logo  
Blankenberge/De HaanBlankenberge/De Haan (Oudlandpolderroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Sport- en recreatiecentrum Haneveld Nieuwe Steenweg 74,  De Haan 
? Bloso-centrum Blankenberge Koning Boudewijnlaan 15 bis,  Blankenberge 

Lussen
rood blauw
41,3 km (113 hm)GPX 15,7 km (44 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
rood-blauw
51,1 km (146 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Inrijtraject
2,0 km (11 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sport- en recreatiecentrum Haneveld
Bloso-centrum Blankenberge ja ja ja ja ja
Opmerking
Op 26 april 2014 werd de Oudlandpolderroute geopend. Deze Mountainbikeroute loopt doorheen het prachtige polderlandschap en duin-zeebosgebied over de grondgebieden van Blankenberge, Zuienkerke, Jabbeke en De Haan.

Mountainbikers Het traject loopt voornamelijk door Blankenberge en Den Haan over een afstand van ongeveer 59 kilometer. De route telt 2 lussen, een rode lus van 41,5 km met 25 % off-road en een blauwe lus van 10 km waarvan 26% onverhard. De gele inrijstrook vertrekkende van SH Haneveld neemt nog eens 2,5 km voor zijn rekening.

Geert Bernaert en Marcel Demarest, beiden actieve mountainbikers, worden de officiële peters van de route. Zij zullen zorgen voor een maandelijkse controle van de route en voor de opvolging van eventuele problemen zodat de route in de oorspronkelijke kwalitatieve staat behouden blijft.

De route kwam tot stand door een samenwerking tussen de gemeenten Blankenberge en De Haan, de provincie, Bloso en de plaatselijke mountainbikeclub.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: José Vantomme Ingegeven op: 10-aug-2016 Gereden op: 9-aug-2016
Met een beetje goede wil kan het parcours starten vanaf de Vosseslag .Er is daar reeds een paardenwegel ,waarom dan geen MTB parcours
Van: Franscesco Ingegeven op: 26-aug-2015 Gereden op: 26-aug-2015
vandaag de bloso route blankenberge gereden

gestart in de haan en dan krijg je diect het beste stuk van de route voorgeschoteld. Single trakcs in het bos langs tussen de haan en sunparks en dat op een zanderige ondergrond

de rest van het parcours is vooral asfalt met hier en daar een off-road stuk. Op de blauwe was er ook een lang mooi stuk

de wind stond vandaag zeer krachtig (winstoten tot 60km per uur) en dat maakte het er toch niet licht op. Ik was bijwijlen blij om zoveel baan te mogen doen

aan de kust heb je nu éénmaal niet meer voor de mtb'er (uitgezonderd de georganiseerde tochten in de winter) dus je past u daar aan aan
Van: Van Hecke Luc Ingegeven op: 21-aug-2015 Gereden op: 1-aug-2015
25% offroad is inderdaad heel weinig. Omdat ik de streek wel wat ken wil ik er wel aan toevoegen dat dit ongeveer het maximum is wat in deze streek ook kan. De hele streek is sterk afgestemd op wielertoerisme en gewone fietsers zodat er heel veel mooie wegen verhard zijn. Toch vind ik de route heel mooi van omgeving. En het stukje van De Haan richting Blankenberge maakt heel veel goed want daar is het een echte uitdaging voor wie van zandstroken houdt.
Van: Kwinten Ingegeven op: 16-jul-2014 Gereden op: 13-jul-2014
Het is wel degelijk 25% offroad. Er zit 1 kleine maar leuke singletrack in van ongeveer 5 km tussen de Haan en Blankenberge. De rest van de route gaat over kleine (verharde) weggetjes door de polders. Desondanks is het toch een mooi route door de polders maar verwacht geen technische hoogstandjes!
Van: yannick Ingegeven op: 8-may-2014 Gereden op: 23-apr-2014
25% off road is nog te hoog gegrepen. is eigenlijk een rit om met de koersfiets te doen. buiten een paar stukken tussen de velden en in het begin het MTB traject van 3 km.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 6-may-2014 Gereden op: 6-may-2014
In de aankondiging staat letterlijk:
Het traject loopt voornamelijk door Blankenberge en Den Haan over een afstand van ongeveer 59 kilometer. De route telt 2 lussen, een rode lus van 41,5 km met 25 % off-road en een blauwe lus van 10 km waarvan 26% onverhard. De gele inrijstrook vertrekkende van SH Haneveld neemt nog eens 2,5 km voor zijn rekening.

De 25% is dus geen fout in de info op deze site. Ik vind persoonlijk dit ook een bijzonder laag getal maar ik maar de routes niet.
Van: yves debbaut Ingegeven op: 6-may-2014 Gereden op: 6-may-2014
Vooraleer we deze routes eens komen rijden, toch eerst een vraag: lees ik goed dat de route 25% off-road is?? Kan men dan wel spreken van een MTB-route? Hopelijk is dit een fout bij de info?
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 30-apr-2014 Gereden op: 30-apr-2014
Route gepubliceerd.