logo  
KortrijkKortrijk
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Kortrijk groen Sportcentrum Lange Munte Bad Godesberglaan, 8500 Kortrijk 
Zwevegem rood Ontmoetingscentrum De Brug Otegemstraat 238,  Zwevegem 
Spiere blauw Sporthal Michelsberg Oudenaardseweg 75,  Spiere 
Spiere blauw Pompgebouw Doorniksesteenweg 402,  Bossuit 

Lussen
Zwevegem rood Kortrijk groen Spiere blauw Rekkem rood
37,1 km (302 hm)GPX 36,5 km (362 hm)GPX 37,1 km (212 hm)GPX 47,1 km (364 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
Zwevegem rood-blauw
54,7 km (355 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Wevelgem - Menen Wevelgem - Menen - Marke Marke - Bellegem
0,7 km (5 hm)GPX 4,5 km (16 hm)GPX 1,9 km (21 hm)GPX

Informatie
Westtoer Koning Albert I-laan 120 8200, Sint-Michiels Tel: 050/30.55.00
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share

Kaarten
1
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportcentrum Lange Munte ja cafetaria zwembad, tijdens openingsuren ja ja neen
Opmerking
De Boerhovenroute laat je rijden over de beste mountainbikepaden tussen de Schelde en het Kanaal Kortrijk-Bossuit. Je ontdekt per mountainbike het authentieke landelijke karakter van deze streek. Puffend omhoog en genietend omlaag, rijd je langs gehuchten met prachtig klinkende namen: de Geitenberg, Kapel Milanen, ’t Laatse Oordje, Evangelieboom, de Zwijnshoek, het Ijzeren Bareel, …
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: sam Ingegeven op: 7-sep-2020 Gereden op: 7-sep-2020
Vandaag groene lus gereden , zeer mooie route die goed gebruikt maakt van de paadjes in de streek enkele stevige klimmen en leuke afdalingen. Je komt tal van mooie boerderijen tegen en verborgen paadjes. Zeker een aanrader !
Honden zijn ondertussen al overleden denk ik :p
Van: kurt v. Ingegeven op: 2-may-2020 Gereden op: 2-may-2020
vandaag tweede keer (eerste keer was 25/3) rode lus rond rekkem gereden.
Er zijn wel wat pijltjes verdwenen in deze rit. Soms zeer moeilijk (tot niet) uw weg te vinden. er is hier wel wat werk aan de winkel.
Van: Kurt D Ingegeven op: 24-feb-2019 Gereden op: 24-feb-2019
Deze voormiddag groene lus gereden in droge omstandigheden een ZEER mooie route met fantastische uitzichten en veel hoogte meters. Bewegwijzering is dik in orde nergens fout gereden. Bij droog weer goed te doen voor een beginnende MTB'er zoals mezelf.
Een aanrader.
Van: VGW Ingegeven op: 15-jul-2015 Gereden op: 15-jul-2015
De groene route gereden vanaf Sportcomplex Lange Munte.
- Mooie tocht door de knappe, glooiende streek ten zuiden van Kortrijk (Bellegem, Sint-Denijs ...). Mooie vergezichten, veel kapelletjes, boerderijen ...
- Technisch niet uitdagend (goed te doen voor iedereen) - veel smalle betonweggetjes door de velden
- Bewegwijzering in orde!
- Parcours gaat op en neer, maar nergens echte kuitenbijters - zacht glooiend. Goed voor meer dan 300 hoogtemeters.
Aanrader!
Van: Nico Ingegeven op: 27-dec-2012 Gereden op: 24-dec-2012
Een parkoers vol afwisseling. Onze zoon van 10 jaar is steeds op zoek naar een ritje met zo weinig mogelijk asfalt. Hij kwam gelukkig thuis.(en vol modder)
Bij deze ook mijn oprechte dank aan de verantwoordelijken voor de bewegwijzering. (de bouwwerken naast de Lange Munte gooiden eerst wat roet in het eten, maar daarna is de aanduiding heel duidelijk)
Van: Kurt Ingegeven op: 16-dec-2012 Gereden op: 16-dec-2012
Groene lus gereden. Super sterke toer. Was wel serieus modderparkoer maar ja tis december ook. Heel varierend met veel op en af . Bloso chapeau. Bepijling dik ok.
Van: Kurt Ingegeven op: 16-dec-2012 Gereden op: 16-dec-2012
Groene lus gereden. Super sterke toer. Was wel serieus modderparkoer maar ja tis december ook. Heel varierend met veel op en af . Bloso chapeau. Bepijling dik ok.
Van: Jelle R. Ingegeven op: 16-jun-2012 Gereden op: 14-jun-2012
Elke donderdag om 18u30 start het Tonte-peleton. Er wordt verzameld aan centrum de brug in Zwevegem, waar we starten en de Tonte-route afrijden. Iedereen is welkom, meer info vind je op FB bij de Guadal-bikers. gr J
Van: PC Vinkt Ingegeven op: 10-jun-2012 Gereden op: 8-jun-2012
Vandaag 8/6/12 de groene lus gedaan. Prachtig fietsparcours, schitterend landschap. Men mag deze route gerust omdopen in de Fazantenroute. In grote getale gezien! Geen keffers ontmoet aan Het Kapelhof of scheppers aan Blauwe Blomme. Zeer goed bewegwijzerd.
Van: Laurent Ingegeven op: 26-nov-2011 Gereden op: 20-nov-2011
Vorig week zondag, heb ik de groen lus gedaan.
Zelfde opmerking betreffende loslopende honden op de reeds aangeduide plaatsen: die 2 keffers en vooral die Mechelse herder die klaar staat u in een stuk te eten. Nogal indrukwekkend en angstaanjagend. Kan er iets aan gedaan worden?

