Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "/customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/GPS/Lede_Blauw.gpx" in /customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/routedetail.php on line 245 Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "/customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/GPS/Lede_Rood.gpx" in /customers/0/d/8/grasoft.be/httpd.www/mtbroutes/routedetail.php on line 245
logo  
LedeLede
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? ,  Lede 

Lussen
rood blauw blauw+rood
19 km 32 kmGDBKMLGPX 32 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst , Lede Tel: ? Email:?
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
? ? ? ? ? ?
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: fred Ingegeven op: 8-sep-2019 Gereden op: 8-sep-2019
Deze ochtend blauwe lus gereden.
Alles goed aangegeven. Waarschijnlijk door de overwegende droogte van afgelopen weken, zeer goed bereidbaar, terwijl dit in de winter toch anders kan zin ;-)
Van: Jurgen B. Ingegeven op: 17-jun-2018 Gereden op: 17-jun-2018
Leuke route om te rijden. Verhouding off-road/Straatweg og fifty-fifty. Links en rechts mag er eens gemaaid worden rond de paaltjes waar de pijltjes op staan. Rode lus loopt ergens vast aan de achterkant van het Bloso centrum van Vlierzele.
Ideale beginners mtb route.
Mvg Jurgen.
Van: michel Ingegeven op: 1-nov-2017 Gereden op: 24-oct-2017
Mooie MTB route, maar wel moeilijk berijdbaar als het té nat is geweest.
Nu lag het perfect en ook prima bewegwijzerd. Zelf in het donker met mtb-verlichting vonden we makkelijk alle bordjes terug. Bedankt!!!
Van: tettenzot Ingegeven op: 29-sep-2017 Gereden op: 28-sep-2017
Zeer mooie tocht,perfecte bepijling! Het sportbestuur was daar heel goed behulpzaam,dikke pluim voor het bestuur.
Er waren op de tocht, mooie uitdagende stukken te beleven;bv.: het beekje met de waterval.
Onderweg heb ik een stortbui over mij gehad,maar dat stoorde mij niet.
Een goed parcour voor de conditie,herhaling vatbaar.
dank u wel.
Van: dirk Ingegeven op: 2-mar-2016 Gereden op: 29-feb-2016
ik denk ( of weet het zeker ) dat het parcours eens moet herbekeken worden ,
er zijn zeer veel verschillende slechte stukken in , die onberijdbaar zijn ,
dit zowel in de winter als ook in de zomermaanden .
een moeras , dat is het ook , op meerdere plaatsen .....( geen paden ).
ik heb er mijn fiets kapot gereden !
Van: sven everaerts Ingegeven op: 21-feb-2016 Gereden op: 21-feb-2016
blauwe route gereden : , veel wind op kop en bij het voorbije regenweer moeilijke te rijden off road paden , soms moeten afstappen ,
rode route : tweemaal verkeerd gereden aan de hopvelden , maar ook slecht berijdbaar
veel moto crossers die overal doorrijden en paden slechter maken
Van: Franscesco Ingegeven op: 14-apr-2015 Gereden op: 12-apr-2015
zondag deel van route gedaan.

het bos dat uitgeeft aan de overimpestraat is één grote plas geworden. Het zou 2 weken zeer warm moeten zijn om dat opgedroogd te krijgen. Bovendien zijn er boswerken geweest waardoor de eventuele paadjes tussen de bomen ook volledig in een modderpoel/waterpoel geschapen zijn

omleiding dringt hier op!
Van: Alex Ingegeven op: 4-sep-2014 Gereden op: 31-aug-2014
Zondag de grote (blauwe) lus gedaan, super rit.
ZEER veel offroad 60-70% is zeker niet onderschat, uitstekende bepijling, soms meerdere pijltjes om zeker geen verwarring te creëren. Enige nadeel was als het zwaar regent, naar het einde toe is het in een bos te doen waar je helaas niet door de plassen door kan op goeie snelheid. Nu op zich niks mis mee anders kun je maar op de baan gaan fietsen. Enkel stukken in bijna puur gras vind ik minder en zo waren er wel enkele.

