logo  
GalmaardenGalmaarden
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood Provinciaal centrum Baljuwhuis Kammeersweg 2 (Marktplein), 1570 Galmaarden  054/51.61.62
054/51.61.69
rood Provinciaal Domein 'De Gavers' Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen  054/41.53.24
054/41.03.88
? Gemeentelijk sport- en recreatiecentrum Markedal Tollembeek Hernestraat 8 ,  Tollembeek 

Lussen
rood blauw groen
31,5 km (352 hm)GPX 11,0 km (162 hm)GPX 5,7 km (93 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Bever Galmaarden Galmaarden Gooik.gpx
3,9 km (32 hm)GPX 1,2 km (1 hm)GPX

Informatie
Gemeentebestuur , Galmaarden Tel: 054/59.61.80
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Provinciaal trefcentrum Baljuwhuis (op voorhand reserveren), Kammeersweg 2 (Marktplein), 1570 Galmaarden, Tel: 054/58.95.11, Fax:054/58.61.88
Provinciaal Domein 'De Gavers' (enkel voor groepen), Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen, Tel: 054/41.63.24, Fax:054/41.03.88
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Provinciaal centrum Baljuwhuis ja ja neen neen neen
Provinciaal Domein 'De Gavers' ja ja neen neen neen
Gemeentelijk sport- en recreatiecentrum Markedal Tollembeek ja
Opmerking
Het vertrekpunt 'De Gavers' bevindt zich op de route van Geraardsbergen, dus je moet de aansluiting nemen voor op dit circuit te komen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Jurgen Ingegeven op: 2-jun-2020 Gereden op: 31-may-2020
blauw-rood-groen gereden : veel beton maar ook leuke wegjes. veel op en af wat het leuk maakt in het Pajottenland.

Je kan NIET meer vertrekken aan het baljuwhuis in Galmaarden ! Er staan zelf geen paaltjes meer.
Aanduiding routes : OK
Van: Nille Ingegeven op: 25-may-2018 Gereden op: 25-may-2018
De rode omloop heeft dringend onderhoud nodig.
Na los door een veld gestuurd te zijn ben ik door de hagen van de omliggende huizen moeten rijden. Er is meer mogelijk in deze gemeente
Van: Patrick Ingegeven op: 21-feb-2017 Gereden op: 18-feb-2017
Heb deze route gereden is zowel basis lus rood 31 km extra lus blauw richting Bosberg 11 km als ook de groene lus die Vollezele van 6 km
Overal perfect bewegwijzerd
Van: Francesco Ingegeven op: 27-may-2016 Gereden op: 27-may-2016
route vandaag gereden (rood en blauw).

veel ontbrekende pijltjes en de pijltjes die er staan zijn afgekleurd of verstopt achter hoog gras

heb routes op gps gereden en dat ging wel

veel baan in de route zelf, de offroad stukken zijn voornamelijk traktorbanen en hier en daar een singletrack.

het gaat uiteraard goed op en neer en de streek is zeer mooi met soms mooie vergezichten

