logo  
AffligemAffligem
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Gemeentelijk centrum Bellekouter Bellestraat 99, 1790 Affligem 
? ??? Geertruidebaan 54, 1790 Affligem 

Lussen
groen kort groen lang
23,8 km (311 hm)GPX 36,7 km (457 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Aalst - Affligem
1,5 km (12 hm)GPX

Informatie
Gemeentebestuur , Affligem Tel: 053/64.72.21
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
???
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Raphaël Vandenberghe Ingegeven op: 1-nov-2022 Gereden op: 1-nov-2022
Had deze route gereden in 2018, ik was toen erg teleurgesteld door de slechte bepijling....Nu 4 jaar later (30.10.2022) heb ik ze opnieuw gereden : heb ze niet uitgereden ik was het beu was om die pijltjes te zoeken en telkens naar de smartphone te grijpen om de weg te zoeken ( en straten zonder naam zijn er ook ! ! )...Vandaag, 1.11.2022 ben ik opnieuw met veel moed op pad gegaan, conclusie: veel pijltjes zijn niet zichtbaar, of iets te ver weg van de route, of overgroeid. Aan de dender misgereden daar er andere groenen pijltjes van een andere route ( ?!?) waren.Ik heb zo’n tiental plaatsen onthouden waar het mank loopt, en zal het aan « sport Vlaanderen » eens uitleggen. Echt vreselijk. Heb ik 't totaal 42km op de teller, en heb er 2u42' opgereden, wat ik normaal in 2 uur had kunnen rijden ! By the way : heb ook mijn schoen stukgereden door een val in de Broekstraat => Koeweidelos (het smal stuk waar men met de fiets absoluut niet doorkan ) Schoen is niet te herstellen, wie gaat me vergoeden ?
Van: Miego Ingegeven op: 11-nov-2020 Gereden op: 11-nov-2020
Op deze mooie herfstdag de lange groene lus gedaan. Leuke, vrij afwisselende en degelijk bepijlde rit met wat hoogtemeters, maar zonder brutale klimmetjes en afdalingen. De zware en (iets te) modderige ondergrond maakt dit ander niet al te technische parcours iets moeilijker. Let zeker ook op voor wandelaars die zich van de zelfde paadjes bedienen. Eenmaal moet je even afstappen en de fiets op zijn achterwiel verder duwen; de ruimte tussen 2 afspanningen is te klein.
Op een aantal plaatsen heb ik de bordjes niet gezien (oa op het einde aan het voetbalveld), maar de gpx file is volledig juist. Op 1 andere plaats is de straat zodanig opgebroken, dat je er zelfs te voet moeilijk voorbij komt. En nog tegen het einde is een stuk breed onverhard voor fietsers dicht (wegens werken?). Wij zijn het volgende paadje links af gegaan, en dat was een kronkelige meevaller. Allicht beide een tijdelijk ongemak.
Van: tettenzot Ingegeven op: 8-aug-2020 Gereden op: 6-aug-2020
Ik had een goed gevoel bij de start en dat was zééééér tegengevallen!!!
De bepijling was goed,maar wie zoekt die vindt!!!!
Uitdagende stukken was proos!!
Bij slot,een zeeeer mooie gemeente en vriendelijke mensen.
Tot weldra bij een tourtocht.
Dank u.
Van: Pat H Ingegeven op: 5-aug-2020 Gereden op: 29-jul-2020
Vorige week de lus gereden, veel afwisseling, goede bepijling en route is met kennis van zaken samengesteld, leuk!

Enkel oppassen met het kruisen van de route van Asse, en verlenging van de eigenlijke lus ook.

Van: Dany Ingegeven op: 6-jun-2020 Gereden op: 31-may-2020
schitterende route...een aanrader voor iedere MTB'er ! alle aspecten zijn aanwezig bijgevolg voor elk wat wils.
Van: Kevin Ingegeven op: 5-feb-2020 Gereden op: 26-jan-2020
zeer mooie en soms pittige vernieuwde lus, een hele verbetering proficiat!.
Van: Bartvde Ingegeven op: 11-jul-2012 Gereden op: 11-jul-2012
Vandaag de blauwe lus gereden. Ondanks de natte dag, geen druppel regen gehad. De ondergrond echter vaak verzopen en dus soms heel traag op techniek moeten rijden. Na eergisteren Aalst gereden te hebben (75% offroad) viel dit wat tegen. Toch een mooie route, enkel op het einde wat klimmen. Bepeiling prima, enkel in de dorpskern van essene was de bepeiling weg owv werken, voor de rest uitmuntend.
Bart
Van: Halewijn Ingegeven op: 10-jun-2012 Gereden op: 9-jun-2012
Schitterende route met duidelijke bewegwijzering. Eén maal fout gereden (te snel voorbij een pijl in een afdaling op kasseien) en door wegenwerken ontbrak één pijl.

