logo  
CooCoo
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax

Lussen
2 - blauw 3 - rood 4 - groen blauw
13,6 km (460 hm)GPX 16,8 km (555 hm)GPX 19,8 km (584 hm)GPX 20,1 km (561 hm)GPX

Informatie
Coo bike  Tel: 080/68.91.33
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Coo-bike,
Opmerking
De groene route is de omgekeerde richting van de blauwe, maar is daardoor bijna ondoenbaar.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Dany Ingegeven op: 15-jun-2020 Gereden op: 15-jun-2020
geen goede route. Van begin tot einde stenen, stenen, en stenen met als gevolg ....altijd prijs voor een lekke band op deze route. Helemaal de laatste 5 km rond het meer zijn mooi en vlak...voor de rest constant op en neer en pittige 20km.
Sommige stukken zijn niet te rijden wegens te gevaarlijk.
Geen aanrader.
Van: Frederik Ingegeven op: 3-oct-2019 Gereden op: 13-sep-2019
Heeft iemand deze super makkelijke kaart van de blauwe route nog?
http://i32.tinypic.com/2e0tzs1.jpg

De link staat hier en daar gepubliceerd met goede aanwijzingen maar is jammer genoeg offline..
Van: Tom Ingegeven op: 23-jul-2018 Gereden op: 23-jul-2018
Vandaag de Groene en de Rode route gereden vanuit La Gleize. Totaal 37km +-1000hm.
Bewegwijzering volledig in orde (pas vernieuwd denk ik). Mooie routes. De echte ardennen.
Groene veel omhoog en omlaag. Rode 1 lange klim (3km, 300hm) en daarna alleen maar bergaf! Wel nog wat energie overhouden voor op t einde nog een klimmetje te doen tot in La Gleize.
Bij nat of modderig weer zal het veel moeilijker zijn owv stenen en wortelondergrond. Vandaag kurkdroge dag, dus perfect! Aanrader!
Van: Danny Ingegeven op: 24-jul-2017 Gereden op: 22-jul-2017
Getracht de blauwe route te rijden. Begonnen bij het stuwmeer van Coo, hier bordjes MTB-route #9 gevolgd, kon niet verkeerd omdat er maar 1 route zou lopen. Diverse keren terug moeten fietsen nadat bewegwijzering niet eenduidig was. Uiteindelijk na 10 km in Trois-ponts uitgekomen (loopt de blauwe route helemaal niet volgens kaart) waar de weg splitste en in beide richtingen geen bordje meer te vinden was. Toen maar op navi teruggefietst naar camping in Stavelot. Belgische Ardennen zijn schitterend, maar bewegwijzering plaatsen daar begrijpen ze helemaal niets van?!?! Downloaden van de GPX is dus een must!!!!
Van: Christof Ingegeven op: 10-may-2017 Gereden op: 10-may-2017
Vandaag blauwe route (20km) gaan rijden in Coo, best een pittige tocht die veel op en neer gaat met enkele stevige beklimmingen maar met als cadeau ook enkele interessante afdalingen. De route is goed uit gepijld met overal de witte bol met blauwe pijl in.(met gps gereden dus het kan dat één enkele pijl ontbreekt) Ervaring en goeie benen is zeker vereist!! Al bij al een zeer leuke dag gehad. Hier zien ze mij zeker terug!!
Van: Bas Ingegeven op: 10-aug-2016 Gereden op: 9-aug-2016
Begonnen met de rode route. In het begin veel asfalt, begon te twijfelen of het wel een ATB route betrof. Verder steile klimmetjes en wat afdalinkjes. Niet echt heel spectulair.

Daarna de groene route gereden. Dat maakte veel goed. Mooie klimmetjes met dito afdalingen. Veel losse stenen maar dat maakt het wat spannender. Enige ervaring is dan wel vereist. Anders gewoon rustig aan doen. Al met al een leuke dag gehad. De groene route is zeker voor herhaling vatbaar!
Van: Liekens Peter Ingegeven op: 4-oct-2015 Gereden op: 3-oct-2015
Gisteren eerst wat lukraak een 10tal km warmup rond gereden, met heel mooie stukken die net langs de piste liggen.
Daarna de blauwe lus gereden , lag er heel mooi bij. serieus kunnen doorknallen op de droge afdalingen!
Jammer genoeg 5 keer lek gereden en we waren slechts met 4 :-( .
De scherpe stenen eisen wel hun tol. Niettegenstaande topdag gehad.
Bewegwijzering viel goed mee maar mag beter / opgefrist worden.
Van: Liekens Peter Ingegeven op: 4-oct-2015 Gereden op: 3-oct-2015
Gisteren eerst wat lukraak een 10tal km wa
Van: Aelbrecht gert Ingegeven op: 25-aug-2015 Gereden op: 24-aug-2015
Gestart met route 3 (rood), mooie vergezichten, techniek is op sommige plaatsen wel belangrijk doordat de bodem vol ligt met keien, rotsblokken en grote stukken leisteen, grip houden is belangrijk! De afdalingen idem dito, recuperen en/of eten kan je niet doordat je alle aandacht op het juiste spoor moet houden. Iets voorbij halverwege was de route geblokkeerd door meerdere omgezaagde dennen, er was geen doorkomen mogelijk, rechts was onmogelijk door de diepte, dan maar de fiets op de schouder en links de helling op en ongeveer een 50 m gestegen te voet op een gladde ondergrond, tot we weer de route zagen en dan terug naar beneden( geen lachertje), terug op de weg, bleek dat we een deel van de route hebben gemist. Iets verder terug aangeknoopt en verder gereden zonder problemen.
Daarna route 4 (groen) genomen, is nog mooier dan de rode, ook wel iets zwaarder, de hellingen zijn steil en lang, soms lijkt er geen einde aan te komen! De afdalingen idem dito als de rode, volledige concentratie vereist.
Om af te sluiten route 1 ( blauw), van hetzelfde, lange steile hellingen, mooie uitzichten, veel bos, toffe afdalingen.
Kortom toffe dag gehad in de buurt van Coo.
We zijn tijdens de route de verantwoordelijke van de routes tegengekomen en hem op de hoogte gesteld van de omgehakte bomen, hij ging zich inlichten, maar zei erbij dat hij machteloos stond, daar het dikwijls privé-bos is waar omgehakt wordt. Hij zou er toch voor zorgen dat deze bomen zo snel mogelijk werden verwijderd en excuseerde zich voor het ongemak dat wij hebben ervaren!
Van: Frederick Cappaert Ingegeven op: 12-nov-2014 Gereden op: 9-nov-2014
Toffe dag fietsen gehad met mijn vrienden van de atletiek. Zwaar parcours met een aantal technische stukken (grote stenen, gladde ondergrond e.d.). Mijn elektrisch aangedreven MTB kwam goed van pas om Bompa Christophe uit mijn wiel te rijden.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 22-feb-2014 Gereden op: 22-feb-2014
Extra gpx tracks zijn opgeladen met dank aan Hans Huver.
Van: Sam Ingegeven op: 12-jun-2012 Gereden op: 8-jun-2012
Teambuilding blauwe route gereden.
Ben niet geoefend fietser, wel loper,
Pittig ritje, leuke afdalingen, loodzware beklimmingen
Veel water tegengekomen, maar dat stoorde niet.
Wij komen zeker terug.
Van: Trunks Ingegeven op: 30-may-2011 Gereden op: 28-may-2011
Vant weekend vanuit Coo vertrokken en eerst stukje blauwe route gevolgd. Vervolgens over gestapt op de groene route. Je ziet een duidelijk bord staan na een km of 5 vanuit Coo waar je links de blauwe kunt volgen (richting Bourgoumont) en rechts naar Roanne ed kunt rijden.
De groene route staat op zich wel goed aangegeven, maar toch zijn wij wel een paar keer fout gereden. De klim vanuit Moulin de Rui is overigens echt gaaf. Begint wel over asfalt, maar eindigt met keien. De groene route red je overigens echt niet als je niet getraind bent. Lopen kun je natuurlijk altijd, maar als je het fietsend wil volhouden moet je echt wel een beetje benen hebben...