een heropfrissing van het parcours is hier nodig

Van: guido Ingegeven op: 11-may-2014 Gereden op: 19-apr-2014
Het is een heel mooie streek om in te gaan rijden. Mogelijkheden genoeg in het landschap aanwezig. Ik had hier al redelijk wat slechte commentaar gelezen dat de bepijling niet goed is. Dit is jammer genoeg nog steeds zo. Daar waar op de meeste plaatsen bij de startplaats een mooi bord met de route staat ... kan je in Galmaarden niets vinden. En ook geen aanduiding waar de route begint. Héél jammer natuurlijk. Onderweg ontbreken er ook nog redelijk wat pijltjes. Enkele verantwoordleijke peters voor dit parkoer zouden welkom zijn om het aangenamer te maken! Het is zonde om dit parkoer te verwaarlozen.
Van: stefan Ingegeven op: 11-jan-2014 Gereden op: 23-dec-2013
Mooie streek, maar helaas frustrerende rit vanwege werkelijk slechte bepijling. Bij de start aan de markt moet je echt het infocentrum binnen om op de kaart te zien welke richting je uitmoet. Op de markt is nl. geen enkele pijl te bespeuren. Pijltjes onderweg versleten, waardoor je meermaals bijna moet stoppen om te ontcijferen. Eén plaatje op een paaltje was verdwenen, bij een splitsing stond ook geen pijl. Jammer, want verder best een leuke rit.
Van: Sjeraar Ingegeven op: 4-sep-2012 Gereden op: 3-sep-2012
Sinds de vorige commentaren is er helaas niet veel verbeterd op deze route ...
Er is nog steeds de doortocht op de koeienweide met 2 draaimolens en vooral veel str*** . Op een tweetal plaatsen is de veldweg bovendien voor enkele tientallen meters volledig omgeploegd en wat verder nog es een ijzeren hek dat de weg volledig afsluit .
De bestaande bepijling is dringend aan vervanging toe en op enkele plaatsen volledig verdwenen ...
Spijtig :-(
Van: x-cube Ingegeven op: 12-aug-2010 Gereden op: 12-aug-2010
Een mooie route maar niet voor een mountainbiker. De makadam is hier koning te rijk. Behalve 2 steile klimmetjes merk je niets van het heuvelachtige karakter van de streek. De rode aanduiding lijdt aan verkleuring. Ook is er een vergissing in de aanduiding daar de blauwe route enkel deze is op onverharde weg, en dus qua moeilijkheidsgraad van een iets hoger niveau is. Indien je deze route rijdt --> zeker de blauwe lus meenemen, of beter, enkel deze rijden. De route geeft ons het idee dat de boeren van Galmaarden niet mountainbikersgezind zijn. Op de blauwe lus mag je een koeienveld over met 2 zeldzame draaimolens, kwestie van uw behendigheid een beetje te testen of een beetje lak van uw kader te ontnemen??? Brrr...
Van: Mauro Ingegeven op: 24-jul-2008 Gereden op: 24-jul-2008
Zopas rood en blauw gereden. In tegenstelling tot wat sommige commentaren me deden verwachten vond ik het alles behalve saai.
Een zeer mooie omloop met af en toe een pittig klimmetje. Bij momenten was het wel wat twijfelen of ik nog op de juiste weg zat vanwege dichtgegroeide paden.
Veel asfalt? Ik vond dat dik meevallen. Alleen het stuk van na de bosberg tot in Vollezele is inderdaad meer iets voor wielertoeristen dan voor mountainbikers. Ik nam het er in ieder geval graag bij.
De pijltjes vond ik ook dik in orde.
Het is niet het mooiste parcour van in de streek maar ik vind het zeker geslaagd.
Van: JIM Ingegeven op: 11-apr-2008 Gereden op: 10-apr-2008
Er is inderdaad een blauwe route bij gekomen.Ik heb voor een deel gevolgd er is minder asfalt dan de rode route. Ik vind nergens een kaart van de blauwe route.
Van: David Ingegeven op: 10-apr-2008 Gereden op: 10-apr-2008
Is er een wijziging op het parkoer? Ik merk dat er niet ver van de kerk van Tollembeek blauwe bloso pijltjes staan.
Van: Wouter Ingegeven op: 2-feb-2008 Gereden op: 2-feb-2008
Mooie streek, prachtige uitzichten. Inderdaad wel héél veel asfalt.

Bepijling is niet overal even duidelijk, ik denk dat ik op enkele plekken waar de verschillende delen van de route dicht bij elkaar liggen wat lussen zal hebben afgesneden. Ben nochtans steeds teruggereden op zoek naar een pijltje waar ik het overgeslagen stuk toch kon vinden, maar heb die pijltjes nooit gevonden.

Onduidelijk o.a. op de volgende plaats:
als je de Congoberg bent opgereden, ga je rechtdoor. Daarna komt er een afdaling op asfalt naar rechts. Ergens op die afdaling zou je naar links moeten, maar dat pijltje heb ik niet gevonden (ben nochtans terug naar boven gereden om het te zoeken). Ben dan beneden maar weer ingepikt op de route, met als gevolg dat ik een stuk gemist heb.
Van: Laurent Ingegeven op: 27-aug-2007 Gereden op: 26-aug-2007
SAAI PARCOUR!!

75% ASFALT!!!

De overige 25% zijn onozele platte harde wegjes tussen de weiden.

