logo  
Turnhout / RavelsTurnhout / Ravels (Pierlelierebinkenpad)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Baalse Hei Roodhuisstraat 10,  Turnhout 
Brug van Ravels Vaartstraat,  Ravels 
groen Sporthal De Hoogt 20,  Oud-Turnhout 
Sporthal 't Molenslop Straatakkers 1,  Ravels 

Lussen
groen blauw rood
20 kmGDBKMLGPX 17 kmGDBKMLGPX 27 kmGDBKMLGPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+rood blauw+rood groen+blauw+rood
41 km 42 km 36 km 59 km

Informatie
sportdienst , Turnhout Tel: 014/44.33.32
sportdienst , Ravels Tel: 014/65.41.65
sportdienst , Oud-Turnhout Tel: 014/45.37.37
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietsen Harry Van de Water, Geelsebaan 22, 2460 Kasterlee, Tel: 014/85.05.25
Benny Smets, Oude Arendonksebaan 72, 2470 Retie, Tel: 014/37.46.87
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal ja ja ja ja nee
Sporthal 't Molenslop ja ja ja ja nee
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Roberto Ingegeven op: 15-jul-2018 Gereden op: 14-jul-2018
Met MTB heeft het allemaal weinig te maken, maar er is ook weinig voor handen in deze regio.

De route rondom Oud Turnhout en Ravels gaan nog wel met wat singletracks. Het stuk in het Vennengebied in Turnhout beter overslaan. In plaats daarvan is het goed te combineren met het MTB parcours in Ravels.

Van: VDKimpe Ingegeven op: 27-jan-2018 Gereden op: 27-jan-2018
de blauwe route gereden (doorheen het vennengebied)... zelden zo'n saaie route gereden. Gelukkig is er vlakbij nog het veel spectaculairdere singletrack-stuk (nét geen 5km lang) vlakbij (bos achter voetbalclub Flandria).
Van: woutDR Ingegeven op: 19-feb-2017 Gereden op: 19-feb-2017
prachtige route met mooie stukken single tracks - afstand 28km
Van: Henk Ingegeven op: 10-aug-2016 Gereden op: 9-aug-2016
De blauwe route kan beter worden omgedoopt in de bruine route. De viespeukerij die er allemaal gebeurt op en om die route. Bah, bah. Daar mag de gemeente weleens iets tegen doen.
Van: Adrian Ingegeven op: 27-jul-2016 Gereden op: 27-jul-2016
De rode route gefietst. Al met al de leukste van de drie routes van het Pierelierenbinkenpad in Turnhout / Ravels / Oud - Turnhout. In de Staatsbossen in Ravels is het leuk fietsen en ook de single track is de moeite. Deze zal ook wel bestand zijn tegen wat regen. Soms staan bordjes hier niet helemaal duidelijk of wat laat voor mensen die op volle snelheid het parcours af willen leggen. Levensgevaarlijk is dat stuk waarbij je op een weggetje uit kunt komen met een kolonie bijen. Dit zonder enige vorm van waarschuwing.

Verder is er een mooie aansluiting op de routes van Arendonk (en via daar kun je naar Reusel, Dessel en Retie) en Retie. Kortom: voldoende aanknopingspunten vanuit deze route. Ook als je van een van de genoemde routes komt, is deze route leuk om erbij te pakken.
Van: Marco Ingegeven op: 26-jul-2016 Gereden op: 24-jul-2016
Ik moet Adrian, met wie ik regelmatig mountainbike routes fiets, bijvallen. Ik heb de blauwe route van Ravels nu 3 keer gereden en steeds kom je op verschillende plekken vreemde figuren tegen die met iets totaal anders bezig zijn dan mountainbiken.
Het is jammer dat wanneer je sportief bezig bent wordt geconfronteerd met dit soort vetzakkerij waar je helemaal niet op zit te wachten.
Op de rode en groene route ben ik dit gelukkig nog niet tegen gekomen.
Ik vond het al vreemd dat ik op een doortocht op de blauwe route al een politie wagen tegenkwam, schijnbaar is bij de politie ook al doorgedrongen dat er op de blauwe route dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.
Voor alle duidelijkheid, met blauw, rood en groene route worden de werkelijke kleuren van de routes bedoeld en dus niet de kleuren die op de kaart staan aangegeven.
Paars op de kaart is in het veld de groene route, lichtblauw op de kaart is in het veld de blauwe route, groen op de kaart is in het veld de rode route.
Van: Adrian Ingegeven op: 25-jul-2016 Gereden op: 24-jul-2016
Oh ja. Blauwe route door het Vennengebied kom je exhibitionisten tegen die daar de hand aan zichzelf slaan en daar op kicken. Ze zijn gewaarschuwd. Volgende keer treden we op tegen deze vetzakkerij. Dagelijks is er hier ook een oudere "mtb-er" actief die echter deze vetzak komt niet alleen om te mtb-en.
Van: Adrian Ingegeven op: 25-jul-2016 Gereden op: 25-jul-2016
Vandaag de groene route gereden.

