logo  
Hechtel-EkselHechtel-Eksel
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? Gemeentelijke sporthal Hechtel-Eksel Dennenstraat 8,  Hechtel-Eksel 

Lussen
blauw rood
22.3 km (120 hm)GPX 10.1 km (60 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Verbinding naar Lommel
11.8 km (75 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Gemeentelijke sporthal Hechtel-Eksel ja ja ja
Opmerking
Mountainbikeroute Hechtel-Eksel, deel van MTB-netwerk Noord-Limburg, 2 lussen en 1 verbinding, samen 44 km, aansluiting met MTB Overpelt en MTB Lommel.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Ann Ingegeven op: 23-apr-2017 Gereden op: 23-apr-2017
Als beginnend mtbster vandaag blauwe route gereden, was ok, bewijzering ok, 1 keer gemist maar snel tg ingepikt ....
Van: Kevin Ingegeven op: 12-feb-2017 Gereden op: 10-feb-2017
De rode en blauwe route gereden, ondanks wat natte plekken toch nergens echte modder plassen gevonden. Zeer goed aangeduid, alleen de paal aan de autokeuring van de rode route lag op de grond. Deze heb ik primitief teruggezet met wat lang onkruid. Zeer goede flow stukken in beide routes. Zeker de moeite waard ondanks de vele asfalt stukken in de 2de deel van de blauwe route
Van: Didier Tyssens Ingegeven op: 25-nov-2016 Gereden op: 25-nov-2016
vandaag routes blauw en rood gereden.
zeer goed bereidbaar met mijn cyclocross , zeker niet te zwaar ,maar toch een paar verrassinkjes onderweg .
geen probleem met de markeringen , zonder moeite volledige tour gereden (had wel één padje gemist door de blaren op de grond)
tof toertje om de omgeving te verkennen.. een aanrader voor zowel recreatief te rijden of als training.
Van: J Ingegeven op: 9-jul-2016 Gereden op: 9-jul-2016
Vandaag met het mooie zomerweer de blauwe route "proberen" rijden. Het was eerder een zoektocht dan een mountainbike tocht, heel jammer.
De afpijling laat aan de wensen over, na een 10 tal km maar teruggedraaid en naar een andere locatie gereden...
Van: Michael Ingegeven op: 11-aug-2015 Gereden op: 30-jul-2015
De rode lus rijdt ik regelmatig maar bied op bepaalde stukken wat weinig spanning. al bij al niet slecht die route. Omdat ik ook eens verder wou rijden heb ik de blauwe lus ook gedaan. Echter is die bij momenten gewoon saai en lijkt meer gemaakt om de conditie te trainen dan leuk te mtb'en. die heb ik dan ook maar eenmaal gereden en nu zoek ik de leuke stukken gewoon meteen op. In de brand valt er zalig te fietsen!
Van: eddy akkermans Ingegeven op: 22-jul-2015 Gereden op: 22-jul-2015
vandaag rode lus gereden tot aan gele splitsing daar overgegaan naar blouw en toen groen en terug via blouw naar geel en zo de rode lus verder geredeb
geel in verbinding naar lommel zeker een aanrader
had 60 km gereden bij aankomst
Van: eddy akkermans Ingegeven op: 20-jul-2015 Gereden op: 20-jul-2015
van daag vertrokken aan de sporthal in eksel zo naar neerpelt en overpelt en terug naar naar sporthal enige spelbreker de aanhoundende regen doch zeer tof parcour om te rijden totaal van 62 km gereden in vier uur tijd
Van: eddy akkermans Ingegeven op: 20-jul-2015 Gereden op: 17-jul-2015
ben de blouwe lus gaan rijden zeer mooi beginners parcour zonder teveel moeilijke stukken eigenlijk ideaal voor te rijden na een langere rust periode
alleen spijtig dat het heel slecht aangegeven is in hechtel aan de nieuwe verkaveling staat een pijl die rechtdoor wijst maar aan kruispunt gekomen zie je plots geen pijlen meer staan uiteindelijk via de veldstraat naar sporthal gereden en pas aan het ronde punt weer bewegwijzering zien staan nu ik dus die route ken ga ik in combenatie met roden lus
hem noch es overdoen
Van: Wilms luc Ingegeven op: 26-apr-2015 Gereden op: 26-apr-2015
Blauwe route gedaan pijltjes gevolgd waar mogelijk ,voorste stuk nieuwe verkaveling bouwgronden route mislopen had ook de gpx gedownload en ook die wist het niet ,ook niet zoals eerder vermeld door iemand in het centrum van Hechtel waarschijnlijk bepijling weg door werkzaamheden (weg) verder een rustige route met tamelijk veel asfalt
Van: Delphine & Stef Ingegeven op: 17-apr-2015 Gereden op: 16-apr-2015
De beide lussen gereden. Leuke route, zeker de stukjes in het bos! Bewegwijzering ook in orde.
