logo  
DesselDessel (Campinapad)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood Cafe De Campina Markt 2, 2480 Dessel  014/37 07 09
groen Cafe Koerel Meistraat 141, 2480 Dessel  014/37 11 85

Lussen
groen rood Dessel - Arendonk
41,0 km (182 hm)GPX 19,4 km (100 hm)GPX 4,7 km (4 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen rood
60,4 km (284 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Verbinding Dessel - Lommel Zilvermeer Sunparks
6,9 km (35 hm)GPX 1,7 km (9 hm)GPX 0,5 km (10 hm)GPX

Informatie
VVV Dessel 2480, Dessel Tel: 014/37.70.26
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietsenhandel Franky Jacobs, Meistraat 141, 2480 Dessel, Tel: 014/37.85.92
Fietsenhandel Luc Smets, Boeretangsedreef 1, 2480 Dessel, Tel: 014/37.73.73
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Cafe De Campina ja ja ja ja neen
Cafe Koerel ja ja ja ja neen
Opmerking
De groene lus is de hoofdlus. Je keert er steeds op terug. Zonder groen kan je de route moeilijk rijden.
Het Campinapad leid je doorheen de prachtige Kempense natuur met haar omvangrijke groengebieden en typische zandgronden. Echte hellingen kom je tijdens het rijden van het parcours niet tegen, maar hier en daar schuilen er toch enkele korte, maar venijnige, beklimmingpjes in. De sportieve mountainbiker kan zeker zijn hart ophalen in de veelvuldig aanwezige single-tracks die her en der in de bossen en langs de grachten zijn aangelegd. Jouw techniek en stuurkunst zullen je hier zeker van pas komen, maar ook een beginnende mountainbiker zal er ongetwijfeld plezier aan beleven. Geasfalteerde wegen zijn tot het absolute minimum beperkt waardoor je in Dessel het échte mountainbike-gevoel beleeft.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Van Ryne Ingegeven op: 17-dec-2020 Gereden op: 16-dec-2020
Gisteren beide omlopen gereden vanuit Geel-Kasterlee (via de gele verbinding).
Heel mooie parcours, enkel het stuk van voor Retie tot in Hodonk was veel minder. Zoals al gezegd asfalt, beton en gravelstroken.
Voor de rest alles OK.
Ik ben wel (verkeerd) rechtdoor gereden na de Taaihoek in plaats van linksaf te slaan richting "Start Campinastrandroute". Er staan 2 groene pijlen, rechtdoor en linksaf. Daarom heb ik veel tijd verloren in Dessel centrum om de aansluiting op de rode route te vinden. Een groot informatiebord zou er eventuele twijfelaars (zoals ik gisteren) kunnen wegwijs maken.
Ook aan de sporthal van Retie (vertrekpunt) is het niet direct duidelijk dat als men verder wil rijden, men dan rechtdoor moet. Er staat een pijl om linksaf te slaan, maar dat is enkel naar het vertrekpunt.
Van: Erno van Dongen MR Epic Ingegeven op: 20-sep-2020 Gereden op: 20-sep-2020
Van morgen met een groepje van 6 man de route gereden en in eerste instantie met wat gemengde gevoelens naar Dessel omdat er best wel wat negatief over de route werd geschreven.
Maar onze gewaarwordingen waren heel anders als de bevindingen van die mensen.
De route stond goed aangegeven en zijn eigenlijk maar 1 x verkeerd gereden en dat was ook nog onze eigen schuld omdat we niet goed op letten.
Met andere worden een mooie route voor eenieder te rijden en zeker een keer de moeite waard.

mvg Erno van Dongen en kornuiten
Van: Kris Segers Ingegeven op: 26-aug-2019 Gereden op: 25-aug-2019
Gisteren groen en rood gereden,
toch net iets te veel asfalt er in om mooi te zijn - zeker op de rode route.
Op 2 technische stukken na op de rode route is het veel langs bospaden crossen en veldwegen aan doen,
de start van de groen route is nog veelbelovend maar na een tijdje verwaterd dit wat en is het ook hier weer vooral crossen langs de "grote gracht".
Als je snelheid wil maken en gas wil geven ben je hier op je plaats, de echte uitdaging ontbreekt toch net iets te veel.
De afpijling was wel in orde, soms is het wel wat opletten maar op de meeste stukken is dit wel goed voorzien.
Van: Guy Ingegeven op: 1-aug-2018 Gereden op: 1-aug-2018
De kleuren op deze website komen niet meer overeen met de kleuren op de bordjes onderweg.
Blauw bestaat niet meer en groen is nu 42 km met enkele afkortingen.
Het blijft wel een prachtige route met leuke single tracks!
Van: Sprinter Ingegeven op: 16-jul-2018 Gereden op: 16-jul-2018
Is dit de MTB route van Dessel of de fiets-puzzelroute van Dessel?

Soms teveel paaltjes, soms een tijd niets. Ook staan paaltjes vaak wat laat, waardoor je nog weleens wat mist. In combinatie met 'n tijd geen paaltjes, kun je dan zomaar een heel eind verkeerd zitten.

Na drie keer zoeken, het voor gezien gehouden en in Lommel gaan fietsen.

