logo  
ArendonkArendonk
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Sportpark Heikant Heikant, 2370 Arendonk 

Lussen
groen blauw
36,7 km (173 hm)GPX 20,1 km (135 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Arendonk-Dessel.gpx Arendonk-Ravels
4,7 km (6 hm)GPX 2,3 km (8 hm)GPX

Informatie
dienst Vrije Tijd - Sport Vrijheid 29 2370, Arendonk Tel: 014/40.90.91 Fax:014/67.88.58 Email:tom.severijns@arendonk.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportpark Heikant
Opmerking
Er is een aansluiting van de blauwe omloop naar deze van Oud-Turnhout.

Zaterdag 18/6/2016 werd de nieuwe mountainbikeroute te Arendonk officieel geopend. De 2 lussen van samen ongeveer 54 km gaan over zeer veel single tracks in en door de bossen van Arendonk.
De nieuwe route start aan het Sportpark Heikant – Grotstraat te Arendonk en loodst je langs enkele verrassende stukjes prachtige natuur. De route vormt het sluitstuk van het nog dit jaar te verwezenlijken mountainbikenetwerk Kempen, met maar liefst 490 km aan mountainbikeplezier in de kempen.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Kris Segers Ingegeven op: 20-sep-2019 Gereden op: 15-sep-2019
Blauwe toer begon leuk met enkele mooie technische lussen langs het kanaal - weliswaar met ook wat dreven af en toe - maar het maximum werd in het begin van de route er uit gehaald. Laatste kilometers is het wat veel afwisselend baan - dreef met misschien wat gebrek aan alternatieven maar was/is toch een beetje een domper op de blauwe toer.
De groene toer is best wel genietbaar, zeker de eerste 20km is het slalommen tussen de bomen en velden - mooi in de bossen rijden (wat de dag van vandaag overal al niet meer is toegelaten). Best wel meerder technische stukken die je doen genieten en pittige zwaardere dreven met het droge weer van de laatste maand(en). Eigenlijk maar 1 asfaltbaan te doen met de grensovergang van Nederland naar België, maar hier halen ze er ook weer het maximum uit door links en rechts de bossen in te duiken waar men het toelaat. De dreven op het einde zijn dan weer wat saai maar aan gebrek aan andere alternatieven nog altijd beter dan over verharde weg rijden.
Afpijling was ook in orde, soms wel wat uitkijken (maar waar niet) maar over het algemeen weinig op aan te merken.
Zeker de moeite waard om eens te doen wat mij betreft.
Van: Bart Ingegeven op: 21-mar-2019 Gereden op: 17-mar-2019
De groene lus van Arendonk blijft de moeite.
Door een storm een tijdje terug liggen er nu (17/03/19) wel veel omgewaaide bomen op de route.
Van: Berkie36 Ingegeven op: 15-aug-2018 Gereden op: 15-aug-2018
Groene lus gedaan, alles goed afgepijld. Leuke single tracks, niets technisch maar goede training
Van: Mario Ingegeven op: 26-mar-2017 Gereden op: 26-mar-2017
De groene route is zeker de moeite waard. Niet echt moeilijk, maar wel wat singeltracks en vooral een mooie omgeving. Voor de hoogtemeters moet het niet gedaan worden, de 200-zoveel die hier wordt aangegeven, klopt zeker niet. Bij de samenkomst van blauw en groen, aan het voetbalterrein, staan er toch wat paaltjes onduidelijk. Wie niet van de streek is, zal hier verkeerd kunnen rijden. Best vooraf even goed op de kaart kijken.

Vandaag aan 25 gemiddeld deze track afgewerkt. In de zomer wordt het na warme dagen wel iets meer los zand. Verder veel asfalt, grindpaden en tamelijk harde bospaden, maar al met al een hele leuke route. De omgeving is zeker de moeite en het parcours is op deze manier voor iedereen geschikt. Voor zowel beginners als gevorderden.

De blauwe route vond ik minder leuk. tussen de boerderijen op tractorweggetjes rijden, veel rechte stukken en dan langs het kanaal nog een kunstmatig aangelegde singeltrack die slecht bolt, maar daardoor wel lekker zwaar is.
Van: Tim Ingegeven op: 5-sep-2016 Gereden op: 31-aug-2016
Deze route een aantal maanden geleden "ontdekt" tijdens mijn verblijf vanwege mijn werk in de regio De Kempen. Sindsdien nog twee maal in de regio verbleven en de fiets meegenomen om na mijn werk de groene route te rijden. De eerste maal in juli was het bijzonder nat, zeker het deel langs het akkerland richting de windmolens, waardoor ik met name daar zo af en toe door moerassen moest waden. Tevens toen ergens een bordje gemist waardoor ik slechts een deel van de route heb gereden. Nu op herhaling de route volledig gereden. Technisch niet lastig of zwaar, op een paar lastige draaien met m'n 29er na, maar een leuke route door een prachtig gebied die mooi op tempo te rijden is. De bewijzering blijkt eigenlijk uitstekend te zijn, de vorige keer zal m'n bril wel beslagen zijn of zo, en de route is mooi afwisselend qua tracks. De hoogte verschillen zijn niet noemenswaardig, alleen bij bruggen is dit echt het geval, en het meest bijzondere vond ik wel het rijden over single tracks door helmgras (o.i.d.) op heuphoogte. Ik heb in een diversiteit aan omgevingen gefietst maar dit nog niet meegemaakt. Een bijzondere ervaring en dat bedoel ik niet negatief! Ik kijk al weer uit naar de volgende keer dat ik in de omgeving "moet" verblijven.
Van: Adrian Ingegeven op: 27-jul-2016 Gereden op: 27-jul-2016
De groene route gefietst in Arendonk, komende vanaf de rode route in Ravels.

