logo  
Oostende (Schorre)Oostende (Schorre)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Sporthal Mr. V-Arena Sportparklaan 6,  Oostende 

Lussen
groen blauw
21,8 km (47 hm)GDBKMLGPX 5,9 km (22 hm)GPX

Informatie
Sportdienst , Oostende
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Toerismebureau, Monacoplein, 8400 Oostende, Tel: 059/70.11.99
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Mr. V-Arena ja ja
Opmerking
Op 20 september 2014 werd in Oostende de mountainbikeroute 'De Oostendse Schorreroute' officieel geopend. Twee lussen die een totale afstand van 28 km belopen moeten de Oostendse mountainbikers bekoren.
De groene lus is ongeveer 22 km lang en voor 47% onverhard. De route loopt doorheen het prachtige polderlandschap via de Groene 62, langs de Zoutekreek en de Sluiskreek, naar Zandvoorde. Een ommetje via Oudenburg, met onverharde stroken langs de spoorweglijn Oostende – Brussel, leidt terug naar Zandvoorde en dan verder terug naar De Schorre waar je kunt aansluiten op de blauwe lus. Deze iets meer technische lus is ongeveer 6 km lang en loopt voor 99% off-road. Frederik De Wilde, een zeer actieve mountainbiker, wordt de officiële peter van de route. Hij zal zorgen voor een maandelijkse controle en opvolging. De route kwam tot stand door een samenwerking tussen de Stad Oostende, de provincie, Bloso en de plaatselijke mountainbikeclub.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Patrick Ingegeven op: 24-apr-2017 Gereden op: 21-apr-2017
Heb deze eens gereden zowel blauw als groen
Blauwe route is zeer mooi met enkele korte klimmetjes en afdalingen goed aangeduid
Groene route is iets saaier maar toch enkele mooie stukjes off-road goed bewegwijzering

Heb deze gecombineerd met Bredene daar was het iets meer zoeken naar de pijlen om dat deze veel door het centrum ging. Ook hier wel enkele mooie stukjes in. Maar zeker geen aanrader om een lange auto trip voor over te hebben maar wel leuk als je in de buurt bent.
Van: Shimy Ingegeven op: 19-apr-2016 Gereden op: 29-mar-2016
Echt hele nice, technische single track.
Je huurt een MTB op de dijk in Oostende en een halfuur later rijd je een andere wereld binnen
echt leuk, als je in de buurt bent: zeker doen
Van: Stefan Liedts Ingegeven op: 9-nov-2014 Gereden op: 8-nov-2014
De korte route is zeer leuk, maar na regenval SUPERvettig. Na een opwarming op het cyclocrossparcours van Ruddervoorde was mijn cx-fiets nog proper, maar na 1 rondje in Oostende was een hogedrukreiniger nodig ! Toevallig ontde.kte ik dat aan de achterkant van het park er een volledig cyclocrossparcours klaarstond voor een wedstrijd categorie B twee dagen nadien. Fantastisch !! Na enkele grote plassen water opgezocht te hebben en enkele opdroogsessies op de grasstroken van dit cx parcours, was mijn cx fiets weer enigzins proper
Van: Marteko Ingegeven op: 24-jul-2014 Gereden op: 23-jul-2014
In zeer droge omstandigheden dit Oostends MTB-parcours gereden. De beschrijving van Tim uit 2012 geeft nog steeds een goed beeld van het slechts 6 km !! lange MTB-parcours. Het is inderdaad leuk om een paar keer het kunstmatig aangelegde rondje te rijden en als toemaatje enkele toertjes rond de open lucht piste eraan toe te voegen. Ik heb gepoogd om ad hand vd groene en blauwe pijltjes de weg naar het 25 km (?) lange parcours buiten het sportpark De Schorre te vinden maar daar ben ik niet in geslaagd. Zowel de groene als blauwe pijltjes lopen buiten De Schorre mijns inziens nergens naartoe.
Van: Tim Verhaeghe Ingegeven op: 22-aug-2012 Gereden op: 22-aug-2012
Excuses voor de paar grammaticale fouten. Ik wou zeggen dat er 1 helling met afdaling uit het parcours is genomen.
Van: Tim Verhaeghe Ingegeven op: 22-aug-2012 Gereden op: 22-aug-2012
Beste MTB'ers