Vanaf de Hoogt rijd je eerst via asfalt en brede veldwegen richting het bos. Ook in het bos is het allemaal rechttoe en rechtaan. Met regenachtig weer zal het nogal drassig zijn. Met droog weer in elk geval niet al teveel mul zand. Daarna kom je bij het Jaagpad en meer bepaald een strook bos langs het Jaagpad. Daar zijn single-tracks uitgegraven. Dat is wat mij betreft een prima trainingsparcours. Redelijk zware ondergrond, zowel het regen als het droog weer goed begaan paar en ideaal om aan je bochtentechniek te werken. Je kunt ook telkens het zandpad langs het kanaal pakken. Ideaal trainingsstukje wat mij betreft.

Wel goed op de pijlen letten. Pijlen staan vaak in de bocht, soms ontbreken er en er staan ook pijlen tussen van de blauwe route van Arendonk.
Van: Marco Ingegeven op: 25-jul-2016 Gereden op: 25-jul-2016
Vandaag de rode route van Ravels gereden, startpunt iets anders, niet bij de school maar 500 meter verderop, net voorbij frituur Bax.
De rode route is ten opzichte van de blauwe route echt aan te raden. In het begin wat verharde wegen en paden, daarna heel veel single tracks, slingerend door het bos.
Aan de oostkant staat één pijl echt verkeerd, wanneer je uit het bos komt geeft de pijl rechtdoor aan, waar hij schuin rechts de single track naast de weg moet aangeven.
Het begin van dit single track gedeelte is niet goed te zien dus je gaat zeker rechtdoor.
Rijdt je hier rechtdoor dan kom je dus 500 meter verderop een schuur tegen met daarin een twintig tal gigantisch grote bijenkorven met de daarbij horende zeer groot aantal bijen.
Ik wist niet hoe snel ik daar weg moest komen gezien ik zeer allergisch ben voor bijen, heb dan ook steeds een Epi-Pen bij.
Op dat stukje terug werd ik dus achterna gezeten door een zwerm aantal bijen, gelukkig niet gestoken.
In plaats van het single track gedeelte, waar ik naar toe had gemoeten naast de weg te volgen, heb ik daar maar de weg gevolgd om snelheid te kunnen maken.
Wanneer je aan het jaagpad terug komt volgt er nog een zeer lang stuk single track naast het jaagpad.
Daarna kun je weer rechts het bos in om de route terug naar Weelde te volgen, dan kom je dus ook weer een groot deel van de route voorbij die je al gereden hebt alleen terug rijdend.
Van: Adrian Ingegeven op: 19-jul-2016 Gereden op: 19-jul-2016
Vandaag samen met een maat de rode en de blauwe route gereden. De rode route stond redelijk goed aangegeven en was niet veel op aan te merken. Af en toe een omgevallen boomstronk. Ik fiets regelmatig de ronde Kasterlee - Lichtaart - Herentals en daar wordt zo'n boom direct opgeruimd door de beheerder.

De blauwe route had meer weg van een speurtocht. Constant moesten we terugrijden om te zien of we gaan paaltje hadden gemist. Paaltjes stonden vaak verscholen tussen de struiken of ontbraken helemaal. Een paar keer de routekaart erbij moeten pakken. Dat lijkt me niet de bedoeling van een mountainbiketoch. Het stuk over de N-weg was schitterend. Lange grindpaden waar je lekker tussen de weilanden door kunt fietsen. Heerlijk is dat met dit warme weer. Bewegwijzering wel weer slecht. Uiteindelijk zijn we maar doorgefietst nadat we voor de zoveelste keer een pijl hadden gemist en dan via de Stadsboerderij naar het jaagpad.