Wat ik gezien heb van de route, niet spectaculair qua singletracks of hoogtemeters, maar prima naar wat voor handen is.
Van: JImmy Ingegeven op: 22-aug-2017 Gereden op: 15-aug-2017
Ik vond deze piste niet zo ok :-(
Van: Dennis Ingegeven op: 1-sep-2016 Gereden op: 17-aug-2016
Als toerist in naburige camping (Mol) verbleven. Vooraf ingelezen in deze route dus mtb mee. Was van plan groene en blauwe lus te fietsen a 40 km, start bij S4S uitkijktoren. Vrij direct kreeg ik op groene lus al een blauw bord. Die lus maar gefietst, al was ie wel erg kort..... Later weer een blauw bord icm een rode. Dus wéér de blauwe gefietst.....
Achteraf bleek dat ik 2x een rode lus hadden gefietst, de oostelijke en de noordelijke (!!!!) en dat ik de eigenlijke blauwe lus totaal gemist heb 😠. Eén van de noordelijke 2 lussen (blauw en rood) staan niet op de routekaart.....
Kortom: rode lussen op deze kaart worden in praktijk met blauw aangegeven!!!! Overigens zijn de rode lussen doodsaai (rechttoe, rechtaan langs weilanden en kanaal) en alleen voor extra km geschikt.
Overall (groen): voor recreant leuk, voor gevorderde stuurders saaie route. 2x een kort technisch gedeelte. Hoogteverschil? Niet noemenswaardig. Bewijzering: goed. Geen bord is gewoon weg volgen. Start/eindpunten worden duidelijk aangegeven, daarom verwonderd het mij dat ik de juiste splitsing naar blauw gemist heb. Geen bord??? Singletrack 80% over wandel- en boerenpaden.
Route loopt veel door het bos al fietst je soms ook door en achter dure woonwijken.
Omgeving biedt genoeg mogelijkheden voor meer technische stukken, dus voor mij een gemiste kans.........
Van: Wouter Ingegeven op: 21-jul-2016 Gereden op: 21-jul-2016
Groen-rood-blauw gereden vanuit jeugdcentrum spin voor 60 km op 3h
Prachtige route, veel single tracks en er zitten ook enkele pittige stukken in. Verharde wegen zitten er natuurlijk ook in maar buiten het stukje langs het kanaal valt dat goed mee.
Bepijling was quasi perfect in orde, op 1 plaats heb ik er geen gezien, op andere plaatsen altijd een pijltje gevonden als ik terug draaide. Je gaat soms gewoon zo hard dat je een pijltje al snel gemist hebt. Op enkele plaatsen hangen wel sterk afgebleekte pijltjes maar die snellen wel snel vervangen worden denk ik. Op elke splitsing staat zelfs een groot bord om dit duidelijk aan te geven, nog nooit mee gemaakt :-D
Aanrader!!

De gps files die hier op de site staan, kon ik wel niet lezen met mijn edge 800. Check dit dus zeker voor je vertrekt! De gps file die ik via bloso zelf heb afgehaald trok ook op niet veel moet ik zeggen. Gewoon de bordjes volgen!
Van: Kevin Ingegeven op: 18-jul-2016 Gereden op: 10-jul-2016
Deze route gaan rijden bij perfect droog weer. Wat een route om snelheid te maken, geweldig gewoon. Mooie afwisseling met technische tracks en rechte tracks. Alleen voor het bos in te gaan aan het kanaal ontbreekt een bordje. Toch redelijk lang moeten zoeken hier. Wanneer ge de lus maakt voor de brug over te steken. Opletten, daar waar ge de lus moet in rijden langs het kanaal staat er geen bord. Gewoon de visvijver voorbij rijden en dan het volgende pad naar links
Van: Rene Ingegeven op: 24-mar-2016 Gereden op: 24-mar-2016
Mooie route, ligt er mooi bij. De groene en de rode gereden. Mooie stukjes singel track. Veel afwisseling. Niet te zwaar. Snel parcours. Jammer dat de rode een flink stuk over harde weg en door woonwijken gaat. Wij zullen zeker nog een keer afzakken vanuit de Nederlandse Kempen om deze route nogmaals re rijden.
Van: wim van bouwel Ingegeven op: 26-may-2014 Gereden op: 25-may-2014
zondag voor de eerste keer de groen-rode lus gereden.
Prachtig parcours en zeer goed onderhouden. Hier kom ik zeker nog eens terug.

wim
Van: Rik Ingegeven op: 7-jan-2014 Gereden op: 5-jan-2014
Zondag voor de 2de maal de groene toer gereden. Deze keer helemaal (eerste keer had ik een bordje gemist naast het kanaal...)
De bewegwijzering is toch wel wat zoeken vind ik zelf. Op sommige stukken staan er 3 op 10m, op andere stukken heb je je al 3 keer afgevraagd of je nog wel goed zit omdat je geen bordje tegen komt.
Toch houdt me dit niet tegen om deze toer te blijven rijden. Als beginnende MTB'er vind ik hier alles wat ik moet hebben: enkele leuke singletracks in het bos, brede paden om te recupereren, een aangename omgeving!

Zondag wel een 10 tal keer over een omgevallen/geknakte boom moeten klimmen (stormweer vrijdag).
Groeten
Van: Catena Ingegeven op: 23-aug-2013 Gereden op: 23-aug-2013
Vanmiddag voor de eerste keer in Dessel (groen+blauw) gereden en ik moet zeggen dat de bewegwijzering zeer goed is, nergens hoeven zoeken. Bij de werkzaamheden aan het kanaal staan ook duidelijk twee pijltjes waar je af moet draaien.
Route ligt er zeer goed bij en het maaiwerk is ook overal netjes bijgehouden. Leuke afwisselende route, snelle rechte singletracks maar ook singletracks met meer bochtenwerk.
Mooie omgeving, geen moeilijk parcours maar zeker de moeite waard.
Van: Joepa Ingegeven op: 18-aug-2013 Gereden op: 15-aug-2013
Route: Groen (29km)
Bewegwijzering gemiddeld tot slecht. Door werken is er een paaltje verdwenen of slecht zichtbaar, we hebben het allesinds gemist, waardoor we een heel stuk langs het kanaal gereden hebben door de werken heen (los zand volledig omgeploeterd door werkvoertuigen). Tot we in de tegenovergestelde richting toch nog een pijltje vonden, dit dan maar gevolgd, waardoor we slechts 17km gereden hebben.
Parcours begon veelbelovend en was aangename rit totdat er geen pijltjes meer te bespeuren was, wel veel fietssporen waardoor we er vanuit gingen dat we nog juist zaten. Helaas was dit niet het geval.
Van: Toon Ingegeven op: 28-sep-2012 Gereden op: 26-sep-2012
Woensdag de campinaroute gedaan. De afstanden die hier staan zijn volgens mij gewijzigd. Ondanks de regen, toch erg goed berijdbaar parcour met enkele diepe plassen.

Zeer goed onderhouden (op het moment dat we er aan het rijden waren, waren ze zelfs nog enkel paden aan het schoonmaken), de pijlen staan er nog allemaal, heel duidelijk, enkele technische stukken ertussen en kleine explosieve bergjes met als climax het wasbord in het bos.

Voor beginners, een leuk parcour.

Door werkzaamheden deel van blauwe route moeten volgen, dit stond echter weer goed en duidelijk aangegeven!