Uiteindelijk net na Andrimont weer fout gereden. Je moest links ergens een afdaling in en kon toen op de splitsing links of rechts. Wij links genomen, maar rechts was de juiste geweest. Wel super vette afdaling die je dan krijgt, maar je komt dan uit op een punt waar je een tiental kilometers ook al was...
Toen maar de rest van de blauwe route weer gereden en blijft ook leuk.
Uiteindelijk veel moeten stoppen doordat we met een grote groep waren, maar erg cool mtben daar.
Meer info zie: http://www.sports-tracker.com/#/workout/Vlasje1979/eggarvdkqoedcnq7

overigens hebben ze bij Camping La Casdace daar ook een kaartje voor de route van Trois Ponts, maar die schijnt toch minder uitdagend te zijn.
Van: Babs Ingegeven op: 15-mar-2011 Gereden op: 13-mar-2011
Mountainbike's kan je voor een halve dag of hele dag huren bij New Life te Coo.
Vanaf hier starten er ook meerdere fietsroutes.
Ook verbleven wij in hun accommodatie Coocabane. Heerlijk verblijf. Goede bedden en douches en stevige outdoor maaltijden.

De omgeving leent zich voor wielrennen en mountainbiken.
Van: Ton Ingegeven op: 21-oct-2010 Gereden op: 21-oct-2010
De route met het witte rondje en blauwe pijl deze week twee keer gereden. Hele leuke tocht door de natuur. Veel hoogte verschillen, daardoor stevige klimpartijen. De afdalingen zijn vaak glad door regen of doordat er door beekjes wordt gereden. Deze route is niet aan te bevelen voor niet getrainde mensen. Er zijn afdalingen die technisch best lastig zijn, vooral doordat ze glad kunnen worden. In de periode dat wij de route reden is het bovendien ook nog glad door de vele gevallen bladeren. Wij hebben drie keer lek gereden, maar de service om de fiets te wisselen is heel goed.
Van: Dries Ingegeven op: 25-aug-2010 Gereden op: 24-aug-2010

Eveneens te Coo de witte bollen met blauwe pijlen gevolgd. Kleine toevoeging: deze zijn geschilderd en de eerste bol vindt je al aan de waterval van Coo zelf.

Uiteindelijk 18 km op de teller en geen meter fout gereden dankzij uitstekende signalisatie.

Uitstekend parcours met heel wat afdalingen over losse stenen, solide blokken leisteen en boomwortels. Gezien het de nacht ervoor serieus had geregend leidde dit in onze groep toch al snel dat enkele valpartijen (spekgladde leisteen - best niet slalommen hierop weet ik nu :) - en dito boomwortels)

Topper. Ik kom deze zeker nogmaals rijden.
Van: Aarjen Peeters Ingegeven op: 14-jul-2010 Gereden op: 5-jul-2010
*gaat voort op de vorige reactie (lompweg op enter al gedrukt tijdens het typen ^^)

Ergens in een afdaling waar je de loop van een beekje volgt heb ik een fototoestel gevonden.
Het gaat om een Casio EXILIM EX-Z80. De foto's op het toestel zijn gemaakt op 4 juli, rond 20h. Is dit van u, of kent u mensen die naar Coo geweest zijn dan, plaats hier dan even een reactie aub :)
Van: Aarjen Peeters Ingegeven op: 14-jul-2010 Gereden op: 5-jul-2010
Parcours van 23km gereden (witte bollen met blauwe pijl). Járen geleden ook al eens gereden, maar na al die jaren blijft ze even mooi :) Pittige klimmetjes, technische afdalingen, zeer mooie omgeving,...
Ergens 1 pijltje gemist (was omdat de schors waar het op stond geverft van de boom was "gevallen"), maar voor de rest geen problemen gehad met de bepijling.
De laatste 4-5km zijn gewoon meer "toeristisch", waar ze je gewoon rond het stuwmeer laten rijden, leuk en mooi, maar geen MTB-meer.

Ergens onderweg in een afdaling wa

Bepijling: 9/10
Parcours: 8/10 (prachtig, maar nét iets te kort)
Van: Johan Ingegeven op: 2-may-2010 Gereden op: 1-may-2010
Ter voorbereiding van onze Short-bike vakantie in La Petite Suisse eind deze maand zijn we deze keer in Coo beland. Deze route stond al een paar weken op ons verlanglijstje en met recht en reden zo bleek. Wat een prachtige route! Alles wat je van een mtb-tocht verwacht zat erin: pittige (zéér pittige) klimmen, prachtige technische afdalingen (kicken met die losse stenen!), mooie vergezichten, waterdoorwadingen om u tegen te zeggen en hier en daar toch een klein asfaltstrookje om terug op adem te komen. Pitoreske start van de route aan de watervallen, en dit stadje leent zich zeer goed tot gezinsuitstapjes, want terwijl de papa's gaan biken kunnen de mama's en de kindjes genieten in Plopsa Coo.

Klein minpuntje zijn de laatste kilometers die gewoon rond het stuwmeer lopen en die niet echt meer van toegevoegde waarde zijn, hooguit een goeie cooling down... Een 22 tal kms op de teller, niet echt heel lang, maar toch zeer de moeite!

De bepijling was perfect, de witte bollen met blauwe pijl vallen zeer goed op, en zijn in overvloed aanwezig. Naar mijn gevoel zelfs beter dan de Bloso bepijling.

Super ervaring, een paar keer gestorven toch ook wel :-), maar hier zien ze mij zeker terug!
Van: Steven M Ingegeven op: 6-aug-2009 Gereden op: 6-aug-2009
De "blauwe" route (= wit bolleke met blauwe pijl erin) start dus rechts van de baan Coo-La Gleize, zo'n 500m verder naar La Gleize dan waar de waterval is. Op de brug van de waterval staat zelfs al een eerste blauw pijltje.
Inderdaad een route om aan te raden voor de gevorderde mtb'er. De blauwe pijltjes zijn meestal goed te vinden. Na de spectaculaire afdaling na La Gleize ben ik echter naar links gereden ipv naar rechts (eigen schuld) en kwam op de "groene" route terecht (= wit bolleke met groene pijl erin) -ik dacht dat onze schilder zijn blauwe verf op was...? Deze route heb ik ong. 10 km kunnen volgen (ook een leuke technische afdaling in) maar dan verdwenen de pijltjes... Dan maar opnieuw naar 't dal gereden en opnieuw naar La Gleize geklommen, de afdaling opnieuw gedaan en de blauwe route afgemaakt. Het laatste deel is het de omgekeerde weg van een van de routes van La Gleize, maar omgekeerd is 't plezanter. Een mooie dag gehad (28°C)!
Ride on !!
Van: Ingmar Ingegeven op: 26-may-2009 Gereden op: 24-may-2009
Na enkele routes in-rondom Malmedy vandaag naar Coo.
Na 6 jaar weer hier een route gereden. Het is de oude blauw-witte route die hier en daar met de gele en groene samen loopt.
Geen bordjes, maar wel bewegwijzerd op de bomen.
De route is ca 15-18 km lang, vele klimmen en afdalingen.
Hier en daar technisch, maar prima te doen! Van mij mag deze route standaard weer terugkomen op de kaarten. Als je deze wilt rijden, Enjoy!

