logo  
HalleHalle
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Sportcomplex De Bres Monseigneur Senciestraat 13,  Halle 
groen Turnhal Buizingen '65 Oct de Kerckhove d'Exaerdestraat 13 ,  Buizingen 

Lussen
zwart groen blauw
7,2 km (114 hm)GPX 16,2 km (143 hm)GPX 27,5 km (431 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen-blauw-zwart groen-blauw blauw-zwart
42,1 km (560 hm)GPX 38,1 km (488 hm)GPX 31,3 km (466 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Sint Pieters Leeuw - Halle
0,6 km (9 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportcomplex De Bres ja ja ja ja
Turnhal Buizingen '65 ja ja ja ja
Opmerking
Na vijftien jaar overleg heeft ook Halle voortaan een eigen mountainbikeroute. Die voert door de vele bossen die de Vlaams-Brabantse stad rijk is.

De bossen van Halle zijn wereldwijd bekend omwille van hun wilde hyacinten. Een kleurenpracht die tijdens de bloeiperiode toeristen uit alle hoeken van de wereld naar de rand van het Pajottenland lokt, maar die omwille van zijn delicaatheid allicht ook gezorgd heeft voor een moeilijke totstandkoming van de nieuwe mountainbikeroutes.

Volgens Het Nieuwsblad was er liefst vijftien jaar overleg voor nodig. "Even hadden we gedacht dat dit parcours er nooit zou komen”, zegt burgemeester Dirk Pieters in de krant. “Ruim vijftien jaar werd er over onderhandeld met het Agentschap voor Natuur en Bos dat uiteraard het bos wil beschermen.” De drie bewegwijzerde routes starten aan het turncentrum Start 65 in Buizingen en bevatten 'snedige hoogteverschillen langs de vele beekvalleien'.

De vrij vlakke groene lus is 16 kilometer lang en is - zoals gebruikelijk - vooral gericht op recreatieve mountainbikers en families. Het blauwe parcours van 27 kilometer is dan weer een rit op maat van geoefende mountainbikers en loopt onder meer langs het Lembeekbos, Hallerbos, Kesterbeek en Kluisbos. Onderweg komt men enkele steile hellingen en technisch moeilijke stroken tegen. De zwarte lus ligt in in het Hallerbos, is zeven kilometer lang en is de zwaarste van de drie.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: ice-tea Ingegeven op: 21-may-2017 Gereden op: 21-may-2017
blauwe en zwarte route gereden.
vertrokken van bmx-parcours(halle)
zou eventueel ook mooie startplaats zijn !!!
blauwe parcours mooi en heel goed afgepijld,
zwart super ,maar te kort (mooie omgeving )
aanrader !!
Van: Jurgen Ingegeven op: 3-apr-2017 Gereden op: 2-apr-2017
Vertrekpaneel is best wel moeilijk te vinden aan de Bres : staat op de personeelsparking aan de achterkant van de hoofdingang.
Zwarte route is inderdaad de mooiste, blauw is pittig door het heuvelachtig parcours. Je kan aansluiten bij Beersel en dan heb je nog meer hoogtemeters. Aanduiding is perfect (enkele keren gemist, maar kwam door eigen onoplettendheid).
Er is GEEN afspuitstand aan de Bres, zoek er dus niet achter.
Van: Vincent Ingegeven op: 22-dec-2016 Gereden op: 17-dec-2016
Zaterdag de 3 lussen gereden. Ik had hoge verwachtingen van deze tocht en vandaar dat ik misschien des te teleurgesteld was.
Begonnen aan sporthal de Bres met de groene lus. Naast het feit dat er niks uitdagends aan is vond ik dat ook het landschap tegenviel. Dikwijls in het veld waarbij je praktisch altijd wel huizen rond je in het vizier hebt. Vervolgens 1ste stuk van de blauwe. Deze was al iets mooier maar nog steeds niet super. De zwarte daarentegen had dan weer wel wat in petto maar is heel, heel kort. Tweede stuk van de blauwe was eigenlijk het mooiste stuk. Verrassend technische stukjes en veel mooiere omgeving om dan te eindigen met weer een laatste, saai groen stuk.
Al bij al vond ik deze dus echt geen aanrader. Goed voor als je in de buurt bent maar zou er zeker niet ver voor rijden...