logo  
PuttePutte
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Parochiezaal Kerkhoflei, 2580 Putte-Grasheide 
Sporthal Kleine Boom Mechelbaan 604, 2580 Putte 

Lussen
blauw
29 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst , Putte Tel: 015/25.33.70 Email:sportdienst@putte.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietsen Wynants L., Mechelbaan 478, 2580 Putte, Tel: 015/76.05.05
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Parochiezaal ja ja nee nee nee
Sporthal Kleine Boom ja ja ja ja (op aanvraag) ja (op aanvraag)
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: jim Ingegeven op: 25-apr-2020 Gereden op: 25-apr-2020
vandaag nog is na elke jaren de blozo van putte gedaan
slechtste route ooit.
veel baan en als er bos is of zandpad laten ze mooie tracks liggen die ik bij gedaan heb
aan sporthal klein boom een paaltje afgroken door een afgehakte boom en de gemeente heeft die boom afgezaagd en het goede niet terug gemonteerd.naargelang de gemeente hal daar zelf zit achter de sporthal
de paaltjes slecht aangegeven
deze route kan ik beschrijven om met familie erop uit te trekken
mvgr Jim
Van: Sam Ingegeven op: 22-feb-2019 Gereden op: 27-dec-2018
Heel veel asfalt en matige tot slechte bewegwijzering. Meermaals fout gereden. Stukken van de toer onbewust overgeslagen hierdoor.
Ook pijltjes in dubbele richtingen, waardoor het helemaal niet duidelijk is.
Uiteindelijk maar 25,6km gedaan ipv 29, mét veel extra km's door het terug omkeren, straatjes in/uit,...
Van: kurt Ingegeven op: 16-sep-2016 Gereden op: 15-sep-2016
deze route heeft veel te veel asfalt maar heb deze tour gekopeld aan die van bonheiden die tour is echtde moeite dan
Van: Jitser en Sven Ingegeven op: 31-jul-2016 Gereden op: 16-jul-2016
Al enkele keren deze toer gereden en eindelijk is het gelukt deze volledig uit te rijden zonder te missen.
Eenvoudige tocht, maar in eigen dorp is het wel lekker makkelijk om terug "in vorm" te komen, waarbij de zoon me tracht te helpen.

Vrij veel verharde wegen, maar er zijn drassige stukken bij die ons niet in 1 keer lukten, lekker vettig en plezant.
Tof dat ze er zo een tocht in de buurt is, leer je ook je buurt nog wat beter kennen.

Geen tocht denk ik voor de zeer geoefende rijder of je moest als doel hebben je snelheid op te drijven.
Van: Christophe Ingegeven op: 8-may-2016 Gereden op: 1-may-2016
Een route waar weinig uitleg bij nodig is. Ideaal om op een avondje nog een uurtje of 2 te gaan rijden zonder diep in het rood te moeten gaan, maar meer ook niet. Hoogteverschillen zijn er niet en de offroad stukken beperken zich tot een 'boswegje' achter tuinen of een veld.

Bijkomend is de bewegwijzering niet altijd even goed, maar verder wel een deftige route