Maar voor de rest zeer leuke afwisselende parcours.

Laurent
Van: Fabi Ingegeven op: 29-oct-2011 Gereden op: 28-oct-2011
Ik doe heel regelmatig de groene route en heb ook al heel vaak last gehad van loslopende honden en wel op 2 plaatsen. Enerzijds de scheper in het huis recht tegenover de parking van de vrachtwagens Blauwblomme. Gisteren liep hij ook weer los maar gelukkig was ik hem te snel af. Anderzijds zijn er twee keffers die me al een aantal keren bijna hebben doen vallen in het Kapelhof (een boerderij) in de Tontestraat. Ik overweeg ernstig in beide gevallen aangifte te doen bij de politie want het blijft maar duren. Stel je voor dat je met een klein kindje een wandelingetje maakt en dat die scheper op je afkomt. Dat is toch niet verantwoord! Ik vind dat die gast een serieuze boete mag krijgen...
Van: Danny Light Ingegeven op: 29-oct-2011 Gereden op: 29-oct-2011
Dag Spectro. Vandaag het groene parcours gereden. Geen loslopende hond tegen gekomen. Het pijltje in Kooigem is nog niet terug geplaatst. Als je de grote weg links verlaat is het onmiddellijk terug links.
Van: Stef Ingegeven op: 28-oct-2011 Gereden op: 27-oct-2011
Heb de groene route gedaan. De route lag er al bij al nogal droog bij gezien het de afgelopen dagen niet geregend heeft. 't was de moeite. Er ontbrak een pijltje ter hoogte van Spiere (nadat we een bepaald ogenblik een grote baan moesten kruisen) was het volgende pijltje (naar links) nergens vindbaar). Ik heb daar zeker 5 km over gedaan om de juiste weg terug te vinden. Voor de rest: meer dan ok en gelukkig geen herdershond tegengekomen.
Van: Spectro Ingegeven op: 23-oct-2011 Gereden op: 23-oct-2011
Deze ochtend de rode route gereden onder een stralende zon ! Parcours lag er vrij droog bij ook. De vele hellingen op verharde wegen maken deze route misschien iets pittiger voor een beginner maar als ex-wegfietser had ik eerder de indruk dat dit een atypischer mtb-parcours was en daardoor juist een sneller parcours dan de blauwe route. Niettemin : we hebben genoten !!! Thumbs up voor de parcoursbouwers !
Van: Spectro Ingegeven op: 21-oct-2011 Gereden op: 20-oct-2011
Gisteren de blauwe route gereden ... samen met heen & terug naar het parcours toch goed voor 46 km. Ideaal om aan onze fietsen en klikpedalen te wennen. Bij momenten was dat serieus uitkijken, zeker in de afdaling van het superglibberige Mortagnebos ... Maar zeker voor herhaling vatbaar ! Slechts enkele loszittende honden tegengekomen en één onverantwoordelijk baasje (die met maar liefst 4 honden zonder ook maar één leiband op stap was !).

Zondag proberen we de rode route uit ! De groene zal nog niet voor meteen zijn tenzij iemand mij kan vertellen hoe we 't bewuste punt met de agressieve herdershond kunnen omzeilen ?
Van: Spectro Ingegeven op: 18-oct-2011 Gereden op: 19-oct-2011
Wij maken ons klaar voor onze allereerste mtb-tocht (na anderhalf jaar niet meer op een fiets te hebben gezeten, daarvoor wel 17 jaar op de weg gefietst).