En dat durven een 'ROOD' parcour noemen! Schandalig...
Van: Nick Ingegeven op: 18-aug-2007 Gereden op: 15-aug-2007
Vond deze route toch behoorlijk.

Wat ik vooral onthou zijn de korte, pittige klimmetjes en soms een bijhorende steile afdaling. Die Noremansberg voor de bosberg vond ik zeer plezant; onverhard en vrij steil. De afdaling die daarop volgt (veldweg na bosberg) was moeilijk maar doenbaar, een uitdaging.

Heb de indruk dat de makers van deze route te veel de klimmetjes (noremansberg, congoberg, e.a.) in de buurt wilden opzoeken en te weinig aandacht hebben geschonken aan de wegen daartussen. Meer off-road mag zeker ook al maakt dat de route mss langer.
Van: gaadvis Ingegeven op: 22-jun-2007 Gereden op: 17-jun-2007
Ik rij deze route regelmatig als trainingsrit, ofwel in combinatie met route Geraardsbergen of ik brei er zelf een paar extra lussen aan op en rond Bosberg, of ook tof bv via 'Helix' naar Gavers om dan via jaagpad vd Dender via Zandbergen en verder via Pollare terug te keren naar Nieuwenhove om daar opnieuw aan te sluiten op de route. Inderdaad weinig off road, maar de stukken zoals Noremansberg (vanaf St Pauwelkapel), de passage op en rond Congoberg, enz gaan op den duur wel in de kuiten bijten.
Van: Koener Ingegeven op: 17-may-2007 Gereden op: 17-may-2007
Ik ben nu niet een biker die constant zit te mekkeren over de parcoursen, men kan nl. geen perfecte wegjes of singletracks uitvinden, maar dit parcours slaat echt alles.
Het moet denk ik het saaiste mtb-parcours zijn dat er is en dat dan vooral in zo'n mooie streek.
70% verhard lijkt me nog heel weinig. Doe maar 90% !
Als je dan al eens een singletrack of veldweg tegenkomt is hij 9/10 keer half-verhard of helemaal geasfalteert.
Ik kan me niet van het idee ontdoen dat er in die streek perfecte singletracks en/of lekkere veldwegen liggen ... die moeten er gewoon zijn.
Als je de negatieve commentaren erop naleest over verschillende andere routes dan kan ik die mensen enkel maar aanraden niet naar Galmaarden af te zakken.
Doe dan gewoon Gooik. Beter kan het bijna niet ...
Van: Jan Ingegeven op: 1-may-2007 Gereden op: 1-may-2007
Deze keer ben ik na de Sint-Pauluskerk niet moeten afstappen!! Nochtans had ik al 45 km in de benen van de route in Dilbeek gisteren. Ook de tweede kuitenbijter nadien (nog langer - ben de naam van die berg kwijt, er zijn zoveel "berg"-namen daar) heb ik kunnen volhouden. Een mooie route, met snelheid, veel asfalt, maar mooie glooiende vergezichten, zeker met de huidige zomeropstoot in de lente die nu al meer dan een maand duurt! Vóór Vollezele-centrum mijn voorband lek gereden op een dikke steen in een sprint afdaling op een veldwegje, maar toch de laatste 5 voorzichtig kunnen volmaken, joepie!
Van: peter buyl Ingegeven op: 27-feb-2007 Gereden op: 27-feb-2007
hallelujah........wolkbreuk boven belgie en wij gaan rijden!
met dit weer is de route loodzwaar,er was één plek waar echt niet te rijden viel,al de rest al slibberen en baggeren
de bepijling is goed,de gekozen route heel tof,mijn bad achteraf nog toffer
Van: Sportdienst gemeentebestuur Galmaarden Ingegeven op: 23-jun-2005 Gereden op: 24-jun-2005
Geachte webmaster

