logo  
Bornem / Puurs / Sint-AmandsBornem / Puurs / Sint-Amands (Klein Brabant)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Sportcentrum Breeven Barelstraat 111b, 2880 Bornem  03/889.65.00
rood Gemeentelijke sporthal Sportlaan 7, 2890 St. Amands  052/33.64.13
blauw Sporthal Vrijhals C.Verschaevestraat 15, 2870 Puurs  03/886.05.28
blauw Sport- en evenementenhal 'De Kollebloem' Kloosterhof 1, 2890 Puurs 

Lussen
groen blauw rood
25,8 km (83 hm)GPX 29,0 km (101 hm)GPX 21,9 km (70 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+rood groen+blauw+rood blauw+rood
53,0 km (181 hm)GPX 46,2 km (153 hm)GPX 73,4 km (250 hm)GPX 50,9 km (172 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Bornem-Hamme St Amands - Hamme
2,1 km (6 hm)GPX 2,0 km (7 hm)GPX

Informatie
Sportdienst 2890, St.-Amands Tel: 052/33.64.13 Email:sportdienst@sint-amands.be
Sportdienst 2870, Puurs Tel: 03/890.76.20 Email:eveline.vanpassel@puurs.be
Sportdienst 2880, Bornem Tel: 03/889.65.00 Email:sportdienst@bornem.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share

Kaarten
1
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportcentrum Breeven ja in cafetaria zwembad neen neen neen
Gemeentelijke sporthal ja in cafetaria sporthal aan te vragen (052/33.64.13) aan te vragen (052/33.64.13) aan te vragen (052/33.64.13)
Sporthal Vrijhals ja in cafetaria sporthal ja neen
Sport- en evenementenhal 'De Kollebloem' ja ja ja neen
Opmerking
De peterschap van de blauwe lus is opgenomen door Erik De Groof (erik.de.groof@atlascopco.be).
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Jimmy Ingegeven op: 28-mar-2020 Gereden op: 27-mar-2020
Gisteren blauwe en groene gereden waren super tof !!! wel af en toe een pijltje zoek maar in totaal 2 km om gereden.
Van: dierckx Ingegeven op: 22-jun-2018 Gereden op: 21-jun-2018
Vandaag rood/blauw/groen lus gereden (71 km) bij droog en zonnig weertje. Superdroog, stoffig, overal goed toegangkelijk en berijdbaar.
Enkel het pad naast het spoor werd door werkzaamheden een stukje onberijdbaar.
Niet altijd duidelijke wegaanduiding aanwezig. In combinatie met GPS toch geen extra km's gereden.
Middagstop in sportcentrum Breeven voor een lekkere lunch!
Van: Stef WS Ingegeven op: 9-jun-2018 Gereden op: 9-jun-2018
Vandaag de groene lus gedaan. Toertje van 26km is er uiteindelijk 38 geworden omwille van de vreselijke bepijling. Verder kan je hier van verwachten wat er te verwachten valt. Vlakke, niet technische route. Gelukkig toch grotendeels off road en natuurrijk gebied.
Van: H Demey Ingegeven op: 8-jun-2017 Gereden op: 8-jun-2017
Van de middag ter hoogte van Baasrode op de rode lus ingepikt (en terug tot hier) en vervolgens de blauwe lus ook gedaan.
Redelijk wat afwisseling van verhard en onverhard, weinig echt mto-tracks, gemakkelijk bereikbaar met stadsfiets, echt goed om afstand met snelheid te combineren of voor beginnende mtb'ers.
Wel leuke route met mooie vergezichten en weinig verkeer, Rode lus is perfect bewegwijzerd, blauwe net iets minder
Van: Sportdienst Sint-Amands (beheerder rode lus) Ingegeven op: 17-jun-2016 Gereden op: 17-jun-2016
Beste mountainbikers,
Door rioleringswerken in de buurt van de startplaats van de rode lus (Sportlaan) , is er lokaal een kleine opleiding aangebracht.
Ter hoogte van het rond punt (aan Winkel Delhaize) kom je terug op de normale route.
De komende maanden is het mogelijk dat er nog een aantal lokale omleidingen zullen worden voorzien wegens deze werken.
Van: Kevin DB Ingegeven op: 17-apr-2016 Gereden op: 17-apr-2016
Blauwe lus gereden,mooie rit,mooi technisch stukje aan spoorweg,doch voor de rest weinig uitdagend.Naar het einde toe is het wat uitkijken naar de bewegwijzering,voor de rest alles goed aangeduid.
Van: Pieter Ingegeven op: 19-jan-2016 Gereden op: 17-jan-2016
Stukje aan hof ter zielbeek ligt er vrijwel onberijdbaar bij door de verzadigde bodem.
Van: Robert Dierckx Ingegeven op: 18-nov-2015 Gereden op: 18-nov-2015
Blauwe lus vandaag gereden. Eén route aanduiding mankeert : wanneer je vanuit de Coolhemstraat links het verharde pad indraait en naast de N19 uw weg verderzet tot aan het einde waar je de spoorweg bereikt, is er daar geen routewijzer naar rechts.
Van: Olivier Ingegeven op: 9-aug-2015 Gereden op: 8-aug-2015
Hallo,
Gisteren de rode lus gereden. De aanduiding van de route zag er consequent en duidelijk uit, alhoewel wij op GPS reden (GPX-track) en vooral daarop hebben gelet. Ik vermoed dat als je enkel op de signalisatie rekent, je wel eens kan missen (er is bv. een bouwwerf ter hoogte van een afslag, en daar heb ik de route aanduiding niet direct gezien, ...). Het weer was zeer goed, en alles lag er droog bij. Overheersend verharde en grindwegen, en mijn inziens (beginner) zeer toegankelijk parcours en geen grote uitdaging. Wel leuk om te doen uiteraard, en naar het einde toe wordt het parcours wat technischer: zeer smal pad (ong. 20cm) en veel korte bochten, met stenen bezaaid parcours. Dus uiteindelijk is de eerste helft wat saaier, en naar het einde toe leuker. Volgende keer proberen we zeker de andere routes uit! Jammer dat dergelijke parcours/organisaties niet meer voorkomen in Antwerpen.
Van: FreVelo Ingegeven op: 3-nov-2014 Gereden op: 1-nov-2014
Hoi, Zaterdag op Allerzondag de blauwe lus gereden. Omzeggens nooit verkeerd gereden, goede aanduiding! Mooie, vlakke rit, niet echt uitdagend. Als beginner vind ik het technisch stuk aan het Hof ter Zielbeek dan wel weer erg moeilijk. Ook al was het de tweede keer, ik blokkeer daar vreemd genoeg. Misschien omdat het daar erg drassig is en een heel kleiïge ondergrond?
Van: FreVelo Ingegeven op: 3-nov-2014 Gereden op: 1-nov-2014
Hoi, Zaterdag op Allerzondag de blauwe lus gereden. Omzeggens nooit verkeerd gereden, goede aanduiding! Mooie, vlakke rit, niet echt uitdagend. Als beginner vind ik het technisch stuk aan het Hof ter Zielbeek dan wel weer erg moeilijk. Ook al was het de tweede keer, ik blokkeer daar vreemd genoeg. Misschien omdat het daar erg drassig is en een heel kleiïge ondergrond?
Van: Ronny Aerts (webmaster) Ingegeven op: 23-aug-2014 Gereden op: 23-aug-2014
GPX tracks van de route toegevoegd.
Van: Patrick Ingegeven op: 6-mar-2014 Gereden op: 15-feb-2014
Rode lus gedaan vertrekkend vanuit sporthal Sint Amands. Mooi zonneke en goede aanduiding v/d pijltjes - jammer genoeg heel veel geasfalteerde weg en verharde grindweg. "Door het bos" was meer een rechte laan en de "technische stukken" waren een paar tractorwegen - daarvan mochten er meer voorkomen op het parkoer. Door het regenweer stonden die wel lekker onder water wat dan weer fun was :-) Wel leuk als je als beginnende mtb-ker en nieuwe inwoner de omgeving wat beter wil leren kennen.
Van: Dirk Ingegeven op: 5-jan-2014 Gereden op: 4-jan-2014
Ik had vroeger de routes Rivierenland al eens een paar keer gereden dus om de afwisseling in de korte nabijheid wat te behouden besloten we deze nog eens te rijden.
Gestart aan Sporthal Breeven waar een ruime parkeerplaats is en gekozen voor de groene en de rode lus.Ik wist niet meer hoeveel km's het was en op het bord ter plaatse staat enkel het totaal en niet de luscombinaties.Ik ken de route vanbuiten maar er was toch een afwisseling tussen duidelijke aangegeven pijlen en minder duidelijk , hier en daar ontbraken er mijn inziens ook ( maar waar je minder op let als je de route goed kent).
Naast het spoor waren op verschillende plaatsen de stronken met fluogroene verf bespoten zodat ze goed opvielen en dat is dan weer zeker een pluspunt.
Verder is het zeker geen 'spannend ' parcour maar gezien binnen de omgeving daar en om buiten in de open velden een frisse neus te gaan halen is het perfect vind ik , er is zeker ook voldoende afwisseling van ondergrond,hier en daar wat dieper slijk, wat kiezelweggetjes, wat vaste baan....
combi groen-rood was 47 km en nagebabbeld met een ' Bornemse' Tripel, aan te raden in de cafetaria van de sporthal!
Van: Stijn Ingegeven op: 12-sep-2013 Gereden op: 12-sep-2013
Vandaag de groene route gereden. De route zelf was gezien mijn slechte conditie niet slecht, hoewel ze snel saai werd. De bordjes staan niet altijd goed aangegeven en vanaf het sportcentrum in Bornem ben ik het spoor helemaal bijster geraakt.
Naar mijn mening kan dat beter want vanaf Bornem ben ik langs de baan teruggereden.
Van: Ken Geens Ingegeven op: 12-aug-2013 Gereden op: 11-aug-2013
Gisteren de blauwe lus gereden. Spijtig genoeg daar waar de route het leukst is (keuze tussen technisch en alternatief) kom je bij de technische passages maar moeilijk door wegens helemaal volgegroeid. Dan hebben we hier een mooi stuk kunnen we er nog niet eens doorrijden! :-(
Van: jurgen Ingegeven op: 28-jul-2013 Gereden op: 28-jul-2013
Vandaag voor eerste keer de blauwe rit willen doen, maar thv de zwavelstraat staat bord naar links en erna niks meer gevonden van pijlen. Aan de sporen in het zand was het precies voor iedereen zoeken naar een bordje. Uiteindelijk maar zelf wat rond gereden dan.
Van: Mike Ingegeven op: 15-jul-2013 Gereden op: 15-jul-2013
De blauwe route gereden en zoals eerder al aangegeven "zo plat als een vijg" doch mooie omgeving met af en toe een leuk extraatje!

Opgelet: sommige paaltjes zijn omvergereden waardoor je af en toe van het parcours geraakt!
Van: Sarah Ingegeven op: 3-may-2013 Gereden op: 1-may-2013
Vorig weekend heb ik de groene route gereden. Veel landwegen en zo plat als Vlaanderen kan zijn. Weinig variatie in ondergrond. Een goede route voor beginners die eens geen asfalt onder hun banden willen. Ik verwacht wel problemen met de bordjes op het einde van de route, omdat hier nu al een beetje lang gras voor aan het groeien was. Voor mij vond ik de route niet spannend genoeg.

Afgelopen feestdag/woensdag heb ik de blauwe route gereden. Deze vond ik heel fijn om te rijden. Veel afwisseling in ondergrond en omgeving. De splitsingen van de technische en alternatieve route zijn duidelijk aangegeven.
Toch geregeld een bordje voorbij gereden en moeten terugdraaien, dus opletten geblazen. Een keer een oprit opgedraaid (met de 'gevaarlijke hond', een blaffende Weimaraner trouwens).
Deze ga ik dit weekend gewoon terug rijden.

Was wel grappig dat ik een stuk of 5 keer dezelfde fietsgroepen kruiste. Zij de knooppuntroute, ik de MTB-route.
Van: Sportdienst Sint-Amands Ingegeven op: 5-mar-2013 Gereden op: 5-mar-2013
De palen van de rode lus (Sint-Amands) en van de blauwe lus (Puurs) zijn volledig vernieuwd.
Op de rode lus is er in Oppuurs (aan de oud graanmolens) een kleine omleiding voorzien (250m) wegens het werfvekeer van de bouwwerken aan de 'Oude Molens-site'.
Van: Joris De keersmaecker - Sportdienst Sint-Amands Ingegeven op: 22-jan-2013 Gereden op: 22-jan-2013
Aanpassing palen en pijlen :
De palen en pijltjes van de mountainbikeroutes Klein-Brabant (Bornem-Puurs-Sint-Amands en Vaartlant (Willebroek) worden de komende weken en maanden vernieuwd met het oog op de vorming van een nieuw mountainbikenetwerk Rivierenland met de routes van Klein-Brabant, Vaarland, Meise (Vlaams-Brabant) en Hamme (Oost-Vlaanderen). Hiemee worden enkele 100-den kilometers routes aan mekaar verbonden over de provinciegrenzen heen.