Ik vind dit een mooie route. Het aantal hoogtemeters klopt van geen kanten, maar aan de route is de nodige zorg besteed. Er zitten enkele leuke singletracks in en waar het rechttoe, rechtaan is, is dat door een mooie omgeving. De ondergrond kan ook wel tegen een plensbuitje. Met regen of na regen kun je het er hier best op wagen. De bepijling is ook goed. De singeltracks zijn inderdaad niet snel te nemen, maar op andere stukken kun je wel weer snel rijden. Gezien het beschikbare terrein, vind ik dat de parcourbouwers een goede prestatie neer hebben gezet.

Voor mij is dit een route die ik af en toe mee zal blijven pakken!
Van: Wesley Ingegeven op: 27-jul-2016 Gereden op: 24-jul-2016
De groene lus gereden, is een mooie mtb route in de bossen, en velden. Toffe single tracks en de route is goed aangegeven.
Van: Mario Ingegeven op: 25-jul-2016 Gereden op: 25-jul-2016
Blauw gefietst. De hoogtemeters zullen niet voor blauw zijn bedoeld. Wie in het stadscentrum over verkeersdrempels gaat fietsen, pakt meer hoogtemeters dan wie deze blauwe route volgt. Voor een deel komt deze route overeen met de groene route van de MTB-route Pierelierebinkenpad (Ravels/Oud-Turnhout/Turnhout). Het is een leuk trainingsrondje voor als je in de buurt woont. Het lapje bos langs het jaagpad wordt optimaal benut, daar zijn singletracks aangelegd. Pittige ondergrond, zowel met regen als droogte goed begaanbaar en je kunt het voor jezelf erg zwaar maken. Voor de rest is het vooral over asfalt of lange, brede dreven. Ook hier geldt weer dat dat vooral fijn is als trainingsparcours.

MTB-ers die van verder weg komen, slaan deze blauwe route beter over. Ik ga de route vaker fietsen. Ik woon vlakbij het parcours en een fijn trainingsrondje.
Van: arthur Ingegeven op: 22-jul-2016 Gereden op: 23-jul-2016

241 hm hoogtemeters?? waar halen jullie dit vandaan.
Mooie landschappen, ca 50% asfalt, leuke singletracks in sprookjesachtige bossen.
Wij reden naar de route vanaf Alphen
Van: Frans Ingegeven op: 29-may-2016 Gereden op: 29-may-2016
Aardige route (ik heb alleen het groene deel gefietst), maar wel met een paar saaiere stukken. Veel brede paden. Single tracks zijn inderdaad erg bochtig en (zeker met een 29-er) niet snel te nemen.
Ik was hier op zondagochtend; in de nacht had het geregend, maar er waren weinig plassen/mooder; ik denk ook dat er in de zomer niet veel los zand is.

Route aanduiding is over het algemeen erg goed. Achteraf het kaartje bekijkend heb ik echter bij de Rode Del ergens een paaltje gemist (en een stukje afgesneden).
Daarnaast het paaltje bij FC De Vrij niet meteen gezien ivm drukte aldaar. Je moet daar linksaf.

Een ander probleempje is net na FC De Vrij als je bij het kanaal komt. Het riet groeit daar inmiddels een stuk boven het paaltje uit waardoor het paaltje nauwelijks te zien is.
Op deze plek splitsen de blauwe en groene route zich. De blauwe gaat linksaf, de groene rechtsaf.

Verder was er op een plek het pad nauwelijks te zien ivm hoog gras en zijn er stukken bij waar je nogal wat last hebt van wat lager hangende takken. Een helm (altijd een goed idee natuurlijk) is op deze route echt een must.

En jammer dat bij het stuk tussen het Zwartven en de Hollandershoeve er niet meer direct achter langs de Duitse basis gefietst kan/mag worden. Nu is dit een saai stuk.

Overigens: de groen route gaat met de klok mee; de blauwe gaat tegen de klok in.

Ik ga deze route zeker nog een keer fietsen.
Frans
Van: Berkie36 Ingegeven op: 23-apr-2016 Gereden op: 23-apr-2016
Groene lus gereden met mijn cyclocross fiets. Off road gedeelte ligt er goed bij. Soms veel draaien en keren in de sparrenbossen. Goed trainingsparcour.
Van: Rene Ingegeven op: 14-apr-2016 Gereden op: 7-apr-2016
Mooie route, veel afwisseling. Bewegwijzering was goed. Singel tracks net iets te bochtig om deze met een leuke snelheid te nemen. Zowel de groene als de blauwe gereden. groen is een mooiere route. Op een stuk blauw staat ook weer de groene aangegeven (net na het kanaal). Dit staat niet aangegeven op de kaart. Let wel op, bij de brug over het kanaal recht oversteken en kanaal blijven volgen. Route met mooi weer gereden en was qua zwaarte goed te doen. Kleine 3 uur over gedaan. Komen hier zeker nog eens terug.
Van: dutchie Ingegeven op: 9-apr-2016 Gereden op: 9-apr-2016
Vandaag de eerste keer deze nieuwe route gereden. Gestart bij hollandershoeve, net over de grens met Nederland. Mooie route. Goed uitgepijld. Door mijn beginpunt lagen de meest moeilijke/technische stukken aan het begin en het eind.
Wel wordt het af en toe wat saai als de route maar in het zelfde stuk bos op en neer blijft kronkelen. Kan zwaar zijn als het erg los zand wordt of heel erg nat/modderig. Maar vandaag viel dat allemaal wel mee.
Van: Xavier Ingegeven op: 4-apr-2016 Gereden op: 3-apr-2016
Deze route vind ik toch de moeite waard, vooral het stuk nabij de Nederlandse grens is een mooi parcours.