht fietske te hebben ... ik kon hem nog met moeite optillen! Het lag in mijn bedoeling om de rode én de blauwe route te rijden, maar ik ben wijselijk teruggereden ... In totaal had ik zo ook al 51 Km ... Ik heb er toch van genoten op deze nieuwjaarsdag! Onderweg ben ik geen enkele biker tegengekomen ...
Van: doeternietoe Ingegeven op: 3-nov-2005 Gereden op: 3-nov-2005
Eindelijk is er iets gedaan aan het probleem van de rode route. Heb er enkele instanties voor moeten mailen maar uiteindelijk heeft dan toch iemand de verantwoordelijkheid genomen en een nieuwe route uitgestippeld. Bedankt hiervoor. Als ik nu eens weinig tijd heb, kan ik in mijn eigen gemeente nog eens een toerke maken.
Van: doeternietoe Ingegeven op: 3-nov-2004 Gereden op: 28-oct-2004
Als recreatieve mountainbiker uit de buurt had ik me voorgenomen om nog eens in de eigen streek te gaan rijden. Aangezien de startplaats op enkele kilometers van mijn thuis ligt, dacht ik waarom nog eens niet hier gaan rijden ipv altijd verder weg te trekken. Jammer alleen dat de aangeduide "mountainbike"-route echter helemaal de mist is ingegaan sinds de werken aan de potpolder. De uitgestippelde rit bestaat uit een blauwe en rode route. De blauwe is bijna nog volledig in orde, maar eens je op de rode route komt, loopt het helemaal in het honderd. Daar waar de route zou moeten lopen, zijn er nu enorme dijken aangelegd waar je nog met moeite overheenkan. In principe mag je er niet meer overheen, omdat je dan op de werf van de potpolder terechtkomt en indien je niet uit de buurt bent, rij je volledig de mist in. Nergens staan nog aanduidingen of pijltjes met de route. Het is een schande dat Bloso dit nog niet heeft gezien. Zeggen ze niet dat ze alle jaren de routes herbekijken? Wel, hier hebben ze dan toch nog hopen werk!! Misschien moet het gemeentebestuur van Kruibeke dan maar eens de handen uit de mouwen steken en voor een alternatief zorgen.
Ik hoop dat hier reactie op zal komen door minstens één van beide instanties. Ik vind het doodjammer om tegen andere mountainbikers te moeten zeggen dat ze een rit naar Kruibeke beter niet kunnen maken omdat het parcours eigenlijk nog maar voor de helft bestaat.
Een lokale rijder
Van: Christophe Ingegeven op: 20-sep-2004 Gereden op: 1-sep-2004
Dit is zijn echt geen toffe routes !
- De wegaanduidingen zijn meestal onduidelijk of verdwenen
- De routes lopen bij voorkeur op asfalt of in villawijken
Is deze route thuis op kaart uitgestippeld ?

Een tip voor echte MB'ers :
- Vanaf Kallebeekveer volg je de dijk naar het zuiden tot een de rupelmondse kreek (2km.)
- Sla rechtsaf tot je aan de verkortingsdijk komt(1.5km.)
- Dwars deze en ga zo verder tot de Kruibeekse Kreek (1.5km.)
- Sla rechts af en volg aldus de kreek tot je terug op de dijk komt(1km.)
- Volg nu terug de dijk zuidwaarts tot Kallebeekveer (2km.)
(je kan de dijk ook nog een stuk Noordwaarts volgen)

Rij dit tourtje 3 keren en je hebt toch een tochtje van 24 km.
Sorry, veel beter kunnen we hier niet verzinnen.

Christophe
Van: Wood Ingegeven op: 20-sep-2004 Gereden op: 19-sep-2004
Beste,

Ik ben een beetje teleurgesteld over de parcours in Kruibeke.
Het is om onozel van te worden dit is geen mountain bike parcour maar een doolhof.
Met veel overtuiging en moed heb ik mijn speurtocht ingezet maar tevergeefs.
De plaatselijke boeren (echte)hebben naar het schijnt enige frustaties tegenover de paaltjes.Allee in ieder geval mij zien ze er niet meer .