Gr. I,I,H & D

Van: Kris Ingegeven op: 28-apr-2009 Gereden op: 25-apr-2009
Hebben het parcours met de blauwe pijlen in witte bol gedaan.
Zeer goed aangeduid door schildering op bomen, muren, enz...
Betreft 23km en moet zeggen, subliem, technisch, dwz losse stenen, boomwortels, rotsige kloven en cascades zowel in de steile lange klims en afdalingen doorspekt met waterdoorsijpelingen en dwarsende beekjes.

Voor de beginnner een beetje teveel van het goede, voor de middenmoot zeker haalbaar en voor de geoefende mtb-er om duimen en vingers van af te likken.

Mij zien ze daar zeker terug.
De hollander bij Coo-bike was een tikkeltje arrogant, gelukkig was er nog een vriendelijke waalse collega die ons een plannetje gaf met nodige informatie omtrent het parcours/start/enz...

Parcours: 10/10
Bepijling: 10/10
Coo-bike: 7/10

Van: robert Ingegeven op: 28-apr-2009 Gereden op: 25-apr-2009
De blauwe route is geweeeeeeldig!
Alles wat je maar tegen wil komen op een tocht in de Dardennen, waaronder twee prachtige vrij technische afdalingen, zit er in.

Dit is een route om te koesteren, bijgevolg zien ze mij daar zeker nog terug.
De mensen van CooBike waren trouwens zeer vriendelijk en gedienstig, zowel in Coo als op het terrein (iets met quads).

Gewoonweg super!
Van: Enrico Ingegeven op: 3-feb-2009 Gereden op: 3-feb-2009
Vandaag Coo "gedaan"! Wederom superdag gehad met bikemaatje Aad (4 op 1 rij!). Met 4 graden C veel zuurstof in de lucht, en bijna de gehele tocht geen spatje nat. Trouwens, als je lekker aan het biken bent dan merk je daar toch niets van? Geparkeerd bij Coo Bike en eerst de rode route gedaan om vervolgens de witte route, en deels de blauwe route, te doen. Prachtige omgeving - schitterende setting! De routes herbergen alle mooie MTB-ingrediënten, en dat betekent idd ook losse steentjes, plassen, modder, vandaag zelfs sneeuw, hoogtemeters maken/klimmen en af en toe eens even een pijltje of bordje zoeken. Dat hoort er nu eenmaal allemaal bij om een mooie dag te hebben. Ook de witte route was met een beetje goede wil prima te volgen dus ik begrijp niet dat er mensen (echte MTB-ers?) zijn die daarover zeuren. Kortom, Coo en Aad bedankt, wederom een topdag! Grtz, Enrico
Van: Rogge Peterr Ingegeven op: 8-aug-2008 Gereden op: 5-aug-2008
Een aanrader!

Coo is een goede combinatie voor met het gezin naar toe te gaan.
De mtb'er op de fiets ,vrouw en kind naar plopsa-coo.

Het startpunt hadden we niet onmiddelijk gevonden en zijn dan om info gaan vragen bij de lokale mtb verhuurder. Daar een vriendelijke madam ons op het goede pad gezet. Bladje meegekregen met de route en je moet de weg naar La gleize nemen en na een 2 tal km staat op een verkeersbord een eerste pijltje.
Het zijn witte geverfde cirkels met een blauwe pijl in.
Deze route staat goed aangegeven en zijn geen enkele keer verloren gereden.
Doch wanneer je terug in coo aankomt (achterzijde plosa-coo) moet je nog 4 km rond de barriere rijden maar dat is verloren tijd, allemaal asfalt en geen klim meer.
Een is een technische route met enkele mooie afdalingen en geen al te steile beklimmingen. Door de vele stenen en rotsen 2x lek gereden, dus neem je materiaal mee.


Voor de andere routes moet je 4km verder naar La Gleize.
Je komt tijdens de rit van coo ook al pijltjes tegen van de 3 routes.
Je kan ze natuurlijk ook combineren en inpikken in La Gleize.

Aan het plaatselijke museum vertrokken.
Wij (johan & ik) hebben daar de groene pijltjes gevolgd en weerom zeer goed aangegeven.

De eerste kilometers doe je het omgekeerde van de coo-route.
Dan komt een lang stuk op de weg die gevolgd wordt door een lange klim die je dan verder zet door rechtsaf in padje in te slaan.
Boven gekomen volgd een snelle maar korte afdaling naar de andere kant van het dal om daar aan een lange en steile klim te beginnen door het bos.

Verder kan ik niets meer zeggen over deze route omdat we ze hebben moeten inkorten door zadelbreuk.Van: Martijn van Lieshout Ingegeven op: 3-may-2008 Gereden op: 27-apr-2008
Bikers,

Afgelopen zondag mountainbike route 2 gereden. Hij is aangeduid met een witte stip met daarin een blauwe pijl!!! Begin van de route was moeilijk te vinden. Begin: vanaf de watervallen linksaf de grootte weg op en dan spreek het voor zich.

Routekaart verkrijgbaar bij de mountainbike verhuur (spreken daar Nederlands!) of http://i32.tinypic.com/2e0tzs1.jpg (zie onderstaande reacties)

Als je in dit gebied bent met je mountainbike dan moet je deze route zeker hebben gereden! Bij deze route moet je beschikken over een goede controle over de fiets. Zonder vering komen je hier niet echt ver. Ik heb de route best lastig ervaren, omdat ik voor het eerst met klikpendalen zo'n type route had gereden (twee keer gevallen, een keer over de kop geslagen!). Me broer die normale pendalen had, was niet gevallen...

Veel succes met rijden!

Van: Joost Schouten Ingegeven op: 19-apr-2008 Gereden op: 17-jul-2007
Even kaartje ingescand en wat gearceerd/toegelicht.