Een aanrader voor wie graag wat afwisseling heeft (tarmac, offroad, plat, hellingen, natuur)!
Van: Joris Ingegeven op: 14-jun-2011 Gereden op: 29-may-2011
De groene route is een uitbreidingslus. Ik heb ze al gereden en 't is een toffe route die meer de kanten van Essene aandoet. Opletten: is nog niet officieel geopend, en pijltjes ontbreken hier en daar. Zal wachten worden op de officiële opening.
Van: Maarten Ingegeven op: 30-apr-2011 Gereden op: 29-apr-2011
Ik heb nu al regelmatig de blauwe lus gedaan van affligem, maar ik vroeg mij af of iemand de groene route kent die wij kruisen. Deze kom ik tegen na de afdaling over de met schors bedekte veldbaan en voor het containerpark en de voetbalvelden van affligem of denderleeuw? Na die afdaling kom je op een kruispunt en moet je naar rechts voor blauwe lus (en dan passeer je dus voetbalvelden en containerpark) maar naar links loopt er een groene kben er nog niet opgegaan maar zou eerst willen weten welke dat het is...

Als iemand het weet laat het mij dan weten
danku :)
Van: Kwinten De Temmerman Ingegeven op: 18-oct-2010 Gereden op: 18-oct-2010
Ik deed deze route net voor de 2de keer en vond het heerlijk. De bewegwijzering is volledig maar het is soms net iets te makkelijk aan bepaalde van de pijltjes voorbij te rijden. Ter hoogte van de aansluiting met de Mountainbikeroute Aalst in meldert vergiste ik me de vorige keer en zo kwam ik op de foute route terecht. Vandaag passeerde ik er opnieuw en vondt het plaatje met daarop "pijltje MTB Affligem rechtdoor" in het gras achter de paal. Ik heb het opnieuw proberen bevestigen, toch dit pijltje zou degelijk opnieuw moeten aangebracht worden.

Van: Maarten Ingegeven op: 1-sep-2010 Gereden op: 31-aug-2010
Ik ben van plan deze route is te doen. Is het zo dat deze de oude psv route is, want ik heb deze route gedaan toen het nog psv route hete?
Hoe is de bewegwijzering? En hoe ligt het parcours erbij?

Bedankt
Van: Sven Ingegeven op: 28-jul-2010 Gereden op: 28-jul-2010
Voor de routes, kijk eens op http://www.bloso.be/sportpromotie/mountainbikeroutes
Van: Jan Matthieu Ingegeven op: 27-jul-2010 Gereden op: 27-jul-2010
Ik wou de route graag rijden, maar geen van de links naar de brochure of de kaart blijken te werken! En aan de hand van de kaart op de site kan je niks zien, ik toch niet.
Van: Nico Ingegeven op: 6-jul-2010 Gereden op: 30-jun-2010
Woensdag 30/06 deze Bloso route van Affligem gereden.
Enkele aandachtspunten:
- rioleringswerken aan de 1e kruising met Brusselbaan / N9; geen doortocht mogelijk
- thv de oude steenbakkerij waar de track dwars door een maisveld gaat; doorgang zal moeilijk(iets minder makkelijk) worden als de mais hoog staat
- enkele korte trajecten tussen weides zijn volledig overwoekerd en met gras & onkruid hoger dan mijn MTB!
- aansluiting met de BLOSO route van Asse is niet makkelijk te vinden
Wel een leuk traject en enkele toffe korte klimmetjes en afdalingen (in laatste km's over een houtschors track voor ruiters zelfs?). Gereden aan avg 23,5km/u - kan zelfs grotendeels gedaan worden op de 44 vooraan.
Van: Zors Ingegeven op: 26-oct-2009 Gereden op: 23-oct-2009
Afgelopen vrijdag hebben we deze route ook eens gereden. Hier en daar moet je goed uitkijken waar de pijltjes hangen, maar over het algemeen ligt deze route er goed bij. Enkel de passage in de wijk Mattein is wat overbodig...
Aan het kerkhof van Essene ligt een paal op de grond... dus na de afdaling naar links en onmiddellijk het baantje rechts volgen
Van: Mierox Ingegeven op: 29-jun-2009 Gereden op: 11-may-2009
Met z'n 2'tjes Affligem gecombineerd met Asse. Zo kwamen we aan 62km. De verbindingen zijn goed aangegeven en de parcours zijn goed afgepijld. Vertrokken in Asse waar het infobord aan een grote parking staat maar er kan evengoed in Affligem vertrokken worden waar de parking iets kleiner is en het infobord er iets van weg staat.
Van: Bongo Ingegeven op: 3-may-2009 Gereden op: 2-may-2009
Gisteren de route voor de eerste keer gereden. (zowieso mijn allereerste mtb parcours omdat ik normaal op de weg rij)