Ik ben van Oostende, veel uitdagingen voor de MTB zijn er niet. Maar gelukkig is er wel de korte route doorheen het sportpark De Schorre. De route is een korte lus, 6 km, maar krijgt op Bloso drie sterren. Die sterren zijn naar mijn mening terecht, als je natuurlijk het parcours niet vergelijkt met pakweg het Heuvelland.
Het parcours is vrij technisch: veel off road, smalle passages tussen de bosjes, passages met houtschors op de grond dat lastig bolt, veel groen, volledig verkeersvrij, veel uitstekende wortels, kunstmatige hellingen die kort maar steil zijn, afdalingen die vooral bij regenweer verraderlijk uit de hoek kunnen...alles wat je eigenlijk moet hebben voor een uitdagende MTb-tocht zit gebundeld in deze korte route. Ik rijd hem dan ook vaak om de benen te strekken. De bepijling is dik in orde, maar veel kan men niet missen.
Het enige wat jammer is dat er twee dat er recent terug een helling plus afdaling uit het parcours genomen is ten voordele van wandelaars. Men heeft zoveel gepoogd om de MTB'ers zoveel mogelijk te scheiden van wandelaars en lopers maar op sommige passages kun je elkaar tegen het lijf lopen, letterlijk. Oppassen dus.
Langs het parcours is er een openbare wielerpiste, leuk om tijdens je ronde daarover eens te rijden.
Is dit parcours de moeite om speciaal van het binnenland te komen zoals ik naar het binnenland zou rijden om singletracks te gaan ontdekken? Dat zou ik niet meteen zeggen, want ze is te kort. De grote route is dan ook een afrader, het is immers asfalt. Maar als je ooit in de buurt bent met je fiets, of je hebt geen zin om weeral met vrouw en kind aan het strand te gaan liggen, of wat dan ook....stop zeker eens aan het sportpark De Schorre en draai een rondje of twee. Je zal aangenaam verrast zijn dat je op een vrij uitdagende en onverwachtse manier kon MTB'en aan de vlakke kust zonder een groot deel van de dag weg te zijn. Midden september vetrek ik voor drie dagen naar Houffalize. Ik schrijf dan ook een recensie voor die routes.
Van: Jos met zijn bike Ingegeven op: 18-dec-2011 Gereden op: 18-dec-2011
Vandaag zowel groen en blauw nog eens gereden. In tegenstelling tot het commentaar (vorig bericht) staan alle pijlen er wel degelijk. Ik rijd deze route meermaals.
Zowel de groene route als de blauwe route staat nog steeds goed aangeduid. Het blauwe en dus technisch parcours i/ De Schorre ligt er wel loodzwaar bij deze week. De vele plensbuien hebben er voor gezorgd dat het parcours omgetoverd is tot zware modderstroken waardoor het nog veel technischer wordt. Hier en daar kom je tevens een omgewaaide boom tegen op het parcours.
Van: Johan Ingegeven op: 10-dec-2011 Gereden op: 10-dec-2011
Geen peilen gevonden, oh ja, toch één, althans, het plaatje, volledig uitgewist.
Doodjammer, want vernam zoveel goede feedback en had me met mijn zoon voorbereid op een fijne tocht.
Het werd de zee en het strand, ook fijn, toch jammer.
Van: jeroen Ingegeven op: 1-apr-2011 Gereden op: 1-apr-2011
zoals veel hier onders staat is de groene routte enkel een lichte opwarming.. veel vlakke baan en veel open ruimte..soms veel wind dus.. welkom aan zee :)
blauwe routte van ong 6km ligt super! echt een mountainbike ervaringetje kunnen opdoen, kleine hellingen en dalingen, korte bochen, kleine ruimte's tussen bomen enz, mooi uitzicht eindelijk alles er op en er aan, aanrader dus!
Van: plexusboy Ingegeven op: 3-jan-2011 Gereden op: 3-jan-2011
vandaag blauwe lus gereden.Zeer goede bepeiling!!!Leuk technisch parcour met leuke kleine beklimming en afdalingen. paar keer gevallen,bij regen ligt het er toch vrij vettig bij.Vooral de houten brugjes zijn enorm glad en hard!(vraag maar aan mijn elleboog en heup).Zal zeker nog eens terug komen.
Van: foane Ingegeven op: 2-jan-2011 Gereden op: 10-dec-2010
Leuk omdat we niet van ver moeten komen (brugge) de rit loopt tussen wat bosjes en dan overe enkele aangelegde bergen/heuvels. Enkele keren na mekaar gedaan tkorte ritje in het sportpark want rit erbuiten is bijna non offroad! en daarvoor hebben we geen MTB gekocht... Toch serieus op de neus gegaan wegens slippartij in de sneeuw. Next time toch weer de kluisberg...
Van: theboy Ingegeven op: 13-aug-2010 Gereden op: 12-aug-2010
hey ik heb die blauwe route ook gedaan het is een beetje zwaar maar met hoge bergen en bunkers waar je in kunt en in de ene lag een lijk brrrrr. maar voor de rest is het wel leuk
Van: Mierox Ingegeven op: 24-nov-2009 Gereden op: 23-nov-2009
Gisteren met m'n zotte kop in de gietende regen van Antwerpen naar Oostende gereden. Was helemaal de moeite niet en heb op de terugweg dan afrit Beernem genomen om dat parcour ook te rijden. Oostende groen trekt op niets en blauw is goed voor de techniek wat bij te schaven of voor de kindjes maar in z'n geheel vind ik dit toch BLOSO en mountainbike onwaardig.
Van: Jos met zijn bike Ingegeven op: 15-aug-2009 Gereden op: 15-aug-2009
Het is blijkbaar al een tijd geleden dat er iemand over deze route iets schreef. Zoals reeds aangegeven is het parcours volledig heruitgetekend. De mtb-route bestaat uit twee lussen (groen en blauw) en starten ter hoogte van de Mister V-arena.