Kaart van de blauwe route: http://i32.tinypic.com/2e0tzs1.jpg
Video waar fragmentjes van de route in zitten: http://www.youtube.com/watch?v=E2Fbag4TqZ4

Rode Vierkantjes:
1: Start van de route bij de watervallen
2: Ter hoogte van dit punt lagen zomer 2007 boomstammen waar je omheen moest rijden om het pad te vervolgen. Weet niet of dit nog steeds zo is, in ieder geval globaal rechtdoor blijven rijden tot aan asfaltweg welke je oversteekt.
3: Enige punt waar de bepijling wat slecht was, je komt hier aanrijden via een hele pittige asfalt-klim. [url=http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q=coo&jsv=107&sll=52.469397,5.509644&sspn=3.179077,7.470703&ie=UTF8&ll=50.423076,5.858454&spn=0.001623,0.003648&t=h&z=18]Hier [/url] vanaf rechts, dan neem je die haarspeldbocht en ga je bijna direct weer rechts omhoog.
4: Hier moet je opletten, is een snelle asfaltafdaling richting Coo, hier moet je alleen rechtsaf van die weg af, een soort pleintje op.
5: Vanaf punt je 4 een technische afdaling, puntje wat je ook ziet in filmpje waarbij ik slippend afdaal en m'n maat even wegglijdt.
6: Eerste flinke water-doorwading door beek.
7: Ligt even links van de route, is laatste water-doorwading van het filmpje, enorm diep, maar wel leuk! :D
8: Puntje over het water (kano-route) heen bij spoorbrug, zie je ook in video.
9: Hier zijn wij elke keer gestopt aangezien je hier gewoon weer bij PlopsaCoo bent. Hierna volgt namelijk een asfaltstuk wat niet zo boeiend is.

Gele vakken:
1: Lange zware asfaltbeklimming. (kan evt afgesneden worden door blauwe stippellijn te volgen)
2: Beklimming voorafgaan aan de mooiste afdaling van de route, echt even doorzetten over technische zware klim ivm grof grind waarbij je constant wegrolt.

Groene vakken:
1: Leuke afdaling, beetje over brede natte grindpad, soort beek.
2: Smalle afdaling door beek.
3: Hoge snelheidsafdaling, echt geweldig mooi! Over grote rotsvlakken enzo, fantastisch!!

Ik zou zeggen print dit ff uit, dan kun je het erbij houden als je de blauwe route gaat rijden :D Veel plezier!
Van: Ferdy Ingegeven op: 21-jan-2008 Gereden op: 22-jan-2008
Hallo beste mensen

Ik heb 4 of 5 jaar geleden die witte route uitgezet, als ik nu in de omgeving soms mijn pijlen nog terug zie schaam ik me er een beetje voor want is idd een hoop kliederwerk, ook zijn het meerendeel van de pijlen verwijderd door mijzelf en land eigenaaren dus is bijna onmogelijk om nog te rijden. Mochten er mensen zijn met gps track is hem nog wel te doen, maar met de pijlen kom je er niet. Sorry voor mijn kliederwerk wist toen niet beter, was wel een mooie route.

Bedankt
Van: lode poncelet Ingegeven op: 18-oct-2007 Gereden op: 18-jul-2007
De foto's staan online:

http://picasaweb.google.nl/lode.poncelet/SecondTime
Van: RONNIE Ingegeven op: 20-aug-2007 Gereden op: 16-aug-2007
Verleden donderdag de blauwe route gevolgd in Coo, met 3, voor beginners een best pittige route met veel klimmen en prachtige technische afdalingen, route was duidelijk te volgen,fietsen gehuurd bij Coobike, bij aankomst smorgens om 10 uur waren er geen fietsen meer(?????) er stonden er 200 buiten.Deze moesten nog allemaal negekeken worden(????), hebben er dan zelf 3 nagekeken en vertrokken.Na afloop haadden we ons voorzien voor een verkwikkende douche,douche kapot(?????), zeeeeer slechte service en vriendelijkheid ver te zoeken,ohja, ik vroeg bij vertrek om een rugzak met reservebanden, plakgerief en fietspomp, die keek mij aan of ik een debiel was,dat geven ze nooit mee vertelde ze me,Dan is de service in Laroche bij Brandsport nogal wat anders.
Van: Joost Ingegeven op: 12-aug-2007 Gereden op: 20-jul-2007
Blauwe route gereden, perfect bepijld echt heel duidelijk, geen pijl te missen.
Net na de start zijn er alleen recent wat grote boomstammen neergelegd, hier moet je even omheen rijden, daarachter gaat de bepijling gewoon weer verder.
Bij snelle stukken staat bijv. ook netjes aangegeven na 200m rechts, na 100m rechts en dan de echte pijl waar je rechts moet.

Route zelf is erg mooi, pittige klimmetjes (maar wel te doen), snelle afdalingen over gravelpaden of flinke rotsen. Afdalen door een beekje te volgen, later ook nog door een flinke beek heenfietsen.
Technische stukken zijn er ook wel, met flinke stenen, wortels en rotsen. Echt heel mooi.

Heb ook één keer fiets gehuurd bij Coo-Bike (vlakbij de watervallen). Prima Specialized fietsen, € 17,- voor 4 uur (tijd genoeg) en dan heb je een fiets met voorvering. Schakelen enzo werkte perfect (ook bij de 4 andere in onze groep), echt waar voor je geld dus.

Hier nog een klein filmpje om impressie te krijgen van de blauwe route: http://www.youtube.com/watch?v=E2Fbag4TqZ4

Rode route ook gereden voor een groot deel, alleen in Trois-Ponts kwamen we niet uit de route, je komt aan in T-P, daar moet je linksaf volgens een pijl, maar dan kom je op een soort 3-sprong, alleen vanaf daar geen pijl kunnen vinden. Weet iemand hoe je deze had moeten rijden? (voor andere en voor volgende keer).
Was verder ook een mooie route, maar die hebben we maar één keer gereden.
Aansluiten route 2 vanuit Trois-Ponts gereden, veel asfalt, niet echt MTB-waardig, wel leuke afdaling :)
Van: lode poncelet Ingegeven op: 19-jul-2007 Gereden op: 18-jul-2007
Ook de blauwe pijlen met witte achtergrond gevolgd.
Zeer fijne route met misschien af en toe wat veel losse stenen.
Route zeker aan te raden. Wij hebben de pijlen wel gemakkelijk gevonden.

Volgende dag rode pijlen op witte achtergrond gevolgd.
Deze route stuurt u helemaal rond het stuwmeer.
Wel een fijne route om de benen los te krijgen maar niet
echt veel "off-road" stukken. Wel de moeite omwille van de natuur en
het vele stijgen.
Van: paul janssen Ingegeven op: 30-apr-2007 Gereden op: 30-apr-2007
Deze ochtend met twee gaan biken in Coo.
Blauwe pijlen met witte achtergrond gevolgd. pijlen zijn te klein geschilderd op de bomen en soms achter verkeersborden 'verstopt'.

Toch goeie route: veel losse stenen, boomwortels, door plassen gecrost, leuke afdalingen, "stijle" beklimmingen, ... => mooie route !!!

Maar: fietsverhuur "adventure" is niet aan te raden: niet echt vriendelijk en versnellingen van de mountainbike werkte zeer slecht. Naderhand konden we ons ook niet douchen.

Hoe dan ook: fijne mountainbike-dag gehad.

