logo  
MalleMalle (Den Gulden Triple )
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
sporthal Berkhoven Berckhovenstraat 25, 2390 Westmalle 
blauw Provinciaal Vormingscentrum Smekenstraat 61, 2390 Oostmalle 
rood cafe Trappisten Antwerpsesteenweg 487, 2390 Westmalle 

Lussen
groen blauw rood
23,8 km (111 hm)GPX 36,2 km (253 hm)GPX 28,2 km (213 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Oostmalle Zoersel
0,9 km (4 hm)GPX

Informatie
sportdienst Malle Sint-Jozeflei 6 2390, Westmalle Tel: 03/310.05.44 Email:sport@malle.be
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
sporthal Berkhoven ja ja (na afspraak met de zaalwachter) ja (na afspraak met de zaalwachter) ja (na afspraak met de zaalwachter)
Provinciaal Vormingscentrum ja
cafe Trappisten ja ja nee nee nee
Opmerking
Let op: deze route is NIET uitgepijld!

In Malle werd er al heel lang geleden gestart met de uitwerking van een vaste mountainbike route, met vallen en opstaan. Sinds 2006 waait er een nieuwe wind en wordt er opnieuw een serieuze poging gedaan tot er in 2010 de formele goedkeuring van toen nog Bloso, nu sport Vlaanderen. Het is dan aan de gemeente Malle om degoedkeuring te krijgen van de verschillende grond eigenaars om de route te laten passeren. Spijtig genoeg is het daar blijven steken.

De "Oostmalle" omloop staat uit een blauwe lus van 35,3 km (waarvan 21,9 km onverhard of 63%), en een groene lus van 23,3 km (wat een verkorting is van de blauwe lus, 16 km onverhard of 67%). De blauwe omloop van Oostmalle en de rode lus van Lille/Wechelderzande lopen over een stuk van ongeveer 500m gelijk (maar in tegengestelde richting), qua verbinding is dat ideaal.

De omloop in Westmalle betaat enkel uit een rode lus van 28,1 km (waarvan 19,3 km onverhard).

De naam van de omlopen is "Den Gulden Triple". Er zit veel betekenis in deze naam. Vooreerst verwijst "Triple" natuurlijk naar het bekende vocht van de trappisten van Westmalle en "Gulden" verwijst naar de kleur ervan. Maar triple is natuurlijk ook 3 en er zijn 3 omlopen voorzien.

De route kan adhv de gps track wel gefietst worden.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Tom Ingegeven op: 24-may-2021 Gereden op: 24-may-2021
Vandaag rode route gereden.
Route door de bossen en weides in de omgeving van de abdij van Westmalle.
Mooi gebruik gemaakt van de onverharde wegen die er zijn in de buurt.
Lastige route door de vele wind en de gladde onverharde wegen (veel plassen waardoor ondergrond schuift).

GPX route rode lus (ongeveer 28km) ---> https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8926004/mountainbikeroute/mtb-malle-den-gulden-triple-rode-route
GPX route groene + blauwe route (ongeveer 36km) ---> https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8105343/mountainbikeroute/mtb-malle-den-gulden-tripel-groene-blauwe-route


Van: TomJV Ingegeven op: 14-dec-2020 Gereden op: 13-dec-2020
Ik heb de blauwe lus gereden, gps-bestand is perfect, geen enkele keer moeten zoeken naar een paadje of afslag dus de afwezigheid van pijltjes is zeker geen probleem.
De route zelf krijgt een pluspunt voor het minimaal gebruikmaken van asfaltwegen (bijna volledig onverhard), en de passage door prachtig natuurgebied. Maar voor spanning en uitdaging moet je elders zijn. Geen enkele singletrack of heuveltje aanwezig, voornamelijk vlakke, brede wandelwegen.

Tom
Van: Lutgart Ingegeven op: 28-nov-2020 Gereden op: 27-nov-2020
Hi,

Geen commentaar maar vind ik de gpx voor deze toeren,

Groetjes Lutgart
Van: Tom Ingegeven op: 12-nov-2020 Gereden op: 10-nov-2020
Blauwe route gereden. Volledige tocht perfect bereikbaar, nergens problemen ondervonden. Niet overal even goed berijdbaar wegens stenen in ondergrond. Maximaal gebruik gemaakt van onverharde wegen. Mooi tochtje.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 24-oct-2019 Gereden op: 23-oct-2019
Om alle vergissingen en teleurstellingen te vermijden wil ik hier aanhalen dat deze route NIET uitgepijld is omdat de gemeente Malle er al 10 jaar niet in slaagt om de nodige goedkeuringen van de verschillende eigenaars te krijgen. De omloop loopt nergens over echte privé stukken in de zin dat je poorten moet opendoen en erdoor geraken. De verschillende omlopen zijn daardoor zeker te rijden zonder dat je in de problemen komt. Je hebt natuurlijk wel je gps nodig om deze te kunnen volgen.