logo  
ZemstZemst
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? sporthal Ter Heide Tervuursesteenweg,  Hofstade 
? Sporthal De Waterlees Waterleestweg 12,  Eppegem 
? Haesendonckstraat Haesendonckstraat,  Vilvoorde 

Lussen
blauw groen rood
18,4 km (87 hm)GPX 24,9 km (99 hm)GPX 21,2 km (104 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Zemst-Haacht Zemst-Kampenhout zemst-zemst
5,0 km (13 hm)GPX 1,0 km (0 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
sporthal Ter Heide
Sporthal De Waterlees ja ja
Haesendonckstraat ja
Opmerking
Liefhebbers kunnen nu ook in Zemst terecht voor mountainbikeplezier op een permanent bewegwijzerde route. De route telt drie lussen die samen goed zijn voor een totale afstand van 53 km.

Opening Mountainbikeroute Zemst De blauwe lus van 18,5 km loopt voor 53% op onverharde wegen en heeft een startplaats aan de Bloso-sporthal in Hofstade. Deze lus loopt ook door het Bloso-domein en sluit aan op de MTB-route van Haacht.

De groene lus van 25,5 km is voor 52% onverhard en heeft een startplaats in Eppegem en Vilvoorde. De rode lus van 8,5 km is 63% off-road en sluit aan op de MTB-route van Kampenhout.

Op 3 mei werd de MTB-route officieel geopend. De MTB-route Zemst is een realisatie van de gemeenten Zemst en Vilvoorde, de provincie Vlaams-Brabant, Bloso, de Weerde Mountainbikers en de peter Luc Van Ingelgom.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Tim Ingegeven op: 22-oct-2018 Gereden op: 16-sep-2018
Blauw-groen-rood al meermaals gereden gezien vlak in mijn buurt. Ik vind dit een zeer leuke route, maar wel spijtig dat er geen gecombineerde GPS route beschikbaar is. Je hebt veel afwisseling op deze route, maar wel niet echt klimmen en dalen. In hoofdzaak vlakke route.
Groene deel gaat veel door veld- en voetwegen in een leuk landschap. Gewoon een leuk stuk!
Rode deel is bosrijker maar qua moeilijkheid gelijk aan groen. ook hier toch groot deel offroad.
Blauwe deel is vooral in Bloso domein van Hofstade. Dit is een technischer stukje en zeer leuk om te doen. Op het kaartje staat dit zo in elk geval aangeduid, maar de afstanden die op deze site weergegeven zijn wel niet correct.
De combinatie van de drie lussen komt op ca. 50km uit, maar je kan perfect combineren zoals je wilt.

Een aanrader dus om te doen, zeker als je twee lussen combineert!
Van: Raf Ingegeven op: 18-sep-2018 Gereden op: 18-sep-2018
spijtig dat er geen gecombineerde gpx-file te downloaden is van blauw+groen+rood.
Van: David. Ingegeven op: 10-sep-2017 Gereden op: 10-sep-2017
Omdat ik vandaag niet echt veel tijd had enkel de blauwe lus gereden. Een leuke route om te rijden en pijltjes goed te volgen. Het stukje in het bloso domein is top!
Van: Barrry Ingegeven op: 19-nov-2016 Gereden op: 19-nov-2016
Prima route die ondanks redelijk wat saaiere asfalt stukken zeker ook genoeg off-road stukken bevat als de 3 lussen volledig gereden worden. De off road stukken zijn na paar dagen regen nog best goed bereidbaar. Het kaartje op deze site klopt idd niet kwa kleuren dus lees de extra info onder een andere tab die iets duidelijker is. Het extra lusje in bloso domein heeft dezelfde kleur als de grote lus (groen) maar staat met een groot bord op splitsing duidelijk aangeven. Indien geen zin kan je gewoon rechtdoor rijden op groen maar is wel leuk extra 4e lusje binnen de groene lus. Het kleine rode lusje ten zuiden van groen (halverwege) is leuke uitbreiding om daarna gewoon weer groen te volgen. Op rood kan je idd de doorsteek naar Kampenhout maken alhoewel ik geen gele verbindingsbordjes zag jammer genoeg (1paaltje zou volstaan. Mss heb ik hem gemist ?). Goed trainingsrondje al met al op dagen dat het weer niet mee zit. Bedankt voor de degelijke uitpijling.
Van: Koen Burssens Ingegeven op: 27-sep-2016 Gereden op: 27-sep-2016
Vandaag de blauwe + rode lus gereden. Nergens een probleem gehad met bewegwijzering. Die is dus perfect in orde. Merci daarvoor! Neemt niet weg dat ook ik af en toe een pijltje over 't hoofd zie en even moet terugkeren.
Het stuk met de brandnetels (waarvan sprake in een eerder commentaar) heb ik wel herkend, maar volgens mij heeft daar ondertussen inderdaad iemand gemaaid. Je kon er perfect doorrijden, mits een klein beetje laveren om er links of rechts één te ontwijken. 't Is wel jammer dat ik niet precies kan achterhalen hoeveel kilometer ik nu gedaan heb. Het kaartje op deze website klopt niet echt qua kleuren rood en blauw. Blauw zou enkel de kleinere lus binnen het Bloso-domein van Hofstade zijn volgens de kaart. Maar wat op de kaart op deze website het bovenste stuk van de rode lus is (het min of meer rechthoekige stuk) is eigenlijk in praktijk ook blauw. Enkel de zuidelijke extra lus is rood. Ik spreek dus van de kleur van de pijltjes. De hier opgegeven info over de lengte van de lussen kan ook niet kloppen als je 't kaartje er bij neemt. Maar bon, 't zijn details. Als de bepijling langs de route maar goed is, en die is prima. Het stuk blauwe lus dat over het domein van Hofstade blijft een aanrader, dat moet je altijd sowieso doen.
Van: Tom Ingegeven op: 5-sep-2016 Gereden op: 3-sep-2016
blauwe lus gereden, inclusief uitbreiding van rode lus. Technisch geen uitdaging aan, maar wel eens leuk als je snel wil crossen op onverharde wegen.
Pijltjes geven goed de weg aan, zowel voor de rode als de blauwe route.
Ook tof dat de blauwe route je door het MTB parcours van Hofstade Provinciaal domein brengt. Hier zijn toch enkele technische passage's voorzien.
Al bij al een ideale route om eens op een zomeravond te doen.
Van: G. Moortgat Ingegeven op: 25-aug-2016 Gereden op: 24-aug-2016
Slecht onderhouden jammer genoeg ! Veel hoge brandnetels en onkruid verhinderen het te parcours te volgen. In begin blauwe route is een heel funny stukje maar nu moet je rustig rijden of je bent helemaal vernetelt. Wie kan dat stuk is deftig maaien met bosmaaier of zo? Is max 300M !