We komen hier nog wel eens terug, maar dan huren we een bike in ons dorp.Van: vincent en remco Ingegeven op: 2-jan-2007 Gereden op: 28-dec-2006
wij zijn afgelopen weekend door coo gekomen met mtb. gestationeerd in stavelot. een aanrader!! erg leuk dorpje, iets minder commercieel dan spa, maar wat betreft bezienswaardigheden vele malen leuker. helaas geen aangegegeven routes in stavelot; komen er wel binnen een aantal maanden, maar zitten nog een beetje met overheidsinstanties te kloten. er is wel een kaart van bloso die ook door dat gebied komt. dat ze er komen is maar goed ook; het blijkt het 2 na steilste gebied te zijn na spa! hele mooie overzichten op de uitgestrekte gebieden. nabij coo waren er sommige delen bevroren en dus oppassen geblazen. een landweggetje met prikkeldraad ernaast is niet fijn voor je rug als je er in valt! i can tell!

erg modderig parcour en met nobby nics achter twee keer ronddraaien ipv één keer!!
niet echt technisch, aardige klimmetjes. uitzicht was het mooiste facet van de routes!
Van: Mayke Eckhardt Ingegeven op: 19-nov-2006 Gereden op: 18-nov-2006
Leuke route, door de zware regenval van de afgelopen dagen was het erg modderig en bleef je zelfs hier en daar even steken. (niet echt prettig als je dan omvalt)De route staat prima aangegeven. Hier en daar was het erg zwaar om naar boven te fietsen vanwegen de losse keien. Prima route!
Van: Max van der Helm Ingegeven op: 9-oct-2006 Gereden op: 7-oct-2006
Met zijn vieren hebben we de blauwe route (witte stip met blauwe pijl) gereden. Het is een mooie route met technische afdalingen waarbij keien en boomwortels niet te vermijden zijn. De route is perfect aangegeven en we hebben dan ook geen enkele stip met pijl gemist. Door de voorafgaande regenval waren we na 16 km onherkenbaar geworden maar bij de fietsverhuur konden we de fietsen afspuiten (kosten 1euro50).
Van: bart Ingegeven op: 12-jul-2006 Gereden op: 3-jul-2006
Het kan aan mij liggen, maar ik vond dat deze "blauwe" route heel slecht afgepijld was. Je moest telkens zoeken naar heel klein pijltjes en het laatste stuk rond het stuwmeer hebben we zelfs niet gezien.

We zijn dan maar via een "eigen" route naar het stuwmeer gereden. en van ellende er ook maar ingesprongen.
Van: Kristof Ingegeven op: 30-jun-2006 Gereden op: 29-jun-2006
Niets extra toe te voegen aan de vorige commentaren.
De route is nog steeds perfect afgepijld op dat ene pijltje net voor de waterval na.
Maar inderdaad 23km is wat weinig, daarom maar doorgereden naar Houffalize ...
Van: Stefan & Mathijs Ingegeven op: 25-apr-2006 Gereden op: 22-apr-2006
Vandaag de blauwe route gereden in Coo. De route ligt er perfect bij en de bewegwijzering is tiptop. In totaal ongeveer 4 klimmetjes de naam waardig en enkele mooie afdalingen. Vooral het stukje door een klein riviertje is genieten geblazen.

Jammer dat het parcours maar 23 km is en er verder geen deftig afgepijlde routes zijn. Je kan de lus natuurlijk 2 keer rijden, maar dat is voor sommigen misschien van het goede teveel.
Van: Tony Garcia Ingegeven op: 3-apr-2006 Gereden op: 2-apr-2006
Had voorbije weekend een gastronisch weekend gewonnen in Stavelot. Na wat onderhandelen met mijn vriendin mocht ik m'n fiets toch meenemen. Zondagmorgend samen ontbijten en snel met de auto (om mij aan de gemaakte afspraken te kunnen houden) even naar Coo gereden (+/-6 km). Aan Coo Bikes begin ik in de regen aan de blauwe tocht, die volgens de voorgaande comentaren niet al te lang is maar toch de moeite waard. Dus ideaal voor iemand die om 12.00u terug op de kamer moet zijn. Inderdaad een beetje zoeken en twijfelen aan de waterval. Het parcours lag er door de aanhoudende regen van de voorbije dagen vrij modderig bij ... maar ik had erger verwacht. De lange zware maar toch niet zo technische klimmen worden opgevolgd door zowel een snelle als eens een technische en zelfs vermoeiende afdaling over natte leisteen en rotsblokken met regelmatig een beekje dat je met de nodige behendigheid en een smile tot achter je oren doorkruist.
Halverwege begint het opnieuw te regenen en kom ik na een klim, waar geen eind leek aan te komen, zelfs op een afdaling waar je met de stroom van een 10 cm hoog water tussen de gladde keien geconcentreed naar beneden rolt...smile gaat ondanks de regen en de soms wel zware kloppen niet van mijn gezicht. Nog een aantal modderige dus gladde afdaling en een klim in een naaldbos met magnifique landschappen maken de tocht afgewisseld en de moeite waard. Laatste 4 km cooling down op asfalt rond het stuwmeer. 30 minuutjes te laat goedgemaakt met een bezoek aan Malmedy en St Vith.Van: xavier Alleman Ingegeven op: 7-nov-2005 Gereden op: 6-nov-2005
Hoewel ik dit weekend in Vielsalm verbleef, koos ik toch maar voor een kleine verplaatsing richting Coo om er de blauwe route te volgen. Volgens de fietsenverhuurder aldaar zou de route 23 km bedragen, ik had er na afloop 21 op de teller.
De tocht stond zo goed als perfect uitgepijld, behalve op 1 km van de doortocht aan de waterval van Coo waar je aan een splitsing komt, rechtdoor of rechts.500 meter verder bleek dat je hoe dan ook op hetzelfde uitkwam, aan de waterval dus.Maar voor wie niet van de streek is, zoals velen wellicht,is het hier toch even twijfelen. De laatste 5 km zijn inderdaad niets meer dan een saaie rondrit rond het stuwmeer. Jammer, want voor de rest was de tocht en aaneenvolging van klimmen, met af en toe flinke kuitenbijters,techische afdalingen,enkele passages door beekjes, en mooie vergezichten.Kortom alles wat een mountainbiker nodig heeft om z'n hart op te halen en achteraf voldaan huiswaarts te keren.Zeker de moeite.
Van: sisi riders Ingegeven op: 11-jul-2005 Gereden op: 10-jul-2005
Wij hebben de blauwe route gereden, was wel een leuke technische route, leuke klimmetjes.
De bewegwijzering vond ik wel redelijk goed aangegeven ( zie vorige commentaren ) deze kan natuurlijk wel in de tijd verbeterd zijn.
Wij hebben ook de routes van theux gereden maar deze was wel leuker maar jammer dat hij zo kort is.
Van: Dirk & Louis Ingegeven op: 5-jan-2005 Gereden op: 30-dec-2004
H MTB'ers, wij zijn in de kerstvakantie naar Coo geweest en hebben daar enkele dagen kunnen genieten van een afwisselend ruw en mooi landschap...Onze eerste dag direct de sneeuw in. Nie simpel, hebben een combinatie van blauw, rood en de witte pijlen gevolgd.
Bij de volgende rit en met al heel wat minder sneeuw konden we vaststellen hoe ruw en leuk dit parcour wel is. De bewegwijzering is niet van de beste maar je komt altijd wel terug in Coo. Er is daar ergens een fantastische afdaling tussen rotsen in een stomend watertje...Super. Als je wat lef hebt doe dan zeker de klim die je leid tot bovenaan waterreservoir van de centrale (Priv) want eenmaal boven krijg je een lange afdaling over brede asfaltbaan tot in Trois Pont.
Tip: Voor 50 cent kan je je mtb afspuiten aan de Suzuki-garage nabij Coo (Real Power).
PS: Ondenval is ook een aanrader
Bedankt Louis voor de fijne ritten.
Van: Michiel Ingegeven op: 16-dec-2004 Gereden op: 15-dec-2004
Gisteren de blauwe route gereden.
De rode route zou gesloten zijn volgens de man van coobike. En de blauwe zou 24 km moeten zijn alhoewel ik maar 18,5 op de teller had staan, de blauwe heb ik dus gefietst.
Het begon goed, mooie klimmen, goed aangegeven in het bos. Veel ijs op de afdalingen waardoor ik redelijk wat moest lopen, jammer maar da's de natuur :), mooi weer trouwens, mooi helder, 1 graad maar in de zon voelde het niet koud.
Na een km of 11 begon de onduidelijkheid. Je komt dan ergens op een verharde weg die je maar moet volgen zonder bewegwijzering. Na bijna een km staat er een pijl met 'naar links 200m', dat gedaan, en dan moet je nog iets van een km fietsen voordat je op een kruizing komt waar weer geen pijl staat. Als je daar rechtdoor gaat kom je na een paar honderd meter in een klein dorpje waar weer een pijl staat, helaas verborgen achter een kerstboom :) ach ja, het is de tijd van het jaar :)
Daarna nog een redelijk groot stuk over asfalt, een km of 6 dus, een rondje om het meer, jammer, de route was dus uiteindelijk niet helemaal wat ik ervan verwacht had, de volgende keer ga ik weer naar Houffalize, La roche of de Hoge Venen.
Van: Rob van den Heuvel Ingegeven op: 17-oct-2004 Gereden op: 15-oct-2004
Reactie op commentaar van Ton de Jong (2).