Ben ermee opgehouden onder meer omwille van de vele loslopende honden (en enkele daaraan gelinkte valpartijen) dezer dagen vandaar : zit die hond er op de groene route nog steeds ? Zo ja, dan vermijd ik ze liever ... Heb geen zin om mijn goesting al na één rit weer te mogen opbergen.

Alvast bedankt voor jullie commentaren.
Van: Brecht Ingegeven op: 25-jul-2011 Gereden op: 24-jul-2011
Er ontbrak maar één pijltje tussen de Maagdestraat en de Kooigembosstraat! Voor de rest was de (groene) route dik in orde, thanks Bloso!
Van: Brecht Ingegeven op: 25-jul-2011 Gereden op: 24-jul-2011
Er ontbrak maar één pijltje tussen de Maagdestraat en de Kooigembosstraat! Voor de rest was de route dik in orde, thanks Bloso!
Van: gerdy Ingegeven op: 15-may-2011 Gereden op: 15-may-2011
goed uitgepijlde groene route.mooie landschappen en vergezichten.voortdurend op en neer wat de route wel niet gemakkelijk maakt.Vandaag wel kurkdroog en veel wind.
Van: Gonzo Ingegeven op: 4-may-2011 Gereden op: 16-jul-2010

Voor de mensen rond kortrijk is er een leuk lusje in het natuurterein rond de gavers. Kort 4 tal km maar met wat afwisseling. Geen klimmen maar heel leuk aangelegde kronkel en draaien op kunstmatige hobbeltjes gevolgd door snelle stukken tss de bomen knallen.

Geen daguitstap maar als daar toch best zeker de moeite eens waard.

Het begin ligt naast het kleine voetbalveld aan een scouts lokaaltje.
Van: Hemme Ingegeven op: 30-mar-2011 Gereden op: 27-mar-2011
Zondag de Groene lus gereden vertrekkend vanuit de "lang Munte"

Prachtige route doorheen het glooiende landschap.
Pittige klimmetjes voor een beginnend mountainbiker, maar niet onoverkomelijk.
Alles lag er keihard en stoffig bij.

De bepijling is nog uitstekend ben éénmaal fout gereden, maar met een stukje terug te rijden toch het correcte pijltje gevonden. Mss ging de afdaling iets te snel...

Geen boze honden nog baasjes tegengekomen.
Dus een pluim voor de beheerders van deze route.
Van: marije Ingegeven op: 26-dec-2010 Gereden op: 26-dec-2010
Is deze hond al aangelijnd?? Of komen we hem nog tegen op de route??
Van: Frank Ingegeven op: 1-oct-2010 Gereden op: 10-oct-2010
DE hond is er wel degelijk. Het is een scheper die je gezellig staat op te wachten midden op de weg. Via een kleine lus kan je die vermijden.
Van: Frederik Ingegeven op: 19-sep-2010 Gereden op: 19-sep-2010
In het gemeentehuis van Zwevegem (Otegemstraat) kan je deze kaarten ook vinden (ingang achteraan - dienst bevolking)
Van: Fabrice Ingegeven op: 16-sep-2010 Gereden op: 16-sep-2010
Kaart gevonden bij de Lange Munte
Van: Fabrice Ingegeven op: 15-sep-2010 Gereden op: 16-sep-2010
Hallo, ik ben nieuw in Kortrijk en wil de streek ontdekken. Weet iemand waar ik de kaart van de boerhovenroute kan verkrijgen?
Merci, Fabrice
Van: Hugo Ottevaere Ingegeven op: 7-jun-2010 Gereden op: 7-jun-2010
Ik heb een aantal weken geleden een melding gemaakt aan het gemeentebestuur van Zwevegem en er werd een wijkagent naar dat adres gestuurd. Ik heb bericht terug gekregen dat de honden nu aan de leiband zouden gehouden worden. Indien nog klachten, laat gerust iets weten, ik stuur het dan door.
Van: Frederik Ingegeven op: 10-may-2010 Gereden op: 9-may-2010
Heb deze transportfirma gecontacteerd, en blijkbaar hebben zij een Duitse Scheper, geen Mechelse Herder.
De persoon aan de lijn was heel vriendelijk en liet me weten dat er bij de buren wél 2 Mechelse Herders zitten die meestal los rondlopen in die omgeving.
Wordt vervolgd, en alle hulp van jullie is welkom!
Van: Frederik Ingegeven op: 9-may-2010 Gereden op: 9-may-2010
Ben deze morgen ook deze route gaan rijden, en ben ook voor de zoveelste keer die hond (gelukkig) gepasseerd met enige moeite. Dat kwade beest stond ineens vlak voor onze fietsen. Er werden geen beten uitgedeeld, maar zo kan je serieus lelijk vallen!
De hond kwam uit de Beekstraat 47 gelopen, waar blijkbaar Transport Blauwblomme Dominique gevestigd is. 056/755657 is het telefoonnummer van deze firma voor wie zijn beklag wil doen. Ik laat het de mensen in ieder geval eens weten...
Van: dimitri Ingegeven op: 1-may-2010 Gereden op: 30-apr-2010
Geen mechelse herder maar een onwaarschijnlijk agressieve blonde keffer tegen gekomen ook ongeveer naar het einde toe (lopen dat dat beest kon). De wind was stevig maar zat goed en de ondergrond was hard. Veel verhard maar toch mooie route bewegwijzering tip top.De klus was snel geklaard. kan mij voorstellen dat bij een andere ondergrond het ferm ploegen is, de verharde sporen laten dit uitschijnen.
Van: Gerlinde Ingegeven op: 27-apr-2010 Gereden op: 27-apr-2010
Hallo
Zou ook de groene route eens willen rijden, maar wil die hond niet tegenkomen. Zou hier graag iets aan doen. Als iemand mij zou kunnen laten weten op welk adres die hond zou wonen, dan wil ik gerust eens aanbellen (ik woon niet ver van de lange munte). Ofwel kan ik dan tenminste het laatste stuk overslaan.

