logo  
KortenbergKortenberg
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? sporthal Colombia Wijngaardstraat 1,  Kortenberg 

Lussen
blauw groen rood
16,2 km (246 hm)GPX 21,7 km (144 hm)GPX 13,0 km (125 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
blauw-rood groen-blauw-rood groen-blauw
26,8 km (368 hm)GPX 45,8 km (449 hm)GPX 35,1 km (328 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Verbinding Herent - Kortenberg Verbinding Kampenhout - Kortenberg
3,24 kmGPX 0,628 kmGPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
sporthal Colombia
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Katrien Ingegeven op: 27-dec-2018 Gereden op: 27-dec-2018
Vandaag deze route gereden. Alles lag er tamelijk vettig bij van het slijk, meeste stukken langs landwegen was gewoon doorploeteren en hopen dat je niet bleef steken in de modder.
Route bestaat bijna volledig uit landwegen, amper singletracks. En de paar stukjes die dan wel leuk zouden kunnen zijn (singletrackje naast E40), lagen bezaaid met omgevallen bomen.
Het is onbegrijpbaar dat de route telkens naast de bossen loopt ipv doorheen het bos.
Misschien dat deze route leuker zou zijn indien het droog zou zijn maar nu was het saai door de velden ploeteren.
Van: Tim Ingegeven op: 22-oct-2018 Gereden op: 21-oct-2018
Gisteren de groen-blauw-rode route gereden. Bewegwijzering is goed....geen klagen over. Maar ik rijd wel steeds met GPS dus volg ook veel daarop...startplaats is door éénrichtingstraten wel moeilijk te bereiken, maar goed, deze is wel perfect gelegen met goede parking.
Het groene deel is vlak en weinig uitdaging, soms zelfs saai. Het leukste waren de laagovervliegende vliegers aangezien een groot deel in de velden van de aanvliegroute voor Zaventem ligt.
Blauwe en rode deel waren wel leuk om te doen! Technische stukjes, leuke klimmetjes en afdalingen. Ook veel onverhard in veld/bosgebied. Zeer plezant om te doen! Een deel van blauw komt langs een "downhill" parcours (langsheen de E40) waardoor je leuke afdaling hebt. Er is wel een stukje op deze route dat is omgeleid (tov gpx route) omwille van een geplaatste omheining.
Een aanrader dus, maar de volgende keer doe ik enkel blauw en rood en een klein stukje groen om aan mijn kilometers te komen. ;-)
Van: Wouter Ingegeven op: 11-jun-2017 Gereden op: 11-jun-2017
Groen-blauw-rood gereden samen met het verbindingsstuk van herent, goed voor 57 km op 2h40.
Route is zeker de moeite waard om eens te rijden, zeker na een droge periode is het een fijn parcours.
Groene lus is vlak, lekker knallen over onverharde veldwegen, echter geen spannende stukken. Wel spijtig dat er op sommige plaatsen geen onderhoudswerken worden uitgevoerd. Sommige paden zijn iets te 'verwilderd'. Bepijling op deze route is wel helemaal niet goed. Er ontbreken enkele pijlen (ik heb ze allesinds niet gevonden) en de positionering van bepaalde pijlen is zeer ongelukkig. Ik zou deze rijden met een gps...
Blauwe route heeft een meer bosrijk karakter, een paar leuke afdalingen en hellingen, bepijling is hier wel goed aanwezig, soms ook wel weer ongelukkig geplaatst. Best pittig in combinatie met rood owv het glooiend hoogteprofiel
Rood is ongeveer gelijk aan blauw, mss iets meer veldwegen weer. Bepijling was in orde!

Gezien de locatie een toffe route, meer naar het zuiden van Brussel zijn de routes inderdaad wel nog meer MTB-waardig!
Van: Johan Ingegeven op: 27-sep-2015 Gereden op: 27-sep-2015
Vandaag proberen blauw rood te rijden, maar bij de eerste afslag ging het al fout. Nergens een pijl te bespeuren en na een 10-tal minuten zoeken heeft een andere mountainbiker ons de weg gewezen. Zo is het op de rest van het parcour nog een paar keer gegaan en de laatste kilometers hebben we dan maar zelf onze weg gezocht. Nochtans een leuke route, maar de bewegwijzering is niet in orde.
Van: Fredderaket Ingegeven op: 10-sep-2015 Gereden op: 10-sep-2015
Vandaag ideaal fietsweer, dus nog eens MTB van stal gehaald. Groen-blauwe lus gereden. Groen had ik uitgekozen om ook die vliegtuigen eens van dichtbij te spotten, de route loopt hoofdzakelijk doorheen landbouwgebied met mooie vergezichten. De blauwe was een teleurstelling, na de groene had ik wel wat meer afwisseling verwacht, maar ook deze bestond hoofdzakelijk uit landbouwwegen, enkel stukje naast E40 en vlak voor het eindpunt had je een klein stukje bos met wat singletracks. Al bij al een mooie streek, maar richting zuid-oost Brussel heb je toch route's met meer MTB gehalte.
Van: Sc1810 Ingegeven op: 25-may-2015 Gereden op: 25-may-2015
De groene route loopt langs brede landwegen tussen de velden. Weinig uitdaging - de grootste afwisseling wordt veroorzaakt door de vliegtuigen die boven je hoofd dalen om enkele hectometers verder te la,den op Zaventem. Een ietwat lange vlakke opwarming voor de meer uitdagende blauw-rode route.

Combinatie blauw-rood is wel een aanrader. Mooie single tracks die op sommige plaatsen goed bergop en bergaf gaan door een mooi landschap. De moeite waard dus, maar vooral op het rode gedeelte laat de bewegwijzering soms wel te wensen over.
Van: Jaap Ingegeven op: 9-apr-2015 Gereden op: 9-apr-2015
Vanmiddag tijd gehad om blauw+rood te rijden. Op zich erg goed bewegwijzerd maar soms was het toch eventjes zoeken, toch goed te doen zonder GPS. De route lag er mooi bij en de omgeving is prachtig, het dus was aangenaam rijden. Niet bijzonder technisch maar toch wat leuke stukjes tegenkomen. Ik zal zeker nog eens terug komen om ook de groene route er bij te rijden.
Van: ymajik Ingegeven op: 7-mar-2015 Gereden op: 7-mar-2015
Vandaag onder een heerlijke voorjaarszon de groene tocht gereden. Een leuke tocht om rustig het voorjaar op gang te trekken.
Op sommige plaatsen is de bewegwijzering vervangen door stickers op paaltjes, iets minder goed zichtbaar dan de gebruikelijke bewegwijzering.
Na voetweg 88 en kruising met de Vissegatstraat is de wegwijzer richting voetweg 100 verdwenen (of toch heel slecht zichtbaar), we zijn hem nergens tegengekomen. Op basis van de GPX track hebben we de aansluiting teruggevonden.
Van: van hyfte bart Ingegeven op: 11-nov-2014 Gereden op: 11-nov-2014
vandaag de blauwe lus willen doen in Kortenbert. Na 500 m is de bewijzering verdwenen. Dan maar de groene gedaan. In Erps-kwerps is ook plots de bewegwijzering verdwenen. Op een andere plaats is het pijltje omgedraaid. Dit is dus recht te zetten. groeten
Van: Ronny Aerts (webmaster) Ingegeven op: 11-aug-2014 Gereden op: 9-aug-2014
Route gepubliceerd.