Zou de moeite nemen om dan iéts verder te rijden naar Bonheiden!
Van: Bert Bekker Ingegeven op: 1-feb-2015 Gereden op: 11-jan-2015
wat een leuke route, na meerdere keren gereden te hebben zie je links en rechts ook een aantal uitdagende singletracks liggen die absolute mee moet pakken. Ook de stukken richting Huijbergen zijn aan te bevelen.
Van: Ineke Ingegeven op: 10-nov-2014 Gereden op: 2-nov-2014
Leuke route, vooral kleine paadjes door de velden. Niet echt hoogteverschillen.
In de bewoonde delen moet je goed uitkijken om de pijltjes niet te missen. Het parcours is wel goed aangegeven.
Van: jake Ingegeven op: 17-jan-2014 Gereden op: 16-jan-2014
Bepijling was best ok,vlak parcour,weinig bos.
Van: David Ingegeven op: 29-nov-2013 Gereden op: 29-nov-2013
Toer Putte volledig uitgereden was redelijke gemakkelijke route, weinig off road. Bepijling was overal aanwezig was soms juist goed kijken want je bent er snel voorbij
Van: Jim Ingegeven op: 6-aug-2012 Gereden op: 1-aug-2012
op woensdag voor de middag ben ik met men broer een mtb-toerke gaan doen in putte,wij zijn er in beersel opgegaan omdat wij van Heultje zijn.aan de zag en de preterij zijn wij op het parcour gegaan richting grasheide,veel mooie landelijke wegen maar echt mtb is het niet,in heerkenslei zijn we het bos ingegaan(mooi stukje bos maar vlug voorbij)naar de tintstr.en verder op naar de eikenstr.naar heuvel en voorbij de bocht staan rechts van u paarden+stallen,op het einde staat geen plaatje maar het is precies dat je rechtdoor moet omdat er een zandweg is,maar links bergop vind je wel een plaatje richting mechelsebaan in putte.wij zijn aan de lichten rechtdoor gereden de spoelstr.in maar je kan ook links en kom je op de zefde weg.
Van: mario Ingegeven op: 19-jul-2011 Gereden op: 18-jul-2011
Als beginnend MB vond ik dit toch een geslacht parcours. Misschien te weinig off road. Ik heb jaren in putte gewoond en toch kwam ik nog op verrassende plaatsjes. In de tinstraat lagen er een paar paaltjes op de grond (maar er zijn werken aan) Ook aan visclub het ven lag er eentje tegen de grond maar verder was alles duidelijk aangegeven.
Van: sven Ingegeven op: 16-jun-2011 Gereden op: 15-jun-2011
grotendeels kan ik me wel vinden in de commentaren, maar je kan niets gebruiken als het niet aanwezig is. ik vind dat de ontwerpers hier gedaan hebben wat ze moeten doen, alle aanwezige paadjes zo nuttig mogelijk gebruiken. het is idd een makkelijk parcours en het idee om het eens met de kindjes te doen vind ik ook niet gek! verder kan ik er in Beerzel, de woonplaats, aan beginnen en is het na ettelijke jaren van inactiviteit een leuk uurtje tussendoor om eens lekker uit te waaien en toch wat te crossen. mij zien ze hier nog veel terug, tis immers makkelijk genoeg om van thuis uit te kunnen vertrekken en na max 1,5u terug thuis te zijn, ideaal als toch dat kleine beetje extra beweging :-)
Van: Mierox Ingegeven op: 16-nov-2009 Gereden op: 27-oct-2009
Op 27/10 toch nog eens op m'n eentje Bonheiden en Putte gecombineerd omdat we vorige keer enkele keren verkeerd gereden waren.Nu alles juist dus het lag aan ons want de parcours zijn perfect afgepijld. Putte zal toch de laatste keer zijn geweest en Bonheiden alleen nog eens gecombineerd met Haacht want eigenlijk zijn dit toch geen volwaardige mountainbikeparcours.
Van: Mierox Ingegeven op: 1-oct-2009 Gereden op: 29-sep-2009
Op dinsdag 29/09 de Bloso toeren Bonheiden en Putte gecombineerd om zo aan 55 km te geraken. Bonheiden is iets beter omdat de bosstukken soms leuke singletracks zijn. Putte is eentonig. In beide toeren zit veel te veel macadam om het een mountainbikeparcours te kunnen noemen vind ik. Wel goed afgepijld, ook omdat ze nog beiden recent zijn. Soms mis je toch een pijltje omdat je gewoon te snel kunt rijden maar om kms af te malen is het ideaal. Putte zal me toch niet meer zien denk ik en Bonheiden alleen maar om eens te combineren met Haacht.
Van: nick Ingegeven op: 10-aug-2009 Gereden op: 10-aug-2009
de route is heel slecht aan gegeve
Van: Mattijs Op de Beeck Ingegeven op: 7-aug-2009 Gereden op: 7-aug-2009
Als inwoner van Putte vond ik het wel mooi een mtb-parcours in de achtertuin. Ideaal ook om mijn mtb (ik ben een beginner) eens te testen. Toch wel een goede toer om kilometers op te doen. Goed bewegwijzerd, alleen aan de korfbal klein stukje bos gemist. Het blijft toch veel verharde weg, wel een mooi stuk in Grasheideal blijft ook de offroad weinig uitdagend. Waarschijnlijk ook door het zeer goede weer van de laatste dagen lag alles er kei-hard bij met het nodige hotsen en botsen tot gevolg. Maar al bij al ben ik als inwoner van Putte toch op plaatsen geweest waar ik nog niet geweest was.
Van: koen Ingegeven op: 27-jul-2009 Gereden op: 27-jul-2009


