logo  
LommelLommel (Smokkelpad)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Center Parcs De Vossemeren Elzen 145, 3920 Lommel  011/54.82.00
blauw Sportcentrum De Soeverein Sportveldstraat 10, 3920 Lommel 
groen Recreatiepark Parelstrand Luikersteenweg 313A, 3920 Lommel  011/64.93.49

Lussen
groen blauw rood
12,3 km (51 hm)GPX 11,1 km (47 hm)GPX 12,1 km (50 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
van groen naar blauw Boscheind Verbinding Dessel - Lommel
0,7 km (3 hm)GPX 0,8 km (7 hm)GPX 6,9 km (35 hm)GPX

Informatie
Sportdienst , Lommel Tel: 011/54.84.00
Toerisme , Lommel Tel: 011/54.02.21
De Vossemeren  Tel: 011/54.82.00
Parelstrand  Tel: 011/64.93.49
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Dudh Kosi, Leuken 7, 3920 Lommel, Tel: 011/64.94.79, info@dudhkosi.be
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Center Parcs De Vossemeren ja ja
Sportcentrum De Soeverein ja ja ja
Recreatiepark Parelstrand ja ja
Opmerking
Er is aansluiting met de MTB route Boscheind in Nederland
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Richard van Gelder Ingegeven op: 20-jan-2022 Gereden op: 19-jan-2022
Gisteren de rode route gereden. Ik ben zeer tevreden met het recente onderhoud en de aanpassing van de route naast het kanaal.
Van: Gert-Jan Ingegeven op: 21-nov-2020 Gereden op: 21-nov-2020
Blauwe lus is niet veel bijzonders, rode lus is veel meer de moeite waard. Wel viel op dat het lange stuk op hoogte parallel aan het kanaal best wel drassig was terwijl het de afgelopen tijd best wel droog is geweest. Kan me voorstellen dat bij natter weer dit stuk redelijk ontoegankelijk wordt; verder lag de route er mooi bij..
Van: Sprinter Ingegeven op: 16-jul-2018 Gereden op: 16-jul-2018
Mooie omgeving.

Technisch is het weinig uitdagend, ook weinig hoogtemeters, maar wel mooie route om eens lekker te vlammen.

Bewegwijzering kan iets beter, met name paaltjes iets eerder neerzetten. Op volle snelheid mis je nog weleens 'n paaltje.

Denk dat men keurige route heeft gemaakt met wat voor handen is hier.
Van: Marc Ingegeven op: 4-may-2018 Gereden op: 21-apr-2018
Tijdens weekend op de vossemeren ook mtb gehuurd om een rondje te doen.dit was een Focus 26 inch, dit volstaat voor dit parkoer.
heb eerst de volledige groene lus gedaan, deze was goed uitgepijld. toen een stukje vd blauwe lus tot ik de rode pijlen zag, deze loopt door de Sahara dit was het pittigste stuk.
deze heb ik ook volledig gereden tot ik weer bij t kanaal was bij splitsing blauw-rood. Vanaf hier blauw gevolgd tot terug op CP. ik had 39 km volgens mn strava , ik vond het toch een leuk rondje navenant wat ze voor handen hebben !
leuk om eens te doen dus.
Tip er zit geen bidonhouder op de atb die je huurt dus heb ik in de winkel naast een banaan ook flesjes fruit shoot gekocht daar kunnen er 2 van in je wielershirt dan heb je toch drinken bij je.
Van: Eddy Ingegeven op: 3-apr-2017 Gereden op: 23-mar-2017
In maart een midweek verbleven in "de vossemeren" en van de gelegenheid gebruik gemaakt om met een gehuurde fiets de routes van Lommel te rijden. Het is inderdaad geen uitdaging voor een mt-biker die wekelijks op de fiets zit maar het is wel een mooie namiddag geworden. De 2 routes die hier beschreven staan kan men wel aanvullen met de rode route van de Soeverein. Deze sluit aan op de blauwe route en zo had ik toch +/- 35km op de teller. Ik begrijp niet waarom die rode route hier niet vermeld staat. De routes zijn heel goed bewegwijzerd en dat was wel nodig want ik ken de streek niet en ik had ook geen kaart of gps.
Het is dus leuk rijden voor center parcs-gasten als ontspannen ritje maar niet voor iemand van de Vlaamse Ardennen die jaarlijks een week gaat mt-biken in de ardennen.
Toch heb ik mij geammuseerd en als ik hier nog eens terugkom neem ik toch mijn eigen fiets mee want de gehuurde fiets had zijn beste tijd wel gehad.
Van: Erwin Ingegeven op: 7-sep-2012 Gereden op: 7-sep-2012
Een zeer goed bewijzerd parcour met zelfs de lus naar groen of blauw.
Voor een ervaren biker is dit een te simpel parcour, voor mij....precies genoeg. Ik ben herstellende van een aantal hernia's in de nek en onderrug. Toen ik de verslagen las had ik meteen zo iets van...ja...dat is dan een goed parcour om mij in een ritme te zetten en opbouwen naar vermogen.