Ik moet zeggen dat ik heel aangenaam verrast was! Het was effe wennen aan de kleine blauwe driehoekjes waardoor ik net over de eerste brug eentje gemist had en midden in het dorpscentrum kwam. Ik ben teruggereden naar de start en opnieuw begonnen met een goed resultaat deze keer.

Ik vond het net prachtig door al die velden te rijden. Als het nat is gaat dit waarschijnlijk een heel ander gevoel geven :-)

Ergens aan het kerkhof van essene ben ik de weg kwijt geraakt maar omdat ik wist dat de Eksterenberg er in zat ben ik via daar terug naar het eindpunt gereden.

Voor herhaling vatbaar!

Bongo
www.digitalforum.be/fietsclubsmoutpot
Van: Ilde Cleemput Ingegeven op: 12-jul-2007 Gereden op: 12-jul-2007
Onze excuses voor die rode container, die wordt zo snel mogelijk verwijderd.
Ik ben vandaag ter plaatse gaan kijken en heb het signalement doorgegeven aan de politiezone Tarl. Ik (Sportfunctionaris Affligem) hou dit verder in de gaten.

Een maaibeurt is inderdaad dringend nodig, maar in dit vochtige weer ook niet aangewezen om de machines door te sturen.

Opmerkingen mogen jullie steeds naar mij doormailen: ilde.cleemput@affligem.be
Van: dave Ingegeven op: 11-jul-2007 Gereden op: 11-jul-2007
vanmorgen heb ik het parcour van affligem gereden.
de bepijling was ok,het parcour moet wel is onder handen genomen veel tracks die volledig dichtgegroeid zijn,dat ge niet kunt zien waar je aan het rijden bent en op sommige plaatsen heb volledig door de netels moeten rijden.
op een bepaald punt kom je voor een rode container te staan die volledig de weg afsluit maar je moet hem wel zien te passeren want het is dus wel rechtdoor dat je moet gaan.als de route gereden is,is het een beetje zoeken naar de startplaats ik ben gewoon richting snelweg gereden en dan de pijl affligem centrum.ik heb het nu in de regen gereden het is wel te doen maar op sommige plaatsen ligt het er wel serieus drassig bij met droog weer wel een aanrader zeker voor beginnende bikers.
Van: Jan Ingegeven op: 30-jun-2007 Gereden op: 30-jun-2007
Ik dacht tussen 2 regenfrontdagen door een korte droge route aan de haak te slaan. Af en toe is de bepijling nog altijd niet in orde, alhoewel men moeite heeft gedaan om de route met blauwe kleefdriehoekjes op te kalefateren, echter naar het einde van de route toe waren de driehoekjes waarschijnlijk op! Soms zijn er moeilijke nauwe doorgangen met aanvallende brandnetels en braambessenstruiken en nu en dan verdwijnt de onderzijde van de fiets met benen en al in het hoge gras ... avontuurlijk natuurlijk, maar dan hoop je dat je toch nergens in terecht komt!
Gelieve op 20 minuten van het begin van de route de bewoners van het huis te bedanken dat ze hun grote container voor bouwafval midden op de fietsroute hebben geplaatst (mocht jullie oprit niet vuil worden?). Na veel wringwerk kom je er door.
Weer wat geoefend!
Van: Patrick Ingegeven op: 23-apr-2007 Gereden op: 21-apr-2007
Nu het overal droog is leek het mij het ideale moment om de route van Affligem nog eens te rijden. Gelukkig heb ik deze route in het verleden reeds enkele malen gereden, want hier en daar ontbreken enkele pijltjes. Een voorbeeldje: Op een gegeven moment, kom je in Hekelgem op een T. Je moet daar naar links. Er is evenwel nergens een pijltje te zien. En zo zijn er nog wel enkele voorbeelden.
Voor de rest blijft dit een toffe droog-weer route met enkele mooie klimmetjes.
Bij regenweer is het, naar mijn persoonlijke goesting, echt niet prettig om dwars door de akkers te fietsen.
Van: Kris Ingegeven op: 4-dec-2006 Gereden op: 28-nov-2006
Beginpunt zeer moeilijk te vinden !! leuke route om als onervaren mountainbiker toch te doen. Op bepaalde plaatsen zeer moeilijk doorgang door modderplassen tractorsporen. Op bepaalde plaatsen ontbreken effectief plaatjes ( dan moet je dus linksaf ... lukt altijd ! )
Al bij al toch wel goed geslaagde route !
Van: davy Ingegeven op: 28-nov-2006 Gereden op: 26-nov-2006
beginpunt ewa moeten zoeken ^^ en soms paar keer moeten gokken, nog plezant en ideaal voor eens tussendoor te rijden.