Groene route: zeer vlakke route van 12,5km | weinig/geen off-road. Deze route dient enkel als opwarmertje, maar veel heeft die niet te bieden. Je rijdt er langs de landelijke wegen van het Schorregebied en passeert er enkele mooie, rustige stukjes natuur. Veel mountainbiken is er niet aan. De verwachtingen waren dan ook niet zeer hoog. De route is goed aangegeven. Enkel het pijltje op de hoek van de Klemkerkestraat en de Polderdijk was niet aanwezig (werken).

De blauwe lus van 6 km op het Sportpark De Schorre heeft echter veel meer te bieden. Deze route is volledig off-road en bevat enkele knappe stukken. Je vertrekt er slalommend tussen de bomen. De korte bochten, stevige hellingen en steile afdalingen volgen elkaar zeer snel op. Dit parcours is echt leuk om te doen en bevat enkele strakke stukken. Als beginnend mtb-biker is het niet steeds evident om de steile afdalingen in te schatten/te rijden, maar eens je de stap gedaan hebt en de nodige parcourskennis hebt opgedaan is deze blauwe lus echt de moeite.
De bepijling is goed. Alles staat steeds goed aangegeven. Het is wel uit je doppen kijken voor tegenliggers en wandelaars op het parcours.
Ideaal voor een goede stevige training als je in de streek woont of bij een weekendje aan zee.
Van: Rik Boncquet Ingegeven op: 8-feb-2009 Gereden op: 8-feb-2009
Parcours is volledig heruitgetekend. Er zijn 2 lussen :
1- opwarmingslus (vlak weinig off road - 12.5km)
2- lus van 6 km op het Sportpark De Schorre. Volledig off road en heeft alles wat een MB moet hebben.
Van: Vincent Ingegeven op: 25-jul-2008 Gereden op: 25-jul-2008
Dit parcours is al sinds 2005 of 2006 uit dienst genomen, maar blijbaar is de folder op diverse mtb sites nog te downloaden. Er wordt binnenkort een nieuwe bepijld.