Het is daarom mogelijk dat tijdelijk een deel van deze routes niet volledig meer zijn afgepijld.
Gelieve ons te verontschuldigen voor dit ongemak. Wij proberen alles zo spoedig mogelijk terug in orde te krijgen.
Officiële opening van het mountainbikenetwerk Rivierenland: 20 april 2013.
Van: Johan Ingegeven op: 13-jan-2013 Gereden op: 13-jan-2013
Vandaag de blauwe lus gereden (+klein beetje extra in Willebroek).

Pijlen waren soms niet leesbaar door de sneeuw. ;)

Erger was dat ik hier en daar heb getwijfeld of ben moeten terugkeren omdat er

een pijl was verdwenen. Vooral in Ruisbroek, voor het mountainbike-pad richting

vaart, en in Ruisbroek-dorp zelf.

Het technische stuk aan de spoorweg was niet bereidbaar (althans niet voor mij).

Vond ik wel jammer want zag er wel leuk uit. Maar er komen nog kansen...

Heb vorige week woensdag ook de groene lus gedaan. Was wel zwaarder (wss omwille

van de weersomstandigheden), maar ook wel leuker. De rode heb ik nog niet

helemaal gereden. Dat is iets voor de komende weken.

Ik woon in Londerzeel. Hebben jullie nog tips voor mooie omlopen in de buurt?

Willebroek loont niet de moeite als ik de commentaren zo lees. Meise? Merchtem?

Van: Ken Ingegeven op: 25-dec-2012 Gereden op: 25-dec-2012
Maandag 24/12 de rode gereden maar op 2 plaatsen moeten terugkeren, geen doorkomen meer aan!
Gisteren 25/12 de groene dan maar gereden en die was nog wel te doen, alhoewel op sommige plaatsen ook moeilijke doorgang.

Als je meer bos wil zou ik Waasmunster aanraden!
Van: kenny en jari Ingegeven op: 13-sep-2012 Gereden op: 12-sep-2012
we emme gistere parcour gereden van ruisbroek en zo helemaal langst willebroek en heffe, kleinwillebroek maar alleen ruisbroek vinden we het beste we zoude graag is iet beter rijden met de mountainbikes dus mense reageer aub voor betere routes wa meer tbos in xp
Van: Wauter Ingegeven op: 28-mar-2012 Gereden op: 28-mar-2012
Dit is een zeer mooie route voor beginners!
Toch even deze opmerkingen:

- Waar je via een veldweg uitkomt aan de provinciale baan in Lippelo (ik denk dat dit de muldersweg is)staat er nergens aangegeven dat je richting het rond punt (links) moet rijden. Ik heb het bordje toch niet gevonden.

- Waar je via de het fietspad aan de oude spoorweg in Oppuurs naar beneden komt (aan de parking/kattestraat) staat normaal een pijl richting cantine voetbal/den halm. Deze ligt nu plat in het gras. Wegens renovatie/werken aan de oude woning daar?

Hopelijk vinden jullie zo makkelijker de weg!
Veel succes!
Van: beenhouwerke Ingegeven op: 6-oct-2011 Gereden op: 6-oct-2011
hey ik heb vandaag de eerste keer met een mountainbike gereden en heb de groene lus gedaan en ik vond het als beginner zeer leuk alleen spijtig dat er geregeld pijltjes ontbreken of je echt moet zoeken om ze te vinden door bv het gras dat erover groeit of omdat ze afgheschenen zijn maar al bij al toch zeker voor herhaling vatbaar.
Van: mike Ingegeven op: 15-sep-2011 Gereden op: 14-sep-2011
Vandaag de blauwe route en groene route gedaan de blauwe is wel goed maar de groene ontbreken wel serrieus wat bordjes moest wel wat zoeken voor ik deftig kon doorijden gelieve wat bordjes te hangen voor alle duidelijkheid.
Van: Tim Ingegeven op: 7-sep-2011 Gereden op: 7-sep-2011
Ik heb zondag en vandaag de blauwe route gereden, om de simpele reden dat het technisch stuk in het bos op de rand van Ruisbroek een zeer amusant gedeelte is. Het enige nadeel is dat op sommige punten improvisatie nodig is om de route te vinden door het hoge gras en het dichtgroeien van de sporen. Maar dit wordt dubbel en dik goed gemaakt door het technische stuk.
Van mij mogen er gerust meerdere technische stukken bijkomen, gelijk aan deze van Ruisbroek.
Van: Sven Ingegeven op: 15-jun-2011 Gereden op: 13-jun-2011
Maandag de rode en groene lus gedaan. In totaal 46km dus dat kwam goed overeen met wat er vooropgesteld is. Ondanks genoeg regen zaterdag was het maandag alweer heel droog en is het een vlot parcour geworden. Er is eigenlijk niks uitdagends aan de route buiten de kilometers. Het off-road gedeelte is op landbouwwegen en verharde wegen door natuurgebieden. Er zijn slechts een paar stukken waar het na hevige regen en een verzadigde bodem een uitdaging kan worden.
Het is een leuke route om eens te doen maar dan enkel om het landschap van een andere kant te bekijken. Ik ben een beetje opgegroeid in de streek en ben op enkele, voor mij, onbekende plaatsen uitgekomen.
De aanduiding van de route is op de meeste plaatsen uitstekend. Sommige plaatjes beginnen wel heel erg bleek te worden wat de richting dan onduidelijk maakt. Aan het zwembad in bornem was het ook onduidelijk welke richting we uit moesten. Ik had de route van bloso gedownload en kon zien dat we verkeerd zaten terwijl we bijna vlak naast een pijltje stonden. Daar zijn we dan maar langs het zwembad verder gereden, langs de kant van de vijver verder, nog langs het voetbalveld en dan zaten we opeens terug goed. Er was nog ergens een punt waar niks aangeduid stond maar daar was het de straat schuin oversteken en verder rechtdoor. Alles in totaal dus maar 1 keer echt moeten zoeken.
Van: struf-o Ingegeven op: 24-may-2011 Gereden op: 24-may-2011
opgepast op de blauwe route ter hoogte van het fort van liezele is een boom omgewaaid en deze ligt net om de bocht op het pad!!!! wees gewaarschuwd gr struf-o
Van: struf-o Ingegeven op: 3-apr-2011 Gereden op: 3-apr-2011
vandaag de groene en blauwe lus gereden was zeer mooie dag enkel in bornem de route wat verloren moet ergens een pijltje uit het oog verloren zijn en kwam uit aan de dreef aan het ziekenhuis en daar kon ik de boordjes niet meer terug vinden ben dan terug richting puurs gereden en zo terug op de groene route geraak en aan sluitend de blauwe pijltjes gevolgd

mvg struf-o
Van: Noels Gert Ingegeven op: 27-mar-2011 Gereden op: 27-mar-2011
Vandaag de groene lus gedaan. Vrij vlot alle pijltjes gevonden, ook al was het hier en daar wat gokken. Na deze droge periode lag het parcours er zeer goed bij, keiharde grond zelfs. Ik kan me bij regenweer wel voorstellen dat hier wat meer vaardigheden aan te pas moeten komen; maar voor een beginneling als ik, een mooie inoefenroute.
Van: rockrider Ingegeven op: 11-feb-2011 Gereden op: 11-feb-2011
Hallo leo,

Kan je mij zeggen hoe je dat precies gedaan hebt,ik heb mij ook een garmin 705 aangekocht maar kan er nog niet zo goed mee overweg
Van: Leo Ingegeven op: 9-jan-2011 Gereden op: 9-jan-2011
Vrijdag nieuwe fiets gaan halen (de eerste mtb trouwens) en vandaag meteen aan de slag. Had de groene lus op m'n garmin 705 gezet, dus kan makkelijk de route volgen. Want hier en daar mis je al vlug een pijltje.
De route was voor mij zeer goed. Wel veeeel modder en water natuurlijk maar dat maakte het met momenten extra uitdagend. Komende weken doe ik de andere lussen ook.
Van: luc maes Ingegeven op: 5-jan-2011 Gereden op: 5-jan-2011
Vandaag vanaf Waesmeer(zoontje naar verjaardagsfeestje aldaar) naar Bornem gereden voor de groene tocht. Moeilijke start maar 2 keer toevallig terug op de route gekomen. In Oppuurs op de dijk in sneeuw en ijzel, niet ongevaarlijk maar technisch uitdagend, gereden. Aan bepaalde kruispunten een paar keer teruggekeerd om het groene bordje te zoeken, daarbij bij toeval op 4 keer slechts 1 keer verkeerd gegokt. Door de vrieskou rond 0 graden, was het parcours nog goed berijdbaar. Je moest wel de kanten opzoeken daar waar de sneeuw was vastgereden.
Toch een mooi parcours hoor : zeer landelijk maar niet al te moeilijk.
Toen ik in de laatste dreef naar het centrum van Bornem voor een auto moest uitwijken, op de 'ijspiste' zwaar gevallen 100 meter voor het 'Ziekenhuis'. Met wat schaafwonden en pijnlijke rechterarm en kuit toch nog op tijd terug om mijn kleine kapoen van het verjaardagsfeestje te halen.
Met moeite 2 MTB-ers tegengekomen in een vakantieweek en bij zonnig weder.
Van: Mongrel Ingegeven op: 19-aug-2010 Gereden op: 19-aug-2010
Heb de blauwe lus gereden. Post hieronder klopt, toch wel even verduidelijken dat er 2 technische stukjes zijn. Het eerste ligt er nog perfect bij, en is een aanrader, het tweede stuk is ten eerste veel korter ( misschien 100 m ) , en is idd overwoekerd met planten, best niet doen :)

Redelijk op het einde moet je wel de N16 rechtdoor oversteken, hier zijn echter langdurige werken aan de gang. Twee mogelijkheden om terug op het parcours te komen.

Meest veilige : Links meevolgen, aan de lichten rechtdoor oversteken, langs de carpoolparking de baan meevolgen tot aan het MAES tankstation ( groen van kleur ), daar linksaf, aan de rechterkant van de baan staan dan terug de pijltjes.

Iets leukere doch mogelijks gevaarlijk, dus enkel voor durvers : Links meevolgen, aan de lichten rechtdoor oversteken, langs de carpoolparking, maar dan rechtdoor, langsheen de N16, links van de afbakening van de werken. Perfect berijdbaar langs de plastieken afsluiting tussen het groen. ( wel effe uitkijken aan de verlichtingspaal ). Zo kom je gewoon aan de andere kant van de route uit.

Voor de rest na 3 dagen van veel regen lag deze route er nog heel droog bij.
Van: Yvan De Munck Ingegeven op: 19-aug-2010 Gereden op: 18-aug-2010
Blauwe route:

Moeilijkheidsgraad: matig

Bewegwijzering: zeer goed; bij werken aan de spoorweg moet je wel even zoeken.

Pluspunten:
*veel offroad
*afwisselend parcours
*af en toe een technisch stukje

Minpunten:
*op een bepaalde plaats (technische singletrack) is de route helemaal overwoekerd; zelfs te voet kon ik er pas met veel moeite doorheen; eens je deze plaats kent kan je ze wel makkleijk overslaan door ipv linksaf gewoon rechtdoor te rijden
*er zijn veel oversteekpunten; voorzichtigheid is geboden; hierdoor kan je vaak niet lekker doorrijden

Beoordeling: een zeer mooie route, geschikt voor de matig ervaren MTB-er.
Van: Gust Hapers Ingegeven op: 6-jun-2010 Gereden op: 4-jun-2010
Ik heb de drie routes gereden,vertrokken op de groene route, dan de blauwe en tenslotte de rode route. Sommige bordjes staan nogal laag tegen de grond, vooral op de groene route. Wat soms minder goed zichtbaar is met een hogere begroeïng naast de weg. Ik stond versteld dat er nog zoveel onverharde wegen zijn, wat ik ten zeerste toejuich.
Op het einde van de rode route stond er een bord, splitsing, rood en blauw naar rechts, groen rechtdoor. Iets verder stond er een bordje met groen naar rechts, ik was daar in het begin reeds gepasseerd, dacht ik. Ik twijfelde of ik wel goed zat. Vandaar ben ik via het Fort van Bornem treug nar mijn startplaats gereden.
Het was een mooi tocht. Ik kom zeker terug.
Van: Tieu Peeters Ingegeven op: 30-apr-2010 Gereden op: 30-apr-2010
Ik heb de Blauwe route gereden. Zeer goede bewegwijzering!