Proficiat Bloso en Dessel! Super route!
Van: ivan Ingegeven op: 14-jul-2012 Gereden op: 8-jul-2012
rood en groen gereden.
Rood is een parcour met redelijk wat verharde weg, brede paden af en toe een stukje single track waarvan het stukje naast den atoom vooral korte bochtjes omvat.
Groen is wat minder harde weg, met iets meer single track naast een gracht. wel een bordje gemist door iets te hoog gegroeide stuik, maar toch gevonden.
Van: Plessers Ingegeven op: 28-sep-2011 Gereden op: 29-sep-2011
het telefonnummer van De Koerel is fout vermeld, kom terecht bij oud mensje van 93 jaar oud
Van: Michel Ingegeven op: 8-apr-2011 Gereden op: 3-apr-2011
Mooie route, lekker snel. Zelfs bij nat weer toch redelijk droge ondergrond. Geen slijkdabben hier :-). Dikke pluim voor de mensen die deze route onderhouden. Ik kom hier regelmatig!
Van: Dirk Willems Ingegeven op: 22-nov-2010 Gereden op: 22-nov-2010
Waar zijn die handige PDF kaartjes gebleven die je hier vroeger kon downloaden ??
Gaan we er voortaan vanuit dat iedereen zo'n dure GPS apparatuur bij zich draagt of is hier een andere reden voor ?

Ik vond die kaartjes nochtans wreed handig.

Groeten
Dirk Willems
Dirk.W@skynet.be
Van: Guy Van den Boer Ingegeven op: 9-sep-2010 Gereden op: 8-sep-2010
Beste gebruikers van het Campinapad,
via deze mail wil ik toch even een aantal dingen rechtzetten. De vertrekplaats in Dessel-centrum is al meer dan een jaar veranderd : het is niet meer café Campina op de Markt, maar Tennisclub Spinnis in de Pastorijstraat 51 (een paar 100 meter verderop). Die wijziging werd van in het begin aan Bloso doorgegeven en staat ook zo vermeld op de officiële Bloso-routekaarten. Het startbord is dan ook logischerwijze verplaatst naar de nieuwe vertrekplaats in Dessel-centrum (TC Spinnis). Deze wijziging werd zelfs ondersteund door op het marktplein een bruine pijl met het opschrift "Start Campinapad Dessel-Centrum" aan te brengen, net onder de bruine pijl van de toeristische trekpleister "Sas 4-toren". Ook in de Pastorijstraat zelf, ter hoogte van de tennisclub, staat zo'n bruine pijl die de vertrekplaats van het MTB-parcours aanduidt.
Bij de verhuur van mountainbikes mag trouwens ook Fietsenhandel Franky Jacobs worden geschrapt. Deze wijziging werd eveneens aan Bloso doorgegeven én opgenomen op de officiële Bloso-routekaarten.
De sportdienst en de sportraad zijn er van overtuigd dat de 'peters' van het Campinapad al het nodige doen om het parcours in orde te houden, maar horen graag eventuele opmerkingen - zowel positieve als kritische - via sport@dessel.be. Het in stand houden van ons aantrekkelijk parcours is een samenwerking tussen verschillende partners die graag uw reacties ter harte nemen.
Verder wens ik iedereen nog veel MTB-plezier in Dessel.
Guy Van den Boer
sportfunctionaris
Van: Philip Ingegeven op: 6-sep-2010 Gereden op: 5-sep-2010
Gisteren met een vriend de groene en blauwe lus gereden. Dit is een mooit parcour in een prachtige omgeving. Je komt een drietal keren een technischer stukje tegen wat voor een toffe afwisseling zorgt. De pijltjes staan er allemaal, maar je moet goed opletten om er niet voorbij te rijden. Wij hebben toch wat extra kilometers gedaan ;-)
Van: Bulls Brothers Ingegeven op: 13-aug-2010 Gereden op: 6-aug-2010
Deze route is echt een aanrader ! Zalige tracks doorheen bos en heide en langs grachten en kanalen en bijgevolg een groot percentage off-road. Toch enkele bemerkingen voor wie deze route wil rijden en er een goed gevoel wil aan overhouden:
+ vertrek bij voorkeur niet in Dessel zelf aan de Campina want dan ben je het na enkele minuten zoeken al beu. Wij reden door tot aan de kerk in Witgoor-Dessel, aan café de Koerel. Bekijk meteen ook maar even het route-overzicht aan het bord, kan altijd helpen ;-)
+ de aaneenschakeling van de lussen is niet evident omdat er twee blauwe lussen zijn dus goed opletten want de blauwe routes zijn echt leuk.
+ van de rode route had ik méér verwacht. Het is voor ons onbegrijpelijk dat hier zoveel asfalt in zit en het zogezegde 'zeer technisch parcours' maakt dat niet volledig goed ... want in de groene en blauwe lussen zitten ook vrij technische stukken
+ de bewegwijzering is behoorlijk al zijn enkele bordjes toch wat verbleekt van de zon en is het gissen naar de kleur ervan.
+ gekeurd in 2009 en wij kregen de primeur in het rode circuit van een nieuw stukje (of een heraanleg van een oud stuk ?) ... de gemeente was met een tiental man nog bezig het traject dwars door het bos klaar te zetten