Ton,

Ik moet me geheel bij het commentaar van Rob aansluiten. Ik ben het met je eens dat de pijlen van Ferdie niet de mooiste zijn die in de Ardennen zijn aangebracht, maar is de vorm van een pijl het belangrijkste aspect? Oorspronkelijk was de kwaliteit van de bewegwijzering (het aantal pijlen en de plaatsen waar ze zijn aangebracht) wel van hoge kwaliteit en kunnen sommige andere uitzetters van routes hier nog wel wat van leren.
Helaas zijn een groot gedeelte van de pijlen verwijderd waardoor je goed moet zoeken om de route te kunnen volgen. Maar als je hierin slaagt krijg je een mooie aanvulling op de toch al prachtige rode en blauwe route, bijvoorbeeld helemaal aan het begin en rond het dorpje Moulin de Ruy.

Rob
Van: Rob Verhoeven Ingegeven op: 16-oct-2004 Gereden op: 16-oct-2004
Reactie op commentaar van Ton de Jong.

Ton, ik ben het helemaal met je eens dat Ferdy’s schildercapaciteiten niet echt super zijn. Inderdaad, zijn pijlen lijken op witte wortels en had hij beter een mal kunnen maken. Maar daar gaat het toch niet om… Het gaat om de route! En dat Ferdy stukken van zowel de blauwe als de rode route leent is helemaal niet erg. Hij heeft naar mijn mening de mooie combinatie van de blauwe en rode route flink verrijkt met veel prachtige klimmen en prachtige afdalingen. Ik ben dan ook heel blij met het initiatief van Ferdy. Daarom nodig ik bij deze Ton de Jong dan ook uit om zelf ergens in een mooi stukje van de Ardennen een mooie route uit te zetten, om te zien of jij het beter kan.
Oh ja, de witte route begint niet op hetzelfde punt als de blauwe route, je hebt daar al een mooi stuk van de route gemist… (voor degenen die het willen weten, de route begint voor het Outdoorcenter New Life, de eerste witte pijl/wortel staat op de geleiderail tegenover New Life en is linksaf).

Rob Verhoeven
Van: ton de jong Ingegeven op: 10-oct-2004 Gereden op: 9-oct-2004
Na zeven jaar weer eens in Coo en maar eens gekeken of de nieuwe witte te rijden was.
Leek wel mooie afstand.
Perfect weertje in de Ardennen, zonnetje, 15 graden. Goeie ondergrond, niet te nat of zo. De witte begint op hetzelfde punt als de bekende blauwe, dus aan de weg van Coo naar La Gleize.
Die Ferdy, uitzetter van de witte, blijkt een echte kliederaar. Hij volgt de eerste 15 km grotendeels de blauwe, die nu perfect bewegwijzerd is. Dat was zeven jaar geleden wel anders. Wij kunnen er met onze pet werkelijk niet bij waarom iemand naast de keurige en bescheiden blauwe bewegwijzering van die afschuwelijke kleuterachtige rare witte, zogenaamde pijlen moet zetten. Is Ferdy in therapie of zo?
Maar dan bij het spoorwegviaduct over de rivier gaat de witte ineens omhoog de andere kant op. Langs een slagboom en door een bos waar duidelijk bordjes staan dat het verboden terrein is. Die eigenaar heeft terecht dat vieze geklieder overgeschilderd met grijs/groen. In het begin was het nog wel een beetje te volgen welke richting Ferdy bedoeld had, maar wat verder heeft de eigenaar gewoon de bomen omgehakt. We hebben toen steeds maar de weg naar boven gevolgd. Al met al wel een ongekend lange en zware klim. En kwamen uit bij het bovenste bassin van de waterkrachtcentrale. Geweldig uitzicht. Vanaf dat punt de rode route terug gevolgd naar Coo en was het toch nog 30 kilometer.
Advies aan Ferdy: verwijder met een staalborstel jouw vuilakkerij.
Advies aan de bikers in Coo: Volg eerst de blauwe route en ga bij het onderste bassin verder met de rode route. Je ziet daar de witte bordje met rode pijl vanzelf.
Van: Martin Ingegeven op: 30-aug-2004 Gereden op: 30-aug-2004
Weekendje Formule 1 Grand Prix, Trek achterop de Twinny en huppakee, gegarandeerd een fantastisch weekend. Donderdag regen, vrijdag regen, zaterdagochtend regen, dan maar zondag na de race de heuvels in (blauwe route). Ik had al gelezen dat je een stukje door een beek rijdt. Interessant detail. Ik geloof dat ik beter een zwembroek aan had kunnen doen, want ik denk dat we een kwart van de route door een laag water hebben gereden. Alle paden deden dienst als noodafvoer van het ruim aanwezige Ardenner hemelwater. Echter de formidabele omgeving, de strakke klimmetjes en (onder deze omstandigheden) bloedstollende afdalingen maakten de tocht tot één van de meest indrukwekkende ATB-ervaringen tot nu toe. De bewegwijzering was op een enkel punt na perfect. Laatste waarschuwing: bovenop de La Glace niet door de rechter berm rijden, op het klimmetje ervoor begon mijn spijsvertering zijn laatste fase in te gaan... Sorry.
Van: Rob Verhoeven Ingegeven op: 7-aug-2004 Gereden op: 7-aug-2004
Coo witte route (witte driehoek met twee puntjes):
Deze route is in 2004 uitgezet door Ferdy van Schelven, en Ferdy heeft goed werk geleverd. Helaas zijn er nu al, waarschijnlijk door boze bosbezitters, een flink aantal pijlen van de bomen verwijderd. Ook in het stuk voor Trois Ponts zijn de pijlen met rode verf onzichtbaar gemaakt. Toch is deze route met een beetje kennis van de omgeving, een scherp oog en een goed MTB-instinct te fietsen. En dat is maar goed ook want de route van 39 km is zeker de moeite van het fietsen waard. De start van de route is bij het outdoorcenter New Life, met de rug naar het outdoorcenter is deze route linksom gefietst. Het begint al meteen met een kort maar venijnig klimmetje. Daarna volgen de mooie technische afdalingen en klimmen elkaar op, de route bestaat veelal uit mooie singletracks en bospaden. De derde klim is bijna vier kilometer lang en overbrugd 160 hoogtemeters. Ook de laatste klim mag er zijn met 144 hoogtemeters in twee kilometer. In het begin worden stukken van de blauwe route gereden, in de laatste kilometers van de rode. In negen klimmen worden er in totaal 959 hoogtemeters gemaakt. Deze route is ondanks een dosis speurwerk een echte aanrader. Deze en andere hoogteprofielen zijn te downloaden op http://members.chello.nl/r.verhoeven14/hoogteprofielen.htm
Van: Van Doorne Rik Ingegeven op: 18-jun-2004 Gereden op: 14-jun-2004
Blauwe route:
Mooie route maar wat mij betreft veel te veel rotsblokjes en diepe geulen.
Persoonlijk vind ik het af te raden aan mensen die eens een mtb willen huren in Coo maar geen ervaring hebben in het rijden in de Ardennen, te gevaarlijk (is mijn persoonlijke mening).
Ook spijtig is dat de laatste ongeveer 6km vlak zijn langs het stuwmeer.