Het parcours lag er droog bij, maar dat maakt het ook niet makkelijk met het stoffige zand.

Binnenkort de groene en rode route ook eens doen en daarna beginnen combineren.

Het is leuk om in eigen streek te kunnen rijden en toch op plaatsen komen waar je nog nooit bent geweest.

Sommige pijltjes zijn inderdaad wat verkleurd door de zon, maar desondanks geen problemen ondervonden!
Van: Maarten PMCT Ingegeven op: 24-apr-2010 Gereden op: 24-apr-2010
Vandaag de groene en rode lus gereden onder een stralende zon!
Het had al een hele week niet gereden dus het parcours lag er lekker snel bij.
Perfecte bepijling.
Vooral de rode lus beviel ons, meer bepaald de "single track" langs de spoorweg: lekker op en neer met enkele haakse bochten.
Veel natuur en best lekker parcours om wat kilometertjes te trainen!

Van: willem brandt Ingegeven op: 28-mar-2010 Gereden op: 27-mar-2010
waw- eindelijk eens een route voluit kunnen rijden zonder miserie- geen enkel pijltje ontbrak-

ideale parkeergelegenheid aan het zwembad van breeven- groene route gereden- vond het aangenaam recreatief rijden- alleen moest een geluidskanon van een landbouwer heel lang van zich laten horen -amaai diegenen die dat de hele dag moeten aanhoren-
leuk was ook de vele informatieve panelen en de vele banken onderweg om eens te verpozen- wil best nog eens terugkomen voor de andere routes- chapeau voor de sportdienst bornem en de medewerkers-
Van: jef Ingegeven op: 24-feb-2010 Gereden op: 23-feb-2010
Mtb Mastentop van Kasterlee vandaag vertrokken vanuit sporthal Puurs voor de groene en rode lus goed voor 53km
Goede afpijling (misschien hier en daar een nieuwe sticker van bloso plaatsen omdat ze toch al wat verkleurd zijn)We hebben wel veel modder gehad maar zijn er overal doorgereden
Nadien een goede douche in de sporthal van Puurs(met dank aan Mieke Wauters baliemedewerker voor de goede ontvangst)
Ook nog bedankt aan de peter van de rode lus (Eddy)
Van: Peter Route Puurs Ingegeven op: 20-nov-2009 Gereden op: 20-nov-2009
Geachte bikers opgelet !!!
zie onderstaande mededeling van de gemeente puurs
Geldig vanaf 20/11/09 tot 18/12/09
 
Beste,

De werken in het Hooiveld eindigen in principe op 18 december ek.
Het bord dat de route aanduidt werd voorlopig weggenomen om het tegen beschadiging te beschermen en het zal na het einde van de werken zo snel als mogelijk teruggeplaatst worden.

mvg

Paul Nijs
Mobiliteitsambtenaar
Gemeente Puurs
tel. 03 890 76 63
gsm 0494 51 77 63
fax 03 890 76 91
paul.nijs@puurs.be
www.puurs.be
www.werkeninpuurs.be
Van: Joris De keersmaecker Ingegeven op: 18-aug-2009 Gereden op: 18-aug-2009
De sportdienst van Sint-Amands deelt mee dat wegens snoeiwerken aan de oude spoorweg in Sint-Amands een stukje van de route (naast deze spoorweg) niet berijdbaar is omdat er hopen snoeihout op het pad liggen.
Er wordt daar tijdelijk een kleine omleiding voorzien.
Van: Joris De keersmaecker Ingegeven op: 12-aug-2009 Gereden op: 13-aug-2009
De beheerders van de blauwe lus van de route (Puurs) delen mee dat het betonnen randje dat enkele cm boven het oppervlak uitstak op de Vlietdijk tussen de Eikse Amer en Eikevlier over een afstand van enkele 100-den meters is verwijderd, zodat dit stuk wat veiliger is geworden.
Een aantal MTB-ers kwamen daar immers al ten val.

Van: Frédéric Ingegeven op: 19-apr-2009 Gereden op: 17-apr-2009
Ik volg de verschillende routes in deze streek regelmatig (enkele malen per week). Zij maken deel uit van de trajecten die ik gebruik om mijn conditie wat op pijl te houden.
Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb, kort ik de routes in als dat nodig is. Het bewuste stuk in Ruisbroek met de kapotte brug heb ik dan ook pas zondag ontdekt (ik had ook geen omleiding gezien) Het was inderdaad een spannend stuk maar de peiltjes waren voor mij goed zichtbaar. Veel slijk smalle doorgangen en bij momenten zeer kronkelig. Ik heb daar wat zitten sukkelen met mijn klik pedalen, niet altijd evident als je stilvalt in de modder. Maar globaal gezien een leuke route, goed onderhouden, 90% zeer snel en een paar mooie stukken natuur. Het zou tof zijn mochten er nog bijkomen.

Frédéric
Van: Kris Gysemans Ingegeven op: 8-apr-2009 Gereden op: 8-apr-2009
Vandaag de Blauwe lus proberen rijden, vertrokken aan de overzet in Schelle. Der was na de bebouwde kom in Ruisbroek, over het spoor een pijltje naar links. Daar begon de miserie, niks dan modder... geen probleem, spannend. Maar toen der een brugje leek te liggen over ne grote plas, was die maar half, een schans dus ... :-( Ben ferm overkop gegaan, hing ongeveer ne meter in de lucht, was niks meer ... Ben langs de gewone baan verder naar Boom gereden, toerke was voorbij, jammer. Lees nu iets over een omleiding, maar daar is NIKS meer van te merken, dit is écht onverantwoord. Der staat geen enkel pijltje met omleiding. Op de terugweg hoor ik dat daar een collega van mij ook al lelijk is gevallen, waarom wordt dit niet aangepakt ? Groetjes van een teleurgestelde MTB'er , met pijnlijke vingers, na deze val ... :-(
Van: johan Ingegeven op: 29-mar-2009 Gereden op: 29-mar-2009
Vandaag de blauweroute gereden.
Er ligt een paaltje in de gracht in de Turkenhofdreef op de splitsing om richting de Kollebloem te rijden.
Van: Erik De Groof ( Peter blauwe lus ) Ingegeven op: 29-jan-2009 Gereden op: 25-jan-2009
Geachte bikers ,
Er is een kleine wijziging in de blauwe lus van de route ,
Het stuk dat door het Hof Ter Zielbeek gaat , in de gemeente Ruisbroek , is tijdelijk afgesloten .
Dit is moeten gebeuren , doordat de wegen volledig onderwater staan , en het traject dus niet berijdbaar is
Gelieve dus aub ook de voorziene omleiding te volgen .
Zo gauw als mogelijk , zal de route terug opengssteld worden
Met dank voor het begrip
Erik De Groof ( peter blauwe lus )
Van: Koen Ingegeven op: 28-dec-2008 Gereden op: 28-dec-2008
Vandaag groen en rood gereden bij stralend blauwe hemel en -1°C. Ik ben gestart in Bornem aan Sporthal Breeven op de groene lus.
Het was bijzonder koud en de gure, strakke noordoostenwind maakte mijn tocht heroïsch. (vond ik zelf !)
De tocht op zich was niet zo aangenaam. Er ontbreken verschillende pijlen, vooral op de rode lus en als ze er staan heeft iemand zijn best gedaan om ze ofwel heel goed weg te stoppen of weinig eenvormigheid erin te stoppen. Je vindt ze links, rechts, onder en boven en in enkele gevallen pas in de weg die je diende te nemen.
Het resultaat is dat de beloofde 48 km er uiteindelijk 61 werden !
Bovendien was er die dag in de streek van Bornem een wandeltoch bezig (kennen ze daar eigenlijk ander vertier buiten Doden- en wandeltochten ?) waardoor ik verschillende malen gedurende enkele km tussen een meute links en rechts over de ganse breedte van de wag wandelende gepensoineerden moest laveren. Ze weten ook niet waarheen zich te bewegen wannneer ze een fietser zien aankomen en het liefst van al springen ze dan nog net voor je wiel van links naar rechts. Aarghr !!
De omgeving vond ik ook niet zo aantrekkelijk maar ik vermoed dat het in de zomermaanden wel iets leuker zou kunnen zijn.
Kortom, blij met de gereden kilometers maar BLOSO dient hier zeker actie te ondernemen !
Van: Ludo Ingegeven op: 16-sep-2008 Gereden op: 14-sep-2008
Vandaag heb ik de blauwe + rode lus gereden. Alles perfect bereidbaar.
1 kleine bemerking. Op de rode lus, net nà de start van de single-track naast de spoorlijn te St-Amands steekt nog een stuk boomstam van een 25 cm door het gras, wat in geval van valpartij zéér gevaarlijk kan zijn. Misschien kan de persoon die de route onderhoudt eens een kijkje gaan nemen. Voor de rest is dit wel een leuke single-track en route om eens lekker door te vlammen !. Hopelijk blijven de tracktors nog eventjes van het parcours want anders zal het nà de spoorvorming en regen een modderpoel worden.

groetjes,

Ludo, fervent biker uit Puurs.
Van: Joris De keersmaecker Ingegeven op: 3-jun-2008 Gereden op: 1-jun-2008
Beste Johan,

Ik heb jouw commentaar gelezen en zal dit ook doorspelen aan de gemeentelijke diensten die de blauwe lus moeten onderhouden.
Ikzelf heb zondag 1 juni het grootste deel van de blauwe lus gereden en op de meeste plaatsen was alles in orde.Het drassige stuk in het Hof Ter Zielbeek in Ruisbroek was zelfs verrassend goed berijdbaar.
Enkel aan de werken in Ruisbroek-centrum waren enkele pijlen niet meer zichtbaar.Op het stuk tussen Breendonk en Londerzeel stond het gras inderdaad op sommige plaatsen heel hoog. Dit is intussen ook al doorgegeven.
Sommige pijlen zijn inderdaad nu tijdelijk minder goed zichtbaar wegens het hoge gras aangezien de meeste bermen pas half juni gemaaid (mogen) worden.
Ik zal dit (zeker voor de rode lus) kortelings bekijken en het onkruid laten maaien waar nodig.

Groeten,
Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands
Van: Johan Ingegeven op: 29-may-2008 Gereden op: 29-may-2008
Vandaag de blauwe en de rode lus gereden.
De blauwe lus is op verschillende plaatsen niet te berijden, het gras en onkruid (netels) staan ongelooflijk hoog in Breendonk zie je het padje niet meer totaal overwoekerd.
Voor het eerst de rode gereden paar keer verkeerd gereden omdat je de pijltjes niet meer zie staan door het hoge gras onkruid.
Spijtig van de regen, maar het was leuk.

johan
Van: Joris De keersmaecker Ingegeven op: 19-may-2008 Gereden op: 18-may-2008
Fijn dat de recente aanpassingen geapprecieerd worden.
De netels (aan de spoorweg) hebben dit weekend mijn benen ook 'geprikkeld'.
Deze week worden ze reeds gemaaid door de het personeel van de sportdienst.

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands
Van: ClimbingFreak Ingegeven op: 16-may-2008 Gereden op: 14-may-2008
Woensdag blauw lus gereden. Sinds de aanpassing die gemaakt zijn aan het parcours ter hoogte van Ruisbroek is dit een echte aanrader.

@ sportdienst Sint-Amands:
Het gras (incl. netels en ander onkruid) is zeer hoog aan’t worden langs de spoorwegberm van de rode lus.

Van: SDV Ingegeven op: 6-may-2008 Gereden op: 4-may-2008
Zondag ll. rood en groen gereden. Bewegwijzering is inderdaad okee al staan sommige paaltjes vrij laag bij de grond en daardoor soms verdwenen in het alsmaar groeiende groen.
Van: Joris De keersmaecker Ingegeven op: 6-may-2008 Gereden op: 6-may-2008
Zoals Master G heeft geschreven, is de mountainbikeroute Klein-Brabant inderdaad aangepast, zoals trouwens al heel lang was aangekondigd.

Op zaterdag 26 april werd de heropening officieel gevierd. Op de 4 startplaatsen (ja, er is er één bijgekomen in het centrum van Puurs aan de Sport en evenementenhal De Kollebloem)zijn nieuwe startborden geplaatst.
Alle routes zijn grondig nagekeken en zouden normaal in orde moeten zijn.