Alles bij elkaar toch een 65tal km en we hebben ons kunnen uitleven !
Van: el Viking Ingegeven op: 6-jul-2010 Gereden op: 1-jul-2010
Vorige donderdag na 't werk nog de drie lussen gereden: exact 60km perfect afgepijld parcours. Massa's zand, bos en single track, helaas geen hoogtemeters. Al bij al een goede trainingstocht tegen gemiddeld 24,5km/u.
Van: peter absillis Ingegeven op: 17-jun-2010 Gereden op: 15-jul-2010
op dinsdag zijn we naar dessel gereden van st job . daar aangekomen begon het al goed, geen route-bord op de markt te vinden dan maar naar het vvv kantoor gegaan, is maar open tot 12 u?? aan de lokale bevolking gevraagd, uiteindelijk na 10 man die van niks wisten en nog nooit van moutain biken hadden gehoord,toch iemand gevonden die van iets wist. deze brave man nam ons mee naar de markt waar het bord zou moeten gestaan hebben: het was verdwenen!!! zijn aanwijzingen gevolgd en uiteindelijk op het groene pad geraakt, tot de splitsing met rood, dan kwamen we op de turnhoutsebaan, aan een bouwwerf, daar lag een paaltje in de gracht en de richtingaanwijzer was eraf! Hebben we de paal uit de gracht genomen en het rode pijltje erop gemonteerd, we moesten daar rechtdoor! na deze constructie vonden we geen enkele rode pijl meer. we zijn hier dan ook gestopt! als het zo moet dan maar niet!!.denk dat de sportdienst van Dessel meer van voetbal houdt dan van mbt .daar zien ze ons niet meer terug . HOPELOOS!!! het is de eerst keer dat ons dat overkomt gelukkig zijn er veel ander goede tracks .
groet katrin & peter
Van: Dr. Brats Ingegeven op: 14-apr-2010 Gereden op: 14-apr-2010
Volledige 60km gereden! De afstand klopte. Mooi en afwisselend parcours en goed bewegwijzerd. Leuke en technische single-tracks gecombineerd met mooie stroken door het bos. Een aanrader voor iedereen!
Van: Trek biker Ingegeven op: 5-apr-2010 Gereden op: 5-apr-2010
Vandaag de groene route gereden,in tegenstelling van de routes van Turnhout is deze wel een mooi parcours en goed onderhouden.
De route halverwege opgepikt en blijkt dan wel 25 km ipv 20 km maar dat maakt het alleen nog maar leuker om deze route te fietsen.
Een paar pijlen waren verbleekt door de zon en dus moeilijk te lezen.
Mooie route ik kom zeker nog eens terug.
Van: ton Ingegeven op: 6-nov-2009 Gereden op: 6-nov-2009
Parcours (beetje saai af en toe) van de blauwe en de groene lus lag er vandaag nog goed bij ondanks de regen. Geen bordje gemist, klopte allemaal.
Van: pat & frans Ingegeven op: 24-aug-2009 Gereden op: 23-aug-2009
Wij hebben de blauw-groene toer gereden en ons laten leiden door de positieve commentaren. Vertrokken aan café de Koerel, parking kerk Dessel-Witgoor, voor de "groene" toer en daar al meteen een bewegwijzering gemist en dat was nog maar het begin.
We hebben diverse "plaatjes" gezien de naam bewegwijzering niet meer waardig..afgegaan door de zon of bewerkt met een product?..dus even hier vermelden.

Het was zeer warm bij ons vertrek doch gelukkig verkregen we véél verkoeling en extra zuurstof langs de diverse waterwegen en onder de grote kruinen van onze groene vriendjes.

De route zelf was vooral snel, goed verzorgd, doorheen een mooie natuur, plezante singletracks (wasbord, klimmetjes, slingerwerk langsheen kanaal...).

We komen hier zeker terug om het volledige parcours een keer af te leggen en zoals sportieve Tim hiervoor al wist te vertellen...een aanrader voor iedereen!
Van: Tim Ingegeven op: 28-jul-2009 Gereden op: 28-jul-2009
Zonet de blauw-groene toer gereden, vertrokken vanop de parking van de spinhal in Dessel. De route lag er echt goed bij, mooi verzorgd, niet te veel "wildernis" om door te rijden en snel.
Op sommige plaatsen kon de bewegwijzering iets beter maar had op voorhand de track op men gps in geladen en dat vergemakkelijkte alles natuurlijk.
Na de vorigen commentaren gelezen te hebben ging met een beetje schrik deze route rijden maar heb er echt geen spijt van, leuke singletracks, leuke klimmetjes op sommige stukken en mooie natuur.
Een aanrader voor iedereen!
Van: Niels Bertels Ingegeven op: 16-jun-2009 Gereden op: 16-jun-2009
Even melden dat ze op deze tour op 2 plaatsen aan het werken zijn. Op één plaats zijn ze het asfalt aan het vernieuwen, een kleine 300 meter oppassen voor machines.
Tip: moest je zien dat ze de kleeflaag over de oude laag asfalt gegoten hebben... blijf er dan af met je fiets! Dit goedje krijg je nooit meer afgewassen.

Naast het kanaal zijn ze de bermen opnieuw aan het aanleggen. Daar dus ook oppassen.
Van: Niels Bertels Ingegeven op: 14-jun-2009 Gereden op: 14-jun-2009
Dit parcour loopt praktisch door mijn achtertuin, gewoon even het bos door en ik kan vertrekken :p ik ken de bossen dan ook al 22 jaar, vroeger gingen wij er al crossen met onze BMX-jes, zelf heuveltjes aanleggen en van die toestanden :p
tis dan ook heerlijk om zo dicht bij huis een parcour te hebben.
Van: Jean-Paul Ingegeven op: 3-may-2009 Gereden op: 2-may-2009
De verhouding in mijn verhaal hieronder is precies andersom, dus 70% onverhard en 30% asfalt.
Van: Jean-Paul Ingegeven op: 3-may-2009 Gereden op: 2-may-2009
Alle routes in 1x aan elkaar gereden, zo'n 60 km en bijzonder goed uitgepijld. Niet specatulair, wel lekker te rijden. Knap dat op zo'n klein oppervlakte zoveel km's route gemaakt kunnen worden. Leuke stukken singletrack worden afgewisseld met vlakke stukken onverhard en asfalt.
Verhouding asfalt/onverhard is ongeveer 70/30.
Niet geschikt voor klimgeiten want zeer weinig hoogtemeters. Wel zeer geschikt voor de crosscountry rijders.
Ik starte vanaf de blauwe route dichtbij Sunpark Kempense meren en kwam er later pas achter dat als er staat 'Campinapad aankomst' dat je dan Dessel inrijdt en je voor dat bord dus de af moet slaan als je verder wilt biken.
Van: Dirk Ingegeven op: 17-nov-2008 Gereden op: 14-nov-2008
Beste

De routes in Nederland kan je best bereiken even voorbij " De kaasboerin" in Postel ( weg van Postel naar Reusel). Zeker de moeite
Van: Bert Ingegeven op: 16-nov-2008 Gereden op: 15-nov-2008
Zaterdag heel de route gereden. Vertrokken met de fiets vanuit kasterlee. Goede training omwille van het aantal km. Route is heel goed afgepeild. Op de 60 km ontbrak er slechts 1 peiltje op de blauwe route (op een T punt. links houden). Toch nog een vraagje. Ik heb onlangs gehoord dat een Nederlandse route (Bladel, Reusel, Eersel of Luykgestel) bijna tegen dit parcours komt. Weet iemand daar iets meer over?
Van: Eric Ingegeven op: 15-nov-2007 Gereden op: 15-nov-2007
Vandaag de groene route en een stuk rode voor de eerste maal gereden. Parcours is zeker niet zwaar en best aangenaam. Wat de pijltjes betreft... Het kan natuurlijk ook aan mij liggen, maar kan iemand mij het nut uitleggen van pijlltjes die NA een kruising staan? Nu moet je tot vervelens toe de remmen dichtknijpen om te kijken waar je heen moet, zet ze 20 meter voor de kruising en dan kan je toch lustig doorfietsen. En het blijft een zoektocht naar de pijltjes, de plaatsing kan stukken beter. Voor mij een erg verwarrende bewegwijzering.
Van: ronny Ingegeven op: 31-oct-2007 Gereden op: 20-oct-2007
de route nog een keertje gedaan en ligt er heel goed bij volgens dat het al veel geregend heeft en om verder te gaan op onderstaand bericht ligt er een bloso route in ravels/oud turnhout en deze heb ik onlangs ook gedaan maar die is niet te vergelijken met dessel of herentals maar meer met lille dus maw zeker geen spectakel daar maar een lange en vrij saaie route.
Van: sofie Ingegeven op: 7-aug-2007 Gereden op: 7-aug-2007
Vandaag de groene en de blauwe route gereden , moet zeggen groene die was nog wel goed maar die blauwe was oersaai , oke mooie natuur maar spanning zit er in geen enkele van die twee ritten , miss volgende keer de rode is testen ;-)