Rik
Van: Tim Oosterlinck Ingegeven op: 4-may-2004 Gereden op: 1-may-2004
Zowel de blauwe als rode route gereden op 1 mei.
De blauwe route is perfect afgepijld en combineert lastige klimmetjes met mooie, technische afdalingen. Enkele keren zelfs met fiets door een riviertje gereden. Rode route is qua stijl minstens zo knap spijtig zijn we daar "verloren" gereden zodat we een deel van de route 2 maal hebben gereden. De rode route begint trouwens met een stevige klim iets voorbij de centrale van Electrabel.
Zeer de moeite waard!
(kaarten van de routes zijn gratis verkrijgbaar bij de fietsenverhuur)
Van: Klingeleers Philip Ingegeven op: 17-apr-2004 Gereden op: 17-apr-2004
Beste Bikers,

Na een tweedaagse biketocht in Malmedy, ben ik op de terugweg naar huis gestopt in Coo, om daar nog een toer te maken. Maar goed dat ik gestopt ben, want dit was een schitterende tocht. Deze vertrok een paar honderd meter verder dan de waterval. (bewegwijzerd door een witte driehoek met twee bollen onder)Maar het geluk stond niet aan mijn kant, na twee dagen gespaard te zijn voor lekke banden kreeg ik er vandaag 3. Twee keer een doorn en één keer een snake-bite, maar door zoiets laten we ons niet afstoppen.
Ik kon trouwens nog assistentie krijgen van enkele voorbijgangers (waar overigens twee ferme Hollandse mountainbiksters bij waren, wiens nummer ik natuurlijk niet heb kunnen bemachtigen, bij deze weten ze dat ook weer en kunnen ze mij contacteren!)
Na het biken een lekker terrasje en toen richting bad en zetel, want dat was nodig.
Met sportieve groeten,

Klingel
Van: Rob Verhoeven Ingegeven op: 22-mar-2004 Gereden op: 22-mar-2004
Coo blauwe route (witte cirkel met blauwe pijl):
De blauwe route is een mooie mix van lekkere klimmen, technische afdalingen en snelle afdalingen. De bewegwijzering is goed, uitstekend zonder een kaart te rijden. Er zijn in deze route twee serieuze klimmen met een positief hoogteverschil van respectievelijk 150 en 100 meter, en vier erg leuke afdalingen waarvan één door een klein beekje. In totaal worden er in 16 kilometer 423 hoogtemeters gemaakt. Deze route is een echte aanrader en perfect te combineren met de rode route. Een hoogteprofiel van de blauwe route is te downloaden op http://members.chello.nl/r.verhoeven14/hoogteprofielen.htm
Van: Ferdy Ingegeven op: 1-feb-2004 Gereden op: 27-jan-2004
beste mensen ik heb hieronder al iets geschreven over mijn project, het gaat in elk geval plaatsvinden op 27 en 28 maart, een mooie manier om omgeving te ontdekken, en om andere routes nog te bekijken in de regio.
meer informarie vind je op www.mtbcoo.tk
of stuur een berichtje naar me mtbcoo@ibelgique.com

groetjes ferdy
Van: ferdy Ingegeven op: 25-dec-2003 Gereden op: 25-dec-2003
hele mooie routes en ben vgan plan nieuwe te maken

beste bikers.

Moet je luisteren, ik woon nu al ongeveer 13 jaar in de ardennen vlakbij het plaatsje coo. Mijn vader heeft hier ooit 12 jaar geleden een paar mtb routes uitgezet, en er zullen vast wel een hoop mensen zijn die deze routes al gefietst hebben waaronder, (de rode route,de blauwe, groene,etc).
nou zijn deze routes zeker de moeite waard om te fietsen maar er zijn ook nog zat andere mogelijkheden in de omgeving.
ik ben nu bezig voor een opdracht voor school(cios), om een nieuwe route uit te zetten, hij is zo rond de 50 km maar je komt rond de 30 km langs het plaatsje coo, je zou daar eventueel ook af kunnen haken.
Mijn plan was sowieso om deze route te gaan bouwen, aangezien ik hier nu al 13 jaar woont, en er niemand het initiatief neemt, doe ik het maar.
Nou wou ik graag in het weekend van 20,21 maart een dag organiseren dat mensen deze tocht uit kunnen proberen, en er eventueel positieve en negatieve kritiek over kunnen geven.
nou is het de bedoeling dat ik ongeveer een mannetje of 40 bij elkaar krijgt die deze route willen testen.