Zeker een top rit, verveelde bijna nooit en enorm hoog off road percentage.
Van: Martekoo Ingegeven op: 22-apr-2014 Gereden op: 21-apr-2014
Prima uitgepijld (sommige pijltjes staan wel net na de splitsing ipv ervoor maar dat went snel). Het vlakke parcours is vanaf de start ah Blosogebouw te Vlierzele een aaneenschakeling van alle mogelijke types off roadbaantjes. In het begin min of meer met steenslag verharde brede tractorwegen gevolgd door nauwe wegeltjes al dan niet voorzien van kiezelverharding. Tot aan het sportcentrum te Lede zorgt dit voor een boeiend zeer afwisselend mtb-traject. Het laatste deel tussen de sporthal en Vlierzele is minder interessant maar een leuke bospassage verlicht het gemoed. Vooral als je in het bos de diepe uitgedroogde moddergroeven merkt en je u gelukkig acht dat gans het parcours er kurkdroog bijligt.
Van: Francis Ingegeven op: 8-apr-2013 Gereden op: 5-apr-2013
Vrijdag de Blauwe route gereden. Lag kurkdroog maar wel veel wind op kop. Gezien je veel langs open vlakte rijdt nogal last van gehad!
Bepijling was uitstekend. Wel 1x fout gereden omdat pijl gedraaid stond, heb hem dan weer goed gezet voor de volgende riders ;-)
Van: jerry Ingegeven op: 12-sep-2012 Gereden op: 11-sep-2012
de verdwenen pijltjes die waren terug geplaatst zijn blijkbaar opnieuw verdwenen, gisteren de rode route proberen rijden wat een echte ramp is.Op sommige plaatsen staan wel degelijk nog de paaltjes maar zijn de pijltjes verwijderd.
Van: franseco Ingegeven op: 14-jun-2012 Gereden op: 13-jun-2012
Gisteren de tour van lede gedaan. Terrein lag er redelijk goed bij, enkel in sommige bosstroken was het iets vettiger.

de verdwenen of verwijderde paaltjes staan er ondertussen terug, dus bewegwijzering is nu terug compleet
mooie afwisseling tussen bos, grindwegen en asfalt.
Van: Sven Ingegeven op: 10-may-2012 Gereden op: 9-may-2012
Gisteren nog eens de blauwe van Lede gereden. Door het vele regenweer van de laatste weken lag het er heel nat bij maar nog heel goed berijdbaar. Enkel in het bos, enkele kilometers na de sporthal, lag het te zwaar om door te rijden. Ik vind ze persoonlijk één van de mooiste routes uit die streek met veel singletracks ... een aanrader!
Van: Tom Ingegeven op: 29-aug-2010 Gereden op: 27-aug-2010
Leuke route die je voor jezelf zo zwaar kan maken als je wilt. In mijn geval vlakbij: 100m van parcours.
Van: Ivan Ingegeven op: 6-jul-2010 Gereden op: 4-jun-2010
Vorige Zondag met De Modderfokkers van Kalken de route van Lede gereden. We kwamen via Uitbergen en pikten in op de route, even voorbij De Boondocks. Het was een aangenaam ritje, met voor ons veel onbekend terrein. De bewegwijzering kon wel beter. Een paar keer eentje gemist, en toch vaak moeten zoeken. Waarom de pijltjes niet voor de splitsing i.p.v. erna. Toch genoten van de uitstap en komen zeker terug.
Van: Stef Ingegeven op: 19-jun-2010 Gereden op: 18-jun-2010
Leuke route al een paar keer gedaan aangezien ik van in lede ben.
Route
geen techniek van toepassing is wel spijtig maar kan je kan er een snelle ronde uithalen
grtz
Van: Frank Ingegeven op: 1-may-2010 Gereden op: 18-jan-2010
Bikers,

Het is al een tijdje geleden, dat deze achter de rug ligt en voor het eerst gereden werd. Lede kende ik redelijk, maar toch niet alle hoekjes en steegjes.