yu
Van: willems daniel Ingegeven op: 8-oct-2006 Gereden op: 8-oct-2006
tot zover we gereden zijn zag het er veelbelovend uit maar we zijn aan de wegen werken in de buurt van meldert vijver de pijltjes niet meer tegengekomen.da is wel spijtig.uiteindelijk door nog wat rond te toeren zijn we ineens terug pijltjes tegengekomen.
Van: Sven Ingegeven op: 7-oct-2006 Gereden op: 1-oct-2006
Ik heb de rit gereden met een maat en we vonden het een mooie rit met enkele toffe hellingen in en natuurlijk het mooie uitzicht op de Abdij van Affligem!!
Het enige nadeel was dat het vertrekpunt heel moeilijk te vinden is, Mits een kleine speurtocht terplekke hebben we het dan toch gevonden (achteraan het containerpark!!!)
Is zeker voor herhaling vatbaar!!
Van: Kenneth Ingegeven op: 20-sep-2006 Gereden op: 19-sep-2006
Hoi bikers, ik moet zeggen ik was niet tevreden .. we zijn verloren gereden .. :S ik denk dat het door die werken daar komt .. we zaten in Aalst 'Meldert' waar de tour normaal niet passeert.. dus gelieve is te kijken aan de "Ineenstekers van de tour ;)"
Van: raf bombeek Ingegeven op: 10-sep-2006 Gereden op: 10-sep-2006
In de late namiddag vertrokken. Aan de start geen overzichtsplan van de route gevonden en ook geen aanduiding in welke richting moest vertrokken worden (bleek weg van de autosnelweg te zijn, grote baan volgen). Verder geen problemen meer gehad; er ontbreken geen pijltjes, maar enkele ben je voorbij éér je het weet. Mooie route, overwegend goed berijdbare veldbanen (vandaag toch).
Van: scheirlinckx yvan mobilglass Ingegeven op: 15-aug-2006 Gereden op: 14-aug-2006
route gereden op 14/08/06 OM 7UUR S MORGENS.
Zeer leuke rit goed bepijld.
En veel konijnen gezien.Een aarader voor Kurt van de TV winkel.
Van: Via Ferrata Ingegeven op: 24-apr-2006 Gereden op: 23-apr-2006
Zondag nogmaals mijn wekelijkse thuisroute gereden. Begint goed op te drogen, het maisveld is goed te doen het uienveld gaat nu ook reeds zonder afstappen.
De helling die begint vanop de afrit van de E40 over de kasseistrook en dan het veld en later het bos in gaat ligt er nu eindelijk goed bij. Deze winter lag er steeds een stuk van deze 1,5 km lange klim (50m stijgen),in de draai net waar je het bos in duikt, 200m voor dat stijle stuk slecht door de onmogelijke modderpoel ontstaan door zware machines.