De grootste aanpassing is gebeurd op de blauwe lus (Puurs). In het zogenaamde Hof ter Zielbeek (in Ruisbroek) heeft men inderdaad enkele mooie hindernissen geplaatst, die weliswaar hier en daar nog een beetje verder afgewerkt moeten worden vooral aan de ondergrond), maar ze kunnen nu al wel gebruikt worden. Chapeau hiervoor aan de 'peter' van deze lus, die hier enorm veel energie heeft ingestoken.
Verder zijn er ook enkele kleinere aanpassingen aan het centrale knooppunt waar men van de ene lus naar de andere kan.

Er zijn op dit moment ook al geplastificeerde kaarten verkrijgbaar aan 2,5 EUR en flyers waarop de nieuwe route correct vermeld staat.
Ik zal eerstdaags een nieuw plannetje digitaal proberen door te sturen, zodat het plan op deze site kan aangepast worden.

Wij wensen iedereen veel plezier op de vernieuwde route.
Uw opmerkingen of suggesties kunt u steeds naar ons sturen.

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands

Van: Master G Ingegeven op: 1-may-2008 Gereden op: 26-apr-2008
Vandaag (bij zonnig en droog weer) de blauwe lus in Puurs nog eens gereden.

Het was een lange tijd geleden en er zijn weeral wat aanpassingen gebeurd zodat 59% off-road is. Het stuk in de Polder van Bree (Ruisbroek) is opnieuw toegankelijk en een mooi stukje om de rijtechniek te oefenen. Er ligt zelfs een schans (ofwel is de tweede plank van de brug weg, maar ik denk het niet).

Volgens mij ontbreekt er geen enkel bordje, zodat het parcours mooi te volgen is.
De huidige route klopt wel niet meer met de Bloso-kaart die je hier kan vinden. Wellicht komt er binnenkort een nieuwe versie(?)
Van: xime Ingegeven op: 4-feb-2008 Gereden op: 4-feb-2008
de blauwe lus in ruisbroek bos is niet meer berijd baar...
Van: Dirk Ingegeven op: 6-jan-2008 Gereden op: 15-dec-2007
Hallo, ik heb de Groene lus nog eens gereden en de pijltjes staan er WEL ik had de vorige keer niet goed gezien tof ritje voor zo eens rap tussen door te rijden.
Van: xime Ingegeven op: 2-jan-2008 Gereden op: 10-dec-2007
het is ruisbroek en niet ruibroek*
Van: xime Ingegeven op: 1-jan-2008 Gereden op: 10-dec-2007
hallo ik heb nog niet zo lang gelede de groene lus gedaan ik woon in ruibroek en met een paar vrienden zijn ze zo naar bornem gerede en hebben daar aan de sporthal de pijltjes gevolgt zo tot in puurs maar waar de groene route in puurs komt staan er niet meer zoveel bordjes dat was wel even een afknapper dus zijn we maar op zoek gegaan naar de blauwe lus en hebben daar dan aangepikt aan het joc voor de rest zijn de routes wel tof maar bij ons in ruisbroek kan men er toch nog wat meer van maken en af en toe de netels eens wegdoen:D
Van: Tomix Ingegeven op: 22-nov-2007 Gereden op: 22-nov-2007
Vandaag na bijna 1.5 jaar inactiviteit (reed vroeger met koersfiets en heb nu MTB gekocht)de rode route gereden. Sommige wegels lagen er echt zwaar bij omwille van regen en tractoren. Ik vond het een best afwisselend parcours met op het einde een heel leuk (iets technischer) stuk tegen de oude spoorweg. Alle pijlen duidelijk aangebracht. Er was maar één waar ik even naar moest zoeken en dat was aan het voetbalveld van OPPUURS. Het stuk naar dat voetbalveld lag er naar mijn actuele conditie toe heel zwaar bij. Ik vond het in ieder geval een aanrader hoewel ik moet nuanceren dat het mijn eerste MTB-rit was. Ik doe deze rit beslist nog.
Van: Biker Ingegeven op: 18-nov-2007 Gereden op: 17-nov-2007
Heb met nog enkele bikers nog eens na een ganse tijd de blauwe lus gereden, man man man .......... die blauwe lus viel ons tegen.
Wetende dat er de streek rond Puurs meer mogelijkheden zijn en ze toch niet willen gebruiken.
Het stuk in Ruisbroek waar men zoveel over doet, sorry maar dit kan VEEL beter.

Mij zien ze niet direct meer op deze lus.
Een tip voor de "peter" van deze lus, luister naar bekwame bikers en mits enkele aanpassingen kan je deze lus een beetje leuker maken.
Ik weet dat het een streek is die minder mogelijkheden brengt dan andere streken .......... maar nogmaals hier valt meer uit te halen.
Als je weet dat er in streken waar minder mogelijkheden zijn men toch een mooier parcour krijgt.
Is misschien de oplossing .......... laat een parcour maken door bekwame bikers, mensen die wekelijks (toer) tochten doen, die hebben ervaring met parcours.
Ik weet dat men afhankelijk is van verschillende omstandigheden (zoals de gemeente's, ...........).

Allez we zullen afwachten en HOPEN dat het beter zal worden.
Van: Dirk Ingegeven op: 4-nov-2007 Gereden op: 3-nov-2007
Hallo,De groene lus is een mooi ritje maar de pijltjes kunnen veel beter zichtbaar staan na boskant richting Mariekerke en Branst niks meer gezien van de pijltjes.Dan ben ik maar in Mariekerke den dijk opgefietst en ik was de weg verloren.
Van: Dave Ingegeven op: 7-oct-2007 Gereden op: 7-oct-2007
Vandaag nog eens gepasseerd aan de spoorweg en idd het ligt er uitstekend bij.
Mooie brede paadjes, weinig tot geen netels meer en perfect bereidbaar door het mooie weer van de voorbije dagen
Chapeau!
Van: Joris De keersmaecker (sportdienst Sint-Amands) Ingegeven op: 25-sep-2007 Gereden op: 25-sep-2007
De maaiwerken zijn inderdaad een eerste keer uitgevoerd begin juli.
Wegens het natte en vrij warme week van de voorbije maanden, zijn de gemeentelijke diensten deze dagen zelfs bezig met een 2de noodzakelijke maaibeurt op dit stuk van het traject, aangezien het onkruid weer te hoog opgeschoten was. Momenteel is de route dus terug vrij vlot berijdbaar.

We melden wel even dat wij op dit ogenblik nog wachten op de nieuwe startborden, folders en geplastificeerde stafkaarten waarop alle wijzigingen op onze route van de laatste maanden aangeduid staan.
De aangepaste route Klein-Brabant is echter reeds volledig afgepijld en berijdbaar.
De sportdiensten van Puurs, Bornem en Sint-Amands hopen met deze wijzigingen de mountainbikeroute Klein-Brabant wat aantrekkelijker te maken en uit onze streek te halen wat er in zit. Hierbij wil ik toch ook een woordje van dank richten aan onze zogenaamde 'peters' die de gemeentelijke sportdiensten bijstaan en adviseren bij het beheer van deze routes.
In ieder geval aan iedereen veel fietsplezier gewenst en aarzel niet uw opmerkingen (positief of negatief) mee te delen.

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-AmandsVan: yves Ingegeven op: 12-aug-2007 Gereden op: 12-aug-2007
had ik onlangs doorgegeven aan de sportdienst om langs de oude spoorlijn dringend te maaien.men had mij gemeld dat dit zou gebeuren in direkte toekomst.mijn vraag is of dit nu al gebeurt is?
Van: Dave Ingegeven op: 8-aug-2007 Gereden op: 12-jul-2007
Hoever staan de maaiwerken?
Ben er onlangs gepasseerd en er was idd geen doorkomen aan :)
Er stond in de krant ook één en ander over een nieuw aan te leggen fietsroute langs de spoorweg (genre Leirekensroute). Loopt dit langs deze kant van de spoorweg of de andere kant? want anders vrees ik dat dit stukje mtb-pracht verloren zal gaan
Van: Joris De keersmaecker - Sportdienst Sint-Amands Ingegeven op: 27-jun-2007 Gereden op: 27-jun-2007
De sportdienst van Sint-Amands meldt dat er op het einde van de rode lus (aan de spoorwegberm) van de Klein-Brabantse mountainbikeroute een tijdelijk omleiding is voorzien wegens noodzakelijke maaiwerken. Wij hopen deze maaiwerken binnen enkele weken te kunnen afwerken en de route terug helemaal open te stellen.
Even voorbij deze omleiding (op 1 km van de sporthal van Sint-Amands) zijn er ook werken aan de gang op een binnendijkje, maar zou er altijd een doorgang mogelijk moeten zijn voor mountainbikers.

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands
Van: el Viking Ingegeven op: 7-jun-2007 Gereden op: 5-jun-2007
De bepijling van alle lussen is momenteel perfect, het parcours ligt droog en rijdt gemakkelijk zodat je vlot een gemiddelde van 25km/u kan halen. Ideaal voor een zomerse avond in juni.
Van: Frank Ingegeven op: 22-jan-2007 Gereden op: 22-jan-2007
Beetje zon, 4° en winterse vooruitzichten voor de komende deden me hunkeren om Bornem eens af te "dweilen" voor rood en groen deze voormiddag. De sporthal in St Amands was open voor douche achteraf en het zou ten zeerste nodig zijn.
49 km voor 2u30, was de intentie, het werden er 56 voor iets meer dan 3u.
We weten dat het heeft geregend de afgelopen dagen, het parcours is meer dan verzadigd van het natte weer. Al wie er gek van is om te ploeteren, schuiven van links naar rechts, zoekend naar het minstslechte berijdbare deel moet verplicht afzakken naar deze Bloso route. De weilanden en grachten zijn overvol, de offroad stukken zijn zeer slijkerig en nodigen uit op flinke valpartijen als je niet oplet.
Rond de krul van Graafschap St Aldegonde richting Abdij is het rijden niet evident meer. Aan de Abdij zelf, staat Blosobordje onderaan op Electrabelkast en ...zo voorbij.
Na de Breeven laten bordjes hier en daar op zich wachten,vooral op T-splitsingen kan veel beter(!) eentje wijst zelfs richting grond.
Doortocht Tekbroek werd afgesloten "niet toegankelijk wegens stormschade" maar omdat het lint reeds doorbroken was gingen we toch op verkenning. Wat afgerukte takken tijdens de eerste meters, ondergelopen fietspad met zichtbare bodem en hier en daar wat ontwortelde bomen deden me toch niet terugkeren. Heel veel water links en rechts van het pad tot de laatste 50 m in dit Tekbroek. 25 à 30 m overspoeld traject, geen zichtbare bodem (45cm? diep)waar je veilig doorheen kan fietsen en wijselijk 180° gemaakt.
Deze situatie kan best via omleiding toch verholpen worden door aangepaste signalisatie (niks van gemerkt). Dank u wel Mtbkaart en NGI.
Verder ligt er op het rode traject nog een omgewaaide joekel te wachten om verzaagd te worden(Driehuizen) en is er een superleuke singletrack langs de spoorweg om af te sluiten.
Al bij al een gesmaakte middag, zonder echt tempo te kunnen maken. Diverse keren gezocht naar bordjes en op dit moment laat het terrein niet toe om er flink de vaart in te houden.

Mvg
Van: Hendrik Verschueren Ingegeven op: 7-jan-2007 Gereden op: 7-jan-2007
Beste,

Betreft: de Blauwe lus

Even om te melden dat de wegaanduiding van de blauwe lus, ter hoogte van Hoge Heide, verdwenen is. Het paaltje staat er nog. NB het is er rechtaf te slaan en niet rechtdoor te gaan.

beste groeten

een cyclocrosser
Van: Joris De keersmaecker (Sportdienst Sint-Amands) Ingegeven op: 23-nov-2006 Gereden op: 22-nov-2006
Beste mountainbikers,

Gelukkig maalt de administratieve molen niet overal traag!
Zoals een paar weken geleden aangekondigd, proberen wij de rode lus van de mountainbikeroute Klein-Brabant aantrekkelijker te maken door een nieuw stuk singlepad in te voegen. Een eerste deel was al enkele weken in gebruik. Voor het tweede deel hebben wij dinsdag 21 novmeber de toestemming gekregen van de gemeente Buggenhout. Op 22 november reeds is dit stuk meteen al aangepast.
Zodoende wordt de rode lus een 2-tal km langer, waarvan 1,7 km bijkomende onverharde singletrack. De totale afstand van de rode lus wordt dan ongeveer 24 km.
De folder is echter nog niet aangepast. Hiervoor wachten wij nog op de laatste aanpassingen van de blauwe lus die de voorbije maanden ook al ferm onder handen werd genomen. Er zullen dan ook nieuwe startborden geplaatst worden op de vertrekplaatsen.
Probeer maar uit en laat ons weten wat jullie ervan vinden!

