logo  
MerelbekeMerelbeke
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood Sporthal Merelbeke Sportstraat 1, 9820 Merelbeke 

Lussen
rood
27,5 km (170 hm)GPX

Informatie
Sportdienst Sportstraat 1 9820, Merelbeke Tel: 09/210.34.00 Fax:09/210.34.29 Email:sport@merelbeke.gov.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Merelbeke ja op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Marteko Ingegeven op: 29-jun-2020 Gereden op: 29-jun-2020
De eerste kilometers van Merelbeke centrum tot Lemberge maken deel uit van het minst aantrekkelijke parcoursdeel. Gelukkig krijg je nadien interessantere offroad-baantjes onder de wielen geschoven. Hier en daar zelfs heuvelachtig en iets meer technisch. De bepijling is iets verouderd maar kan door de beugel. Alles bij elkaar een aanbevelingswaardige rit door de Scheldevallei. Het terrein lag er superdroog bij maar vergis je niet bij regenweer spat de modder hier en daar wel in het rond.
Van: RD Ingegeven op: 14-apr-2020 Gereden op: 22-mar-2020
Alle pijltjes op de route goed kunnen volgen. Geen moeilijke route.
Van: Dieter Ingegeven op: 1-nov-2018 Gereden op: 1-nov-2018
Vandaag nog eens gereden, de modder op bepaalde stukken maakt het enkel plezanter.
De klim aan de Stuivenberg gaat het best langs links.
Van: Koen Ingegeven op: 31-jul-2018 Gereden op: 31-jul-2018
Heel mooie route.
Wel heel goed oppassen aan de proefhoeve in Melle aangezien de pijlen heel onduidelijk zijn en je richting Melle sturen ipv
richting Gavere...

Voor de rest is alles ok aangeduid maar soms wat laat dat je het ziet.
Van: wouter h. Ingegeven op: 11-oct-2017 Gereden op: 8-oct-2017
ik ben zelf afkomstig uit het centrum van gent. deze route ligt het dichtste bij mijn woning en daarom fiets ik hem regelmatig.

het is een zeer aangename route met voldoende afwisseling. van veldwegels over leuke singletracks en zelf een korte stijle beklimming tussen losliggende grotere stenen.
het begin van de route is eerder saai. draaien en keren doorheen enkele buurtwegels maar eens uit je uit het suburbane gebied rond gent en merelbeke uit bent beginnen er enkele toffe padjes.

het is zeker geen technisch hoogstaand parcours maar de variatie aan paadjes geeft ieder niveau biker voldoende voldoening.

de bewegwijzering kan op sommige plaatsen wel iets duidelijker maar de route is zeker rijdbaar zonder gps. (de gpx op je gsm plaatsen is soms wel eens handig)

