logo  
Gingelom, HeersGingelom, Heers
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood ’t Maanhof Bergstraat 8, 3891 Gingelom Borlo  011/88.50.60
blauw Ateliercafe Veertstraat 9, 3890 Gingelom 

Lussen
blauw groen rood
18,2 kmGPX 22.5 kmGPX 26,3 kmGPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
blauw-groen-rood blauw-groen rood-groen
63,9 kmGPX 42,9 kmGPX 43,6 kmGPX

Informatie
Cel vrije tijd  Tel: 011/88.04.92 Email:sport@gingelom.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
’t Maanhof ja ja ja ja ja
Ateliercafe ja ja ja ja ja
Opmerking
De Gingelomse MTB-route maakt deel uit van de 682 km lange MTB-netwerk Euregio.
De route is 16,5 km lang (blauwe pijltjes) waarvan 25% onverhard. De 9 onverharde stroken zijn mooi verspreid over het traject, waardoor de mountainbiker een soort 'rondegevoel' krijgt.
Het aantrekkelijke parcours is goed bereidbaar voor gezinnen en beginners.
Vanuit het startpunt ’t Maanhof kan de Gingelomse route via een korte inrijstrook (gele pijltjes) bereikt worden. Hier kan heeft de mountainbiker de mogelijkheid zijn fiets te reinigen, zich te wassen en om te kleden.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 1-may-2021 Gereden op: 27-apr-2021
Jaarlijkse bloesemtocht door de prachtige Haspengouw. Geen lastige, maar vooral mooie rit. Geheel blauw en gedeelte groen gefietst. Bordjes m.i. goed aanwezig.
Van: Stijn Ingegeven op: 8-mar-2021 Gereden op: 2-mar-2021
Vorige week de rode lus meegenomen om extra km in de benen te hebben.
Jammer genoeg moet vaststellen dat er op verschillende plaatsen de palen met de pijltjes ofwel tegen de grond lagen of helemaal spoorloos.
Het is niet evident om dan, zonder gps tenminste, jezelf goed te oriënteren.

Zou de verantwoordelijke voor de route dit eens kunnen nagaan en (laten) in orde brengen?

Van: Yannick Ingegeven op: 16-nov-2015 Gereden op: 15-nov-2015
Groene lus gereden. Af en toe leuke stukken maar voornamelijk veel betonbanen door open velden (wat bij een strakke tegenwind kan tegenvallen).
Van: Franscesco Ingegeven op: 3-may-2015 Gereden op: 18-apr-2015
tochtje gereden bij strakke wind. Weing mtb-gehalte, maar wel genoten van het uitzicht

Van: Frank Ingegeven op: 11-apr-2014 Gereden op: 11-apr-2014
Vandaag heb ik de lange lus (rood-groen-blauw) gefietst. Ik ben vertrokken aan de sporthal in Heers. Alle pijltjes staan er en alle wegen zijn goed begaanbaar. Wel is het groene parcours op twee plaatsen gewijzigd, hetgeen niet op mijn gps-kaart vermeld was.
Al bij al een fijne lus, goed voor een paar uurtjes fietsplezier.
Van: Marc Ingegeven op: 5-oct-2013 Gereden op: 5-oct-2013
btw: net voorbij de Dumontlaan in Horpmaal ontbreken twee pijltjes op rij. Een paaltje is helemaal stuk gereden, het andere heb ik zelfs niet gezien. Ik reed in tegenwijzerzin. In de andere richting stond er wel nog een pijltje (voorbij het kruispunt). Gelukkig had ik de route op voorhand op mijn Garmin gezet, zodat ik niet te veel moest zoeken.
Van: Marc Ingegeven op: 5-oct-2013 Gereden op: 5-oct-2013
vandaag de rode lus rond Heers gereden. Mooi landschap, makkelijke rit voor een beginnend mountainbiker zoals ik. Maar van die 61% off-road heb ik toch wel heel weinig gemerkt. Ik vermoed dat het eerder 16% geweest moet zijn. Kasseiwegen zoals Manshoven reken ik in elk geval tot verhard, want daar rij ik ook met de racefiets over!
Van: werner Ingegeven op: 1-sep-2013 Gereden op: 1-sep-2013
Vandaag de rode toer proberen te rijden. Vertrokken vanuit Gelinden. De eerste km's hier waren zeer mooi, door het natuurreservaat en gravelbaantjes. Maar na een 8-tal km kwamen we gewoon terug bij het startpunt uit..?? Op enkele plaatsen de pijltjes moeten zoeken (ofwel tussen de netels, ofwel omgereden plat op de grond, ofwel de paaltjes maar zonder pijl erop..)..Aangezien we van de streek zijn hebben we zelf maar willekeurig een parcour gemaakt tussen rood, groen en blauw..
Ook zeer verwarrend, in Gelinden kom je op een punt, de rode pijl rechtdoor en juist eronder een rode pijl met stippellijn naar links..Dan is het maar raden..
Dus zeer mooie streek met wel variatie en enkele zeer mooie stukken maar de pijlen laten echt te wensen over..zeker niet aan te raden als je niet van de streek bent.