groeten
Gerlinde
Van: faane Ingegeven op: 18-apr-2010 Gereden op: 17-apr-2010
gisteren voor het eerste gaan mountainbiken, en de groene route gevolgd. Idd een ideale route voor een beginner, goed bewegwijzerd. Op het einde zit dit kwalijke hond nog steeds los, jammer voor de hond want eigenlijk is het zijn baasje die niet deugd (ik ben zelf eigenaar van een hond!)
zal deze route zeker nog eens doen, en is een absolute aanrader
Van: Dirk Ingegeven op: 5-apr-2010 Gereden op: 5-apr-2010
Beste,
Bij de politie een klacht indienen de eigenaar zal een boete krijgen en de schade via de rechtbank moeten betalen.
Groeten, Dirk
Van: Hugo Ingegeven op: 15-mar-2010 Gereden op: 15-sep-2009
Was een goede route tot die duivelse hond kwam aangerend. Gelukkig bleef hij staan toen ik op 1 meter passeerde. Verschot van mijn leven opgedaan
Van: Laser Ingegeven op: 7-mar-2010 Gereden op: 6-mar-2010
groene route met vertrek aan lange munte blijft plezant,goed aangegeven en diverse stukken lekker drassig met de afgelopen natte dagen.
ook nu moet ik melden dat inderdaad een 3 tal km voor het einde een ZEER agressieve mechelse herder op me afkwam , gelukkig kon ik hem net ontwijken , maar dit kan in de toekomst voor problemen zorgen.
Ik begrijp de eigenaar van deze hond niet.
Kan hier wat aan gedaan worden?
greetz
Van: philip Ingegeven op: 30-dec-2009 Gereden op: 29-dec-2009
Deze namiddag ronde groen gereden in natte en koude omstandigheden.
Zeer toffe ronde en zeker te doen voor een niet geoefende mtb'er zoals ik.
Echter één groot minpuntje toen ik gebeten werd van een loslopende hond (een mechelse herder)die ergens van uit een woning of boerderij kwam, resultaat blauwe plek, broek kapot, overtrekje stuk en een klein verschot opgedaan.
Locatie van het gebeuren, ongeveer een 3 km van het eindpunt.
Groetjes
Van: laridon joeri Ingegeven op: 16-nov-2009 Gereden op: 16-nov-2009
vandaag de groene route gereden
start aan de lange munte,conclusie goede bepijling een paar twijfelgevalletjes maar niet verkeerd gereden.goed parcours voor de beginnende fietser.
het lag er vrij nat en glibberig bij maar het viel zeer goed mee,
er is misschien weinig onverhard maar er is creatief omgesprongen met de paadjes ;veel afwisseling en een paar stevige klimmetjes.
zeeeeeeeeeer positief doe zo voort

Van: BIKERKE Ingegeven op: 30-jul-2009 Gereden op: 30-jul-2009
DE ROUTES ROND ZWEVEGEM ZIJN TOT NU DE MOOISTE EN LEUKSTE MET HOOGTES EN LAAGTES DE MAXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX?