Op sportpark De Schorre ligt een kort maar technisch en zwaar parcours. Zie http://sport.oostende.be/Mountainbikeparcours/3056/default_sport.aspx?id=7166
Van: Antoine Ingegeven op: 23-nov-2007 Gereden op: 20-oct-2007
Al aan de eerste afslag had ik problemen dat de plaatjes volledig afgeschenen waren, na wat zoek werk vond ik terug een plaatje, waar na een paar was het terug van hetzelfde en heb van armoe moeten afslaan, ik vind het de grootste ontgoogeling die ik meegemaakt heb op gebied van aanduiding en dit in Oostende die zich uitgeeft als de stad aan zee die alles doet voor de toeristen.
Van: paquet Ingegeven op: 9-nov-2007 Gereden op: 6-nov-2007
Wij hebben dinsdag 6/11 het parcour gereden, en inderdaad zéér weinig plaatjes en meestal totaal onleesbaar. Ook vonden wij daar zeer weinig MB parcour aan alles over verharde wegen!! is evengoed met een koersfiets te rijden.
Wij hebben in west vlaanderen de meeste routes gereden en dit is toch veruit het minst op alle vlakken.
Nietemin zijn we enkele uren buiten geweest en zien uit naar de volgende MB routes,
Groeten Stijn en Philippe Paquet.
Van: soete daniel Ingegeven op: 8-jul-2007 Gereden op: 6-jul-2007
Tengevolge infrastructuurwerken - wateraanvoer via grachten voor het besproeien van de talrijke voetbalvelden - zit er geen continuiteit meer in het parcours en is het verwaarloosd.

De sportdienst belooft beterschap tegen het einde van augustus2007. Dan zou het jogging- en mainbikeparcours moeten aangelegd en beseind zijn.

We kijken er naar uit want in de vlakke kuststreek is dit een uniek parcours.

Moest er iemand kunnen bemiddelen voor één of meer vast parcous in de duinen dan zouden we dol gelukkig zijn.

daniel

daniel


Van: mich lies Ingegeven op: 8-jul-2007 Gereden op: 8-jul-2007
schande de commentaar van 2003 is nog niets veranderd .slecht aangegeven verkleurd niet meer leesbaar of gewoon geen , jammer zelfs op de schorre offroad nul bordjes zoek het zelf ,trek je plan , schande.
mogelijkheden zat in oostende en omliggende het nieuwe randbos wordt niet gebruikt ??????waar gaan ons centen naar toe heren bloso????
doe er iets aan plz wij zijn met pakken mountenbikers die het best zouden apprecieren
Van: Bjorn Qvick Ingegeven op: 30-may-2007 Gereden op: 30-may-2007
mensen,

ik kan jullie frustratie begrijpen, ik ben iemand uit de streek en ken het parcours op t'schorre uit mijn broekzak, als je hem kent is het schitterd.
de plaatselijke tour van ongeveer 7km is zeer technisch. het parcours loopt voor het grootste deel tussen de voetbalpleinen hoofdzakelijk bestaande uit single tracs, korte maar stijle bergjes (molhopen), kombochten en kickers
ook goed om weten is dat het domein de schorre een ware herbouwingswerken ondergaat. wanneer alles zal zijn afgewerkt zal dit ongetwijfeld een van de mooiste parcours uit de streek worden de nu al bestaande tour van 7km is 100% onverhard zeg mij waar je dit nog tegenkomt in West Vlaanderen.
Voor de liefhebbers die het parcours graag beter zouden leren kennen mogen gerust contact opnemen
Van: jk Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 1-apr-2007
Zonet het parcours gereden, allez proberen te rijden.
Over de ganse lijn is de bewegwijzering slecht, pijltjes zijn verdwenen, verkleurt waardoor je ze al rijdend bijna niet kan lezen of de pijltjes staan niet in het zicht.
Toen ik eindelijk aan het veldwerk kon beginnen stonden er terug geen bewijzering meer. Dan daar zelf maar een beetje door het veld gereden en dan naar huis.