Daarvoor had het meer weg van een Mac Gyver-survivaltocht door de Amazone van Turnhout/Ravels.. De route liep soms dwars door de struiken heen, omdat er doornstruiken waren gegroeid tot over het parcours. Volgende keer dat ik deze route doe, laad ik de route in op mijn Garmin Touring en neem ik een kapmes mee om me een weg te banen tussen de doornstruiken.

Al met al een leuke fietstocht, maar deze MTB-route moet op punten verbeterd worden !
Van: Marco Ingegeven op: 19-jul-2016 Gereden op: 19-jul-2016
Ik heb deze route vandaag met een maat gereden.
Sommige stukken zijn de aanwijzingen weg.
Sommige stukken was het eerder survival dan mountainbiken.
Op verschillende paden was het volledig begroeid met doornstruiken die zelfs tot oog hoogte kwamen.
Grote boomstammen etc op de paden en ga zo maar door.
Toch leuke stukken op de route.

Van: Bert Ingegeven op: 24-oct-2015 Gereden op: 22-oct-2015
Al staan de pijlen wel goed, dan nog is het geen mooie route. M.i. de route wat aanpassen of anders maar opdoeken. Ik zie hier ook zelden volk rijden.
Van: Gust Hapers Ingegeven op: 23-oct-2015 Gereden op: 23-oct-2015
Ik heb de route zelf niet gereden maar geef de volgende tip.
Misschien zou de stad Turnhout in samenwerking met de gemeenten Oud-Turnhout en Ravels iets kunnen uitwerken zoals wij dit in Merksplas doen.
Wij zijn met een team van 3 personen die iedere maand en om de beurt de route narijden. Als er bordjes verdwenen zijn of wanneer we een ander mankement vaststellen dan geven wij dit door aan de sportdienst van de gemeente die dan het mankement in orde brengt. Dit heeft zijn nut al meermaals bewezen.
Van: Jef Ingegeven op: 22-oct-2015 Gereden op: 21-oct-2015
Ik heb de blauwe en de rode lus gereden. Zeker 9 keer verkeerd gereden: Paaljes zijn verdwenen of zitten verscholen in het groen! Lange eentonige stukken! In het Ravels bos zitten er echte slijkpartijen in de brede praktisch nooit bereden dreven! de singletracks bollen niet en zijn echt slijkerig, diepe plassen. deze route is zeker geen aanrader, spijtig!
Van: Xavier Ingegeven op: 26-sep-2015 Gereden op: 26-sep-2015
Ik ben van Turnhout en ik rijd meestal de tocht in Kasterlee/Lichtaart/Herentals.

Vandaag naar Ravels getrokken om te kijken of dit een goed alternatief is.