goed vo beginner of iemand net terug na blessure of begin vant sezoen .
maar de pijltjes staan perfect daar mag niemand over klagen .

veel succes in het verdere mtb-leven en op naar de verdere ritten
vele groetjes sofie
Van: Steven Ingegeven op: 9-apr-2007 Gereden op: 9-apr-2007
Mooie route, goed berijdbaar, goed gemarkeerd.
Enkel de rode route gereden (ben nog niet zo'n krak), één zéér technisch stuk, maar dit staat ook goed aangegeven.
Van: ronny Ingegeven op: 5-mar-2007 Gereden op: 4-mar-2007
de groene lus gereden en die lag er vrij mooi bij rood en blauw niet gedaanmaar die zullen er ook wel redelijk bijliggen waarschijnlijk verder was alles nog in orde in de stille kempen :-)
Van: ronny Ingegeven op: 27-nov-2006 Gereden op: 27-nov-2006
vandaag de route gedaan die ligt er voor deze tijd van het jaar nog heel mooi bij de pijltjes zijn hier en daar idd wel verbleekt maar tja met een beetje goeie wil lukt het wel :)
Van: Chris Ingegeven op: 28-oct-2006 Gereden op: 28-oct-2006
Hoi allemaal.
Vandaag deze route gereden voor de tweede keer.Ik vertrek in Dessel aan Brasel(rood) richting kerncentrale en laat wel even later rood voor wat het is en rij groen langs het kanaal verder.Voor de rest rij ik alles volledig uit en kwam zo op een 52km , wat net voldoende is. Ik vind nog steeds dat deze route de slechts zichtbare pijltjes bevat , nog steeds volledig afgebleekte bedoel ik dan.(er zijn er enkele zwart gespoten door vandaalen)Vorige week nog Merksplas-Wortel gedaan en mmm ja , als je hier de weg kwijt bent dan moet je naar een oogarts.Beste bewegwijzering in zijn soort. Dit tussen door.
Voor de Dessel route geef ik een 7.5 /10. Zeker niet slecht maar bv Kasterlee-Herentals is natuurkundig een stuk mooier nog.Aan de makers en organisatoren van Bloso :" Doe zo verder".
Hint : Volgens mij moet er aan de kanten van de staatsbossen van Ravels en Arendonk ook nog een mooie route verscholen liggen.

Greetz Chris.
Van: ronny Ingegeven op: 2-oct-2006 Gereden op: 1-oct-2006
gisteren de route gereden vond ze heel tof veel afwisseling en vooral veel off road en das wel het voornaamste voor mij! verder weinig negatief comentaar goed onderhouden route en mooie streek daar zo aan die kanalen enz ze zullen mij er zeker nog vaak tegenkomen!!
Van: Tom Goderie Ingegeven op: 24-aug-2006 Gereden op: 23-aug-2006
Gisteren heb ik de drie lussen gereden. Als start heb ik cafe Koerel genomen en bij aankomst had ik 58 km afgelegd. Op enkele kleine modderplekken (vooral de smalle stroken naast de waterlopen) en enkele plassen na lag het er allemaal droog bij, wat me eigenlijk zéér verwonderde na de voorgaande weken van hevige regenval. Er is zoals eerder vermeld wel veel los zand te verwerken op deze route. De groene en de blauwe lus bevielen me het beste. Dit zijn mooie meestal lange en brede paden, met toch iets van uitzicht, en af en toe een kronkelende singletrack. Voor de rode lus moet je eerst over een redelijk stuk asfalt. Het grootste gedeelte rijd je echter door het bos over singletracks met hier en daar asfalt, dit stuk van de route zal toch ongetwijfeld bij de jeugd het meest in de smaak vallen. Wel opletten : je rijdt hier ook door de bebouwde kom en het is hier toch gevoelig drukker (qua autoverkeer) dan op de andere lussen. Het is een nagenoeg vlak parcours dat voor iedereen met wat conditie haalbaar is. Op gans de route kom je genoeg drink- en eet gelegenheid (wel letten op openingsuren) tegen. Wat zeker het vermelden waard is, is dat dit één van de zéér weinige routes is, waar je niet eens een keertje verkeerd rijdt. De bepijling is van uitzonderlijk hoog niveau ! Je merkt dan ook dat de route op regelmatige wijze wordt bereden en onderhouden. Deze route wint het voor mij van Herentals (nipt, maar toch) als mooiste route van het Antwerpse.
Van: mountainbiker Ingegeven op: 20-aug-2006 Gereden op: 10-aug-2006
De meest afgebleekte pijltjes zijn vervangen , en hier en daar wat takken weggeknipt .

Nu kan er weer goed gereden worden .

Veel bikeplezier
Van: pluxy Ingegeven op: 22-jul-2006 Gereden op: 21-jul-2006
dessel gereden: zeer veel los zand en pijlen die redelijk stonden,
wel was van de meeste pijlen de kleur van het plaatje af zo dat je de richting van ver niet kan zien.
Tocht groen/rood naast kanaal geannuleerd wegens teveel los zand en slechte zichtbaarheid pijlen.
Van: mountaibiker Ingegeven op: 10-jun-2006 Gereden op: 10-jun-2006
De werken zijn achter de rug , en de pijlen zijn terug inorde .

Veel bike plezier
Van: Mountainbiker Ingegeven op: 5-mar-2006 Gereden op: 4-mar-2006
Door werken aan " de gracht " op de groene lus liggen sommige stukken er zwaar bij doordat de kranen en tractoren de weg / pad kapot hebben gereden .

Door de week is het ook oppasen voor de kranen en tractoren ( in werking ) op deze route .

