logo  
BorgloonBorgloon
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Sporthal Sint Rochuslaan 12, 3840 Borgloon 

Lussen
groen zwart
19 kmGPX 38.5 kmGPX
Verbinding(en) tussen routes
verbinding Borgloon-Tongeren
1.7 kmGPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal ja ja ja ja ja
Opmerking
Behoort tot de Euregio netwerk
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Ruben Ingegeven op: 26-feb-2020 Gereden op: 16-feb-2020
Ik heb deze route onlangs gereden op een nat parcours. Naar mijn mening komen de enige technische stukken van enkele modderige landwegen.
Er lopen vershillende bloso-routes door dit gebied. Je moet de GPS goed in de gaten houden of je volgt per ongeluk een andere route. Op het steile stuk dat op de Romeinse weg uitkomt staan de pijltjes verkeerd of het zijn pijltjes van een andere route.
Er is inderdaad veel beton maar het landschap is prachtig.

Ik kom zeker terug met de gravelbike. Het parcours ideaal om weg af te wisselen met veld/gravel.
Van: Frederiek Ingegeven op: 7-aug-2017 Gereden op: 6-aug-2017
Na een paar jaar dit parcour nog eens gedaan.

Vastgesteld dat er inderdaad veel beton is bijgekomen. Jammer maar helaas. (aan de ontwerpers van de route: "zijn er alternatieven mogelijk?")

Bepijling is hier en daar ook niet meer 100% onder meer ook door die vele werken vermoed ik.

Het blijft een mooi parcours (uitzichten!), toch nog mooie off-road stukken maar minder dan vroeger, maar wie op zoek is naar iets technisch moet hier niet zijn.
Van: Marjanne en Kees Ingegeven op: 6-may-2016 Gereden op: 5-may-2016
Gisteren de zwarte route gereden. Wat een tegenvaller! Wel mooie uitzichten, maar inderdaad, dit is geen MTB-route meer. Steeds mee betonwegen, die tourfietsers en wandelaars door de Haspengouw leiden. De MTB-er heeft het nakijken. Op een paar plaatsen paaltjes met bewegwijzering verdwenen wegens werkzaamheden aan nog meer betonwegen. Een keer bijna een half uur gezocht. Klopt dus niet meer dat 61% off road is, percentage ligt dichter bij 25%. Jammer, hoor.
Van: Patrick Ingegeven op: 11-oct-2015 Gereden op: 11-oct-2015
Zwarte route gereden, redelijk pittige stukjes in. Spijtig dat op verschillende plaatsen door wegenwerken de bewegwijzering volledig verdwenen is. Enkele keren moeten zoeken.
Van: Steven Ingegeven op: 27-sep-2015 Gereden op: 27-sep-2015
Vandaag de zwarte route gereden. Er lag veel modder, maar dat hoort bij mountainbiken :-)
Mooie route, vele mooie uitzichten, enkele leuke klimmetjes, af en toe een stukje op verharde weg, in het begin redelijk wat geploeterd door de modder, daarna viel het goed mee.
Een aanrader voor beginners met een beetje ervaring.
Van: G.P Ingegeven op: 13-sep-2015 Gereden op: 13-sep-2015
Ben na een paar maanden weer het veld ingedoken met de mtb. De zwarte route rond borgloon mooie route met mooie wegen.
Maar tot mijn grote verbazing en teleurstelling moest ik vaststellen dat de route volledig vol beton liggen.
Waar gaat dit naartoe dit is geen mtb route meer!!!
Als dit zo verder gaat kan je met een racefiets gaan mtb.