Niet dus. De route staat zeer slecht gepijld. Voortdurend verkeerd gereden. Stukken die ik wel heb gereden waren eentonig. Vooral lange paden met twee sporen. Weinig tot geen uitdaging. Nadat voor de zoveelste keer geen pijltje meer te bekennen was, ben ik terug gereden naar Turnhout om vanuit daar nog de blauwe lus te Kasterlee te rijden!
Van: Jan Ingegeven op: 17-jul-2015 Gereden op: 17-jul-2015
Vandaag blauwe route willen rijden maar na het eerste stukje single track geen blauwe pijl meer te bespeuren. Ben zowel de linkse als de rechtse kant opgereden maar nergens nog een paaltje te zien.
Van: Davy Ingegeven op: 24-may-2015 Gereden op: 24-may-2015
Vandaag Oud-Turnhout en Ravels gereden. Ravels zeer slecht afgepeild en een saaie MTB tocht, niet de moeite waard.
Oud-Turnhout wel goed afgepeild.
Van: Paz Ricosi Ingegeven op: 14-sep-2014 Gereden op: 14-sep-2014
De blauwe lus gereden vanaf de brug in Ravels. Verspilling van tijd en energie, absoluut niet aan te raden. Saaie recht toe recht aan wegen tussen mais, nu droog en zanderig, maar bij regen ongetwijfeld een modderpoel. Adrenaline niveau nul. Dit is geen MTB route. Jammer
Van: Felix Ingegeven op: 5-may-2014 Gereden op: 5-may-2014
Jaren geleden de verschillende routes gereden. Vandaag weer eens de blauwe route gedaan. Ten opzichte van "vroeger" is de tocht verbeterd: veel meer singletracks. Toch een belangrijk aandachtspunt. Helemaal aan de oostzijde van de route, net na een singletrack gedeelte, staat een pijl richtdoor. Maar dit is een doodlopend zandpaadje wat uitkomt bij bijenkorven. Ik ben vandaag dan ook belaagd door honderen bijen en een paar steken opgelopen. De route pijl staat hier dus verkeerd en moet naar rechts wijzen!! Erg belangrijk want ik vermoed dat meer bikers dit problemen hebben ondervonden!! Ook aandacht voor de pijlen langs het kanaal. Als je een beetje snelheid hebt dan mis je er enkele.
Van: Vital V.d. Heuvel Ingegeven op: 1-dec-2013 Gereden op: 1-dec-2013
De rode en groene lus gereden. Mooie maar zware parcours met al die modder, maar zeker de moeite. Eén minpuntje; het laatste stuk van de rode lus langs het kanaal zijn leuke singletracks maar met die werken hebben ze die versperd met bomen en dikke takken. Lastig. (hoogstwaarschijnlijk hebben die werkers er zelfs geen weet van dat daar een mountainbikeroute is)
Van: kr1st0f Ingegeven op: 5-aug-2013 Gereden op: 1-aug-2013
De groene lus, aan de liereman, ligt bezaaid met omgevallen bomen. Over sommige kan je overheen klimmen (als je je fiets aan je nek hangt :D), andere zijn zo groot dat je eerst je fiets er overheen moet "gooien" en er vervolgens onderdoor moet kruipen. Het was nogal een avontuur, omdat ik ook gevolgd werd door een wolk van bloeddorstige dazen.
Aan het begin van de singletrack is er in het bos een hoop bouwafval gedumpt.
Van: kr1st0f Ingegeven op: 18-jun-2013 Gereden op: 17-jun-2013
Maandagavond de rode lus in Ravels gereden. In het begin wat landwegen, maar daarna heel afwisselende slingerende paadjes door mooie bossen.
Van: kr1st0f Ingegeven op: 11-jun-2013 Gereden op: 10-jun-2013
Gisteren het blauwe parcour gereden. Weinig afwisseling, iets te veel langdradige landwegen. Met de droogte lagen delen erbij als een zandbak, heel moeilijk om vooruit te komen :).
Het groene parcour (hier als rood aangegeven) vond ik wel heel leuk. Vooral de verschillende stukjes single track in het bos langs het kanaal waren de moeite. Beide parcours bevinden zich bovendien in een prachtig decor.
Van: ritse1 Ingegeven op: 12-aug-2012 Gereden op: 12-aug-2012
heb blauwe en rode gereden en kwam tot conclusie dat de kleuren die op het planneke staat juist andersom zijn blauw is rood en andersom
onder weg een bordje om gereden door de kantenmaaier
me eigen wel goe geamusseerd
Van: Hans Ingegeven op: 24-jun-2012 Gereden op: 23-jun-2012
Ik heb een paar keer de blauwe route gereden. Het bevalt me goed, redelijk wat afwisseling. Het parcours zou van mij nog meer door de bossen mogen kronkelen. Ik vind het alleen jammer dat op sommige stukken ook ruiters verschijnen.
Van: Wim Ingegeven op: 3-jun-2011 Gereden op: 3-jun-2011
Ik heb de raad van 'Grmbl' opgevolgd en de route gecombineerd met de singletrack in Ravels, een welgekomen verademing was dat, schitterend!!!
Zeker de moeite deze route, de zandwegen lagen er op soms wel heel zwaar bij, maar dat is met de droogte van deze dagen niet verwonderlijk.
Ik kom zeker terug!
Van: Chris & Tim Ingegeven op: 28-may-2011 Gereden op: 28-may-2011
Wat er ook gezegd werd over de groene toer, ik vond het een toffe rit. Opgepast want momenteel is het reservaat de LIEREMAN door de droogte GESLOTEN voor publiek. Je kan dus niet de volledige omloop doen. Hier en daar aan het kanaal is het opletten geblazen want enkele pijltjes mankeren of staan omgekeerd volgens mij. Dit door werken die er uitgevoerd werden. Maar toch een toffe rit, we komen zeker terug!
Van: George Ingegeven op: 25-apr-2011 Gereden op: 25-apr-2011
Allemaal goed, wel & volstrekt correct, maar ik heb vandaag de groene gedaan vanuit turnhout, en ik heb mij toch goed geamuseerd. Zal aan het weer liggen. Aan het kanaal ontbreekt een bloso-pijltje dat je van het trekpad op een laatste miniem stukje single track moet wijzen : het is die bult rechts waarvan je denkt "zou dat er eentje zijn?"
Van: Tom Ingegeven op: 8-mar-2011 Gereden op: 4-mar-2011
Ik snap ook echt niet waarom de gemeente Ravels de single-tracks van ATB Kempen niet bij de route voegt... De route wordt hier al jaar en dag (terecht) uitgemaakt als slechte route maar als je de single-track door de bossen van Ravels hebt gereden kom je 100% zeker terug. Fantastisch aangelegd en ligt er (bijna) altijd uitstekend bij, wordt ook constant uitgebreid, ondertussen dus bijna 4.5km. Als iedereen zich aan de regels houdt heeft iedereen er plezier van. Ook wil ik via deze weg mijn appreciatie uitten voor het onderhoud van parcours aan de mensen van ATB.
Van: Grmbl Ingegeven op: 13-nov-2010 Gereden op: 12-nov-2010
Ik ben uit de regio en rijdt de routes regelmatig. Niet omdat ze zo geweldig zijn maar omdat ik wel weet waar ik effe van de route moet afwijken om ze toch nog leuk te maken.
Vooral de rode route (die eigenlijk de saaiste is, lange rechte stukken) is heel simpel wat interessanter te maken.
Vertrek aan de brug in Ravels, je volgt een eindje het kanaal en draait dan rechts tussen de 'hekjes' het asfalt op. Na een kleine kilometer moet je links een zandpad in. Op het einde van dat zandpad ga je rechtdoor het bos in. Tot zover volg je de route zoals ze aangegeven is.
Het extraatje; ga op het einde van het zandpad NIET rechtdoor het bos in maar draai naar rechts. Volg enkele honderden meters (zand gaat over in beton) tot je op een kruispunt komt met een betonbaan. Die steek je recht over en gaat het brede bospad op waar een slagboom voor hangt (je mag hier met de fiets komen). Na 100m zie je links een toegangspoortje met een single track. Have fun!!
De single track loopt voor zo'n 4,5 km door het bos en je komt op dezelfde pad terug uit dus je kan heel simpel na een rondje de toertocht hervatten.
Al denk ik eerder dat de meesten zullen kiezen voor nog een rondje sinle track en de rest van de route laten voor wat ze is...

