logo  
LeuvenLeuven (Marathonroute Frans Claes)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Philipssite , 3001 Heverlee 

Lussen
marathon
136,2 km (2931 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Bike & Adventure MTB verhuur, Oude Waversebaan 15, 3040 Sint-Agatha Rode, Tel: 016 47 09 08
Mountainbikeverhuur De Miester Bierbeek , Bergstraat 10, 3360 Bierbeek, Tel: 016 46 06 07
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Philipssite
Opmerking
Zondag 5-sep-2021 mocht het allereerste mountainbikepelotonnetje de marathonroute Frans Claes ontdekken. Het uitdagende traject van maar liefst 136 kilometer en bijna 2000 hoogtemeters werd door marathonrijder Frans Claes samengesteld en gidst u door het Zoniënwoud, het Meerdaalwoud en het Hageland.

“De route is voor mij alvast een passend antwoord op de mountainbikeboom die de coronapandemie als side-effect met zich meebracht.", vertelt Frans Claes.

"Hier en daar bracht dit conflicten met zich mee tussen de verschillende groepen weggebruikers. Ik zie deze marathonroute dan ook als een eerste oplossing van het probleem en een inspiratiebron om ook in de rest van Vlaanderen het mountainbikenetwerk gevoelig te verbeteren en uit te breiden."

"Deze route komt dan ook op het ideale tijdstip en is hopelijk een voorbode voor nog meer soortgelijke routes en plaatsen waar mountainbikers terecht kunnen.”

De Leuvense topmountainbiker die hoge ogen gooit op internationale races, is bijgevolg zeer vereerd: "In het begin had ik mijn twijfels dat de mountainbikeroute mijn naam moest dragen, maar nu ben ik er toch heel trots op.”
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Patrick H Ingegeven op: 12-jul-2022 Gereden op: 9-jul-2022
Een 70tal kilometer vanaf Nethen gereden vorige zaterdag. Leuke route met genoeg afwisseling, ook genoeg asfalt maar voor bikepacking vond ik dit wel ok.
De volledige afstand lijkt me een pittige onderneming die training vraagt. Hier en daar is het wel zoeken naar pijltjes, ik reed zonder GPX en merkte met de vermoeidheid dat het meer zoeken was. De start/vertrek pijlen bij de startplaatsen zijn ook wat verwarrend.
Wel een prachtig initiatief en herontdekking van een prachtstreek!