Van: Michel Ingegeven op: 7-mar-2014 Gereden op: 7-mar-2014
Voormiddag voor de eerste maal de zwarte lus gereden. Ik vond het een zeer leuke route. Veel afwisseling tussen modderstroken (gelukkig al een beetje opgedroogd dankzij het iets drogere weer van de voorbije dagen), beetje verhard (niet overdreven, telkens je dacht dat het nu toch wat lang duurde, werd je getracteerd op een leuk off-road gedeelte), paar leuke klimmetjes (net niet te lang) en zelfs enkele kasseistroken. Zeker voor herhaling vatbaar.
Van: nico, kim en chelsea Ingegeven op: 16-feb-2014 Gereden op: 16-feb-2014
vandaag besloten om samen met onze 7 jarige dochter de groene route uit te proberen, goed vertrokken helaas even 1 pijltje gemist waardoor we eventjes hebben moeten zoeken maar daarna perfect aangeduid, is een ideale voorbereiding op het zwaardere werk, enkele mooie klimmetjes en afdalingen en met deze weersomstandigheden uiteraard veel modder en geploeter wat het extra moeilijk maakte voor onze dochter maar al bij al heeft ze dat super gedaan, af en toe eens moeten afstappen omdat het wat moeilijk was in de modder voor haar. wij ga deze route zeker nog eens doen zonder de dochter zodat we ons niet moeten inhouden en voluit kunnen gaan ook de zwarte route komt snel aan de beurt. super was wel de bike wash op de parking van de sporthal, wel zien dat je 50 cent bij hebt anders werkt het niet ;-) was een super leuk dagje
Van: tim Ingegeven op: 15-oct-2013 Gereden op: 15-oct-2013
net terug van de zwarte route, vettig maar prettig!!! toffe route om te doen maar de stukjes tussen de appelboomgaarden en het stukje naast het aardbijveld liggen er nu door het drukke traktor verkeer bij als ware modderpoelen
dit maakt de fun er echter niet minder op, ga het zeker nog eens over doen in de bloesemtijd!!!
Van: kim Ingegeven op: 15-sep-2012 Gereden op: 15-sep-2012
vandaag de groene route gereden. toch wel wat zwaardere klimmetjes in voor beginneling, en snelle afdalingen, bewegwijzering was heel goed kortom ik vond het een fijne route, volgende keer de zwarte tour eens proberen :)
Van: mtb1 Ingegeven op: 26-dec-2011 Gereden op: 25-dec-2011
Ik heb zondag de zwarte route afgewerkt of toch gedeeltelijk. Het lag er overal vrij modderig bij maar dit maakte het des te fijner ;). De pijltjes in de buurt van de sporthal zijn niet altijd even duidelijk. Ik neem de sporthal niet als vertrekpunt en had enkele ' plaatselijke rondes' nodig om de juiste zwarte pijlen te vinden om de route verder te zetten.
De klim naast het pas aangelegde wachtbekken is een fijne inspanning maar vrij saai met een mtb, mss de route van de betonnen weg afhalen en op dat stukje door het veld laten gaan?

Zeker een aanrader om te doen!
Van: Ken Hall Ingegeven op: 4-jun-2011 Gereden op: 4-jun-2011
Hallo

Vandaag de groene lus gereden ,het parcour was heel goed met wat stevige klimmetjes.Volgende keer de zwarte lus proberen .Alle pijltjes waren aanwezig.

