logo  
Sint-Truiden, NieuwerkerkenSint-Truiden, Nieuwerkerken
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood (is geen lus!) Sporthal Kerkstraat 113, 3850 Nieuwerkerken 
groen-1 Veemarkt parking Sint-Jansstraat, 3800 Sint-Truiden 

Lussen
groen-1 groen-2
42,1 kmGPX 34,8 kmGPX
Verbinding(en) tussen routes
rood (is geen lus!)
12 kmGPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal ja ja ja ja nee
Veemarkt parking ja ja ja ja ja
Opmerking
Behoort tot de Euregio netwerk
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: tom Vr Ingegeven op: 26-sep-2017 Gereden op: 25-sep-2017
deze route is het mtb niet waardig . Ik schat een 80 % verhard ! Dit is thans een mooie streek met vele velden enz.... De route loopt vooral door verharde veldbanen. Het overstroming gebied is heel leuk wanneer het niet te modderig is.
.
Van: Fransesco Ingegeven op: 2-apr-2013 Gereden op: 31-mar-2013
Op Paaszondag deze route gereden. Aangezien ik geboren en getogen ben in deze streek was het toch een beetje uitkijken wat deze tocht gaf.

De streek is zeer mooi, het was zeer rustig maar buiten de eerste 5 km, was het voornamelijk asfalt als ondergrond. Zeer spijtig aangezien je hier veel meer kunt uithalen (de paden langs de talloze boomgaarden, die tussen de akkers, enz). Bovendien maakt de tocht wel een zeer grote lus en doet een aantal interessante dorpen niet aan...

de lussen van Borgloon en Wellen worden inderdaad gekruist en ik kijk er naar uit deze ook eens te rijden
Van: Pertu Ingegeven op: 18-dec-2012 Gereden op: 14-dec-2012
Vrijdag nog eens de route van Sint-Truiden gedaan na 2 maanden inactiviteit.
Er is een heel stuk toegevoegd aan deze route, nl het overstomingsgebied te Bernissem. Dit is het stuk dat vroeger enkel toegankelijk was tijdens de mtb toertocht van Sint-Truiden. Door de regen van de afgelopen dagen was het daar dus zeer drassig. Dit maakt de tocht toch een stukje zwaarder en langer dan vroeger.
Van: Dams Raf Ingegeven op: 1-may-2012 Gereden op: 1-may-2012
vandaag groene lus gereden..erg weinig onverhard! maar toch vrij mooi;snel; ritje zonder uitdagingen voor de ervaren mtb er...
soms is het goed opletten om geen pijltjes te missen maar ze waren er wel! op 2 pijltjes na...als je in zepperen uitkomt op de weg waar AUQUATRON ligt..is het naar rechts...als je dan in zepperen uitkomt aan banden DIRK ontbrak oook een pijltje maar daar is het ook naar rechts tot als je na een aantal kilometers Links fietspad terug op moet dat langs de expresweg loopt...en je richting finish van de rit brengt..(terugrijden naar veemarkt via gele pijltjes..ter hoogte volvo garage op industrie...
Van: Pertu Ingegeven op: 3-apr-2011 Gereden op: 1-apr-2011
Snelle tocht. Weinig uitdagingen voor de ervaren MTB'er, eerder iets voor beginners die een fietstochtje willen doen. Alle pijltjes waren aanwezig en goed zichtbaar.
Van: Van de Walle Staf Ingegeven op: 21-sep-2008 Gereden op: 20-sep-2008
Op een rustige zaterdag de toer van 27km gereden met vrouwlief,echt mtbken is dit niet,maar ge rijd wel steeds op zeer rustige wegen en een paar mooie holle wegen.
LET OP:de route is enkel in uurwijzerrichting te volgen....zolang ge alleen op de groene pijlen zit is er wel een tweerichting bepijling....van het moment dat ge bij op de rode (ulbeek) en blauwe (berlingen) route komt is er geen groene bepijling meer...enkel rood en blauw...en deze zijn alleen in uurwijzerrichting te volgen.
Een tip: neem aan kaart of routeplan mee.
Wij waren vertrokken aan het provinciaal domein nieuwenhoven bij kortenbos....goede parking en lekkere pannekoeken achteraf.Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 31-may-2008 Gereden op: 31-may-2008
Geboren en getogen in de hoodstad van het cataractland kon ik niet nalaten de mtbroute sint-truiden even te testen. Die 26 km konden er ook nog bij. Gestart in Nieuwerkerken aan de sporthal wegens minder druk op een zaterdagmorgen. Ik heb ze niet helemaal uitgereden waarover later meer. Eerst de algemene impressie:
Een echte mtbroute is dit niet, ze is mooi en in de winter zal het sommige plaatsen wel stoempen zijn, maar ... nee geen mtbeeee. Je kruist en rijdt trouwens meerdere malen mee op het fietsroutenetwerk en dan weet je het wel !!! In het weekend zijn dat hordes citybikes en echt waar die hebben allemaal fietstassen waarvan de meesten waarschijnlijk leeg zijn. Nu viel het nog mee (zaterdagmorgen).
De bepijling: Bwaah, soms begrijp ik het niet. Vanuit nieuwerkerken kan je een gele lus rijden ??? waarom ???, dus na 2 km krijg je al een gele pijl naar 2 kanten voorgeschoteld (lus) Tja, moet dat ?... Oke ik de lus gereden (gps registratie) en dan na het kasteel van nieuwerkerken rode route naar groen. Dat liep perfect en qua bepijling ging daarna alles vrij goed (dacht ik). Goed uitkijken want binnenkort staan alle pijlen onder het hoge gras. Dit is een detail maar normaal zijn de pijlen geplaatst op de afgeschuinde kant van de houten paaltjes.. niet in sint-truiden :-) dit was echt even wennen (zelfs met gps)
En toen plots zat ik op de mtbroute van Borgloon ???? Goed het zal mijn fout wel zijn, niet goed opgelet, ken de streek te goed etc.... In plaats van 26 km zijn het er dus 60 geworden.
Ik ga mijn gpsdata nu eens inlezen in oziexplorer en kijken waar het misgegaan is. Om te eindigen wil ik wel zeggen dat ik dat euregionetwerk een goed idee vind maar vergeet toch uw plannetjes niet want de pijltjes zijn alom aanwezig in alle kleuren en alle richtingen.