Ik hoop dat de uitbreiding van de route met 30km er is zoals gepland door de sportdienst in juni. Ik heb echter nog nergens een stuk of aanvang van de nieuwe route gezien. Een maat heeft wel het plan ingekeken op het gemeentehuis.
Van: Pieter Ingegeven op: 5-dec-2005 Gereden op: 4-dec-2005
Op sommige plaatsen diende men te ploeteren door de recentelijk geploegde velden. Naast kracht was behendigheid vereist om afgerukte takken, dewelke sinds de vorige storm nog niet waren geruimd, te passeren. Een paar leuke langere hellingen maar nooit echt steil. Best leuk.
De bewegwijzering was nieuw en vlekkeloos.
Toch een minpuntje, wat mij betreft, aangaande het doorkruisen van de bebouwde kom: ik had soms de indruk meerdere malen door dezelfde buurt te fiesten, maar zonder net het reeds gereden traject te kruisen. bvb buurt van de Bleregemstraat. Voor mij kan dit stuk korter en hierdoor wordt het geheel leuker.
Van: matthias Ingegeven op: 3-nov-2005 Gereden op: 3-nov-2005
het is een leuke route met enkele moeilijke stukken in
een echte aanrader
Van: Erik Ingegeven op: 1-nov-2005 Gereden op: 1-nov-2005
Reeds meerdere malen deze route gereden, het parcours lag er deze maal droog bij. vindt het nog steeds een leuk parcours.
een aantal leuke singeltracks.
Van: Patrick Ingegeven op: 30-may-2005 Gereden op: 29-may-2005
In het verleden deze route reeds een tweetal keer gereden. Maar gisteren moest ik vaststellen dat hier en daar pijltjes ontbreken. Daardoor een stuk van de route gemist. Ik reed hierdoor niet langs de abdij naast het hopveld. Enkele smalle passages zijn bijna dicht gegroeid, inclusief netels en distels. Ook in Affligem is er werk aan de winkel om de route minimaal berijdbaar te houden.
De doortocht door de woonwijk over een wandelpad vind ik nog steeds vrij bizar.
Van: Peter Ingegeven op: 12-may-2005 Gereden op: 8-may-2005
Ik had je sporen blijkbaar beter moeten volgen :) Bij de werf ben 'k links gegaan en eerstvolgende straat links, je komt dan op een breed bospad na een stuk asfalt.

Op weg naar Essene raakte 'k de weg kwijt in een zompig veld. Ik ben in elk geval op het einde een smal padje vol modder en mest naar boven "gereden" (enkel de eerste twee meter dan, gewoonweg niet doenbaar). Misschien heb 'k in 't veld een afslag gemist...En boven kon je alleen links of nog meer naar boven en bij allebei geen gele pijltjes meer te vinden, wel bij de eerste rode pijltjes die 'k dan maar volgende maar na een kwartiertje zonder modder of veld en aangekomen in Meldert besefte 'k dat 'k op een of andere snelle fietstourrit was beland....

Volgende keer beter
Van: Steven Jacobs Ingegeven op: 8-mar-2005 Gereden op: 7-mar-2005
Vandaag heb ik deze route gevolgd. Helemaal alleen, op mijn dooie gemak de talloze veldweggetjes die deze route biedt bereden. Het moet gezegd worden dat deze op dit moment extreem drassig zijn, en misschien ligt het aan de slijtage aan mijn achterband, maar op bepaalde stukken was het onmogelijk om op de fiets te blijven zitten. Combineer dit met een paar losse dagdagelijkse schoentjes die in de modder blijven plakken en je hebt een topparcours voor zij die ervan houden om zich vuil te maken.

AANDUIDING: als je je bril niet vergeet en je kijkt wa voor je uit kan je de route perfect volgen. Enkel op 2 plaatsen is het wat uitkijken:

1. Je passeert de eerste brug over de autosnelweg, je maakt een klein rondje en je
komt aan de tweede brug. Je moet deze brug over, en niet weer het veld in. Het is logisch, maar ik dacht op dat moment niet goed na :) Blijkbaar ben ik niet de enige die deze vergissing maakte, want MTB sporen waren er in overvloed.
2. Op een gegeven moment kom je aan een werf, en alle wegwijzers lijken plots verdwenen. Je moet door de werf door, al is aangegeven dat het verboden is de werf te betreden. Nadien zie je een paal met het vervolg van de "PSV-route". Ik veronderstel dat ze juist op die plek een huis aan het bouwen zijn. Ben benieuwd of het parcours snel zal worden aangepast

