logo  
Zoersel - Halle (kempen)Zoersel - Halle (kempen)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
dorpsplein Halle Halle-Dorp 55a, 2980 Halle (kempen) 
groen park en ride Zoersel Rodendijk 45, 2980 Zoersel 

Lussen
groen blauw
20,1 km (379 hm)GPX 12,0 km (345 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Oostmalle Zoersel
0,9 km (4 hm)GPX

Informatie
sportdienst Zoersel Handelslei 167 , Zoersel Tel: 03/298.09.07 Email:sport@zoersel.be
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Cassbike, Halle Dorp 71, 2980 Halle Zoersel, Tel: 03/384.34.43
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
dorpsplein Halle ja
park en ride Zoersel ja
Opmerking
De route bestaat uit twee lussen. De korte blauwe lus (12 km, 85% offroad) leidt je dwars door de Halse bossen en door het mooie gemeentepark Halle Hof. De lange groene lus (21 km, 58% offroad) brengt je dan weer doorheen de drie verschillende deelgemeenten. Daarbij ga je onder meer op verkenning in het grootse Zoerselbos, zoef je over zandpaden tussen de weiden en rij je langs de fraaie groene dreven.

Het hele parcours is vlak en goed berijdbaar, ook bij minder droog weer. Dit maakt het parcours geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fietsers. Ook kinderen kunnen er zeker hun hartje ophalen.
Praktische info officiële opening:

De omloop wordt op 26-okt-2019 om 10 uur plechtig geopend op het dorpsplein van Halle.
Na de officiële opening bent u uitgenodigd om de route mee in te fietsen. (Een helm dragen is daarbij verplicht).
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: bakker Ingegeven op: 31-jul-2020 Gereden op: 30-jul-2020
@petruske.de rode pijl behoort tot de route van schilde.Deze hebben wij vandaag erbij genomen om wat extra kilometers te maken.Laat me meteen duidelijk zijn:dit is het enige waar de route van Schilde goed voor is.Dit moet ongeveer de saaiste route zijn die ik ooit gereden heb.maar zoals gezegd,om wat extra km te maken komt ze wel van pas.
Van: petruske Ingegeven op: 19-jul-2020 Gereden op: 19-jul-2020
op de blauwlus kwam ik aan het anti tankkanaal een rode pijl tegen die halver weg afsloeg naar links ,welke route is dit ,is toch niet van halle zoersel e
Van: Marcel Ingegeven op: 8-feb-2020 Gereden op: 7-feb-2020
Op 7 februari, de groene lus gereden, en deze is inderdaad een stukje verlegd. Wanneer men nu de brug (E34) ter hoogte van den Rodendijk oversteekt, rijdt men nu tot aan het kruispunt van de Langestraat en de Hooidonck, waar men linksaf slaat richting Boshuisje, door deze aanpassing zit er ietsjes meer asfalt in.
Van: sven Ingegeven op: 2-jan-2020 Gereden op: 2-jan-2020
gpx bestand downloaden lukt hier wel, rechtmuis knop en save link as en dan kan je ze downloaden
Van: Rudi B Ingegeven op: 5-dec-2019 Gereden op: 30-nov-2019
Net bericht gekregen van de gemeente Zoersel, dat de groene lus een stukje zal verlegd worden om de sabotage aan de bewegwijzering op te lossen. Ik had de sabotage ook aan hen gemeld. Vermoedelijk loopt ze dus toch een stukje over privéterrein.
Ik houd het in het oog ;-)
Van: Rudi B Ingegeven op: 30-nov-2019 Gereden op: 30-nov-2019
Peter c. vandaag heb ik ze beide nog eens gereden en in groen zit wel een beetje single track dat mooi is maar verwacht geen speciallekes. Ook heb ik gemerkt dat er reeds sabotage aan de bewegwijzering is gebeurt. Dit is op de groene lus vlak nadat je de snelweg in zandhoven bent over gereden. Pijlen zijn van richting veranderd of zelfs verdwenen, vermoedelijk van een plaatselijke bewoner, want je passeert daar ook een bordje met "privaat terrein" al is dat volgens mij een gewone openbare zandweg. verleden week daar ook voorbij gereden en toen lagen er dikke boomstronken op het pad, maar was de bewegwijzering nog wel in orde. Erg vind ik, moesten we er nu met crossmotoren passeren zou ik het nog begrijpen.....
Van: Peter C Ingegeven op: 29-nov-2019 Gereden op: 29-nov-2019
De blauwe lus ken ik, aangezien die vaak in de lokale toertochten van Halle, Zandhoven en Schilde steekt.
Die biedt wel een aantal mooie weliswaar vlakke singletracks en heel veel bos. Ideaal voor de beginner die toch zijn techniek wat wil trainen, zeker tijdens de wintermaanden.
De groene lus eens op de kaart bekeken, die route is mij opt eerste gezicht minder bekend, hoewel ik er wellicht ooit al eens gepasseerd zal zijn.