Prima verzorgd en fijn om te rijden....zal er zeker vaker te vinden zijn...

Mzzl, Erwin
Van: Philip Ingegeven op: 10-may-2012 Gereden op: 2-may-2012
De beide routes gereden, perfect aangeduid en lag er zeer goed bereidbaar bij.
Een iets eenvoudigere route, maar zeker een mooie om eens te doen.
Van: Ron Ingegeven op: 8-feb-2012 Gereden op: 9-feb-2012
Ik wil leren crossen.....

Ik ga ze straks rijden.. Wel weet ik juist in Holland bij camping de zwarte bergen (Boseind) is een fantastische route met veel bochten en heuvels, ze roepen er allemaal over dat dat zeer mooie stukken zijn waar je je techniek kunt uitvoeren...
smalle paden scherpe bochten helemaal een zijn met je bike..

Weet er iemand hoe ik aan een crossclub of crossmaatje kom? ben 28
Van: Maxime Ingegeven op: 26-jul-2011 Gereden op: 26-jul-2011
Beide routes aansluitend gereden vanochtend met vertrekpunt De Vossemeren. Mooi parcours, zeker het 1e deel van het blauwe parcours. Overal stonden aanwijzers, zeker in orde!!

Voor niet ervaren MTBkers zeker goed te doen! Voor de getrainde is het misschien eerder een afknapper omdat het merendeel brede hardere wegen door het bos zijn en veel gebruik wordt gemaakt van de wegen in de omtrek...

Grts
Van: Mark NL Ingegeven op: 18-feb-2011 Gereden op: 16-feb-2011
Beide routes gereden vanaf park de Vossemeren. Als ongeoefend biker zijn beide routes goed te doen. Groen is iets meer off the road als blauw. er zijn geen grote heuvels te beklimmen, beide routes zijn nagenoeg vlak. De groene route bevat ook een stuk rul zandpad langs een zandafgraving; dat is het zwaarste stukje van beide routes. Bewegwijzering is prima in orde muv dat pijltje bij de hutten; deze hangt bovenaan op een lantaarnpaal. Je hoeft dus geen kaartje te kopen a 2eur.
Leuk als afwisseling van de Aqua Mundo....
Van: Marc Ingegeven op: 16-dec-2010 Gereden op: 16-dec-2010
Groene route is eigenlijk alleen geschikt voor als je net hebt leren fietsen, kent weinig uitdaging. Veel boswegen weinig single tracks. Zie links en rechts stukjes die beter in de route zouden passen. Blauwe route is leuker en uitdagender maar aan de bewegwijzering valt wel iets te verbeteren op somige stukken.
Van: Philip Ingegeven op: 8-dec-2010 Gereden op: 9-nov-2010
Het parcour is weinig uitdagend, maar gaat wel door mooie natuur. De blauwe route biedt iets meer plezier dan de groene. De bepijling was in orde, ik ben nergens verkeerd gereden. Een mooi parcour voor beginners.
Van: Ronny Geysen Ingegeven op: 16-sep-2010 Gereden op: 11-sep-2010
Het pijltje in " de Hutten " hangt er inderdaad wel degelijk.
We hebben het op die hoogte moeten aanbrengen omdat het op de " normale" hoogte steeds weer verdween.
Het is jammer maar helaas niet anders.
Beter een pijltje hoog in de lucht dan ....
Van: Mierox Ingegeven op: 16-nov-2009 Gereden op: 6-nov-2009
Met z'n tweetjes Lommel afgehaspeld. Alleen de singletrack op het laatst kon ons bekoren. Gelukkig herinnerde ik me nog vele andere van die singletracks aan beide kanten van het kanaal van een parcour uit de O2 bikersmagazine die ik enkele jaren geleden gereden had. Zo kwamen we toch nog aan serieus wat km's en singles. Snap niet waarom Bloso die niet in het parcour heeft opgenomen.
Van: Davy Ingegeven op: 26-oct-2009 Gereden op: 25-oct-2009
Spijtig van de lange betonstroken in het eerste deel van de blauwe lus, maar voor de rest is het een mooie route om mee te beginnen als je, zoals ik, lang niet meer gefietst hebt. Het groene pijltje in de Hutten is inderdaad moeilijk te zien, maar dankzij de comentaren hier heb ik er geen problemen mee gehad.
Van: neilpryde Ingegeven op: 5-sep-2009 Gereden op: 5-sep-2009
@ Lommelaer: Als je aan de Weteringshoeve bent (in de Hutten) dan ben je reeds te ver. Ik ben daar in begin ook serieus verkeerd gereden. Een 500 meter ervoor moet je reeds naar rechts. De pijl staat aangegeven op een boom aan de linkerkant (wel op een redelijke hoogte). De pad dat je moet volgen is dan een zand/kiezelpad van zo'n 4 meter breed.
Van: Tonni Ingegeven op: 3-jun-2009 Gereden op: 31-may-2009
Vorige zaterdag de 2 lussen gereden. Vooral de blauwe route door het bos is leuk (er ligt trouwens nog een mooi lang stuk door het bos dat niet in het parcours ligt, richting Neerpelt, Zuidkant van het kanaal). Het parcours is niet zwaar, behalve een stuk door de losse zand in de groene lus.