Het Bloso-pijltje is ondertussen aangepast zodat je meteen terug op de route komt (zonder de passage door het Weyneshof).
Enkel jammer dat dit stuk afgesloten is.
Van: Ben Ingegeven op: 26-jul-2009 Gereden op: 26-jul-2009
Wij hebben deze route al meerdere keren gereden maar sinds een paar weken is er een stuk ter hoogte van het Weyneshof(event-en teambuilding bos) door de Weyneshof VZW versperd. Wegens vandalisme staat er op een bordje te lezen. Hopelijk wordt deze route dan ook zo snel mogelijk aangepast vermits het niet echt leuk is van het plannetje te moeten boven halen om te weten hoe je verder moet! Nu is het wel eenvoudig vermits je automatisch terug op de route komt als je rechtdoor blijft rijden! Spijtig dat zulke verenigingen eenzijdig beslissingen nemen zonder deze te overlegggen of minstens door te geven aan de sportdienst! Anderzijds blijft het toch een leuke route die je best zwaar kan maken indien je de gemiddelde snelheid optrekt tot bv 32km/uur !! :-)
Grtjs Ben
Van: De mannen Ingegeven op: 17-feb-2009 Gereden op: 7-feb-2009
De route is vrij vlak, maar voldoende afwisselend. De bewegwijzering is goed, maar soms staan de wijzertjes aan de andere kant van de baan! Opletten dus. Maar dat maakt het tochtje ook wel leuk… Niet te zwaar, goede training.
Van: Dirk Ingegeven op: 1-feb-2009 Gereden op: 1-feb-2009
Mooie route. Vlak, maar wat wil je. Als je in Putte op een stoel gaat staan dan kan je de Ardennen zien.
Toch meer off-road dan sommigen beweren. Je moet natuurlijk de pijltjes volgen ... Was toch niet altijd evident. Aan de Tinstraat staat een bordje links aan de overkant van de baan (is drukke weg) om aan te geven dat je rechts moet afslaan ('Ooievaarsnest'). Aan de Vogelstraat staat er een bordje in een linker zijstraat. Een vooraankondiging zou niet slecht zijn. Maar verder staan de pijltjes waar ze moeten staan.
Het was bar koud en alles lag beton hard. Na wat regen moeten de zanderige stukjes er toch modderachtig bijliggen. Voor de liefhebbers.
Van: stijn Ingegeven op: 1-dec-2008 Gereden op: 1-dec-2008
vandaag toer gereden , maar ik heb belange niet alles gedaan nu ik achteraf het kaartje bekijk !!
moet dus ergens een pijl gemist hebben !!!
ik had volgens mij ook wel geluk dat het heel slijk was , want anders zou dit een te gemakkelijk tochtje eijn
swat , een goei tussendoortje
Van: Janik Ingegeven op: 30-nov-2008 Gereden op: 29-nov-2008
Een MTB-route vlak bij huis, daar zat ik al lang op te wachten. De 13 km langs overwegend grote wegen om aan de start te geraken, nam ik er maar voor lief bij. Toch fietste ik achteraf enigszins teleurgesteld huiswaarts. De route zelf is zeker niet mis, maar je zou je kunnen afvragen wat ze met MTB'en te maken heeft. Bloso claimt een off-road percentage van 42%, maar daar valt volgens mij wel op af te dingen, evenals op de afstand. De folder vermeldt 29 km, maar volgens mijn realistisch afgestelde Polar waren het er zeker 5 minder (of ik moet ergens eens lusje gemist hebben).
De off-road stukken stellen, een enkele uitzondering daar gelaten, niet echt veel voor : veel brede karresporen met hier en daar een spat modder. Links en rechts wordt er wel eens een gerieflijke singletrack opgeduikeld, maar toch veel te weinig voor iets wat claimt een MTB-route te zijn. Het meeste avontuurlijke stuk van de route betrof een smal maar goed bereidbaar paadje naast een vervaarlijk lonkende prikkeldraad. Dan weet je het wel...
Al bij al denk ik wel dat dit een leuke route is voor bv. ouders met jonge kinderen die een gezamenlijk ritje willen maken of de kids eens willen laten proeven van MTB'en. Maar de die-hard bosfietser checkt volgens mij beter de gekende adresjes.
Van: Jorn Ingegeven op: 28-jul-2008 Gereden op: 23-jul-2008
Ben hier vorige week gaan rijden, is best wel een aangenaam toertje voor als je in de buurt woont, ik kwam echter van Merksem, daar is het niet goed genoeg voor om zo ver te rijden.

Enkele opmerking over de route:


- De GPS tracks hier op de site kloppen niet in het begin van de route, het parcours is aangepast aan de start. (iemand van de sporthal kwam melden dat er iemand lastig deed omdat het parcours over zen weiland ging)
- als je aan de sporthal vertrekt richting grote baan, niet oversteken, maar op het fietspad in tegengestelde richting blijven rijden, anders mis jet het eerste bordje om links af te slaan
- op een bepaald moment kom je op een grote baan en zou je als je de pijltjes volgt op de baan (waar een fietspad naast ligt) een rotonde voor auto's moeten nemen om dan direct terug af te slaan naar links, gelieve de pijltjes zo te plaatsen dat de fietsers vanzelf het fietspad nemen.
Van: Thomas Ingegeven op: 25-jul-2008 Gereden op: 23-may-2008
We zullen de eerste dan maar zijn om commentaar te geven.
Wel, dit is eentje om niet al te snel meer terug te rijden. Geen enkele uitdaging is te bespeuren in dit parcours. Zeker niet bij droog weer.
Dus niet echt een mountainbikeroute te noemen.
Veel valt er in de omgeving niet te bespeuren, maar heeft het dan wel zin om er een bloso route te creëren. Zeker wanneer men weet dat rotselaar en aarschot niet echt ver liggen.