Voor herhaling vatbaar

groetjes
Van: yannick Ingegeven op: 1-jun-2011 Gereden op: 29-may-2011
zwarte mtb toer gereden van borgloon.dit was niet mijn eerste keer dat ik deze heb gereden.vroeger kon je zeggen dat dit een mtb toer was, maar met al die verhardingen wat ze nu aangebracht hebben op deze route en omstreken twijfel ik er sterk aan dat dit nog 61% onverhard is.. pijltjes wel allemaal mooi aanwezig geen problemen gehad.
Van: Pertu Ingegeven op: 29-mar-2011 Gereden op: 29-mar-2011
Vandaag de korte route van Borgloon gereden (19km).
Zeer toffe route met veel onverhard, af en toe wat kasseistroken en een leuke afdaling (60km/u). Alle pijltjes waren aanwezig.
Van: frank Ingegeven op: 13-mar-2011 Gereden op: 9-mar-2011
Ik heb ook de groene route gereden. Als beginneling heb ik best afgezien. ;) Er zaten een paar korte, maar flinke klimmetjes tussen. De bewegwijzering was prima. Ik vind deze route toch iets uitdagender dan die van Wellen.
Van: rohnny Ingegeven op: 8-mar-2011 Gereden op: 8-mar-2011
Net de groene route gedaan 20 km,ideaal als startend mtb met mooie landschap en nodige klimmetjes en afdalingen,binnekort de zwarte !
Van: Tim Ingegeven op: 20-sep-2010 Gereden op: 19-sep-2010
Zondag de zwarte lus gereden. Leuk parcours, maar bijzonder zwaar door de vele slijkstroken, hoewel het niet zo hard geregend had de dagen voor de tocht. Een paar leuke klimmetjes, maar voornamelijk korte klimmetjes. Aan lange hellingen ontbreekt het hier wel. Net het omgekeerde bij de afdalingen. Lange, snelle afdalingen voldoende, alleen beperkt aantal korte technische afdalingen aanwezig.
Al bij al een bijzonder leuke tocht met als hoogtepunt de mooie vergezichten op de schitterende omgeving die je op verschillende momenten voorgeschoteld krijgt.

Bewegwijzering was zeker ok. Slechts 1 pijltje niet opgemerkt, maar voor de rest alles perfect bepijld! (wat niet gezegd kan worden van andere routes...)

Conclusie: voor herhaling vatbaar. Snelle tocht indien droog weer. Zwaar ploeteren indien slecht weer!
Van: Tom Ingegeven op: 6-jun-2010 Gereden op: 2-jun-2010
Eerst zwart gereden, ik denk dat er 3 pijltjes verdwenen zijn op deze route. Gps track is in orde die als backup kan worden gebruikt. Typische mtb route voor deze streek, daarna nog groen uitgereden maar dit is niet meer dan een verkorting van zwart en brengt dus weinig meerwaarde.
Van: Mark Ingegeven op: 3-may-2010 Gereden op: 30-apr-2010
Heb bij goed weer de zwarte lus gedaan.
Bloesemtijd, prachtig.
Heb sommige paden moeten zoeken omdat de landbouwers de wegen hadden omgeploegd. No problem. Sommige paaltjes zijn weg of liggen omver owv wegwerkzaamheden. Opletten dus, maar soms wijst het zich vanzelf uit.
Prachtige tocht maar bij regenweer waarschijnlijk zeer zwaar owv het slijk.
Van: Marc Ingegeven op: 22-feb-2010 Gereden op: 21-feb-2010
Ben Zondag de vaste route van Borgloon voor de eerste keer gaan crossen!!
Ja het was echt stoempen in de kleverige modder door de dooi die volledig aan de gang is.
Vertrokken aan de sporthal en de zwarte bepijling gevolgd +- 39km .
Bepijling was perfect geen enkelpijltje gemist en de route ongeveer een 32 km gevold tot het moment dat mijn makker vooraan lek reed hebben we besloten om langs de gewone wegen zo goed als mogelijk terug naar de sporthal te fietsen.
Er waren onderweg in het veld wel twee paaltje omver gereden door waarschijnlijk boeren met hun tractor maar hadden de paaltjes zo gelegd dat de bepijling alsnog zichtbaar was en de weg goed te volgen is .Ga deze rit zeker nog eens doen maar dan in andere weersomstandigheden. Droger ! Alstublieft voor de liefhebbers .
Van: biker 01 Ingegeven op: 8-oct-2009 Gereden op: 4-oct-2009
die netels is een terechte opmerking zij overwoekerde dit stuk wel heel fel ,we hebben ondertussen een bosmaaier in bruikleen kunnen hebben en hebben dit schoon gemaakt wat de bordjes betrefd die zouden moeten juist zijn regelmatig wordt dit gecontroleerd
wat je opmerking betreft van er niets aan doen daar ben je fout in als je moest weten wat voor tijd er in zo'n parcour gestoken wordt om te in orde te houden natuurlijk is het moeilijk om overal gelijk te zijn
Van: stijn Ingegeven op: 30-aug-2009 Gereden op: 25-aug-2009
vorige week het parcour van borgloon gereden.
en het viel enorm tegen!
na 1km werdt ik al terug richting sporthal gestuurd!
toen besloten om het parcour maar in de ander richting te rijden.
dit maal zag t er schitterend uit tot men aan een bosje kwam (en hier begon de mezerie) het leek wel of er nog nooit een mens geweest was,netels tot en met ,je zag het paatje heel niet meer!!
eenmaal voor bij deze JUNGEL waren de pijltjes opeens spoorloos
na veel kilometers en zoek werk kon men de draad weer op pikken maar nie lang.na enkele kilometers waren de pijltjes weer weg dit maal was het voor mij genoeg geweest en ben ik terug naar de sporthal gereden!!!!
wie dit parcour in orde moet houden doet er juist NIKS aan
het is een schanden dat men het parcour zo verwaarloost terwijl er iets schoon van te maken is
ik raad dit parcour af voor iedereen die van plan is het te rijden.
persoonlijk geef ik dit parcour een 1/10!!!!
Van: luc Ingegeven op: 30-aug-2009 Gereden op: 30-aug-2009
hallo ik heb vandaag het mtb parcour van Borgloon gereden het eerste stuk is heel goed in orden maar toen begon de problemen.
Ik ben moeten terug rijden naar de sporthal ik vond geen bordjes niet meer en had 60 km toen ik aan de sporthal aankwamen. Ik heb geen bordjes niet meer gezien vanaf jesseren ben daar door een stuk verwilder bos moeten gaan dat heel vol netels stond .als je dit een goed onderhouden parcour amai dan nog geluk dan in de toekomst toe .