Groeten,
Van: Janssens Ingegeven op: 14-nov-2006 Gereden op: 1-nov-2006
Heb zonet gelezen dat de blauwe route ook een aanpassing krijgt, proficiat dat is zeker nodig.
Heb enkele dagen geleden (01/11/2006) de blauwe gereden, daar ik niet van de streek ben hadden ik en nog enkele andere afgesproken om met iemand van de streek deze tocht te rijden.
De afgesproken plaats was de sporthal van Breendonk, samenkomst aan de parking vooraan, alles in orde maken,tot hiertoe alles in orde.
Kijken wat rond, de man van de streek die zou meerijden was nog niet aanwezig.
Onze eerste vaststelling, poort sporthal dicht, tweede vaststelling waar staat het bord met de route's?
Oké, geen probleem, die andere persoon zal alles wel duidelijk maken.
Op de eerste vaststelling kunnen we zeggen feestdag, geen probleem, maar waae staat het bord??
Wat blijkt, het bord staat sinds enkele dagen aan de andere kant van de sporthal in een wijk, iets voor een buitenstaander niet zo direct te vinden natuurlijk.
Dit is natuurlijk een vreemde situatie, het adres van de sporthal staat vooraan en niet achteraan in de wijkn dus zoeken maar als je niemand hebt die de streek kent.
Bij navraag aan een toevallige voorbijkomende persoon bleek dat al meerdere bikers dit al hebben voorgehad.
Dus na enige tijd, zijn we met ons groepje weg.
Ik weet ook, in deze streek zul de lastigheid niet al te groot zijn, maar dat ze zo zwak was dat wist ik niet.
Daar we iemand hadden die de streek kende hebben we na een tijdje de route verlaten en heeft hij ons nog andere stukken onverhard laten zien die NIET in de route lagen.
Naar het schijnt zijn er meer onverharde wegen te gebruiken en dat zou de route zeker ten goede komen.
Daar ikzelf veel TT doe en daardoor met veel mensen in contact kom, dan weet ik dat de meeste tochten er proberen er alles uit te halen van wat er in die streek zit.
Mijn clonclusie en ook die van de andere leden van de groep, deze tocht is niet wat ik er van verwachte en wetende dat er zeker VEEL meer kan inzitten (van horen zeggen).
Hopelijk wordt deze comentaar gelezen door de iemand die deze route onderhoud, zodat deze persoon dan ook eens kan luisteren naar de bikers ten velde (personen die meestal ervaring hebben door de vele TT die ze rijden)
Nazicht kan ook beter (pijlen die niet goed zichtbaar zijn, enz....)
Van: Sportdienst Sint-Amands Ingegeven op: 7-nov-2006 Gereden op: 5-nov-2006
Beste mountainbikeliefhebbers,

Wat nieuws over de Klein-Brabantse mountainbikeroute. De rode lus is vorige week lichtjes aangepast. Aangezien de laatste jaren een aantal paadjes geasfalteerd werden, zijn we op zoek gegaan naar enkele alternatieven. Vorige week is de rode lus een 2-tal km voor de aankomstplaats in Sint-Amands licht gewijzigd. Hierdoor komt er een stuk van 900 m onverhard bij op een smal paadje naast een oude spoorweg.
Momenteel hebben we ook nog een aanvraag gedaan aan de gemeente Buggenhout om het traject naast deze spoorweg nog verder te mogen volgen over hun grondgebied. Dit is weer een 800 m extra singlepad en een vrij technisch stukje. Met deze beide aanpassingen wordt onze rode lus wel in totaal 2,1 km langer, waarvan 1,7 km onverhard. Zodra wij de toelating hebben, wordt ook dit laatste stuk aangepast. Hiermee komt de verhouding op de rode lus terug op ongeveer 45% verhard en 55% onverhard.
Alle rode pijlen worden maandelijks nagekeken door onze 'peter' (waarvoor dank!) en dus in orde! Indien er toch opmerkingen of suggesties zijn, aarzel dan niet om ze ons te melden.

Ook op de blauwe lus zullen kortelings nog enkelen wijzigingen doorgevoerd worden. Er komt o.a. een bijkomende startplaats aan de nieuwe sporthal aan het CC De Kollebloem in het centrum van Puurs. Ook zal een stuk asfalt vervangen worden door alternatieve onverharde wegen. Als deze wijzigingen zijn doorgevoerd, zullen wij u meteen verwittigen.

Door deze aanpassingen willen wij de Klein-Brabantse mountainbikeroute nog aantrekkelijker maken. Wij wensen u alvast veel fietsplezier.

Vriendelijke groeten,

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands
Van: Fred Kockelbergh Ingegeven op: 19-aug-2006 Gereden op: 19-aug-2006
De drie lussen als training afgebold.
Mijn dochter had haar eerste tumbling training dit seizoen bij AcroProGymnastics Puurs, dus sporthal Vrijhals was om 10u het vertrekpunt.
Ik was niet gehaast en drie uur pedaaltrappen leek mij een goede schatting voor de 71km, afgezien de schitterende weersomstandigheden van de maand augustus tot nu toe (kan het nog natter!?).
Ik was eigenlijk prettig verrast: de routes waren helemaal niet overdreven slijkerig en de vooral het eerste deel van de blauwe route en de volledige rode route lieten mij eerder denken aan de zanderige kempische routes (pas op, het kan daar ook serieus vettig liggen) dan aan zware brabantse klei.
De bepijling was hier en daar overgroeid, da's seizoensgebonden, en zoals altijd moet je gaan zoeken naar de bepijling in de dorpskernen. In St.Amands bepijling gemist, in Bornem bepijling gemist en de klap op de vuurpijl is wel Ruisbroek.
Kilometers extra rondgetoerd "in the search of..". Hoogst waarschijnlijk liggen vele pijltjes als trofee in menig puperslaapkamer.
Of neem nu de de aanpassing op de blauwe route, tussen Ruisbroek en Breendonk. Op basis van de kaart zal niemand verwachten dat je ruim een kilometer naast een spoorweg rijd. En het eerste pijltje dat je dan tegenkomt is rood! "Where the f*ck komt dat vandaan" denk je dan. (Positieve opmerking: de single track die daarop volgt is wel "lekker").
Ondertussen heb ik begrepen dat hier om een aansluiting met de Willebroekse vaarlandroute gaat. Daar overal parallelle indicators plaatsen zou vergissingen kunnen voorkomen.
Tot slot: In de beste omstandigheden, met goede kennis van het parcours en met semi-slicks moet je als mtb-er met wat inhoud de (echt snelle) 71km in ongeveer 2.5u kunnen ronden.
Ik heb al zoekend 86km afgelegd en had netto ruim 3u30 nodig.

Van: Joris De keersmaecker (Sportdienst Sint-Amands) Ingegeven op: 12-jun-2006 Gereden op: 12-jun-2006
Zaterdag 10 juni 2006 is in Willebroek de langverwachte een nieuwe Bloso-mountainbikeroute 'Vaarlandroute'geopend. Overigens heel goed afgepijld. Opmerkelijk is wel dat deze nieuwe route naadloos aansluit aan de mountainbikeroute Klein-Brabant: De rode lus van de nieuwe Vaarlandroute loopt zelfs over een afstand van ongeveer 1 km gelijk met de blauwe lus van de route Klein-Brabant. Als je de beide routes combineert, krijg je meteen een totale afstand van ongeveer 120 km aan afgepijlde trajecten. Echt iets voor de bikers met de lange adem !

Joris De keersmaecker
Gemeentelijke Sportdienst
Sint-Amands
Van: erik de groof , peter blauwe lus Ingegeven op: 6-jun-2006 Gereden op: 6-jun-2006
Aanpassing van fietsverhuur , weergegeven op deze site .
Volgens de site kan je bike's gaan huren bij bikeland ( Thomas Sport)in
bornem .
Deze zijn echter gestopt met het verhuren van mtb's
hebben dit het voorbije weekend ondervonden .
Ik weet niet waar er in onze streek nu nog mtb's te huren zijn .
Is er veel vraag naar of niet ?
Indien er toch veel vraag zou zijn ,
kunnen we dit is proberen op te nemen via de gemeente , om alzo de fietsverhuur van
de toeristische dienst in de weert( Bornem ) proberen een paar mtb's in verhuur te zetten .
Mvg
Erik
Van: yves Ingegeven op: 1-jan-2006 Gereden op: 30-dec-2005
heb de rode lus met de blauwe gecombineerd. de ondergrond bevroren dus was het op sommige plaatsen zeker en vast opletten voor ijsplekken die bedekt waren met sneeuw en diepe groeven in de harde ondergrond. want het was ondertussen beginnen te sneeuwen. de wind was krachtig met sterke rukwinden die het nog lastiger maakten.het parcour op zich is niet lastig maar goed om tussendoor de conditie vast te houden. nog even meegeven dat waar je de groene lus kan opnemen zowel van rood naar groen als van blauw naar groen. de pijltjes helemaal verkleurd waren waardoor ze slecht zichtbaar zijn voor mensen die niet vertrouwd zijn met het parcour.
Van: Jos Ingegeven op: 29-dec-2005 Gereden op: 29-dec-2005
Vandaag de groene en rode route in Bornem eens uitgeprobeerd. Conclusie van het verhaal: lag er gevaarlijk bij gezien alles keihard en bevrozen was. Ook veel dichtgevrozen plassen ... Wie niet waagt niet wint natuurlijk.Pijlen OK,moet leuk zijn om langs de velden te rijden wanneer het goed geregend heeft en dit dus allemaal modder is. Wel weinig afwisseling:Zit steeds door zelfde type ondergronden/wegen te rijden.
Van: yves de commer Ingegeven op: 16-nov-2005 Gereden op: 5-nov-2005
had gehoord dat de blauwe route paar aanpassingen gekregen had. had deze route al eens gereden tijd geleden en vond hem toen niet fantastisch te veel verharde wegen waar er andere alternatieve gemakkelijk te nemen waren toen. de aanpassingen die zijn aangebracht vindt ik heel goed,vooral stukje parkoer dat er is bijgekomen in hof ter zielbeek. wel vind ik spijtig als je van de dijk langs de vliet komt gereden aan de eikse amer, dat het parkour daar een verhard pad neemt richting dorpskern.als je op de eikse amer rechtdoor moest rijden kom je terug op de dijk langs de vliet die uitkomt op de dijk langs de vaart (wintam-willebroek)je daar rechts neemt en zo via de hellegatstraat,links naar de kerk en dan via bloemhof en kaardijk naar hof ter zielbeek trekt. dit is maar een voorstel yves.ohja tijdens het rijden van het traject langs fietspad langs de spoorweg richting willebroek moet je rechtdoor over pullaarsesteenweg,maar aan het volgende kruispunt zijn er plots geen bordjes meer te bekennen.heb dan maar gegokt en richting frans maas gereden. dat was goed gegokt trouwens. sportieve groeten yves.
Van: Erik De Groof , Peter blauwe lus Puurs Ingegeven op: 25-oct-2005 Gereden op: 23-oct-2005
nog even door te geven , dat de afstand van de blauwe lus inderdaad groter is geworden , heb dit na gezien , en kwam op een afstand van ongeveer 27 KM ,
ipv. de voorgeschreven 23 KM

Betreffende de bewegwijzerings , die is hersteld naar aanleiding van comments van Sandra , en nagezien op 23/10 door mezelf en nog steeds ok bevonden .
Van: peter MTB route puurs Ingegeven op: 9-sep-2005 Gereden op: 9-sep-2005
nog eventjes mee te geven na het lezen van de laatste comments op de route ,
wat betreft de afstand van de route , die zullen we asap is na meten , want ik denk inderdaad dat deze langer geworden is met die nieuwe stukken er in te leggen .
Betreffende de bewegwijzering , die zal asap hersteld worden ter hoogte van het aangegeven punt .
Opgelet aan allen die de bloso folder gebruiken , want de route is op een aantal stukken niet meer de zelfde als aangegeven in de folder . herdruk van de folder kan momenteel nog niet daar er nog een aantal off road aanpassingen gaan uitgevoerd worden . het duurd alleen een tijdje wegens de traagheid van de papiermolens her en der .
Voor verdere commentaren of suggestie's aangaande de blauwe lus kan U mij steeds berijken wia mijn E-mail adres .
Van: Sandra Ingegeven op: 27-aug-2005 Gereden op: 27-aug-2005
Wij hebben vandaag de blauwe lus gereden. Je weet als je in de streek van Breendonk-Puurs gaat rijden dat er weinig bergen en bossen aan te pas komen. Toch hebben we niet te veel asvaalt gereden maar vele wegen tussen de prei, bloemkool en maïsvelden. Aan het eind van de rit stond onze kilometerteller op 28, das 5 meer dan aangegeven. De bewegwijzering was OK enkel was het eventjes het verstand er bijhouden aan de splitsing met de groene lus en aan het centrum van Puurs (paaltjes met route-aanduiding werden daar verdraaid) en net na de oversteek van de N16 (plakaatje was losgevezen en verdraaid, dus links draaien ipv rechtdoor!)
Van: patrick Ingegeven op: 25-jul-2005 Gereden op: 22-jul-2005
Heb rode en blauwe route gereden met vertrek in St. Amands. De bepijling was in orde maar heb wel 53 km op de teller.
Volgens mij is er op de blauwe route een lus bijgevoegd die niet op de kaart stond.
Heb wel moeten zoeken naar een pijl op de blauwe route als men uit een heel klein bos komt en op een rond punt uitkomt. Daar moet men het rond punt oversteken ( gevonden dankzij buurtbewoners )
En de sporthal was bij mij ook gesloten maar men moet gewoon de hoek omrijden en men komt terug op het parkoer.
Leuke vlakke route waar men gewoonweg steeds moet doortrappen, wel wat saai tegen het einde.
Van: Christophe Windelen Ingegeven op: 17-jul-2005 Gereden op: 17-jul-2005
Vandaag rood en blauw gereden ... toch om te beginnen een klein min puntje. Het blauwe parcour vertrekt aan de sporthal in Breendonk, deze bleek echter gesloten. Wreed lastig voor de mensen die de omgeving minder kennen.