Van: Truus Ingegeven op: 15-nov-2004 Gereden op: 14-nov-2004
Gisteren de route voor een 2de maal gereden. Als de eerste keer de autostrade kruist moet je door een maisveld door. Nu is de mais weg, maar ook het baantje is spoorloos verdwenen.
Was aangename tocht dankzij de sompige ondergrond.
Van: Danny Ingegeven op: 15-nov-2004 Gereden op: 11-nov-2004
Als beginnend mountenbiker besloot ik om samen met mijn neef deze route eens uit te proberen.Wat mijn neef bezielde weet ik niet maar hij besloot om de route in omgekeerde richting te rijden,het was dan niet zoveel bergop????Hij kende de route.
Ik moet zeggen dat dit een best aangename route is.Alhoewel ik totaal geen ervaring heb met andere routes.Het was mijn eerste keer.
In omgekeerde richting is het natuurlijk een beetje zoeken maar het lukte perfect tot het voetbalplein van Essene.Vanaf daar liep het in het honderd.Geen pijltjes meer te vinden.En wanneer we er vonden spraken ze mekaar tegen.Dit zal wel te maken hebben met het omgekeerd rijden zeker.Wij hebben de route niet volledig kunnen afwerken,maar de stukken die we gedaan hebben vond ik prachtig en plezant om te rijden.Er zat wel wat afwisseling in:bergop,bergaf,kasseistroken,modder,blubber,....
Ik kom zeker terug,misschien nu zondag al,maar dan in de aangegeven richting.Wel wil ik opmerken dat er een verduiveld gevaarlijk punt in de route zit.De weg is afgekalfd in de beek en het is hier opletten geblazen dat je niet in de beek terecht komt!Voor de rest wil ik mij aansluiten bij mijn voorgangers-commentatoren:volg de PSV pijltjes die zijn duidelijker en talrijker dan de Bloso pijltjes.
Van: Thomas De Witte Ingegeven op: 24-oct-2004 Gereden op: 24-oct-2004
Als beginnend MTB'er/

Perfect bewijzerd parcours met leuke, kleine baantjes. Op het einde wel nog een serieuze klim. Zeer mooie omgeving. Soms was het echt wel modderig, maar das natuurlijk leuk zo wegglijden in die smurrie :-)
Zeker is doen!
Van: wim & yves Ingegeven op: 6-oct-2004 Gereden op: 3-oct-2004
Als beginnend MTB-ers vonden wij dit een tof parcour in een mooie streek met veel afwisseling en een paar leuke beklimmingen en afdalingen.Inderdaad de bordjes met PSV zijn duideliker dan de BLOSO pijltjes
De 28 km hebben we 2 uur afgelegd een beeje te kort maar ideaal als je geen tijd hebt voor een lange rit
Van: Jan Ingegeven op: 16-sep-2004 Gereden op: 16-sep-2004
Na de soep en de patatten nog vlug in de auto en daarna op de fiets gesprongen om deze route te verkennen. De 3 uur, gereserveerd voor deze route, is voor mij geslonken tot 2 uur en 15 minuten, en ik ben al niet zo'n 'doorrijder'. Afwisselende route die gelukkig aangeduid is door de soms veel duidelijkere PSV-pijltjes (de blauwe bloso-driehoekjes zijn veelal afgebleekt). Op een gegeven moment kom je na Essene aan voetbaltereinen en dan is het niet meer duidelijk. Daar moet je gewoon rechtdoor en moet je het terrein afrijden (langs een plek dat bezaaid ligt met gebroken bakstenen van onlangs afbroken gebouwen) en vervolgens de weg oversteken, een paadje tussen 2 huizen door. De meeste pijltjes staan echter wel achter en hoog op verkeersborden, laag op borduurstenen, tegen omheinigspaaltjes of tegen naambordjes, enz. Zeer goed voor een zoektocht maar ondanks dat toch logisch omdat er zoveel PSV- en andere pijltjes staan.
Goede oefenroute!
Van: Jens Vermeulen Ingegeven op: 23-jun-2004 Gereden op: 22-jun-2004
Mooie route, voor de eerste keer 'thuis' gereden, heel wat afwisseling en goed voor een beginnende mountainbiker. Wel kan de signalisatie beter in het begin (wanneer je dan spreekt over de PSV-route, want de bloso pijltjes vind je praktisch nergens), maar na enkele kilometers verloopt alles vrij goed. Het is leuk, omdat je telkens wat afwisseling hebt door door vele kleine baantjes...
Van: jan nuyttens Ingegeven op: 4-jun-2004 Gereden op: 4-jun-2004
Laatste keer deze route in de herfst gereden. Toen was het leuk. Nu, na een kurkdroge periode waar alles zandering werd heb ik ze opnieuw na een natte nacht gereden. Jawadde, alles herschapen in zwarte zeep toestanden. Blijft een rare route. Afwisselend, maar te kort en soms wel moeilijk of onaangenaam wegens te modderig. Kies je moment uit!
foto's op http://users.skynet.be/vipersite/
Van: Mark De Vriendt Ingegeven op: 7-mar-2004 Gereden op: 7-mar-2004
Zeer gevarieerde route, maar beter aangeduid door een lokale organisatie dan de gebruikelijke pijltjes.
Loodzwaar in dit slijkerige weer. Weinig beton, veel smalle wegjes. Wel kort (28 km), goeie tussentraining.
Van: Stevn Veillefon Ingegeven op: 29-oct-2003 Gereden op: 29-oct-2003
Vandaag heb ik deze route een tweede keer gereden. Er zijn ondertussen nieuwe bordjes gehangen, zowel PSV als BLOSO, zodat je niet meer fout rijdt.

