logo  
RiemstRiemst (Sint-Pietersberg)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Kanne Streenstraat,  Kanne 
? Statieplein Kanne ,  Kanne 
? Brug Vroenhoven Maastrichtersteenweg 212,  Vroenhoven 
? sporthal Op t Reeck Riemst Reeckervelt 3,  Riemst 
? Chalet D'n Observant Lage Kanaaldijk 115,  Maastricht 

Lussen
rood Maastricht • Trail
12,3 km (226 hm)GPX 5,1 km (265 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Riemst-Tongeren Riemst-Eijsden
8,8 km (83 hm)GPX 21,0 km (133 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Kanne ja ja
Statieplein Kanne ja ja
Brug Vroenhoven ja ja
sporthal Op t Reeck Riemst
Chalet D'n Observant
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Erik Ingegeven op: 13-sep-2020 Gereden op: 9-sep-2020
De omgeving rondom Sint Pietersberg en het Belgische ommeland is mijn 'thuisroute'. De Riemstroute is aardig maar je 'moet' hem eigenlijk combineren met de aangrenzende route op Sint Pietersberg die je naar de top van D'n Observant leidt. Deze route is slechts 5 km lang maar (technisch) zeer uitdagend. Beide routes kun je heel eenvoudig uitbreiden door zelf wat de dwalen rondom de Sint Pietersberg, Cannerberg, de bunker van Eben Emael, Kanne, de Hallembaye, de omliggende bossen etc. Zonder echt te verdwalen kun je zomaar een leuke uitdagende tocht rijden va nmeer dan 50km en de nodige hoogtemeters.
Van: Tom B Ingegeven op: 5-sep-2019 Gereden op: 29-aug-2019
wat te vinden (youtube onder andere) en is blijkbaar al een aantal keren verkozen tot mooiste afdaling van Nederland. Een absolute aanrader en laat je niet misleiden door de korte afstand want veel adempauzes zijn er niet, route is echt heerlijk technisch met wortels en drops. Je kan 'm ook enkele keren na elkaar rijden zodat je iedere keer sneller kan gaan of hoger kan springen... Ik was diezelfde dag in de voormiddag al in Ottignies in Bois des rêves gaan rijden dus na 2 rondjes was mijn kaarsje helemaal uit waarna ik op mijn duizendste gemak terug de rode lus heb opgepikt richting auto. Online kan je meer vinden over die groene lus vaak onder de naam d'observant. Echt een goed onderhouden en uitgestippelde route maar lijkt me echt moelijk als het nat is, persoonlijk zou ik dan toch een paar keer hebben moeten afstappen denk ik wat gelukkig bij droog weer niet het geval was.
Van: Tom B Ingegeven op: 5-sep-2019 Gereden op: 29-aug-2019
Vertrokken aan brug van Vroenhoven op rode lus, lijkt wat mij betreft op vele Bloso routes nl. veldwegen afgewisseld door asfalt met wel af en toe mooie vergezichten en wat hoogtemeters maar nooit technisch. Maar eigenlijk gewoon de perfecte opwarmer voor de groene route op de Sint-Pietersberg(NL), dit is namelijk echt andere koek. Over deze route is online wel w