IN WAREGEM ZO EEN STAD EN ROUTES VOOR CROSS BIKES EEN DIKKE NUL
INFO BLOSO WAREGEM

EN OOK DAAR WISTEN ZE VAN NIETS
DUS WAREGEM WIJ KOMEN NIET MEEREEN DIKKE PROFICIAAT AAN ZWEVEGEM GRTS BIKER
Van: HS Ingegeven op: 23-aug-2008 Gereden op: 23-aug-2008
Over de Boerhovenroute: Hoe zien de bewijzeringen eruit? Ik wil deze route eens afrijden maar weet niet hoe deze eruit zien voor de mountainbike-route?
Dank,

HS
Van: Lieven Struyve Ingegeven op: 30-dec-2007 Gereden op: 30-dec-2007
Vandaag de groene route gereden. Heel goed uitgepijld.
Hier en daar ligt het vrij zwaar maar Kooigem Bos laat je best links liggen.
Er doorheen fietsen is onmogelijk tenzij je Sven Nijs heet en een paar keer een materiaalpost passeert zodat je van fiets kan wisselen.
Echt waar, het pad ligt zo zwaar en vet en is op vandaag na de regen totaal onberijdbaar. Het kan je fietspret volledig vergallen ... De rest is goed te doen.
Van: Anatool Ingegeven op: 20-oct-2007 Gereden op: 13-nov-2006
Waar kun je de kaart van de route kopen ?
Van: Yoeri Ingegeven op: 8-sep-2007 Gereden op: 8-sep-2007
Ik heb vandaag de groene lus van de Boerhovenroute gereden. Het is me gelukt in 1u30 min.
De groene lus is goed voor 38,7km en 275 positieve hoogtemeters.
Geen enkel pijltje gemist, de route is perfect uitgepijld.
Van: Ruben Ingegeven op: 22-aug-2007 Gereden op: 21-aug-2007
reactie op: Ignace O.
'De Sjouwersroute' is ook een mooie mtb-rit, goed uitgestippeld, veel onverhard, mooie stukken,... --->45km (kan ook minder)
(niet van bloso)

Startplaatsen zijn: -Decathlon Kortrijk
-Sporthal Ter Steenlandt Rekkem
-Sportcentrum Olympiadeplein Marke

Volg de rode pijltjes, niet de gele!
suc6
Van: luke Ingegeven op: 14-jul-2007 Gereden op: 14-jul-2007
Is deze route ook geschikt voor crosfietsen?
Van: Sacha Ingegeven op: 3-jun-2007 Gereden op: 2-jun-2007
Groene route gereden en denk toch dat een boer op het einde van de Aubettestraat in Bellegem de route zelf aangepast heeft . Normaal moest je daar rechts de oprit van het boerhof op en had je dan ook nog een stuk echt onverhard om dan via een lus terug op dezelfde baan uit te komen . Nu staat pijltje ipv rechts indraaien gewoon rechtdoor ( en 't is verwrongen ) ; dus boer heeft dit zelf veranderd. Route toch met meer dan een Km ingekort en een mooi stuk onverhard eruit. Kan iemand hier iets aan doen of mag dit zomaar ? Groeten
Van: jeffrey Ingegeven op: 28-may-2007 Gereden op: 28-may-2007
juist de groene route gereden en deze is nog volledig in orde

vriendelijke groeten
jeffrey
Van: Buyck Ingegeven op: 4-apr-2007 Gereden op: 25-mar-2007
Omdat dit geen bloso routes zijn , maar een initiatief van stadsdienst (sportdienst) Kortrijk in samenwerking met de randgemeentes waardoor de routes lopen.
Van: Goodwill Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 30-mar-2007
WAAROM KAN JE HIER ZO GEEN GROTE KAART BEKIJKEN ZOALS BIJ DE ANDERE BLOSO-ROUTES?
Van: Goodwill Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 1-jan-2000
WAAROM KAN JE HIER ZO GEEN GROTE KAART BEKIJKEN ZOALS BIJ DE ANDERE BLOSO-ROUTES?
Van: Ignace O. Ingegeven op: 9-aug-2006 Gereden op: 9-aug-2006
Als ik de kommentaren lees bij de andere gemeentes, dan moet ik zeggen : chapeau hier voor de bewegwijzering, route perfect volgbaar, heb de rode (2x) en de groene (3x) gereden en zeer leuk afwisselend parkoers, slechts 1x lek gereden :-(, slechts 1x uitgegleden en in stekkerhaag beland :-(. Wie kan er mij andere - goed bewegwijzerde - routes aanraden ?
Van: Mario G. Ingegeven op: 29-may-2006 Gereden op: 28-may-2006
Heb zondag de groene route gereden, heel mooi en gevarieerde route. Zeker voor herhaling vatbaar. Met een paar stevige kuitbijters en modderpoelen (het had al 4 dagen geregend) en enkele plaatsen te voet moeten lopen was het toch een behoorlijk lastige tocht.

Vorige week een stuk van de rode gereden maar vanwege de regen terug naar af.