Daarom zou ik jullie hiervoor willen waarschuwen .

P.S. : EEN GEWAARSCHUWDE VROUW / MAN IS ER 2 WAARD
Onze exuses als er door deze werken enkele pijlen slecht zichtbaar zijn
( deze zullen zo snel mogelijk hersteld worden )

Een parcourcontroleur
Van: Björn Ingegeven op: 7-nov-2005 Gereden op: 6-nov-2005
Op deze frisse , maar zonnige zondagmorgen heb ik er voor gekozen om de groene lus te rijden .

In het " Groesgoor " lag het er wel wat nat bij , maar dat hoort nu eenmaal bij het mountainbike .

Deze lus is wel in orde op gebied van bepijling .

Ik vind het alleen wel spijtig dat er personen zijn die de regels niet kunnen naleven bij het " single track " stuk naast het kanaal . Er zijn er altijd bij die de bochten willen afsnijden i.p.v. de weg te volgen .

Dit is een echte aanrader bij zowel droog als nat weer .

Mij ga je er zeker noch terug zien .
Van: Tony Ingegeven op: 18-sep-2005 Gereden op: 19-sep-2005
Rit gereden bij zonnig weer.Schitterende rit,het eerste stuk door de bossen was goed berijdbaar zonder al te veel los zand.De pijl aan de afslag naar Prinsenpark is er nog steeds niet en het duurt wel even voor je een volgende pijl ziet staan op de lange weg terug naar Dessel.Het zogenaamde technische stuk vind ik prachtig,ik wist niet dat je op zo'n korte afstand zoveel bochten kon leggen.
Hier kom ik zeker nog eens terug.
Van: Tom Ingegeven op: 2-jul-2005 Gereden op: 2-jul-2005
Heb vandaag de groene en rode lus gereden,dat ik eigenlijk beter niet had gedaan,was vorige week ziek geweest,en danig verzwakt dat het me toch wel zwaar was.het heeft de voorbije dagen hard geregent en het zand voelde zwaar aan.wat ik ook moet zeggen is dat ik niet zo voor die single tracks ben.Dit is natuurlijk iedereen zijn zin.
Er is ook een pijl verdwenen,en dit aan het kruispunt om naar het prinsenpark te draaien,prinsenpark is naar rechts en jij moet naar links,ze zijn daar op die hoek aan het werken en dat zal de reden zijn dat die pijl verdwenen is.Voor de rest echter zeer goed aan gegeven,ook de splitsingen van de routes.Volgens wat ik hieronder kan lezen zou de fiets nog proper zijn bij aankomst,dit kon ik niet zeggen,mijn fiets zat redelijk onder het desselse slijk,wat uiteraard mag.
Dez route hebben we gehad,op naar de volgende.

Mvg Tom
Van: ME Ingegeven op: 16-may-2005 Gereden op: 16-may-2005
Op pinkstermaandag alleen de groene route gereden. We moesten dan ook al 12 km afleggen van thuis tot het parcours plus 12 terug.

Zeer leuke route waar hoge snelheden goed mogelijk zijn, de singletrack met vele, en snel op elkaar volgende bochtjes naast het kanaal is werkelijk schitterend!

De wegaanduiding is heel goed! proficiat!!!
Van: Filip Ingegeven op: 14-apr-2005 Gereden op: 9-apr-2005
Zaterdag 9 april, na enkele dagen redelijk wat regen, de drie Dessel lussen gereden.
Deze route heeft idd meer weg van de betere veldtoertocht maar was toch best prettig om te rijden.
Heel veel waard is dat de route 100 % goed is afgepijld, inclusief waarschuwingsborden van technische of gevaarlijke stukken, splitsingen en aanrijroute's.
Mij zal je hier nog regelmatig terug vinden als het elders te nat is. Om te vergelijken deed ik 's anderendaags de drie Kasterlee - Herentals lussen waar het modderdabben was terwijl ik na Dessel mijn bike eigenlijk niet hoefde te wassen. Vrees wel voor veel los zand in de zomer

Gtz... Filip.
Van: Koen Ingegeven op: 26-oct-2004 Gereden op: 21-oct-2004
Na enkele maanden nog eens het parcour gereden. Vorig jaar regelmatig komen rijden om kilometers in de benen te krijgen (volledige toch wel 60 km). Na de zomer dus terug een eerste maal en wat bleek. De onderhouders van het parcour hebben een HEEL leuke singeltrack gemaakt in een smalle strook bos naast de weg op het rode parcour. GREAT !! Bedankt. Toffe rit en nu dit als surplus. Dessel is heel leuk als thuisbasis om je conditie op peil te houden. De ardennen is inderdaad veel leuker maar ik heb niet elk weekend de tijd om 2 uur met de auto te rijden. Dessel is een aangenaam parcour met wat afwisseling. Niet te moeilijk en een hoog tempo is mogelijk......
Van: Svenne Ingegeven op: 5-sep-2004 Gereden op: 4-sep-2004
Het was dus zover,vertrekkend vanuit mol heb ik besloten om het campinapad af te leggen.Ik heb de groene en de blauwe route gekozen omdat het al aardig laat was.Ik ben aan de route begonnen ter hoogte van het kanaal dessel-schoten.Je kan dit parcours niet vergelijken met het landschap van de ardennen of course,maar het is een mooi vlak gelegen landschap met zowel zanderige ondergrond in droge periodes tot een modderachtige poel in regenperiode.Je komt er zowel langs bospaden als enkele korte single-tracks.Ik heb genoten van de passages langs de nete.Weliswaar is alles zeer vlak waar je het tempo hoog kunt houden,maar zeer de moeite waard(al is het maar omdat ik er niet veraf van woon)
Ik heb dus vertrekkend vanuit mol centrum 55km afgelegd op net geen 2 uur.
Van: Bert Ingegeven op: 27-jul-2004 Gereden op: 28-jul-2004
Op aanraden van Ghost ben ik vandaag ook eens naar Dessel getrokken met men fietsje. Aangezien mijn thuisbasis ook Kasterlee is en ik dit parcours al talloze malen gereden heb wou ik ook eens wat anders. Ik ben vertrokken in Witgoor en zo groen en blauw afgemaalt. Rood kon er niet bij deze keer (kmoet beginnen te werken om 18 uur). Een héél mooi parcours, wel wat vlak maar wat wil je in de Kempen. Na wat verkeerd rijden en zoeken had ik in totaal 47,2km op 2u en 9 minuten. Vrijdag ga ik nog eens terug om het hele traject te doen.