Het single track parcours is van de gemeente Ravels en er gelden enkele regels. Die hangen uit bij het begin van de single track. Hou u eraan en het blijft voor iedereen plezant!
Van: Trek biker Ingegeven op: 14-mar-2010 Gereden op: 14-mar-2010
Zondag 14 maart de groene en blauwe route gereden het was droog bewolkt weer.
De routes bevatten veel verharde stukken die de lange saaie of verrotgereden zandpaden met elkaar verbinden.De paar singletracks die de routes hebben stonden voor een groot deel onder water of zeer diepe moddersporen en je kon er zelfs op verkeerd rijden (normaal zeer moeilijk bij singletracks).Kort samengevat ik vond het geen leuke beleving (iets waarvoor ik toch voor van huis ga).Er zijn hier in de buurt veel leukere en mooiere routes te vinden dan deze.
Van: CME Ingegeven op: 23-jul-2009 Gereden op: 22-jul-2009
Woensdag de blauwe route gereden. Via Beerse naar Turnhout gereden en de route zo gestart langs het kanaal. De wegbewijzering zat goed, gezien ik niet verkeerd gereden ben :). Ik vond er eerlijk gezegd niet veel aan. Er waren veel te veel zanderige landwegen die als het ware geploegd waren. Bijna niet mogelijk om een deftige snelheid te halen. (wel goed voor de spieren !!). De toer bevat ook een gratis stukje welness => t.t.z. single track door dichtbegroeide resem brandnetels (blijkbaar een niet vaak bereden route), voorafgegaan door een zwerm hardnekkige vliegen/teken of ander ongedierte... lol ... conclusie: er zijn andere routes in de Kempen die net iets uitdagender en gevarieerder zijn dan deze route...
Van: tommy Ingegeven op: 3-may-2009 Gereden op: 3-may-2009
vandaag de routes gereden
maar dit valt enorm tegen en eigenlijk een schande als je dit parcour vrij geeft als route
zeer lange stukken das eentonig!
dan rij je door de wildernis je ziet niet waar je rijd !
pijlen staan slecht steeds achter hoog gras of achter andere palen