(Ook de groene route verleden week gedaan, in Mechelen Bovelingen sturen ze je door het bos. Dit is echt niet te doen van de netels..het pad is volledig dichtgegroeid tot op gezichtshoogte..gedaan met het volgen van de route dus..)
Van: Pertu Ingegeven op: 2-oct-2012 Gereden op: 30-sep-2012
Zondag de groene lus gereden. Er zitten enkele mooie stukjes in, maar toch nogal veel beton. Alle pijltjes zijn aanwezig al was het soms toch even zoeken en goed kijken.
Een leuk ritje.
Van: Dams Raf Ingegeven op: 13-may-2012 Gereden op: 13-may-2012
blauwe lus vandaag nog een gereden...pijltjes nog altijd aanwezig :-) sommige wa minder zichtbaar mss door de hoge netels en gras;.enkel op de T links in de houtstraat in jeuk staat het paaltje links achter de hoek..en iets verder waar je rechts moet vlak na het schooltje...is het pijltje weG....ofwel heb ik het gemist..
Van: raf Ingegeven op: 1-apr-2012 Gereden op: 28-mar-2012
woensdag de blauwe route gereden vanuit borlo vertrokken...perfect afgepijld..maar mss wat weinig onverhard...zaterdag de rode lus dan maar gedaan vertrek vanuit heers...ook perfect afgepijld en wel leuk ritje...juist bijna aan het einde even geen pijlen meer te vinden..maar vermits ik van de streek ben..na een tijdje terug op het juiste spoor geraakt...en terug aan de sporthal ...
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 12-nov-2011 Gereden op: 12-nov-2011
Heb de groene route gereden, prachtig weer, niet teveel modder, mooie landschappen en nu natuurlijk geen netels.
In het begin iets teveel verhard maar gaandeweg verdwijnen deze betonbanen tot bijna aan het einde ...
De bepijling is niet slecht te noemen, af en toe goed uitkijken. Eénmaal aan Rukkelingen-Loon klopt de Bloso Gpsroute niet meer met de werkelijkheid. Heeft mij wel wat tijd gekost. De laatste kilometers is er ook een wirwar van groene pijlen ??? Blijkbaar wordt of werd hier ook aan de route gesleuteld. Al bij al een leuke track, zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Pertu Ingegeven op: 26-jun-2011 Gereden op: 26-jun-2011
Zondag de rode lus van Heers gereden (26km). Enkele stevige beklimmingen en afdalingen. Hier en daar een kasseistrook en wat veldwegen.
Er zijn enkele pijltjes verdwenen of liggen de paaltjes in het gras. Door de overvloed aan pijltjes is dit echter geen probleem, je ziet het volgende pijltje in de verte meestal al staan. Enkel in het centrum van Heers mag de bepijling wat duidelijker. Daar was het zoeken naar de rode pijltjes (in de richting die ik reed). Deze tocht ga ik zeker nog eens rijden!
Van: Rohnny Ingegeven op: 14-jun-2010 Gereden op: 13-jun-2010
Gstrn de groene gedaan,vertrokken in gingelom ,is wel mooi ritje ,mooie velden ,alleen jammer van verbindingsweg van blauw nr groen ,netels tot aan knie!!!
Van: Rohnny Ingegeven op: 3-jun-2010 Gereden op: 2-jun-2010
vandaag blauwe lus gevolgd,als beginnend mtb ,goede rit ;is niet te lang,1 keer netels ,voor rest prima
Van: Dams Raf Ingegeven op: 29-jul-2009 Gereden op: 29-jul-2009
ik heb vandaag de blauwe gereden
was zeker nie slecht mocht zelfs nog wat meer onverhard
af en toe wel heel goed opletten dat je geen pijltje mist
maar geen last gehad van netels en dergelijke
mooie rit!!!
Van: Pieter Ingegeven op: 30-may-2009 Gereden op: 17-may-2009
Ja inderdaad,vindt het spijtig dat hier niet meer aandacht aan kan besteed worden...

