logo  
LiedekerkeLiedekerke (Tingelroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Sporthal Heuvelkouter Sportlaan 1,  Liedekerke 

Lussen
rood
31,9 km (198 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Denderleeuw - Ninove Liedekerke - Roosdaal
6,3 km (28 hm)GPX 0,3 km (0 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Heuvelkouter ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Goossens Eric Ingegeven op: 18-oct-2017 Gereden op: 12-oct-2017
Inderdaad,zeer slechte bepijling.De persoon of dienst die voor deze tour verantwoordelijk is moet dringend eens deze toer inspecteren.
mvg Eric
.

Van: Julien Ingegeven op: 2-oct-2016 Gereden op: 2-oct-2016
Wat een kl...route ! Je gaat beter op de piste fietsen. Veel beton of asfalt en de pijltjes ??? Zoek ze maar ! Nooit meer .
Van: Ward Ingegeven op: 13-may-2016 Gereden op: 8-may-2016
Ik ben zelf van Liedekerke en slaag er maar niet in om de route volledig te rijden zonder 3 keer verkeerd te rijden. Dit is in jaren de slechts bewijzerde route die ik ben tegengekomen. Zelf starten is moeilijk, het tweede pijltje is al heel slecht aangebracht! Ook de lussen die ze gemaakt hebben is heel verwarrend. Veel meer als een aaneensluiting van de routes in de omgeving is het niet. Verder is dit de zoveelste typische Vlaamse mountainbike route die een oma met een omafiets kan rijden. Sportdiensten en overheidsdiensten hebben totaal niet door wat een echte mountainbike route is. Technisch een dikke nul, terwijl er genoeg mogelijkheden in Liedekerke zijn om wat leuke stukjes tussen te nemen. Wat draaien en keren tussen bomen, kombochtjes en obstakels leggen is toch overal mogelijk. Enkel een klein stukje achter het kerkhof is leuk.
Doodzonde, een gemiste kans noem ik het. Onze sportdienst en de gemeentelijke diensten zijn nochtans super, ik had veel meer verwacht.
Van: Jurgen Ingegeven op: 6-sep-2015 Gereden op: 6-sep-2015
zeer slechte bewegwijzering!
-aan het kerkhof stopt ineens de bewegwijzering (je moet richting straat en dan naar rechts)
-iets verder moet je naar links (waar er een bord "geen toegang voor onbevoegden" staat) : daar dien je te volgen en dan links tot aan een straat in Kattem en daar ook links (geen aanduiding)
-ergens in een villawijk staat een pijl naar links : deze straat niet nemen, je moet rechtdoor en daarna (100m) pas naar links
-op een bepaald moment dien je onder een brug te gaan (overvloedig aangeduid) en bosweg in, daar kom je op een T splitsing : ga daar naar rechts
-eens in Liedekerke (aan de civiele bescherming) dien je naar links te gaan en dan ???? --- neem daar niet de grote baan naar links, want dan zie je terug rode pijltjes, maar ben je terug vertrokken voor de tocht
-uiteindelijk via de grote baan naar de sporthal teruggereden

kort: plat, veel asfalt en slecht aangeduid.
Van: Hellen A Ingegeven op: 30-aug-2015 Gereden op: 4-aug-2015
Over het algemeen een mooie route maar de bewegwijzering kan veel beter. We zijn zeker 3 maal verkeerd gereden omdat er pijltjes ontbraken. Misschien moeten de peters van de route toch nog eens de route rijden en hier en daar wat extra pijltjes hangen.
Van: Guido VdE Ingegeven op: 23-apr-2015 Gereden op: 22-apr-2015
Gereden op een droog parkoer. Als het nat ligt zal het wel wat modderploeteren zijn vrees ik.
Over het algemeen vind ik het een aangenaam parkoer dus is het weer een verrijking voor de aangelegen parkoers van Affligem Groen, Ternat, Roosdaal Blauw/Groen, Denderleeuw om een combinatie te doen.

Ik heb op een aantal plaatsen ondervonden dat er wel wat pijltjes ontbraken of niet zichtbaar genoeg zijn. Kunnen de peters van de route hier nog eens nakijken aub?
- Als je van de sporthal van Liedekerke vertrekt heb je een pijltje naar links en dan net achter een haagje een pijltje naar rechts. Dat zou eigenlijk boven de haag zichtbaar moeten zijn.
- Als je van de Impegemstraat naar rechts moet dan was ik reeds in de Driesstraat gereden ipv via de Denderstraat.
Op de hoek zou het nuttig zijn om daar nog een extra pijltje te plaatsen.
- Na de rondgang op langs het kerkhof kom je op het einde van de Ed. Schelfhoutstraat ook geen pijltje meer tegen dat zegt dat je naar rechts op de Gravenbosstraat moet rijden.
- Op de Gravenbosstraat heb ik ook geen pijltje naar rechts gezien (of het gemist wegens niet goed zichtbaar). Ik was reeds voorbij de Kerselarenlaan gereden.
- Op de Kleistraat staat er ook een pijltje dat verwarring zaait door te willen aanduiden dat je linksaf moet draaien naar boven richting de Kerselarenlaan.
Daar zou het pijltje beter nog rechtdoor wijzen.
Op de kruising van Kleistraat en Kattestraat zou dan nog een pijltje naar linksboven moeten komen.

Om goed af te sluiten:
Het stukje tussen de Lombeekstraat en de Sluisvijverstraat is een deeltje dat gelijk loopt met de originele groene route van Affligem.
Dat had ik nog nooit gereden aangezien er een trucker voor gezorgd had dat de brug van de Lombeekstraat moest afgebroken worden nadat hij er zijn vrachtwagen tegen had geparkeerd. Dat stukje vond ik supermooi als singletrack en heb er enorm van genoten tijdens de ondergaande zon!

Mooi werk en hopelijk blijft de route goed onderhouden!
Van: Ronny Aerts (webmaster) Ingegeven op: 22-apr-2015 Gereden op: 21-apr-2015
Sinds zondag 19 april 2015 is Vlaams-Brabant weer een bijzonder mountainbikeroute rijker. De Tingelroute (tingel = brandnetel in het Liedekerks dialect) baant zich een weg doorheen de groene gordel rondom het dichtbebouwde centrum van Liedekerke.

De route is naar de plaatselijke mountainbikeclub en peters van de route ‘Likertse Tingelbikers’ genoemd. Ze bestaat uit 1 rode lus van 32 km. Via verbindingstrajecten sluit je makkelijk aan op de mountainbikeroutes van de 4 omliggende gemeenten Denderleeuw, Affligem, Roosdaal en Ternat. Op die manier vormt de Tingelroute de ideale schakel om verschillende lussen aan elkaar te koppelen.

Maar dat is niet haar enige troef: ze passeert verschillende natuurgebieden zoals de Pamelse Meersen in de Dendervallei, de vallei van de Pallitsebeek, Liedekerkebos en de Valier. In het Dendergebied zijn de paden soms echt drassig en worden de moddervreters aangesproken.
De Tingelroute is de 40e permanent bewegwijzerde mountainbikeroute in Vlaams-Brabant en kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen Bloso, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Liedekerke.