Waar kan men terecht voor klachten te melden ?
Van: Tom Ingegeven op: 28-dec-2015 Gereden op: 25-dec-2015
Blauwe route gereden op 25 december 2015. Leuke route en perfect aangeduid met peiltjes.
Enkel verhindert omgevallen boom doorgang naar lus in Bloso-domein. Even afstappen en over klimmen want die lus is wel de moeite om te doen!
Van: patrick Ingegeven op: 25-aug-2015 Gereden op: 12-aug-2015
Verleden jaar deze route gereden toen was er op de rode lus op enkele plaatsen geen pijl nu 1jaar later is de rode route is nog steeds niet in orde de zelfde pijlen staan er nog steeds niet ook de laatste km van de blauwe ontbreken er een deel maar al bij al een mooie route
Van: Michai Ingegeven op: 7-aug-2015 Gereden op: 6-aug-2015
Aantal dagen geleden de groene lus gereden. Leuke route en goed bepijld.


De rode lus is ook wel een mooie route enkel staan hier idd een paar pijlen te weinig of zeer goed verstopt. Toch een aantal keren fout gereden en moeten terug rijden.
Van: Peter Ingegeven op: 22-dec-2014 Gereden op: 20-dec-2014
Zaterdagmiddag voor het eerst de blauwe lus gereden. Start aan sporthal/zwembad.
Ondanks sombere weer en de zware regen op vrijdag 19-12 is dit toch goed doenbaar en geen al te zwaar modderparcours.
Vooral het gedeelte in het Bloso-domein is is leuk.
Wel voortdurend opletten om geen pijltjes te missen. De pijltjes staan dikwijls vlak bij de afslag en soms zelfs na de bochten. Waarom ??
Zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Alex Ingegeven op: 21-dec-2014 Gereden op: 21-dec-2014
de rode lus is niet goed bepijld. Na het brugje verschillende routes geprobeerd en geen pijlen gevonden. Redelijk frustrerend en in rondje gereden (heb dan wel de kms gehad). Dan maar zelf geïmproviseerd en de weg naar huis teruggevonden.
Van: kris Ingegeven op: 15-nov-2014 Gereden op: 2-nov-2014
Na dat bruggetje moet je door het bos, ongeveer een km doorrijden tot op de 2e splitsing, als ik me goed herinner is het dan naar links, je komt dan op de aansluiting terecht met de groene route van kampenhout, 100 m van de splitsing staan er twee pijltjes (zemst/kampenhout). De aanduidingen kunnen inderdaad een stuk beter.
Van: Peter Ingegeven op: 11-nov-2014 Gereden op: 8-nov-2014
De route rond het hofstade domein is goed, zeker de extra kleine lus in het gebied is leuk. Maar op de andere route staan er echt te weinig pijlen, ben geregeld verkeerd gereden en ben uiteindelijk moeten stoppen nadat ik de weg was kwijt geraakt net nadat ik een bruggetje over een beek was gepasseerd. Nergens nog een pijl te bekennen, alle mogelijke richtingen geprobeerd: links, rechts en door het bos. Zonde
Van: Guido Ingegeven op: 18-aug-2014 Gereden op: 17-aug-2014
Gisteren de blauw-groene lus gereden. Bepijling is goed op een paar plaatsen na waar er wel een pijltje extra mag gezet worden om aan te duiden dat je bij een splitsing toch rechtdoor moet blijven rijden.
Leuke vlotte route om de snelheid er in te houden. Bij de groene lus viel het mij op dat er heel wat gebied met bomen nog aanwezig is in de streek.
Vertrokken aan de sporthal/zwembad aan de Tervuursesteenweg. Een suggestie is om aan het Bloso bord ook nog een pijltje te plaatsen dat je rechts van de sporthal moet rijden naar de spoorweg toe om de blauwe lus te beginnen. Verder een aangename rit!
Van: Speedwoman Ingegeven op: 12-may-2014 Gereden op: 11-may-2014
Gisteren de blauwe lus gereden van deze nieuwe route. Mooie route!
Het blijft me verrassen hoe veel bos en groen er in Vlaanderen te vinden is. Binnenkort zal ik ook zeker de andere lussen eens uitproberen.
Als je de blauwe lus doet, zéker de uitbreiding naar Bloso centrum erbij doen.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 7-may-2014 Gereden op: 5-may-2014
Route gepubliceerd.