De groeten
Van: Jan V. alias Ghost Ingegeven op: 26-jul-2004 Gereden op: 25-jul-2004
Een leuk parcour, veel afwisseling, van snelheid tot technische vaardigheden, vooral op het rode en blauwe stuk, ook de bewegwijzering is OK! Persoonlijk vind ik dit een zeer leuke afwisseling als Kasterlee(Herentals) je thuis-basis is. Een groot voordeel tov Kasterlee: bij nat weer is dit parcour redelijk droog, waarschijnlijk door de zandgrond. Al bij al, de moeite waard.
Van: Guy L Ingegeven op: 25-may-2004 Gereden op: 25-may-2004
Wat zijn we blij als we,in onze weinige vrije tijd,ons geliefkoosde hobby kunnen uitoefenen. Dus om 19h30 nog rap op de fiets gesprongen om een uurke of 2 te gaan malen. Ik was nog maar net weg of ik kom zowat het zeldzaamste tegen wat je onderweg ook maar kunt tegen komen. Twee kerels met mtb-schoenen aan. De een had een troffel(spade) vast, de ander een heidekapper.Mannen dus die het parcours onderhouden in hun vrije tijd, mannen met het hart op de juiste plaats.De "campina pad" mag dan ook gezien worden, voor ieder wat wils en bijzonder goed bewegwijzerd. Een pluim voor de organisatie
Van: Paul Leysen Ingegeven op: 30-apr-2004 Gereden op: 21-apr-2004
De bewegwijzering is excellent.Ik heb gedurende 2 weekend met 2 maten de groene en blauwe route gereden. De vertrekpunten op de Internet kaart komen niet echt overeen met de realiteit, maar eens je op de route bent, puur plezier. Absoluut een aanrader. Iedereen, zelfs absolute beginners zullen hiervan genieten.
Proficiat voor de wegaanduiders.
Van: Guido Desimpel Ingegeven op: 2-apr-2004 Gereden op: 31-mar-2004
Wij hebben de combinatie rood-groen gereden op een zomerse lenteavond op de laatste dag van maart. Deze route is werkelijk 100% in orde bewegwijzerd. Wij verstaan absoluut niet hoe iemand erin slaagt om hier (rood-groen) verkeerd te rijden. Er staan zelfs niet te missen borden die de routeafsplitsingen aankondigen. Proficiat voor de mensen die deze pijltjes in orde houden. Ook de twee redelijk lange stukken, kris-kras door het bos, slingerend in vele snelle bochten rond bomen en over (minuscule) heuveltjes zijn op elke richtingsverandering voorzien van minstens één pijltje !
De route zelf is zeker een aanrader voor de mensen die houden van het betere bochtenwerk. Het is uiteraard geen Ardennenparkoers wat betreft hellingen en lastigheidsgraad, maar de sportievere rijders kunnen zich hier best op uitleven. Ook diegenen die houden van stevig doorfietsen, komen hier aan hun trekken. Wij legden het volledige parkoers (groen-rood) af in +/- twee uren, maar we troffen dan ook ideale omstandigheden aan : we waren met drie, en jutten elkaar nu en dan wel een beetje op, de weersomstandigheden waren ideaal : zo'n 15 °C, zonnig, droog, bijna windstil en het heeft reeds weken haast niet geregend. Een aantal stroken waren daarbij ideaal om de snelheid erin te houden : enkele stukken jaagpad langs de kanalen, lange rechte en goedlopende brede bospaden, een paar stukken goedberijdbare veldwegen en hier en daar een stukje gewone baan om te recuperen. Deze route is tenslotte ideaal voor iedereen die enkel wil genieten van natuur en rust en lak heeft aan snelheid en prestatie. Ze is overal perfekt berijdbaar (nergens moesten wij binnenblad schakelen) en verloopt grotendeels door de o zo rustige natuur (in aardrijkskunde ben in niet zo sterk, maar zijn dit misschien de Stille Kempen ?).
Jammer dat het zo ver van thuis (Koekelare) is, want deze route is zeker voor herhaling vatbaar.
Overigens viel het ons op dat Dessel zowat de sportiefste gemeente van België moet zijn : een kleine 100 (geschat) enthousiaste BMX'ers, een drietal drukke voetbalvelden, joggende mensen in de bossen en hier en daar groepjes fietsers langs de wegen (of kwam deze sportieve ontplooiing enkel door de eerste mooie lentedagen en het einde der examens ?).
Van: Hein Peeters Ingegeven op: 17-mar-2004 Gereden op: 17-mar-2004
mooie natuur,toch weinig spectaculair
slechte bewegwijzering:
- verschillende malen onduidelijke splitsing
- plotselinge veranderingen van kleurpijlen, uiteindelijk de weg moeten vragen om startplaats terug te vinden
Van: Bert Brockx Ingegeven op: 25-feb-2004 Gereden op: 24-feb-2004
Het parcours is een plezier om te rijden vooral de rode routte aan het bmx parcours van Smets is zeer leuk en zorgt voor een welkome afwisseling van de vele lange brede boswegen. Het verbindingsstuk van de industrietereinnen tot voorbij het kanaal is wel nogal veel over de weg. Voor de rest zeker de moeite. Enkel kasterlee is toch nog een stukje beter maar ik denk niet dat het makkelijk is om in de omgeving van Dessel iets beter uit te tekenen.
Van: Guy Deckx Ingegeven op: 22-feb-2004 Gereden op: 21-feb-2004
Mooie tour met heel wat afwisseling. Enkel spijtig dat sommige stukken (bv langs het kanaal) wat aan de lange kant zijn. Verder zeer rustig (enkel één tourgenoot tegengekomen) met zeker in de bossen weinig "hinder"van wandelaars / auto's etc.
Van: Koen GF Ingegeven op: 17-feb-2004 Gereden op: 12-feb-2004
Ik rijd deze tour bijna wekelijks. (Drie aan elkaar) goed voor 60 km afwisseling. Zware velden voor fysieke inspanning en stukken verhard voor de recuperatie. Niet zo zwaar als Herentals maar wel een stuk langer. Voordeel is een warme douche in café Campina. Zeker in de winter een aanrader... Wij rijden steeds in de week dus niet veel zicht op de drukte in het weekend.
Van: Joost Ingegeven op: 26-oct-2003 Gereden op: 25-oct-2003
Na een nacht regen weer eens lekker modder opsnuiven.