dit is geen aanrader!!!!
Van: Badman2 Ingegeven op: 2-nov-2008 Gereden op: 2-nov-2008
Vandaag de groene lus gereden met de dochter.Als beginnende MTB'ers vonden wij dit een mooi rondje. Na de hevige regenval van gisteren was het echter op vele plaatsen modder ploeteren en liggen er meerdere stukken erg zwaar bij. Ook de bepijling is volgens ons nog wel degelijk in orde,uit voorzorg hadden we de track in de GPS zitten maar deze hebben we nergens echt nodig gehad,we hebben de tocht volledig met de aangegeven bepijling gereden. Wij komen deze zeker nog eens terug rijden.
Van: a.klijn Ingegeven op: 26-oct-2008 Gereden op: 24-oct-2008
We zijn met veel zin naar Turnhout gereden om de totale routes te volgen (aan eengesloten) van 60 kilometer.We zijn gestart bij de sporthal aan De Hoogt.
De bordjes van de groene lus gevolgt en al snel twee keer verkeert gereden door verdwenen paaltjes.
Op een gegeven moment komen we weer uit op De Hoogt bij de sporthal.
We hebben dan ook nergens een splitsing of andere kleur gezien of gevonden om tijdens de groene lus de rode of blauwe lus op te pikken zoals aangegeven op de plattegrond.
Dan kunnen ze hier nog wel wat leren van de route in Merksplas want daar is het echt perfect aangegeven.
Ik hoop hier nog eens te fietsen als ik wat verneem van betere reacties over dit parcours
Van: Mosquito Ingegeven op: 1-oct-2008 Gereden op: 27-sep-2008
Op de blauwe lus, bij de eerste stroken mul zand, waar je rechts moet afslaan na het bos, was de paal met het pijltje omver gereden door een traktor. Het lag in het bos en was dus niet meer zichtbaar. Ik heb het voorlopig terug geplaatst maar het staat nu niet erg vast in de grond. Hopelijk wordt dit definitief terug goed geplaatst.
Van: Jorn Ingegeven op: 31-aug-2008 Gereden op: 31-aug-2008
De rode en de blauwe lus gereden. Bij de blauwe een stuk verkeerd gereden. Een inham naast dat kanaal gemist. Niet echt goed aangegeven of ik moet er over gekeken hebben. Persoonlijk vind ik dit een zwakke tour. Het is echt iets voor beginners. En ik had idd veel mul zand bij de blauwe tour.
Van: Mosquito Ingegeven op: 26-may-2008 Gereden op: 25-may-2008
De rode lus gereden. 2x verkeerd gereden wegens het missen van pijltjes door het hoge gras. Na het vertrek in Ravels, eens het kruispunt voorbij iets verder naar links afslaan, paaltje met pijl volledig overgroeid met gras. Na de strook langs het kanaal, terug in het bos, de afslag naar links gemist. Ook andere collega mtbikers tegengekomen die op dezelfde plaast verkeerd gereden zijn.

In het verleden ook de groene en de blauwe lus gereden. Alle 3 in een prachtige omgeving, maar iets te licht om als volwaardige mtb-route bestempeld te worden. Of is dit omdat er bij ons in Vlaams Brabant meer heuvels zijn? Er mogen voor mij ook wat meer single-tracks voorzien worden wat de fun zou verhogen.
Van: devil biker Ingegeven op: 13-mar-2008 Gereden op: 12-mar-2008
inderdaad, ben het met sporty boy eens.
ga er wel eens rijden voor de km's (40 of 60 km) en omdat het vlakbij is.
voor de rest niks speciaals
Van: Sporyboy Ingegeven op: 7-mar-2008 Gereden op: 7-jun-2007
Heb deze route al voor een groot stuk gereden nog voor ze helemaal klaar was. Wat ik erover kan zeggen: veel rechtdoor en veel brede veldwegen. In de zomermaanden zullen er enkele stroken met veel mul zand inzitten, in de winter kan het er bij stukken drassig bijliggen. Ideale route voor beginners, een gevorderde zal dit een saaie toer vinden.