BLOSO, het word tijd dat je eens terug wat tijd steekt in het signaleren van je "mtb" route. Dit was de enige fietsroute die ik met moeite kon volgen, andere routes die ik tegenkwam hebben een prachtige aanduiding van en ver leesbaar.
Van: Keppens Nina Ingegeven op: 28-feb-2007 Gereden op: 28-feb-2007
ik haat dit ik moet voor school wat zoeken en ge vind nix
Van: jo Ingegeven op: 17-jun-2005 Gereden op: 17-jun-2005
SLECHT, SLECHT, SLECHT !!!
wegwijzers, niet te vinden of verdwenen
werken langs het parkours zonder alternatieve route
hier is werk aan de winkel
Van: Wout Smitz Ingegeven op: 3-mar-2005 Gereden op: 15-jan-2005
Een weekendje aan zee leek me de ideale gelegenheid om het plaatselijke parcours eens uit te testen, liever dan op het strand de ketting te zandstralen. Achteraf bekeken was het echter nogal een teleurstelling.
Het startpunt ligt in het centrum van Oostende, op zich al vreemd genoeg, waarna je door het plaatselijke stadspark geleid wordt. In dat stadspark werden echter de paadjes heraangelegd, zodat ik daar al grandioos verloren reed. Na wat zoeken vond ik de juiste uitgang van het park, en via een paar kilometer brede steenweg door een industrieterrein kwam ik dan toch in de velden terecht.
Het vervolg was simpel: vijf kilomter naar het oosten, vijf naar het zuiden, vijf naar het westen en vijf naar het noorden, en ik was terug in Oostende. Buiten een enkele brug was het biljartvlak (had ik natuurlijk kunnen weten, polders enzo...), en 90% asfalt. Gelukkig scheen het zonnetje en was er nog wat wind om toch een beetje moe te worden.
Dat heb je als je de Leuvense bossen gewoon bent...
Van: Bart Pattyn Ingegeven op: 30-oct-2003 Gereden op: 28-oct-2003
Dit is echt geen MTB-route, een gewone fiets volstaat (maar dan nog blijft het een saaie bedoening). Enkel het stuk rond het voetbalveld zal je dan niet kunnen afleggen (tenzij bij droog weer). Schrap deze route om nog meer teleurstellingen te voorkomen!!!
Van: Thierry Dielissen Ingegeven op: 4-sep-2003 Gereden op: 4-sep-2003
04/09/2003: Vreselijke route. Dacht mooi tijdens mijn vakantie een MTB route te kunnen rijden, tref je alleen maar asfalt op deze route. Verder is de bewegwijzering werkelijk beneden alle peil.
Van: Dehouck Kris Ingegeven op: 7-jul-2003 Gereden op: 7-jul-2003
7/7/2003: Belachelijke route,het is meer een route voor wielrenners.Als ze deze route beschreven als MTB-route dan moet ik er om lachen.Zo'n saaie bedoening,er is haast geen onverharde baan te bespeuren.Wij hebben,waren met vijf,deze route vroegtijdig afgebroken om ergens anders te gaan rijden.Het wordt dringend tijd dat BLOSO eens naar daar gaat om een nieuwe route te maken want deze is het niet waard!!!
Deze route verdient een score van 0 op 10.Hadden we het geweten dan hadden we geen tijd verloren en benzine verreden voor niets.
Van: Vincent Mertens Ingegeven op: 30-jun-2003 Gereden op: 29-jun-2003
29/06/2003: Simpelweg een belachelijke route, de naam MTBroute totaal onwaardig. Meer asfalt dan wat anders op enorm saaie wegen, dus kan je beter met je fiets op het strand of door de duinen gaan rijden. Afrader, 1/10, een punt voor de bewegwijzering.
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 1-jan-2002 Gereden op: 1-jan-2002
<ul><li>Fysisch zeer gemakkelijk. Zelfs na een zeer natte periode een makkie. </li>
<li>Zeer zeer veel vlotte berijdbare wegen (20% lichtlopende spoorbedding, 70% asfalt, 10% offroad) </li>
<li>Je fiets heeft halfweg 'koers' nog geen spatje vuil gezien. Dan komen, na het pittoreske dorpje Stene, enkele offroad stukken. Een mooi rondje door het gras rond een sportterrein, en enkele korte veldwegen. </li>
<li>De bewegwijzering is redelijk goed. Bij het begin (tegen de spoorweg) ontbreken enkele pijltjes t.g.v. werkzaamheden. Met de BLOSO-brochure bij de hand vind je de weg wel terug. Voorbij Stene is een pijltje van een paaltje verdwenen. Je moet er naar links. Ook op het einde, wanneer je het centrum van Oostende binnenrijdt is het weer even opletten. Enkele pijltjes zijn hier weg. </li>
<li>Zo vlak als een biljartlaken. De spoorbedding is de enige 'klim'. </li>
<li>Het moet mogelijk zijn de rit in minder dan een uur uit te rijden, als je nergens moet zoeken tenminste. Try it!</li>
<li>Conclusie: * </li>
</ul>