Op naar de blauwe.
Van: Benji Ingegeven op: 21-apr-2006 Gereden op: 21-apr-2006
Hallow,

Heb vandaag de groene lus gereden, best wel een zwaar parcour. Veel straffe beklimmingen in Bellegem.
Heb onlangs de rode gereden, best ook te doen. Het had 's nachts geregend en het lag er modder vet bij.
Ben van plan om zondagochtend (8u15 vertrek in Zwevegem)de rode lus nogmaals te rijden.
Als iemand zin heeft om mee te rijden, met zijn tweeën of meer is het altijd aangenamer, zeker voor het competieve.

Greetz.
Van: Pieter Willems Ingegeven op: 9-apr-2006 Gereden op: 9-apr-2006
Ik heb vandaag voor de eerste keer de route gedaan van Kortrijk start aan de lange munte, en vond dat een pracht van een route me korte stevige klimmetjes en toffe afdalingen.Zeker een aanrader voor de beginnende montainbiker.Alleen jammer dat ik plots aan een kruispunt kwam en geen wegwijzers meer zag staan en heb dan zo een beetje men eigen weg moeten zoeken.Maar de route is zeker voor herhalingvatbaar.
Van: tom Ingegeven op: 12-feb-2006 Gereden op: 12-feb-2006
op 12/02/2006 de groene route gereden. was de eerste maal om de eenvoudige reden dat wij dachten dat groen = gemakkelijk. klopt helemaal niet! de opeenvolging van de korte, nijdige klimmetjes in bellegem zorgen er voor dat je onmiddellijk goed onder stoom staat. doordat het niet al te veel geregend had de afgelopen week & lichtjes gevroren vorige nacht was het parcours best berijdbaar, al blijft de passage door kooigembos een heikel punt (sterk klevende modder!!!).

kortom een tocht die voor herhaling vatbaar is!
Van: Karel Roose Ingegeven op: 12-feb-2006 Gereden op: 12-feb-2006
Recent heb ik de drie routes gereden (rood, groen en blauw), alle drie zijn het zeer mooie routes. Alhoewel ik van de streek ben, heb ik een aantal voor mij onbekende plaatsjes ontdekt of opnieuw genoten van de mooie afwisselende (ver)zichten die de streek biedt zoals: de klim naar Den Helder, de molen Te Klare, de doorsteek van Kooigembos, de ‘klim’ naar de Tontekapel waar vroeger (?) gediend werd, Bellegem en het Argendaalbos, het bouwvallig oud waterzuiveringstation/zwemkom ter hoogte van de sluis annex stuw op de Schelde te Spierre, de verlaten sluis bij de monding van het Spierekanaal, enz…

De doortocht van het Grandvalbos (tussen Kooigem en Sint-Denijs) is wel het stukje route waar het altijd ploeteren door de modder zal zijn.

Een aanrader.
Van: gc Ingegeven op: 7-feb-2006 Gereden op: 14-jan-2006
Heb de groene route 1 maal gereden. Die gaat eerst richting bellegem.
Ik vind het een mooie route, maar er waren toch enkele stukken die niet te doen waren omwille van de modder. Als mijn wielen blokkeren door de modder vind ik het toch ook niet meer aangenaam. Zelfs te voet gaan was geen optie. De route was wel zwaarder dan gedacht. Heb me nog moeten reppen om niet helemaal in het donker te rijden. Ik ga binnenkort ook eens de rode en blauwe route rijden.
Van: tom Ingegeven op: 7-feb-2006 Gereden op: 22-jan-2006
vraagje aan degenen die reeds vertrouwd zijn met het parcours:
hoe vertrekt de groene route, want dat is niet duidelijk op het kaartje?
ga je eerst via bellegem, of komt eerst zwevegem aan de beurt?

ben zelf van kortrijk maar heb enkel nog maar de rode route gereden, om wat km's te malen zou ik bvb de groene route willen rijden tot in kooigem, om alzo verder te gaan vanaf spiere op de blauwe & dan weer de groene route op te pikken wanneer ze samensmelten (volgens het plan) na het bos te moen.