Als beginnende biker heb ik een maand of twee geleden de blauwe route gereden en deze was toen nog heel goed om te rijden.Af en toe passeer ik nog aan deze plaatsen en als ik zie hoe het er op sommige plaatsen bijligt... Sommige plaatsen zijn echt wel erg

En dan lees ik dat het netel probleem nog altijd niet is opgelost op de groene route.Dit stuk is echt wel niet meer om door te rijden!! GEWOONWEG SCHANDALIG!!

Ik heb een week of twee,drie geleden een e-mail gestuurd naar de contactpersoon van Bloso om dit te melden.Maar zo te zien is er toen toch nog niet veel gebeurd... Veel uitleggen,maar er iets aan doen...
Van: Rik Ingegeven op: 28-may-2009 Gereden op: 28-may-2009
Inderdaad Pieter, ik heb zondag de blauwe van Gingelom gereden en daar was de begroeien op sommige plaatsen ook erover. Vandaag deed ik de groene en die netels stonden nog altijd even hoog!

Echt jammer want anders wel een mooi ritje denk ik!

Groeten
Van: Pieter Ingegeven op: 17-may-2009 Gereden op: 17-may-2009
Hier moet mij toch even iets van het hart.Ben vandaag de Groene Route gaan rijden,aan de sporthal in Heers vertrokken.

Maar wanneer je na enkele kilometers in Mechelen-Bovelingen terug komt,dan sturen ze je daar door een stuk waar de netels tot aan heuphoogte komen.Dit vindt ik wel echt SCHANDALIG!!!Ik vind wel dat hier wat meer moeite mag gedaan worden om dit te onderhouden... Als je zoiets in de streek aanlegt,mag het ook geen moeite kosten vindt ik om dit grondig te onderhouden...

Van: Tom Bertens Ingegeven op: 7-may-2009 Gereden op: 6-may-2009
Gestart met de rode lus vanaf Heers aan de sporthal. Aanduiding is in orde tot net voorbij taverne De Baron. Daar heeft men de vergissing gemaakt om zowel groen, rood als zwart naar rechts te doen wijzen. Wanneer men deze volgt komt men enkel nog groene pijltjes tegen. Daar ik van plan was groen ook te volgen koos ik maar om hier verder op door te gaan met als gevolg dat ik eigenlijk op de route van Borgloon zat. Dit kwam ik uiteraard pas te weten aan de sporthal van Borgloon. Terug groen gevolgd tot aan taverne De Baron en ja hoor wat verder op stond opnieuw een paal met een rood pijltje dat rechtdoor wees. Let daar dus goed op en bega niet dezelfde vergissing als ik. De rest van deze rode bepijling is nog in orde.

Wanneer ik terug in Heers ben neem ik vervolgens daar dan de groene lus, deze stuurt je richting een groot kruispunt, hier staat echter al geen bordje meer. Je dient het kruispunt over te steken en daar kan je terug de weg vervolgen. Maar dan loopt het regelmatig mis, er is op een bepaald moment zo een paaltje te zien waar het bordje gewoon verdwenen is. Je staat dan op een kruispuntje tussen de velden en kan gaan zoeken. Rechtdoor zie je een stuk off-road liggen maar staat er een verbodsbord met “privé”. Eerst eens naar rechts gaan kijken, daarna links een stuk gereden maar geen aanduidingen. Je kiest dan toch maar eens om het zogenaamde privé domein op te rijden. Staat daar een eind verder op opnieuw een groen bordje. Schurkenstreken zijn het, wat verder op kom je weer in een situatie dat je na een korte single track bij een boer op zijn erf uitkomt. Je raad het al ook hier geen enkele aanduiding meer. Je komt na deze erf in het dorp en je dient naar links te gaan, richting kerk. En zo sukkelen we verder tot er weer ergens onduidelijkheid is en ik besluit om via de gewone wegen richting Heers te rijden. Ik heb dan wel mijn beoogde kilometers afgelegd maar zonder de blauwe lus te rijden.
Van: appeltants Ingegeven op: 3-nov-2008 Gereden op: 20-sep-2008
Een prachtige route door het platteland met regelmatig verschillende hoogtes. Wie wil MTB in het land van Katarakt rijdt best deze route! Geen overvloed aan modder, traktorsporen en diepe plassen. Wel mooie fruitboomgaarden, weides en bossen! Zowel voor de recreatieve als de sportieve fietser. Neem je tweewieler, geniet van de rit en de omgeving.
Van: michiels kris Ingegeven op: 4-jul-2008 Gereden op: 28-jun-2008
Vorige zaterdag de route in heers nog es gereden, had ze al enkele keren gereden, ma nu was t effe geleden, deze route kan men beter de netelroute noemen, t word tijd dat ze es onderhouden wordt, anders kan je er binnen een maand niet meer door.