logo  
TervurenTervuren
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? De Steenberg Tervuren Spechtenlaan 8,  Tervuren 
? Diependal Tervuren Lindeboomstraat 30,  Tervuren 
? Prachthof Duisburg Merenstraat 19 ,  Tervuren 
? sporthal Vossem Dorpsstraat 38 ,  Tervuren 

Lussen
blauw Tervuren groen Vossem-Moorsel rood Duisburg
13.4 km (109 hm)GPX 16.9 km (183 hm)GPX 18.2 km (226 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen-rood Moorsel groen-rood-blauw rood-blauw Duisburg
32.2 km (377 hm)GPX 42.8 km (477 hm)GPX 28.8 km (327 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Tervuren-Hoeilaart Tervuren-Overijse
4.37 km (35 hm)GPX 3.22 km (43 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
De Steenberg Tervuren ja ja ja
Diependal Tervuren ja ja ja ja
Prachthof Duisburg ja ja ja
sporthal Vossem ja ja ja
Opmerking
Mountainbikeroute Tervuren, 3 lussen, samen 46 km, aansluiting met MTB Overijse, MTB Huldenberg en MTB Kortenberg.

Routebeschrijving
Blauwe route
Vertrek is aan sportcentrum Diependal in Tervuren.
Na een korte opwarming duiken we de Verrassingweg in. Links van ons ligt het Arboretum. We kruisen de Jezus-Eiklaan. Via de Kleine Flossendelle, waar we zicht hebben op het Oud hof van Ravenstein, welgekend onder de golfers, vervolgen we onze route in het Zoniënwoud. Via de Tweebarelendreef, Haagbeukendreef en Sint Jansdreef komen we aan een mooi singeltje. We volgen de Prinsenweg en gaan naar het hoogste punt van deze route in Jezus-Eik. Van hieruit is verbinding met de Neroroute in Hoeilaart mogelijk. Via de golvende Dronkenmansdreef rijden we richting Duisburg. Nu zitten we aan de andere zijde van de Koninklijke Schenking en het Arboretum. Op het einde van deze dreef volgen we rechts de route verder of we maken eventueel de verbinding met de blauwe route van “de twee valleien” route Overijse-Huldenberg. De blauwe route draait op het einde van de Dronkenmansdreef links de IJseweg in om via de mooie holle Wolvenweg het sportcentrum te benaderen.

Rode route
Vertrek is aan Pachthof Stroykens in Duisburg - Tervuren. Via de Huldenbergstraat verlaten we het centrum. Aan de lindeboom gaan we links af. Verbinding naar de groene lus van “de twee valleien route” Overijse-Huldenberg is hier mogelijk. Nog eventjes dokkeren over kinderkoppen waarna we de Leeuwweg induiken. Op de Bredeweg kunnen we wat verpozen, maar vergeet zeker niet te genieten van de wijdse zichten. Daarna volgt Den Dorre met zijn mooi singletrackje. Via de Kouter gaan we naar Ten Hertswegen. Hier kunnen we aansluiten op de groene route. We rijden verder richting het Warandepark. Aan de Zevenster vervolgen we onze weg richting parkpoort. Hier steken we over en gaan het Zoniënwoud in. Aan de Ijseweg kunnen we eventueel de blauwe lus vervoegen. De route volgt de Ijseweg in tegengestelde richting. Na een kort klimmetje krijgen we een mooie afdaling. Wie wenst kan hier rechtdoor en zo de verbinding maken met de blauwe lus van de “twee valleien route”. We volgen het dal en klimmen via de Waaienberg naar de zendmast. Een volgende afdaling dient zich aan op de Beeldekensgatweg. Nog even langs het militair sportcentrum en Plantsoendal en om dan zo terug te keren naar het centrum van Duisburg.