dank!
Van: Bram Ingegeven op: 20-dec-2005 Gereden op: 18-dec-2005
Zondag voormiddag de groene route gereden. Na een week regen en 2 dagen sneeuw was het een vrij modderige bedoening. Een paar stukken die niet te doen waren op de fiets. Anders een prachtig parcour, mooie bewegwijzering. Zal dit parcour zekerst nog eens overdoen.
Van: cnockaert Ingegeven op: 18-dec-2005 Gereden op: 18-dec-2005
Prachtig groen parcoer maar ik slaag er maar niet in om deze volledig uit te rijden . Reeds 2 maal een poging ondernomen ,waarschijnlijk zijn het de heuvels die mij parten spelen . Het zou intressant zijn
mochten er verkorte lussen zijn voor de niet getrainde mountenbikers . Voor de rest een aanrader voor
de getrainde mountenbiker
Van: Vincent christiaens Ingegeven op: 14-nov-2005 Gereden op: 4-nov-2005
thierry: in bellegembos zelf mag je normaal niet in ( zeker niet bij wandeldagen)
er is wel een modderstrookje die je kan nemen in dat bos waar de wandelaars je laten begaan en dat is waneer je het bos na de klim inrijdt,en direct na het eerste steilste stukje afdaling een paadje naar links inrijdt
(ik rij vaak 12 rondjes als training(+/-2uur) de klim in afdaling nemen dan het wandelpaadje uutrijden, tot op de straat, dan links om dan bij het volgende stukje bergop links in te slaan( slecht straat alsfalt)op het einde van dat straatje naar rechts, eerstvolgende links dan straatje uitrijdenen naar links, dan rij je rechts van bellegembos waneer je bijna om het einde van het bos komt kun je een klein paadje vinden waar je inkan, dit is het modderstuk dat je uitrijd tot je weer naar rechts opkan om zo weer aan de afdaling te beginnen.
Van: Christophe Carlu Ingegeven op: 13-nov-2005 Gereden op: 13-nov-2005
Deze morgen heb ik de "groene" MTB-route gereden.
Prachtige route, goed zichtbaar bewegwijzerd, voor de recreatieve mountainbiker, alleen is inderdaad het stuk door Kooigem-bos onmogelijk op de fiets te doen na een week van regen en te hoge temperaturen.
Anders het volledige parcours gereden zonder van de fiets te moeten.
Ik doe hem zeker nog eens over na een een paar dagen nachtvorst.

Veel plezier,

Christophe.
Van: Thierry Ingegeven op: 11-nov-2005 Gereden op: 11-nov-2005
Prachtig.
Jammer van de twee doorgangen in Kooigembos die momenteel NIET bereidbaar zijn door de plakkerige modder.

TIPS: Je kan ook door het "Berebos" in St-Denijs - daar moet je een kort stukje klimmen (op kleinste plateau) na die klim kan je terug naar rechts in richting van de molen.

VRAAG: Is Bellegembos toegankelijk voor MTB? Na de klim naast Bellegembos kan je links Bellegembos in om zo terug op de originelebaan te komen.
Van: Jeffrey Ingegeven op: 3-nov-2005 Gereden op: 30-nov-2005
De boerenroute heb ik vorig zondag gereden(groene route met mengeling van rood), de week ervoor had het geregend, daartussen heeft het redelijk droog gebleven. Ondanks dit weer was het toch wel een modderige bedoening als we in het bos kwamen van Spiere-Helkijn. Dat was dan ook wel het beste stuk. Het is een zeer mooie route, echte de moeite, mooie aanduiding(is nog nieuw)En verassende stukken met bijna niks plat:-) Om Kortrijk te zijn is dit op en top! Zeker een aanrader.

Greetzzz Jeffrey
Van: mamu Ingegeven op: 2-nov-2005 Gereden op: 30-oct-2005
Zaterdag rode route gereden, te vertrekken vanaf 'de Brug' Zwevegem. Door het regenachtige weer van de voorbije dagen lag het parcours er vrij vettig (lees zwaar)bij. Daar wij nog niet zo zot lang mtbiken hebben we best afgezien. Schitterende omgeving, veel onverharde stukken, bewegwijzering veelvuldig en goed duidelijk zichtbaar. Omwille van de heuvelachtige streek zijn zelfs de verharde stukken niet saai. Dit parcours mag gerust een aanrader genoemd worden. Zullen zo gauw mogelijk groene en blauwe lus onder handen nemen!!
Van: Christiaens Vincent Ingegeven op: 16-oct-2005 Gereden op: 15-oct-2005
bij dat gazon twijfelden we ook wel maar als je goed kijkt zie je langs de kant van het gazon lichte sporen van tractors.
ook is het even aandachtig zijn als je met een weg flak naar de boerhoven rijdt. daar moet je lings een klein paadje inrijden, waar geen plakaatje staat.
da stukje bos in kooigem is inderdaad ook link omdat je plots van een redelijk harde ondergrond met een zwakke bocht in een sleikafdaling gestuurd wordt waar het echt moeilijk is om recht te blijven.
Hoewel er geen echte heuvels zijn is er toch geen 10 meter vlak bij.

ga het maar eens doen dan zie je "wa dak wille zeggn"
Van: Tom Rogie Ingegeven op: 12-oct-2005 Gereden op: 12-oct-2005
De groene lus die start aan de Lange Munte in Kortrijk is zeer goed. Zeer goede aanduidingen, slechts 1 keer heb ik getwijfeld tijdens het parcours omdat ik precies over iemands prive gazon aan het rijden was.