Van: hermanhoek Ingegeven op: 10-aug-2014 Gereden op: 9-aug-2014
blauw: eerste 25% gereden (tegen de klok in). In het begin nog wel leuke paden, met soms een single trail die bepijld is. Ben gestopt na een paar km asfalt. Teleurstellend!
Van: hermanhoek Ingegeven op: 10-aug-2014 Gereden op: 9-aug-2014
rood: nette route, erg goed voorzien van pijlen,bijna geen asfalt. Mooie omgeving. De paden zijn wel erg vlak en breed.
Van: Evi Ingegeven op: 13-jul-2014 Gereden op: 12-jul-2014
Blauwe lus gereden. Tof trajectje! Vond de stukken in het bos (bijvoorbeeld aan de straat In den Brand) superleuk!

Ik lees hieronder dat er mensen zijn die vinden dat er heel wat leuke stukken overgeslagen worden, maar komt dit niet omdat dit militair domein is? Het zal zeker niet toegelaten zijn om daar een officiële route door te laten lopen. Moest het zo zijn dat de leuke stukken effectief door militair gebied gaan, zijn de commentaren natuurlijk niet terecht. Als dat niet zo is, mag je mij altijd laten weten waar die leuke stukken precies zijn! ;)
Van: Jeroen Ingegeven op: 7-jun-2014 Gereden op: 24-may-2014
Gelukkig ken ik het daar redelijk goed, die blauwe toer gaat inderdaad om de mooiste en snelste stukken singletrack heen. Ik heb mijn eigen toer in elkaar geknutseld tussen de Atletiekpiste en de Kamperbaan en ben daar zeer tevreden over! Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het met veel BLOSO routes hetzelfde gesteld is,die zijn precies helemaal niet uitgezet door mountainbikers???
Van: Willem Ingegeven op: 20-mar-2014 Gereden op: 16-mar-2014
Dan heb ik u waarschijnlijk 3x gepasseerd Griet. Ben ze ook int weekend gaan rijden (blauwe route). 3 maal verkeerd gereden. Als je opt einde in centrum Eksel arriveert dan houdt de route plots op. Enkele malen teruggefietst voor pijltjes te zoeken, terug op het parcours terecht gekomen en na 10 min besefte ik dat ik de route in tegenwijzerzin terug aant fietsen was. Wilde de blauwe en daarna de rode fietsen. De blauwe is 22 km: ik heb er ongewild 50km gefietst op ditzelfde parcours dat inderdaad weinig spectakel biedt. Dus mij gaan ze daar niet meer zien.
Van: Griet Ingegeven op: 18-mar-2014 Gereden op: 14-mar-2014
Vorig weekend de blauwe route gaan rijden. Eigenlijk als je de pijltjes volgt een absolute tegenvaller. Enkele malen verkeerd gereden en per ongeluk in een ongelofelijk stuk mooi glooiend en spannend terrein terecht gekomen met geweldige diepe plezante kuilen en heuvels en technische uitdagingen waar elke avontuurlijke mountainbiker bijna een orgasme beleeft ! Maar oh my god ... alle bloso pijlen wijken van deze route af en rijden om het bos heen in plaats van er dwars doorheen. Het lijkt wel in Hechtel of het originele Bloso pad gemaakt is voor rolstoelpatienten in plaats van voor mountainbikers. We begrepen totaal niet waar de bedoeling vandaan komt om al deze leuke stukken te vermijden. We zijn dan expres van de route afgeweken om te kunnen genieten van deze boeiende en geweldig mooie technische stukken. We hadden deze stukken ooit al gereden toen we de georganiseerde toertocht in Leopoldsburg meegedaan hadden.
Onbegrijpelijke waarom deze stukken allemaal worden overgeslagen en de originele blauwe route dan voor bijna 80% asfaltwegen worden naast een verrukkelijk parkoers dat wordt omzeild.
We zullen hier zeker nog komen maar dan wijken we wel af van de route en maken er een eigen plezierige tocht van !
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 4-jan-2014 Gereden op: 4-jan-2014
Route gepubliceerd.