Voor de rest een mooi traject gereden, de blauwe lus is hervormd in de goede zin. Ik had zowat het gevoel dat deze zelfs een stuk langer is geworden.

bye
Van: Tom H Ingegeven op: 16-jul-2005 Gereden op: 9-jul-2005
Leuke route (de groene) , maar we hebben blijkbaar maar 16km gereden...
Hebben we ergens onbewust een shortcut genomen ?
Vreemd...
Van: G. Aerts Ingegeven op: 21-jun-2005 Gereden op: 15-jun-2005
Proficiat aan diegenen die de blauwe lus vernieuwden! Ik durf nu terug zeggen dat er een parcours is in Puurs. Er is duidelijk moeite gedaan om zo veel mogelijk zandweg te nemen.

TIP: Bij ons in de straat kan je zelfs nog een klein stukje extra nemen als je wil: Als men in de Eikerlandstraat niet naar rechts in de schoolstraat rijdt om het smalle wegje achter de huizen te nemen, maar 100 m verder links de veldweg in rijdt, dan kom je ook in A. Borghysstraat en kan je zo verder rijden op het nieuwe traject. De veldweg is net iets leuker om te rijden dan dat smalle wegje.

't is maar een idee hè.
Van: Therese De Maere Ingegeven op: 25-apr-2005 Gereden op: 24-apr-2005
Het was een tijdje geleden dat ik de route nog eens gereden had, ben vertrokken op de groene route in Bornem die ik als "local" van buiten ken, bij de kruising heb ik gekozen voor de blauwe route waar ik tot mijn vreugde heb vastgesteld dat de pijnpunten die er waren in het verleden i.v.m. de bewegwijzering totaal weggewerkt zijn en durf gerust stellen dat deze nu perfect is. Proficiat aan de verantwoordelijke en bedankt voor je inzet
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 11-dec-2004 Gereden op: 10-dec-2004
Groene route gereden.

Eerste helft makkie, veel asfalt.
Tweede helft bijna alles offroad en na een vochtige periode sommige stukken zeer vuil. Na een regenbui moet dit ploeteren zijn.
Vlak, en mijn teller gaf 26.5 km aan, hetgeen klopt met de theoretische 26 km.

Al bij al een redelijk mooie, gemakkelijke route die uit de streek haalt wat erin zit.

De bewegwijzering is perfect. 1 pijltje ontbreekt na 1/4 parcours. Midden in het veld op een T-splitsing. Het is naar links, 100m verder staat reeds een volgende pijl.
Van: Erik De Groof , Peter blauwe lus Puurs Ingegeven op: 6-dec-2004 Gereden op: 7-dec-2004
Geachte Bikers ,

Naar aanleiding van de laatse commentaren , zijn de knelpunten op de blauwe lus
aangepakt .
op de probleempunten is nu extra bewegwijzering aangebracht ,

Het nieuwe stuk , Hof ter Zielbeek is vanaf heden mee aangesloten op de lus ,
zo kan men niet meer terecht komen op dubbele bewegwijzering .

In het nieuwe stuk is een wed aangebracht , ik wil al op voorhand reageren dat hier nog aanpassingen aan dienen te gebeuren aan de ondergrond

Wat we ook zeker langs deze weg nog zouden willen vragen aan alle bikers die het
parkoer rijden , om in het hof ter zielbeek aub niet van de route te willen afwijken .( de andere wegen behoren tot de Wandel zone )
Het is een goede verrijking voor de lus , die we niet graag terug zouden willen afgeven.

Met dank ,
Erik De Groof
Van: Danny Ingegeven op: 22-nov-2004 Gereden op: 21-nov-2004
Gisteren was ik zelf op zoek naar paadjes om een route uit te stippelen.
Plots kom ik terecht op de rode route van St Amands.Ik denk:ik volg deze route eens en kijk waar ik uitkom.
Ik rijd het middelpunt van Vlaanderen(in Buggenhout)voorbij en even verder is het al afgelopen met de rode bewegwijzering.Ik stond aan de baan Dendermonde-Breendonk en is het nu links of rechts?Terugkeren dan maar.Jammer toch.
Ik heb mijn zoektocht naar mooie MTB paadjes dan maar verder gezet.
Misschien hoor of zie je hier binnenkort een nieuwe route opduiken.
Van: Joris De keersmaecker Ingegeven op: 17-nov-2004 Gereden op: 11-nov-2004
Naar aanleiding van de commentaren van 'Franky' op 3/11/2004 kan de sportdienst van Sint-Amands meedelen dat de sportdienst van Puurs momenteel bezig is om de al eerder aangekondigde aanpassingen aan te brengen op de 'blauwe lus' in Ruisbroek en omgeving.

Wellicht heeft 'Franky' net op het slechte moment deze route afgewerkt, nl. op het moment dat er nog maar stukken van een aanpassing waren aangebracht, en dat de pijlen van de 'oude' stukken nog niet waren verwijderd. Ondertussen heeft de zogenaamde 'peter' die instaat voor de 'blauwe lus' mij gemeld dat een deel van de voorziene aanpassingen al zijn uitgevoerd, maar dat men wel terug vlot de gedeeltelijk vernieuwde 'blauwe lus'kan afwerken.De andere aanpassingen zullen stuk voor stuk worden uitgevoerd zodra alle toelatingen hiervoor worden gegeven.

Ook heb ik gemerkt dat de 'groene lus' is onlangs nagekeken door de sportdienst van Bornem, zodat ook daar alle pijlen goed zichtbaar zijn. Maandag 15/11/2004 reed ikzelf nog de rode lus en ook deze is volledig intact.
Van de aangekondigde bijkomende lus vanuit Willebroek,kan ik enkel meedelen dat de sportdienst van Willebroek mij vandaag nog heeft gezegd dat ook zij ondervinden dat de administratieve molen vrij traag draait en dat een aantal toelatingen en vergunningen nog op zich laten wachten, hoewel de aanvragen al sinds april 2004 zijn opgestuurd. Zij wachten nog o.a. op de toelatingen van de Stad Mechelen voor een stuk van de route dat over Mechels (Leest)grondgebied zou lopen en op de toelating van Natuurpunt om door een stukje natuurgebied te mogen. Geduld is dus ook voor ons, sportdiensten, en voor mountainbikers een heel mooie deugd!

Alvast veel mountainbikeplezier aan iedereen die de Klein-Brabantse route wil rijden. Graag kregen wij uw appreciaties of uw opmerkingen indien er problemen zijn!


Joris De keersmaecker
Sportfunctionaris
Sportdienst Sint-Amands
Van: Erik De Groof , Peter blauwe lus Puurs Ingegeven op: 17-nov-2004 Gereden op: 18-nov-2004
Aan alle bikers die de blauwe lus gereden hebben , monenteel zijn we bezig met aanpassingen door te voeren , en is het mogelijk dat er een bewegwijzering van een andere kant mee tot op de route loopt . Indien je echter goed de pijltjes volgt , die er nogmaal gezien overal hangen ( soms niet altijd op houten paaltjes ) maar dan wel in het zicht op bv een paal van de verlichting of zo dan is deze lus toch
volkomen in orde .
Naar verloop van tijd , als alle aanpassingen doorgevoerd zijn ,
zal er een stuk beton minder in de lus zijn . Z
Zullen dan ook definitieve bewegwijzering kunnen hangen , en daar waar nodig , extra pijlen aan brengen .
De blauwe route wordt door mijzelf 1 a twee maal per maand gecontroleerd ,
en we zien inderdaad met spijt dat er veel vandalisten rond lopen in het puurse ,
daar er geregeld pijltjes verdwijnen .
Mvg ,
Erik De Groof
Van: Franky Ingegeven op: 3-nov-2004 Gereden op: 3-nov-2004
de blauwe route:veu zot te worden.............. ter hoogte van ruisbroek de pijlen spreken dikwijls mekaar tegen als er pijlen hangen wanneer wordt zoiets gecontroleerd of nagezien op evetuele gebreken.Want nu is de goesting rap over zenne en ik hoor veel klachten van collega mtbers die dan de moeite niet doen voor dit te melden........


groetjes Franky
Van: Lieven Ingegeven op: 29-oct-2004 Gereden op: 24-oct-2004
De blauwe route...

Op bepaalde plaatsen is de bewijzering weg (door vandalisme).

- als je de spoorweg aan het volgen bent en je zit vast --> links gaan (wat verder op een verkeersbord staat er een pijltje)
- als je aan de N17 komt moet je linksaf (paal is verzet)
- wat verder word je in een doodlopende straat naar links gestuurd : links is hier net voor de wei een smal padje volgen en niet op de wei. daar liggen greppels en ga je makkelijk overkop --> zelf getest :-)
- als je in Kalfort dorp uitkomt, moet je schuin rechtdoor, pijl is moeilijk te vinden. Je gaat langs daar terug over de N16 (Rijksweg).

Leuke route over het algemeen, wel erg veel asfalt (80%).
Van: jan nuyttens Ingegeven op: 30-sep-2004 Gereden op: 30-sep-2004
Op zoek naar een gemakkelijk bollende route en in aanvulling van de collectie, naar Sint-Amands getrokken. Het was niet de bedoeling een hard-core MTB route te vinden (daartoe leent de streek zich niet) maar kilometers te maken over rustige veldwegen.

We hadden gekozen voor rood&groen.

Aanvankelijk was er veel asfalt en leek de route meer op een landbouwleerpad (het is de tijd van de prei en kolen) maar eenmaal op de groene route vertoefden we vaak midden de natuur. Verbazend dat deze streek nog zo rustig is. Het parkoers lijkt nogal moddergevoelig, maar vandaag viel dit dik mee.

Ook de bewegwijzering is prima, behalve in de overgang tussen de verschillende lussen en ook de aanloopstroken naar de verschillende startplaatsen zouden duidelijker kunnen.

Uiteindelijk 55 ipv 48 km gebold, maar volop genoten van de rust en het easy going parkoers.

Enkele foto's zijn te vinden op mijn site http://users.skynet.be/vipersite/

Van: Dominic Ingegeven op: 30-may-2004 Gereden op: 29-may-2004
Sinds enkele weken heb ik mij toegelegd op het MTB en daar ik eigenlijk net op het kruispunt van de 3 routes woon leek hij mij aangewezen deze allemaal te volgen. Een ganse week quasi geen regen gehad. Ter hoogte van Overheide gestart en langs de zanderige wegjes de tocht naar Lippelo ; als je de Provinciale baan oversteekt moet je - als je net aan de kerk komt - wel even uitkijken naar de bewijzering. Verder had ik voorbij het kasteel en met het zicht op de Provinciale baan enige twijfels (links of rechts) door het ontbreken van de wegbewijzering. Gelukkig had ik het plan ook afgedrukt en meegenomen. Het verdere traject bleek goed gevarieerd te zijn. Natuurlijk kan je in deze streek niet echt vele hoogteverschillen hebben, daarvoor moet je naar andere streken in België. Als beginneling vond ik dit toch al een aangenaam tochtje. Op naar de volgende. Groet!
Van: Joris De keersmaecker - sportdienst Sint-Amands Ingegeven op: 18-may-2004 Gereden op: 17-may-2004
Aankondiging face-lift en uitbreiding van de Bloso-mountainbikeroute Klein-Brabant (Bornem,Puurs en Sint-Amands):

De sportdienst van Sint-Amands kan alle mountainbikfans het volgende goede nieuws meedelen, hoewel wij nog enkele maanden geduld zullen moeten oefenen. De administratieve molen draait, maar draait soms zo traaaaaaag.