kortom een pracht rit om te rijden als je niet te ver van huis wilt gaan en woont in de buurt van gent.Van: Berkes Ingegeven op: 2-apr-2017 Gereden op: 30-mar-2017
Fijne route dicht bij het Gentse. Voldoende afwisseling, technisch niet lastig. In stukken landbouwgrond wel een uitdaging om snelheid te behouden door de diepere tractorsporen. Aanrader voor mensen uit Gent die even willen uitblazen zonder erg diep te gaan. Wegwijzering kan op sommige punten wel vernieuwd worden.
Van: D'Hondt Ingegeven op: 25-feb-2017 Gereden op: 25-feb-2017
Hoy ; ik ben van Merelbeke en omstreken en zoek enkele mtb collega's om samen te mtb 'en , gr pat
Van: Christoph Caluwé Ingegeven op: 19-oct-2016 Gereden op: 19-oct-2016
de juiste route is : https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/route-detail/?route=389094
Van: Niels Ingegeven op: 31-jul-2016 Gereden op: 30-jul-2016
Goed bewegwijzerd, mooie landschappen, afwisselend on- en offroad. Bij droog weer niet erg lastig, ook niet voor een beginnende MTB'er.
Van: mario Ingegeven op: 7-dec-2014 Gereden op: 6-dec-2014
Zalig weer, had de dag voordien een goed bui gedaan, voldoende modder en diepe sporen. Zeer goede route voor 50 plussers en technisch niet zo sterke bikers. Duidelijke weg wijzers en voldoende on road om op adem te komen.
kort om het was plezant en daar gaat het om.
Van: Tony Ingegeven op: 8-apr-2014 Gereden op: 8-apr-2014
Prima uitgepijlde, degelijke MTB-route (rood traject). De start vanaf de sporthal tot in Lemberge is niet spectaculair maar niet getreurd de beste baantjes krijg je nadien voorgeschoteld. Fraaie nauwe wegeltjes in Bottelare. Een pittige korte beklimming in Munte. Prettige landwegen in Baaigem en Munte. Vanaf Baaigem loopt het Merelbeekse rode parcours samen met het blauwe parcours van Gavere. In Vurste splitsen beide trajecten en loopt het Merelbeekse MTB-parcours kilometers lang off road evenwijdig met de Schelde. Het eerste deel van dit Scheldetraject kan bij regenweer bijzonder modderig zijn. Dit kan je omzeilen door vanaf Ter Stroom voor de Schelde niet de aardeweg rechtsaf in te rijden maar door te rijden tot op de trekweg naast de Schelde. Na ongeveer een kilometer kan je in Melsen de trekweg naar beneden rijden en terug aansluiten op de laterale MTB-weg.
Opmerking: eerdere commentaren geven aan dat de route in de Neerstraat niet uitgepijld is. Dat komt omdat je nadat je B. Van Gansberghelaan gekruist hebt ongeveer 300 m verderop rechtsaf een aardeweg moet inrijden en NIET doorrijden tot in de Neerstraat. Dit is op deze manier uitgepijld (het kaartje op deze site klopt m.b.t. dit punt niet)
Van: Sebbe Vandeputte Ingegeven op: 20-oct-2013 Gereden op: 20-oct-2013
Na dagen van regen deze ochtend in alle vroegte de route gereden. Veel modder, maar droog weer dus. In deze omstandigheden een zeer leuke route. Wel even verwarring in Lemberge. In de Neerstraat geen enkele pijl meer te bespeuren. Uiteindelijk terug de wegwijzer naar links gevonden in de Landskoutersesteenweg.
Van: olivier Ingegeven op: 29-sep-2013 Gereden op: 29-sep-2013
Op het einde van de proefveldwegel is er geen signalisatie meer. Heb beide richtingen van de neerstraat afgereden, maar geen spoor. Jammer.
Van: sven Ingegeven op: 26-may-2013 Gereden op: 25-may-2013
Ik heb dit weekend deze route gereden om mijn nieuwe fiets in te rijden. Zelf ben ik een beginner, maar vond ik het een zeer aangename route. Er zitten toch een aantal pittige stukjes in, en ook heuvelachtig. Zoals anderen hier al gezegd hebben, het laatste stuk van de route is een beetje overbodig gezien het grotendeels samenvalt met de Scheldevallei en er weinig uitdagende stukken in zitten. Maar zeker een leuke route als je in de buurt woont.
Van: Olivier Ingegeven op: 29-sep-2012 Gereden op: 28-sep-2012
Stuk parcours in Zink net voor de klim richting Asselkouter nog steeds afgesloten door boze boer. Dus asfaltweg nemen tot start van de helling.

Paaltje ontbreekt net waar je linksaf moet om over de gaversesteenweg te kruisen richting scheldevallei.
Laatste stuk parcours net gemaakt om wat extra meters toe te voegen aan de route.
Veel asfalt maar toch een leuk parcours dicht bij huis.

Van: Kris Ingegeven op: 22-sep-2012 Gereden op: 16-sep-2012
Vergeleken met andere blosoroutes is dit best te doen, een paar heel leuke stukken zoals in de proefvelden in Lemberge, de klim naar de Hasselkouter en de Teirlinckput. Het begin van de route is nogal saai en de route loopt door veel paden die ook courant door fietsers en wandelaars gebruikt worden. Scheldevallei is mooi om door te fietsen maar veel leuke tracks zijn niet in de route opgenomen.
Ik vind het dus een leuke trainingsroute voor beginnende mtb'ers. Ik deed hem in mooi weer, alles droog, dan haal je veel snelheid. Doe hem zeker nog eens in slecht weer, zal een pak zwaarder zijn dan.
Van: pat Ingegeven op: 3-aug-2012 Gereden op: 26-jul-2012
Is dit een mtb route?
Overwegend verhard , oersaai en dit nog eens door centrum Merelbeke.
De mooiste stukken off road laten ze gewoonweg links liggen , nochthans een zeer mooi aanbod voorhanden te Munte , Schelderode en Bottelare maar nee , simpelweg rondtoeren om och arme toch maar km te hebben langs de (alweer) de scheldevallei.
Mij dunkt zijn er teveel private belangen mee gemoeid , of misschien gewoonweg vlug een route uit stippelen om deel uit te maken van de linkerkolom.
Voor fervente mtbikers , zeker geen aanrader.
Van: Ronny Aerts Ingegeven op: 29-jul-2012 Gereden op: 29-jul-2012
Route toegevoegd aan de collectie.