Ik wou je melden dat de gegevens (telefoon, douches enz...) van deze route foutief zijn. De juiste gegevens kunt u terugvinden op de website van Bloso. Daar zijn alle gegevens correct!
Met sportieve groeten
Sportdienst
Gemeentebestuur Galmaarden
Van: evi Ingegeven op: 12-nov-2004 Gereden op: 7-nov-2004
goed voor 1 keer, veel te veel straat en als er dan eens veld was was het amper te berijden oftewel veel te gevaarlijk

groeten
Van: patrick jespers Ingegeven op: 18-oct-2004 Gereden op: 16-oct-2004
Ben deze route zaterdag gaan rijden na het goede commentaar van de vorige bikers.
De bepijling was OK al waren er sommige pijlen wat verkleurt waardoor er soms twijfel bestond of ik niet op een verbindingsweg was met gele pijlen.
Voor mij veel te veel asfalt zowaar 70 % wel spijtig met al die veldwegen die er ginder zijn.
Goed voor een eenmalige beurt.
Van: Wim Ingegeven op: 30-sep-2004 Gereden op: 30-sep-2004
Goede bewegwijzering op de route van Galmaarden. De route telt 2 serieuze beklimmingen. Als eerste de bosberg beklimmin langs een veldweg en dan de congo berg langs de "niet kasseien" weg. Even opletten is het in een veldweg na de bosberg waar een tractor spoor veranderd in een diepe, smalle geul. (+/-50cm)
Enig puntje van kritiek misschien iets te weinig technisch.
Van: Jan Ingegeven op: 12-sep-2004 Gereden op: 12-sep-2004
Met nog 2 basketbalmatchen in de benen was dit 'slechts 30 km' korte parcourtje een echter kuitenbijter! Er is inderdaad vanaf het baljuwhuis een ommetje van 4 km geïntegreerd - volgens mij als een opwarmertje bedoeld voor wat komen zal...
De pijltjes staan overal zeer goed aangeduid. Na de Sint-Paulus kerk is er een serieus lang stuk waar ik ben moeten afstappen - waarschijnlijk om eerder aangehaalde reden.
Maar natuurlijk krijg je er bij zonnig weer - zoals vandaag trouwens - prachtige vergezichten gratis bij!
Een toffe en mooie route!
Van: Jurgen Van Hoof Ingegeven op: 19-oct-2003 Gereden op: 19-oct-2003
Vandaag Galmaarden gedaan. Droog parcours + een schraal zonnetje. Vermits een paar nieuwe mensen inhaakten vandaag besloten we om een "gemakkelijk" parcours te doen. Nou moe. Het was een beetje te gemakkelijk. Ik las hier 50% asfalt, voor mijn part doe je daar nog 40% bij! Een MTB-toch durf ik dit niet echt noemen. Te veel verhard en niet echt zware beklimmingen (2 komen misschien in de buurt). De Kongoberg zijn we tegengekomen, de Bosberg heeft volgens mij voetjes gekregen, die ben ik toch niet tegengekomen. ;-)
Soit, misschien een parcours om te rijden als het 3 maanden non-stop heeft geregend (en dan nog), misschien ideaal als je niet van de grote plaat wil, of misschien als familie-uitstap. Veel meer positiefs kan ik hierover niet bedenken.
Van: Alain Vandesijpe Ingegeven op: 20-mar-2003 Gereden op: 19-mar-2003
Ik heb vorig weekend de MTB-route van Galmaarden gereden samen met 2 andere MTB-ers. De bewegwijzering is volledig, geen enkel pijltje ontbrak. Wel zijn de Bloso-pijltjes erg klein, en zitten ze hier en daar toch wel enigszins onopvallend verscholen. Vooral in afdalingen bij grote snelheid is het wel uitkijken geblazen.
De route volgt wel niet helemaal de kaart die bij de ingang van het Baljuwhuis uithangt. Men begint nl. met een ommetje van 3 tot 4 km. vooraleer op het parcours van de kaart wordt gereden.
Klimliefhebbers zullen hun hart kunnen ophalen want zowel de Bosberg als de Kongoberg worden helemaal beklommen. Ik schat dat iets meer dan 50 % van de rit op asfalt wordt gereden, wat gezien het erg heuvelachtig parcours wel mag ! Slechts 1 maal hebben we moeten voet aan grond zetten omwille van de modder en de diepe tractorsporen.
Wel opletten geblazen voor de vele prikkeldraad langs de veldwegen !
Totale lengte is volgens onze tellers 33 tot 34 km.
Leuke rit, zeker de moeite waard !