Dit maakt er de ervaring alleen maar mooier op. Nog steeds een leuke route, maar enkel bij droog weer. Na zware regenval zoek je het beter elders.

steven
Van: jan nuyttens Ingegeven op: 27-oct-2003 Gereden op: 24-oct-2003
vroeger vond ik die route maar niets wegens te gemakkelijk, veel te modderig, te dicht bij de E40, soms slecht bewegwijzerd.
in een schraal zonnetje midden de droge herfst ziet alles er anders uit. Mooie verhouding verhard/onverhard bovendien. Genoten van de afwisseling en de uitstekende bepijling. Allen spijtig van de E40 en iets te lang draaien tussen de huizen van Affligem.
Van: jespers patrick Ingegeven op: 27-jul-2003 Gereden op: 27-jul-2003
Heb gisteren deze route afgelegd ( 26/07/2003 ) en ze was uitstekend.
Er is wel een klein probleempje ergens rond de laatste 5 kilometer.
Men komt terecht in een nieuwe wijk (zonder huizen welliswaar) en daar mankeren er enkele pijltjes.
Men moet zich begeven naar de kerk en de straat links ervan daar is men terug op de goede baan.Zoniet een prachtige weg welliswaar niet zwaar.
Van: Pierre Deseyn Ingegeven op: 12-jun-2003 Gereden op: 16-apr-2003
Woensdag 16 april deze route gereden bij prachtig zomerweer.
De startplaats vinden is de eerste hindernis, maar het zeer vriendelijke sporthalpersoneel vertelt het je wel: het is voorbij de sporthal van de autosnelweg weg, voorbij het gemeentehuis rechts kleine heuvel op richting containerpark. Daar rechts staat het bord met de route die inderdaad is aangeduid met PSV bordjes. De bordjes zijn talrijk aangebracht, ik ben er geen gemist. Mooie aangename route, prachtige vergezichten, maar spaar nog wat krachten voor de laatste twee kilometers want dat is het even doorbijten...
Van: Saeys Rudy Ingegeven op: 9-jun-2003 Gereden op: 8-jun-2003
Met de kriebels in het lijf en met een pittig zondagmorgen-zonnetje als begeleider trok ik deze morgen (8/6/2003) op pad in Affligem ,zoals eerder al ergens vermeld volgde ik dus de geel-blauwe psv (politie-sport-verbond) wegwijzertjes ,en het moet gezegd dat die uitstekend opvallen (geen enkele gemist ).De rit bracht mij op verscheidene prachtige locatie's die me in eigen streek konden verbazen.Met een gezond tempo en een ferme conditie zou ik dit varkentje gauw even wassen maar dat was buiten het plots omslaande weer gerekend.Rond de streek van de abdij werd ik getrakteerd op een vlaag van weers-verbijstering .Hagel ,wind ,donder,bliksem ,regen en modderstromen omsingelden mij en mede hierdoor zit deze rit voor eeuwig in mijn hart.Spannend ,zwaar en toch enorm genoten .I'll be back.
Van: Michel Maes Ingegeven op: 12-may-2003 Gereden op: 12-may-2003
Enkele dagen geleden (begin mei 2003) heb ik deze route gereden.