groetjes luc
Van: pelter bos biker Ingegeven op: 3-jan-2009 Gereden op: 2-jan-2009
2 januari 2009 , iets van een -4 graden.
Ook een kaart gekocht in de sporthal van Borgloon.Eventueel douchen na de rit was mogelijk volgens de uitbater (inderdaad vriendelijke man).
Vertrokken om de gekombineerde tocht te doen , maar onderweg herziening gedaan en alleen de zwarte route aangehouden.Rede hiervoor was dat de ondergrond zo hard bevroren was dat het een redelijk technische rit geworden is . De stroken waar de modder normaal 10 cm dik is waren nu hard bevroren.Slechts één paaltje met bepijling was omgeploegd door een landbouwer.
We hebben ons goed geamuseerd , en komen in de zomer nog eens terug.
De bikewas instalatie bij de sporthal stond vermeld als defect.
Van: diederik Ingegeven op: 18-nov-2008 Gereden op: 16-nov-2008
zondag naar Borgloon gereden met de bedoeling een gecombineerd ritje te doen tussen Borgloon en Tongeren. De kaarten (10€) kochten we bij de uiterst vriendelijke concierge van de sporthal.
't was daar ééne grote moderpoel en het weer zat ook niet echt mee. Uiteindelijk een stuk van de zwarte route van Brogloon gedaan en met 24km en kilo's slijk in/aan de benen terug aan de sporthal geariveerd. (tot 13u kan je douchen op zondag)
't is daar een mooie omgeving maar het veele diepe slijk maakte het mountainbiken niet echt aangenaam. We komen er zeker nog eens terug als het wat droger is ...
Van: Stafke Ingegeven op: 29-oct-2008 Gereden op: 29-oct-2008
Ik ben eigenlijk niet goed mee ivm die stenen (van losse stenen tot bakstenen). Ik hoor hier dat iedereen het een tof parcour vind op de stenen na en dat iedereen zegt dat het slecht voor je fiets is maar het is MTB wat jullie rijden hé. Met wat degelijk materiaal is dat zeker geen probleem en als daar jullie fiets niet tegen kan zou ik een denken om op de baan te blijven. Ik zit meestal op veel ergere gebieden en dan is het alsof je in Wellen in een zetel zit.
Van: Nico Ingegeven op: 22-sep-2008 Gereden op: 21-sep-2008
Een heel mooie route, goede combinatie van verhard en onverhard en prima bewijzering. Inderdaad zoals hier eerder en dikwijls vermeld is dat het spijtig is van de vele (bak)stenen op het parcour, dit kan gevaarlijk zijn en niet zo goed voor de mtb.
Maar ik vond het een schitterende ervaring en een aanrader voor elke mtb liefhebber.
Van: KrisBach007 Ingegeven op: 12-sep-2008 Gereden op: 12-sep-2008
Best een pittige route, redelijk wat bergop en bergaf, goed gepijld
maar zoals al eerder gemeld opletten voor dikke (bak)stenen op sommige plaatsen!
Van: Reweghs Tony Ingegeven op: 28-jul-2008 Gereden op: 6-jul-2008
Bekijk de foto's op www.borgloon.net op de startpagina en in het fotoalbum