Vraagje aan diegenen die de groene lus gereden hebben, komt er écht niks techniek aan te passen of zijn er toch enkele singletracks in verwerkt?
Als er een paar s-tracks inzitten ga ik ze zeker verkennen, maar als het echt alleen de brede dreven zijn ...
Van: Janssens Dirk Ingegeven op: 26-nov-2019 Gereden op: 26-nov-2019
hallo,
kan er mij iemand uitleggen waarom het downloaden van de gps tracks niet meer lukt.
grtn
dirk
Van: Rudi B Ingegeven op: 20-nov-2019 Gereden op: 17-nov-2019
Deze nieuwe route kruist mijn trainingsparcours, dat ik reeds jaren rijd. Voor mij dus ideaal om deze beide routes blauw en groen, te combineren met mijn eigen trainingsparcours.
De blauwe route vind ik zeer goed en voldoet zeker aan de verwachtingen. De groene route is goed, maar voor mountainbikers die eerder voor het stevigere (meer off road) werk kiezen, niet echt een uitdaging.
Deze bossen hebben zeker meer te bieden dan wat men ervan gemaakt heeft. Mogelijk zit bos en groen of een andere instantie hier voor iets tussen, wat ik uiteraard kan begrijpen.
Voor lokale bikers zeker een goed en mooi initiatief, maar ik zou er geen 50km of meer voor in de auto willen zitten om deze route te gaan rijden , daarvoor vind ik ze persoonlijk niet uitdagend genoeg. Nu afwachten wat Schilde van hun route gaat maken.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 27-oct-2019 Gereden op: 26-oct-2019
Ik ben gisteren naar de officiële opening van deze route geweest en ook direct de groene en de blauwe route gereden.

We (mijn fietsmaat en ik) zijn begonnen met de groene route omdat deze qua en plan gemakkelijker leek om zo het beste voor het einde te bewaren. Deze veronderstelling bleek niet verkeerd te zijn. Vanuit het centrum van Halle volg je een aantal km de verharde weg waarbij je het gevoel krijgt van "wanneer begint het nu voor echt" maar even later (op de Medelaar) is het dan zover en kunnen de offroad stukken beginnen. De verdere tocht is een afwisseling van offroad en onroad stukken wat deze tocht ideaal maakt voor de beginnende mountainbiker waar je nooit in de problemen zal komen.

Terug in het centrum van Halle, zijn we dadelijk aan de blauwe route begonnen. Wat een verschil, nog geen km weg en je zit al in het bos waar we veel meer offroad stukken reden dan op de groen route. Ook veel meer single track en draaien en keren. Spijtig dat de blauw tocht maar 12 km is.

We hebben een paar biker hier en daar een beetje verkeerd zijn rijden maar de afpijling is zeker in orde. Ik hoop dat de peters van deze toch in de toekomst hun best blijven doen want een goed onderhouden afpijling is toch wel vaak moeilijk voor de vaste tochten in Vlaanderen.

De samenstellers van deze 2 routes hebben we beloofd om ook de folders digitaal ter beschikking te stellen zodat ik op deze site kan publiceren.
Van: IM Ingegeven op: 25-oct-2019 Gereden op: 25-oct-2019
Net de groene lus uitgereden. Mooie route doorheen de bossen, ook wel wat asfalt onderweg maar niet storend.
Bewegwijzering is duidelijk, nergens verkeerd gereden.
Helm is zeker geen overbodige luxe met vallende eikels deze periode. Alsook veel gevallen bladeren maken de padjes wat glad in de bochten.

Volgende keer blauwe route.