Mvg
Erik

Van: Philippe Michiels Ingegeven op: 23-nov-2003 Gereden op: 17-nov-2003
Ben oorspronkelijk van deze coté maar had die route nog niet gedaan, dit is echt een kutroute! In de buurt zijn er veel betere paden, jammer. Doe zeker niet de moeite om naar hier te komen u zal teleurgesteld zijn!
Van: natuur verder van de mens Ingegeven op: 10-oct-2003 Gereden op: 10-sep-2003
Beste Bart,
Er was een tijd van Flor Grammens, die alle pijltjes in het frans ging overschilderen in Vlaanderen ! Er zijn ook mensen die opkomen voor de natuur, was jij ook niet zo iemand !?! De technologische evolutie ( de bergfiets) zorgt steeds meer en meer voor onbewandelbare wegels en natuur gebieden. We zijn een stukje van de aarde. De wereld is voor iedereen !
Een positief denker
Van: Bart Carelsbergh Ingegeven op: 19-apr-2003 Gereden op: 19-apr-2003
19/04: Aangezien ik zelf in Rupelmonde woon én mtbjer ben, kan ik iedereen afraden een "poging te ondernemen" om aan de plaatselijke mtb-tocht te beginnen. Het is al zeer lang een hopelooze situatie die je als mtbjer het blood van onder de nagels haalt, zeer slechte of geen markering én vooral te danken aan "anders denkenden". Er is wel een beetje hoop dat er in oktober een volledig nieuw parcours zal voorgesteld worden.
Afwachten dus, en vooral ergens anders gaan biken!!!!!
Van: Vanhille Philippe Ingegeven op: 2-may-2002 Gereden op: 2-may-2002
02/05/2002: Ik heb deze route samen met twee vrienden ongeveer twee weken geleden (april 2002)gereden en het is nog steeds een zoektocht ipv een fietstocht.
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 1-jan-2002 Gereden op: 1-jan-2002
<ul><li>Veel asfalt (ongeveer 60%), te veel voor een mountainbikeroute. </li>
<li>Eind oktober 2000 waren er een 10-tal (!) ontbrekende pijltjes, soms is de route gemakkelijk terug te vinden (binnenrijden centrum Rupelmonde naar links), maar na een uurtje begint het wel op de zenuwen te werken, het is tenslotte een fietstocht, geen zoektocht... T.p.v. het 'houten kruis' (einde van de rode route) is het mij bijvoorbeeld totaal onduidelijk hoe het er verder moet. </li>
<li>Vooral het rode circuit heeft last van verdwenen signalisatie. Ik heb een berichtje gestuurd aan de Sportdienst van Kruibeke. </li>
<li>Vlak parcours, geen heuveltje te bespeuren. </li>
<li>In de groene zones is er meer van te maken dan enkel de brede lange dreven rechtdoor. </li>
<li>Snel parcours, zeker bij droog weer. Fysisch een makkie.</li>
<li>Conclusie: * </li>
</ul>
Van: Bram Van Hoyweghen Ingegeven op: 9-may-2001 Gereden op: 9-may-2001
09/05/2001:
Geachte heer

Wij kunnen u melden dat uw klacht over het mountainbikeparcours werd behandeld door het college van 24 april 2001. Via dit college werd er opdracht gegeven aan de gemeentelijke sportdienst om het parcours volledig na te kijken en de knelpunten door te geven. De technische dienst zal de nodige herstellingen uitvoeren.

Wij hopen u hiermee voldoende geinformeerd te hebben en hopen dat u nog veel fietsplezier zal beleven.

Met vriendelijke groeten
namens het gemeentebestuur

het secretariaat
Van: Kurt Van Doorslaer Ingegeven op: 1-apr-2001 Gereden op: 1-apr-2001
1/04/2001: Heb vandaag de mountainbikeroute van Kruibeke 'proberen' rijden.Jammer genoeg lees ik nu jullie commentaar pas want de bewijzering is ronduit slecht.De rode route heb ik zelfs niet gevonden nochtans had ik 28km op mijn teller staan.Jawel,ik heb 10km verloren aan zoeken en verkeerd rijden.Sommige paaltjes staan er niet meer of liggen gewoon naast de weg.Op het einde is er zelfs een fietspad dat dwars door een woning loopt maw er is daar ondertussen een deel van verkaveld.Kunnen jullie misschien mijn commentaar doorsturen naar Bloso of naar de sportdienst van Kruibeke want ik de é-mail-adressen zijn mij onbekend.