Te midden van het 1ste of 2de winteroffensief werd Bloso Lede gereden, met een zonnetje bij -4°C en nog vele ijsplekken en besneeuwde toestanden... en ik moet zeggen, de route heeft me toen niet bekoord.
Het winterweer had zijn stempel gezet op de velden waardoor het gevaarlijk rijden was, dikwijls moeten afstappen en hoegenaamd geen vaart in de route.
Baggerstroken voor Suikerstraat, Solegem, bosje richting Erpe, linkeroever van de Molenbeek in Impe, enfin diegene die het in winterse omstandigheden tof en leuk vinden/vonden even goede vrienden.
Ook de uitpijling vond ik toen niet je datje, op plaatsen waar je iets mocht verwachten van blosopijl stond er niks of op een merkwaardige plek.( Papegem bushokje ?!...etc)
Ik dacht toen, moest dit nu een TT geweest zijn dan keerde ik al na paar km terug.
Het zal wel aan mij gelegen zijn, maar meen al dezelfde klokken gehoord te hebben.
De bevroren voor-derailleur namen we er toen maar gratis bij.

Maar dit wil niet zeggen, dat ze in de zomerperiode wel plezant rijden zal zijn. Zeker weten ! Marathon kms kan je ondertussen koppelen met de nieuwe Bloso Wichelen en de reeds bestaande Wetteren en Sint Lievenshoutemroutes.

Eerlijk zeggen dat ze er in Wichelen/Serskamp de beste veldwegen hebben uitgehaald, met als gevolg een heel hoog offroad % (75+) Enkel oppassen met aanpalende lussen (Blauw Lede Rood en Groen Wetteren)
Have fun

Frank
Van: Patrick Ingegeven op: 23-apr-2010 Gereden op: 23-apr-2010
Vandaag deze route gedeeltelijk gereden vanaf Impe, althans dat was de bedoeling...Reeds in Papegem liep het mis. Je komt uit het veld, je moet volgens het pijltje naar links en dan mag je zoeken. Uiteindelijk via één van de zijstraten toch weer op parcours gekomen, was eigenlijk toeval. Dan bijna een km langs de N9 gereden om vervolgens weer in 't veld te komen. Daarna liep het opnieuw fout, plots kwam ik ook pijltjes met andere kleuren tegen, en op een gegeven moment geen pijltjes meer. Uiteindelijk mijn zoektocht gestopt.
Deze route heeft misschien wel toffe stukken, er ontbreken te veel pijltjes om het nog aangenaam fietsen te noemen. Zo lang is deze toch nog niet in kaart gebracht?
Nu is alles kurkdroog, maar heb enkele stukken gezien waar je met regenweer vermoedelijk enkel te voet door komt met je enkels in de modder.
Op weg naar huis nog een stukje van de route gereden, nog een bordje gezien volledig verscholen in een haag. Vraag me af hoeveel er daar al rechtdoor zijn gegaan ipv rechts af (naast bosje).
Conclusie: kan veel beter.
Van: djaro Ingegeven op: 11-apr-2010 Gereden op: 23-mar-2010
ik heb gans de tour gereden.het begon al slecht er waren werken dus je kon niet door heb besloten het bord te negeren even later kwam ik aan de werken en heb even op het land van een boer moeten rijden (elke mountenbiker kan het het is gewoon een klein stukje aarde dat je in moet)dan heb ik doorgereden uitijndelijk stond een pijl naar rechts maar dat bleek verkeerd (het was een lus en het andere plakaatje was weg)na lang zoeken toch gevonden dan heb ik 4.5 km goed gereden en dan moest ik rond een molen rijden maar dat was een slimme dat het bord uit de grond had gehaald en daar geplaatst zo dat iedereen rond zijn molen zou rijden uiteindelijk toch gevonden ik zou dit parcour niet promoten er komt niets van hellingen in het zijn gewoon een beetje kleine aarde wegjes dat je op rijdt