Stof happen en in de modder trappen, het was er allemaal bij. Afspuiten fiets ter plaatse mogelijk. Sportievelingen ontdek deze mooie route!Van: Robke Ingegeven op: 21-jul-2008 Gereden op: 20-jul-2008
Heel mooie route met de nodige plezierige vettige MTB plekskes,
Zoals ik hem gisteren heb gereden moet je je fiets al wat gewend zijn,
anders ga je bij regenval veel modder eten. Heb me heel goed vermaakt,
niet te veel asvalt, alleen spijtig van de bakstenen op sommige
plaatsen goed om je MTB naar de knoppen te rijden. Afstappen en
te voet gaan zou ik zo zeggen. Maar zeker voor herhaling vatbaar.
Veel plezier nog.
Van: bobby Ingegeven op: 20-jul-2008 Gereden op: 20-jul-2008
vandaag de zwarte mtb route van borgloon gereden.
bewegwijzering was zeer goed en na de regenval van de laatste dagen moest je op sommige plaatsen een tractor hebben haha.
enkel negatief punt was op paar plaatsen het storten van bouwpuin waar volledige bakstenen lagen op de paadje. opletten dus voor snake bites.
Van: Koener Ingegeven op: 18-jun-2008 Gereden op: 15-jun-2008
+ : perfecte bewegwijzering, vergezichten en omgeving, bike-wash, niet te fysiek al is dat voor sommigen een negatief punt, ...
- : Enkele stroken die bij regenval totaal niet te berijden zijn door de leem(onderaan enkele velden), weinig singletracks (maar ja die kan je niet uitvinden als ze er niet zijn), ...
Van: Ronny Ingegeven op: 11-jun-2008 Gereden op: 11-jun-2008
Zondag heb ik voor het eerst met Haspengouw mogen kennismaken via de toertocht van Team Fortuna (een prima organisatie trouwens...) En ik was zo verkocht aan de streek dat ik besloot om vandaag de vaste route ook eens uit te testen.

Mijn autoke geparkeerd aan de sporthal van Borgloon. Ik zag dat er een bikewash stond aan een halve euro per wasbeurt. Tot mijn verbazing was het parcours al volledig opgedroogd waar het er zondag nog redelijk drassig bijlag. Ik weet niet of dit een voordeel of een nadeel was. Na een beetje zoeken welke kant ik zou beginnen trok ik de Haspengouwse heuveltjes in. Al snel zag ik bekende klimmetjes van zondag en wist dat het een leuke toer ging worden.

Ik passeerde heel wat mooie vergezichten, kastelen (Rullingen) en fazanten !! (nog nooit zoveel gezien op één voormiddag)

Met 38 km op de teller heb ik een mooie voormiddag beleefd

Een aanrader !!
Van: Bram Ingegeven op: 23-may-2008 Gereden op: 23-may-2008
Vandaag de vaste route van Borgloon aan een test onderworpen.
Heel plezante route om eens te rijden.

Goed berijdbare wegen ( op één stuk na ), af en toe eens een klein klimmeke, en een perfecte bewegwijzering.

Foto's en een ruim verslag staan op onzer website.
http://www.mtb-freak.be