Groene route
Op de groene route zijn 2 startplaatsen: de sporthal in Vossem of de Steenberg in Moorsel. Vanuit Moorsel verlaten we het centrum richting de renbaan van Sterrebeek. Hier krijgen we een open zicht op de omgeving. We naderen het Warandepark via de Britse school. Via de Gordaalpoort duiken we het park in. Geniet even van de prachtige vijvers. Via het Spaans Huis klimmen we rustig naar de Zevenster waar we de rode lus kunnen vervoegen. Zelf verlaten we het park via de Ackermansdreef en de Zittekestraat. Via de Hertswegen rijden we richting het Treuveld naar Vossem. Langs de Voer is het nog even genieten vooraleer we de andere startplaats naderen. We verlaten het plein in Vossem en draaien het Plintveld in. Even doorsteken en dan bedwingen we al klimmend de kinderkoppen van de Boterstraat. Even verpozen en dan dalen we af via de Kerselarenstraat. De Oude Voordehoeve laten we links en volgen de Stationsstraat. Ja, vroeger reed hier een tram. De scoutslokalen op de linkerhand werden opgebouwd uit gerecupereerd materiaal van het oude station. Aan de lichten steken we de Leuvensesteenweg over. Via de Bosdelle klimmen we naar de “Coige”. Aan het Hoogbos kunnen we de blauwe route van de Colombaroute in Kortenberg vervoegen. Wij dalen verder af. Via de Voskapelstraat keren we terug naar de startplaats in Moorsel.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Tim Ingegeven op: 22-oct-2018 Gereden op: 7-oct-2018
Groen-blauw-rood gereden, vertrokken vanuit Diependal (Tervuren). Goede parking en vlot bereikbaar. Algemeen een heel mooie route en heel leuk om te doen met veel afwisseling wel opletten voor enkele zeer gevaarlijke kruispunten en de wandelaars! Het blauwe deel gaat door het Zonienwoud met veel up's en down's...zalig om snelheid te maken maar wel oppassen voor de wandelaars die veel denken dat zij daar het alleen recht hebben en dus niet altijd uit de weg (willen) gaan. Rood is meer door het veld, maar nog steeds met de nodige pittige klimmetjes. Stevige stukjes hier! Ook groen is meer door de velden en ook meet op de weg. Zeker gezien hier een stukje herlegd is naar een hoofdbaan. Dus oppassen hier! De route gaat ook door het park van Tervuren en ook hier oppassen voor de wandelaars.
Een route die ik zeker nog eens ga doen: pittig, goede afstand voor een geoefend MTB'er en veel afwisseling!
Van: Stef WS Ingegeven op: 1-nov-2016 Gereden op: 30-oct-2016
Heb blauw-rood-groen gedaan. Gestart in sporthal Diependal Tervuren, waar ruim voldoende plaats was. Let op voor parkeren op straat, het is bijna overal schijf leggen!! Al bij al erg goed afgepijld. Je moet altijd wel ns zoeken achter een bordje, en ik ben een krak in verloren rijden. Super mooi parcours, zeker nu met de herfst. Een deel door het bos, een deel door glooiende velden. Ik denk toch wel 60-70% offroad. Desalniettemin een aantal zeer gevaarlijk kruispunten. Wel erg zwaar voor mij gelet ik niet super veel rijd en niet zo goed kan klimmen. Er zitten een pak pittige klimmetjes in. Mijn allerkleinste versnellingkjes zijn van pas gekomen. Op het einde echt stikkapot. t Was een mooie zondag dus veel volk op de weg. Vooral in het Zonienwoud had ik erg veel wandelaars, die niet altijd even vlot opzij gingen, dus temperen is de boodschap. Zeker in het park van Tervuren is het niet te doen van de drukte. In elk geval meer dan de moeite waard! Volgende keer een korter tochtje maken, of veel trager rijden!
Van: Stef WS Ingegeven op: 1-nov-2016 Gereden op: 30-oct-2016
Heb blauw-rood-groen gedaan. Gestart in sporthal Diependal Tervuren, waar ruim voldoende plaats was. Let op voor parkeren op straat, het is bijna overal schijf leggen!! Al bij al erg goed afgepijld. Je moet altijd wel ns zoeken achter een bordje, en ik ben een krak in verloren rijden. Super mooi parcours, zeker nu met de herfst. Een deel door het bos, een deel door glooiende velden. Ik denk toch wel 60-70% offroad. Desalniettemin een aantal zeer gevaarlijk kruispunten. Wel erg zwaar voor mij gelet ik niet super veel rijd en niet zo goed kan klimmen. Er zitten een pak pittige klimmetjes in. Mijn allerkleinste versnellingkjes zijn van pas gekomen. Op het einde echt stikkapot. t Was een mooie zondag dus veel volk op de weg. Vooral in het Zonienwoud had ik erg veel wandelaars, die niet altijd even vlot opzij gingen, dus temperen is de boodschap. Zeker in het park van Tervuren is het niet te doen van de drukte. In elk geval meer dan de moeite waard! Volgende keer
Van: dimi Ingegeven op: 26-aug-2016 Gereden op: 24-aug-2016
zeer mooi toch enkel spijtig dat verbindings lus niet is aangegeven voor tervuren
zou hier nog willen terug komen
Van: Wim Ingegeven op: 27-dec-2015 Gereden op: 27-dec-2015
Ik heb zojuist de blauwe route gereden. Perfect aangegeven, mooie bossen. Leuke middag.
Van: Marteko Ingegeven op: 12-oct-2015 Gereden op: 12-oct-2015
De groen-rood-blauwe route is goed voor 43 km mtb-plezier. De bepijling is niet perfect en het gegeven dat de gps-file niet overal overeenstemt met de pijltjes hielp ons uiteraard ook niet vooruit. Gestart aan de Steenberg te Moorsel is het na enkele kilometer zoeken om op het goede pad te blijven. De grondwerken voor het nieuwe golfterrein in de omgeving van Tervuren zijn hier wellicht niet vreemd aan. De eerste helft vh trace verloopt over vrij brede goed bollende wandelwegen door bosrijk gebied. Vanaf Eyzer, richting Duisburg en Vossem, krijg je meer open natuur met prachtige vergezichten voorgeschoteld en kan je (in droge omstandigheden) volle gas geven langs de opeenvolgende afdalingen, doorheen prachtige holle wegen. Alles bij elkaar een genietbare afwisselende weinig technische tocht over glooiend terrein.
Van: Dennis Ingegeven op: 16-may-2015 Gereden op: 16-may-2015
mooie route, maar heel slechte afpijling.
we zaten meer pijlen te zoeken dan aan aan het genieten van het bos :-/
enkele keren fout gereden en écht moeten zoeken.