Zoals vorig jaar reeds is aangekondigd, zouden de sportdiensten uit Puurs en Sint-Amands en Bornem de blauwe route (Puurs) proberen aan te passen waar kon om enkele lange stukken asfalt eruit te halen. Momenteel liggen onze concrete voorstellen ter tafel bij enkele gemeentediensten van Puurs. Het moet gezegd, het zal een hele verbetering zijn. Zodra zij (en ook Bloso) de toelating geven, zal zo snel mogelijk werk gemaakt worden van deze aanpassing aan de blauwe lus.

Wij zijn ook zeer blij dit volgende heugelijke mountainbikenieuws te kunnen aankondigen. De sportdienst van Willebroek is momenteel ook bezig om in Willebroek een Bloso-mountaibikeroute uit te stippelen. Het zou een vrij lange lus worden van ongeveer 40 km. Er wordt wellicht een vertrekplaats voorzien aan de sporthal De Schalk in Willeborek en aan het Blosodomein De Hazewinkel in Heindonk (Willebroek).Aangezien deze lus vlakbij de huidige mountainbikeroute van Klein-Brabant loopt, hebben wij in overleg met Willebroek (en Bloso) ervoor gekozen dat deze nieuwe Willebroekse lus aansluit bij de reeds bestaande 3 lussen van de Klein-Brabantse route. De nieuwe lus wordt dus opgenomen in de plannetjes, borden en folders van de reeds bestaande mountainbikeroute Klein-Brabant. Dit betekent dat men met deze lus erbij in totaal ongeveer 110 km mountainbikeplezier krijgt.

Wij hopen beide aanpassingen zeker tegen het einde van dit jaar volledig rond te krijgen en te kunnen inrijden. Wij zullen jullie zeker op de hoogte houden. Intussen kunnen alle mountainbikers gerust onze huidige routes afwerken (de afpijling van de blauwe lus is nu weer zo goed als ferfect)en ondertussen kunnen we al dromen van de vernieuwde mountainbikeroute. Voor opmerkingen over de huidge route, kunt u ons gerust contacteren.

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands
Van: Janssens Luc Ingegeven op: 5-apr-2004 Gereden op: 4-apr-2004
Hoi,
Heb nog een paar maal de verschillende routes gereden en moet zeggen dat de bewegwijzering veel verbeterd is, er is wel degelijk werk van gemaakt. Alhoewel dat het ook gedeeltelijk is omdat ik de routes begin vanbuiten te kennen.
De groene route rij ik altijd, de blauwe neem ik erbij als het TE drassig ligt (hier is veel asfalt te berijden).De rode blijf ik nog steeds de beste route vinden.
Toch vind ik het jammer dat het einde van de groene route (aan de vissers van de oude schelde) misbruikt wordt als stortplaats voor steenafval. Prettig om op te rijden is anders (zelfs met mountenbike). Het stuk waar de bomen uitgedaan zijn en de weg bijna onberijdbaar was is terug rechtgetrokken (OEF).
Op naar de ervaring met het parcour in verschillende seizoenen.
De groeten Luc.
Van: Stefan Ingegeven op: 18-mar-2004 Gereden op: 16-mar-2004
De 71 km gefietst, spijtig genoeg zijn er wegwerkzaamheden in Puurs, hierdoor af en toe de juiste weg moeten zoeken.
Voor de rest is het zwaarste stuk in de laatste kilometers van het groene parcour, slijk!!
Toch een mooi gelegen parcoureke.
Van: Herman Peeters Ingegeven op: 16-mar-2004 Gereden op: 14-mar-2004
Zondagmorgen reed ik blauw + rood + wat extra's tot een kleine 60km. De veldwegen liggen goed berijdbaar. Dit traject heeft echt wel heel veel asfalt ( >60%) en is met moeite nog een mountainbike-traject te noemen.Wel leuk als fietstrip voor de familie of evt. met een cyclocross-fiets.
Van: stefan moens Ingegeven op: 30-jan-2004 Gereden op: 30-jan-2004
Had een half dagske vrij, dus dacht waarom nie efkes gaan biken. Bornem leek mij wel het proberen waard. Heb de groene route gereden, de bepijling viel al bij al wel mee, buiten enkele bordjes de volledig waren afgebleekt zodat je bijna moest stoppen om te zien naar welke richting het wel wees. Ook was er één pijltje dat door de één of andere onozelaar was afgedekt met een zakdoek, was er dus bijgevolg de eerste maal voorbijgereden.
Uiteraard is het parcours zo vlak als een biljarttafel, wel veel stukken waar het echt slecht ligt, vooral op het einde van de lus ligt het er echt wel bijna ondoenbaar bij door tractors en andere voertuigen die hier al hebben doorgetert.
Er is wel vrij veel asfalt bij. Bij droog weer ideaal als tussendoortje, maar bij regenweer sommige delen echt wel doortrappen als da nog gaat tenminste.
greetz stef
Van: Janssens Luc Ingegeven op: 17-dec-2003 Gereden op: 17-dec-2003
Ben deze winter gestart met mountebiken. Alhoewel het hier meer wegheeft van veldrijden.Het echte werk heb ik nog niet ondervonden, maar vind dit toch een mooie afwisseling tegenover een hele zomer op de baan te fietsen.
Als training, en uit tijdsgebrek qua kilometers, probeer ik zoveel mogenlijk de groene route te fietsen en dan in het weekend een combinatie van groen en blauw of rood. De laatste tijd moet je echter rekening houden met wat geschut rond je oren van de jagers die hier en daar door de bossen sluipen. Ook opletten jongens, er wordt hier gezegd dat de routes heel goed zijn bewegwijzerd. Maar bij mijn eerste kennismaking met de groene route heb ik toch serieus moeten zoeken op sommige plaatsen.Bijvoorbeeld aan de watertoren in Puurs waar er een groot bord van 11.11.11 in de weg stond. Als men dan in princiepe met de MTB- fiets overal kan insturen is het wel opletten geblazen om geen pijltjes over het hoofd te zien.
Vandaag nog eens de groene route gedaan en amaai, het laatste stuk voorbij de oude schelde zijn ze bezig met grond aan te voeren in de dreef waaardoor ALLES er bijligt als het verdronken land van Saaftingen. De weg is volledig stukgereden door de vrachtwagens. Maar laat ons hopen dat het om te beteren is. In ieder geval kom je via de routes op prachtige stukjes natuur terecht. Dus laat de km-ers maar komen.
Van: Erik De Groof (Peter van de route) Ingegeven op: 12-sep-2003 Gereden op: 11-sep-2003
Hier volgt nog even wat comments van het mtb parkoers in puurs . Het parkoers van puurs ( blauwe route ) is volledig herbewegwijzerd , en terug berijdbaar .

er is op het monent echter één probleem , en dit wegens wegwerkzaamheden . De bikers die het parkoers doen moeten opletten in de schaafstraat , want daar staat geen enkel plaatje meer recht . als je in deze straat komt dien je rechts te rijden en de straat te volgen tot aan het sport centrum de Vrijhals in breendonk
Van: De groof Erik Ingegeven op: 27-jun-2003 Gereden op: 27-jun-2003
Vanaf heden neem ik het peterschap waar van de blauwe lus die door het Puurse loopt .
Ik heb de lus reeds volledig na gezien , en er ontbreekt inderdaad heel wat bewegwijzering .
Deze is momenteel reeds hersteld vanaf Ruisbroek , tot aan de sporthal in breendonk .
Verdere herstelling wordt voorzien in de komende weken .
Naar de verdere toekomst toe zal het parkoer volledig herzien worden (blauwe lus ) daar er véél te véél beton in zit .
indien julie wensen op to date te blijven laat dan maar iets weten .
voor de rest kunnen alle opmerkingen aangaande het blauwe parkoers naar mij doorgestuurd worden .
Ik zal die dan ook proberen te verwerken en indien nodig correcties uitvoeren .

Mvg ,
Erik De Groof .
Van: Joris De keersmaecker (sportdienst Sint-Amands) Ingegeven op: 16-jun-2003 Gereden op: 16-jun-2003
16/06/2003: Ik las zopas de commentaar van 'Dirkse'van 23/02/2003. Bedankt voor de pluim, maar de persoon die jullie tegenkwamen (= ondergetekende) is ambtenaar (sportfunctionaris) van de sportdienst van Sint-Amands en niet van Bornem, maar dit geheel terzijde. Ik blijf (vooral de rode) maar geregeld ook de blauwe en groene lus controleren. Helaas is door wegwerkzaamheden het laaste stuk van de blauwe lus (vanaf ongeveer 2 km vóór de startplaats aan sporthal Vrijhals (Breendonk - Puurs) de bewegwijzering verwijderd. Ik heb er voorlopig enkele pijlen terug gehangen (aan verkeersborden, ...) zodat jullie voorlopig toch de weg kunnen vinden.
Voor wat betreft de vele verharde stukken, ben ik in onderhandeling met het gemeentebestuur van Puurs, die de blauwe lus onderhoudt, om enkele verharde stukken te vervangen door onverharde alternatieven. Op grondgebied van Puurs zijn het laatste jaar immers heel wat onverharde stukken geasfalteerd geworden, vooral op de blauwe lus. Hopelijk wordt dit zo snel mogelijk aangepast en ook goedgekeurd door Bloso. We laten iets weten wanneer het zo laat is.
Zij hebben mij ook beloofd om iets te doen aan de vele door de zon afgeschenen pijltjes.
Voor opmerkingen over het Blosoparcours Klein-Brabant (= Bornem, maar ook Sint-Amands en Puurs!)kan je richten naar de sportdienst van Sint-Amands, Sporthal - Sportlaan 7 te 2890 Sint-Amands, Tel. & fax 052 33 64 13 of e-mail: sportdienst@sint-amands.be

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands
Van: Marc De Wit Ingegeven op: 23-may-2003 Gereden op: 20-may-2003
Met twee hebben we de blauwe, groene en rode route af gereden, prima parcour zowel voor de nieweling als de gevorderde.
Op de groene route ontbreken wel enkele pijltjes ofwel was dit een oud gedeelte van de route, dit ter hoogte van de gesloten ijzerwinkel bij het oversteken van een grotere baan.
De rode route is zeer leuk om te toe alleen spijtig dat het laatste gedeelte zoveel verharde wegen bevat.
In allegeval een route die ik iedereen kan aanbevelen wij hebben een zeer leuke sportieve dag gehad en zijn zeer hartelijke ontvangen geweest door de inwoners van Witgoor, het was de verplaatsing zeker waard.
P.S. de telefoon nummer van cafe de KOEREL (meer dan een bezoek waard)014 37 11 85 i.p.v. 015/37 11 55.
Groetjes
Marc
Van: Stijnie Ingegeven op: 21-may-2003 Gereden op: 21-may-2003
Dag allemaal!
Ik heb een klein vraagje,
"Michel Maes" zegt dat de route rond bornem prachtig is, 95% zijn wegeltjes in bossen, singletrack.... prachtig dus.
Maar "Dirkske" zegt, dat er bijna geen bossen zijn, geen singletracks...en hij zegt ook dat er enorm veel asfaltwegen in zitten??????
wie heeft er ni eigenlijk gelijk?
Ik ben zelf van Sint-niklaas en ga dus meestal in waasmunster.Maar als "Dirkske" gelijk heeft, dan blijf ik daar wel weg.Als "Michel Maes" gelijk heeft, dan sta ik daar volgende week met men fietske hoor!

Ik hoop dat er rap iemand antwoordt....
Bedankt al!