Het lag er nu droog bij behalve in Kooigembos. Daar lelijk tussen de braamstruiken en de netels op mijn bakkes gegaan :-). Als het er nat bij gaat liggen dan zal dit toch best een pittig rondje zijn.

Ik probeer zo snel mogelijk de andere lussen van in Spiere-Helkijn en Zwevegem te rijden.

Trogie
Van: franky Ingegeven op: 21-jul-2005 Gereden op: 21-jul-2005
Vandaag gereden en voor iemand als ik die totaal uit conditie is (nog maar 10 dagen weer bezig met sporten na 7 jaar niks) zitten er wel erg zware stukken in. Voor de rest : prachtig parcours langs de boerewegeltjes van de omgeving Kortrijk
Van: thomas Ingegeven op: 3-jul-2005 Gereden op: 3-may-2005
beste,

heb zaterdag al een parcour gaan testen, prima werk , voor de streek zeker een goed parcour, ontbreken nog 3 plakaatjes om volledig zorgeloos te kunnen rijden

1 na kruisen van doornikse baan ga je keizel weg in , daar moet je de hoofd landweg naar boerderij verlaten en rchts een iets minder verhard wegje in ,heir niets te zien
2 na kooigembos rij kiezelweg naar beneden en maak je een lus tot op macadam ( net na kappeleke) daar ga rechts terug richting kooigem bos , en dan moet je links,(of je komt terug op parcour uit net na kooigembos) niets te zien

3zandbeekstraat verlaten mooie onverharde weg rondom boerderij tot op macadam dan aan grote beorderij klein aarde wegje rechts rond beorderij, hier moet je links naar boven net na boederij. ( richting berebos)

toch proficiat voor initiatief
succes ermee
thomas
Van: Ruth Ingegeven op: 10-jun-2005 Gereden op: 10-jun-2005
!Mountainbikefeest 9 april 2005

Ontdenk per mountainbike het glooiende landschap van ZWEVEGEM, KORTRIJK en SPIERE-HELKIJN!!!


Geen hoge bergtoppen en toch volwaardig kunnen mountainbiken?! Het is binnenkort mogelijk in het zuiden van West-Vlaanderen.
Op zaterdag 9 juli 2005 wordt de permanente mountainbikeroute van Kortrijk, Zwevegem en Spiere-Helkijn feestelijk geopend! Haal uw mountainbike van stal en rij als eerste deze nieuw bewegwijzerde route in!

Route-informatie:

De Boerhovenmountainbikeroute, bestaat uit drie lussen.
Rode lus: Zwevegem met als startpunt Transfo.
Groene lus: Kortrijk met als startpunt Sportcampusporthal de Lange Munte.
Blauwe lus: Spiere-Helkijn met als startpunt Sporthal MICHELSBERG en het Pompgebouw te Bossuit.
Elke lus is ongeveer 35 km lang en bestaat voor 40% uit onverharde paden!

We verwelkomen u graag op één van volgende locaties voor het officiële startschot van de drie lussen.
· 9u 00: Zwevegem: parking Centrum De Brug, Otegemstraat 238
· 10u 00: Spiere-Helkijn: Sporthal MICHELSBERG, Oudenaardseweg 75
· 11u 00: Kortrijk: Topsporthal de Lange Munte, Bad Godesberglaan 22


!!! Gelieve de starturen te respecteren, er is geen vrije start !!!
!!! Eigen mountainbike meebrengen !!!

Tijdens de tocht bieden we op de Hoeve Gilbert Vanneste, Tontestraat 4 te Sint-Denijs aan alle sportievelingen gratis een natje en een droogje aan (van 9u 30 tot 16u 00)!‘Afzien en tegelijkertijd genieten van een prachtige omgeving’: het gebeurt dagelijks door ééndagstoeristen en/of getrainde fietsers. Mountainbike in West-Vlaanderen is mogelijk! In samenwerking met echte terreinkenners, de Gemeentelijke Sportdiensten, het BLOSO en de Provinciale Sportdienst wordt er gezocht naar volwaardige permanente routes. De gebruiker, van beginneling tot sportieveling, voldoende attractieve parcours aanbieden en respect voor de natuur zijn hierbij de uitgangspunten.
Voor jullie blijven we graag verder zoeken naar nieuwe aantrekkelijke routes. Aarzel niet om de reeds bestaande parcours te verkennen maar bovenal wees van de partij op de fiets op het mountainbikefeest van 9 juli 2005!

Van: P.eter (webmaster) Ingegeven op: 1-jun-2005 Gereden op: 1-jun-2005
test