Van de bewegwijzering van BLOSO is er totaal geen sprake.
Maar als je de pijltjes PSV volgt (wat politie sportvereniging betekent) kom je er ook.
Deze route is totaal geen zware route, met zelden een hellingkje (enkel op het einde!!!). Het merendeel van het parcours verloopt over landweggetjes in de modder (ongeveer 60-70%).
Al bij al had ik meer van deze route verwacht, maar het is en blijft wel nog een aantrekkelijk alternatief om te biken in de regio.
Zeker aantrekkelijk is de natuur en het mooie landschap waar je doorheen rijdt en niet te vergeten de laatste vijf kilometer van het parcours. Die laatste vijf kilometer zijn echt enorm zwaar. De hellingen die je voorheen niet tegenkomt, lijken allemaal naar het einde verschoven.
Een ander positief punt, althans voor sommigen onder ons, is dat je verschillende toffe cafeetjes op deze route tegenkomt...
Van: Patrick Van Boxstael Ingegeven op: 31-mar-2003 Gereden op: 31-mar-2003
Gisteren (30/3/2003) heb ik deze route uitgeprobeerd. Het begon met een vriendelijke bediende aan de balie van de sporthal die me via het plaatselijke containerpark op weg stuurde ... naar de slotkilometer van de route. Goed begonnen!
Later toch de juiste start gevonden en al meteen dokkeren over een veldweg vol steenafval. (bakstenen in alle formaten!) Niet meteen een schitterende start.
De route is verder wel vrij mooi; hier en daar kan de signalisatie wel beter. In de deelgemeente Essene komt men langs een nieuwe verkaveling (enkel de straten zijn reeds aangelegd) en dan plots geen bordjes meer. Net toen ik besloot het zoeken op te geven bleken er opnieuw bordjes te staan. Zoek evenwel niet naar de gekende BLOSO aanduiding. In Affligem volg je P.S.V. - wat dit ook moge zijn - geel met blauw.
In de buurt van de E40 ben ik dan opnieuw het spoor verloren (na een lange kasseistrook).
Samengevat: een mooie route met toffe stukken. De signalisatie kan hier en daar beter, ook aan de startplaats.
Van: Steven Veillefon Ingegeven op: 11-mar-2003 Gereden op: 1-mar-2003
Ik heb vandaag deze route geprobeerd. Het is idd jammer dat van een BLOSO route geen sprake is, enkel door de pijltjes P.S.V te volgen kom je er.

De route zelf is eigenlijk verrassend mooi. Zo kom je tusen de hopvelden terecht (wat ’s zomers heel mooi moet zijn) in de buurt van de abdij van Affligem, is er een gezellige lokatie tot het nuttigen van een abdijbiertje (café ’t Oud Snas), en kan men zich op de meeste stukken gewoon ouderwets vuil maken. Dat is tenslotte wat mij zo aantrekt :-).

Lekkere route, stukken waarop je goed kan doorrijden, maar ook kuitenbijters.
Van: Steven Loots Ingegeven op: 27-sep-2002 Gereden op: 27-sep-2002
27/09/2002: Zeer snel circuit waarbij lekker aan intervaltraining kan gedaan worden. Leuke omgevingen worden aangedaan op een bepaald moment waan je je zo in "The X-files" waarbij je een vreemd soort schotel tegenkomt. Dus zeker een must voor de beginnende bikers, enkel het beginstukje naast de autosnelweg E40 is verzuipen tot aan de assen tijdens natte perioden. Idd veel PSV weinig Bloso
Van: Willem Vander Mynsbrugge Ingegeven op: 14-aug-2002 Gereden op: 14-aug-2002
14/08/2002:<br>
Wie graag dokkert over met grof steenpuin gevulde karresporen of over de hoefsporen van paarden, moet naar Affligem. Wat een contrast met Erpe-Mere gisteren. We kunnen hier nog nauwelijks spreken over een BLOSO route. De bepijling dateert uit een ver verleden. Een geluk dat enkele dapperen het parcours toegankelijk houden voor niet locale bikers via een perfecte uitpijling (vergeet BLOSO en volg de gele PSV pijltjes). Er ontbreken er slechts twee bij de nieuwe verkaveling in de Kerlerneersbaan (zie tip Dirk Vandamme).
Van: Dirk Vandamme Ingegeven op: 28-jul-2002 Gereden op: 28-jul-2002
Op 28/7/2002 de blauwe tour gereden.
Wat de aanduiding betreft moet je nog steeds voortgaan op een mix van Bloso bordjes (die in de minderheid zijn) en de gele pijltjes met de vermelding P.S.V.<br>
Eenmaal bijna op het einde van de tour kom je in een nieuwe verkaveling en daar zijn de pijltjes weg. Ga gewoon naar rechts en neem het pad naar de kerk toe, daar zijn er terug pijltjes!<br>
De offroad stukken zijn dezer dagen goed voorzien van distels. Armen en benen zijn worden dan ook goed op de prof gesteld. Troost je ermee dat distels goed zijn tegen reuma, ik dit geval hoef ik geen reuma meer te vrezen;<br>
Al bij al een plezante route met heel wat afwisseling. Aan te bevelen !!!!