Groeten
Van: Peter De Ceulaer Ingegeven op: 19-may-2003 Gereden op: 18-may-2003
Rood en groen gereden, startplaats Camping Floreal. Fantastisch parcours : in het Antwerpse "as good as it gets", afwisselend bosstraatjes en modderpadjes, zandwegen en kronkelende singletracks door het bos. Ook een beetje meer hoogteverschillen dan je zou verwachten in dit deel vh land. We zijn inderdaad ook het spoor bijster geraakt in het rode deel. We waren zelfs bijna lusjes aan het rijden : als je voorbij een begraafplaats komt (aan je rechterzijde), beneden aan de afdaling staan twee pijltjes : een eerste wijst links, een tweede rechts ! Rechts brengt je terug op het baantje naast de spoorlijn.
Ondanks die probleemjes toch rot geamuseerd. Halverweg het rode parcours is er een houten uitkijktoren, onderaan een cafe/terras en wat picnictafels. De toren beklimmen kost 0.70 Euro, maar biedt een adembenemend panorama. Hier ga ik zeker blauw nog uitproberen !
Van: Van Steenbergen Jan Ingegeven op: 16-may-2003 Gereden op: 16-may-2003
Ik doe zowel de groene, blauwe als rode piste wekelijks.
En moet zeggen dat de bewegwijzering perfect in orde is.
Een lust om deze tour te rijden.
Proficiat jongens!
Van: Sari Indrawati Swinnen Ingegeven op: 15-may-2003 Gereden op: 15-may-2003
Op zondag 11 mei 2003 heb ik de volledige tocht van 38 km gereden. Het was niet gemakkelijk om de start te vinden. Ik heb heel wat moeten draaien en keren om er uiteindelijk bij te komen. Er was één of ander wielerwedstrijd gaande. De wegen waren volledig geblokkeerd, rare blikken van mensen moeten doorstaan. En maar tussenwringen.
Wat me deze keer opviel aan deze route, was dat de bewegwijzering nu in de tegenovergestelde richting staat aangegeven en gewijzigd. Geen problemen gehad met de bewegwijzering. Maar ik raad u aan niet te vertrekken vanuit Herentals. Daar was het vertrek heel onduidelijk. De beste startplaats vind ik bij camping Floreal.
De route zelf vond ik niet echt interessant. Het waren wel wat singletracks en bochtwerk vooral op de groene route. De rode route had niks moeilijkheidsgraad. De blauwe route trok me het meeste aan.
Het enige wat ik Bloso nog duidelijk wil maken ,is dat het niet verantwoord is de wandelaars toe te laten hun hond los te lopen. Dat kan niet.Van: test Ingegeven op: 2-may-2003 Gereden op: 2-apr-2003
de
Van: Dirkse Ingegeven op: 26-feb-2003 Gereden op: 25-feb-2003
23/02/2003, een stralende zon, niet te koud en al weken geen regen gezien. En wij overslapen ons toch wel zeker. Daarom hebben we voor de tocht in Bornem gekozen, die ligt in de buurt. Ik ben niet zo gek op dit parcours want geen bos of helling en nauwelijks een singletrack. De enige uitdaging is de afstand. Bijna de helft van de tijd rijdt je dan nog over asfalt ook. Achteraf ben ik toch wel een beetje blij dat er zoveel verharde stukken inzitten. De onverharde zijn namelijk volledig stukgereden door traktoren en ander landbouwerstuig. Men heeft hier waarschijnlijk weinig alternatieven, maar ik vind het evengoed spijtig. Een pluspunt is dan weer dat de bepijling erg goed is. Nergens hebben we er eentje gemist, al staan ze hier en daar wel verborgen achter een verkeerslicht of een gekapte boom. De sportdienst van Bornem verdient hiervoor trouwens een pluim, of toch één van de ambtenaren aldaar. We komen deze man tegen op de rode route waar hij de verdwenen pijlen zonodig terugzet. De pijltjes die hun kleur kwijtraken en moeilijker leesbaar zijn vervangt hij. Om hiervoor je vrije zondag op te geven, chapeau hoor!
Van: Gino De Wilde Ingegeven op: 2-feb-2003 Gereden op: 26-jan-2003
26.01.2003:
Zijn gisteren na rit langs Schelde in St. Amands beland, waar we de rode route gevolgd hebben,in regen en koude. Goed, vlotte gemakkelijke tocht, goed bewegwijzerd, nog steed 1 pijltje aan achterkant van paaltje. Mogelijkheid tot douchen in sporthal in St.Amands.
We doen deze zomer de 3 lussen zeker!
Van: Philip Rademakers Ingegeven op: 2-jan-2003 Gereden op: 7-dec-2002
Met de voorspelde koude stond vandaag het eerste echte "wintertochtje" op het programma: het Bloso parcours van Bornem. Keuze uit 25/50/71 km. We (Frank en ik) besloten voor de 50 km te gaan en dan bij aankomst eventueel nog de blauwe lus erbij te doen. Vertrek gaat aan het sportcentrum in Bornem.

Het parcours loopt over veldwegen afgewisseld met asfalt verbindingsstukken. Alles vlak en omdat het al heel de week droog was geweest hadden we gedacht dat dit wel een ideaal parcours zou zijn: droge, verharde grond waar je goed door kan vlammen en de kou vergeten.
Maar het draaide toch lichtelijk anders uit. De eerste veldweg begint kurkdroog maar na een goeie 500m begint de modder. Ik zie een berijdbaar spoor helemaal aan de kant van het pad. Ik mispak mij compleet aan die modder, blijf met mijn stuur achter een boompje haken en smak, met mijn bakkes op de grond. Efkens groggie en broek al meteen nat.
Een deel van de veldwegen was inderdaad droog maar heel veel stukken nog water en modder. Ook veel tractoren die de paden compleet kapot hadden gereden en dan is het djoekelen geblazen. De combinatie van slechte paden, modder en water maakten de tocht dan ook zwaar. Gelukkig zijn er heel veel streepjes asfalt waar je wat kon recupereren en op een gelijkmatig tempo doorrijden.

Er stond vaak ook een striemende noordoostenwind wat niet bevorderlijk was voor het warmte (of koude) gevoel.
In de laatste 5km kregen we dan nog het allervettigste stuk te verteren. Een kilometer of twee bijna letterlijk door het water in wat - normaliter - een heel mooi natuurgebied is. Hier lag zelfs geen modder: het was gewoon "drek". Onze vrienden :-( de ruiters en de 4x4 boys hadden heel het pad kapot gereden. What can I say: f**k them!

Wij waren wreed content van na 50km opnieuw bij de wagen te staan en vermoeid genoeg om de extra lus van 21 km niet meer te maken.
De bepeiling van het parcours was nagenoeg volledig in orde. Ik had deze tocht al eens in de zomer gereden en toen ontbraken er pijltjes op plaatsen waar er nu wel weer stonden. Er wordt door Bloso blijkbaar toch wel moeite gedaan om die bepeiling te onderhouden.
Van: Rudi Zeelmaekers Ingegeven op: 2-oct-2002 Gereden op: 2-oct-2002
Ik heb op woensdagavond 2 oktober 2002 de rode route gedaan.<br>
Geen enkel pijltje ontbrak maar doordat ik waarschijnlijk niet altijd oog voor de pijltjes had ben ik toch zo een 4 keer verkeerd gereden. Er is ook een plaats waar de rode pijl op de achterkant van een paaltje is aangebracht. enkele pijltjes hangen los en dat zorgt soms wel eens voor verwarring. Ik denk dat ik binnenkort deze route nog eens ga doen gewapend met schroefjes en rode stift zodat de loshangende plaatjes weer vasthangen en de afgebleekte pijltjes weer zichtbaar zullen zijn. Deze route is ideaal voor beginners (bij droog weer toch). Bij regenweer kunnen de veldwegen er waarschijnlijk zeer zwaar bij liggen. <br>
Het is een vlakke omloop met veel asfalt in 't begin (iets teveel). bij regenweer zal je dit waarschijnlijk niet zo erg vinden dat je eens af en toe kan doortrappen op een verhard stukje. Ook zijn er plaatsen waar wel veel stenen en vooral losse tegels of klinkers liggen. lekkebandgevaar. De rode route wordt naar het einde toe wel plezanter gezien dat deel je door de velden brengt. Leuke omloop om s een keertje te doen. Het is een snelle route die je zeker binnen het uur krijgt afgewerkt tenzij je zoals mij af en toe verkeerd rijdt. Bij regenweer en drassige veldwegen zal je er waarschijnlijk wel wat langer over doen. Grote minpunt aan deze route is dat je qua behendigheid niet echt handig hoeft te zijn en helaas in dit vlakke gebied 0 % hellingen.<br>
Toch een route die je eens moet doen want er zijn wel stukken bij waar je plezier aan beleeft.
Van: Eddy De Roover Ingegeven op: 14-jul-2002 Gereden op: 14-jul-2002
14 juli 2002. Voor de tweede maal dit jaar de blauwe route gereden.Twee pijltjes ontbraken,Kreweg(Ruisbroek) en F.Leroystr.(Liezele).Verrder is aan de bewegwijzering gewerkt,paaltjes rechtgezet en bordjes vervangen.Nog enkele zijn afgebleekt door de zon,en sommige staan wel op een ongelukkige plaats.Voor de vroege vogels onder ons,die voor de gesloten poort van sporthal Vrijhals staan, verteld een A4-tje links op de afsluiting, hoe je op de route komt.Mischien kan dit iets groter? Verder een mooie route,doen!
Van: Philip Rademakers Ingegeven op: 21-apr-2002 Gereden op: 21-apr-2002
Vandaag (<b>21 april 2002</b>) Bornem gereden. Groen + blauw + rood. Totaal zo'n 73 km, alles plat.<br>
Ik vond het een klein beetje saai. Steeds veldwegen met kiezels op. Veel stukken asfalt ertussen. Relatief weinig MTB gehalte. Af en toe een stukje bos. Wel heel mooi zijn de stukjes natuurreservaten waardoor je
af en toe fietst.<br>
Slechts 1 pijltje stond er niet. Als je van de rode route terug op de groene gaat (d.i. op een kruispunt van veldwegen naar links) dan komt dit enkele 100m uit op een T-stuk waar asfalt is. Daar moet je dus naar links. Voor de rest goede bepeiling (rechtdoor als er geen pijltje is).<br>
Aan de Scheldedijk was een klein stukje van de groene route onderbroken omdat ze daar schapen te grazen hadden gezet (je rijdt beneden langs de dijk). Je kon dan op de dijk gaan rijden (tussen de wielertoeristen :-( ) en dan een 100m verder opnieuw de dijk afrijden naar rechts.<br>
<br>
De route lag er volledig droog bij (zelfs met de regen van de voorbije week).
<br>
Enfin, met het mooie weer vandaag al bij al een geslaagde rit.
Van: Robin Van Lent Ingegeven op: 7-apr-2002 Gereden op: 7-apr-2002
07-04-2002:<br>
De groene en rode route gereden,
<br>
Ik heb op deze 2 routes maar 2 pijltjes gemist, blijkbaar is alles daar weer vernieuwd (sommige pijltjes zijn wel gebleekt door de zon, maar al bij al konden we onze weg makkelijk vinden)
<br>
De routes lagen er zeer droog bij, zeer snel parcours, op sommige plekken heel mul zand.
<br>
Op de groene route wel opletten voor steengruis dat in putten is gestort door lokale vissers (laatste deel), hier kan je makkelijk op lekrijden.
<br>
Gezien het weer en de mooie omgeving vind ik dit een leuke recreatieve tocht.
Van: Bram Van Hoyweghen Ingegeven op: 15-jul-2001 Gereden op: 15-jul-2001
Deze zomer probeerde ik een aantal maal om de BLOSO route in Bornem (Antwerpen) te rijden. Dit bleek echter onbegonnen werk, op de verschillende routes was het een zoektocht naar pijltjes. Waarna het een zoektocht huiswaarts was. Dit vind ik wel jammer omdat ik in de omgeving woonachtig ben en het wel een mooie streek vind
Van: Peter & Martine Goossens Ingegeven op: 26-apr-2001 Gereden op: 26-apr-2001
26/04/2001: Een mooie combinatie route van blauw + rood + blauw.
Eén enkel probleem met de route aanduiding. Maar met een beetje zin voor avontuur is dit heuvel snel opgelost. Een prachtige streek met enkele bezienswaardigheden.

Laatste gedeelte van de blauwe route is iets teveel geasfalteerd.
Van: Xavier Depauw Ingegeven op: 15-apr-2001 Gereden op: 15-apr-2001
15/04/2001: Ik heb zondag 15 april de groene en blauwe route van Bornem gereden. Alhoewel er een aantal pijltjes verdwenen waren, zijn we er toch in geslaagd de route te vervolgen. Enkel de tweede helft van de groene route is veel off-road. De rest is nogal veel asfalt
Van: e Ingegeven op: 1-jan-2000 Gereden op: 11-nov-2000
testeeeer