Wel een fietsparcours maar toch de moeite waard. Uitstekend bewegwijzerd. Anticlimax was de geopende brug 2 (voor onderhoud) aan het ' keerpunt' van het parcours.
De eerst blauwe lus is leuk voor de kilometers. Volgende keer maar eens groen/rood.
Van: Bob Ingegeven op: 21-sep-2003 Gereden op: 21-sep-2003
Ik heb bij stralend weer het groene en blauwe traject gereden . Geweldig verzorgd en goed bewegwijzerd , de enkele kilometers verharde weg storen zeker niet en geven je de tijd om even op adem te komen en je drinkbus boven te halen.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Pascal Vervoort Ingegeven op: 11-aug-2003 Gereden op: 11-aug-2003
11/08/2003: Ik heb de volledige 60km gedaan en de toer bevat veel variatie, is niet saai en is geweldig goed aangegeven. Als deze route niet aangelegd is door mountainbikers dan toch door mensen die er enorm veel verstand van hebben. De bewijzering is uitmuntend, dit is een voorbeeld voor de anderen. Het grote voordeel van dit pad is dat het nog niet volledig aan gort is gereden door motoren, het is perfect berijdbaar zelfs na een hittegolf. Ik heb dit vroeger gereden en vond het toen niet zo geweldig doch de nieuwe omloop is ronduit geslaagd. Ze gaan me hier zeker nog meer zien.
Van: Huveneers Ronan Ingegeven op: 28-jul-2003 Gereden op: 28-jul-2003
28/07/2003: Als beginnende biker heb ik de groene en blauw route gedaan,de route was uitstekend te volgen.Ik raad het ieder biker aan voor deze route eens te doen.In ieder geval als ik terug ga doe ik de volledige route (60km).De route bewijzering was uitstekend,nog een proficiaat aan de mensen die de route onderhouden.
Van: Jan Van Steenbergen Ingegeven op: 27-may-2003 Gereden op: 16-may-2003
Ik doe zowel de groene, blauwe als rode piste wekelijks.
En moet zeggen dat de bewegwijzering perfect in orde is.
Een lust om deze tour te rijden.
Proficiat jongens!
Van: Marc De Wit Ingegeven op: 26-may-2003 Gereden op: 20-may-2003
(20/05/2003) Met twee hebben we de blauwe, groene en rode route af gereden, prima parcour zowel voor de nieweling als de gevorderde.
Op de groene route ontbreken wel enkele pijltjes ofwel was dit een oud gedeelte van de route, dit ter hoogte van de gesloten ijzerwinkel bij het oversteken van een grotere baan.
De rode route is zeer leuk om te toe alleen spijtig dat het laatste gedeelte zoveel verharde wegen bevat.
In allegeval een route die ik iedereen kan aanbevelen wij hebben een zeer leuke sportieve dag gehad en zijn zeer hartelijke ontvangen geweest door de inwoners van Witgoor, het was de verplaatsing zeker waard.
Van: Richard Zegers Ingegeven op: 2-may-2003 Gereden op: 27-apr-2003
Grote stukken van de toertocht van Dessel gingen over over deze route('s) waardoor dit een leuke toertocht werd.
Conclusie;ondanks dat ik niet de gehele route te hebben gereden waren de stukken die verwerkt waren in de toertocht leuk als voorbereiding op het zwaardere werk.Tevens ook nog een compliment aan de organisatie van de toertocht;prima uitgezet en verzorgd.
Van: Jan Mathu Ingegeven op: 16-jan-2003 Gereden op: 11-jan-2003
Ik heb de blauwe en de groene route gecombineerd op 11 januari en ik wil hierbij de mensen die de omloop uitgetekend hebben en de bewegwijzering verzorgen, feliciteren voor hun puike werk.
Van: Dirk Verhaert Ingegeven op: 27-nov-2002 Gereden op: 1-nov-2002
01/11/2002: een slecht parcours. te veel rechte stukke en te veel asfaltweg
Van: Wim Bosmans Ingegeven op: 5-nov-2002 Gereden op: 4-oct-2002
Vrijdag 4 oktober 2002 de groene en blauwe route gereden (43km). De bepijling is voortreffelijk, jammer dat het parcours zelf een beetje te eentonig is. Enkel op het einde is er even actie.
Van: Marty Vanwetswinkel Ingegeven op: 21-sep-2002 Gereden op: 21-sep-2002
21/09/2002: Te veel rechte stukken en vooral te weinig actie
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 7-aug-2002 Gereden op: 7-aug-2002
In mijn vakantie (7 augustus 2002)heb ik het groen parcours te Dessel gereden en dit was zeker de moeite waard. Vertrek is voorzien aan de kerk waar de eerste kilometers op beton worden gereden. Na deze eerste kilometers krijg je voldoende afwisseling in het parcours dat er trouwens zeer goed bij ligt en dit waarschijnlijk ook nog in de wintermaanden. <br>
Op mijn computertje stonden 30km voor dit goed bepijlde circuit. Op dit ogenblik staat dit parcours voor mij op de 2de plaats achter dat van Herentals in de provincie Antwerpen.
Van: Thomas Janssens Ingegeven op: 3-mar-2002 Gereden op: 3-mar-2002
08/03/2002:<br>
Ik ben Thomas Janssens, 11 jaar,ik ben vorige week naar Lille gaan mountainbiken,maar dit in Dessel is het zaaligste parcour dat ik ooit heb afgelegd in 3 jaar.DOEN !
Van: Cliff Ingegeven op: 25-jul-2001 Gereden op: 25-jul-2001
25/07/2001: ik ben zelf wonende te Dessel en ik moet zeggen dat de wegwijzers bij de vorige route beter waren. Ik ben namelijk verschillende malen moeten stoppen voor op de kaart te kijken hoe het nu juist zat .In de bosstukken staat alles perfect aangegeven maar als men een stuk over de weg moet is het meestal hopeloos .Ik heb het hier over de rode wegwijzers .
De groene bleek in orde te zijn en de blauwe klopte ook niet al te best ! Ik hoop dat dit nog zal worden aangepast .Maar al bij al was het toch een leuke rit !
Van: Andre Suls Ingegeven op: 2-may-2001 Gereden op: 2-may-2001
02/05/2001: het mtb-parcours in dessel is inderdaad veranderd ... langer en mooier geworden.<br>
Goed berijdbaar ook bij nat weer zeer afwissellend: enkele lange rechte stukken naast kanaal, draaien en
keren in bos, kleine heuveltjes, door prachtig natuurgebied, door woonwijk.