Pijltjes schitterend aangegeven, dikwijls een kaart met het overzicht ... enkel (zoals hier nog al een paar keer aangegeven) het stuk in de groene lus aan de Hutten. Hier geen pijltje meer te zien, niet enkel aan de Hutten, maar ook op de volgende splitsingen niks te zien. Gelukkig op goed gevoel (en een Nederlands koppel mét handig kaartje) toch de juiste weg gekozen zodat het geheel goed afgerond kon worden.

Alles te samen zeker een leuke namiddag gehad!
Van: lommelaer Ingegeven op: 1-jun-2009 Gereden op: 8-may-2009
De route is wel fijn om te doen al is het op een paar stukken echt aan de saaie kant. Maar voor de beginnende mtb'er is dit zeker al een aanrader! De pijltjes zijn redelijk goed te volgen ,alleen als je het ijssalon in de hutten voorbij rijd ben ik nog nooit andere pijltjes tegen gekomen tot aan het begin van de wateringen , das wel spijtig maar ja voor de rest zeker eens de moeite om te doen
Van: MT Ingegeven op: 15-jul-2008 Gereden op: 13-jul-2008
Pijl in de hutten is wel degelijk aanwezig en volgens mij hangt deze er al een hele tijd.

Je moet wel naar boven kijken om em te vinden want hij hangt namelijk hoog op een lantaarnpaal. Vooral vreemd als alle andere pijlen wel laag op een eigen paaltje hangen.

Voor de rest 2 mooie routes zowel de blauwe als de groene.
Van: harrie Ingegeven op: 27-jan-2008 Gereden op: 27-jan-2008
Zowel groene als blauwe route gefietst; prima gepijld. Lommel mag trots zijn op zijn mooie natuur.
Van: Henk Pols Ingegeven op: 29-dec-2007 Gereden op: 28-dec-2007
Betreffende ontbrekende paaltje is nog steeds niet geplaatst. Jammer, ben de weg daardoor kwijtgeraakt.

Gr,

Henk Pols
Van: paul Ingegeven op: 1-nov-2007 Gereden op: 1-nov-2007
vandaag naar lommel weest gaan biken.vertrokken aan de souverein voor blauwe toer,deze was perfect bepijld,daarna terug blauw gevolgd om over te gaan op groen,was goed tot we aan een betonbaan kwamen ,de hutten ,helaas hier gn pijlen meer te bespeuren,zeer teleurgesteld terug via de baan naar de souverein gereden.aan de commentaren te zien is dit al langer het geval,spijtig dat indien dit gemeld word er niks aan gedaan word,is maar aan de lakse kant.grtz paul
Van: Sven Van Boven Ingegeven op: 25-oct-2007 Gereden op: 21-oct-2007
In m'n commentaar van 22/10/2007 zat een foutje.

Aan het kapelletje moet je naar LINKS ipv naar rechts.

Mijn excuuses hiervoor.
Van: Sven Van Boven Ingegeven op: 22-oct-2007 Gereden op: 21-oct-2007
Groene en blauwe route gereden met vertrek aan Recreatiepark Parelstrand.
Goed bewegwijzerde route behalve 1 ontbrekend paaltje in "in de hutten"(betonbaan). Na 2 korte bochtje moet je +/- 100m verderop rechts een lange zandweg in met bomen.

Bij vertrek aan het parelstrand staat er ook geen paaltje net voor je het bos ingaat (aan een kapelletje). je moet hier naar rechts.

Mooie gevarieerde route; jammer van het stukje drukke weg naar de nederlandse grens.
Van: Roy Delissen Ingegeven op: 2-oct-2007 Gereden op: 30-sep-2007
Afgelopen zondag met z'n tweeën vanuit Center Parcs Vossemeren zowel de blauwe als de groene route gefietst. Helaas kwamen we er achter dat een routepaaltje was verwijderd. Nadat we in totaal met vijf mtb'ers de route waren kwijtgeraakt, zijn we het meest voor de hand liggende zandpad na het laatst geziene routepaaltje ingefietst. Dit bleek het juiste te zijn.
Indien mij een emailadres wordt doorgegeven, stuur ik de ingescande routekaart met de positie van de ontbrekende routepaal.