Als er mensen zijn die interesse hebben of meer informatie wensen

kunt u mij bereiken onder

mtbcoo@ibelgique.com
Van: Rob Verhoeven Ingegeven op: 22-dec-2003 Gereden op: 20-dec-2003
Coo rode route (witte cirkel met rode pijl):
De route start bij Coo Bike (met je rug richting Coo Bike en dan naar links richting het stuwmeer). Na een tijdje langs het stuwmeer en de James Bond achtige waterkrachtcentrale te hebben gefietst begin je aan de eerste lange klim. Een pittige klim bestaande uit singletracks, bospaden en het stuk naar de top asfaltweg. De beloning in de vorm van de afdaling mag er zeker zijn. het eerste stuk daal je af op asfalt... Maar let goed op, na +/- 1 km moet je rechtsaf, de bossen in. Eenmaal onder aangekomen sta je in Trois Ponts. De tweede en laatste klim van deze route is ook best pittig, vooral het stuk rechtsaf tussen de weilanden is erg steil. Na het steile stuk klimt de route helemaal door tot een houten picknick-huisje. Na een korte best heftige singletrack-afdaling met aansluitend een afdaling over asfalt sta je weer in Coo. Deze route is erg leuk, maar niet zo leuk als de eerder beschreven gecombineerde tegengestelde rode met blauwe route. Een hoogeteprofiel van de rode route is te downloaden op http://members.chello.nl/r.verhoeven14/hoogteprofielen.htm
Van: Rob Verhoeven Ingegeven op: 24-nov-2003 Gereden op: 1-nov-2003
Regelmatig biken we in Coo. Coo is namelijk leuk, erg leuk! Door de rode en blauwe route te combineren kun je toch een leuke afstand fietsen. Zelf nemen we de rode route tegengesteld en snijd kleine saaiere stukjes af van de blauwe. In totaal is de route dan 37 km. Coo heeft de perfecte combinatie van snelle afdalingen, technische afdalingen en mooie (lange en steile) klimmen. Deze route heeft een positief hoogteverschil van meer dan 1000 meter!
Het hoogteprofiel is te zien op http://members.chello.nl/r.verhoeven14/hoogteprofielen.htm
Van: wouter noorlander Ingegeven op: 14-nov-2003 Gereden op: 17-may-2003
Wij zijn een vriendengroep gevorderde ATB-beesten van 20 personen uit Den Haag en omstreken Nederland. Ons twaalfde weekend in 6 jaar was in Coo. Perfect moutainbike gebied. Pittige klimmetjes en steile afdalingen met wat regen soms gevaarlijk, mooie vergezichten. Je kan de wandelroutes goed volgen, af en toe opletten en zoeken naar de borden met de 'dieren'. De routes van Coo-bike zijn goed. Advies: neem altijd een kaart mee van het gebied (te verkrijgen bij hotels of vvv of ATB-verhuur)We hebben allemaal eigen ATB-bikes. Soms moeten we er één huren, vaak mankeert er het één en ander aan, dat geldt voor veel ATB-verhuurbedrijven, uitzonderingen daargelaten. Advies: rij nooit gelijk weg. Probeer de fiets eerst uit in de buurt (remmen, schakelen, banden nakijken).
In Coo kom ik zelf al jaren om de moutainbiken. Door de waterval en andere ambiance is Coo uitzonderlijk en in het weekend een veel bezocht oord. Zomer's kan je na een hete dag biken lekker in je wielrenbroek afkoelen bij de waterval.
Van: john van Ostade Ingegeven op: 17-sep-2003 Gereden op: 17-sep-2003
Met een aantal vrienden gaan we elk jaar (september) een week-end mtb'en in de ardennen in het gebied rond Coo. Daarbij proberen we uitgepeilde route's te rijden zoals Coo. Nu vinden we de aangeboden route's ten eerste zeer pover qua bewegwijzering en de afstanden zijn ook kort. De route van Coo is zeer mooi en spectaculair alleen kort welke kleur is nu de langste de rode of de blauwe?
Het is zeer jammer dat het met de bewegwijzering zo slecht gesteld is, het verpest een hoop plezier. Al jaren wordt beloofd dat de bewegwijzering verbeterd zou worden op de BLOSO manier, maar niets echt heel jammer.
Van: anonieme persoon Ingegeven op: 7-aug-2003 Gereden op: 8-jul-2003
goeie route,mooie watervallen redelijk pretpark,coole kabelbaan
Van: Björn Ingegeven op: 10-may-2003 Gereden op: 26-apr-2003
26/04/2003: Met een groep mensen, van onervaren tot gevorderden, atb's gehuurd bij CooBike. De lange route van uit Coo gefietst 23,5 km, ongeveer 1.5 uur overgedaan. Is goed te doen, weinig asfalt, veel losse stenen en aangezien het regende lekker modderig.

Sommige bordjes zijn lastig te vinden, een aantal personen zag een mooie asfalt afdaling en gooide alle remmen los terwijl ze in de eerste bocht links af het bos weer in moeste, ze kwamen daar pas achter toen ze beneden stonden en hadden dus gelijk weer een stevige klim voor de boeg:).

Mocht je met je eigen atb gaan zorg dan dat antilek banden hebt en een plak setje, 2 personen hadden de eigen atb bij zich en reden allebij lek op naalden van doorn struiken.
Van: Bert Vandenbosch Ingegeven op: 2-jan-2003 Gereden op: 23-dec-2002
Wij deden de blauwe route in december. Deze route is aantrekkelijk en vrij zwaar, vooral wanneer het drassig is. Spijtig van de laatste 5 km, waarin je gewoon een tochtje over de asfaltweg rond het stuwmeer maakt.
Coo bike biedt ook mogelijkheid aan om een douche te nemen tegen € 1,50. Niet slecht dachten we, vermits we totaal verkleumd en doorweekt waren. Dat was echter buiten de waard gerekend: het water was zo mogelijk nog kouder dan de waterval van Coo. Toen we hierover ons beklag deden, was de laconieke reactie dat er helemaal geen warm water was. We hebben nog eens goed gevloekt en hopen bij deze dat iedereen deze vorm van georganiseerde afzetterij mee wil bestrijden.
Van: Wout Ingegeven op: 4-apr-2002 Gereden op: 4-apr-2002
De rooie route in Coo is op een leuke manier te verlengen met een pittige klim naar St.Jaques en een spectaculaire afdaling richting Trois-Ponts.
<br>
Boven Trois-Ponts (kerkhof a/d rechterhand) komt de rooie route uit op de asfaltweg richting Brume. Halverwege de klim gaat de route naar links het bos voor een mooie afdaling, beneden aangekomen ga je niet linksaf zoals de routa aangeeft, maar rechtsaf/rechtdoor en vervolgens de eerste links (onverhard naar beneden, tot aan het beekje). Je komt nu in Henri Moulin, gaat hier rechtsaf en over het asfalt omhoog. Doorgaande weg oversteken, hier wacht je korte maar venijnige klim over asfalt. Vlak voordat de electriciteitskabels de weg kruizen kun je onverhard linksaf langs de bosrand. Het pad gaat omlaag, wordt steeds steniger en eindigt in twee doorwaadbare plaatsen door een beek (neem de rechter), de linker brengt je terug boven Trois-Ponts. Hier ligt een mooie onverharde klim door het bos, het pad buigt af naar links waar je de bosrand volgt tot aan het plaatsje St.Jaques. Hier ga je rechtsaf de asfaltweg op, na het kerkje linksaf, op de T-kruizing rechtdoor en een stukje over asfalt naar beneden richting Bergeval. Hier neem je de haakse bocht naar links, direct na de eerste boerderij (pas op voor tegenliggers) om na 100 meter linksaf te slaan een onverharde afdaling in.
<br>
Deze afdaling is een van de mooiste van de omgeving, zeker in het bos liggen grote stenen die mooie sprongen mogelijk maken. Goeie remmmen zijn een must, want halverwege wacht je een haakse bocht naar links een steile afdaling, gevolgt door een beek en een kort klimmetje. Daarna gaat de afdaling onverhard verder richting Trois-ponts. Op het asfalt aangekomen heb je twee opties: rechts naar beneden naar TP, of links zeer steil omhoog gevolgd door de eerste afslag rechts die je over asfalt 25% steil naar beneden het centrum van TP in brengt.
<br>
Deze verlenging voegt wat positieve en negatieve hoogtemeters toe en maakt de route ook technisch een stuk pittiger. Dat laatste geldt zeker voor de twee afdalingen richting TP (zowel de onverharde als de 25% steile, maar wel verharde).