ook de gele verbinding naar Hoeilaart was slecht afgepijld.

vaak bordjes in of na de hoek, ipv ervoor.

ik kom zeker terug, maar eerder om te combineren met Hoeilaart, want er zit geen mtb gehalte in deze route.
maar wel een prachtig decor!!
Van: Peter Ingegeven op: 29-nov-2014 Gereden op: 29-nov-2014
Vertrokken aan steenberg in vossem ervuren: groen rood blauw gereden
Afpijling quasi perfect': enkel op blauw een pijltje gemist: aan fietswinkel weg gevraagd: is naar rechts
Eerste helft te weinig afwisseling: steeds brede bospaden. 2de helft is beter
De route is niet moeilijk: elke beginnende mountainbiker kan ze rijden: geen moeilijke klimmen of technische afdalingen. Bijna steeds op grootste blad kunnen rijden
Ze is wel redelijk mooi en niet al te moddergevoelig dus ideaal als training.
Holsbeek en overijse ed vind ik beter
Van: kristof G Ingegeven op: 17-feb-2014 Gereden op: 30-jan-2014
vertrokken in oud heverlee groen rode lus gereden drie weken geleden in het donker met een goeie verlichting op het stuur. Heel veel afwisseling stevige klimmen, leuke modderstroken, enkele leuke single tracks. Door de regen een paar vettige stukken maar redelijk te doen. Spijtig geen technische afdalingen voor de rest prima. Pijltjes zeer duidelijk te vinden zelfs in het donker. Een aanrader.
Van: David Ingegeven op: 18-jan-2014 Gereden op: 18-jan-2014
Groene route gereden.

Is zeer mooie route veel off road en stevige klimmen, schitterende vergezichten, was wel modderig waardoor toer nog wat zwaarder werd echt wel aanrader.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 4-jan-2014 Gereden op: 4-jan-2014
Route gepubliceerd.